Page 1

Lahjaksi lukurauhaa! KUSTANNUS OY UUDEN TIEN TUOTELIITE | 2011

n ä m ä l e Tosi ksia. u m o t r ke Iloa arkeen!

Kaija Taival

101

RUKOUSVASTAUSTA

101 vinkkiä miten pidätte rakkautenne elävänä

Kirjaan on koottu suomalaisten kokemuksia rukouksesta ja siitä, miten Jumala on vastannut rukouksiin. Tapaukset kertovat paitsi meistä ihmisistä, myös rakastavasta, viisaasta, yllättävästä ja usein käsittämättömästä Jumalasta.

20,-

Kaunis kirja lahjaksi vaikka ystäväperheelle. 282 sivua.

Ovh 18 € ((

Upea s! u kuvit

Danielle Miettinen

Rashid – Jumalan taistelija Lapsena Rashid osallistui Neuvostoliiton vastaiseen pyhään sotaan Afganistanissa. Hän näki kuitenkin myös paljon vaivaa tutustuakseen kristinuskon ja islamin eroihin.

Lasten Raamattu

Rashid on rehellisyydellään auttanut monia ihmisiä hyväksymään oman elämänsä surullisia vaiheita ja luottamaan siihen, että Jumala on ollut heidän kanssaan silloinkin.

värikuva­ kertomuksin

ISBN 978-951-619-556-1

Ovh 12 € ((

Tämä kirja on monissa kodeissa avannut Jumalan todellisuuden niin lapsille kuin aikuisillekin. Maailman eniten myydyn lastenraamatun 9. suomenkielinen painos.

Budziszewski, J. Suom. Tapio Puolimatka

25,TYÖ TÄYNNÄ ELÄMÄÄ

Mitä olivat 60-luvun herätykset? Vanhempi väki puhuu niistä; nuoremmat kuuntelevat ja tahtoisivat tietää enemmän. Työ täynnä elämää kuljettaa lukijan siihen elämän sykkeeseen, joka veti mukaansa yhtä hyvin opiskelijoita ja koululaisia kuin teltoissa kokoontuvia syrjäkylien asukkaita. Pekan matkassa voi kokea myös sen vastustuksen, jota uusi liikehdintä kohtasi kirkon taholta ja ympäröivästä yhteiskunnasta. Eteenpäin mentiin, eikä periksi annettu.

Mitä olivat 60-luvun herätykset? Pekka Jokirannan henkilökohtainen muistelmateos avaa lukijalle yhden vaikuttajan näkökulman viidennen liikkeen vaiheisiin 1960-luvulta tähän päivään. Muistelmat vievät herätysliikejärjestöjen syntyvaiheisiin, niiden voiman vuosiin, sisäiseen kritiikkiin ja liikkeen jakautumisiin. Kirjan on toimittanut Pekan vaimo, lehtori Liisi Jokiranta, jolta on ilmestynyt useita kirjoja. Kirjan julkaisijoina ovat Kansanlähetys, Kylväjä ja OPKO.

Voiko murhaaja puolustella tekoaan sillä, ettei tiennyt tappamisen olevan väärin? Tätä emme voi olla tietämättä tutkii, onko kaikkia velvoittavaa etiikkaa olemassa.

PEkka Jokiranta työ täynnä Elämää

Pekka Jokiranta, Toim. Liisi Jokiranta

Pekka Jokirannan henkilökohtainen muistelmateos avaa lukijalle yhden vaikuttajan näkökulman viidennen liikkeen vaiheisiin 1960-luvulta tähän päivään. Muistelmat vievät herätysliikejärjestöjen: Opiskelijaja koululaislähetyksen (OPKO), Kansanlähetyksen ja Kylväjän syntyvaiheisiin, niiden voiman vuosiin, sisäiseen kritiikkiin ja liikkeen jakautumisiin. Samalla ne piirtävät kuvaa miehestä, jonka työ on täynnä värikästä, rikasta ja innostavaa elämää, mutta jolle myös perhe on läheinen ja tärkeä.

