Page 1

newwinenext.nl

newwinenext


Hoi, welkom bij New Wine NEXT! Gaaf dat je er bent. Dit is hét jongerenprogramma van de New Wine zomerconferentie en speciaal voor jou opgezet. Ben je tussen de 13 en 17 jaar, houd je ervan om samen met anderen God te aanbidden, aan de slag te gaan met je geloofsvragen, te genieten van leuke spellen en te luisteren naar inspirerende sprekers? Lees dan snel verder. Het thema van dit jaar: Hello Love! Wauw, herken je dat gevoel? Je leeft op een roze wolk en alles om je heen is goed omdat die ene leuke jongen of dat lieve meisje naar je glimlacht. Je krijgt een hug van een goede vriend of een compliment van je ouders. Het zijn allemaal tekenen van liefde. Maar, liefde gaat niet alleen over roze hartjes en zoetsappige liedjes. Al lijkt het daar soms wel op. Het gaat juist ook over opoffering, volharding en het liefhebben van je vrienden en vijanden. ‘Liefde’ zien we op allerlei manieren om ons heen. Toch is het soms lastig om te begrijpen wat liefde nou écht betekent. Tijdens New Wine NEXT gaan we samen op zoek naar de vraag wat de liefde van onze Hemelse Vader betekent en vooral wat wij ermee kunnen. We reizen mee met Gideon, David en Jezus; onderzoeken en ervaren wat je er nu mee kunt. Het uiteindelijke doel: het verwelkomen van Gods liefde in jouw leven. Doe je mee? Wat kun je verwachten? Op de New Wine zomerconferentie hebben we ons eigen terrein, waar van vroeg in de morgen tot diep in avond van alles te doen is. Zo kun je lekker chillen in de Lounge, seminars & workshops volgen, sporten en helemaal losgaan tijdens de Celebrations. Daarnaast zijn er jeugdleiders die in samenwerking met Youth for Christ Nederland een fantastisch programma neerzetten. Ook dit jaar zit het NEXT-programma weer boordevol toffe activiteiten. Zo beginnen we elke ochtend het programma met ‘Get Connected’, waarbij je je in alle rust kunt focussen op God. De avond sluiten we af met een spetterende celebration, met onze eigen NEXT-band en elke avond een goede spreker. En dat is nog maar het begin. Inschrijven Ben je tussen de 13 en 17 jaar en wil je meedoen met het programma Tof! Je kunt je zaterdag vanaf 14.00 uur inschrijven op het jongerenterrein. Je krijgt dan een polsbandje, waarmee je toegang hebt tot het programma. -2-


Heb jij vorig jaar ook zo genoten van InSalvation? Dan hebben we heel goed nieuws voor je: ze zijn er dit jaar ook weer bij. Net als alle andere jaren gaan we er weer een feestje van maken. Dus: zorg dat je bij de celebrations bent ’s ochtends en ’s avonds!

Dit jaar heeft de Lounge ook weer een te gek thema: The Spark! Hier ben je vrij om te doen wat jij relaxed vindt! Hier kun je chillen, gamen, drinken en goeie gesprekken voeren, tof he? En.. net als vorig jaar is de Lounge de HELE DAG open. Van 10:15 tot 23:59 uur ben je welkom om lekker te hangen met je vrienden. Speciaal voor jou!

Heb jij vorig jaar ook lekker actief meegetwitterd en gefacebookt? Tof! Ook dit jaar hebben we weer internet en kun je dus ook digitaal meepraten. We gebruiken weer de hashtag #nwnext en zijn uiteraard elke dag te vinden op Twitter en Facebook. Ten slotte beginnen we elke celebration met een te gek dagjournaal! facebook.com/newwinenext Twitter: @newwinenext Instagram: @newwinenext Check ook onze website: newwinenext.nl, voor info, blogs, foto’s en natuurlijk de dagjournaals! -3-


Van links naar rechts: Jan van den Berg, Bas van der Brugge, Bart-Jan Mulder, Ayla Bunnik-Huizenga, Jessica Versteeg, Margreet Rozeboom en Ellen Visser.

Phil Knox

Bas van der Brugge

Nathan Iles

-5-

Erika Mulder

erg

Jan van den B


ilon

Olivier P

Marloes Gersen

Jan Fokker

Inge van der B

rugge

Eva-Maria va

Christoph Westerkamp

Annemieke Le idekk er

Renee Kunnen

Dick van Noort

Wouter ter Keurs

Janneke Hart

Joost van

Helma van de Beek

Jafeth Bekx

Marianne de Groot

Mariska Viezee

Marco Vals ter

Marian Timmermans

n der Geest

Marnix Pilon

Gijs Pols

Dieren

Corjan Mat singer


Hello Father

misschien beseft. Tijdens deze workshops laat ik je via verschillende oefeningen en spelletjes zien hoe je zelfverzekerder kunt zelfverdedigen.

zo 20 juli | 11:00-12:15 Dick van Noort Wat is jouw beeld van God? Zie je Hem als jouw vader? Of staan er dingen tussen jou en Hem als vader in? Verlang je ernaar om God dicht(er)bij te ervaren? Misschien heb je wel verkeerd vaderbeeld. Misschien ben je ook nog wel op zoek naar wie je zelf bent. Weet in ieder geval dat Hij liefde is en jouw vader wil zijn. Kom en ontdek zijn vaderhart.

