Page 1

ä

ss

du

em

k ti

on.

E n r u ll a n d

OnTrackImaging 2010

ckImaging a r T 10 20

On

2

2/11 Sundsvall 3/11 Västerås 4/11 Karlstad 5/11 Göteborg 9/11 Helsingborg 10/11 Malmö 11/11 Jönköping 12/11 Stockholm

af

ör

fo to o

ch g

k ra fis

pr

o

Kostnadsfria seminarier om foto och grafisk produktion

Två tågvagnar är reserverade för de kostnadsfria seminarierna. Det blir 10 högaktuella teman inom foto och grafisk produktion. Bland talarna finns SFF, Moderskeppet, Canon, Apple, 3M och Network Innovation. Läs mer på sid 8-9.

Spanska tapas och sherry

Världsmästarmässa på väg! OnTrackImaging 2010 är tågmässan för den fotografiska och grafiska branschen. I år har mässan inspirerats av världsmästarna Spanien. Välkommen på spansk mat, dryck och musik och möjligheten att träffa eliten inom foto och grafisk produktion. Välj bland 10 högaktuella, kostnadsfria seminarier och ta del av fem tågvagnar produktutställning.

BOKA DIN KOSTNADSFRIA BILJETT: www.ontrackimaging.se

I tågets restaurangvagn serveras spanska tapas och sherry. Välkommen!

Branschmingel och livemusik med Peter Glyt

Med på tåget är Peter Glyt, som bjuder på livemusik kl 16-17.30 i alla städer. Boka din plats på www.ontrackimaging.se. Välkommen!


2

DETTA HÄNDER PÅ ONTRACKIMAGING 2010

Kostnadsfria seminarier med bl.a. SFF, Canon, Moderskeppet och 3M På OnTrackImaging 2010 kan du välja på tio kostnadsfria seminarier. För den fotointresserade finns Svenska Fotografers Förbund, Moderskeppet, Canon och Apple på plats. Det blir teman som t.ex. ”Med DSLR-kamera för film”, ”Därför ska du fota i Raw” och ”Äntligen finns kvalitetsstandarder för fotografen” För dig som arbetar inom grafisk produktion bjuds det på seminarium om bl.a. retusch och friläggning, automatisering av provtryck, digital skyltning och ett nytt system för att testa hur betraktaren uppfattar ditt reklambudskap. Seminarierna är kostnadsfria och bokas i samband med bokning av biljett till mässan på www.ontrackimaging.se. Max 2 st seminarier per person. Observera att det är ett begränsat antal platser, så boka din biljett snarast möjligt! Läs mer på sid 8-9!

FOTO: Paulina Holmgren

Stefan Dahlqvist, SFF

Välkommen att testa ditt reklambudskap på tåget Alla som arbetar med kommersiella budskap vill säkerställa att budskapet når fram till målgruppen på ett effektivt och önskvärt sätt. Sedan årsskiftet finns ett nytt, snabbt och kostnadseffektivt sätt att få svar på hur betraktaren uppfattar budskapet, d.v.s. vart betraktaren lägger sin uppmärksamhet. Ta med din reklambild/annons på ett USB-minne, till 3Ms monter på tåget för att testa. Välkommen!

Zeo Neovius, 3M

Träffa SFF på tåget Med på tåget finns SFF:s vice ordförande Paulina Holmgren (2-5 november) och ordförande Pelle Kronestedt (9-12 november). De hoppas på att få träffa så många av er medlemmar som möjligt, och vill bland annat gärna prata om förbundets kursverksamhet det kommande året, kom gärna med egna förslag! Pelle och Paulina passar också på att introducera förbundets nya webbplats och tidning. Välkomna! Pelle Kronestedt och Paulina Holmgren, SFF

Crumplergåva till de 25 första besökarna! De 25 första mässbesökarna i varje stad belönas med denna trendiga necessär (värde ca 415 kr) från Crumpler! OBS! Färgen på necessären kan variera!

FOTO: Knut Koivisto

MÄSSARRANGÖR NETWORK INNOVATION KONTAKTPERSONER: Sälj-/Marknadschef: Erik Pettersson Tel: 08-555 762 83 E-post: erikp@ni.se

Teknik & IT: PR & Marknadsföring: Jonas Lodin Anna-Karin Löfström Tel: 08-555 762 76 Tel: 0733-609 869 E-post: jonas@ni.se E-post: anna-karin@ni.se Network Innovation A, Tel: 08-555 762 60, Hemsida:

OnTrackImaging 2010

Network Innovation


3

DETTA HÄNDER PÅ ONTRACKIMAGING 2010

Alla inspireras av en världsmästare! Visst har vi alla, fotbollsintresserade eller inte, blivit inspirerade av spanjorernas framfart till EM och VM-Guld! Förutom att få lusten att kicka på en boll så blir man inspirerad till att själv prestera något alldeles extra. Det är framförallt det som mässan OnTrackImaging 2010 skall bidra till. Att i höst inspirera dig besökare till att prestera lite utöver det vanliga på din arbetsplats med förhoppningsvis hjälp av ny kunskap och nya verktyg. Det bästa av allt är att tågmässan bara tar några få timmar i anspråk av ditt pressade yrkesliv, när vi rullar in på en centralstation nära dig. Vi inser förstås att det inte räcker med kunskap och bra verktyg för att prestera något extra. Att spanjorerna blev världsmästare i fotboll berodde helt säkert också på deras mat- & musikkultur. Erik Pettersson, Sälj- och Marknadschef på Network Innovation.