Tätä emme voi olla tietämättä

Budziszewski, J. (s. 1952) toimii hallintotieteen ja filosofian professorina Texasin yliopistossa erikoistumisaloinaan eettinen ja poliittinen filosofia ja näiden suhde teologiaan. ISBN 978-951-619-555-4

kustannus oy Uusi tie

Ovh 26 € ((

ISBN 978-951-619-551-6 • Lk 99.1

Ovh 27 € ((

kannen ulkoasu: antti kamppinen www.dreamconcept.fi

Jokiranta_kannet2.indd 1

23.5.2011 9.46


2|

Tietoa ja tutkistelu a.

Lahjaksi lukurauhaa

Jorma Pihkala

Valo voittaa pimeyden Missä tien kulkijoita alettiin ensimmäisenä kutsua kristityiksi? Mitä Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen tapahtui? Lue pitkäaikaisen Japanin-lähetin ja arvostetun raamatunopettajan, Jorma Pihkalan selitys Apostolien tekoihin. Teos vie lukijat kuuntelemaan kristillisen alkuseurakunnan ensimmäisiä sydänääniä. Kirjan keskuksena on totuuden ja rakkauden Henki, Pyhä Henki. Hänen vaikutuksestaan evankeliumi valtasi sydämiä liki kaksi tuhatta vuotta sitten, ja hän vie lähetystehtävän päätökseen meidän ajassamme. Pihkalan kirja rohkaisee elämään kokonaisvaltaisesti Jeesuksen todistajana tässä ajassa. Ilmestyy joulukuun alussa.

SAARA KINNUNEN

LAPSEN USKO Miten tukea lapsen hengellistä kasvua?

25,-

Millä tavoin hengellisyys voi olla luonteva osa lapsen elämää? Miten usko voi näkyä perheen arjessa? Teemaa lähestytään käytännönläheisesti monien vinkkien ja arjen esimerkkien kautta.

25,90

Pekka Reinikainen Vesa Ollilainen

Vesa Ollilainen

JEESUKSEN VERTAUKSET

Jeesuksen ihmeteot

Jeesus opetti vertauksin, mutta kuinka paljon ymmärrämme, mitä Jeesus vertauksillaan tarkoitti?

Jeesus osoitti lukuisten ihmetekojensa kautta olevansa Jumalan Poika.

Mitä vertaukset pitävät sisällään? Vesa Ollilainen avaa Jeesuksen tunnetuimpien vertausten rikasta sanomaa ja historiallisia taustoja. Noin 250 sivua.

Voiko ihmeitä todella tapahtua? Näkyykö ihmekertomuksissa Raamatun kirjoittajien erilainen ymmärrys maailmasta ja sen rajoista? Miten Jeesuksen ihmeet tulee ymmärtää?

Ovh 25 € ((

Ovh 26 € ((

Keijo Rainerma

 päivääsi

Sananpaikka ja -selitys vuoden jokaiselle päivälle.

Sana päivääsi Lk 24.12 ISBN 978-951-619-503-5



ISÄ MEIDÄN

päivääsi

C.O. Rosenius

Isä meidän

keijo rainerma

kustannus oy uusi tie

C.O. Rosenius

Päivähartauskirja, jolla arkiaamukin alkaa levollisesti. Sananpaikka ja lyhyt selitys vuoden jokaiselle päivälle. Kestävät kannet ja lukunauha. 2. painos.

Pohjoismaisen hartaus­ kirjallisuuden klassikkoteos saatavilla pitkän tauon jälkeen suomeksi. Isä meidän -rukous käydään läpi kohta kohdalta.

Ovh 28,25 € ((

Ovh 22 € (( L

ohdutuksen sanoja avuksi surun kohdanneelle. Kirja kulkee mukana surun vaiheissa. Surun herättämiä tuntemuksia kuvataan kysymättä, ovatko ne oikeita vai vääriä. Raamatunlauseet toimivat vuoropuheluna teksteille.

