Page 1

Rejsebrev – Perpignan, Sydfrankrig Josefine Hej! - Jeg hedder Josefine og jeg var en tur til Sydfrankrig i den lille by, Perpignan, som ligger tæt på Spaniens grænse ved Catalonien. Jeg boede i Perpignan i 20 dage fra d. 5/11-25/11 2017, hvor jeg skulle være praktikant hos to franske syersker i deres lille skrædder butik.


Under opholdet, boede jeg i et lille hus sammen med tre andre unge, - en fra Ungarn, en fra Holland og en fra Tyskland, som alle også var i forskellige former for praktik. De var alle rigtig flinke og tog godt i mod mig under opholdet. De første par dage af mit ophold gik med at få orden på mine forskellige dokumenter og med at tage på byvandring. Perpignan havde både et centrum med butikker, barer, klubber osv. men havde også en skøn natur med udsigt til Pyrenæerne. Jeg nød især at gå lange ture i weekenden op gennem byen for at få udsigt til bjergene.


Min praktik begyndte på fjerde dagen efter jeg var ankommet og lå kun fem minutters gang fra der hvor jeg boede. Jeg arbejde i hverdagene fra 8:45-12 og derefter fra 14:15-18, og havde derfor en lang frokostpause på lidt over to timer.

Det er meget normalt i Frankrig at man har en lang frokostpause hvor man tager hjem og spiser både hvis man går i skole eller på arbejde. I starten af min praktik var det lidt svært, da jeg dels skulle lære de to syersker at kende, som udelukkende snakkede fransk, og dels skulle vende mig til de nye omgivelser og især den symaskine jeg skulle sy på. Jeg havde med vilje valgt at tage i praktik hos de to franske skræddere for at kunne forbedre mit franske, hvilket jeg også synes skete, jo flere dage der gik. Men jeg må erkende at fransk var svære end jeg troede, selvom jeg havde haft det mange år i skolen, da de snakker ekstremt hurtigt. Dog


snakkede de langsomt og meget forklarende til mig, når de gav mig forskellige sy-opgaver, hvilket gjorde det lettere. Jeg var desuden også den eneste praktikant, så det var nemt at spørge om hjælp. I starten af min praktik lavede jeg mest sy-prøver, og de tog mig noget tid at vende mig til den nye maskine. Efterhånden som dagene gik, blev jeg dog sat til opgaver som steg i sværhedsgrad, hvor jeg til sidst fik lov til at sy en trøje til mig selv.

For det meste lavede jeg små ting som pynte genstande, sy-poser eller tøj til småbørn, men jeg hjalp også i butikken med at sprætte op og isy knapper på kundernes tøj. Der var ofte kunder i butikken og der kom ofte venner eller familie, af de to damer, forbi og hilste.

Overordnet set var min praktik rigtig god og både jeg og de to søde sy-damer var meget tilfredse. Det har helt klart været en oplevelse at være afsted og jeg har virkelig nydt at prøve noget nyt og anderledes, end min normale hverdag. Jeg er også sikker på at denne oplevelse har styrket mig på flere punkter, bl.a. min selvstændighed og mine sprogfærdigheder, hvilket jeg ved jeg kan bruge i fremtiden. Alt i alt en god tur som helt klart kan anbefales, hvis man selv har lyst til forandring i hverdagen og samtidig se og opleve et helt andet lands kultur og levevis.

Josefine, beklædningshåndværker i perpignan, frankrig 2017  
Josefine, beklædningshåndværker i perpignan, frankrig 2017  
Advertisement