Därför har vi beslutat att servera tapas i tågmässans restaurangvagn samt förstås provsmaka sherry till detta. För att få chansen att även inspireras av musik så öppnar vi upp för branschmingel i entré vagnen efter att mässan stänger klockan 16:00. Där underhålls vi av livemusik framförd av Peter Glyt, en musiker bosatt i Spanien förstås, som vi hämtar hem för att spela på tågmässan. Han kommer säkert framföra några alster på spanska! Olé.

Välkommen till OnTrackImaging 2010 och bli en världsmästare i ditt yrkesliv! /Erik Pettersson, Network Innovation

FOTO: Stefan Svarrer

Workshop på tåget

Stefan Ohlsson från Projektor samt Magnus Lundgren, Thomas Lundgren och Lars Thunström från Network Innovation.

Välj på 4 st workshops: RETUSCH Välkommen till utställningsvagn nr 2 och få möjlighet att själv prova alla tips & trix som lärs ut om de svåraste retuschmomenten i seminariet ”Gör retusch och friläggning enkelt”. Vi har dukat upp med ett antal arbetsstationer med Wacomritbord för dina första försök att omsätta teori till praktik. Detta under uppsikt av seminariehållaren själv, Stefan Ohlsson. Stefan finns tillgänglig under de tider då han inte håller seminarium. Ta gärna med en egen bild!

DU ÄR VÄRD EN NY PORTFOLIO

AUTOMATISERING AV FÄRGKONTROLL (start kl. 15.00)

DIGITALA RESURSER (start kl. 13.00)

Välkommen till utställningsvagn nr 2 där Stefan Ohlsson visar hur man producerar en säljande portfolio, med de senaste storformatskrivarna från Epson. Bläckstråletekniken har gjort sjumilakliv de senaste åren. Låt inte tidigare producerade referensbilder begränsa kundens omdöme om din kapacitet! Ta med egen bild för utskrift. Stefan finns tillgänglig under de tider då han inte håller seminarium.

Välkommen till utställningsvagn 1 och få guidning i hur du får dina verktyg, som skrivare och skärmar, att färgkalibrera sig automatiskt. Seminariehållarna Magnus och Thomas Lundgren ger dig också rekommendationer i hur du automatiskt verifierar varje enskilt arbete och kommunicerar detta med dina kunder. Du får också chansen att testa ett webbaserat korrektursystem med projekthantering.

Välkommen till utställningsvagn 1 på en workshop som knyter an till seminariet "Hur hanterar man digitala resurser på bästa sätt?". Här visar seminariehållaren Lars Thunström hur enkelt man praktiskt sätter upp ett informationssystem anpassat till både till det lilla och stora företaget.

OnTrackImaging 2010


4

I RESTAURANGVAGNEN

SPANSKA TAPAS & SHERRY I mässtågets restaurangvagn serveras spanska tapas & sherry.

PRIS & BETALNING Pris matbiljett: 50 kr I denna matbiljett ingår tapas, sherryprovning samt ett glas öl, vin eller alkoholfri dricka. Matbiljett köpes i entrévagnen. OBS! Endast kontant betalning. Övrig dryck och fika betalas direkt i restaurangvagnen.

ÖPPETTIDER Restaurangvagnen är öppen för alla under mässans öppettider 11-16 samt för besökarna av branschmingel (nästa sida) till kl. 17.30.

Spanska tapas & sherry i restaurangvagnen Ta en paus från utställningen och njut av spansk matkultur medan du samlar dina intryck! Sherry Om man frågar svenskar vilka associationer de får när man säger sherry, så tänker de flesta på en halvsöt, oxiderad och bärnstensfärgad dryck som engelska gamla damer som pimplar i sig på eftermiddagarna. Det är synd eftersom sherry är så mycket mer än så. I Spanien dricker man många gånger sherry en hel måltid igenom, men då är det inte frågan om den halvsöta, oxiderade typen som kallas cream sherry (engelskt påfund för övrigt),

utan så kallad Fino-sherry. Finosherryn är en ljusgul, torr sherry som är en ypperlig matdryck (jättegod till bl a sushi). Spanien dricks fino-sherryn bl a ofta till tapas (de smårätter som serveras på många barer i Spanien). Förutom Fino- och Cream sherry finns Manzanilla, Amontilllado, Palo Cortado, Oloroso och PX -sherry. Den sistnämna är en mycket söt sherry som görs av druvan Pedro Ximenes, därav namnet PX.

Tapas Tapas innefattar många olika typer av smårätter och anekdoterna om hur namnet och rätterna har uppkommit är många. Vissa säger att det var kung Alfonso X (Alfonso den vise) som under hans regeringstid på 1200-talet fick problem med magen och att hans läkare då ordinerade honom att äta mindre måltider. Alfonso vart mycket förtjust i denna typ av måltider och uppmanade sitt folk att äta på samma sätt. Andra säger att ordet tapas har till-

OnTrackImaging 2010

kommit då man ville ”täppa till” glaset för att undvika att få flugor och andra kryp i sin dryck. Då använde man brödbitar med pålägg på eller små tallrikar med diverse småplock, typ skinka, ost, oliver m.m. som ett ”lock” över glaset. Rent praktiskt så har tapas även använts för att minska supandet. Förut gick det knappt att få ett glas med alkoholhaltig dryck i Spanien utan att man fick något litet att äta till, t ex lite bröd med skinka.