Aika lohdutukselle

Lohdutuksen sanoja avuksi surun kohdanneelle. Kirja kulkee mukana surun vaiheissa. Nelivärikuvitus. Lk 24.1

ISBN 978-951-619-506-6

Ovh 19,90 € ((

Lääkäri Pekka Reinikainen tiivistää syyt, miksi hän uskoo maailmankaikkeuden olevan suunniteltu ihmistä varten ja ihmisen olevan luotu Jumalan kuvaksi. Ilmestyy joulukuun alussa.

Ovh 12 € ((

Pirjo Alajoki

Peloista rohkeaan elämään

Tapio Puolimatka

Tapio Puolimatka

Kasvatus, arvot ja tunteet

KASVATUS, ARVOT JA TUNTEET

Psalmien kirja on Raamatun oma rukous- ja laulukirja. Psalmien rukoukset kertovat ihmiselämän iloista ja suruista, onnistumisista ja menetyksistä. Rukoukset on jaoteltu teemoittain. Nelivärikuvitus.

Psykologi Pirjo Alajoki valottaa kirjassa monipuolisesti pelkojen psyykkisiä ja hengellisiä juuria ja niiden vaikutusta sekä yksityisen ihmisen elämässä että yhteiskunnassa. Hän tuo esiin keinoja, joiden avulla voi oppia kohtaamaan pelkonsa ja selviämään niiden kanssa. Näin itsetuntemus ja rohkeus voivat kasvaa.

Lapsuudessa koetut tunteet ovat aikuisen ihmisen arvomaailman perusta. Tämä kirja keskittyy tunteisiin, joihin liittyy kokemus arvoista ja elämän tarkoituksesta. Millä tavalla arvot vaikuttavat tunteisiin? Mitä tarkoitetaan omallatunnolla? Miten lasta autetaan kohtaamaan elämän haavoittuvuus?

Ovh 19,90 € ((

Ovh 24,90 € ((

Ovh 38 € ((

suunta kirjat

T UO T E T ILAUS K O R T T I

”Murheen läpi kulkee tie.”

Kustannus Oy Uusi Tie

Ilon lähteillä Psalmien rukouksia

Ovatko luomiseen ja älykkääseen suunnitteluun uskovat todella vain ”tieteellistä tutkimusta vastustavia fundamentalisteja”? Vai ovatko ateistien asenteet estämässä keskustelua tieteenteon perusteista?

Sonja Falk

Sonja Falk

Koonnut: Jaakko Mäkeläinen

Darwin vai älykäs suunnitelma?

Aika lohdutukselle Teksti: Sonja Falk Kuvitus: Pirkko Kanervisto

Tilaa kätevästi netistä, osoitteesta nettikirjakauppa.com Voit tilata myös oheisella kupongilla, sähköpostilla osoitteesta tilauspalvelu@uusitie.com tai puhelimitse numerosta 019 779 2307. Toimituskulut kupongilla, puhelimella tai sähköpostilla tilattaessa 4,90 €, Nettikirjakaupan kautta tilattaessa 3,90 € /tilaus.

Tilaan seuraavat tuotteet: TILAAJAN/MAKSAJAN TIEDOT Tilaajan nimi__________________________________________ Jakeluosoite __________________________________________ Postinumero__________________________________________ Postitoimipaikka _______________________________________ Puhelinnumero ________________________________________ Sähköposti ___________________________________________

Kustannus Oy Uusi Tie maksaa postimaksun

TUOTTEEN NIMI MÄÄRÄ (KPL)

