Katalog preview

Page 1

Plastične vrećice za svakodnevnu uporabu

Katalog asortimana PELD i PEHD proizvoda


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Europska unija Zajedno do fondova EU

SadrĹžaj publikacije/emitiranog materijala iskljuÄ?iva je odgovornost Viplasta.

www.strukturnifondovi.hr


Katalog asortimana PELD i PEHD proizvoda

Tvrtka Tko smo

2

Misija i vizija

3

Naš moto i vrijednosti

4

Proizvodni program Trgovačke vrećice

8

Vrećice za otpatke

16

Industrijski program

20

Folije i crijeva

22

Biorazgradivi program

24

Hotelski program

26


Tvrtka

Tko smo Godinama smo strpljivo gradili i razvijali Viplast koji je danas vodeća tvrtka u regiji Istre i primorja u proizvodnji polietilenske ambalaže. Naš proizvodni program obuhvaća proizvodnju polietilenske Peld i Pehd ambalaže široke potrošnje: trgovačke vrećice,vrećice za otpatke, industrijski program, razne folije i crijeva, biorazgradivi program... Zadovoljstvo zaposlenika, partnera i potrošača, kontinuirana kontrola kavalitete, visoka preciznost ekstrudiranja i korištenje kvalitetnih materijala garancija su naše kvalitete poslovanja.

Obiteljska tvrtka koja zna da u prerađivačkoj industriji dugoročna pouzdanost garantira uspjeh i zato već više od dva desetljeća u svaki svoj proizvod ugrađujemo znanje, iskustvo i kvalitetu.

2

U nastojanju da ključne procese dovedemo na najvišu razinu, Viplast je implementirao sustav upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2015. Rezultat našeg truda su proizvodi visoke kvalitete i godinama stvarano povjerenje naših kupaca.


Tvrtka

Misija i vizija Misija Stvaranje proizvoda visoke kvalitete, koji će svojom prepoznatljivosti, pridobiti i zadržati povjerenje potrošača i partnera. Naša najveće vrijednosti su iskustvo dugogodišnjeg poslovanja i naši zaposlenici.

Vizija Koristeći znanja, iskustva, suvremenu tehnologiju, inovativnost i kvalitetu nastaviti razvoj Viplasta u cjelini, te inovacijama i partnerskim odnosom održati zadovoljstvo potrošača na najvišoj razini u okruženju društveno odgovornog poslovanja. Stručnošću i motivacijom zaposlenih udruženom s vrhunskom kvalitetom proizvoda mi gradimo sliku Viplasta kao dinamične, otvorene i vodeće tvrtke prepoznate i priznate u što širem području.

3


Tvrtka

4


Tvrtka

Naš moto i vrijednosti “Uspjeh raste ako ga zajedno gradimo”

1

Timski rad Aktivno sudjelovanje svih zaposlenika i timski rad određuju našu budućnost

2

Odgovornost Otvoreni smo, pošteni i transparentni u poslovanju te težimo k ostvarenju društveno odgovornog poslovanja

3

Osiguranje resursa Stalnim osposobljavanjem zaposlenika te osiguranjem adekvatne opreme i tehnologija postižemo izvrsnost

4

Inovacije Uvodimo nove tehnologijeu, promičemo nove ideje i kreativnost

6

Poboljšanje Mjerimo, analiziramo i poboljšavamo procese poslovanja

5

Kvaliteta Kontinuirano nastojimo pružiti najvišu kvalitetu usluge

5


Proizvodni asortiman

Naš asortiman

1

Trgovačke vrećice ........ 8 PEHD vrećice u roli PELD I PEHD treger vrećice PELD I PEHD vrećice sa banana ručkom PELD I PEHD blok vrećice PELD vrećice za zamrzavanje

2 3 6

Industrijski program .... 18 Industrijske vreće

Vrećice za otpatke ....... 14 PELD i PEHD vrećice za otpatke u roli PELD vrećice za otpatke u setovima PELD vrećice za otpatke u rinfuzo pakiranju