5

BRANSCHMINGEL & LIVEMUSIK

Välkommen på branschmingel och livemusik på tåget:

Spanska toner med Peter Glyt Visst är du värd att relaxa och nätverka med branschkollegor efter mässans slut! Peter Glyt har under hela sitt liv levt för och med musiken. I mitten på 80talet startade han sitt första band och idag är han låtskrivare till över 100 utgivna låtar. Det har blivit en lång rad musikprojekt genom åren – bl.a. Peter Glyt & Fräcka orkestern, musikprojektet Tiny Harvest samt många spelningar på de ”egna” scenerna i Åre, Fjällgården och Byttan, i hemstaden Kalmar. Sina musikaliska rötter har Peter i den amerikanska folkrocken och engelsk 70-talspop. Bosatt i Spanien Sedan fyra år är Peter bosatt i Madrid i Spanien, där han nu har sin studio och många fasta uppdrag inom tv, reklam och events. I våras släppte han sin första egna platta på många år det svenskspråkiga albumet "Ventas". Ventas är namnet på Mad-

rids stora tjurfäktningsarena och en symbol för Spanien och det typiskt spanska. Musiken på skivan är en blandning av Peters folkrock och spanska rytmer. Inspireras av Spaniens kultur Som många andra inspireras Peter av Spaniens mat och kultur. ”I Spanien lägger man mer tid på att umgås och äta tillsammans. Maten kommer i fokus och man sitter länge och äter och dricker gott” säger Peter. Han tycker också om Sydeuropas sätt att mötas människor emellan. ”I Sverige är det ett enormt jobbfokus, där mycket av ens identitet hänger ihop med vad man jobbar med. Ofta är det t.o.m. det första man diskuterar med nya bekantskaper. När man rett ut vad man jobbar med kan man avgöra om man passar ihop att umgås!” säger

Peter. ”I Sydeuropa möts människor på ett lite öppnare sätt och många andra ämnen kommer tal, innan man diskuterar sitt jobb” säger han.

TID & PLATS Kl 16 - 17.30 i mässtågets entrévagn.

BOKA PLATS

Hoppas på gästartist på scenen Peter berättar om första gången han träffade Erik Pettersson på Network Innovation. ”Det var på en spelning i Åre för några år sedan. Erik kom upp och gästspelade med oss på scenen han var så bra att vi inte ville att han skulle gå ner. På den vägen är det och sedan dess händer det att han gästspelar ibland!” säger Peter.

Detta kostnadsfria event bokas i samband med bokning av biljett till mässan på: www.ontrackimaging.se

Så låt oss tillsammans inspireras av världsmästarna Spanien för en stund – välkommen på lite spanska tapas, skön musik och lite extra tid att umgås!

Observera att det är ett begränsat antal platser. Boka dig snarast möjligt!

OnTrackImaging 2010

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER


6

Välkommen till vår växande fotoavdelning! Från bild till utskrift. Vår fotoavdelning växer och växer. Senast in i sortimentet är Mamiya, PhaseOne och Profoto. Vi har nu produkter och lösningar för fotografering och ljussättning, retuscharbete, kritiska färgbedömningar på skärm samt originalproduktion och provtryck på storformatsskrivare. Snygga, praktiska väskor och ryggsäckar för fotoutrustning har vi också. Vår spetskompetens ligger inom färgstyrning. Välkommen att titta närmare på vårt fotosortiment och premiärvisningen av senaste nyheterna från Profoto på tåget!

Network Innovation

BOKA DIN BILJETT TILL TÅGET PÅ www.ontrackimaging.se OnTrackImaging 2010


7

Ett par steg fรถre... Blixtsynk 1/1600 Schneider centralslutarobjektiv Vertikalgrepp Inbyggt Profoto AIR

Till Phase One och Mamiya 645 DF kameran presenterar vi stolt V Grip AIR

OnTrackImaging 2010


8

SEMINARIER

SEMINARIER GRAFISK PRODUKTION ANMÄLAN: Seminarierna på OnTrackImaging 2010 är kostnadsfria och bokas på www.ontrackimaging.se. En no-show avgift på 500 kr debiteras dock den som bokat sig utan att sedan närvara på seminariet (utan att ha avanmält sig senast dagen före seminariet). Max 2 st seminarier /pers.

SEMINARIEVAGN 1: 11.00 - 11.45

3M Visual Attention Service -ett snabbt svar på hur bilder, budskap och miljöer uppfattas av betraktaren

Talare: Zeo Neovius, Mikael Bergström eller Thomas Persson, 3M Svenska AB Alla som arbetar med kommersiella budskap vill säkerställa att deras budskap når fram målgruppen på ett effektivt och önskvärt sätt. Det svåra är att på förhand veta hur de som ser budskapet kommer att betrakta det. Vid exempelvis stora reklamproduktioner är det därför vanligt att man genomför förstudier i form av fokusgrupper eller så kallad "eye tracking". Sedan årsskiftet finns ett nytt, snabbare och mer kostnadseffektivt sätt att få svar på hur betraktaren uppfattar budskapet, d.v.s. vart betraktaren lägger sin uppmärksamhet. Denna metod fungerar även för bild, förpackningsdesign, analys av olika miljöer m.m.