Tunnus: 5011123 12003 VASTAUSLÄHETYS


Lahjaksi lukurauhaa | 3

Juha Tapio Hyvä voittaa CD

Juha Tapio 30 suosikkia CD

20 € ((

14,90 € ((

The Grace Card

Elokuva anteeksiannon ja armon voimasta. DVD

16,90 € ((

Heimo Enbuska Joulun monta tarinaa CD

Exit 2000-2010 CD

((

Elämä pelissä

Mercy Streets

Oscar-palkittu tositarina. Quinton Aaron, Sandra Bullock. DVD

Joosef, unten kuningas

Tuttu piirroselokuva jälleen saatavana dvd:llä! DVD

Upea tarina ”Egyptin Prinssin” tyyliin. DVD

9,90 € ((

10,95 € ((

ä i k t e h u k u L . a s s n a k n lapse

Kauneimmat psalmit

62 suosikkilaulua 2–6 -vuotiaille. 3 x CD.

Kauneimmat Psalmit -DVD vie sinut upeiden luontokuvien ja musiikin avulla syvälle Psalmien sanomaan.

15,50€ ((

17,90€ ((

Kymmenen viisasta ja hyväntuulis ta kertomusta ääneen luettavaksi. Iloinen kuvitus ja selkeä kerronta. Aivan alussa * Nooa ja suuri tulva * Mooses ja syvät vedet Joona ja iso kala * Daniel ja leijonat * Jeesus-vauva Kadonnut lammas * Ystävälline n samarialainen Jairus ja hänen tyttärensä Kaksi rakentajaa

9,90 € ((

Minna Rissanen

Pasquali * Smee

* Falk

Ovh 27 € ((

Ovh 29 € ((

Paljon puuhaa!

Kustannus Oy Uusi Tie Lk L85.22

Uusi Tie

ISBN 978-951-619-552-3

Ovh 16,90 € ((

Pieni raamattuhetki

Jeesus

Jeesus ja

Jumala

puhuu vuorella

ihme

luo maailman

Jeesus ja

kalastajat

Jeesus ja

pääsiäinen

joulu

Pieni raamattuhetki

Pieni raamattuhetki

ISBN 978-951-619-486-1

AADAM ANTAA NIMET ELÄIMILLE

Pieni Raamattuhetki -sarja

tes Dowley Associa Hudson plc/Tim © 2009 Lion plc, Copyright reserved by Lion Hudson All rights ionhudson.com produced co-edition Email: coed@l Worldw ide 8DR, Englan d, Oxford, OX2

Ovh 7,90/kpl ((

Oy Uusi Tie ©Kustannus 12310 Ryttylä uusitie.com. Opistotie 1, m, tilauspalvelu@ www.uusitie.co Wood uu Kuvitus: HannahMarianna Kujans Ltd, Products Suomentanut: Leo Paper Painopaikka: 9 Kiina 2010. 1-619-534-9 ISBN 978-95 Lk L85.22

Minun oma Ra

Minun oma Raam attuni on erinom ainen lahjakirja lapselle. Raamatun lukemaan opette kuolemattomien levalle hauskan kuvitu kertomusten ksen sekä tiiviin ja selkeän kerron juoni välittyy ymmärrettävällä nan kautta lapsel ja mielenkiinto le Tapaat Joosefin isella tavalla. ja hänen värikk ja Danielin leijon ään takkinsa, Moos ien luolassa. Muka eksen erämaassa na ovat Jeesuksesta ja hänen myös evankeliumien kertom ukset opetuslapsistaan.

Raamattuni

amattuni

Erinomainen lahjakirja lukemaan opettelevalle lapselle. Raamatun kuolemattomien kertomusten juoni välittyy hauskan kuvituksen sekä tiiviin ja selkeän kerronnan avulla.

