Page 5

UUTISIA NEWICONILTA

Jo toinen lääkevarasto­ automaatti israelilaiselle apteekkiketjulle

Ossi Parviainen ja Kansalaisrahoituksen toimitusjohtaja Toni Lahti arvioivat, että terveysteknologia-alan vahvat kasvunäkymät ja toimialan eettisyys vaikuttivat ihmisten sijoittamishalukkuuteen.

Ennätyssumma kasaan yleisöannissa NewIcon keräsi yleisöannissa lähes 4,4 miljoonaa euroa, joka on tiettävästi suurin joukkorahoituksella kerätty summa Suomessa. Yleisöanti toi yhtiölle lähes 300 uutta osakkeenomistajaa. Joukossa on kymmeniä terveydenhuollon ammattilaisia ja yrittäjiä. Syyskuussa voimaan tullut joukkorahoituslaki mahdollisti 4,99 miljoonan euron annin tavoittelun ilman Finanssivalvonnan hyväksymää esitettä. Aiemmin yleisöantien volyymi ilman esitettä on ollut alle 2,5 miljoonaa euroa. – Tulos on erinomainen. Rahoitus antaa selkänojan, jonka avulla voimme viedä eteenpäin kasvu- ja kansainvälistymissuunnitelmaamme. Tulem­ me jatkamaan tuotteidemme skaalaamista ja jakeluverkostomme rakentamista kansainvälisille markkinoille,

toteaa NewIcon Oy:n toimitusjohtaja Ossi Parviainen. Hyvässä kasvuvauhdissa oleva NewIcon tavoittelee liikevaihtonsa kymmenkertaistamista, markkinajohtajuutta Pohjoismaissa ja vankkaa jalansijaa Euroopan sekä Lähi-idän markkinoilla seuraavan viiden vuoden aikana. – Tarjouskanta on kymmenien miljoonien eurojen arvoinen, joten kaikki edellytykset kovaan kasvuun ovat olemassa, toteaa Parviainen. NewIconin yleisöannin järjestämisestä vastasi Kansalaisrahoitus Oy, joka valitsee rahoituskierroksilleen kaikkein lupaavimpia yhtiöitä. Yleisöanti täydensi Euroopan Investointipankin EIB:n alkuvuodesta 2016 New­Iconille myöntämää lainarahoitusta.

Israelilainen Meuhedet Pharmacy -apteekkiketju on jatkanut 70 apteekkinsa automatisointia. Jo toinen NewIconin valmistama lääkevarasto­ automaatti Iso-Fixu lähti kohti Israelia 17. helmikuuta 2017. Maan ensimmäinen automaatti otettiin käyttöön jerusalemilaisessa apteekissa toukokuussa 2016. – Asiakas on ollut todella tyytyväinen. Paras palaute oli, kun Iso-Fixu voitti viime syksynä terveydenhuollon teknologiakilpailussa ja robotti pääsi valtakunnallisiin talousuutisiin, jälleenmyyjän toimitusjohtaja Raz Shavit Gotect Ltd:stä kertoo. Shavit toteaa, että myös uusin projekti on sujunut hyvin. Parhaita ominaisuuksia lääkevarastoautomaatissa on hänen mukaansa aito robottikäsi, monipakettikeräily ja sisäänsyöttömoduuli. Asiakkaalta on tullut palautetta myös automaatin hyö­dyistä. – Työntekijät tulivat kiittämään meitä oikein kädestä pitäen, kun vierailimme Jerusalemissa viime syksynä, kertoo NewIconin markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen. – He kertoivat työnsä helpottuneen ja muuttuneen mielekkäämmäksi automaation ansiosta. Myös asiakastyytyväisyys oli parantunut nopeutuneen asiakaspalvelun myötä. He myös kiittelivät, että asiakkaille oli nyt enemmän aikaa antaa lääkeneuvontaa, kun automaatti hoiti lääkepakettien hakemisen hyllystä. Gotect Ltd:n tavoitteena on jatkaa yhteistyötä Meuhedet Pharmacyn sekä muiden apteekkiketjujen kanssa. Kiikarissa ovat myös israelilaiset sairaalat, joista odotetaan ensimmäisiä investointipäätöksiä jo tänä vuonna.

5

Icon News 1 2017 Fi