12.00 - 12.45

Hur hanterar man digitala resurser på bästa sätt? Talare: Lars Thunström, Network Innovation Varför är det enklare att hitta officiell information via Google än vad det är att hitta intern information på lokala resurser? Är det verkligen effektivt att låta informationsavdelningen arbeta med att söka, konvertera och distribuera digitala resurser som enkelt skulle kunna vara tillgängliga via web och självhantering?

Network Innovation

13.00 - 13.45

Gör retusch och friläggning enkelt Talare: Stefan Ohlsson, Projektor Behöver du göra komplicerade friläggningar av till exempel hår? Behöver du reducera rynkor i dina porträttbilder? Photoshop har fått nya verktyg som gör arbetet med retusch och friläggning enklare än tidigare. Integrationen mellan dessa verktyg och Wacoms ritbord har också blivit ännu starkare. I detta seminarium får du lära dig hur du hanterar dessa verktyg.

14.00 - 14.45

Automatisering av provtryck på papper och skärm Talare: Magnus Lundgren alt. Thomas Lundgren, Network Innovation Med hjälp av ny teknik och standarder kan vi luta oss tillbaka och slippa både manuella moment och individuella tyckanden vid kvalitetssäkrandet i provtrycksproduktionen. Vi kan också säkra och snabba upp processen med hjälp av korrektursystem och skärmprovtryck. Vi berättar på seminariet vad automatiseringen och standardiseringen innebär för din produktion och framförallt hur den underlättar kommunikationen med dina kunder.

Network Innovation

15.00 - 15.45

Digital skyltning Talare: Jan Carlson, Network Innovation Detta seminarium visar upp ett helt nytt koncept för digital skyltning. Digital Signage Creator är en komplett paketerad lösning för helt eget designat innehåll - med oändliga möjligheter att hantera video, ljud, RSS för nyheter, väder, live video via spellistor styrt via eget web-interface, support för iCal m.m. Systemet bygger på en ren spelare med 2Gb disk och programvara med vissa inbyggda klara mallar, men inte minst professionella möjligheter att skapa eget material för alla miljöer och enkel hantering av en eller flera spelare via nätet.

OnTrackImaging 2010

Network Innovation


9

SEMINARIER

FOTO SEMINARIER ANMÄLAN: Seminarierna på OnTrackImaging 2010 är kostnadsfria och bokas på www.ontrackimaging.se. En no-show avgift på 500 kr debiteras dock den som bokat sig utan att sedan närvara på seminariet (utan att ha avanmält sig senast dagen före seminariet). Max 2 st seminarier /pers.

SEMINARIEVAGN 2: 11.00 - 11.45

Äntligen finns kvalitetsstandarder för fotografen Talare: Stefan Ohlsson, Svenska Fotografers Förbund Är du fotograf och vill veta om de bilder du levererar till din kund kommer fungera perfekt? Är du bildköpare och vill ha koll på att de bilder du köpt kommer fungera perfekt i din trycksak? Är du grafisk formgivare och vill veta hur de bilder du ska använda kommer att se ut i tryck? Här går Stefan Ohlsson genom 10 steg som ger dig perfekt kontroll över dina bilder. Seminariet presenterar det arbete som initierats av Svenska Fotografers Förbund och som förnärvarande utförs i samarbete med en rad branschorganisationer för att höja bildkvaliteten i tryck generellt.

12.00 - 12.45 Talare meddelas senare på www.ontrackimaging.se

Canon och Apple presenterar: Redigering av filmat material från EOS Talare: Meddelas senare på www.ontrackimaging.se Genomslaget för filmning med digitala systemkameror har varit enormt och kräver nya kunskaper. Redigering blir allt viktigare och mjukvara finns nu tillgänglig för alla vilket ger oändliga möjligheter att utvecklas. Kom och lyssna på experter som visar hur man använt teknik och mjukvara på ett framgångsrikt sätt. Det här seminariet kan vara starten på en ny karriär. Seminariet är en perfekt komplettering till besöket i Canons utställarvagn där reklamfilm produceras och redigeras i realtid.

13.00 - 13.45

Därför ska du fota i Raw Talare: Gustaf Hellsing, Moderskeppet 2010 är året då raw-formatet slog genom på riktigt. Men det finns mer bakom formatet än att slippa jpeg. Gustaf berättar vad raw innebär och hur det fungerar. Du kommer bland annat lära dig hur du bearbetar dina bilder med Photoshop, problem som kan uppstå och hur du undviker dem.

