__MAIN_TEXT__

Page 1


1

Περιεχόμενα Η Αρχή Όλων………………………………………………………………………..3 Πρόλογος………………………………………………...............................5 Digimon Adventure………………………………………………….…………..8 Digimon Adventure Anode/Cathode Tamer………………………..12 Digimon Adventure Our War Game…………………………….………13 Το τίμημα των εκλεκτών παιδιών……………………………………….16 Digimon Adventure 02 Tag Tamers………………………………..……17 Digimon Adventure 02 D-1 Tamers……………………………………..20 Digimon Adventure 02 Tegami Letter………………………………….23 Digimon Adventure Original Story 2½ Year Break………………25 Digimon Adventure 02 - 1st Part............................................27 Digimon Tamers Brave Tamer…………………………………………….30 Digimon Adventure 02 Digimon Hurricane Landing Transcendent Evolution - The Golden Digimentals………………37 Digimon Adventure 02 - 2nd Part…………………………………………39 Digimon Adventure 02 Armor Evolution to the Unknown…….44 Digimon Adventure 02 Diaboromon Strikes Back…….………….47 Digimon Adventure 02 Original Story 2003 Spring……………….49 Digimon Adventure 02 The Door to Summer……………………….50


2

Digimon Xros Wars - The Young Hunters Who Leapt Through Time……………………………………………………………………………………51 Επίλογος……………………………………………………………………………..54 Credits and Some Other Words……………………………………………56


3

Adventures In The Digital World 00 Η Αρχή Όλων

Οι απαρχές του ψηφιακού κόσμου μπορούν να εντοπιστούν στις αρχές του εικοστού αιώνα, με την ενεργοποίηση του Atanasoff–Berry Computer (ABC), του πρώτου ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος έθεσε τα βασικά θεμέλια αυτού του κόσμου. Στη συνέχεια, ο πρώτος εγκεκριμένος υπολογιστής, ο ENIAC, ενεργοποιήθηκε και προχώρησε στην καλή και σωστή αξιοποίηση αυτών των θεμελίων διαμορφώνοντας τον ψηφιακό κόσμο. Στα επόμενα χρόνια, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης του δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών στη Γη, ο ψηφιακός κόσμος συνέχισε να επεκτείνεται και να αναπτύσσεται, ακόμη και μετά τον τερματισμό του ABC και του ENIAC. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές πραγματικότητες που ενσαρκώνουν τον ψηφιακό κόσμο, και η καθεμία “τρέχει” παράλληλα με τις διάφορες εναλλακτικές πραγματικότητες της Γης που υπάρχουν στο πολυσύμπαν.

Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο Atanasoff–Berry Computer (ABC)


4

Οι διάφορες σειρές Digimon (anime, video games, manga κτλ.) λαμβάνουν χώρα σε ξεχωριστούς ψηφιακούς κόσμους. Βασικοί μηχανισμοί ζωής, περιοχές και κάτοικοι του ψηφιακού κόσμου, εμφανίζονται σε καθένα τους μέσω διάφορων φύσεων, προελεύσεων και ιστοριών αυτών κόσμων. Ωστόσο, ομοιότητες ανάμεσα στους διάφορους ψηφιακούς κόσμους υπάρχουν. Όλοι βασικά υπάρχουν παράλληλα στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Γης. Οι ήπειροι τους, τα νησιά τους, οι έρημοι τους, τα βουνά τους, οι ωκεανοί τους και σχεδόν όλα τα άλλα είδη εδάφους βρίσκονται και στην τοπογραφία της Γης. Όμως, επειδή τα δεδομένα είναι εύκολο να τροποποιηθούν και λαμβάνοντας υπόψη μας πως ο ψηφιακός κόσμος αποτελείται από αυτά, τα χαρακτηριστικά διάφορων περιοχών του ψηφιακού κόσμου μπορούν να τροποποιηθούν και αυτά σε μια δραστική αλλαγή οποιαδήποτε στιγμή. Για παράδειγμα, ένα τεράστιο βουνό μπορεί να δημιουργηθεί σε μία μόνο στιγμή ή πολλά νησιά να εμφανιστούν διάσπαρτα σε μια θάλασσα με ευκολία. Αυτό όμως χαρακτηρίζεται και ως ένα ελάττωμα του ψηφιακού κόσμου διότι μπορεί να γίνει ένας εύκολος στόχος για επίθεση από το εσωτερικό του αλλά και από ανθρώπους που έχουν κακόβουλους σκοπούς έξω από αυτόν.

Παρόλα αυτά, κανονικά ζώα όπως πουλιά και ψάρια είναι γνωστό πως υπάρχουν σε τουλάχιστον μερικούς ψηφιακούς κόσμους, αλλά οι κυρίαρχες μορφές ζωής είναι τα Digimon. Τα Digimon είναι πλάσματα που μπορούν να αισθάνονται, και όπως και ο ψηφιακός κόσμος είναι φτιαγμένα από δεδομένα. Είναι δυνατόν για ένα Digimon να ταξιδεύει στην Γη (τα Digimon την θεωρούν “Πραγματικό Κόσμο”), αν και αυτό απαιτεί το άνοιγμα κάποιου είδους πυλών διάστασης έτσι ώστε να μεταφερθούν σε αυτήν.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της ανθρωπότητας δεν γνωρίζει για την ύπαρξη του ψηφιακού κόσμου. Οι λίγοι άνθρωποι που γνωρίζουν για αυτόν, είτε έχουν προγραμματίσει κάποια πτυχή του, είτε έχουν μεταφερθεί εκεί μέσω κάποιου Digimon ή κάποιου άλλου ψηφιακού όντος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ωστόσο, κάποια πύλη για τον ψηφιακό κόσμο μπορεί να εμφανιστεί στην Γη επιτρέποντας στους ανθρώπους να μεταφερθούν σε αυτόν.


5

Πρόλογος Στο σύμπαν που διαδραματίζονται τα γεγονότα των “Digimon Adventure” και “Digimon Zero – Two” όπως και στα ενδιάμεσα, o ψηφιακός κόσμος, είναι ένας κόσμος που υπάρχει παράλληλα με άλλους τρεις, συμπεριλαμβανόμενου και του δικού μας. Οι δύο από αυτούς είναι, ένας καλειδοσκοπικός κόσμος όπου οι επιθυμίες και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, και ο “κόσμος του σκότους”, ένας ζοφερός, προαισθητικός ωκεανός που έχει την ικανότητα να μετατρέπει τις σκοτεινές επιθυμίες του καθένα σε ζωή. Ο ψηφιακός κόσμος συνυπάρχει πολύ κοντά σε αυτούς τους δύο με αποτέλεσμα να έχει απορροφήσει ένα κλάσμα της δύναμης τους, φέρνοντας ζωή στις επιθυμίες. Αυτή η δύναμη σε συνδυασμό με τα δεδομένα του ψηφιακού κόσμου, έδωσε ζωή στις ανθρώπινες επιθυμίες, όνειρα, πνευματικές πεποιθήσεις και μύθους στην μορφή των Digimon.

Σε αυτό το σύμπαν, η ζωή των Digimon είναι ένας κύκλος. Όταν ένα Digimon φτάνει στο τέλος της ζωής του, τα δεδομένα που σχημάτιζαν το σώμα του διαλύονται, μόνο και μόνο για να ξαναβρεθούν στην πόλη της απαρχής , Η πόλη της απαρχής και ο παίρνοντας την μορφή ενός Elecmon Digitama (αυγό Digimon). Τα αυγά φροντίζονται από ένα Digimon ονόματι Elecmon μέχρι να εκκολαφτούν σε ένα μωρό Digimon, έτσι ώστε να μπορούν να ζουν τις ζωές τους ξανά και ξανά άπειρες φορές. Λέγεται πως τα δεδομένα των κακών Digimon δεν ξαναεμφανίζονται στην πόλη της απαρχής, αλλά στέλνονται κάπου στον κόσμο του σκότους, είτε στη μαύρη θάλασσα είτε στην σκοτεινή περιοχή.


6

Πολλές περιοχές στον ψηφιακό κόσμο παίρνουν το όνομά τους από προγράμματα και συσκευές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για παράδειγμα, οι δύο ήπειροι του ψηφιακού Κόσμου ονομάστηκαν Folder (φάκελος) και Server Το νησί File (διακοσμητής) [έννοιες που χρησιμοποιούνται συχνά στην ορολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών] . Το νησί File είναι μια περιοχή κλειδί για τον ψηφιακό κόσμο, αφού είναι το σπίτι της πόλης της απαρχής και μια μορφή σημείου πλέγματος για τα δεδομένα του κόσμου.