Minun oma

ISBN 978-951-6

9 789516 195387

Tim Dowley -

Copyright © 2009 Lion Hudson plc/Tim Dowley Associates All rights reserved Worldwide co-edition produced by Lion Hudson plc, Oxford, OX2 8DR, England, Email: coed@lionhudson.com ©Kustannus Oy Uusi Tie Opistotie 1, 12310 Ryttylä www.uusitie.com, tilauspalvelu@uusitie.com. Kuvitus: Hannah Wood Suomentanut: Marianna Kujansuu Painopaikka: Leo Paper Products Ltd, Kiina 2010. ISBN 978-951-619-536-3 Lk L85.22

Sonja Falk - Roge r Langton

Majatalon isäntä

Veikeät eläinäänet ja joka aukeamalla palapeli!

9 789516 195363

49 789516 1953

Idän viisaat, Majatalon isäntä Joulukertomus idän viisaiden ja majatalon isännän näkökulmasta. Jouluiset pikkukirjat sopivat taaperon omaan käteen. Paksut pahvisivut ja kannessa kiinnostava värifoliointi. Koko: 120x120, 20 s.

((

Ovh 6,90/kpl

19-538-7

Lk L22 Kustannus Oy Uusi Tie

Tähän sarjaan kuuluvat: * Majatalon isäntä * Paimenet kedolla * Idän tietäjät

Majatalon isäntä

luo. Jeesuksen vat tähteä He seurasi t: jaan kuuluva Tähän sar tä isän on * Majatal t kedolla * Paimene äjät * Idän tiet

Idän viisaat

Joulutrio

Jeesus syntyi tässä tallissa.

at Idän viisa

Raamatun kertomukset perheen pienimmille helppotajuisesti ja mielenkiintoisesti kerrottuina ja ihastuttavasti kuvitettuina. 30 sivua. Kirjasarjassa on 12 osaa: Nooa ja vedenpaisumus, Mooses ja prinsessa, Daavid ja Goljat, Joona ja suuri kala, Daniel ja leijonat, Kadonnut lammas, Jumala luo maailman, Jeesus ja kalastajat, Jeesus Joulutrio ja ihme, Jeesus puhuu vuorella, Jeesus ja pääsiäinen sekä Ensimmäinen joulu.

Minun oma Raamattuni

Hilpeä, värikäs ja sopivan äänekäs kirja 3-5-vuotiaille. Paksut pahvisivut. Sisältää pariston.

18,90

Pieni raamattuhetki

Ovh 20 € ((

Cecilie Vium, Sonja Falk. Gao Hanyu

Aadamilla on Eedenissä suuri tehtävä: hänen pitää antaa nimet kaikille eläimille. Tule mukaan katsomaan, millaisia nimiä Aadam antaa ja mitä kukin eläin siihen sanoo!

Ensimmäinen

Piper R Corke

Pieni raamattuhetki

Pieni raamattuhetki

EnsimmäinEn joulu

sarjasta ilmestyneet myös:

Narsistin uhrista selviytyjäksi Minna Rissanen kuvaa kirjassaan elämäänsä narsistimiehen vaimona ja pitkää toipumisprosessiaan avioliiton jälkeen. Vuoden kristillinen kirja -yleisöäänestyksen voittaja.

Aivan alussa • Nooa ja suuri tulva • Mooses ja syvät vedet • Joona ja iso kala • Daniel ja leijonat • Jeesus-vauva • Kadonnut lammas • Ystävällinen samarialainen • Jairus ja hänen tyttärensä • Kaksi rakentajaa

Suositut Raamatun kertomukset perheen pienimmille helppotajuisesti kerrottuina ja ihastuttavasti kuvitettuina.

Sieluani et saa

Vaikka Eldgredget pureutuvat parisuhteen kipeisiinkin ongelmiin, tämä ei ole vain parisuhdekirja, vaan hengellisestä viitekehyksestä avioliittoa tarkasteleva teos.

ISBN 978-951-619-552-3

Pieni raamattuhetki

Päivä Oy:n kirjahelmiä.