Proizvodni asortiman

4

Folije i crijeva................. 20 Folije za hranu Razna crijeva i polucrijeva

5 6

Biorazgradivi program... 22 Biorazgradive vrećice

Hotelski program ......... 24 Hotelske vrećice

7


Proizvodni asortiman

1

Trgovačke vrećice

Trgovačke vrećice su danas standardni proizvod utkan u sve segmente života: trgovinu, posao, domaćinstvo... Izrađujemo ih od polietilena PELD niske i PEHD viske gustoće, glavna im je karakteristika izuzetna čvrstoća u odnosu na vlastitu težinu. Mogu biti različitih dimenzija, debljina i boja, sa tiskom ili bez, te su idealan medij za reklamiranje. Nakon upotrebe mogu se reciklirati. U ponudi imamo standardne dimenzije i boje, ali se na zahtjev prilagođavamo željama kupaca.

8


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

a) PEHD vrećice u roli Višenamjenske vrećice namotane u roli sa perforacijom za kidanje i sa treger ručkom. Izuzetno praktične, idealne su za pakiranje, nošenje i čuvanje voća i povrća ali i drugih namirnica. Standardnih dimenzija 22 x 46cm i 24 x 54 cm, dostupne u mlječnoj (bijeloj) ili transparentnoj (prozirnoj) varijanti gdje svaka rolica sadrži 200 komada vrećica. Na zahtjev kupca prilagođavamo dimenziju, boju, komade vrećica i tisak.

IZUZETNO NE PRAKTIČ

Vrećice namotane u roli sa treger ručkom

9


Proizvodni asortiman

1

Trgovačke vrećice

b) PELD i PEHD treger vrećice Klasične, najčešće korištene vrećice koje se nazivaju tregericama zbog ručki u obliku tregera. Imaju široku upotrebu u dućanima i marketima zbog svoje praktičnosti i nosivosti. Standardnih dimenzija 24 x 45 cm, 26 x 50 cm, 26 x 55 cm, 30 x 60 cm, 35 x 70 cm i 40 x 70 cm. Na zahtjev kupca prilagođavamo dimenziju, boju, i tisak.

OST MOGUĆN IH IT Č LI RAZ A, DIMENZIJ KA IS T , JA O B

PELD vrećice u punom tonu

PEHD vrećice u punom tonu

Vrećica sa tiskom u 4 boje

10


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

c) PEHD blok vrećice Vrlo su praktične, imaju rupice na gornjem, perforiranom dijelu pa se mogu trgati sa zida ili nekog drugog nosivog tijela. U svakodnevnoj ponudi imamo PEHD bunt vrećice od 1 kg i 3 kg u bijeloj boji, te PEHD bunt vrećice u crnoj boji (20 x 36 cm) koje se najčešće koriste za prikupljanje ostataka od kućnih ljubimaca.

PEHD vrećice za prehrambene proizvode

Vrećice za pseći otpad

11


Proizvodni asortiman

1

Trgovačke vrećice

d) PELD i PEHD vrećice sa banana ručkom Elegantnije vrećice koje imaju višenamjensku upotrebu, često se koriste u farmaciji, kozmetici i robnim tgovinama. Mogu biti različitih dimenzija i boja sa tiskom ili bez.

Banana vrećica u boji

IDEALNE ZA VREĆICE NSKU VIŠENAMJE U UPORAB

12

Banana vrećica sa otiskom


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

e) PELD vrećice za zamrzavanje Nezaobilazne u svakom domaćinstvu i uvijek pri ruci, uglavnom se koriste za čuvanje i zamrzavanje hrane. Idealne za čuvanje svježine namirnica. Nudimo ih u standardnim dimenzijama (1kg, 2kg, 3kg, 4kg, 5kg) u setovima od 50 komada ili u rinfuzo pakiranju (2kg, 3kg).

