Icon News 1/2016

Page 14

Tilanne, jota en unohda Kosketusnäyttö kuin pitsa NewIconin urani alkutaipaleella pääsin mukaan uuteen älylääkekaapin tuotekehitysprojektiin. Älylääkekaapin luontainen käyttöympäristö on sairaala, jonka vuoksi sitä lähdettiin alusta saakka kehittämään yhdessä sen ensimmäisen asiakkaan, Kuopion yliopistollisen sairaalan, kanssa. Projektin aikana laitetta testailtiin, ihmeteltiin ja ihailtiin laajasti sekä New­Iconin tuotekehitystiloissa, että sairaalan teho-osastolla sijaitsevalla testikaapilla. Yksi älylääkekaapin hyvän käytettävyyden tärkeimpiä osia on kosketusnäytön sijainti. Erään kerran, kun sairaalalla pidetty palaveri teho-osaston henkilöstön kanssa oli päättynyt, teholaiset pyysivät meitä newiconilaisia käymään vielä testi­ kaapilla. Tehon väki kertoi innosta puh-

kuen, että he olivat pohtineet erilaisia kosketusnäytön sijainteja. Silloin Petteri Kisonen nappasi näytön käteensä. Iso mies kun on, Petteri pyöritteli näyttöä käsissään kuin pitsaa, ja esitteli mitä kaikkia vaihtoehtoja he olivat ajatelleet. Oli suoranainen ilo katsella, kun tehon henkilöstö oman alansa asiantuntijoina esitteli erilaisia vaihtoehtoja toisensa jälkeen, ja selittivät käytännön elämän perusteita. Kaikki tilanteessa kieli, että he halusivat luoda parhaan mahdollisen välineen, joka vapauttaisi aikaa potilaiden hoitamiseen ja lisäisi lääketurvallisuutta. Tuon käytävällä vietetyn hetken jäljet näkyvät kaikissa nykyisissä ja tulevissa eMED ICONeissa.

JUHA LAAKSONEN Teollinen muotoilija Työskennellyt NewIconissa 3 vuotta

Insinööri myyntimiehenä Pystytimme vuonna 2008 Apteekkaripäivien osastollemme ensimmäisen, jo Pielaveden apteekkiin myymämme, varastoautomaatin. Jäin messujen ajaksi ”tekniseksi tueksi” myyntimiesten seuraan ja esittelin, miten varastoautomaatti toimittaa karkkirasioita ulos. Karkkirasiat ajoivat lääkepakettien virkaa. Myyntitaitoni eivät tainneet olla ihan kärkipäästä, sillä messujen päätyttyä toimitusjohtajamme Ossi totesi, ettei minusta myyntimiestä taida tulla. Teknisen koulutuksen saaneena minulla ei riittänyt kanttia vetää lähelle tulleita vieraita hihasta ja puhua heille myyntimiehen suulla. Puheet saattoivat lipsahtaa enempi tekniikkaan kuin siihen, miten laite helpottaisi apteekkien arkista elämää.

MIKA RISSANEN Automaatioinsinööri NewIconin ensimmäinen työntekijä Työskennellyt NewIconissa 9 vuotta

14