Page 1

WEGLEZEN DOORLEZEN UITLEZEN VOORJA AR 2017


B


VOORJA AR 2017

1

INHOUD 1

Leen Steyaert – Vrouwen in overdrive 

April 2017

2

Sofie Van Pottelsberghe – Dochter van Arkan 

April 2017

3

Petra De Pauw – Mum & Me 

Reeds verschenen

4

Petra De Pauw – You & Me 

Reeds verschenen

5

Luc Swinnen en Dirk Coeckelbergh – 1001 antwoorden op stress en burn-out 

6

Inge Delva & Nele Van Poucke – Yoga en ik 

7

Timmy Simons – 1000 

8

Jennifer Schleber – Empty the Fridge 

Maart 2017 Reeds verschenen Maart 2017 Februari 2017


LEEN STEYAERT 2

VROUWEN IN OVERDRIVE LA AT GEJA AGDHEID JE GEZONDHEID NIET ONDERMIJNEN Leer naar je lichaam te luisteren en geef gejaagdheid geen kans Veel hedendaagse vrouwen leveren elke dag een strijd om overeind te blijven en hebben constant het gevoel dat ze het gevecht tegen de klok verliezen. Werk en privéleven combineren en continu multitasken, hang naar perfectionisme en controle, faalangst en prestatiedwang kunnen bijzonder zwaar wegen in een maatschappij die geen rekening houdt met vrouwelijke eigenschappen en kwaliteiten.

Prijs: ca. € 19,95 ISBN 978 94 6131 511 3 NUR 740

April 2017 Paperback 15 x 23 cm – ca. 304 blz.

Wat ooit een kick was die een onbeschrijflijk gevoel van voldoening gaf – ‘Kijk eens wat ik allemaal kan!’ – eist uiteindelijk zijn tol. Nooit eerder bleven zo veel vrouwen thuis met een burn-out en/of een depressie. Nooit voordien sukkelden zo veel vrouwen met vage kwaaltjes en klachten die allemaal het gevolg zijn van een grondige verstoring van de werking van hun hormonen. Leen Steyaert durft de vraag te stellen of het wel gezond is dat vrouwen willen leven volgens de ‘mannelijke norm’. In Vrouwen in overdrive toont ze dat je op een andere manier toch je dromen kunt verwezenlijken. Daarnaast geeft ze een brede waaier van ondersteunende mogelijkheden om je hormonen en zenuwstelsel op een natuurlijke manier in balans te brengen.

LEEN STEYAERT (°1962) heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en is nutritioniste en menopauzeconsulente. Ze schreef eerder de bestsellers Stralend door de menopauze en Leef en eet volgens je Oerritme.

→→ Inzichten en oplossingen voor vrouwen die gejaagd door het leven gaan →→ Voor vrouwen van alle leeftijden →→ Een eyeopener en een leidraad voor een rustiger en gelukkiger leven


SOFIE VAN POTTELSBERGHE OPGETEKEND DOOR HILDE SABBE

3

DOCHTER VAN ARKAN MIJN VADER IS EEN MASSAMOORDENA AR

Het aangrijpende verhaal van de dochter van oorlogsmisdadiger Arkan Wat gebeurt er wanneer je als gewoon meisje op een dag ontdekt dat je biologische vader door de buitenwereld een oorlogsmisdadiger wordt genoemd? Sofie was 16 toen een man haar plots belde en zei: ‘Hello Sofia, I am your father’. Die man was de Servische krijgsheer Arkan. Hoe moet je dan de twee tegenstrijdige beelden verzoenen? Dat van de krachtige, warme en beschermende man én dat van de door de VN en Interpol gezochte misdadiger? April 2017 Paperback 14,5 x 21,5 cm – ca. 200 blz.

Dochter van Arkan is het moedige verhaal van een jonge vrouw die probeert om te gaan met de gebeurtenissen die de rest van haar leven hebben getekend. Toch heb je zelf de keuze om daar wat aan te doen en met haar verhaal wil Sofie anderen motiveren. In Dochter van Arkan toont ze dat je ondanks je ouders, ondanks de slechte kaarten die je hebt gekregen, toch iets kunt maken van je leven.

