Page 1

Malta praktikophold – 2017 Mit navn er Iben Christiansen, jeg går på grundforløbet og i 3 uger var jeg i praktik som beklædningshåndværker på Malta. Jeg havde på forhånd fået at vide hvilket sted jeg skulle være i praktik og havde derfor sat mig en smule ind i hvad det var de lavede desværre gik det sådan at jeg først kom ”rigtigt i gang” efter ca. 1 uge da min kontakt på Malta blev syg. Dette gav mig rig mulighed for at udforske Malta på egen hånd og med mit 7-dages Talenja-kort (rejsekort) allerede købt var det bare med at komme i gang. I den uge var jeg i samtlige genbrugsforretninger på hele Malta, jeg prøvede at se så mange af de lokale markeder der hver dag var et eller andet sted på øen og så prøvede jeg bare at tage så mange indtryk til mig som jeg kunne.

Der jeg endte med at arbejde i den resterende tid på Malta, efter at organisationen dernede hurtigt fik sat et nyt praktiksted i gang, var en virkelig sød og dygtig designer ved navn Saz Mifsud. På første arbejdsdag bliver jeg smidt ud i et professionelt fotoshoot, der var både makeupartist, stylist og selvfølgelig en fotograf som jeg fik til opgave at hjælpe med diverse ting under skydningen. Resten af den uge hjalp jeg Saz og hendes syerske med at gøre hendes nye kollektion af silketasker klar til at de skulle lanceres sidst på ugen. Selvom jeg ikke rigtigt blev udfordret i arbejdet med taskerne, eftersom de allerede var så godt som færdigt og jeg ”bare”


hjalp til med at sy hankene, var det en virkelig god uge. Udover syarbejdet fik jeg også til opgave at tage billeder af alle de sjaler og tørklæder hun også laver, og derefter redigere dem så de var klar til at blive lagt op på hjemmesiden. Anden uge var meget teknisk og computer-præget. Tre ud af fem dage arbejdede jeg hjemmefra på billedredigering og på at sætte hendes hjemmeside op. De to sidste dage arbejdede jeg fra hendes lejlighed, også med billede redigering, hjemmesideopsætning og så med at skrive et nyhedsbrev til hendes kunder.


Alt i alt føler jeg at jeg er blevet udfordret, har lært meget nyt, herunder mange tekniske ting jeg aldrig troede jeg skulle og kunne lære og generelt fået en virkelig god ide om hvordan en ung og selvstændig designer kører sin virksomhed. Jeg tog til Malta med en forventning med at jeg skulle sy en masse og at jeg nok aldrig selv ville være selvstændig og er kommet hjem med lidt mere mod på det og med en virkelig god og sød kontakt på Malta.

Iben Christiansen December 2017

Iben, beklædningshåndværker på Malta 2017  
Iben, beklædningshåndværker på Malta 2017  
Advertisement