Page 1

Rejseberetninger fra Island - Asger Kyhn Jeg har arbejdet 3 uger i filmset-konstruktionsfirma i Island. Det ligger en halv time fra Reykjavik centrum i en kæmpe hal. Der har været utallige film og reklamer igennem denne hal, med de mest mærkværdige projekter. Ud over film laver de også meget arbejde for restauranter og private huse. De er et sted mellem 15-22 mand som arbejder i sæsoner, på deltid og fuldtid. De har flere forskellige værksteder for både smed, maler, tømrer, snedker og filmtekniske folk. Deres brede vifte af folk giver dem mulighed for at tage flere specielle projekter ind. Jeg lægger herunder billeder op fra nogle af de projekter jeg har været indover i hele min praktikperiode.

Udsigt over Reykjavik fra et nærtliggende bjerg i Mosfellsdalur.


Kasse til restaurant på det maritime museum i Reykjavik. Restauranten er tegnet som et gammelt skib, som vi har prøvet at efterligne med transparent træbeskyttelse på Østen finer plader samlet med 45%, gering så der ikke bliver nogen synlige ender fra pladerne.


Her er vi ved at svejse et gelænder sammen til restauranten, senere bliver det poleret, malet og til sidst får det pletvis saltsyre som får jernet til at ryste på en dag, derved får det et brugt og slidt ‘look’..

Nede i restauranten hvor vi sætter metalplader uden på gipsvæggen og gengiver et skibsskrog med ko-øjne og svejsesamlinger, senere bliver det malet med en tyk maling i hvid og rød. gelænderet kommer oven på denne væg.. lamperne i loftet har vi også skaffet og monteret og skaffet. Jeg har ikke gennemskuet hvor de kommer fra endnu :)


Her er vi nede i restauranten hvor vores borde ogsĂĽ stĂĽr klar, jeg var kun med til den sidste polering af disse.


Her er der nogle forskellige bager diske og elementer som mig og Erling (snedker mesteren pĂĽ billedede nr. 2) har lavet, her er de lige blevet sat op og er ved at blive fyldt op med kager :)


Den ene kasse og pladen har jeg lavet med udgangpunkt i den ene kasse som allerede var lavet på forhånd. Det er til en glacier hvor de gerne vil have skraldespande og udstyrs opbevaring som falder lidt ind i billedet og som kan tåle tåle at stå i det fugtige og kolde miljø.. Det er vidst elme træer som er blevet ramt af sygdom og døde deraf, derfor alle disse huller og ormegange.

Her arbejder jeg på en gammel telefonboks fra England. Nedslibning og afskraldning af bagplade og maling. Justering af dørpumpe og af døren. Male hele stellet og derefter kitte nye glasruder i som erstatning for de gamle plastikruder.


Her ser vi værkstedet oppefra med bagerdisken i højre hjørne og starten til LG Mobile reklame på det andet bord. Vi lavede en meget stor trappe til deres reklame film. Pladesaven som jeg stod ved cirka en hel dag :)

Her er den anden scene som vi lavede for LG Mobile, dette skulle blive til 3 paraplyer som havde lidt fjedring i når man trådte på dem (derfor træningsboldenee under) paraplyen som blevet skåret på cnc maskine kommer på toppen og er det eneste som kommer med i det endelige klip :)


endnu et filmklip som skulle bruge vores hjælp, her har vi konstrueret og malet en kasse til jeepen som skulle gøre det ud for en landmands fåre-transporter.

Denne dør var næsten rådnet væk i flere af sprosserne på den ene side, så jeg lavede nye sprosser og spartlede diverse huller og mærker væk på corpus og pudsede den klar til maling.


Her stiller vi op til en ‘WOW air’ reklame hvor de skal bruge nogle værelser med døre og vinduer.. Vi sætter også en konstruktion op som vi kan monterer gamle fly elementer på så vi kan filme en scene i et fly. Udover arbejde har jeg også haft lidt fritid, her brugte jeg tiden på at blaffe rundt på Island og se det fantastiske landskab og på festival i Øst fjordende.


Tak for støtten til det dejlige praktikophold Asger

Asger, møbelsnedker på Island 2017  
Asger, møbelsnedker på Island 2017  
Advertisement