Page 1

Kreikan saaria ja Turkin rannikkoa


O

lin aikaisempina kesinä kiertänyt tiiviisti Kreikan saaria ja nyt läksin tutustumaan uuteen mantereeseen. Talvella olin lukenut kertomuksia Turkin kohteista, ostanut tarkan satamakirjan ja ihmetellyt lakien valvontaa. lin myös ostanut digipokkarin, kun filmijärkkäri putosi ja sen tarkennukset ja valotukset olivat menneet vinoon. Kun kuvia sai paristojen hinnalla, määrä nousi huikeasti.

O

Ja oman työn johtamista

©Kimmo Vasenius, 2009 www.sral.fi/oh1ym


Kalamatan marinassa


S

itten tehoa työskentelyyn. Vivi piti talvella työnjohto-opin peruskurssin, paremman kuin TKK aikoinaan. Harjoitukset käytiin hyvin perusteellisesti ja opittiin täydellisesti. iten jaksetaan ahertaa aamusta pitkälle iltaan? lös noustaan, kun herätään. Haukotellaan, venytellään ja ihmetellään auringon lämpöä. Sitten syödään pitkään ja kuunnellaan radiota. aihtelu on keskeistä. Tehdään sopivasti sieltä täältä. Ei puurreta kettinkiboxia valmiiksi kerralla, maalaamisesta puhumattakaan, vaan sieltä täältä vartti kerrallaan ja käydään jätskillä. Sopiva rytmi on koetella kymmentä eri tehtävää kahden tunnin sisään, miltä mikin maistuisi. Edellisen tavarat jääkööt aina levälleen. ielenkiinto säilyttää työtehon. Ei aloiteta siitä, joka vie nopeimmin kohti tulosta tai ylipäätään edes sinne päin. Aloitetaan siitä, joka sillä hetkellä tuntuu mukavimmalta, esimerkiksi pasianssista. ounaalla ei saa hätäillä. Sen osaan jo 70-luvulta, kun tuloksellinen lounas kesti aamun neljään. ekä vaihtelua että mielenkiintoa lisää osallistuminen muiden projekteihin. Kun saksalaisen vene kuljetuksen aikana kaatuu, mennään ehdottomasti paikalle ja osallistutaan päivittelyyn. Niin jaksaa paljon pitempään. auot ovat tärkeitä. Jos ei äiti ole paikalla, pannaan herätyskello

M Y V

M L S T

muistuttamaan pullakahvista. Elämä ilman valkoista vehnäjauhoa on vääristelyä. Päivätorkku nostaa tehot entiselleen. ltapäivällä täytyy päästä varjoon. On sopiva hetki kiertää ilmastoituja kauppoja tai poiketa nettikahvilaan lukemaan päivälehtiä. Palatessa ostetaan rannasta jätski käteen ja ihaillaan päivän tuloksia. un ilma viilenee, on aika kokeilla radiokelejä. Kulkee nimellä workkiminen, eikä tärkeämpää työtä olekaan. Seinälläni on todistus "Worked All Continents." Maailma tuli silloin osaltani valmiiksi. amun virkku pidentää päivän. Ensimmäinen silmien hieraisu käynnistää iltatoimet. Sopiva yöuni kestää kymmenen tuntia.

I

K A


Porto Kรกyion laguuni

Leppoisasti pohjoiseen


Elaf贸nisosin kalasatama


Monemvasian keskiaikainen kyl채

Gerakan vuono


K

orintin kanavaa yritettiin rakentaa jo antiikin aikana, mutta ei lapiotyönä onnistunut. Myöhemmin yritettiin uudestaan ja ensimmäistä onnistunutta rakennettiin 12 vuotta ja se valmistui 1893. Pituutta kaivannolla on 6,3 km ja pohjan leveys on 21 m. Kanavassa ei ole sulkuja. äpiajo maksaisi veneelläni 135 € ja kanava mainitaan suhteellisesti maailman kalleimmaksi. Tosin Euboian saaren ja mantereen välissä Halkidassa maksaa parinkymmenen metrin pätkä yhtä monta euroa, mutta siinä onkin kääntösilta. uva on otettu matkalla lentokentälle.

L

K

Kykladeille


Loutrosin satama


Mykonosin tuulimyllyj채


Tinosin satama


Totta ja tutkittua meltemist채


Ikarian saaren Agios Kirikos


D

aidalos oli ateenalainen taiteilija, joka teki jotain tuhmaa ja karkotettiin Kreetaan. Kreetan kuningas Minos oli riemuissaan saadessaan maailman kyvykkäimmän kädentaitajan hoviinsa ja sponsoroi Daidalosta monta vuotta. Daidalos meni naimisiinkin ja sai pojan, Ikaroksen, mutta vaimo kuoli pian. aidalos rakensi Knossokseen labyrintin, jonka keskellä asui härkä Minotaurus, jolle uhrattiin ateenalaisia nuoria. Ateenan Theseus kävi tappamassa Minotauruksen ja Minos pani puolestaan Daidaloksen poikineen labyrinttiin, koska nämä olivat toimineet Theseuksen konsultteina. aidalos salakuljetutti labyrinttiin sulkia ja höyheniä ja rakensi niistä mehiläisvahan avulla itselleen ja Ikarokselle siivet ja pakeni lentämällä labyrintista. Ikaros nousi kuitenkin liian lähelle aurinkoa ja siivet sulivat. Poika putosi mereen ja ajautui Ikarían saaren rantaan, jonne Herakles hänet hautasi. äin tarun mukaan, mutta totuus on yksinkertaisempi. Uusimpien yliopistotutkimusten mukaan moisilla siivillä ei pääse niin lähelle aurinkoa, että mehiläisvaha sulaisi. Höyhenet yksinkertaisesti eivät kestäneet Ikarosta ja meltemin pöllytyksiä kuin 200 km Kreetasta Ikaríaan.

D

D

N

Ikaroksen muistomerkki


Pythagoraan muistomerkki ja Heran temppelin pylv채s Samoksessa


Samoksen marina, taustalla Turkin rannikko


Polykrateen tunnelin alap채채

Ensivaikutelma ja vedenk채sittely채


Kusadasin marina

Gulet uittaa asiakkaitaan


Yenilimanin satama


Kolme sukupolvea ongella satama-altaassa


Bademli Limanin laguunia


Pergamonin teatteri. Kuvassa n채kyy v채h채n permannon vasenta laitaa


Pergamonin raunioita


Tehtaasta moderniksi huvilaksi. Loutran kaupunki rinteess채

Kauneimmat saaret


Kaksi kalastajaa


Plomarin kaupunkia


Néa Koutalin kylää

...mutta laulua ei kuultu


Samothraki, Koillis-Egean kruunup채채

Vuorilla sataa


Suurien Jumalien temppeli


Al贸nnisosin Patit铆ri

Pohjois-Sporadeille


Skopelosin satamaa


Nainen parhaimmillaan


Auttaisit edes!

Luonto se on, joka pojan tikapuihin vet채채


Leonídas torjuu itään

Kimmo Vasenius S/y Pohjanneito, TPS Lisää kuvia www.sral.fi/oh1ym Kommentit tervetulleita: oh1ym (ät) sral.fi


22.1.2009

120 g/m2

Pohjanneidon purjehduksia kesällä 2002  

Kreikan saaria ja Turkin rannikkoa O lin aikaisempina kesinä kiertänyt tiiviisti Kreikan saaria ja nyt läksin tutustumaan uuteen mantereesee...

Advertisement