Foto: David Johansson

14.00 - 14.45

SFF presenterar: Med DSLR-kamera för film Talare: Stefan Dahlqvist, Svenska Fotografers Förbund Din DSLR-kamera är en fullfjädrad filmkamera. Stefan Dahlqvist visar hur den kan användas för att få ut maximal bildkvalitet för film, webb och tv. Han visar också några av de vanligaste fallgroparna och de viktigaste inställningar som avgör om ditt filmade material alls ska gå att använda. Här får du också se några exempel på när etablerade filmmakare valt att använda DSLR-kamera. Erik Landsberg från Network Innovation fyller på med utmaningar och fallgropar när det gäller ljussättning av film. Foto: Paulina Holmgren

15.00 - 15.45

Scanna med bra kvalitet Talare: Gustaf Hellsing, Moderskeppet Gustaf Hellsing går igenom de centrala inställningarna som finns i scanningsprogram och lär dig scanna tryggt och säkert. Under seminariet visar han hur du går tillväga för att digitalisera dina analoga bilder, oavsett om det är papperskopior, dia eller negativ.

Foto: David Johansson

OnTrackImaging 2010


10

ÖVERSIKT TÅGET

Hitta rätt i tåget! SEMINARIEVAGN 1 GRAFISK PRODUKTION

RESTAURANGVAGN

ENTRÉ OCH MINGEL

Network Innovation Network Innovation Foto:

UTSTÄLLNINGSVAGN 3

UTSTÄLLNINGSVAGN 4

OnTrackImaging 2010


11

ÖVERSIKT TÅGET

Boka din biljett till mässan på www.ontrackimaging.se!

UTSTÄLLNINGSVAGN 1

UTSTÄLLNINGSVAGN 2 Network Innovation

Network Innovation Network Innovation Foto & Grafisk produktion:

UTSTÄLLNINGSVAGN 5

SEMINARIEVAGN 2 FOTO

OnTrackImaging 2010


12

33M™ M™ FFunktionsgaranti unktionsgaranti Varumärkesprofilering och kampanjer är ofta förenat med stora investeringar för reklamköparen. För att annonsören och reklamproducenten ska kunna känna sig trygga med sin investering har 3M utvecklat 3M™ Funktionsgaranti. På Network Innovations tågmässa kommer 3M och Epson presentera sitt utbud av media för Epson GS6000 vilka omfattas av denna garanti.

Strategic Media Technologies by DALIM SOFTWARE Effektiviserar och automatiserar arbetsflöden inom mediaproduktion

Nu var som helst och när som helst med DIALOGUE Touch

Epson och 3M har mycket noga testat att folier, färger och skrivare passar ihop för att säkerställa att dekorer ska fungera i de allra tuffaste miljöerna under en garanterad tidsperiod. De färdiga dekorerna kan exempelvis användas till skyltning, fordonsdekorer m.m. Genom 3M™ Funktionsgaranti kan därmed både annonsören och reklamproducenten känna sig trygg. Besök oss på mässan så berättar vi mer!

Distributör:

33M M SSvenska venska AAB B B Bollstanäsvägen ollstanäsvägen 3 1191 91 8899 SSollentuna ollentuna 8-92 2222 5500 TTel. el. 008-92

Automatisk bildoptimering utan risker!

Elpical Claro Premedia är ett komplett arbetsflöde för bildhantering till tryckerier, förlag och online publicering. Optimerar bilderna till rätt kvalitet med konsekvent resultat och mycket hög effektivitet. Arbeta med full kontroll tack vare Premedia Servers koppling till Photoshop för kvalitetskontroll.

info@elpical.com - www.elpical.com T: +31 (0)313 633 156

Distribueras av

www.fourpees.com

OnTrackImaging 2010

www.ni.se


13

Konstutskrifter av högsta kvalitet, i valfri storlek - på direkten!

Mamiya introducerar sina helt nya digitala mellanformatskit för duktiga fotografer till priser som passar DM22 DM28 DM33

”Om jag bara hade en intelligent maskin som kunde reproducera alster på ett sådant sätt att struktur och kvalitet inte kunde särskiljas från originalet. Jag skulle då slippa oroa mig över hur jag ska göra mina verk tillgängliga för allmänheten.” Édouard Manet, 1832-1883

69 900 89 900 119 900

Nu finns denna intelligenta maskin!

kit = bakstycke + 645 DF hus

Distribueras av:

Distributör: martin.widen@ni.se 0733-515258

Korrektur WebToPrint Order

Förädla * Glöm rippen

Producera

Leverera

*Rek. endast för proffs på grafiska produktionsflöden eller visionärer inom grafiska flöden.

för grafisk produktion Tillsammans Tillsammans tjänar vi på den digitala utvecklingen. Vi Vi vill ge dig inspirationen och idéerna. idéerna. Moving Ideas Forward.

rricoh.se icoh.se

IIT TS Services ervices

O Office ffice SSolutions olutions

OnTrackImaging 2010

PProduction roduction PPrinting rinting

M Managed anaged D Document ocument SServices ervices


14

UTSTÄLLARE

UTSTÄLLARE UTSTÄLLNINGSVAGN 1 & 2: Network Innovation - Grafisk produktion Från skiss till publicering. Vårt sortiment spänner över skissverktyg för kreatören till produktionsverktyg för tryckeriet. Våra fokusområden är färghantering, automatisering och standardisering. Avdelningen "Grafisk produktion" representerar följande varumärken: Dalim, Xinet, InPress

(grafiska flöden), Enfocus (PDF verktyg och automatisering), Epson (storformatsskrivare och media), Extensis (typsnittshantering samt bilddatabas), GMG, EFI (rippar, färgstyrning samt media), Eizo, Lacie, Quato (grafiska skärmar), X-Rite (färgstyrning), Quark (layoutverktyg), Wacom (digitala ritbord

& ritskärmar), JUST (betraktningsljus) och Gefen (bild och ljudsystem). Välkommen till Network Innovations avdelning för grafisk produktion på tåget, för att konsultera våra produktspecialister om hur ni kan effektivisera ert arbetsflöde!

