Page 1

Chris 17.år HTX NeXT Sydkysten Gymnasium

Praktikophold Brighton-England Fra den 8.okt til den 28. okt. valgte jeg at tage af sted på et 3 ugers uforglemmeligt praktikophold i England-Brighton. Efter at have været på Studietur med klassen og komme hjem fredag, stod den på ompakning lørdag for så igen at være klar til at kunne flyve igen søndag fra Kastrup lufthavn. Allerede da flyet var landet kom der fart over feltet for siden min værtsfamilie ikke havde nogle bil, skulle jeg med tog fra Gatwick i London til Brighton. Da jeg så endeling havde fundet det rigtige tog kunne jeg ånde lettet op velvidende om at jeg var på vej imod en fantastisk oplevelse. Ved andkomsten til Portslade station som ligger palceret lidt uden fra Brighton, blev jeg velmødt af Magareth og John som var den værtsfamilie jeg skulle bo hos under opholdet. Første aften fik vi en god snak om mine forventninger til opholdet og ikke mindst hvis jeg havde spørgsmål til noget som helst.

Da jeg dukkede op på Brighton Sealife Centre blev jeg mødt af min chef for de næste 3 uger Joe Williams. Dernest fik jeg en rundtur i hele akvariet I akvariet arbejde jeg som frivillig workexperience. ”Volunteer” . Mit job bestod bl.a. i at lave daglige vandteste på de forskellige tanke hvor der blev tjekket for ammoniak, nitrite og nitrat, hvilket er afføring fra fiskende. Temperatur tagning, for at sørge for at alle tankene havde den rette temperatur. Tjekke Indholdet af salt og oxygen i vandet og fordre nogle af fiskene. Der var rigtig meget arbejde for en person men heldigvis var jeg ikke alene om det. Udover de uddandede kollegaer som jeg arbejde side om side med dagligt, var der også andre frivillige som mig selv. De var der dig kun 1 gang om ugen så hver dag stiftede jeg nye bekendskaber. En typisk arbejdsdag kunne f.eks være at jeg møder ind kl.9 begynder direkte med at lave de daglige vandteste, dernæst tjekke temperaturen på tankene, salt og oxygen, og fodring af nogle af dyrene.


Chris 17.år HTX NeXT Sydkysten Gymnasium

Da jeg ikke arbejdede i weekenderne var der rigelig med mulighed for at opleve byen og kulturen enten ved at tage bussen ind til byen eller gå langs stranden

Hvis man valgte at tage ind til byen kunne man opleve en masse forskellige seværdigheder som f.eks. Brightons i 360 Tower eller opleve den nye og nedbrændte Pier i solnedgangen og opleve den Engelske kultur.

Det har været en helt utrolig og ubeskrivelig oplevelse, jeg har fået nye venskaber og stiftet bekendtskaber med en masse nye kolleger og oplevet en masse af Englands kultur, og på samme tid har det være en beskæftigelse for mig da jeg nu har fået en lille forsmag på hvad det vil sige at være marinbiolog. Så hvis man selv tænker at man har lyst til at prøve og rejse ud på en studierejse, kan jeg kun anbefale det her fra! Det bliver de bedste 3 uger I nogle sinde kommer ud på, og I lære at blive mere selvstændige og ansvarsbevidste da I skal kunne tage hånd om jer selv. Jeg ville selv helt klart prøve det igen hvis jeg fik muligheden for det.

Chris November 2017

Chris htx ishøj i brighton, england 2017  
Chris htx ishøj i brighton, england 2017  
Advertisement