Vrećice za zamrzavanje hrane

13


Proizvodni asortiman

2

Vrećice za otpatke

Vrećice za otpatke idealne su za sve vrste otpatka, posebno za otpatke ostataka u domaćinstvu te industrijskog, medicinskog otpada te otpada biljnog i životinjskog podrijetla. Izrađujemo ih od polietilena niske (PELD) gustoće ili polietilena visoke (PEHD) gustoće. Izuzetne su jačine i otpornosti, mogu se raditi u kombinaciji sa recikliranim ili biorazgradivim materijalom pa doprinose čuvanju okoliša. Rade se u standardnim dimenzijama namotane u rolu sa perforacijom za kidanje, ali i u setovima ili rifuzo pakiranju. Mogu se raditi u različitim bojama, dimenzijama i pakiranjama ovisno o željama kupca.

14


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

a) PELD i PEHD vrećice za otpatke u roli Ove vrećice za otpatke izrađuju se namotane na rolu sa perforacijom za kidanje. Praktične su, čvrste i jednostavne za upotrebu.

PELD vrećice za otpatke u roli

PEHD vrećice za otpatke u roli

Izuzetno kvalitetne i otporne vrećice za otpatke, dolaze u dimenzijama: 52x65 cm 40L 10/1 kom, 70x110 cm 120L 10/1 kom, te u jambo i super jumbo zapremnini 80x120 cm 150L 10/1 kom, 85x120 cm 160L 10/1 kom.

Kvalitetne i praktične vrećice za otpatke, dolaze u dimenzijama: 52x65 cm 40L 20/1 kom, 50x70 cm 45L 30/1 kom, 70x110 cm 120L 10/1 kom. NE PRAKTIČ ČVRSTE I VNE JEDNOSTA

PEHD vrećice za otpatke sa poteznom vrpcom

PEHD mirisne vrećice za otpatke u roli

U ponudi imamo vrećice za otpatke sa trakom za vezivanje koja

Mirišu na lavandu ili limun, te neutraliziraju neugodne

ih čini ekonomičnijim za upotrebu (povećava zapreminu vrećica)

mirise, izrađujemo ih u dimenziji 52x65 cm 40L 30/1 kom.

i praktičnijim za odlaganje (traka služi kao ručka za nošenje). Dolaze u dimenzijama: 50x60 cm 30L 15/1 kom, 53x64 cm 40L 15/1 kom, 55x75 cm 60L 15/1 kom i 70x105 cm 120L 10/1 kom.

15


Proizvodni asortiman

2

Vrećice za otpatke

b) PELD vrećice za otpatke u setovima Čvrste i otporne vrećice za otpatke, dolaze u dimenziji 52x65 cm 40L i 70x110 cm 120L pakirane u setovima po 10 komada. Na zahtjev kupca prilagođavamo dimenziju, boju, i tisak.

Vrećice u manjoj dimenziji

16

Vrećice u većoj dimenziji


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

c) PELD vrećice za otpatke u rinfuzo pakiranju Otporne vrećice za otpatke u rinfuzo pakiranju (ovisno o zahtjevu kupca), upotrebljavaju se u bolnicama, hoteljerstvu, ugostiteljstvu, dolaze u većim dimenziijama: 70x100 cm 110L, 70X110 cm 120L, 85x100 cm 140L, 90x120 cm 170L

Vrećice u rinfuzo pakiranju

U VREĆICE O Z U F RIN JU PAKIRAN

17


Proizvodni asortiman

3

Industrijski program

Nudimo standardne industrijske vreće koje se koriste za pakiranje proizvoda, kao i vreće koje imaju široko područje primjene u tekstilnoj, drvnoj, prehrambenoj, građevinskoj industrija. Izrađuju se od polietilena PELD niske gustoće, mogu biti različitih debljina, dimenzija i boja, sa tiskom ili bez.

18


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

Industrijske vreće U ponudi imamo standardne dimenzije industrijskih vreća 46x92 cm, 50x100 cm i 55x100 cm, a na zahtjev se prilagođavamo željama kupaca u pitanju dimenzija, debljine, boje i tiska.

Raznolike industrijske vreće

ŠIROKO JE PODRUČ E N JE IM PR

Vreća za zemlju

19


Proizvodni asortiman

4

Folije i crijeva

U ponudi su standarne folije za pakiranje hrane, uglavnom u mesarskoj industriji. Izrađuju se od polietilena niske (PELD) gustoće ili polietilena visoke (PEHD) gustoće, mogu se raditi u različitim debljinama, a uglavnom dolaze u crvenoj ili prozirnoj ( transparentnoj) varijanti.

