Page 1

P A L E R M O Palermo, Sicilien fra den 12. marts – 2. april 2017. At være i lære som møbelsnedker hos Caravan Serai samt Insula er en anderledes læreplads, end at være hos et almindeligt møbelsnedker virksomhed. Men vejret i Palermo på Sicilien er upåklageligt, og det har været let få skabt en hverdag med faste rutner. Caravan Serai er en forening som Guiseppe - færdiguddannet arkitekt, har stfet i fællesskab med fere forskellige kunstnere med hver deres profession, og med hver deres virksomhed som kører sideløbende. Der er arkitekter, billedkunstnere, fere der arbejder med træ, en metalsmed, en der arbejder med glas, og fere som arbejder med tryk af billeder. De er alle i alderen fra 30-36 år. Tilsammen har de startet Caravan Serai op, hvor de har projekter på kryds og tværs, primært med hinanden, men også med folk ude fra. De skaber aktvitet i området, og laver ofe workshops for hvem end der har lyst tl at deltage. De drager nyte af hinanden og udnyter de forskellige kompetencer de hver især har.

Caravan Serai og Insula er beliggende med 2 min. gang fra hinanden mit inde i Palermo bymidte. Pigerne fra Insula (Federica og Bruna) samt Giuseppe har studeret arkitektur sammen, og kender derfor hinanden. I starten af 2017 vandt de en konkurrence omkring udvikling af bylivet i Palermo med inddragelse af tryk i form af screen printng. Vores opgave er at hjælpe tl med at få disse ideér konstrueret, for så at fnde ud af hvad der måte fungere. Palermo er en smuk pulserende by, med et indbyggertal som I København. Biler er den mest benytede transportorm, tl trods for at de kører eneldigt. Regler er en by i Rusland og sådan er det for alle, selv politet. Du ser fere biler med buler end biler uden. Sicilienere er ikke umiddelbart de mest imødekommende folk, men det skyldes primært at mange af dem ikke rigtg kan fnde ud af at tale eller forstå engelsk. De er tl gengæld rigtg gode tl at hygge sig og nyde tlværelsen, hvilket også lader sig bemærke i for af deres langsomme tempo, og det gælder indenfor


alt. Så man skal ikke være nervøs hvis man kommer for sent – sådan er det gerne. De er vanvitge tl at lave is og specielt Brioche er helt sikkert et besøg værd.


Mandag, vores første dag i Palermo blev vi vist rundt i byen af to piger fra Ceipes, vi fk hilst på Caravan Serai og Insula, og slutelig havde vi et møde med Emanuela fra Ceipes, hvor vi forventningsafstemte i forhold tl vores kommende ophold i Palermo.

Tirsdag mødte Kristnna og jeg ind hos Caravan Serai kl. 10.00 (de starter dagen lidt senere end os her i Palermo) hvor både Giuseppe og Bruna sendte os ud for at undersøge forskellige områder/pladser i Palermo, hvor der kunne være brug for forandring. Vi arbejdede tl 19.00, og var derfor træte da vi kom hjem tl vores lejlighed. Det kan være svært at vende sig tl så anderledes, faste rutner – mange på Sicilien holder frokost mellem 13.00-15.00, hvorefer de møder ind på job igen efer. Genrelt er folkene i Palermo ikke så gode tl at tale engelsk, men både Bruna, Federica og Giuseppe som vi primært omgik, talte godt engelsk. Enkelte af de andre som arbejder hos Caravan Serai taler og forstår kun italiensk, det var udfordrende men samtdig også rigtg spændnede at fnde ud af at sprog ikke nødvendigvis behøver være en barierer for både at lære og forstå. Weekenderne blev ofe brugt i selskab med nogle af vores nye bekendtskaber fra området, om afenen på den lokale bar Monkey som var beliggende lige ved værkstederne. Her var ofe live musik udenfor. Det var samme plads vi endte med at have vores fernisering af de tng vi endte med at lave, i de tre uger vi var hos Caravan Serai og Insula.


Til trods for at vejret kun lige var på grænsen tl at være varmt nok tl en strandtur, lykkedes det os at komme afsted to gange. Vandet omkring Sicilien er er fantastsk smukt, blågrønt og klart, og ligger kun 20 minuters kørsel i bus fra byen.

Lørdag den 2. april var afrejse fra Palermo kl.22.00. Vi føj tl Milano hvor vi, for at spare penge, havde valgt en ”overnatning” i lufhavnen.


Palermo, Sicilien er et fantastsk sted og hvor jeg har fået nye bekendtskabter. Nok var det snedkermæssige ikke helt som forventet, men det gjorde det bestemt ikke dårligere af den grund. Jeg har i stedet lært en masse andre tng, både personligheds – samt erfaringsmæssigt. Jeg vender helt sikkert tlbage en dag. Tusind tak tl Steen for at gøre denne oplevelse mulig. Ta' afsted. Venlig hilsen Mia

Palermo, Sicilien marts – april 2017

Mia, møbelsnedker i palermo, italien 2017  
Mia, møbelsnedker i palermo, italien 2017  
Advertisement