→→ Sofie Van Pottelsberghe deelt voor het eerst haar verhaal →→ Hoe ga je om met de nalatenschap van je ouders? →→ Sofie vertelt hoe ze het tij keert Prijs: ca. € 19,95 ISBN 978 94 6131 512 0 NUR 740

SOFIE VAN POTTELSBERGHE kwam op haar zestiende te weten wie haar echte vader was en vertelde haar ontluisterende verhaal aan journaliste Hilde Sabbe, die haar relaas met veel gevoel optekende.


PETRA DE PAUW 4

MUM & ME BUCKETLIST VOOR MAMA EN ZOON

Na Mama en dochter nu ook Mama en zoon!

Reeds verschenen Paperback 17 x 24 cm – 184 blz.

Na Mum & Me, bucketlist voor mama en dochter is er nu ook een versie exclusief voor mama en zoon. Opnieuw een mooi en geestig doe- en bewaarboek dat de band tussen een moeder en haar kind onderstreept en versterkt. Met iets meer korte broeken en kapotte knieën. En iets minder roze. Samen je dromen met een zelfgemaakte raket de lucht insturen, een ritje versieren in een brand­weer­ wagen, het tegen elkaar opnemen met bumper­ voetbal, een vulkaan beklimmen … Er staan niet alleen honderden leuke uitdagingen in, maar het boek zal ook een tijdsdocument worden van een heel leven samen. De stille getuige van mooie momenten tussen een moeder en haar zoon. De relatie tussen een kind en zijn mama is uniek en kun je met niets anders vergelijken. Dit boek helpt je hierbij stil te staan en nog meer te genieten van elkaar. Voor mama’s en zonen tussen 0 en 120 jaar.

Prijs: € 15,00 ISBN 978 94 6131 639 4 NUR 450

→→ Een uniek tijdsdocument voor mama & zoon →→ Met tientallen grappige en spannende opdrachten →→ Perfect als cadeau!


PETRA DE PAUW

YOU & ME

5

BUCKETLIST VOOR KOPPELS

Doe samen gek met You & Me! Dit is geen boek voor jou. Dit is een boek voor jullie! Zijn jullie gek op elkaar? Zien jullie elkaar doodgraag? Zijn jullie elkaars dekseltje op het spreekwoordelijke potje? Dan zal You & Me, bucketlist voor koppels jou en je partner onvergetelijke momenten bezorgen! Dit unieke, grappige doe- en bewaarboek zal getuige zijn van waar de meeste liedjes en films over gaan: de liefde. Of jullie een week of een halve eeuw samen zijn, dat maakt helemaal niet uit. Via dit boek leer je elkaar nog beter kennen en ga je elkaar nog liever zien. You & Me wordt een souvenir van jullie liefde voor elkaar.

→→ Leer elkaar beter kennen met You & Me →→ Honderden opdrachten om jullie relatie vast te leggen →→ Veel plezier en romantiek gegarandeerd!

Doe gek, lach, vraag alles wat jullie van elkaar willen weten. Kortom: geniet, geniet, geniet! Prijs: € 15,00 ISBN 978 94 6131 640 0 NUR 450

PETRA DE PAUW (undercoverblondje) publiceerde Mag het iets meer zijn (2008) over de vroeggeboorte van haar dochter Billie, maakte Plots anders, Verhalen achter littekens (2010) met Stephan Vanfleteren, en met haar man Herman Verbruggen schreef ze drie boeken over Mark Vertongen uit FC De Kampioenen. Daarnaast publiceerde ze de bestsellers Mum & Me, bucketlist voor mama en dochter en Mum & Me, bucketlist voor mama en zoon.

Reeds verschenen Paperback 17 x 24 cm – 176 blz.

Het doel van You & Me? Samen oud worden en elkaar niet verliezen in de snelheid van het leven. Door meer dan 200 grote en kleine uitdagingen in dit boek zullen jullie nog meer koesteren wat jullie samen hebben.


DR. LUC SWINNEN EN DIRK COECKELBERGH 6

1001 ANTWOORDEN OP STRESS EN BURN-OUT Voorkomen is beter dan genezen Burn-out. Als geen ander kennen Luc en Dirk het onderwerp: als sprekers en auteurs, Luc ook als consulent. Stress en stretching zijn hen niet vreemd.

Prijs: ca. € 19,95 ISBN 978 94 6131 648 6 NUR 740

Maart 2017 Paperback 14,5 x 21,5 cm – ca. 208 blz.

