Page 1

3 ugers sprog- og praktikophold i Sussex, England. Af Frederik Phiffer, HHX-Ballerup Dag 1 søndag: Jeg tog afsted til Kastrup Lufthavn for at flyve til Gatwick. Vi blev lidt forsinkede, men ankom i Gatwick hvor jeg skulle hentes af en (Taxa) chauffør. Chaufføren var ikke ankommet, så jeg blev en smule nervøs. Heldigvis ankom han efter et kvarter og han kom i intet mindre end hans Mercedes AMG. Jeg ankom hos familien, en mand Toni, hans mor og deres hund. De var flinke og rare og hjalp mig på plads inden aftensmad. Jeg fik diverse papirer og informationer efter aftensmaden og var derefter klar til ar komme i skole på 2. dagen.

Dag 2 mandag: Tidligt op og få morgenmad, som stod klar i køkkenet. Dette var min første skoledag og derfor kørte Toni mig ned til college og undervejs viste han mig hvordan man kunne tage bussen derned. Jeg mødte op på det internationale kontor og skulle tage de første prøver for at de kunne se hvilket niveau jeg havde, inden jeg kunne indsættes i en klasse. Jeg kom ind i klasse. I starten var det lidt mærkeligt fordi de andre nu havde kendt hinanden et par uger så hvem skulle man snakke med? Efter skole fik jeg mit buskort og tog ind til byen for at kigge mig omkring. Jeg gik blandt andet ned til stranden, som skulle være flot. Senere var det hjemad, men hvordan kom man lige hjem? Jeg startede med at tage et busstoppested for lang så der var et lille stykke at gå og selvfølgelig op ad bakke. Da jeg kom op til vejen jeg boede på kom jeg selvfølgelig også til at gå den forkerte vej ned af vejen jeg boede på, så jeg endte ved nummer 170 og ikke nummer 1. Endnu en gå tur tilbage igen, men nu var jeg så sikker på at jeg ikke ville komme til at lave den fejl igen. Der blev spist aftensmad og herefter var dagen næsten forbi og så skulle der slappes af med diverse lektier.


Dag 3 tirsdag: Endnu en dag i skolen. Man fik snakket lidt mere med de andre elever og dermed blev det lidt ”sjovere” at være i skole. Efter skole skulle jeg ordne nogen papirer og herefter tog vi en tur ned til byen med min vejleder hvor hun viste lidt rundt. Lidt de samme ting jeg så, som dagen før hvor jeg selv var en tur rundt i byen. Herefter var det hjem til den samme rutine som de andre aftener.

Dag 4 onsdag: Jeg kom ned til skolen og dette var min første lange dag i skole, da jeg onsdag og torsdag havde aften lektioner. Normal skole dag, som alle de andre udover at, da klokken blev 12 var skoledagen ikke halvt færdig endnu. Denne dag tog nogen af os elever ud og spiste aftensmad sammen og så fodbold sammen på en pub. Derefter var det hjem og lave lektier til næste dag.

Dag 5 torsdag: Dette var den anden lange dag i skole. Igen en af de tunge dage, men dog blev det mere og mere overskueligt jo mere man kom til at snakke med de andre elever. Efter skole fejrede vi at det var torsdag og ugen næsten var omme ved at gå ned på pubben og få en pint. Hjem og få aftensmad og nu var man klar til at slutte skoleugen af fredag.

Dag 6 fredag: Sidste skoledag og fredag bliver undervisningen også lidt sjovere. Det hele er lidt mere afslappet og man kan mærke stemningen af weekend. Klokken blev 12 og vi havde planlagt at mødes lidt senere på aften for at få en pint. Vi skulle mødes, men spaniere er ikke de bedste til at overholde tiden, så man kunne godt risikere at skulle vente lidt på dem. Men alle ankom og vi tog ned på pubben fik en pint og tog videre til diskoteket. Taxa hjem og få sovet inden vi næste dag skulle til Seven Sisters.

Dag 7 lørdag: Tidligt op og ned til stationen og mødes med de andre elever. Herfra tog vi bussen til Seven Sisters, som mest af alt minder meget om Møns klint, bare meget mere bakket. Selvfølgelig kom vi afsted den dag hvor der virkelig var gang i vinden. Da vi kom til den øverste bakke blev det da også til lidt afslapning i solen. Efter vi kom igennem alle bakkerne, ca. 8km. var der vejarbejde hvilket betød bussen ikke kørte. Nu skulle vi gå 2 km. til nærmeste by for at komme med bussen tilbage til Eastbourne. Vi kom hjem og aftalte at vi skulle se fodbold sammen om aftenen.


Dag 8 søndag: Søndag var man godt træt, men op det skulle man. Mandag skulle der være et internationalt party, hvor alle skulle medbringe noget mad fra deres eget land. Jeg valgte at ville tage risengrød med, så nu skulle der ned og handles. Det kunne godt tage sin tid på en søndag da busserne ikke kørte særlig ofte og de var meget utilregnelige. Jeg fik fat i hvad jeg skulle bruge, så nu var det bare hjem og kokkerer. Inden var det dog tid til at slappe af i karbadet hos familien.


Dag 9 mandag: Dagen kom hvor vi skulle have vores internationale party. Jeg fik risengrøden med og det var et kæmpe hit! Den internationale manager kunne spille guitar så der blev spillet musik og sunget sange, meget hyggeligt. En dag der ikke skete så meget, så herefter var det hjem og lave lektier.