Network Innovation - Foto Från bild till utskrift. Vi har produkter och lösningar för fotografering och ljussättning, retuscharbete, kritiska färgbedömningar på skärm samt originalproduktion och provtryck på storformatsskrivare. Snygga praktiska väskor och ryggsäckar för fotoutrustning. Vår spetskompetens ligger inom färgstyrning och vi säkerställer fotografisk

produktion med förutsägbarhet i färg och innehåll från skärm till utskrift. Avdelningen "FOTO" representerar följande varumärken: Mamiya & PhaseOne (mellanformatskameror), Profoto, FalconEyes & Hensel (studioljus), Epson (storformatsskrivare och media), EFI & Mirage (rippar, färgstyrning samt media), Eizo, Lacie och Quato

(grafiska skärmar), X-Rite (färgstyrning), Wacom (digitala ritbord & ritskärmar), JUST (betraktningsljus), Hahnemühle (media), Crumpler (fotoväskor). Välkommen till Network Innovations fotoavdelning på OnTrackImaging!

Svenska Fotografers Förbund Svenska Fotografers Förbund är, med cirka 2 400 medlemmar, den största organisationen för yrkesfotografer i Norden. SFF representerar proffsen inom hela det fotografiska spektrumet från institutionsfoto och vetenskapligt

fotografi till reklam-, press- och konstfotografi. Välkommen att träffa SFF:s vice ordförande Paulina Holmgren (2-5 november) och ordförande Pelle Kronestedt (9-12 november) på OnTrackImaging 2010. De vill gärna

prata om distansverktyg och regionala aktiviteter - men vill framför allt träffa så många gamla och nya medlemmar som möjligt!

nordens största och bredaste lager med foto och videoprodukter. Just nu händer det mycket när det gäller att filma med systemkameran och skapa ett spännande bildspråk. Dessutom har det just varit en stor mässa i Köln. Vi

hoppas kunna visa de senaste nyheterna från Canon, Nikon, Sigma, Manfrotto med flera. Välkomna till oss på OnTrackImaging!

Scandinavian Photo Vi hjälper er att välja mellan alla varumärken på marknaden, så att ni får de produkter som ert företag behöver. Vi är märkesoberoende och vi vill stå på kundens sida för att vara ett bra bollplank för dina inköp. Vi har dessutom

UTSTÄLLNINGSVAGN 3: Antalis Nu blir det lättare att välja papper och skyltmedia som är bra för miljön! Vi har samlat våra allra grönaste produkter i mappen Green Selection. Vi förklarar hur du kan klimatkompensera dina pappersinköp och få märka din trycksak

med vårt gröna hjärta. Och vi berättar gärna också om hur vi med hjälp av klimatkompensationsavgifter hittills har bundit 1 200 ton koldioxid (vilket motsvarar trädplantering på en yta av sju fotbollsplaner) i skogsplanteringsprojek-

tet i Moçambique. Vi visar vår klimatkalkylator där kan du se hur lite det kostar att klimatkompensera olika papper.

EPSON Epson är marknadsledande tillverkare av skrivare inom segmentet fotografi, fine-art och grafiskt färgprovtryck. Epson visar miljövänliga och högkvalita-

tiva solventutskrifter med high-end skrivaren Stylus Pro GS6000. Vi visar även nya produktionsmaskinen Stylus Pro 7700, en av marknadens allra

OnTrackImaging 2010

snabbaste skrivare för POS, GIS och CAD. Dessutom presenterar vi tre världsnyheter inom proofing och fine-art foto.


15

UTSTÄLLARE

UTSTÄLLARE 3M Svenska AB, Avd. Grafiska System 3M är en ledande leverantör av grafiska folier för reklamproduktion. Framgången ligger i innovationer inom folie och häftämnesteknologier, produkter som håller vad vi lovar samt omfattande garantier. Vi förser framförallt kunder med material som används till skylt och reklamproduktion i utomhusmiljö där

den grafiska dekoren utsätts för de tuffaste fysiska påfrestningarna. Tillsammans med Epson kommer vi på detta event att visa produkter som är matchade att fungera ihop med Epson:s GS 6000 printer. 3M:s grafiska filmer tryckt i Epson:s GS 6000 printer ger producenten en trycksak som de både

kan vara stolta över och känna sig trycka med över lång tid framöver. Välkommen till vår monter så berättar vi mer om våra produkter, samarbetet med Epson & Network Innovation och hur vi tillsammans garanterar vårt gemensamma koncept.