Ministry: wat, waarom en hoe zo 20 juli | 11:00-12:15 Gijs Pols & Marianne de Groot Vraag jij je ook wel eens af wat er nu precies gebeurt als er mensen voor je gaan bidden? Vind je het spannend, of juist interessant en wil je er graag meer over weten? Tijdens dit seminar hoor je niet alleen wat ministry is, maar mag je het ook zelf gaan doen!

Back 2 Your Roots zo 20 juli | 11:00-12:15 Mariska Viezee & Inge van der Brugge

Hello Son ma 21 juli | 11:00-12:15 Wouter ter Keurs Jezus is de Zoon van God, maar Hij is ook God zelf. Hij is God, maar ook mens geweest. Hij zit aan de rechterhand van God, maar woont ook in ons hart. Wat een tegenstrijdigheden. In deze seminar kijken we naar Jezus. Wie was Hij? Wie is Hij? Wie zal Hij zijn? Maar bovenal: wie ben jij als je weet wie Jezus is?

Aanbidding: het ontmoeten van God ma 21 juli | 11:00-12:15 Jafeth Bekx Wij zijn gemaakt om God te aanbidden. Maar wat is dat nu precies, aanbidden? Hoe doe je dat dan? We gaan met elkaar kijken naar wat aanbidding is en hoe je dit ook praktisch vorm kunt geven in je eigen leven.

Geloof, wat heb je eraan?

Back 2 Your Roots: mooie, maar ook mindere mooie dingen in je gezin hebben je gemaakt tot wie je bent. Tijdens dit seminar gaan we terug naar jouw roots. Waar kom je vandaan? Hoe zou je jouw gezin omschrijven? Hoe heeft dat jou gevormd tot wie je nu bent? Ga mee op reis en ontdek een beetje meer over wie je bent.

ma 21 juli | 11:00-12:15 Eva-Maria van der Geest Iedereen heeft het er altijd over hoe mooi geloven wel niet is. Maar, je bent niet de enige als je je afvraagt: “Wat heb ik er nou echt aan?” Tijdens deze workshop gaan we hierover in gesprek. Daarnaast gaan we ook praktisch aan de slag om over deze vraag verder na te denken.

Groepssport zo 20 juli | 13:45-15:00 Marnix Pilon

Heilige Herrie Het wordt een super toffe groepsactiviteit. Wil je meer weten? Kom dan gewoon!

ma 21 juli | 13:45-15:00 Corjan Matsinger

Improvisatie theater

Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar God in de popmuziek. Muziek is te gek! Je zet het aan bij het maken van je huiswerk, je luistert ernaar op de fiets en we zingen luidkeels mee tijdens een concert. Muziek is emotie. We maken in dit uur onze ‘Heilige 5’-lijst, luisteren naar de DJ die onze songs draait, gaan in discussie en vertellen elkaar verhalen over nummers die ons hart raken.

zo 20 juli | 13:45-15:00 Janneke Hart Altijd al eens willen improviseren voor een publiek? Grijp dan nú je kans. Lach, huil, beef en sidder van angst. Wees zorgeloos verliefd of juist heel boos. Geef ruimte aan je verbeeldingskracht, stap uit je comfortzone en geniet van wat hier uit ontstaat.

Sociale gerechtigheid Zelfverzekerd zelfverdedigen

ma 21 juli | 13:45-15:00 Joost van Dieren

zo 20 juli | 13:45-15:00 Marco Valster Jezelf verdedigen is veel meer dan weten hoe je iemand een mep kunt geven of moet incasseren. Met je lichaamstaal kun je veel meer vertellen dan dat je

Ontdek wat voor onrecht er in de wereld speelt en wordt aangemoedigd om een levensstijl te krijgen die duurzaam en sociaal is. Deze workshop gaat over onrecht ver weg, maar ook dichtbij.

-7-


Waardeloos bestaat niet

Tijdens deze workshop maak je kennis met zeven nieuwe creatieve manieren om Bijbel te lezen. Manieren die jij ook na New Wine alleen of juist samen met anderen kan gebruiken.

ma 21 juli | 13:45-15:00 Marloes Gersen Let jij vooral op wat je wel of juist niet kunt? Tijdens deze workshop gaan we op zoek naar jouw talenten. Wanneer je met jouw mogelijkheden aan de slag gaat, zul je iets proeven van het leven zoals God dat bedoeld heeft en daar word je blij van!

Hemels Koninkrijk do 24 juli | 11:00-12:15 Nathan Iles

Hello Holy Spirit wo 23 juli | 11:00-12:15 Renee Kunnen Ken jij de Heilige Geest al? Misschien ken je zijn naam alleen, uit de Bijbel. Misschien heb je de dominee er wel eens over horen spreken. Weet je dat Gods geest heel reëel is en door Hem gestuurd om ons op aarde kracht te geven? Kom naar deze workshop en ervaar wie Gods geest is!

wo 23 juli | 11:00-12:15 Jan Fokker Krijg jij soms ook het gevoel alsof genezingen alleen plaatsvonden in de tijd van Jezus of op andere plekken in de wereld? Gelukkig wil en kan God ook vandaag de dag nog genezen! We gaan samen kijken naar wat de Bijbel er over zegt wat dat betekent voor vandaag.