Dag 10 tirsdag: En helt normal skoledag som de andre, men nogen af drengene og jeg havde aftalt at spille noget fodbold. Efter skole handlede det om hurtigst muligt at komme hjem og skifte tøj for at komme ud og spille noget af den meget savnede fodbold. Det var virkelig noget af det man havde savnet så det var dejligt.

Dag 11 onsdag: Onsdag var en af de lange skoledage, men man kunne derefter se frem til at der var champions League om aftenen. Det betød at det var en kæmpe forløsning at få fri så man hurtigt kunne komme hjem, få lavet sine lektier så man kunne komme hen på pubben og se fodbold. Denne gang var det ikke med de andre elever men derimod med min Host dad Toni.

Dag 12 torsdag: Igen en af de lange skoledage hvor man først har fri 16:15. Den blev overlevet også fordi jeg kunne se frem til at skulle ned og købe togbilletter til London. Dagen forinden havde jeg fundet en billet til Tottenham VS


Manchester City, så det så jeg meget frem til. Efter skole var det direkte ned i byen og få skaffet togbilletter for at være klar til lørdag.

Dag 13 fredag: Dette var min sidste skoledag på denne tur. Det blev ”fejret” med at vi lavede konkurrencer og vores lærer havde taget kage med. Jeg kom op og så hvor jeg næste uge skulle være i praktik, som var i marketingsafdelingen på college. Om aftenen var alle heldigvis enige om at vi ikke skulle ud og give den gas, da vi næste morgen klokken 8 skulle afsted med toget imod London.

Dag 14 lørdag: Tidligt afsted til London. Vi kom til London hvor vi splittedes fordi jeg skulle til Tottenham og se fodbold. En fantastisk oplevelse at se 1 og 2 i BPL spille mod hinanden på White Hart Lane. Efter kampen mødtes jeg med de andre på Oxford street hvor vi tog lidt rundt i London og så de forskellige ting. Da vi skulle hjem var toget forsinket og vi måtte sidde 40 minutter midt på gulvet på Victoria Station.


Dag 15 søndag: Denne dag stod på ren afslapning og en lille tur en til byen for at købe nogen småting hvor man på vejen hjem kunne nyde solnedgangen. En tur i badekarret, lave de sidste lektier og så ellers være klar til at skulle i praktik i marketingsafdelingen på college mandag.

Dag 16 mandag: Min første dag i praktik. Jeg mødte op til en arbejdsplads hvor alle virkelig var stressede og arbejdede til langt ud på natten. Der skulle være open event på et college i Luis i weekenden og næste weekend i Eastbourne. Der skulle gøres klar, så jeg var med manageren ude og hente nogen ting der skulle bruges.


Senere kørte jeg med en anden ud til et teater hvor vi skulle have ryddet op. Dagen gik hurtigt og pludselig var klokken 17 og man havde fri. Det betød hurtigt ned til byen for at købe diverse småting og så hjem til mad.

Dag 17 tirsdag: Dette var den anden dag i praktik og nu begyndte man virkelig at kunne føle rejsen snart endte. Det var med blandede følelser, for man ville rigtig gerne blive, men det blev også rart at komme hjem til de vante omgivelser. Denne dag skulle jeg designe nogen kort de skulle bruge over skolen, hvorefter jeg skulle hele college rundt for at se om der var et ”you are here” kort ved hver enkelt indgang og trappe. Det tog sin tid!

Dag 18 onsdag: Så blev det onsdag og vi skulle ud på det andet college i Luis for at gøre klar til open event og så skulle vi lave nogen interviews med nogen internationale elever. Helen college skulle have nye plakater i alle klasseværelser og derfor skulle jeg med manageren rulle 400 plakater og sætte elastik om. På dette tidspunkt havde jeg indset at alt lortearbejdet, var mit arbejde. Jeg måtte bare se positivt på det og tænke at jeg faktisk lavede det samme som manageren. Vi blev lidt sent færdige og han kørte mig hjem.

Dag 19 torsdag: Det meste af denne dag foregik på college i Luis og derfor vidste jeg godt hvad der skulle ske. Der manglede at blive rullet 400 plakater mere og denne gang havde jeg ikke manageren ved min side, så det foregik alene. Vi blev ret sent færdige så jeg blev kørt hjem igen og fik en fridag om fredagen.

Dag 20 fredag: Dejligt med en fridag! Jeg skulle nu bare møde på skolen klokken 13 og få de sidste papirer på plads. Det blev klaret og aftenen stod på en tur på pubben med eleverne. Det var den sidste aften, så der var god stemning og jeg fik snakket med nogen af drengene om at de skulle komme og besøge Danmark og det var de da også klar til.

Dag 21 lørdag: Meget tidligt op omkring 4:30 for at være klar til at blive hentet af taxaen klokken 6. Jeg kom op og fik pakket og sagt farvel. Turen gik nu hjemad og det var lidt mærkeligt, men også meget lettende. Alt gik som det skulle og jeg kom sikkert til Danmark hvor jeg kunne tage direkte til fodbold og så var den ”rigtige” hverdag på vej igen. EN FANTASTISK OPLEVELSE!

Frederik Phiffer Oktober 2016

Frederik, HHX Ballerup i Sussex, England 2016  
Frederik, HHX Ballerup i Sussex, England 2016  
Advertisement