UTSTÄLLNINGSVAGN 4: RICOH Hos Ricoh på OTI 2010 får du som besökare en resa genom hela den grafiska produktionsprocessen – från datainsamling till produktion och efterbehandling. Prata med våra experter på plats om nyheter och om hur Ricohs produkter och tjänster kan höja värdet på samt stödja ditt företags produktivitet och lönsamhet i framtiden. Nya och bättre affärer tillsammans! Med ett beställningsverktyg för slutkund, Nowprint (W2P), i ett flöde med

ett Creo arbetsflöde som styr en Ricoh Pro C900 produktionsskrivare så påstår vi att ni kan bli både lönsamma, flexibla och därmed också konkurrenskraftiga.

att ett miljöarbete hos en organisation kan vara mycket lönsamt. Hur kan er organisation dra nytta av Ricohs erfarenheter kring miljörelaterade frågor?

Hur arbetar ni med miljö i er marknadsföring och dagliga försäljning? Ser ni det som en möjlighet för tillväxt eller som ett hot mot lönsamheten? Att genomföra denna satsning på miljön och samtidigt vara en av de ledande leverantörerna inom sin bransch vad gäller utveckling och försäljning visar

Ricoh presenterar Business Driver Portal, en webbportal som ger dig som Ricoh-kund nya fördelar och möjligheter i en allt tuffare marknad. Svaren på ovanstående frågeställningar finns i portalen. Är du beredd?

UTSTÄLLNINGSVAGN 5: Lacie LaCie finns i USA, Kanada, Japan, Australien, Europa och Hong Kong och är den ledande tillverkaren av extern lagringsmedia för användare av Windows, Apple och Linux. LaCie skapar färgskärmar som hjälper både proffs och privata användare att enkelt hantera den digitala världen. Lacie lanserar nu sin nya serie 324i. Den nya

LaCie LCD-serien finns i 24, 26 och 30-tums versioner. Samtliga monitorer i serien kommer tillsammans med LaCies kalibreringsprogramvara Blue eye pro Proof Edt. Denna programvara gör det möjligt att kalibrera skärmar och tilllämpa profiler. I den uppdaterade kalibreringsprogramvaran finns även ett avancerat certifieringstest för färgöver-

ensstämmelse och gråbalans - utvecklat av UGRA." Den nya serien 324i tillsammans med vår LED-teknologi i 730 gör LaCie till ett komplett alternativ för den grafiska branschen.

MacSupport - all IT i en kontakt Som helhetsleverantör erbjuder vi allt från datorutrustning, kringutrustning, utskriftslösningar, konsultation, utbildning, underhålls- och driftsavtal till hyra och finansiering. Vår affärsidé är att tillhandahålla beprövande och kostnadseffektiva lösningar till mediebranschen. Vår målsättning är att sätta dig och dina

behov i centrum. Vi gör det genom att använda vår kompetens och den senaste tekniken för att kommunicera och vi har många nöjda kunder vi kan referera till. Vi finns i Stockholm och Göteborg, Malmö, Lund och Västerås. Vår butiks-

kedja heter mStore. Besök gärna vår webbutik www.mstore.se. Kontakta oss på tåget så berättar vi mer om våra förmånliga produkterbjudanden och om hur vi kan hjälpa dig att effektivisera din verksamhet. Hemsida: www.macsupport.se

Canon Canon Svenska AB marknadsför och säljer branschledande produkter och lösningar för kontorsmiljö och grafisk bransch. Företaget marknadsför och säljer också produkter och lösningar inom bildhantering till konsument genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon

Svenska AB har drygt 430 anställda och omsätter ca 2,1 miljarder kr/år. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm, där Canon Svenska AB är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc med säte i Japan. Koncernen har över 140 000 anställda – varav drygt 15 000 i Europa – och omsätter cirka

OnTrackImaging 2010

300 miljarder kronor. Ca 9 % av omsättningen år 2009 investeras i forskning och utveckling. Betydande forskarinsatser görs för att få alla företagets produkter och processer så miljöanpassade som möjligt, då koncernen prioriterar miljöfrågorna högt..


16

Välkommen till vår växande avdelning för grafisk produktion! Från skiss till publicering. På Network Innovations avdelning för grafisk produktion finner du ett sortiment som spänner över skissverktyg för kreatören till produktionsverktyg för tryckeriet. Våra fokusområden är färghantering, automatisering och standardisering. Senast in i sortimentet är produkter från företagen Gefen och Ctrl Publishing. Välkommen att titta närmare på våra produkter och lösningar på tåget och missa inte premiärvisningen av Epsons nya A2-skrivare, Epson 4900!

Network Innovation

" #

!%

Network Innovation

OnTrackImaging 2010

$

#"

$


17

Välj på två supererbjudanden från Quark! Programbundling Köp QuarkXPress 8 fullversion eller uppgradering och få: Markztools - vertygsprogram för att spara till tidigare versioner av Quark samt för att reparera trasiga filer. ID2Q - program för att öppna allt från InDesign CS 1.5 till CS 5 filer i QuarkXPress. 1000 Typsnitt - Utöka ditt typsnittsbibliotek med 1000 nya Open Type typsnitt!

Underhållsavtal bundling Köp QuarkXPress 8 fullversion eller uppgradering och få: 12 månaders QuarkXPress underhållsavtal. Passar er som vill ha en försäkring för att ha tillgång till prioriterad support och nya versioner. 1000 Typsnitt - Utöka ditt typsnittsbibliotek med 1000 nya Open Type typsnitt!

