NSO Jaaroverzicht Ruimtevaart 2020

Page 36

→ Restyling website en online blijven bouwen

De oplettende bezoeker heeft het gezien: het NSO gaf de voorpagina van haar website een nieuw design. In lijn met de ambitie om de meerwaarde van ruimtevaart in beeld te brengen, is er meer ruimte gemaakt voor goed geïllustreerde nieuwsberichten. De website trok dit jaar 68.905 unieke bezoekers tijdens 112.023 bezoeken van in totaal 812.872 pagina's. Daarnaast was het NSO natuurlijk online aanwezig op LinkedIn (3370) Instagram (660 volgers) en Twitter (2260 volgers).

→ Tóch een ESTEC open dag

Kun je een open dag houden en tóch de deuren gesloten houden vanwege de coronamaatregelen? Ja, dat kan. ESA’s technisch centrum ESTEC opende haar deuren dit jaar virtueel voor de traditionele open dag in het eerste weekend van oktober. Het NSO richtte een Nederlandse ‘kamer’ in een voorzag bezoekers van een gevarieerd programma met live interviews met experts uit de ruimtevaart, vlogs gemaakt door bedrijven en kennisinstellingen zelf en een quiz waarin mensen hun kennis van de (Nederlandse) ruimtevaart konden testen.

→ Nieuwsuur maakt serie over Nederlandse ruimtevaart

Het NSO investeerde ook in 2020 in haar relaties met de media. Dit resulteerde in veel aandacht voor Nederlandse ruimtevaartactiviteiten. Vermeldenswaardig zijn onder meer de reeks ‘De economie van de ruimtevaart’, die in de zomer door Nieuwsuur werd uitgezonden, met daarin NSO-directeur Harm van de Wetering en de CEO’s van ISIS en Airbus Nederland. Daarnaast kreeg de Nederlandse ruimtevaart aandacht in talkshows, nieuwsrubrieken en diverse podcasts, waaronder The Big Five van BNR, NTR Focus en De Strateeg. Ook was er veel aandacht voor Copernicus Masters prijswinnaar Reefsupport en de lancering van een Vegaraket met aan boord veel Nederlandse hardware.

36

Jaaroverzicht Ruimtevaart 2020 Netherlands Space Office

Akoestische testruimte bij ESTEC in Noordwijk.