1001 antwoorden op stress en burn-out is niet zomaar nog een boek over stress en burn-out. Door het Q&A-principe is het een praktische publicatie waarin al je vragen over het onderwerp eindelijk worden beantwoord. Wat zijn bijvoorbeeld de eerste signalen van een burn-out? Kun je er van te veel studeren ook een krijgen? En hoe ga je om met mensen die het maar aanstellerij vinden? 1001 antwoorden op stress en burn-out is geschreven voor mensen met én zonder ervaring. Als je al een burn-out hebt gehad, zul je veel hebben aan de structuur en de methodiek van werken en informeren. Heb je er nog geen gehad, dan duik je er meteen best in, want de kans is groot dat je er ooit een krijgt of iemand kunt bijstaan die er een heeft. Bij burn-out geldt nog meer dan bij elk medisch fenomeen: beter voorkomen dan genezen. DR. LUC SWINNEN legde mee de basis voor de eerste wetgeving rond stress. Met stress heeft hij een allesomvattende relatie: hij geeft er les over, hij schreef er meerdere boeken en artikels over en hij adviseert bedrijven en particulieren. Mede daardoor is hij een gewaardeerde internationale expert. Al zijn vorige boeken werden bestsellers. DIRK COECKELBERGH is gespecialiseerd in ethiek en bedrijfsleven, sociale economie en non-profit. Hij is auteur van meer dan 1000 artikels en hield menige innovatie boven de doopvont.

→→ Een praktisch boek over burn-out en alle vragen die daarbij komen kijken →→ Lees een vraag en antwoord per dag, of per maand. Geen stress! →→ 1001 antwoorden op stress en burn-out brengt eindelijk orde na de chaos


INGE DELVA EN NELE VAN POUCKE

YOGA & IK

7

WAT YOGA MET MIJ DOET

15 inspirerende getuigenissen en 15 oefenreeksen Yoga is voor iedereen. Ben je oud of jong, stram of soepel, man of vrouw, ziek of gezond? Alleen of samen? Wil je tot rust komen na een hectische werkdag, kracht tanken bij het ochtendgloren, of ga je door een moeilijke periode? Dan kan yoga iets voor jou betekenen. In Yoga & ik vertellen 15 yogini’s waarom yoga voor hen onmisbaar is geworden. Elk verhaal wordt gebracht in woord én in beeld: met bijpassende, toegankelijke yogaposes waar je meteen mee aan de slag kan.

Reeds verschenen Paperback 21 x 21 cm – 288 blz. Prijs: €22,50 ISBN 978 94 6131 469 7 NUR 460, 726

NELE VAN POUCKE is Registered Yoga Teacher en heeft, naast meer dan tien jaar ervaring op de teller, ook een eigen yogastudio in Mechelen. Ze leerde de kneepjes van het vak van groten zoals Shiva Rea, Elsie Matthijssens, Anthony ‘Prem’ Carlisi en vele anderen. Nele onthult je de geheimen van yoga in 15 bijpassende practices. Mét tips en tricks om meteen mee aan de slag te gaan.

9 789461 314697

INGE DELVA is freelance copywriter, auteur én yogini. Ze leende haar pen voor het inspirerende verhaal van deze 15 yogini’s. Inge schreef eerder Leef, nu ik er niet meer ben, Mijn onzichtbare vijand, Zoekende zonen en Liefste Margaux.


TIMMY SIMONS

1000

8

Het openhartige relaas van een opmerkelijke carrière Na 19 seizoenen op het hoogste niveau neemt Timmy Simons deze zomer afscheid van het profvoetbal. In 1000 blikt de 40-jarige middenvelder voor het eerst terug op zijn rijkgevulde carrière.

Prijs: ca. € 19,95 ISBN 978 94 6131 649 3 NUR 480, 740

9 789461 316493

Maart 2017 Paperback 15 x 23 cm – ca. 208 blz.