Erbjudandena gäller t.o.m. 30/11, 2010. Så här gör du: Beställ QuarkXPress via din återförsäljare. I samband med registrering av produkten på Quarks hemsida får du sedan möjligheten att utnyttja något av dessa erbjudanden. OBS! Erbjudandena går inte att kombineras.

Distributör:

Network Innovation

Vart

än

vägen

förblir

Med GMGs progravarulösningar för färghantering får du, trots olika typer av tryckemetoder och trycksaker, alltid bara ett resulat - samma färg. Detta om och om igen.

färgen

tar

den

densamma

För mer information, besök Network Innovation på OnTrackImaging 2010! Kontaktperson: Thomas Lundgren, thomasl@ni.se

Distributör:

Network Innovation

OnTrackImaging 2010


18 “I have used Profoto Pro-7a packs for the last 12 years and I have just started using the Pro-8a Air, I can’t believe how much better it is!” “I have been using Profoto gear since I started working professionally. Of course like most p hotographers I spent a year or so testing all the gear that was out there and for what I do, which is freeze action, Profoto was just the best. I love it, it’s easy to use and recycles fast and for stopping fast action it is just great gear. I have used Profoto Pro-7a 2400 packs for the last 12 years and I have just started using the pro-8a’s which is even better.” © Zack Gold

Kom och besök oss på OnTrackImaging 2010 för att se våra spännande nyheter och lanseringar! Eizo lanserar den första självkalibrerande bildskärmen ColorEdge CG245W är en LCD-skärm på 24,1 tum som är utformad för prepress, digitalfotografi, videoredigering och efterbearbetning. Skärmen har en inbyggd kalibreringsenhet i ramens övre del som svängs ned vid tidpunkter som användaren definierat. Därmed elimineras behovet av en extern kalibreringsenhet som manuellt måste placeras över bildskärmen och sedan tas bort igen varje gång en kalibrering ska genomföras. Välkommen att titta närmare på ColorEdge CG245W på OnTrackImaging 2010!

Distributör:

Network Innovation

OnTrackImaging 2010


19

Powered by Innovation.

A CK NY UPPTÄ TIONEN A GENER OO... BAMB

$728&+2),163,5$7,21   

Vilken Bamboo är du?

JUST. Framgångsrika lösningar för Softproofing.

Digitalt arbetsflöde offline.

Standardiserad LEDbaserad ljusteknologi.

Provtrycksprocess på distans.

Standardiserat ljus. Nästa generation.

För exakt färgkommunikation vid arbetsplatsen.

Besök oss på tåget så berättar vi mer om hur du kan ha nytta av en pennplatta från Wacom.

Network Innovation

www.just-normlicht.com

Monitor proof can replace print proofs

HELIOS receives FograCert soft proof certification HELIOS WebShare UB+ was certified for soft proofs with FOGRA39 (ISO Coated v2) under the auspices of the FograCert softproof program, along with the Quato monitors Intelli Proof 240 excellence LED, 240 excellence, and 262 excellence. Now clients, designers, and print and web production teams can collaborate, often at a distance, yet closer together. This simplifies and accelerates proof processes, and also reduces costs.

Softproofing System

| 23621

Read more about our Fogra certified soft proofs on www.helios.de

Distributor:

Network Innovation

Smart Ideas for Better Networking.

OnTrackImaging 2010


20

TID & PLATS OnTrackImaging 2010 kommer till den centrala tågstationen i följande städer:

2/11 Sundsvall 3/11 Västerås 4/11 Karlstad 5/11 Göteborg 9/11 Helsingborg 10/11 Malmö 11/11 Jönköping 12/11 Stockholm Mässans öppettider: 11-16 Livemusik och branschmingel: 16-17.30 OBS! Besök gärna www.ontrackimaging.se innan du beger dig till tågstationen. Där kommer så småningom information om tågets exakta placering samt rekommendationer på parkeringsplatser att finnas.

BOKA BILJETT På www.ontrackimaging.se bokar du din kostnadsfria biljett till mässan. Här bokar du även din biljett till mässans seminarier och branschmingel. Observera att seminarierna är kostnadsfria, men att bokad biljett som ej avbokats senast dagen före seminariet, debiteras med en no-show avgift på 500 kr. Max 2 st seminarier/ besökare. Observera att det är begränsat antal platser på mässans seminarier och branschmingel.

CRUMPLERGÅVA TILL DE 25 FÖRSTA BESÖKARNA! De 25 första mässbesökarna i varje stad belönas med denna trendiga necessär (värde ca 415 kr) från Crumpler! OBS! Färgen på necessären kan variera.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK! Håll dig uppdaterad om OnTrackImaging 2010 på Facebook! Gå gärna in och rösta på vilken stad du önskar att OnTrackImaging besöker nästa gång, år 2012!

RÖDA AVGÅNGAR Missa inte Network Innovations mässpriser som publiceras på tåget och på www.ontrackimaging.se när mässan startar!

Network Innovation

OnTrackImaging 2010

OnTrackImaging 2010  

OnTrackImaging 2010 är tågmässan för den fotografiska och grafiska branschen. I år har mässan inspirerats av världsmästarna Spanien. Välkomm...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you