Page 1

Slušni aparati

> Passion 440 Očarljivo majhen in moderen – slušni aparat z veliko tehnologije


> Diskrecija s stilom

Izjemna počastitev naših čutov Nov slušni sistem Passion 440 proizvajalca Widex združuje najsodobnejše tehnologije slušnih sistemov z visokim udobjem uporabe, diskrecijo in s stilom. Passion 440 je model slušnega aparata, pri katerem je slušalka nameščena v sluhovod, zato je to pravi malček z očarljivimi lastnostmi, ki prevzamejo. Passion 440 nadaljuje uspeh priljubljene serije Passion, saj ima veliko edinstvenih in potrjenih Widexovih funkcij, med njimi revolucionarni, harmonični zvočni program Zen in govorna sporočila SmartSpeak, ki uporabnika slušnega aparata seznanjajo o zamenjavi programa in o drugih spremembah v slušnem sistemu. Ob vsem naštetem ima model Passion 440 še možnost razširitve slušnega območja, ki visoke zvočne signale samodejno premakne v slišno območje uporabnika, in izjemno platformo za obdelavo signala Dual ISP, s katero dosega odličen zvok, kot ga uporabniki slušnega sistema Widex tudi pričakujejo.


> Notranji mir

Passion 440 v originalni velikosti:

Majhen in tako skoraj neviden, vendar z veliko tehnologije.

Osebni slušni aparat SmartSpeak uporablja pristne posnetke govora, s katerimi vas seznani z različnimi funkcijami slušnega sistema; npr. kateri program poslušanja je izbran, opozori pa vas tudi, da je baterija skoraj prazna. Na voljo je v več kot 20 jezikih in nudi individualne možnosti nastavitve glasnosti in izbor glasu. Alternativno so na voljo tudi signalni toni.

Slišite več Mikrofonski sistem Passion 440 se samodejno vklopi, da se lahko na zvok od zadaj osredotočite tako kot na zvok, ki prihaja od spredaj. Razširitev zvočnega območja samodejno premakne visoke zvočne signale, katerih zaznava je pogosto najprej okrnjena zaradi izgube sluha, v uporabniku slišno območje.

Patent za jasno razumevanje govora Dinamično poudarjanje govora uporablja podatke o vaši izgubi sluha za primerno blažitev nepomembnega hrupa iz ozadja in daje s tem govoru potrebno jasnost.


Prednosti Widex-Passion 440: • Oblikovna rešitev. • Majhnost, zaradi katere je skoraj neviden. • Visoka jasnost zvoka s pomočjo frekvenc do 10.000 Hz. • Boljše in jasnejše razumevanje govora. • Odprt slušni sistem. • Daljši rok trajanja baterije zaradi nove optimizacije energije. • Prilagodljive in raznolike barve. • Enostavno upravljanje preko daljinskega upravljalnika. • Trije programi in 15 kanalov. • Funkcija govornih sporočil SmartSpeak. • Sproščanje s pomočjo melodij Zen.

Izberite sproščanje Vsakodnevna komunikacija in dodaten hrup povzročata stres, hkrati pa je vsem poznan pomirjujoč učinek glasbe in glasbenih zvokov. Passion 440 ima po navdihu tega spoznanja v svoj slušni sistem vključene pomirjujoče zvoke, zato se lahko sprostite kjerkoli in kadarkoli.

Edinstvene melodije po vaših željah Glasnost, tempo in višino zvoka določite skupaj s svojim slušnim akustikom podjetja Neuroth, tako da je vaše slušno doživetje prilagojeno osebnim željam. Ob tem poseben računalniški program poskrbi, da se vsako zaporedje melodij ponovi samo enkrat, izbrano je posebej za vas. Tako ne bo poslušanje nikoli monotono ali dolgočasno. Neponovljivo.


> Od decentnega do izrednega

Nepremagljiv dizajn Odličen dizajn je nepremagljiv tako z estetskega kot tudi s funkcionalnega vidika. Passion 440 je prav zaradi tega na eni strani skoraj neviden, na drugi pa ima majhne detajle, ki se jih kljub vsemu kdaj opazi, na voljo v široki, privlačni barvni paleti. Že zaradi majhnosti je slušni aparat na uhlju oziroma za njim skorajda neviden. Pozitiven učinek pa dodatno podkrepi še pester izbor barv. Tako lahko ohišje slušnega aparata, ki se nahaja za uhljem, prilagodite svojemu odtenku las. Slušni aparati niso danes samo zelo majhni, so tudi skorajda nevidni, kar dokazuje fotografija na naslednji strani zloženke. Z dvema potezama do nove barve Skupaj s slušnim akustikom podjetja Neuroth izberite s palete ekskluzivnih, decentnih in tudi vpadljivih barv zgornjo in vidno polovico ohišja, ki jo lahko vaš slušni akustik kadarkoli zamenja.


Passion 440:

od decentnega do izrednega


> Poljubno nastavljanje

Praktično in funkcionalno Z daljinskim upravljalnikom RC4 lahko po potrebi opravite ročne nastavitve na enem ali obeh slušnih sistemih. Zamenjate lahko na primer tudi slušni program ali si prilagodite glasnost.

Več energije za boljše poslušanje Nov energetsko-optimizacijski sistem proizvajalca Widex omogoča bistveno daljšo dobo delovanja baterijskega vložka ob isti kakovosti zvoka – daljšo kot pri večini slušnih aparatov.

Daljinski upravljalnik Nastavitev glasnosti in izbor programa preko daljinskega upravljalnika


Titan

Passion z individualno izdelanimi ušesnimi vložki iz titana.

