IconNews 1 2018 FI

Page 6

TEKSTI: MERVI LEINONEN KUVA: KOTISAARI GRAPHIC MANAGEMENT OY

Suomalaista teknologiaosaamista Kiinan tuhansiin sairaaloihin Kiinalainen Highlight Health Investment Limited sijoittaa 4,5 miljoonaa euroa kuopiolaiseen terveysteknologiayhtiö NewIconiin. Kiinalaissijoitukset suomalaiseen teknologiaosaamiseen ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina, EU-maissa ne ovat yhteensä jopa monikymmenkertaistuneet.

Highlight Health Investment Limited on sijoitusrahasto, jota hallinnoi terveysteknologiaan erikoistunut sijoitusyhtiö Highlight Capital. Yhteys Suomeen syntyi, kun heidän rahoittamansa kiinalainen terveysteknologiayhtiö Shanghai General Healthy Information Technology Co. Ltd. (SGHT) tarjosi NewIconille yhteistyötä. NewIconin tavoin kiinalaisyhtiö oli kasvanut voimakkaasti, ja haki Kiinan markkinajohtajuutensa varmistamiseksi luotettavaa ja kasvukykyistä kumppania. Suomalaisyhtiön ohjelmisto- ja robottiosaaminen sekä innovatiiviset lääkehuollon automaatiolaitteet vakuuttivat kiinalaisyhtiön. – Heidän mukaansa olemme kuin helmi, joka oli piilotettuna kauas Pohjolaan. Meille he ovat paras mahdollinen kumppani, jonka kanssa kaltaisemme pk-yritys voi lähteä valloittamaan Kiinan tuhansia sairaaloita, sanoo NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen.

YHTEISYRITYS JA PUITESOPIMUS Neuvottelut kiinalaisen SGHT:in kanssa ovat edenneet sijoitusyhtiö Highlight Capitalin sijoituksen lisäksi yhteisyrityksen perustamiseen. NewIcon omistaa yhteisyri-

6