Τα τέσσερα μυθικά θηρία, είναι οι φύλακες των τεσσάρων σημείων της πυξίδας του ψηφιακού κόσμου, . Ο Azulongmon είναι ο φύλακας της ανατολικής περιοχής, όπου και παίρνουν μέρος οι περιπέτειες των Γιαπωνέζικων εκλεκτών παιδιών.


7

Χρόνια πριν την αρχή της σειράς, όταν ένα μυστηριώδες Digimon (πιθανότατα ο Apocalymon) ήρθε στον ψηφιακό κόσμο πίσω από τον πύρινο κλοιό (παρόμοιο με το “firewall” του ηλεκτρονικού υπολογιστή) προκάλεσε την Ο Apocalymon παραβιάζει τον στρέβλωση του ψηφιακού πύρινο κλοιό του ψηφιακού κόσμου κόσμου, πετώντας την χρονολογία του εκτός συγχρονισμού με τον πραγματικό κόσμο, κάνοντας να ισούται μια μέρα στον ψηφιακό κόσμο με ένα λεπτό στην Γη. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το μυστηριώδες Digimon, μια ομάδα πέντε ανθρώπινων παιδιών διαλέχτηκε και μεταφέρθηκε στον ψηφιακό κόσμο. Το αποτέλεσμα αυτών των παιδιών ήταν να νικήσουν πλήρως αυτή την κακιά δύναμη. Πλέον αυτή η ομάδα γνωρίζεται ως “τα πρώτα εκλεκτά παιδιά”, και ο θρύλος τους έγινε φημισμένος σε όλον τον ψηφιακό κόσμο, με χτισμένους ναούς προς τιμήν της ανάμνησής τους και με μια προφητεία που έλεγε ότι μια νέα γενιά εκλεκτών παιδιών θα επιστρέψει, όταν ο ψηφιακός κόσμος θα βρεθεί και πάλι σε κίνδυνο. Τα εκλεκτά παιδιά για κάθε γενιά διαλέγονταν από μια μυστηριώδης ομάδα που είχε ως καθήκον της την προστασία του ψηφιακού κόσμου.

Όταν τα πρώτα οχτώ παιδιά της τωρινής γενιάς έγιναν μάρτυρες μιας μάχης μεταξύ ενός Greymon και ενός Parrotmon

Greymon εναντίον Parrotmon


8

αυτή η μυστηριώδης ομάδα τα διάλεξε, κατασκευάζοντας τα Digivices τους, τα εμβλήματά τους και τις θήκες τους. Όταν όμως μια βίαιη επίθεση από τους άρχοντες του σκότους συνέβη, άφησε όλη την μυστηριώδης ομάδα νεκρή, εκτός από ένα άτομο, τον Gennai, που κατάφερε να ξεφύγει, κρύβοντας τα εφτά Digivices και Digitama που άνηκαν στα εκλεκτά παιδιά όπου θα επέστρεφαν στον ψηφιακό κόσμο όταν θα τα είχε και πάλι σε μεγάλη ανάγκη. Όταν ένα άλλο κακό Digimon, ο Devimon, άρχισε να κυριαρχεί στο νησί File με τα μαύρα γρανάζια του, η ώρα για την επιστροφή των εκλεκτών παιδιών έφθασε και τα Digivices απεστάλησαν, μεταφέροντας τα εκλεκτά παιδιά στον ψηφιακό κόσμο όπου και θα πάλευαν με το κακό Digimon.

Digimon Adventure

Το ταξίδι και οι Τα εφτά εκλεκτά παιδιά με τα περιπέτειες των παιδιών στον Digimon τους ψηφιακό κόσμο τα έκαναν να νιώθουν ολοένα και πιο μπερδεμένα για το που βρίσκονται, το τι συμβαίνει και για το ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά. Σύντροφοί τους σε αυτό το ταξίδι ήταν και τα Digimon τα οποία αντιστοιχούσαν ένα για το κάθε εκλεκτό παιδί. Επίσης ανακάλυψαν πως μπορούσαν να εξελίσσουν τα Digimon τους σε ένα άλλο ακόμη δυνατότερο, έτσι ώστε να μπορούν να απομακρύνουν τις δυνάμεις του εχθρού αποτελεσματικότερα. Έμαθαν όμως ότι τα Digimon τους μπορούν να μεταμορφώνονται και σε ένα ακόμη μικρότερο επίπεδο στο οποίο προφανώς και έχουν μικρότερη δύναμη. Ταυτόχρονα όμως όσο προχωρούν σε αυτή την περιπέτειά τους πρέπει να μάθουν για το πώς είναι να είσαι ένα εκλεκτό παιδί και πως πρέπει να συμπεριφέρονται απέναντι στα Digimon τους.


9

Σύντομα έμαθαν για την μπερδεμένη κατάσταση που επικρατούσε στον ψηφιακό κόσμο, δηλαδή αντί για έναν όμορφο κόσμο γεμάτο ζωντάνια με άγνωστα είδη για τους ανθρώπους στον οποίο όλα κυλούσαν αρμονικά, έναν κόσμο στον οποίο τα κακά Digimon κυριαρχούσαν για τα προσωπικά τους συμφέροντα. Αποφάσισαν λοιπόν να τον σώσουν αφήνοντας την ζωή που είχαν πίσω τους. Τα εκλεκτά παιδιά ορκιστήκαν για αυτή την αποστολή τους, διότι είδαν πως τα Digimon φτιάχνονται από δεδομένα και είναι το ίδιο έξυπνα όπως και οι άνθρωποι. Δεν ήθελαν να αφήσουν τα Digimon να υποφέρουν αλλά επιπλέον αποδείχθηκε πως ήταν και οι μόνοι που θα μπορούσαν να νικήσουν τους εχθρούς του ψηφιακού κόσμου.

Ο πρώτος τους εχθρός ήταν ο Devimon ο οποίος είχε υπό την κυριαρχία του το νησί File. Τα Digimon των παιδιών μεταμορφώθηκαν για να μπορέσουν να τον αντιμετωπίσουν αλλά όχι Το τέλος του Devimon και ο μόνο αυτόν, αλλά και τα μαύρα γρανάζια του με τα θάνατος του Angemon οποία έλεγχε άλλα Digimon και όλα αυτά σε μια τελική αναμέτρηση που δόθηκε στο βουνό Mungen του νησιού. Τα παιδιά δεν ήταν τίποτα μπροστά του με αποτέλεσμα να νικηθούν εύκολα, αλλά την τελευταία στιγμή το μικρότερο Digimon, το Patamon, κατάφερε να εξελιχτεί σε Angemon, ένα Digimon άγγελος που μπορούσε να αναμετρηθεί με τον Devimon. Ο Angemon νίκησε στο τέλος τον Devimon, αλλά αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει όλη την δύναμή του, με αποτέλεσμα να πεθάνει και αυτός, αλλά παρόλα αυτά ξαναγεννήθηκε μέσω ενός Digitama και πάλι.

Όσο η πλοκή εξελίσσονταν, τα παιδιά αντιμετώπισαν διάφορα είδη Digimon, κάνοντας φίλους, αυξάνοντας το ηθικό τους αλλά γίνοντας και πιο θαρραλέα. Σε κάθε παιδί δόθηκε ένα έμβλημα που αντιπροσώπευε ένα χαρακτηριστικό που έπρεπε να το επιδείξουν από μέσα τους έτσι ώστε να μπορέσουν να μεταμορφώσουν τα Digimon τους σε ένα επίπεδο ακόμα παραπάνω. Ο Tai Yagami είχε το χαρακτηριστικό του θάρρους, ο Matt Ishida της φιλίας, η Sora Takenouchi της αγάπης, η Mimi Tachikawa της ειλικρίνειας, ο Izzy Koshiro της γνώσης, ο Joe Kido της αξιοπιστίας, ο T.K. Takeru της ελπίδας. Την στιγμή που επιλέχθηκαν να γίνουν τα


