Icon News 1 2017 Fi

Page 8

TEKSTI: VIRPI KIRVES-TORVINEN KUVA: EEMELI KIUKKONEN PHOTOGRAPHY

”Luottamus on vain kasvanut NewIconin tekemiseen”

Apteekkari Helvi Hänninen osui NewIconin markkinointijohtaja JoriMatti Savolaisen kanssa sattumalta samaan tilaisuuteen. Savolainen kertoi, että yritys etsii pilottiapteekkia Iso-Fixulääkevarastoautomaatilleen. Niinpä Pielaveden apteekista tuli pian ensimmäinen NewIconin apteekkiasiakas vuonna 2008.

Entisten tilojen ahtaus vaikutti eniten varastoautomaatin hankintapäätökseen. Kokonaisvaltainen suunnittelu ja auttaminen remonttijärjestelyissä vahvistivat luottamusta. Hännisen mielessä ei vilahtanutkaan epäilyksiä, vaikka automaatin tulo jännittikin. Innostus oli molemminpuolista. – NewIconin savolaisuus oli yhtä iso kriteeri kuin kotimaisuus ja se, että varastoautomaatit tehdään lähellä. Suomalainen valmistaja tietää, miten suomalainen järjestelmä toimii, Hänninen luonnehtii. Aika varastoautomaatin jälkeen on ollut mieleenpainuvaa. Kaikki toiminnat ovat sähköistyneet, kuten laskutus ja e-reseptin tulo. Myös tiedonvälitys on muuttunut. Vanha kirjeposti on vähentynyt, ja faksia ei kannata enää ylläpitää. – Tämä tuntuu ihan historialliselta ajalta, Hänninen summaa.

VAIKEUKSISTA VOITTOON Ensimmäinen pilottiversio ei toiminut odotetusti, ja käyttäjät joutuivat olemaan paljon yhteydessä NewIconiin. Hännisen usko yritykseen ei kuitenkaan haalistunut. New­Icon kulki koko ajan apteekin rinnalla ja auttoi. – Kun ihmiset ovat NewIconissa tuttuja, heille on ollut alusta asti helppo esittää kysymyksiä. He eivät ole virkamiesmäisiä tai turhan tärkeitä, Hänninen kertoo.

8