Sodassa ja rakkaudessa

Kahden minuutin

Kymmenen viisasta ja hyväntuulista kertomusta ääneen luettavaksi. Iloinen kuvitus ja selkeä kerronta. Mukana seuraavat kertomukset:

Tenavien suursuosikit

john ja stasi eldredge

Pasquali - Smee - Falk

RAAMATUN­ KERTOMUKSIA

22 € ((

Egyptin prinssi

Rikoksen maailmassa veljesten on opittava ymmärtämään uskon voima. DVD

12,90 € ((

Samuli Edelmann Rakastetuimmat virret CD

22 € ((

20 €

Säveliä ja elämyksiä .

Hyvän yön rukoukset Perinteisiä suomalaisia lastenrukouksia kauniisti kuvitettuina. Nelivärikuvitus. Pehmustetut kovat kannet, kimallefoliointi.

Ovh 13 € ((


4|

Lahjaksi lukurauhaa

“Uudessa Tiessä haluamme pitää esillä maailman­ katsomusta, jonka mukaan Jumala on kaikkien ihmisten Luoja, elämällä on tarkoitus ja jokainen ihminen on arvokas. Jos haluat olla mukana levittämässä tällaista näkemystä elämästä, tilaa Uusi Tie joululahjaksi lähipiirillesi.” Leif Nummela, päätoimittaja

Tämän lehden välissä

Uusi Tie 38 M-ITELLA OYJ

ILON AIKA

KRISTILLIN

EH EN VIIKKOL

USIT TI | WWW.U

.9.2011 IE.COM | 22

Tilaa itsellesi tai lahjaksi: Tapio Puolimatka:

kuvAT: IsTOckphOT

O/YsAL, vIOrIkA,

hATMAn12,

kuzMA, gArY

rAdLEr, JOrdI

dELgAdO,

AnnEdEhAA

s

Kristinusko tuo yhteiskuntaan ihmisarvon, s. 11

Esirukous voi panna taivaan liikkeelle nteissa Vaikeissa elämäntila sanattorukous voi hiipua tärkeää voida maksi. Hädässä on ihin. tukeutua esirukoilijo

4

n.fi

Seurakuntalaine yhä suositumpi

toimineella Puolitoista vuotta ollut vauhuutissivustolla on äennätys dikas syksy. Kävijämäär kertoo profiilin noususta.

7

Viisitoista kastetta ja elävä seurakunta Awajilla

Helena ja Jukka Kallioinen stä palasivat lähetystyö täynnä rikkaita Japanista reppu työstä. kokemuksia Jumalan

8-9

• kuukaudeksi näytenumero 0€ • 3 kk 10€ Tarjous vain uusille tilaajille. tilaus on uusi, kun aikaisempi tilaus on päättynyt vähintään 3 kk sitten. Ilmoitathan lahjan saajalle tilauksestasi!

Kyllä, tilaan iloa

tuottavan joululahjan!

Tilaa Donkki lahjaksi! Nyt tilaajalahjaksi uusiin kestotilauksiin Lasten kuvaraamattu (arvo 25 €) ja Raamattumaraton arvo (5 €)

Tilaan ‰‰ Uusi Tie- lehden kuukaudeksi 0 € ‰‰ Uusi Tie- lehden 3 kuukaudeksi 10 € ‰‰ Donkki-lehden kestotilauksen 39,80 € ‰‰ Donkki-lehden 12 kuukaudeksi 43,80 € Tarjoukset voimassa jouluaattoon 24.12.2011 asti.

Maksajan tiedot Nimi Postiosoite

> Kesto 39,80 € ja 12kk 43,80 € Donkki on varhaisnuorten harraste- ja raamatunlukulehti. Ilmestyy 6 kertaa vuodessa.

Puhelin Sähköposti

Uusi Tie -lehden saajan tiedot Nimi Postiosoite

Donkki-lehden saajan tiedot Nimi Postiosoite

KUSTANNUS OY UUSI TIE Tunnus: 5011123 12003 Vastauslähetys

Joulun 2011 kirjat  
Joulun 2011 kirjat  

Kirjaesite

Advertisement