NSO Jaaroverzicht Ruimtevaart 2020

Page 41

Nieuwsoverzicht 2020

14 februari 2020

19 maart 2020

Ondersteuning voor kandidaten ISU Space Studies Program

Gevolgen coronacrisis voor ruimtevaartsector: wat kunt u van het NSO verwachten?

Pas afgestudeerden en Young Professionals dompelen zich van 22 juni tot 21 augustus onder in de ruimtevaart tijdens het Space Studies Program van de International Space University (ISU) in Straatsburg. Op het programma staat een breed scala aan actuele onderwerpen binnen de ruimtevaart, van system engineering tot het schrijven van business proposals, van baanmechanica tot crisiscommunicatie.

Door het coronavirus is de samenleving razendsnel en wereldwijd in een totaal nieuwe realiteit terechtgekomen. Maatregelen van de overheid zijn in de eerste plaats gericht op de gezondheid van mensen en het controleren van de verspreiding van het virus. Daarnaast is duidelijk dat bedrijven en ondernemers hard getroffen worden door deze crisis. Het NSO staat bedrijven uit de ruimtevaartsector ook in deze moeilijke tijd bij met raad en daad. De lijnen staan open.

26 maart 2020

3 april 2020

Met thuisinderuimte.nl vanuit je huis naar de ruimte

Impact investeerder kiest voor Nederlandse satelliettechnologie

Nu scholen dicht zijn door het coronavirus, gaan veel educatieve projecten niet door. Ruimtevaart is een onderwerp waarmee kinderen, leerkrachten en ouders ook prima vanuit huis aan de slag kunnen. Daarom sloegen verschillende Nederlandse organisaties voor ruimtevaarteducatie de handen ineen. Samen maakten ze thuisinderuimte.nl, een website boordevol lessen, activiteiten en inspirerende informatie over de ruimte en de ruimtevaart.

Social Impact Ventures investeert in innovatieve satelliettechnologie van het Nederlandse bedrijf VanderSat. Dit maakte de impact investeerder vanochtend bekend. Het zou om een investering van meerdere miljoenen gaan, aldus VanderSat. Het Haarlemse bedrijf is baanbrekend met haar gepatenteerde technologie om wereldwijd bodemvocht te meten met satellieten.

Jaaroverzicht Ruimtevaart 2020 Netherlands Space Office

41