10

εκλεκτά παιδιά (κατά την διάρκεια της μάχης του Greymon και του Parrotmon), τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά μέσα τους ήταν αυτά. Ο Tai ήταν πάντα ήταν θαρραλέος όταν έπρεπε να είναι. Ο Mat ήταν πάντα ένας καλός φίλος. Ο Izzy ήταν και τότε αυτός που είχε τις περισσότερες γνώσεις. Η Sora πάντα έδειχνε αγάπη και φροντίδα προς όλους [πρέπει να ειπωθεί πως το έμβλημα της αγάπης έδειχνε αγάπη στο επίπεδο της συμπόνιας (την ικανότητα που έχει κάποιος να νοιάζεται για τους άλλους)]. Η Mimi ήταν πάντοτε ειλικρινής με το τι πίστευε. Ο Joe ήταν πάντα το άτομο που θα μπορούσε να είναι αξιόπιστο σε κάποιον. Ο T.K. ήταν το παιδί που πάντα ήλπιζε σε κάτι. Ένα άλλο κακό Digimon ο Myotismon προσπάθησε να Myotismon κατακτήσει όχι μόνο τον ψηφιακό κόσμο, αλλά και τον πραγματικό, σκοτώνοντας το όγδοο εκλεκτό παιδί το οποίο δεν είχε ακολουθίσει τα άλλα εφτά στην περιπέτεια τους. Τελικά ο Myotismon κατάφερε να ανοίξει μια πύλη διαστάσεων για να μεταφερθεί από τον ψηφιακό κόσμο προς την Γη μαζί με τον στρατό του, καταλήγοντας στο κέντρο της Οντάιμπα της Ιαπωνίας, την γενέτειρα των παιδιών. Όσο τα εκλεκτά παιδιά πάλευαν τον στρατό του Myotismon στην Γη, το όγδοο εκλεκτό παιδί αποκαλύφθηκε. Ήταν η αδερφή του Tai, η Kari Yagami. Η Kari κατείχε το έμβλημα του φωτός το οποίο συμβόλιζε την καλοσύνη και το σωστό. Όταν κατάφεραν να εξοντώσουν τον Myotismon ένα ρήγμα άνοιξε ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και τον ψηφιακό. Ο ψηφιακός κόσμος είχε αλλάξει δραματικά.

Το ρήγμα ανάμεσα στους δύο κόσμους


11

Τις λίγες μέρες που τα παιδιά ήταν στην Γη, μια άλλη ομάδα τεσσάρων super Digimon, αυτή των αρχόντων του σκότους είχαν καταφέρει να κυριαρχήσουν και πάλι, κατακτώντας ολόκληρο τον ψηφιακό κόσμο και αναδιαμορφώνοντας τον, χτίζοντας το βουνό Σπιράλ που στην ουσία δημιουργήθηκε από μάζες του ψηφιακού κόσμου. Τα οχτώ εκλεκτά παιδιά επέστρεψαν στον ψηφιακό κόσμο για άλλη μια φορά έτσι ώστε να εξολοθρεύσουν τους άρχοντες του σκότους έναν προς έναν. Σε αυτή τους την περιπέτεια έμαθαν επίσης για το πώς κατέληξαν στο να είναι τα εκλεκτά παιδιά αλλά και για την ιστορία που κρύβονταν Apocalymon, ο απόλυτος πίσω από τα ερωτήματα που τα εχθρός των εκλεκτών διαπερνούσαν. Μέτα την παιδιών εξολόθρευση των τεσσάρων αρχόντων, δεν έλιξαν την περιπέτεια τους διότι κρίθηκαν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον απόλυτο εχθρό τους, και δημιουργό των τεσσάρων αρχόντων, τον Apocalymon, το Digimon που ήταν και ο τελικός εχθρός των πρώτων εκλεκτών παιδιών. Ο στόχος του Apocalymon ήταν να μοιραστεί την δυστυχία του με την υπόλοιπη πραγματικότητα χωρίς να τον ενδιαφέρει εάν θα πεθάνει. Ευτυχώς τα παιδιά κατάφεραν να νικήσουν και αυτόν τον εχθρό. Με την ήττα του, η ειρήνη ξανάρθε στον ψηφιακό κόσμο, αλλά επίσης ξανάρθε και σε ισορροπία με τον χρόνο της Γης, που σημαίνει πως η ώρα θα κινούνταν στην ίδια αναλογία με αυτήν του πραγματικού κόσμου. Τέλος, τα παιδιά επέστρεψαν στην Γη αφήνοντας τα Digimon τους πίσω αλλά αποκτώντας πολλές ευχάριστες αναμνήσεις και γεμίζοντας με άλλες τόσες εμπειρίες.

Η επιστροφή των εκλεκτών παιδιών στην Γη


12

Digimon Adventure Anode/Cathode Tamer Ο Ryo Akiyama είναι ένα αγόρι περίπου ίδιας ηλικίας με των προηγούμενων εκλεκτών παιδιών, δηλαδή έντεκα. Ζει μαζί με τους γονείς του σε ένα άνετο διώροφο σπίτι (υπονοείται σε αυτό το σημείο πως η οικογένεια του Ryo βρίσκεται σε μια αρκετά καλή οικονομική κατάσταση λόγω των υψηλών τιμών των κατοικιών που υπάρχουν σε ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας αλλά και το γεγονός ότι ο Ryo πήρε έναν φορητό υπολογιστή για χριστουγεννιάτικο δώρο). Στις 31-12-1999, σχεδόν πέντε μήνες μετά την αρχή της περιπέτειας των προηγούμενων εκλεκτών παιδιών, όταν ο Ryo επικοινωνούσε μέσω διαδικτύου με άλλα άτομα, μια διακοπή ρεύματος συμβαίνει. Η μητέρα του, του ζητάει να ελέγξει την ασφάλεια, αλλά πριν το κάνει, μια φωνή ακούγεται μέσα από τον υπολογιστή του, και μια “μηχανή” εμφανίζεται στη οθόνη του, την οποία δεν είχε ξαναδεί! Η φωνή τον παρακαλεί να αγγίξει την συσκευή και ο Ryo το κάνει [(προφανώς άθελά του) (η συσκευή πρόκειται να κάνει για ένα Digivice το οποίο άνηκε στον Tai Yagami και δανείστηκε στον Ryo για να μπορέσει να βοηθήσει)].

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Ryo μαζί με τους γονείς του – Ο Ryo και το χριστουγεννιάτικο δώρο του – Ο Ryo αγγίζει την μυστηριώδης για αυτόν συσκευή

Μετά από λίγο ο Agumon, το Digimon σύντροφος του Tai, ξυπνάει τον Ryo. Το επόμενο πράγμα που θυμάται ο Ryo είναι πως βρίσκεται σε ένα δάσος. Ο Agumon, του εξηγεί ότι στάλθηκε στον ψηφιακό κόσμο εξαιτίας της εμφάνισης ενός πανίσχυρου Digimon, του Millenniummon (πρέπει να σημειωθεί ότι ο Millenniummon είναι το αποτέλεσμα της ένωσης του Chimeramon και του Machinedramon από τους άρχοντες του σκότους), ο οποίος είχε απαγάγει τον Tai και τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε να συμβεί ξανά η στρέβλωση του χρόνου σε σχέση με αυτόν της Γης, ενώ παράλληλα ανέστησε και τους ηττημένους εχθρούς των προηγούμενων εκλεκτών παιδιών, όπως ήταν ο Devimon και ο Myotismon. Αρκετά δικαιολογημένα ο Ryo βρίσκει δύσκολο να τα πιστέψει όλα αυτά και νομίζει πως έχει εφιάλτες εξαιτίας των πολλών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.


13

Σύντομα όμως συνειδητοποιεί πως δεν έχει άλλη επιλογή εκτός από το να βοηθήσει όσο ο ίδιος μπορεί. Έτσι αρχίζει την αναζήτησή του για την διάσωση των εκλεκτών παιδιών και την εξολόθρευση του Millenniummon. Στον δρόμο του συναντά Digimon σύμμαχους των εκλεκτών παιδιών, όπως ο Leomon, ο Andromon, η Piximon και πολλά άλλα. Αντιμετωπίζει επίσης τους προηγουμένως ηττημένους εχθρούς, αρχίζοντας με τον Devimon, συνεχίζοντας με τον Millenniummon Etemon και τον Myotismon αλλά και με τον Piedmon από τους άρχοντες του σκότους, πριν τον εντοπισμό του Millenniummon, για την έναρξη της τελικής μάχης. Μετά από μια σκληρή αναμέτρηση ο Ryo και τα Digimon που στάθηκαν στο πλευρό του, κατάφεραν να νικήσουν τον εχθρό και να σώσουν τον Tai, το τελευταίο εκλεκτό παιδί που κρατούνταν αιχμάλωτος. Η αποστολή του εξετελέσθη! Ο Ryo αποχαιρετά τους νέους φίλους του με ένα δακρυσμένο αντίο δίνοντας πίσω στον Tai το Digivice του και επιστρέφει σπίτι, όπου οι γονείς του παρατήρησαν πως είχε μεγαλώσει λίγο.

