Page 1

slušni aparati

> Acto Slušni aparat za varno in popolno komunikacijo


> Harmonično – komaj vidno – udobno

Več jasnosti S slušnim aparatom Acto boste lahko ponovno uživali življenje v vsej njegovi raznolikosti – pri druženju s svojo družino, v službi ali v restavraciji. Slušni aparat nenehno analizira akustično okolje in se samodejno prilagodi tako, da zmanjša neželen hrup in poudari govor. Tako tudi v zelo hrupnem okolju slišite jasneje in razločneje, kar omogoča, da se lahko bolj sproščeno osredotočite na komunikacijo s sogovornikom.

Ključ do boljšega razumevanja Desni in levi slušni aparat si brezžično izmenjujeta informacije – na ta način slušni aparat Acto podpira povsem naravno slišanje. Tako namreč nastane naravni zvok in zelo dobro lahko razločite, od kod prihaja, kar je posebej koristno pri razvrščanju zvokov in glasov.

Boljše ugotavljanje položaja Selektivno slišanje glasov v hrupnem okolju in sposobnost razločevanja med pomembnim in nepomembnim predstavljata osnovo za sproščen pogovor in je rezultat izboljšanega prostorskega zvoka. Slušni sistem Acto ovrednoti razlike med levim in desnim ušesom, s čimer ustvarja povsem naravni zvok.


Prednosti slušnega sistema Acto: • Prostorski zvok – za uravnoteženo slišanje. • Izničenje akustičnega povratnega vpliva oziroma mikrofonije – odprava piskanja. • Izboljšano razumevanje govora v hrupnem okolju. • Izničenje motečega hrupa – informacije govora so ohranjene tudi v zelo hrupnem okolju. • Štirje programi. • Preprosto telefoniranje. • Velik izbor barv ohišja, možnost izvedbe z zunanjim zvočnikom.

Dodatne prednosti slušnega sistema Acto Pro: • Večkanalno 3-stopenjsko uravnavanje hrupa. • Boljša prostorska orientacija z binauralno sinhronizacijo.

Dodatna oprema za celovito rešitev slišanja: • Brezžično povezovanje s televizijskim sprejemnikom. • Brezžično povezovanje z mobilnim in s stacionarnim (hišnim) telefonom. • Brezžično povezovanje z glasbenimi napravami. • Brezžično povezovanje z MP3-predvajalnikom in z drugimi napravami, ki podpirajo tehnologijo Bluetooth.

Konec s piskanjem Sistem natančno in zanesljivo določi in odpravlja akustični povratni vpliv oziroma mikrofonijo (piskanje), ne da bi vplival na naravne signale, govor ali na kakovost zvoka. Za uporabnika slušnega aparata je rezultat prijetnejše doživetje poslušanja.


Poln zvok Slušni sistem Acto nenehno analizira akustično okolje in neprekinjeno optimizira samodejne funkcije, tako da lahko v vsaki situaciji uživate ob najboljšem razumevanja govora in v kakovosti zvoka.

Boljše razumevanje govora 3-stopenjsko upravljanje hrupa izhaja iz kombinacije prepoznavanja govora in odkrivanja hrupa. Tako lahko bolje razumete govor v hrupnih okoljih. Poslušanje je udobno in ohranjene so vse jezikovne informacije.

Bogat in naraven zvok Večkanalni prilagodljiv sistem z usmerjenim mikrofonom samodejno prilagaja svoje nastavitve zvočni situaciji. Hkrati uduši do štiri premične vire hrupa. Vaš slušni aparat se samodejno osredotoči na govor in zmanjša hrup v ozadju.

Velik izbor barv in oblik Pri slušnem sistemu Acto je na voljo širok izbor barv in oblik ohišja. In še posebej privlačno: majhen model z zunanjim zvočnikom.


> Velik izbor barv in oblik Zaušesni model – na voljo v številnih atraktivnih barvnih kombinacijah.

miniRITE

diskreten in primeren za več vrst izgube sluha. Izvedba z zunanjim zvočnikom.

Vušesni model – na voljo v različnih izvedbah.

CiC (popolnoma v kanalu) – slušni aparat, ki se popolnoma »skrije« v sluhovod.


> Diskreten in enostaven za uporabo

Vsakemu uporabniku svoj tip slušnega aparata Vaš akustik naj vam pokaže raznolike modele in barve slušnega sistema Acto. Izbirate lahko med vušesnimi modeli, ki se popolnoma prilegajo v sluhovod, in sistemi, ki so tako majhni, da jih lahko neopazno namestite za ušesom.

Velik izbor Acto je na voljo v številnih različicah, in sicer za blago in za že zmerno do težko izgubo sluha. Med zaušesnimi modeli obstajajo slušni aparati, pri katerih je zvočnik nameščen neposredno v sluhovodu. Pri teh modelih je zamenjava zvočnika zelo preprosta; izbirate lahko med različnimi okrepitvami, tako da sistem raste s svojimi nalogami. S tem je Acto prava naložba za prihodnost vašega sluha.


> Povezava s svetom Mikrofon za telefonske pogovore

Gumb za sprejem telefonskih pogovorov Sprejem drugih avdionaprav in nastavitev šumov iz okolja

Nastavitev jakosti zvoka/ Preklapljanje med programi

Prikaz za tehnologijo bluetooth

TV, telefon, radio – brez težav Danes igrata televizija in telefon v življenju pomembno vlogo, zato je Acto popolnoma naravnan na sporazumevanje z elektronskimi napravami in vam tako olajša dostop do zabavne elektronike in do sveta brezžičnih komunikacij. Prek tako imenovane dodatne opreme, majhne naprave za prenos podatkov, lahko svoj slušni aparat Acto brezžično omrežite z do štirimi napravami, kot npr. s televizorjem, stacionarnim telefonom ali z mobilnim telefonom. Signale prejmete neposredno v ušesu – popolnoma sproščeno in brez strahu, da bi kaj zamudili, saj lahko TV-program zapustite čisto preprosto, s pritiskom na gumb, in sprejmete telefonski klic. Acto vam nudi dovolj močno okrepitev basov in ustrezno glasbeno panoramo za polno in prostorsko doživetje zvoka.