Geloven als ‘het gevoel’ er niet is wo 23 juli | 11:00-12:15 Christoph Westerkamp Waarom voelt God soms zo dichtbij en soms zo ver weg? Hoe kun je een relatie met God hebben die niet afhankelijk is van emotie? Samen gaan we bekijken hoe jij dagelijks een goede balans kunt vinden tussen geloven met je hoofd en je hart.

wo 23 juli | 13:45-15:00 Bas van der Brugge & Erika Mulder Zie jij jezelf zo? God heeft jou wel zo gemaakt! Vandaag gaan we op zoek naar wie je bent en halen we de superman en superwoman in jou naar boven! Van hieruit leer je meer en meer jezelf te zijn in de omgeving waarin jij leeft. Het wordt een actieve middag met ruimte voor gekkigheid, fysieke inspanning en serieuze gesprekken over onder andere relaties en seks. En wie is het sterkste? De superman of superwoman?

Hello Bible do 24 juli | 11:00-12:15 Marian Timmermans

Vraag maar raak do 24 juli | 11:00-12:15 Mystery Guest Liep Jezus echt over water? Hoe zit het nou met andere geloven? Als God alles weet, kun je dan wel zelf kiezen? Altijd al met een vraag rondom geloof, God of de bijbel gehad. Dit is je kans! Onze mysteryguest gaat al je vragen beantwoorden.

Geneest God ook vandaag nog?

Superman & Superwoman

Hoe kunnen we als jonge mensen brengers van Gods koninkrijk zijn in ons dagelijks leven? Hoe kunnen we het evangelie ‘leven’ dat we elke zondagochtend horen? Waar kunnen we God in ons leven aan het werk zien anno 2014? Kom naar deze workshop en raak geïnspireerd, wordt uitgedaagd en uitgerust.

What’s Next? Be present! do 24 juli | 13:45-15:00 Annemieke Leidekker Wil je na New Wine aan de slag met alles wat je hier geleerd hebt, maar weet je niet hoe? Kom dan naar deze workshop! In de bijbel staat dat je goed moet zijn voor anderen. Maar wie om jou heen heeft hulp nodig en wat kan jij voor die ander betekenen? In deze workshop gaan we met deze vragen aan de slag.

Social Media do 24 juli | 13:45-15:00 Helma van de Beek Je bent vast wel online te vinden, en dat is erg leuk! Maar soms is het ook lastig: Is deze foto wel leuk genoeg? Even checken of ik al 'likes' heb op mijn status? Wat je via je social media laat zien is misschien niet altijd wie je echt bent. Maar hoe kan je er nu op een goede manier mee omgaan? En wat zegt dit eigenlijk over jou en hoe je naar jezelf kijkt?

Sport & geloof do 24 juli | 13:45-15:00 Olivier Pilon Ik heb veel met voetbal en probeer tegelijkertijd te laten zien dat ik geloof. Dit leidt soms tot discussie met teamgenoten en tegenstanders. Hoe ga je daar mee om? De sportwereld kan heel hard zijn. Samen gaan we in gesprek om te bekijken hoe je sport en geloof kunt combineren.

-8-


Celebration tent

Lounge

20:30 - 00:00 Lounge

Seminar tent

Backstage

Celebration tent

Seminar tent

19:00 - 20:30 Celebration

16:30 - 17:30 Sport

15:30 - 16:30 Cup a Group

13:45 - 15:00 Workshops

Celebration tent

11:00 - 12:15 Seminars

Backstage

Celebration tent

9:45 - 10:30

De Rechtstaat

Bas van der Brugge

Inschrijven

Zaterdag

Maandag

Girls vs. Boys

Party All Night

Phil Knox

Tear Mischa Young

Improvisatie theater (in de lounge!)

Waardeloos bestaat niet

Heilige Herrie (in de lounge!)

Zelfverzekerd verdedigen

Groepssport

Hello Son

Geloof wat heb ik eraan?

Ministry & Gebed Wat, Waarom & hoe?

Hello Father

Aanbidding: het ontmoeten van God

Back 2 your Roots

Get Connected

Zondag

Rick Kooijman & de band

Erika Mulder

Dinsdag

Donderdag

Sport & geloof

Superwoman & Superman

Next Got Talent

Party All Night

Nathan Iles

Social Media

What’s Next? Be present

Hello Bible

Hemels koninkrijk

Vraag maar raak

Hello Holy Spirit

Geneest God vandaag ook nog?

Geloven als ‘het gevoel’ er niet is?

Get Connected

Woensdag

Kiss & Ride

Slot Celebration

Vrijdag

NEXT 2014  
NEXT 2014  

Het programmaboekje van New Wine NEXT tijdens de New Wine zomerconferentie 2014.

Advertisement