Page 1

Mias rejseberetning fra Malaga

Mit navn er Mia og jeg er 17 år gammel, jeg fik mulighed for at komme 3 uger til Malaga med 9 andre elever fra min uddannelse, jeg læser selv til eventkoordinator på en EUX i Ballerup. Jeg har altid elsket at rejse, og at opleve andre kulture, så de 3 uger jeg fik muligheden for at komme med på, var en oplevelse jeg aldrig vil glemme. Jeg havde tid til at sætte mig ind i deres kultur og jeg har lært utroligt meget fra hvordan folk fra Spanien er i forhold til Danskerne.

Især på arbejdspladsen kunne man føle de kulturelle forskelle, jeg arbejdede på et Segway kontor, som tilbød Segway tours rundt omkring i Malaga. Arbejdspladsen var for mig fantastisk, men det var også rigtig svært at hoppe fra den danske, meget aflukkede kultur hvor vi værdsætter privatlivet, til en meget åben, højlydt spansk kultur, for lige pludselig var det mig der stod med en masse flyers og var en af de mange der prøvede at overtale tilfældige til at prøve en Segway, og komme med på vores ture.

I starten havde jeg meget svært ved at tilbyde de her flyers fordi jeg ikke kunne lide at forstyrre menneskene omkring mig, men for hver dag der gik blev det nemmere og nemmere, og jeg endte


med at have det fint med at skulle kører rundt på min Segway og tilbyde en prøvetur og en flyer, fordi jeg fik forståelse for hvor vigtigt det var for butikkens overlevelse at fange folks interesse. Arbejdstiderne de to første uger var ca. fra 10-14:30 og den sidste uge skiftede det så til to forskellige vagter om dagen, den første lå fra 10:00-14:30 og den anden lå fra 16:0020:00. Når jeg var på arbejde var hver dag ikke det samme, men min arbejdsdag havde altid et skift mellem kontorarbejde, at tage med på Segway tours & at uddele flyers. Havde dog også en enkel dag hvor jeg rendte rundt på hotellerne i Malaga og sørgede for de havde flyers fra min virksomhed. På arbejdet handlede det altid om at smile, og de mennesker jeg arbejdede sammen med var altid meget åbne og venlige, også selvom der til tider var lidt af en sprogbarrikade, men eftersom at de var nødt til at kunne engelsk for at være guides var det ikke det store problem, da dem der arbejdede der havde relativt god forståelse for engelsk. Når vi ikke arbejdede boede vi i en meget hyggelig leglighed, 6 piger i en lejlighed kan nok godt være lidt meget, men vi klarede os igennem det og endte med at hygge os rigtigt meget sammen. Vi gik også i skole i Malaga, vi kom ikke til Spanien for at lærer spansk så det sproglige var ikke en stor del af vores dag. Jeg kan nok stadig kun ca. 5 ord på spansk, men vi havde en lærer med nede og så arbejdede vi på de samme ting som hjemme i Danmark på Handelskolen, men med fokus på de virksomheder vi arbejdede i. Jeg vil mene det var en fantastisk måde at give liv til opgaverne og det gjorde det lidt sjovere. Når vi så havde fri fra både skole og arbejde, gik meget af tiden på at opleve byen, spise noget god mad, shoppe en smule, ud over det var der også blevet planlagt en tur for os, vi fik muligheden for at komme op og klatrer og vandre i de smukke bjerge med en fantastisk guide, det en oplevelse jeg aldrig ville være foruden pga. den fantastiske natur i bjergene. Jeg tror det er rigtig svært at forberede sig 100% på praktikopholdet, så det vigtigste er at man kommer ind med en åben tankegang og er klar på nye udfordringer, og gem frygten for at prøve nye ting derhjemme for det er sådan du opnår den bedste tur. Hvis du nogensinde får muligheden så hop ud i det med åbne arme og kom ud og oplev en hel ny kultur, for det er fantastisk at få lov til at være så selvstændig og få variation i din hverdag, og det gav i hvert fald mig ny energi til at kæmpe endnu mere for hvad jeg vil.

Mia Erbe Jensen Juni 2017


Mia, Eux Business i Malaga 2017  
Mia, Eux Business i Malaga 2017  
Advertisement