Page 1

Patrick, Mikkel, Adam.

2.Bluetech

19/2/2017-11/3/2017

Logbog fra Malta Da vi ankom i Valletta lufthavn, blev vi hentet af en privatchauffør som kørte os til vores lejlighed, han forklarede os hvordan alt fungere i lejligheden, og var rigtig venlig. Vores lejlighed lå rigtig tæt på Bugibba torv, som ligger rigtig tæt ved vandet. Det var en stor lejlighed med 3 værelser, 2 toiletter og 3 altaner, som vi nød utrolig meget.

Vi gik hver arbejdsdag til akvariet som lå ud mod havet, og det tog os 15 min på gåben. Vi havde alt i nærheden af hvor vi boede, såsom kiosk, supermarkeder og masser af andre butikker. Da vores lejlighed lå så tæt på vandet, tænkte vi at det kunne være hyggeligt at købe nogle fiskestænger og tage ud og fiske. Vi blev også foreslået at tage ud og bade og snorkle tæt ved akvariet, som også lånte os udstyret.

På akvariet arbejdede vi med et hold akvarister hver dag. Akvariet har 26 akvarier, en babystation, en karantæneafdeling og en krybdyrafdeling. Akvariet er delt op i 4 sektioner, hvor hver akvarist får hver deres sektion, og vi var med i hver vores. Første sektion er delt op mellem to akvarister, hvor den ene står for krybdyrene, forberedelse af mad til den kommende dag og koralakvariet, og den anden står for karantænen og babystationen. Anden sektion er fra akvarie 1-8 og er primært akvarier med fisk fra middelhavet.

1


Patrick, Mikkel, Adam.

2.Bluetech

19/2/2017-11/3/2017

Sektion 3 er fra tank 9-18 (dog uden 15) og er de tropiske saltvandsakvarier. Sektion 4 er for det meste ferskvands akvarier, men også et par enkelte saltvand og den store oceantank.

Arbejdsopgaverne var meget forskelligt i sektorerne, men de havde alle tilfældes, at der dagligt skulle skiftes vand, fodres og renses bundlag med en siffon. Den store oceantank var det mest spænende akvarie at arbejde med. Akvariet er på 380.000 liter, og i det er der 11 hajer, to pigrokker, flere muræne ål, en stor stime batfish og pompanoer, og massere af forskellige tropiske fisk. Hver dag kl 13 og 16 fodres den store tank. De fleste fisk bliver fodret med rejer, muslingekød, småfisk og lignende, der smides med hånden ud over hele akvariets overflade. Hajer og andre rovfisk fodres med blæksprutter om makrel, der holdes for enden af en lang pind. På den måde sikrer man, at alle fiskene får mad.

Selvom vi arbejde på Malta’s National Aquarium det meste af dagen, nåede vi alligevel at få en lille smagsprøve af naturen og kulturen. Vi boede som sagt i Buggiba, hvor mange mennesker kommer for at nyde lidt is fra de mange is butikker. Her var der mange unge børn der kørte rundt på deres løbehjul, legede forskellige leje og vi så endda en dreng i Ninja turtle kostume der spillede rundbold. Buggiba Square var primært fyldt med turistbutikker, hvor deres primære mål var ”penge ind, kunder ud” ligesom man ville kunne forvente af sådanne butikker. Men de lokale butikker i marked var noget helt andet. 2 minutter fra vores hus lå vores lokale Pastizziria, hvor vi kom tit. Pizzaer, burgere, pølsehorn og andre lækkerier, fyldte butikken og sammen med ejerens gode humør, var de altid en forøgelse at støtte ham og spise sig fede.

2


Patrick, Mikkel, Adam.

2.Bluetech

19/2/2017-11/3/2017

Hovedstaden Valletta, holdes der årligt et karneval, hvor flere 1000 mennesker kommer med store farverige vogne og kostumer, som fx en hjort med en kage på ryggen. Her oplevede vi virkelig hvordan landet kan feste. Ud over det, har alle været super venlige og imødekommende, hvilket har gjort vores tur til en oplevelse til livet.

M.v.h Patrick, Mikkel og Adam HTX-Ishøj Marts 2017

3

Adam, patrik og mikle, htx ishøj på malta 2017  
Adam, patrik og mikle, htx ishøj på malta 2017  
Advertisement