Prosojna umetna snov

Passion z individualno izdelanimi ušesnimi vložki iz prosojne umetne snovi.

Barva kože

Passion z individualno izdelanimi ušesnimi vložki iz umetne snovi v barvi kože.

Odprt sistem Widex Passion 440 je oblikovan tako, da leži mikrofon v majhnem ohišju za uhljem, slušalka pa je preko odprtega sistema nameščena v sluhovodu. S tem lahko slušalka odda svoj zvok v najboljši kakovosti, hkrati pa nudi prijeten občutek med nošenjem, brez občutka zamašenosti ušesa.

Tri možnosti za popolno prileganje ušesu Widex Passion 440 nudi prilagodljiv izbor ušesnih vložkov. Tri po meri izdelane rešitve akustične povezave z ušesom vam omogočajo še več udobja pri nošenju in nudijo odlično podajanje zvoka.

Maksimalna ojačitev brez tveganja mikrofonije Widex Passion 440 je sistem z zunanjo slušalko, zato je nadležno piskanje zaradi mikrofonije skorajda izključeno. Visoke ojačitve so pri uporabi ušesnih vložkov možne brez težav.


> Navodila za uporabo slušnih aparatov Natančno upoštevajte naslednja navodila, saj boste le tako preprečili morebitne poškodbe ali materialno škodo, ki bi nastala zaradi nestrokovne uporabe. Slušnih aparatov nikoli ne izpostavljajte visoki vročini (sonce, bližina radiatorja, pečice) ali vlagi (prhanje, močan dež). Če slušnega aparata dlje časa ne uporabljate, iz njega vzemite baterijo. Pri kratkih valovih, drugih električnih terapijah ali v podobnih primerih, pri katerih se v večji meri pojavljajo elektromagnetne energije in elektromagnetno polje, je treba slušne aparate pred vstopom v tak prostor (oz. elektromagnetno polje) izklopiti ali odložiti. Zaščitite svoj slušni aparat pred udarci in padci (baterije menjajte zmeraj na mizi ali na mehki podlagi). Pred začetkom uporabe slušnega aparata pazite, da je regulator jakosti zvoka (kolesce) zmeraj nastavljen na minimum. Šele ob uporabi aparata nastavite regulator na ustrezno in za vaše poslušanje prijetno glasnost.

Ko vas slušni aparat ali ušesni vložek (oliva) žuli, tišči ali pritiska na kožo Nemudoma se obrnite na svojega akustika, če vam uporaba kljub pravilni namestitvi slušnega aparata, aparata za kostno prevodnost ali ušesnega vložka povzroča nelagodnost. Slušni vložek (olivo) vstavite po navodilih, ki so priložena! Pazite, da je cevka ušesnega vložka zmeraj elastična. Če postane trdna ali pa začne razpadati (postane porozna), se obrnite na svojega akustika.


Če regulatorja za nastavitev jakosti zvoka ni mogoče več pravilno nastaviti in slišite le še piskanje (akustični povratni vpliv), obvezno obiščite svojega akustika! Če pri uporabi (nošenju) slušnega aparata opazite kakršnekoli spremembe na koži, nemudoma obiščite svojega zdravnika (slušnega aparata ne uporabljajte več!).

Navodila za uporabo posebnih baterij in slušnih aparatov, v katerih se nahajajo baterije Posebne baterije za slušne aparate so namenjene izključno uporabi v slušnih aparatih. Ko se baterije iztrošijo, jih vrnite svojemu akustiku, ki jih bo utrezno strokovno odstranil. Upoštevajte, da se začne baterija prazniti po odstranitvi zaščitne folije. To pomeni, da se začne prazniti v trenutku, ko ste z nje potegnili folijo, ne glede na to, ali jo vstavite v slušni aparat ali ne. Če slušnega aparata nekaj časa ne uporabljate (npr. čez noč), mora ostati ležišče baterije odprto. Iztrošene baterije obvezno odstranite iz slušnega aparata. Upoštevajte tudi navodila za varno uporabo baterij, ki so priložena embalaži.


Neuroth – že sto let skrbi za vaš boljši sluh Že sto let je cilj podjetja Neuroth občutno izboljšati kakovost življenja tistih ljudi, ki imajo težave s sluhom. Po zaslugi moderne tehnologije in naših dolgoletnih izkušenj z akustiko slušnih aparatov smo doslej pomagali že sto tisoč ljudem. Prav zato – in ker si radi vzamemo čas in prisluhnemo individualnim potrebam naših strank – smo pravi naslov za morebitna vprašanja o slušnih aparatih. Informacije v tem dokumentu vsebujejo splošen opis razpoložljivih tehničnih možnosti, ki pa niso vedno prisotne v posameznih primerih in so predmet sprememb brez predhodnega obvestila. Neuroth slušni aparati d.o.o. Tbilisijska ulica 59 SLO-1000 Ljubljana Tel +386/(0)1 4228423 Fax +386/(0)1 4235055 office@neuroth.si www.neuroth.si

HEKWB31881/Rev. 0, August 2010

Ljubi svoj sluh!

/Passion440_Feb10_klein  

Očarljivo majhen in moderen – slušni aparat z veliko tehnologije Slušni aparati izjemna počastitev naših čutov Ob vsem naštetem ima model Pa...

/Passion440_Feb10_klein  

Očarljivo majhen in moderen – slušni aparat z veliko tehnologije Slušni aparati izjemna počastitev naših čutov Ob vsem naštetem ima model Pa...

Advertisement