20


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

a)

Folije Standardne dimenzije folija: 40x50 cm i 45x60 cm. Folija za pakiranje pljeskavice: promjera 10 i 13 cm.

Folije za pakiranje hrane

b)

Okrugle folije za pljeskavice

Crijeva i polucrijeva Prema zahtjevu kupca izrađujemo PELD, PEHD crijeva i polucrijeva u različitim širinama, dužinama, debljinama i bojama.

21


Proizvodni asortiman

5

Biorazgradivi program

Kako polietilenska ambalaža danas utječe gotovo na sve zemlje svijeta i potiče pitanje ekologije tako je Viplast uveo u svoju proizvodnju BIORAZGRADIVE vrećice zasnovane na OXO-BIODEGRADABLE tehnologiji. Kada je D2W uključen u proizvodnu fazu proizvodnje, pretvara svakodnevne polietilenske proizvode u materijale koji su biorazgradivi u otvorenom okruženju na prirodan način bez toksičnih ostataka ili dijelova plastike. Razgradnja se vrši djelovanjem UV zraka I topline uz prisustvo “D2W” aditiva.. Za potpunu razgradnju potrebno je 3-4 godine,a prednost ove vrste proizvoda prvenstveno je zasnovana na prihvatljivoj cijeni uz očuvanje postojećIh fizičkih osobina vrećica Saznajte više na www.d2w.net

I EKOLOŠK LJIVO T A V IH R P

22


Proizvodni asortiman

Biorazgradive vrećice Sve vrste naših proizvoda možemo izraditi u oxo biodegradable varijanti!

Biorazgradiva vrećica za ekološki zaštićena područja

Biorazgradiva vrećica za svakodnevnu uporabu

23


Proizvodni asortiman

6

Hotelski program

Iz dugogodišnje suradnje sa hoteljerima rodila se ideja o izdvojenom hotelskom programu koji apartmanima i hotelima osigurava lakšu nabavku ciljanih proizvoda. Tako osim standardnih vrećica koje se koriste u asortimanu hotelskog programa izdvajamo naše posebno osmišljene proizvode koji imaju primjenu u hoteljerstvu.

U POMAŽE NJU ODRŽAVA ČISTOĆE

24


Proizvodni asortiman

Sve proizvodi mogu biti odrađeni i u biorazgradivoj varijanti sa d2w tehnologijom.

Hotelske vrećice Naš izdvojeni hotelski program obuhvaća PEHD vrećice u bijeloj boji, dimenzija 36x36 cm, 36x45 cm, 40x52cm, 50x65 cm i 60x65 cm koje dolaze namotane u rolu, te PELD vrećicu za prljavo rublje dimenzija 44x55 cm sa standardnim tiskom. Na zahtjev kupca moguće je prilagoditi dimenziju, boju i tisak.

Hotelske vrećice

Vrećica za rublje

25


Specifikacije Viplast proizvoda u ponudi PEHD vrećice u roli naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PEHD vrećice T-3 200/1

220 + (2x60) 460 mm

200

rolica

12

PEHD vrećice T-5 200/1

240 + (2x70) 540 mm

200

rolica

12

naziv

dimenzija

kom/pak

PEHD vrećice T-3

240 x 450 mm

1000

PEHD vrećice T-5

260 x 550 mm

1000

PEHD vrećice T-10

300 x 600 mm

1000

PEHD jumbo 35 x 70

350 x 700 mm

1000

naziv

dimenzija

kom/pak

PELD vrećice T-3

240 x 450 mm

1000

PELD vrećice T-4

260 x 500 mm

1000

PELD vrećice T-5

260 x 550 mm

1000

PELD vrećice T-10

300 x 600 mm

500

PELD jumbo 35 x 70

350 x 700 mm

500

PELD jumbo 40 x 70

400 x 700 mm

500

naziv

dimenzija

kg/pak

PEHD bunt 1kg

260 x 350 mm

10 kg

PEHD bunt 3kg

310 x 440 mm

10 kg broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PEHD bunt 20x36

200 x 360 mm

100

kom

2000

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PEHD treger vrećice

PELD treger vrećice

PEHD bunt/blok vrećice

PELD vrećice s banana ručkom naziv PELD vrećice 20x30

200 x 300 mm

100

kom

2000

PELD vrećice 44x55 tisak rublje

440 x 550 mm

100

kom

500

PELD vrećice za zamrzavanje u setovima naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