Digimon Adventure Our War Game

Ενώ τα εκλεκτά παιδιά βρίσκονται σε καλοκαιρινές διακοπές στον πραγματικό κόσμο, ο Izzy Koshiro ανακαλύπτει έναν ιό στο διαδίκτυο που μόλυνε ένα αυγό Digimon. Την ίδια στιγμή ο Tai προσπαθεί να δικαιολογηθεί στην Sora για τον εμετό που έκανε στο καπέλο της, μέσω ενός e-mail. O Izzy βιαστικά καταφθάνει στο σπίτι του Tai, λέγοντάς του για την εκκόλαψη του αυγού. Τα δύο παιδιά χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του πατέρα του Tai και παρακολουθούν το πρόσφατα εκκολαπτόμενο Digimon μέχρι να εμφανιστεί ο Gennai μέσω μιας μετάδοσης από τον ψηφιακό κόσμο. Αυτός με την σειρά του στέλνει στα παιδιά τον Agumon και τον Tentomon για να σταματήσουν το μολυσμένο Digimon, τον Keramon. Η μάχη των τριών Digimon κυλούσε ομαλά, μέχρις ότου ο Keramon να εξελιχθεί σε Infermon και να νικήσει τα άλλα δύο. Ο Tai προσπαθεί απεγνωσμένα να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά και να τους περιγράψει την υπάρχουσα κατάσταση μέσω ενός τηλεφώνου, αλλά όταν ο Infermon αρχίζει να καλεί όσους περισσότερους αριθμούς μπορεί να αντέξει το τηλεφωνικό δίκτυο, η διαδικτυακή σύνδεση του Tai


14

πέφτει. Αντιμέτωπος με αυτό το πρόβλημα, το μάτι του Tai πέφτει πάνω σε ένα ρεπορτάζ της τηλεόρασης σχετικά με την χρήση του ηχητικού μηνύματος σαν μια εναλλακτική χρήση του τηλεφώνου. Χρησιμοποιώντας αυτή την μέθοδο ο Tai καταφέρνει να επικοινωνήσει μόνο με τον Matt Ishida και τον αδερφό του, T.K. Takeru, οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές στο σπίτι της γιαγιάς τους. Τα δύο αδέρφια καταφέρνουν να βρουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ένα κατάστημα μιας κοντινής πόλης του χωριού τους, και ρωτάνε τον υπεύθυνο του για την άδεια χρήσης του. Αφού παίρνουν την άδεια για να τον χρησιμοποιήσουν σπεύδουν αμέσως σε ένα κουρείο που διέθετε διαδικτυακή σύνδεση και φορτώνουν τον Gabumon και το Patamon στο Internet. Ο Infermon μεταμορφώνεται ξανά, αυτή τη φορά σε Diaboromon αλλά και ο Agumon και ο Gabumon μεταμορφώνονται σε WarGreymon και MetalGarurumon αντίστοιχα. Τα Digimon των δύο εκλεκτών παιδιών ξαφνικά αρχίζουν να κινούνται όλο και πιο αργά λόγω του μεγάλου μεγέθους των μηνυμάτων που στέλνονταν στον Izzy και τον Tai από πάρα πολλά άτομα γύρω από την Γη, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους. Μέσα σε αυτά ήταν και ο Ryo, αλλά και άλλα πρόσωπα που επρόκειτο να γίνονταν εκλεκτά παιδιά. Ο Tai εκνευρισμένος χτυπάει τον υπολογιστή, με αποτέλεσμα να κλείσει και να αφήσει τον WarGreymon ακίνητο, χάνοντας την μάχη πολύ εύκολα.

WarGreymon & MetalGarurumon εναντίον του Diaboromon


15

Στη συνέχεια ο Diaboromon αρχίζει να πολλαπλασιάσετε αλλά ταυτόχρονα αναγκάζει και το πεντάγωνο να εκτοξεύσει έναν πύραυλο με στόχο την γειτονιά του Tai μέσα σε δέκα λεπτά. Ο WarGreymon και ο MetalGarurumon ξυπνούν και αρχίζουν και πάλι τον αγώνα τους για την νίκη ενάντια στον Diaboromon, μόνο και μόνο για να συναντήσουν εκατομμύρια αντίγραφά του. Ο Tai και ο Matt μυστηριωδώς καταφέρνουν να εισέλθουν στο διαδίκτυο μέσω των υπολογιστών τους και μιλώντας στα Digimon τους. Τότε οι WarGreymon και MetalGarurumon καταφέρνουν να κάνουν γενετική μεταμόρφωση ενώνοντας τους εαυτούς τους, σχηματίζοντας ένα πανίσχυρο Digimon, τον Omnimon. Πολύ εύκολα ο Omnimon εξολοθρεύει όλα τα Omnimon αντίγραφα εκτός από το αφεντικό. Ενώ απέμενε ένα λεπτό, ο Diaboromon παραήταν γρήγορος για να μπορέσει να χτυπηθεί από τον Omnimon, αλλά χάρης την βοήθεια του Izzy, όλα τα μηνύματα στέλνονται πάνω σε αυτόν, κάνοντας τον να κινείται πολύ αργά. Την τελευταία στιγμή ο Diaboromon νικιέται, απενεργοποιώντας τον πύραυλο και κάνοντας τα πράγματα να γυρίσουν και πάλι στην καθημερινότητά τους. Το e-mail του Tai καταφέρνει τελικά να παραδοθεί στην Sora, με αποτέλεσμα να τα ξαναβρούν παραμένοντας αγαπημένοι όπως παλιά.

Ο Omnimon αποτελειώνει τον Diaboromon


16

Το τίμημα των εκλεκτών παιδιών Πριν την αρχή των περιπετειών των εκλεκτών παιδιών, οι άρχοντες του σκότους είχαν νικήσει σε μάχη τα τέσσερα μυθικά θηρία και τα φυλάκισαν. Μετά την εξολόθρευση των τεσσάρων αρχόντων, τα μυθικά θηρία ήταν ακόμη φυλακισμένα. Για να μπορέσουν να ελευθερωθούν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την δύναμη των οχτώ εμβλημάτων που άνηκαν στα οχτώ εκλεκτά παιδιά. Τα εμβλήματα του φωτός και της ελπίδας έσπασαν τα δεσμά του Azulongmon, του θάρρους και της φιλίας ελευθέρωσαν το δεύτερο θηρίο, της αγάπης και της ειλικρίνειας το τρίτο και της γνώσης και της αξιοπιστίας το τελευταίο. Όμως υπήρχε και ένα αρνητικό γεγονός σε αυτό το ευχάριστο συμβάν. Το ότι τα εκλεκτά παιδιά χρησιμοποίησαν την δύναμη των εμβλημάτων τους σήμαινε και ότι δε θα μπορούσαν να τα ξαναχρησιμοποιήσουν. Έτσι, τα Digimon των οχτώ παιδιών μπορούσαν πλέον να μεταμορφωθούν μόνο μία ακόμη φορά σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Τα εκλεκτά παιδιά χρησιμοποιούν τις δυνάμεις των εμβλημάτων τους, για την ελευθέρωση των μυθικών θηρίων


17

Digimon Adventure 02 Tag Tamers Λίγο χρόνο αργότερα από τα γεγονότα του περασμένου καλοκαιριού, ο Ryo Akiyama επισκέπτεται τον Ken Ichijouji στο δωμάτιό του. Ενώ συζητούσαν για την ήττα του Diaboromon από τον Omnimon μέσα στο διαδίκτυο, ένα Veemon εμφανίζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, κρατώντας ένα D-3 (το δεύτερο είδος κατά σειρά digivice) για τον Ryo. Ένα ακόμη Diaboromon υπήρχε ελεύθερο στον ψηφιακό κόσμο, και ο Ryo καλέστηκε για να το εξοντώσει. Ο Ken τον ακολουθεί, μόνο και μόνο για να μείνει πίσω στο χωριό της απαρχής μαζί με τον Tai και τον Ο Ryo και ο Ken περιπλανιούνται Agumon, περιμένοντας τον στον ψηφιακό κόσμο Ryo να επιστρέψει από την αποστολή που του δόθηκε. Ο Diaboromon κρύβονταν στην παλιά βάση του Devimon, και εύκολα νικήθηκε μόνο με την δύναμη του Veemon. Αμέσως μετά την μάχη, ο Millenniummon εμφανίζεται, αποκαλύπτοντας στον Ryo πως περίμενε για την επιστροφή του και ότι ο Diaboromon ήταν απλά ένα θέλγητρο που χρησιμοποιήθηκε για να τραβήξει τον Ryo πίσω στον ψηφιακό κόσμο. Στην συνέχεια ο Millenniummon ανατινάζει το βουνό Mungen, με αποτέλεσμα να χωριστεί ο ψηφιακός κόσμος σε δύο κομμάτια. Ο Ken ξυπνάει σε ένα δάσος συναντώντας το Digimon σύντροφό του, τον Wormmon. Ψάχνοντας για τον Ryo, ο Wormmon τον πηγαίνει στον Gennai, ο οποίος του αποκαλύπτει πως ο Ryo βρίσκεται στο άλλο κομμάτι του ψηφιακού κόσμου. Κατά την διάρκεια της συζήτησής του με τον Ken, ο Gennai του αποκαλύπτει επίσης, πως ο Ken ήταν ο ίδιος ένα εκλεκτό παιδί. Μόλις το μαθαίνει αυτό, αντιδραστικά του απαντάει πως δεν θέλει να είναι ένα εκλεκτό παιδί. Μόνο όταν ο Wormmon τον πίεσε, ο Ken το αποδέχτηκε. Η αποστολή που του δόθηκε ήταν να καθαρίσει την μεριά με την παραλία της ηπείρου, όπου και βρήκε κομμάτια αυγών Digimon αλλά καθάρισε και αρκετά μέρη όπως ένα ζιγκουράτ, μια αιγυπτιακή πυραμίδα, μια πυραμίδα των Μάγια και ένα μαύρο πλοίο. Μόλις επέστρεψε από την αποστολή


