Page 1

ERASMUS - MALTA 2017 en rejseberetning af Marc Wesley Nielsen Jeg ankommer til Malta med høje forventninger om at lære et sjældent håndværk, som jeg havde fået opfattelsen af eksisterede der nede. Jeg havde set online at arkitekturen var utrolig smuk og de specielt var utrolig stolte af deres balkoner som pryder gadebilledet stort set over hele øen. Første arbejdsdag starter ud med total kaos. Jeg har fået at vide på intromødet hvor og hvornår jeg skal møde på min respektive arbejdsplads, og tager da også af sted hjemme fra i ekstra god tid, for at være sikker på at nå det til tiden. En uoverskuelig rutevejledning er alt hvad jeg har fået udleveret fra PARAGON, som til gengæld har inddraget alle mine andre papirer så jeg derved ikke havde nogen mulighed læse de informationer der stod på disse eller fremvise informationer omkring arbejdsopgaver osv. Jeg går til den pågældende adresse jeg har fået udleveret og finder intet mindre end et…. autoværksted. Jeg går ind og spørger om de er bekendte med det firmanavn jeg har fået opgivet og det er de på ingen måde. Jeg gå rundt i området og prøver at lokalisere navnet men uden held. Jeg ringer til det nummer jeg har fået oplyst og får kontakt med en dame som ikke har nogen ide i hvad jeg snakker om og må derfor bare bevæge mig rundt og spørge hos forskellige firmare om de er bekendte med firmaet. Til sidst, efter halvanden times søgen finder jeg firmaet ca. en halv km fra det sted det skulle ligge. Jeg går ind og melder min ankomst men ingen har nogen ide om jeg skal komme. Efter lidt forvirring og et par opkald fra firmates side, bliver jeg bliver vist rundt på værkstedt (i noget der ligner en scene fra en 50’er film) og hilser på de andre der arbejder der. Alle er søde og hilsen mig pænt velkommen og jeg får herefter forevist hvad jeg skal lave. Jeg skal samle skabe som mest af alt ligner noget der er købt i IKEA.

En brygdel af de skabe jeg samlede

Jeg tænker, fint nok og går i gang. Efter et par dage med samme arbejdsopgave spørger jeg om jeg snart skal lave noget mere væsentligt men får beskeden omkring at det jeg skal lave alt min tid der. Jeg påpeger at jeg er i lære som møbelsnedker og mine normale arbejdsopgaver er bla. at forarbejde træ etc. Den ansvarlige giver mig besked om jeg ikke må bruge maskiner da han ikke har forsikring der dækker hvis der skulle ske noget.


Jeg fortæller ham at det skal han ikke tænke på for den har jeg selv men han mener at den ikke er gældende og han derfor ikke tør tage chancen. Stedet jeg bliver placeret ligger lige mellem rundsave der køre uden sug og malerkabiner der har samme problem. Jeg kunne mærke allerede efter første arbejdsdag at mit hoved gjorde ondt og jeg har fået en mærkelig trykken for brystet. Jeg holder skansen ugen ud men vælger efter nøje overvejelse omkring mit helbred og mangel på arbejdsopgaver at kontakte min instruktør og Steen for at fortælle at jeg ikke har lyst til at forsætte på stedet. Jeg tager til et møde hos PARAGON for at forklare dem situationen. Jeg forventer at snakke med den ansvarlige for min tur, Jonathan, men han er desværre ikke til stede så snakker i stedet med to andre, som igen, ikke har nogen ide om hvem jeg er. De kan ikke rigtig forstå mine klagepunkter da de mener det er normal procedure på Malta men de giver mig dog ret i at det ikke lyder som det bedste arbejdsmiljø og de senere hen også vil tjekke op på stedet. De forslår at jeg stopper og de ikke kan se nogen grund til at prøve at finde noget andet da der grundet maltesiske helligdage kun er 6 reale arbejdsdage tilbage. Jeg bruger herefter resten af min tid på Malta til at udforske øen og nyde det gode vejr i fulde drag. Jeg vil ikke sige at arbejdet var forgæves da det gav mig et fint indblik hvordan tingene fungere syd for alperne, og jeg vil da heller ikke være bleg for at anbefale en ERASMUS til andre, dog vil jeg aldrig anbefale PARAGON til andre og jeg vil klart råde til at man laver en grundigere research og evt. selv finder praktikstedet. Marc Wesley Nielsen Juni 2017

Utrolig smukke Dingli Hills

Marc, møbelsnedker på Malta 2017  
Marc, møbelsnedker på Malta 2017  
Advertisement