set/pak

PELD vrećice frigo 1 kg 50/1

180 x 250 mm

50

set

50

PELD vrećice frigo 2 kg 50/1

200 x 300 mm

50

set

50

PELD vrećice frigo 3 kg 50/1

250 x 350 mm

50

set

50

PELD vrećice frigo 4 kg 50/1

280 x 400 mm

50

set

50

PELD vrećice frigo 5 kg 50/1

300 x 430 mm

50

set

50

PELD vrećice za zamrzavanje rinfuzo naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PELD vrećice 2 kg rinfuzo

200 x 300 mm

100

kom

2000

PELD vrećice 3 kg rinfuzo

250 x 350 mm

100

kom

2000

PELD vrećice 29x33 rinfuzo

290 x 330 mm

100

kom

2000

PELD vrećice 35x45 rinfuzo

350 x 450 mm

100

kom

1000

naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

rol/pak

PELD vreće 52x65 10/1

520 x 650 mm / 40L

10

rolica

50

PELD vreće 70x110 10/1

700 x 110 mm / 120L

10

rolica

30

PELD vreće 80x120 10/1

800 x 120 mm / 150L

10

rolica

14

PELD vreće 85x120 10/1

850 x 120 mm / 160L

10

rolica

14

PELD vrećice za otpatke u roli

26


PEHD vrećice za otpatke u roli naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

rol/pak

PEHD vreće 52x65 20/1

520 x 650 mm / 40L

20

rolica

50

PEHD vreće 50x70 30/1

500 x 700 mm / 45L

30

rolica

50

PEHD vreće 70x110 10/1

700 x 110 mm / 120L

10

rolica

30

PEHD vrećice za otpatke u roli sa poteznom vrpcom naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

rol/pak

PEHD vreće 50x60 15/1 vezica

500 x 600 mm / 30L

15

rolica

30

PEHD vreće 53x64 15/1 vezica

520 x 650 mm / 40L

15

rolica

30

PEHD vreće 55x70 15/1 vezica

550 x 700 mm / 60L

15

rolica

30

PEHD vreće 70x110 10/1 vezica

700 x 110 mm / 120L

10

rolica

30

PEHD mirisne vrećice za otpatke u roli naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

rol/pak

PEHD vreće 52x65 30/1 limun

520 x 650 mm / 40L

30

rolica

50

PEHD vreće 52x65 30/1 lavanda

520 x 650 mm / 40L

30

rolica

50

PELD vrećice za otpatke u setovima naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

set/pak

PELD vreće 52x65 10/1

520 x 650 mm

10

set

50

PELD vreće 70x110 10/1

700 x 110 mm

10

set

25

naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PELD vreće 70x100 200/1

700 x 100 mm

25

kom

200

PELD vreće 70x110 200/1

700 x 110 mm

25

kom

200

PELD vreće 85x100 200/1

850 x 100 mm

25

kom

200

PELD vreće 90x120 200/1

900 x 120 mm

25

kom

200

naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PELD vreće 46x92

460 x 920 mm

25

kom

100

PELD vreće 50x100

500 x 100 mm

25

kom

100

PELD vreće 55x100

550 x 100 mm

25

kom

100

naziv

dimenzija

kg/pak

PELD folija

450 x 600 mm

10 kg

PEHD folija

450 x 600 mm

10 kg

PELD folija za pljeskavice Ø13

Ø 130 mm

1 kg

PELD vrećice za otpatke rinfuzo

PELD vreće industrijske

Prehrambene folije

Hotelski program - izdvojeni proizvodi naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PEHD vreće 36x36 50/1