> V živo!

Samodejna povezava in ob tem v realnem času, v živo Ko ste priklopljeni, funkcija ConnectLine samodejno poveže slušne sisteme Acto z mobilnim telefonom, s stacionarnim telefonom in s televizorjem, ki so v dosegu. Z dodatnim priborom in z adapterji ConnectLine se zvok mobilnega telefona, stacionarnega telefona ali televizorja v prvovrstni kakovosti zvoka brezžično prenaša na slušni sistem. S preprostim pritiskom na gumb vzpostavite povezavo z zunanjimi napravami ter lahko preklapljate med televizorjem, mobilnim in stacionarnim telefonom.


Zahvaljujoč širokopasovnosti, lahko zaznavate fine odtenke v glasbi in spremljate dialoge filma brez zamikov v prenosu govora – v jakosti zvoka, ki je prijetna tudi za družino. Med gledanjem televizije slišite zvonjenje telefona, klic lahko sprejmete takoj, brez spremembe lokacije, in brez težav telefonirate.


> Navodila za uporabo slušnih aparatov Natančno upoštevajte naslednja navodila, saj boste le tako preprečili morebitne poškodbe ali materialno škodo, ki bi nastala zaradi nestrokovne uporabe. Slušnih aparatov nikoli ne izpostavljajte visoki vročini (sonce, bližina radiatorja, pečice) ali vlagi (prhanje, močan dež). Če slušnega aparata dlje časa ne uporabljate, iz njega vzemite baterijo. Pri kratkih valovih, drugih električnih terapijah ali v podobnih primerih, pri katerih se v večji meri pojavljajo elektromagnetne energije in elektromagnetno polje, je treba slušne aparate pred vstopom v tak prostor (oz. elektromagnetno polje) izklopiti ali odložiti. Zaščitite svoj slušni aparat pred udarci in padci (baterije menjajte zmeraj na mizi ali na mehki podlagi). Pred začetkom uporabe slušnega aparata pazite, da je regulator jakosti zvoka (kolesce) zmeraj nastavljen na minimum. Šele ob uporabi aparata nastavite regulator na ustrezno in za vaše poslušanje prijetno glasnost.

Ko vas slušni aparat ali ušesni vložek (oliva) žuli, tišči ali pritiska na kožo Nemudoma se obrnite na svojega akustika, če vam uporaba kljub pravilni namestitvi slušnega aparata, aparata za kostno prevodnost ali ušesnega vložka povzroča nelagodnost. Slušni vložek (olivo) vstavite po navodilih, ki so priložena! Pazite, da je cevka ušesnega vložka zmeraj elastična. Če postane trdna ali pa začne razpadati (postane porozna), se obrnite na svojega akustika.


Če regulatorja za nastavitev jakosti zvoka ni mogoče več pravilno nastaviti in slišite le še piskanje (akustični povratni vpliv), obvezno obiščite svojega akustika! Če pri uporabi (nošenju) slušnega aparata opazite kakršne koli spremembe na koži, nemudoma obiščite svojega zdravnika (slušnega aparata ne uporabljajte več!).

Navodila za uporabo posebnih baterij in slušnih aparatov, v katerih se nahajajo baterije Posebne baterije za slušne aparate so namenjene izključno uporabi v slušnih aparatih. Ko se baterije iztrošijo, jih vrnite svojemu akustiku, ki jih bo utrezno strokovno odstranil. Upoštevajte, da se začne baterija prazniti po odstranitvi zaščitne folije. To pomeni, da se začne prazniti v trenutku, ko ste z nje potegnili folijo, ne glede na to, ali jo vstavite v slušni aparat ali ne. Če slušnega aparata nekaj časa ne uporabljate (npr. čez noč), naj ostane ležišče baterije odprto. Iztrošene baterije obvezno odstranite iz slušnega aparata. Upoštevajte tudi navodila za varno uporabo baterij, ki so priložena embalaži.


Neuroth – že sto let skrbi za vaš boljši sluh Že sto let je cilj podjetja Neuroth občutno izboljšati kakovost življenja tistih ljudi, ki imajo težave s sluhom. Po zaslugi moderne tehnologije in naših dolgoletnih izkušenj z akustiko slušnih aparatov smo doslej pomagali že sto tisoč ljudem. Prav zato – in ker si radi vzamemo čas in prisluhnemo individualnim potrebam naših strank – smo pravi naslov za morebitna vprašanja o slušnih aparatih. Informacije v tem dokumentu vsebujejo splošen opis razpoložljivih tehničnih možnosti, ki pa niso vedno prisotne v posameznih primerih in so predmet sprememb brez predhodnega obvestila. Neuroth slušni aparati d.o.o. Tbilisijska ulica 59 SLO-1000 Ljubljana Tel +386/(0)1 4228423 Fax +386/(0)1 4235055 office@neuroth.si www.neuroth.si

HEKWB32102/Rev. 0, Maerz 2011

Ljubi svoj sluh!

/Acto_Maerz11_SLO  

Slušni aparat za varno in popolno komunikacijo slušni aparati Boljše ugotavljanje položaja Selektivno slišanje glasov v hrupnem okolju in sp...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you