18

του, ο Gennai και η Piximon είχαν σχηματίσει μια μηχανή που θα μπορούσε ο Ken να επικοινωνεί με τον Ryo αλλά και να ανταλλάσουν αντικείμενα. Ο Ryo από την άλλη, πρέπει να ακολουθίσει το καθαρισμένο πλέον μονοπάτι που άφησε πίσω του ο Ken και να προχωρήσει σε ένα ακόμη μέρος πιο μπροστά. Μετά από πολλές μάχες, αρκετές γενετικές μεταμορφώσεις και κάμποσες αρχαιολογικές ανασκαφές για περισσότερα κομμάτια αυγών Digimon, ο Ryo φτάνει στην επιπλέουσα ήπειρο Ο Ryo και ο Ken σε μια από του Millenniummon. Ο Millenniummon μιλώντας τις περιπέτειές τους στα αρχαία ιαπωνικά, γέλασε και είπε πως δεν θα μπορούσε να νικηθεί μόνο από μία δύναμη. Το κλειδί για την δύναμή του δεν μπορεί να καταρρεύσει, και η πόρτα δεν θα ανοιχτεί ποτέ, είπε ακόμη. Αμέσως μετά εξαφανίζεται, και μια κλειδωμένη πόρτα εμφανίζεται έξω από το χωριό της απαρχής. Πίσω στην βάση, η Piximon προειδοποίησε πως ο Millenniummon είχε πολλές παγίδες ακόμη στην μεριά του ψηφιακού κόσμου όπου βρισκόταν ο Ken. Ο Ken κατά μήκος της διαδρομής του για την βάση του Millenniummon, συναντά ένα Elecmon που του λέει ότι η πόρτα έξω από το χωριό της απαρχής οδηγεί στην καρδιά του Millenniummon, και αμέσως μετά ο Ken αναρωτιέται αν όντως έχει μια καρδιά. Σε αντίθεση με την ευγενική του σχέση με τον Ryo, ο Millenniummon ήταν παντελώς αγενής με τον Ken και τον προσέβαλε πριν εξαφανιστεί. Το κλειδί για την πόρτα, ήταν το ολοκληρωμένο digi–αυγό της επιθυμίας, το οποίο αντιδρούσε μόνο στον Ryo. Μόλις κατάφεραν να την ανοίξουν, ο Ryo και ο Ken μαζί με τα Digimon τους απορροφήθηκαν στο σκοτάδι και πήγαν στον κόσμο του Millenniummon, μια άγονη έρημο με μια γιγάντια μεταλλική σφαίρα να αιωρείται από πάνω της. Η σφαίρα ήταν το κάστρο του Millenniummon. Ο Millenniummon καλωσόρισε θερμά τον Ryo στον κόσμο που δημιούργησε από το μυαλό του. Για τον Ken η φωνή του έγινε ψυχρή λέγοντάς του ότι όσα συνέβαιναν εκείνη την στιγμή, συνέβαιναν επίσης και μέσα του. Η δύναμη του Ken ήταν περιορισμένη εκεί πέρα. Μετά στράφηκε και πάλι στον Ryo, γελώντας, και προκαλώντας τα δύο παιδιά να τον αντιμετωπίσουν, παρόλο που έτρεμαν από την απελπισία τους.


19

Η μάχη που ακολούθησε κατέστρεψε το σώμα του Millenniummon, ενώ ο ίδιος γελούσε με την ήττα του. Με την νίκη του Millenniummon, ο ψηφιακός κόσμος, ο Tai αλλά και ο Agumon επέστρεψαν στην φυσιολογική τους ζωή. Αμέσως μετά ο εχθρός επέστρεψε και πάλι, μόνο και μόνο για να διασπείρει τους μαύρους σπόρους του (οι μαύροι σπόροι είναι κατασκευάσματα που μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να οδηγηθούν στην τρέλα, αυξάνοντας παράλληλα την νοημοσύνη τους και την αθλητική τους ικανότητα. μπορούν να εξελιχθούν σε σκοτεινά λουλούδια και στο τέλος σε σκοτεινά δέντρα).

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Τα δύο παιδιά εξοντώνουν τον Millenniummon – Ο Millenniummon πριν τον θάνατό του – Οι μαύροι σπόροι διασπείρονται παντού

Ο Ken έσπρωξε τον Ryo κάνοντάς τον να αποφύγει έναν αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να τον απορροφήσει ο ίδιος. Το πνεύμα του Millenniummon ξαναγέλασε. Δεν θα πεθάνει ποτέ, είπε, Ένας μαύρος σπόρος απορροφάτε και όσο η δύναμη από το σώμα του Ken του Ryo ήταν αιώνια, έτσι ήταν και αυτού. Στην συνέχεια εξαφανίστηκε και τα δύο παιδιά επέστρεψαν πίσω στον κόσμο τους.


20

Στα γεγονότα που ακολούθησαν, ο Wormmon είπε πως ο Ken είχε αρρωστήσει και γίνονταν ολοένα και περισσότερο απόμακρος από αυτόν. Ένα χρόνο αργότερα ο Ken είχε αλλάξει εντελώς, γίνοντας κάτι διαφορετικό από τον Millenniummon, η προσωπικότητά του είχε μετατραπεί σε αυτή ενός κακού άρχοντα, του Άρχοντα των Digimon!

Digimon Adventure 02 D-1 Tamers Λίγες μέρες αργότερα μετά τα γεγονότα που προηγήθηκαν, ο Ken ήταν ακόμα άρρωστος στο κρεβάτι και φροντίζονταν από τον φίλο του Ryo. Κάποια στιγμή ο Ken έδειξε με το χέρι του προς τον υπολογιστή Ο Ryo φροντίζει τον του, λέγοντας πως υπήρχε κάτι που ο Ryo έπρεπε να δει. Ο Ryo χωρίς να διστάσει άρρωστο Ken βρήκε μία ιστοσελίδα η οποία οδηγούσε σε ένα “quiz” για την εισαγωγή σου σε κάτι που ονομαζόταν “D-1 Tournament”. Περίεργος ο Ryo άρχισε να το απαντά. Ερώτηση – ερώτηση, γίνονταν ολοένα και πιο σαφές ότι το quiz ήταν στημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ο μοναδικός που γνώριζε όλες τις απαντήσεις.

Μόλις το συνειδητοποίησε στράφηκε προς το μέρος του Ken ρωτώντας τον γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ο Ken δεν είχε καμιά ιδέα. Αφού οποιαδήποτε απάντηση και αν έδινε δεν είχε σημασία, ο Ryo προχώρησε στην ολοκλήρωσή του. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στον ψηφιακό κόσμο και η Piximon του είπε πως χρειάζονταν για άλλη μια φορά την δύναμή του. Δικαιολογημένα δύσπιστος, διότι καλούνταν στον ψηφιακό κόσμο

