Page 1

8 οc

18οc

ΤΕΤΑΡΤΗ 04 ΜΑΪΟΥ 2011 ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 1214

Καθημερινή πρωϊνή εφημερίδα Free Press

180.000 Αναγνώστες κάθε ημέρα Δανεισμός του Δημοσίου με ενέχυρο ακίνητη περιουσία, υποδομές και κάποιες από τις συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις

Θα υποθηκευτούν τα πάντα για να βρούμε δανεικά Το ''έμφραγμα'' στις αποκρατικοποιήσεις θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση με ''by pass'' για να βρει γρηγορότερα και φθηνότερα δανεικά για να τα βγάλει πέρα με τα ιλλιγιώδη spreads αλλά και για να ηρεμήσει η τρόικα που απαιτεί τώρα αποτελέσματα ώστε να σταματήσει η κουβέντα περί αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες το Πάσχα ο πρωθυπουργός όχι απλά έδωσε το ''okey'' αλλά άναψε λαμπάδα προς τιμήν του Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω της ιδέας του για δανεισμό του Δημοσίου με ενέχυρο ακίνητη περιουσία, υποδομές και κάποιες από τις συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις. 16»

Ο Ε. Βενιζέλος ζητά να σταματήσουν τα «καταστροφολογικά» σενάρια

Να βεβαιώσει η τρόικα ότι η Ελλάδα πάει καλά Την ανάγκη να βεβαιώσει η τρόικα ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπληρώσει τις δα νειακές της υποχρεώσεις γ ια να σταμα τήσει η διεθνής αμφισβήτηση τόνισε ο Ευγάγγελος Βενιζέλος. «Αυτό που έχω προτείνει είναι να ζητήσουμε και θα το ζητήσουμε με θεσμικό και επίσημο τρό πο να πουν οι εταίροι μας, η Ε.Ε., η Ευ ρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ δύο πράγματα που ισχύουν αλλά πρέπει να πιστοποιηθούν επισήμως, ότι η Ελλά δα θα καλύψει τις δανειακές της ανά γκες και για το 2012 και για όσο χρεια στεί με έναν τρόπο φιλικό προς αυτήν και προς τις ανάγκες διαχείρισης του δημοσίου χρέους αλλά το ζητούμενο εί ναι να ξέρουν όλοι και οι περιβόητες αγορές ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας θα καλυφθούν. 08»

'Εφυγε χθες σε ηλικία 84 ετών ο Θανάσης Βέγγος

"Στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί" Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός". Έφυγε από τη ζωή διακριτικά, έτσι όπως έζησε,

παρά την φήμη του και το γεγονός ότι δημοσιογράφοι και κάμερες τον πολιορκούσαν στενά τα τελευταία χρόνια. 07»

Για... την υγεία μας!

Νέος φόρος στα τσιγάρα Τη θέσπιση ειδικού τέλους στα τσιγάρα και στα προϊόντα καπνού και τη δημιουργία ει δικού ταμείου για την αντιμετώπιση μει ζόνων θεμάτων δημόσιας υγείας, ιδίως στον τομέα της πρόληψης, ανήγγειλε σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο

υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Η σχετική πρόταση κατατέθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Ορ γανισμού Υγείας στη Μόσχα και προβλέ πεται να ισχύσει σε όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. 02»

Επιστολή Ψωμιάδη για το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Ζητά να παρέμβει ο πρωθυπουργός Επιστολή στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου έστειλε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών. 11»

Σε 13 νομούς

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης Κυκλάδες (1,724 ευρώ ανά λίτρο), Κεφαλλονιά (1,769), Κέρκυρα (1,765 ευρώ), Λέσβος (1,722 ευρώ), Γρεβενά (1,736), Έβρος (1,744 ευρώ), Ευρυτανία (1,745 ευρώ), Φωκίδα (1,735 ευρώ), Δωδεκάνησα (1,724 ευρώ), Λασίθι (1,788 ευρώ), Ρέθυμνο (1,774 ευρώ), Σάμος (1,734 11» ευρώ) και Χίος (1,739 ευρώ).

simera 0405  

simera stin makedonia