Het zag er nochtans niet naar uit dat Simons met voetballen de kost zou verdienen. Op zijn 21ste speelde hij anoniem in de derde klasse en hielp hij in de zaak van zijn vader met het plaatsen van ramen en deuren. Niemand die dacht dat de verdedigende middenvelder zou uitgroeien tot een van de absolute sterkhouders van het Belgische voetbal. Inclusief Simons zelf. Simons was niet de man van de flitsende dribbels, hij grossierde niet in doelpunten of assists. En toch groeide hij bij alle clubs waar hij speelde uit tot een onmisbare pion. Ook naast het veld geniet hij veel respect. Simons mist nog altijd amper trainingen of wedstrijden. Wanneer hij op het einde van dit seizoen zijn carrière beëindigt, zal hij om en bij de 1000 wedstrijden gespeeld hebben. Niemand die hem dat nadoet.

→→ Zijn grootste successen en ontgoochelingen →→ Een unieke inkijk achter de schermen van twintig jaar profvoetbal →→ Met unieke foto’s uit het privéarchief en anekdotes van spelers en trainers

TIMMY SIMONS (° Diest, 1976) is na Roger Milla en Francesco Totti een van de oudste actieve voetballers ooit. Hij speelde achtereenvolgens voor KTH Diest, SK Lommel, Club Brugge, PSV, Nürnberg en (opnieuw) Club Brugge. Daarnaast verzamelde hij 94 caps voor de Rode Duivels en won hij 6 titels, 3 bekers, 6 Supercups en 1 Gouden Schoen.


JENNIFER SCHLEBER

EMPTY THE FRIDGE

9

Haal het meeste uit je koelkast Koop je vaak verse ingrediënten, maar gooi je door jouw drukke bestaan een groot deel weg? Wil jij voedselverspilling voorkomen en creatief leren koken met de inhoud van jouw koelkast? Jennifer Schleber deelt in Empty the Fridge haar passie voor koken met restjes en verzamelde daarvoor de beste recepten van haar populaire blog emptythefridge.be. De smaakvolle recepten, die je gemakkelijk aanpast aan wat jij in huis hebt, vormen samen met nuttige weetjes en bewaartips de basis om voedselverspilling tegen te gaan. Want vaak is het verbazingwekkend eenvoudig om met toevoeging van een paar standaardingrediënten uit je voorraadkast een snelle, lekkere maaltijd op tafel te toveren. Empty the Fridge toont de kunst van ingrediënten combineren, ‘out of the fridge’ denken en durven experimenteren.

Time to empty your fridge, want het begint allemaal in jouw koelkast!

Februari 2017 Hardcover 20 x 23 cm – ca. 180 blz. In samenwerking met Schaub Lorenz

Verwacht geen klassieke restjesrecepten, maar kleurrijke gerechten uit alle windstreken. Denk aan een panzanella met pompoen en croutons, een rijstgratin met bladgroenten, of een stromboli met restjes beleg voor een zomerse picknick … Jennifer weet met elk overschotje wel raad!

→→ Voorkom voedselverspilling →→ Outside the box restjesrecepten →→ Optimale bewaartips & -tricks!

Prijs: ca. € 19,95 ISBN 978 94 6131 614 1 NUR 441

JENNIFER SCHLEBER kreeg van jongs af de liefde voor lekker eten en gezellig tafelen mee van haar Belgisch-Duitse ouders. Haar stijl om gezond en creatief te koken met wat voorhanden is en zo weinig mogelijk te verspillen, lagen in 2013 aan de basis van haar succesvolle foodblog emptythefridge.be.


België Van Halewyck T +32 (0)3 660 27 00 F +32 (0)3 660 27 01 E uitgeverij@vanhalewyck.be www.vanhalewyck.be ACCOUNT MANAGER

Linda Vandermeulen T +32 (0)478 22 67 90 E linda.vandermeulen@pelckmansuitgevers.be KLANTENDIENST

T +32 (0)3 660 27 20 E klantendienst@pelckmansuitgevers.be PUBLICITEIT & MARKETING

Lise Van Dessel T +32 (0)495 76 25 81 E lise.van.dessel@vanhalewyck.be

Nederland New Book Collective Herengracht 166 1016 BP Amsterdam T +31 (0)20 226 02 38 www.newbookcollective.com VERTEGENWOORDIGING

Maarten Richel T +31 (0)6 54 32 45 80 E mrichel@newbookcollective.com PUBLICITEIT & MARKETING

Alice Wubbels T +31 (0)20 226 02 38 E awubbels@newbookcollective.com

I S B N 978-94-6131-667-7

vanhalewyck.be

9

789461 316677

Van Halewyck voorjaar 2017 - Nederlandse titels  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you