Ο Ryo επιστρέφει στον ψηφιακό κόσμο


21

μόνο όταν ο Millenniummon έτρεφε τον κίνδυνο γύρω του, ρώτησε γιατί. Τα μυθικά θηρία που κυβερνούσαν σε όλο τον ψηφιακό κόσμο ανακοίνωσαν την διεξαγωγή ενός τουρνουά, απάντησε η Piximon. Ο Gennai πρόσθεσε επίσης πως και τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά καλέστηκαν για να συμμετάσχουν αλλά και να παροτρύνουν τον Ryo να συμμετάσχει κι’ αυτός. Κάποια στιγμή αργότερα, μία άγνωστη ομάδα ως τώρα εκλεκτών παιδιών κάνοντας τους “νταήδες”, περικύκλωσαν τον Ryo. Ένα από αυτά είπε πως περίμενε κάτι παραπάνω από το εκλεκτό παιδί που εξόντωσε τον Millenniummon. Ένα άλλο τον ρώτησε εάν όντως μπορεί να παραμείνει αήττητος. Μη μπορώντας να σταθεί στο ύψος του, ο Ryo δεν απάντησε σε κανένα. Τότε τα παλιά εκλεκτά παιδιά πλησίασαν. Λίγο πριν αρχίσει ένας καβγάς, η Piximon εμφανίστηκε για να τα σταματήσει έγκαιρα, λέγοντάς τους πως ο λόγος για την διεξαγωγή αυτού του τουρνουά ήταν να βρεθεί το δυνατότερο εκλεκτό παιδί, και πως το καθένα από αυτά θα έπρεπε να λειτουργεί πλέον μόνο για τον εαυτό του. Στην συνέχεια ο Ryo καλέστηκε στο σπίτι του Gennai. Μόλις έφτασε, ο Ken χαιρέτησε τον Ryo μέσω ενός διαδικτυακού μεταδότη του που ο Gennai δημιούργησε έτσι ώστε τα δύο παιδιά να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, αφού ο Ken ήταν ακόμη άρρωστος, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στον πραγματικό κόσμο. Εκείνη την στιγμή ένα Toy-Agumon εμφανίστηκε για να ανακοινώσει πως τα μυθικά θηρία θα μιλούσαν στα εκλεκτά παιδιά. Μόνο ένα από αυτά όμως ήρθε και συστήθηκε, λέγοντας επίσης πως τα υπόλοιπα μετατράπηκαν σε εχθρικά Digimon και σχεδίαζαν να το εξοντώσουν, πριν ακόμη προχωρήσουν στην μεταξύ τους μάχη για το ποιος θα κυβερνούσε σε όλον τον ψηφιακό κόσμο. Το παιδί που θα αναδεικνύονταν από το τουρνουά, θα συντρόφευε με αυτό για να επαναφέρουν τις αισθήσεις των αδερφιών του. Αμέσως μετά η Piximon ανακοίνωσε τους κανόνες του τουρνουά αλλά και το ότι θα αποτελούνταν από πέντε επίπεδα. Οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να προπονηθούν πριν αρχίσει το τουρνουά. Αφού ο Wormmon, ο Agumon και ο Veemon πρόσφεραν την βοήθειά τους ο Ryo ήταν έτοιμος να προχωρήσει για την νίκη των πέντε επιπέδων. Στο πέμπτο και κατώτερο επίπεδο ο Ryo βρέθηκε να αντιμετωπίσει τον Izzy Koshiro. Μετά την νίκη του, συνέχισε στο τέταρτο, βρίσκοντας τον εαυτό του αντιμέτωπο με ένα άλλο εκλεκτό παιδί ονόματι Willis (ο Willis ήταν ένα από τα παιδιά που έστελναn e-mails στον Izzy, όταν όλοι τους βρίσκονταν αντιμέτωποι με το πρώτο Diaboromon). Ο Ryo τα κατάφερε και σε αυτό το επίπεδο, προχωρώντας στο τρίτο, στο οποίο έπρεπε να αντιμετωπίσει την Mimi Tachikawa. Ασταμάτητος ο Ryo νίκησε και την Mimi, αλλά παρόλο την ήττα της, αυτή του ζήτησε να βγουν ραντεβού μετά το τέλος του τουρνουά. Κατά την εξέλιξη του τουρνουά ο Ken τον βοηθούσε συμβουλεύοντας τον, μέσω του υπολογιστή του.


22

Η χαρά του Ryo όμως κόπηκε απότομα όταν στάλθηκε στο νεκροταφείο των Digimon, μέσω μιας σπείρας που οδηγούσε εκεί. Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από εκείνο το μέρος ήταν να θυσιάσει ένα από τα Digimon του. Δυσαρεστημένος και εξοργισμένος ο Ryo το έκανε, έτσι ώστε να συνεχίσει στο δεύτερο επίπεδο όπου και έπρεπε να νικήσει τον Matt Ishida για να προχωρήσει στο τελευταίο. Ξεπερνώντας και αυτό το επίπεδο, ο Ryo κατάφερε να φτάσει στο πρώτο όπου βρισκόταν ο Tai Yagami. Νικώντας και αναδεικνύοντας ως το δυνατότερο εκλεκτό παιδί, ο Tai του αποκάλυψε επίσης πως κανένα από τα εκλεκτά παιδιά δεν ήξερε ότι το τουρνουά ήταν μια απάτη. Ο Ryo είχε διαλεχτεί για να νικήσει ούτος η άλλος, και μέσω του τουρνουά να γινόταν ακόμη δυνατότερος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Moon-Millenniummon, την ασώματη ψυχική μορφή του Millenniummon που ήταν κλειδωμένη μέσα σε έναν κρύσταλλο. Τα μυθικά θηρία ήταν αυτά που ξεγέλασαν τον Ryo, μόνο και μόνο για να βρουν το ικανότερο εκλεκτό παιδί, όπου θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπο με τον πανίσχυρο εχθρό. Ενώ όλα τα εκλεκτά παιδιά απολογήθηκαν στον Ryo επειδή τον εξαπάτησαν, αυτός παρέμεινε σιωπηλός και στράφηκε εναντίον τους. Παρ ‘όλα αυτά, ο Ryo μετά την τελική του εξάσκηση ήταν έτοιμος να σταλθεί στο ιπτάμενο νησί του Moon-Millenniummon.

Το ιπτάμενο νησί του Moon-Millenniummon και το κρυστάλλινο κάστρο στο κέντρο του


23

Αυτή τη φορά, η φωλιά Ο απόλυτος Moon-Millenniummon του Millenniummon ήταν μέσα σε ένα κρυστάλλινο κάστρο που υπήρχε στο νησί του. Ο MoonMillenniummon είπε πως περίμενε τον Ryo, είχε αναγεννηθεί για να τον αντιμετωπίσει άλλη μια φορά, και πλέον κανένα Digimon δεν θα του στεκόταν εμπόδιο, ακόμη και τα μυθικά θηρία. Αλλά ο Ryo ήταν διαφορετικός, είπε, ήταν το μοναδικό στοιχείο που μπορούσε να κάνει το αδύνατο δυνατό. Αφού ηττήθηκε και πάλι, αποκάλυψε στον Ryo πως οι δυο τους ήταν σαν Yin και Yang, δηλαδή δεν γίνεται να πεθάνει ο ένας χωρίς να πεθάνει και ο άλλος. Εάν πέθαινε, το ίδιο θα πάθαινε και ο Ryo. Τότε τον προσκάλεσε να πετάξουν μαζί σε όλους τους κόσμους του χωροχρόνου, και αφού αυτός δέχτηκε το νησί ανατινάχθηκε. Από εκείνη την στιγμή ο Ryo θεωρούνταν νεκρός σε αυτό το σύμπαν. Παρά τις συνεχείς αναζητήσεις δεν βρέθηκε ποτέ και ο Ken παραδόθηκε στην αρρώστια του.

Digimon Adventure 02 Tegami Letter Μέτα από λίγο καιρό, πίσω στον πραγματικό κόσμο, ένα ανώνυμο κορίτσι αφήνει στον Matt μία κασέτα σαν μήνυμα, ευχαριστώντας τον που την επισκέφτηκε μια προηγούμενη μέρα. Του λέει να παραμείνει στο σχολείο και να μην ασχοληθεί πολύ με το συγκρότημα του (παρά το γεγονός του ότι αυτή δεν πηγαίνει συνέχεια στο σχολείο τώρα τελευταία). Αρχίζει να λέει πώς γνώρισε τον Gabumon, το Digimon του Matt, όταν η κασέτα σταματά απότομα. Μια χειμερινή μέρα, ο Matt παίζοντας με την κιθάρα του, μιλούσε με τον Gabumon για το ότι φέρεται παράξενα. Αρχίζουν να περπατάτε στην παραλία και να σχολιάζουν το περιβάλλον τους, όταν ο Tai τον παίρνει τηλέφωνο για να τον ρωτήσει γιατί δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι, δηλαδή στο σχολείο.


24

Συνεχίζουν το περπάτημα και ο Matt λέει στον σύντροφό του ότι δεν ξέρει γιατί έφυγε από το σχολείο ενώ το μάθημα συνεχιζόταν, αλλά πηγαίνοντας στην παραλία θα μπορούσε να τον βοηθήσει να καταλάβει κάποια πράγματα. Τότε ακούνε κάποιον που έρχεται και ο Gabumon κρύβεται πίσω από μια βάρκα.

