Icon News 1/2016

Page 5

Lähi-idän apteekki­markkinat avautuivat

EIP:n varapääjohtaja Jan Vapaavuori ja NewIconin toimitusjohtaja ja perustaja Ossi Parviainen allekirjoittivat rahoitussopimuksen 18.3.2016.

8 miljoonaa euroa Euroopan investointipankilta NewIcon sai Euroopan investointi­ pankilta (EIP) 8 miljoonan euron rahoituksen maaliskuussa. Laina käytetään lääkehuollon kokonaisautomaation (Total Pharmacy Automation eli TPA) kehittämiseen ja tuottamiseen. – Olemme panostaneet tuotekehitykseen ja se on alkanut tuottaa tulosta. Meillä on hihassa lisäksi monta uutta ässää, joilla voimme haastaa kansainväliset kilpailijamme, sanoo NewIcon Oy:n toimitusjohtaja Ossi Parviainen. Henkilökuntaa NewIconilla on runsaat 50, jonka odotetaan nelinkertaistuvan seuraavien kolmen vuoden aikana. Henkilökuntaa palkataan myös ulkomaisiin toimipisteisiin, jois-

ta ensimmäinen perustettiin Britanniaan alkuvuodesta 2016. Suunnitelmissa on perustaa seuraavaksi omat toimipisteet kaikkiin Pohjoismaihin. – Suuntaamme EIP:n rahoitusta myös kansainvälistymisinvestointeihin, millä pyrimme varmistamaan tuotteidemme pääsyn uusille markkinoille. Tavoitteenamme on kymmenkertaistaa liikevaihtomme ja saada yhden prosentin markkinaosuus globaalista lääkehuollon automaatioalasta vuoteen 2020 mennessä. Se on meille iso siivu kasvavista markkinoista, joiden arvo on tutkimustemme perusteella noin 70 miljardia euroa lähivuosina, toteaa Parviainen.

NewIcon solmi maaliskuussa kaupat täys­automaattisesta Mega-Fixulääke­­varasto­automaatista iranilaisen, suur­kaupunki Urmian alueella toimivan klinikan kanssa. Kaupan arvo on satoja tuhansia euroja. Klinikka ottaa ensimmäisenä iranilaisena automaatiota käyttöönsä ja on edelläkävijä, jonka esimerkkiä paikallinen yliopisto­ sairaala on ilmoittanut seuraavansa. Iranissa on satoja sairaaloita, joissa on kiinnostusta tehostaa lääke­ huoltoa automaatiolla.

Tytäryhtiö Iso-Britanniaan NewIcon perusti tytäryhtiön IsoBritanniaan alkuvuodesta 2016. Par­­­haillaan kartoitetaan sopivaa sijoittumis­­­paikkakuntaa. Yhtiö tulee vahvistamaan New­Iconin asemia Bri­ tan­­nias­sa, jonne käynnistetään sekä myynti- että huolto- ja tukitoiminnot. – Neuvottelemme tiiviisti maan julkisesta terveydenhuollosta vastaavan NHS:n kanssa. NHS olisi iso asiakas; sehän on maailman viidenneksi suurin työllistäjä. Yhteistyö käynnistyy mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana älylääkekaappien koekäytöllä. NHS:n lisäksi olemme neuvotelleet erään apteekkiketjun kanssa, ja ensimmäiset varastoautomaatit tullaan toimittamaan heille tämän vuoden aikana, kertoo NewIcon Oy:n markkinointijohtaja Jori-Matti Savolainen.

Total Pharmacy Automation

TPA

Onko TPA sinulle uusi termi? ­New­Icon sen keksi. Kysy NewIconin Jukalta, mitä Total Pharmacy Automation eli lääkehuollon kokonaisautomaatio tarkoittaa teidän sairaalassanne. Ota yhteyttä: puh. 050 549 1345, ­jukka.mauranen@newicon.fi

5