360 x 360 mm

50

rolica

50

PEHD vreće 36x45 50/1

360 x 450 mm

50

rolica

50

PEHD vreće 40x52 50/1

400 x 520 mm

50

rolica

50

PEHD vreće 50x65 50/1

500 x 650 mm

50

rolica

20

PEHD vreće 60x65 50/1

600 x 650 mm

50

rolica

20

naziv

dimenzija

broj kom.

mj. jedinica

kom/pak

PELD vrećice 44x55 tisak rublje

440 x 550 mm

100

kom

500

27


Jeste li znali? Polietilenske vrećice vizualno onečišćuju okoliš, ali ne zagađaju zemlju, vodu niti zrak. Odbačene u okoliš postaju izložene sunčevoj svijetlosti koja ih razgrađuje na ugljik i vodu ovisno o intezitetu izloženosti UV zraka koje su dio normalne sunčeve svjetlosti. Za potpunu razgradnju polietilenske vrećice potrebno je svega par godina. Polietilenske vrećice proizvode se od materijala polietilena (PE-LD) niske ili (PE-HD) visoke gustoće kojeg tvore ugljik i vodik - osnovni

kemijski sastojci, koji nisu štetni za okoliš. Korištene polietilenske vrećice mogu se reciklirati te kao takve ponovo upotrijebiti u drugim plastičnim proizvodima.

Papir

Pamuk

Za proizvodnju papirnatih vrećica troši se energije otprilike jednako kao i za polietilenske vrećice, ali se višestruko više troše i zagađuju prirodni resursi potrošnja drveta, kao i potrošnja i zagađivanje značajnih količina vode. Za izradu papirnih proizvoda koriste se različite vrste ljepila i boja koje također opterećuju okoliš

Pamuk se proizvodi na 3% svjetske obradive površine, a za uzgajanje pamuka potrebno je ukupno 10% svjetske proizvodnje svih kemijskih pesticida i čak 25% insekticida. Platnene vrećice su skupe - 1 platnena = 400 plastičnih. Platnenu vrećicu moguće je višestruko koristiti, samo ju je potrebno oprati ali i za pranje se troši i voda, deterdžent i energija....

Današnji život bez plastike je nezamisliv. Zamislite da li bi bilo bilo kojeg plastičnog proizvoda da je isti napravljen od bilo koje druge vrste materijala kao drva, papira, stakla za koje mislimo da su ekološki prihvatljiviji od plastike ali:

Dokazano je da su plastični materijali i proizvodi od plastike znatno manje energetski zahtjevni tijekom svih ciklusa životnog vijeka plastičnih proizvoda - od proizvodnje osnovne sirovine, preko upotrebe do zbrinjavanja i recikliranja. Danas se najveći dio energije proizvodi od nafte, a proizvodnja energije od nafte proizvodi znatne količine stakleničkih plinova - konkretno CO2. Ukupno za proizvodnju plastike troši se oko 4% ukupne potrošnje nafte, a za proizvodnju polietilenskih vrećica koristi se 0,05% nafte. Najviše nafte troši se za transport (50%) i grijanje (32%).

28


Polietilenske vrećice - DA! jeftine, lagane čvrste, jednostavne za nošenje izvrsne za prijenos vlažnog sadržaja ili onog koji to može postati najbolje se prilagođavaju prema obliku proizvoda po obujmu su bitno manje od platnenih ili papirnatih vrećica mogu se više puta koristiti i na kraju upotrijebiti za odlaganje kućnog otpada mogu se sakupljati i reciklirati za nove namjene mogu se energijski oporabiti (spaliti) - gore bez ostataka, a ogrjevna moć im je viša od one kamenog ugljena razvijen je postupak pretvaranja plastičnog otpada u zeleni dizel (1 kg otpada = 0,95 litara dizela)


VIPLAST, vl. Vitomir Božić Industrijska ulica 35 52000 Pazin

www.viplast.hr

tel: +385 52 622 641 fax: +385 52 621 987 email: info@viplast.hr