Ο Matt και ο Gabumon ενώ περπατάνε στην παραλία

Ένας άντρας πλησιάζει τον Matt και γεμάτος ενθουσιασμό του δείχνει την σανίδα του. Ο Matt ενοχλήθηκε από τον γέρο που του εξηγούσε διάφορα γύρω από την σανίδα του με τρομερή λεπτομέρεια, και θυμώνει ακόμη περισσότερο όταν ο σέρφερ βάζει την μωβ στολή κατάδυσής του, πρόθυμος να του την αναλύσει και αυτή. Ο άνθρωπος αρχίζει να λέει την ιστορία της ζωής του ως σέρφερ όταν ο Matt τελικά αρχίζει να φεύγει. Τότε ο γέρος του λέει ότι γνωρίζει πως ήρθε σε αυτό το μέρος εξαιτίας διάφορων προβλημάτων με κορίτσια. Ο Gabumon εμφανίζεται ενθουσιασμένος γιατί ισχυρίζεται ότι γνωρίζει γιατί ο Matt φέρεται παράξενα. Ο σύντροφος του νεαρού αγοριού είπε ότι ξέρει ότι είναι λόγω ενός κοριτσιού, παρόλο που ο Matt το αρνείται. Τότε ο έφηβος σκέπτεται τι θα αποφάσιζε εάν βρισκόταν στη θέση της, και ότι ο λόγος που ήρθε στη θάλασσα είναι επειδή η κοπέλα την λατρεύει και ήλπιζε να βρει μια απάντηση στο πρόβλημά του. Τότε ο Matt πηγαίνει σε ένα μαγαζί με σνακ και ο Gabumon του λέει ότι θα έβρισκε κάτι στον ωκεανό. Ο Matt ζητάει από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, εάν έχει κάτι ζεστό να πάρει. Αυτός του εξηγεί ότι το μαγαζί πουλάει θρυμματισμένο πάγο με γεύσεις και του δίνει λίγο παρά το γεγονός του ότι ο Matt δεν παρήγγειλε τίποτα. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι το μαγαζί του είναι ανοιχτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα διότι περιμένει. Του εξηγεί ότι απολύθηκε από την παλιά του δουλειά και ότι η γυναίκα και το παιδί του τον εγκατέλειψαν. Του είχε αφήσει ένα σημείωμα που έλεγε ότι ο γάμος ήταν ένα λάθος. Η δυνατότερη μνήμη του ιδιοκτήτη σχετικά με την οικογένειά του ήταν σε


25

αυτή την παραλία και γι 'αυτό άνοιξε το μαγαζί εκεί. Περιμένει ελπίζοντας ότι θα επιστρέψουν. Ο Matt τρώει γρήγορα τον πάγο του, χαιρετάει τον ιδιοκτήτη και φεύγει την ώρα που ο άντρας αρχίζει να κλαίει. Ο Gabumon επιστρέφει, και αρχίζει να μιλάει πάλι για το κορίτσι. Λέει ότι αυτή ενδιαφέρεται πολύ γι 'αυτόν, ισχυριζόμενη ότι είναι ευαίσθητη και σοβαρή και αυτό γιατί τον συμπαθεί. Ο Matt λέει ότι αυτή βρίσκετε σε ταλαιπωρία και πόνο ενώ η παρηγοριά του δεν θα μπορούσε να την βοηθήσει αφού δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει για το καλό της. Εκείνος τελικά δείχνει να έχει απογοητευτεί με τον εαυτό του και θυμώνει με τον Gabumon που του λέει ότι δεν είναι ο ίδιος. Τότε ο έφηβος τυχαίνει να συναντά κάποιον που ονομάζεται Sakurada και εργάζεται με τον πατέρα του. Λέει στον Matt ότι προσπαθούσε να ηχογραφήσει τον ήχο της θάλασσας. Καταλήγει όμως να μιλάει με τον Gabumon επειδή ο Matt φαίνεται να ονειροπολεί και να μουρμουρίζει στον εαυτό του επανειλημμένα. Ο Sakurada τότε προτείνει να δουν μια ταινία. Ο άντρας εξηγεί ότι η ρωσική ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Ο Matt εξακολουθεί να μην προσέχει τίποτα από όσα είχε να πει ο άνθρωπος και φτάνει στην διαπίστωση ότι «απλά ήθελε να ακούσει». Χαμογελάει και στην συνέχεια φεύγει τρέχοντας μαζί με τον Gabumon. Μια δεύτερη κασέτα αρχίζει να παίζει και το νεαρό αγόρι την ακούει. Είναι η ίδια κοπέλα και πάλι λέγοντας ότι άκουσε την κασέτα που της έστειλε ο Matt. Ήταν νευρική όσον αφορά την χειρουργική επέμβαση για τα μάτια της, αλλά αφού άκουσε το τραγούδι του νεαρού αγοριού αποφάσισε να το ξεπεράσει, και η επέμβαση πήγε καλά. Κλείνοντας το μήνυμά της του λέει ότι θα πάνε στην παραλία που είχε πάει για να την δει, μαζί.

Digimon Adventure Original Story 2½ Year Break Λίγο καιρό μετά την λήξη του τουρνουά Digimon, τα παιδιά γύρισαν στις καθημερινές τους ζωές. Στην οικία Yagami, ο Tai αρχίζει να ακούει την σφυρίχτρα της Kari. Αναρωτιέται πώς είναι αυτό δυνατόν, από τότε που την άφησε στον ψηφιακό κόσμο με την Tailmon, το Digimon της Kari . Έτσι αρχίζει να ψάχνει για το Digivice του, σε περίπτωση που η πύλη στον ψηφιακό κόσμο άνοιγε. Όταν το βρίσκει, ανακαλύπτει ότι το σφύριγμα ερχόταν από τον υπολογιστή του, και όχι από το Digivice του. Όπως κοιτούσε την οθόνη του υπολογιστή του, ένα συγκεχυμένο φως έλαμψε στη μέση και ξαφνικά, αρχίζει να ακούει τον Agumon και ένα άλλο Digimon, την Tailmon. Ακόμα κι αν ο Agumon δεν μπορούσε να ακούσει τον Tai πολύ καλά, άρχισαν εν συντομία να επικοινωνούν μεταξύ τους. Είχαν μια σύντομη


26

συνομιλία που ενθάρρυνε τον Tai να παίξει ποδόσφαιρο και πάλι αφότου έφυγε από το ψηφιακό κόσμο την τελευταία φορά. Από τότε, η πύλη είχε ανοίξει Τα πρώτα εκλεκτά παιδιά σε πολλές φορές, έτσι ώστε τόσο τα πρόσφατες φωτογραφίες τους Digimon ήταν σε θέση να έρχονταν στον πραγματικό κόσμο, όσο και τα εκλεκτά παιδιά να πήγαιναν πίσω στον ψηφιακό κόσμο. Παράλληλα στο σπιτικό του Joe, το τηλέφωνο του εφήβου αρχίζει να χτυπά. Όταν ο Joe απαντά, καταλαβαίνει πως είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Shin. Άρχισαν να συζητούν για την τελευταία επίσκεψη του Joe στον ψηφιακό κόσμο, όπου ασφαλώς και συναντήθηκε με τον Gomamon, το Digimon του. Στη συνέχεια μίλησαν για την πρακτική του Shin στο Εθνικό Πανεπιστήμιο και μετά από αυτή την κουβέντα, ο Joe πληροφορεί τον Shin ότι o Shuu, ο δεύτερος μεγαλύτερος αδελφός του Joe σκοπεύει να γίνει ανθρωπιστής αντί για γιατρός και ότι θα διάβαζε με τον πατέρα της Sora o οποίος είναι καθηγητής ανθρωπολογίας. Αργότερα, ο Joe δηλώνει ότι έχει αποφασίσει να γίνει γιατρός και πιο συγκεκριμένα επειδή ήθελε να κάνει κάτι για τα δεινά που είδε στον ψηφιακό κόσμο, και επειδή δεν υπάρχουν γιατροί εκεί, αποφάσισε πως θέλει να γίνει γιατρός Digimon. Εκείνον τον καιρό η Sora έγραφε ένα γράμμα στον πατέρα της. Τον ενημερώνει ότι είναι χαρούμενη που είδε την Biyomon, το συντροφικό της Digimon πρόσφατα και ότι ελπίζει ότι η τελευταία της επίσκεψη στον ψηφιακό κόσμο ήταν χρήσιμη για την έρευνά του. Του λέει επίσης ότι ήταν πολύ έκπληκτη από το τελευταίο του γράμμα, το οποίο την ενημέρωσε ότι ο Shuu, ένας από τους μεγάλους αδελφούς του Joe πήγε στο Kyoto για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του. Λέει ότι θέλει να μάθει περισσότερα για το τι διδάσκει, έτσι ώστε να προσπαθήσει να διαβάσει ένα από τα βιβλία του και του λέει επίσης πως η μητέρα της της μαθαίνει να παίζει τένις. Ακόμα, του λέει ότι το σχολείο της θα πάει στο Kyoto εκδρομή σύντομα και ότι θα ήθελε να δει τον τόπο όπου οι γονείς της συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ελπίζοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σαν οικογένεια κάποια ημέρα σύντομα. Κλείνοντας την επιστολή προς τον πατέρα της του εύχεται χαρούμενα γενέθλια. Ο Izzy από την άλλη στέλνει e-mail στον Gennai. Του λέει ότι έχουν να στείλουν emails ο ένας στον άλλον από τότε που έγινε και πάλι νέος, ενσωματώνοντας μία μυστηριώδη μαύρη μπάλα στον εαυτό του, η οποία είχε κάνει τον Izzy να ανησυχεί


