Issuu on Google+

Sexmissbruk Sexmissbruk Är Det Dolda Missbruket Sexmissbruk kan se väldigt olika ut, men precis som när det gäller andra typer av beroenden finns faktorer som suget, stark lust, tvång, förlorad kontroll och problem med att sluta med i bilden. Beroendet trappas också upp med tiden. En annan likhet är att man fortsätter med sitt beteende trots att det får negativa följder.

Tänk om en kokainberoende fick hemkört lagligt och gratis kokain dygnet runt bara med hjälp av ett musklick. Bredband erbjuder denna service med sex, porr, relationer, nätdating, köpsex, självsex, chatsidor, otrohet. Internet gör det lätt att fastna. Sexberoende eller sexmissbruk kan ta sig uttryck som tvångsmässigt tänkande på sex, ett inre tvång att utföra sexuella aktiviteter eller sexvanor som för med sig stora problem eller risker. Newhabit är inriktad på att bryta mönster som kan vara skadliga och stärka den friska sexualiteten så du kan leva ett balanserad liv. Har ditt sexuella beteende blivit till ett sexmissbruk och ett problem för dig och ditt liv? Sök hjälp, sluta kämpa själv i mörker och ensamhet. Har du ett sexmissbruk söker du givetvis snabb tillfredsställelse eller ”kickar” i olika situationer eller beteenden. Antagligen har du har utvecklat en ohälsosam relation till de sexuella aktiviteter du ägnar dig åt. Det kan till exempel röra sig om tvångsmässigt onanerande, tvångsmässigt användande av telefonsextjänster eller porrsurfande på internet, chatsidor, anonymsex med främlingar, sex med prostituerade eller att du ständigt inleder otrohetsaffärer fast du egentligen inte vill. Man kan säga att ditt sexuella beteende eller sexmissbruk blir en flykt från verkligheten som för en kort stund dämpar oro eller rastlöshet, men som snart ersätts av skam och tomhetskänslor. Problemet är att vår mänskliga design gör att det är superlätt att fastna i ett sexmissbruk. Samtidig som vi blir bombarderade med sex från alla håll. Klient berättar: ”Ellen har gett mig livet tillbaka. Innan jag gick igenom Newhabit programmet så var mitt liv en ren transportsträcka mot döden, med mitt missbruk som en liten ljusglimt. Idag är livslusten tillbaka, ångesten borta och jag kan njuta av varje dag som jag stiger upp full av energi.” Michael 47 år Här tar vi dig och ditt sexmissbruk på allvar

Det är inte enkelt att söka hjälp för ett sexmissbruk. Sexmissbruk är skamfyllt för båda män och kvinnor och mycket tabubelagt. Som sexmissbrukare blir man inte bemött med samma respekt som om man drabbats av andra sorters missbruk, och att anförtro sig till partnern, kompisen, chefen eller annan person är svårt och rädslan är oftast stor att det skulle kunna få ödesdigra konsekvenser. Här blir du taget på allvar. Ring

0705 102120


Hur ser en sexmissbrukare ut?

Många har en hel del föreställningar/fördomar kring hur en sexmissbrukare ser ut. Det känns som om det finns en norm för hur en sexmissbrukare ska se ut. Men det är bara fördomar, en sexmissbrukare ser ut på en massa olika sätt, och har ofta koll på det mesta förutom sin sexualitet. Sexmissbruk handlar oftast om allt möjligt annat än en sexuell tillfredsställelse. Det är en sak att chefen, socialtjänsten, kompisen eller partnern i sin generella okunskap om sexmissbruk har fördomar, det är en annan sak om du själv har dessa fördomar. Det kan göra det svårt att söka hjälp eftersom du inte kan se dig själv som sexmissbrukare. Du är givetvis välfungerande på många sätt och du är verkligen inte pervers, sjuk eller konstig – du är mänsklig. Självklart kan både män eller kvinnor fastna – tyvärr har kvinnor svårare att söka hjälp för ett sexmissbruk en män.

Lär dig att ta känslomässiga sunda risker och få intimitet istället för intensitet

Ett sexmissbruk är att ta känslomässiga risker (få kicks) som oftast har eller får negativa konsekvenser. Du kan lära dig att ta känslomässiga sunda risker som kan vara att visa sig sårbar, uttrycka ett behov, visa vad du är rädd för eller att vara innerligt tacksam för att en kompis, ett barn, en make finns i ditt liv och att också uttrycka det. Detta ökar din livskvalitet, tränar en äkta och sund intimitet – det är intimitet istället för intensitet. Risken du tar genom att inte ta hälsosamma risker, både på det personliga och känslomässiga planet, är ett liv i tristess och tomhet. Denna tomhet och tristess kan leda till att du börjar ta ohälsosamma risker eller självdestruktiva risker, bara för att du skall känna dig vid liv.

Tecken på sexmissbruk kan vara: Din sexuella lust uppfyller dina tankar en stor del av tiden och påverkar din vardag. Du känner ett tvång att utföra sexuella aktiviteter när du är stressad, spänd eller deprimerad. Dina sexuella vanor har fört med sig stora problem. Problem i relationer, i sexlivet och/eller i arbetslivet. Sjukdomar eller andra hälsoproblem. Kriminella handlingar eller att du utsätter dig själv eller andra för stora risker. Internet gör det enkelt att fastna i ett sexmissbruk. Sexmissbruk luktar inte och syns inte, men ta det på allvar. Få hjälp och hitta ett sunt och balanserat liv.


Sexmissbruk