Page 1

Praktik ophold i Barcelona Jeg hedder Luna og er 20 år gammel. Jeg går på CPH West i Ballerup, hvor jeg er på mit andet år. Jeg vil gerne uddanne mig inden for handel i en tøj butik eller lign. Jeg var så heldig at jeg fik muligheden for at komme på et praktik ophold i udlandet, og valgte derfor Spanien (Barcelona) da jeg aldrig har været der før, og kunne tænke mig at prøve noget helt nyt. En dag kom Jan og Steen ind i klassen og fortalte lidt omkring at man kunne komme på et praktikophold i udlandet og det fangede mig. Så derefter sendte jeg en ansøgning samt cv til jan, og blev derefter godkendt til at komme afsted. Inden vi tog afsted skulle vi til 2 møder med Jan og Steen for at få lidt nærmere info omkring opholdet. Man fik at vide hvem man skulle bo sammen med, hvor man skulle bo og hvor ens praktik sted lå henne. Den 28 februar tog vi så afsted. da vi kom ned til Barcelona kom der en fra Venga travel og hentede os i lufthavnen og kørte os over til den lejlighed vi skulle bo i. lejliheden lå et sted som hed Vallcarca. Dagen efter viste en fra venga travel os vores forskellige arbejdspladser, som lå lidt rundt omkring i Barcelona.

Dagen efter skulle vi så møde op på vores arbejdsplads, jeg skulle møde fra klokken 11 til klokken 14:30 hver dag. Jeg arbejdede i en tøjbutik som hed Japamala and friends som handlede med farverigt tøj i en masse forskellige stilarter.

Jeg har været rigtig glad for min arbejdsplads og lært en masse nye ting. Når jeg havde fri var der ofte siesta i de fleste butikker, så jeg mødtes med de andre og så spiste vi på Ramblaen


(som lå tæt på mit arbejde), derefter gik vi ud og shoppede eller lavede andre hyggelige ting. Men det var ikke alle dage vi gad og lave noget efter arbejde. I weekenderne tog vi ud og spiste sammen og nogle af os tog i byen. By livet i Barcelona var super fedt og stemning var hyggelig. Alle folk var så åbne og glade. Vi fik også set nogle forskellige seværdigheder som f.eks. park güell hvor vi så Gaudi’s værker. Park Güell og Parc de la creuta del coll lå tæt på hvor vi boede.

Vi var en smule udfordret på det sproglige basis, for der er ikke mange i Barcelona som snakker engelsk, så man måtte prøve sig frem og det ser jeg helt klart som både en oplevelse og noget jeg har lært. Jeg har fået lært en masse ting på turen og jeg er ekstremt glad for at jeg fik muligheden for at komme afsted. det har givet mig en masse ting med hjem i bagagen såsom jeg er blevet bedre til engelsk, lært en smule spansk og lært at stå på helt egne ben. Så alt i alt har det været en skøn oplevelse for mig.

Luna Rosenkvist April 2016

Lunas, HG-Ballerup i Barcelona, Spanien 2016  
Lunas, HG-Ballerup i Barcelona, Spanien 2016  
Advertisement