27

λίγο. Ακόμα, του λέει πως είναι παράξενο πως όλοι οι σύντροφοί του έχουν το ίδιο πρόσωπο. Αφού ρώτησε για το πώς είναι ο Tentomon, το Digimon του, πίσω στον ψηφιακό κόσμο, του λέει επίσης για τη νέα θέση του ως αρχηγός της ομάδας πληροφορικής στο σχολείο του. Γράφει επίσης, σχετικά με την επίσκεψή του στους τάφους των γονιών του. Τον ενημερώνει ότι έχει πλέον καταλάβει το νόημα του όρου «εκλεκτό παιδί». Λέει ότι εφόσον ο αριθμός των παιδιών που έχουν επιλεγεί έχει αυξηθεί με σταθερό ρυθμό, το να έχεις ένα Digimon σύντροφο δεν είναι πια και τόσο ξεχωριστό. Οπότε τι σημαίνει πραγματικά ότι είμαστε τα εκλεκτά παιδιά με σκοπό να πολεμάμε; Ολοκληρώνει το ηλεκτρονικό του γράμμα λέγοντας στον Gennai πως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να ανακαλύψει. Πλέον, εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η Mimi περιγράφει τις εμπειρίες της εκεί μέσω e-mail βίντεο. Λέει ότι έχει κάνει πολλούς φίλους στο σχολείο της. Τότε αρχίζει να μιλάει για φυλές Αμερικανών ιθαγενών, και πώς είχαν τοτέμ, που τους προστάτευαν, τα οποία ήταν παρόμοια με τα Shugorei (πνεύματα φύλακες) στην Ιαπωνία. Αναρωτιέται επίσης, αν ήταν πραγματικά Digimon πριν από τη δημιουργία του δικτύου υπολογιστών, ίσως με τη μορφή ενός τοτέμ. Στη συνέχεια, περιγράφει τις εμπειρίες της στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, δηλαδή την μέρα της πτώσης των δίδυμων πύργων και πως συνάντησε και άλλα εκλεκτά παιδιά που βοήθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα μετά το τραγικό συμβάν. Λέει ότι είχε βοηθήσει να μεταφέρουν μακριά τους τραυματίες, και επίσης μαγείρευε με τη μητέρα της για τους διασώστες. Ο Matt σε μια συνομιλία με τον πατέρα του μέσω τηλεφώνου, ενώ κάνει εξάσκηση στο μπάσο, ανακαλύπτει ότι και ο πατέρας του ήταν σε μια μπάντα, και επίσης του λέει ότι ο T.K. και η μητέρα του θα μετακομίσουν στην Odaiba σύντομα. Τέλος ο Matt αναφέρει επίσης ότι τα γεγονότα που αφορούσαν τις εμφανίσεις των Digimon στον πραγματικό κόσμο φαίνεται να έχουν σβηστεί από τα καταγεγραμμένα βίντεο.

Digimon Adventure 02 - 1st Part Λίγο καιρό αργότερα από τα προηγούμενα γεγονότα, ο Ken Ichijouji είχε κυριευθεί ολοκληρωτικά από τον μαύρο σπόρο, μετατρέποντας τον στον Άρχοντα των Digimon. Σκοπός του ήταν να κυριεύσει σε όλον τον ψηφιακό κόσμο με την δύναμη των πύργων του σκότους, των βραχιολιών του μίσους που του επέτρεπαν να ελέγχει Digimon, των σπειρών του μίσους (μία ισχυρότερη εφεύρεση από αυτή των απλών βραχιολιών έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχει Digimon υψηλότερου επιπέδου) αλλά και με την δύναμη του μαύρου D-3. Με την αναγνώριση της απειλητικότητας του, τα τέσσερα μυθικά θηρία δημιούργησαν D-3s για τα νέα εκλεκτά παιδιά που θα καλούνταν να σώσουν τον ψηφιακό κόσμο αλλά και διαλέγοντας τους επίσης κάποια Digimon που είχαν την ικανότητα να θωρακομεταμορφώνονται, αψηφώντας την δύναμη των πύργων του σκότους που δεν επέτρεπαν στα Digimon να


28

μεταμορφώνονται κανονικά, κρύβοντας τα κάτω από κάποια Digi-αυγά που απαιτούνταν για την θωρακομεταμόρφωση. Τώρα η Kari και ο T.K. έπρεπε να καθοδηγήσουν τρία νέα εκλεκτά παιδιά για την αντιμετώπιση του εχθρού. Τα τρία νέα εκλεκτά παιδιά ήταν ο Davis Motomiya, η Yolei Inoue και ο Cody Hida. Τα παιδιά Η νέα ομάδα εκλεκτών έπρεπε να ζουν μία παιδιών διπλή ζωή, στον πραγματικό αλλά και στον ψηφιακό κόσμο, αφού ταξίδευαν καθημερινά μετά το σχολείο μπαινοβγαίνοντας από Digi-πύλες που άνοιγαν μέσω των υπολογιστών τους. Σύντομα τα παιδιά γνώρισαν τα Digimon συντρόφους τους και συνειδητοποίησαν πως έπρεπε γρήγορα να λύσουν το μυστήριο που κρύβονταν πίσω από τον άρχοντα των Digimon αλλά και να τον σταματήσουν, όσο ήταν ακόμη καιρός.

O Davis μαζί με το Digimon του, εναντίον του άρχοντα των Digimon


29

Οι ήττες του άρχοντα ήταν αμέτρητες αφού τα εκλεκτά παιδιά κάθε φορά του κατέστρεφαν τα σχέδια. Έτσι, αποφάσισε να στραφεί σε κάτι πιο επικίνδυνο και πιο ισχυρό Magnamon από οτιδήποτε άλλο ως τώρα. Αυτό ήταν να σχηματίσει τον Chimeramon (ένα από τα δύο Digimon που απαιτούνταν για την δημιουργία του Millenniummon), ένα συνθετικό τέρας που για να το δημιουργήσεις χρειαζόσουν τα δεδομένα από τα μέλη του σώματος διάφορων άλλων Digimon. Αφού τελικά αποκαλύφτηκε πως ο άρχοντας των Digimon ήταν ο Ken τα πράγματα ολοένα και χειροτέρευαν. Ο Davis κατάφερε να βρει το χρυσό Digi-αυγό το οποίο αποτελούσε και την πηγή ενέργειας για την λειτουργία της βάσης του άρχοντα, εξελίσσοντας τον Veemon, το συντροφικό του Digimon, σε Magnamon, ένα Super Digimon οπλισμένο με μια ολόχρυση πανοπλία. Ο Chimeramon κατάφερε στο τέλος να νικηθεί, με αποτέλεσμα ο Ken να επιστρέψει στα λογικά του και τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά να γυρίσουν πίσω στον πραγματικό κόσμο, πιστεύοντας πως όλα είχαν τελειώσει.

Magnamon εναντίον Chimeramon


30

Digimon Tamers Brave Tamer Μετά την έκρηξη, ύστερα από την συμφωνία του Ryo με τον Millenniummon, οι δυο τους στάλθηκαν έκτος της Ο Ryo μαζί με κανονικής ροής του χωροχρόνου. Όταν η σκόνη κατακάθισε, ο Ryo Monodramon τον ξυπνά και συνειδητοποιεί πως όλα απέναντι στον ENIAC τριγύρω του φαίνονται εξωγήινα σε αυτόν, ήταν το πρωτόγονο παρελθόν του ψηφιακού κόσμου. Δεν θυμάται τίποτα. Σύντομα ο Monodramon εμφανίζεται παρουσιάζοντας τον εαυτό του και λέγοντας πως περίμενε όλον αυτόν τον καιρό για τον Ryo. Στη συνέχεια πηγαίνει τον Ryo στον ENIAC για περισσότερες πληροφορίες.

Ο ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer, κατασκευάστηκε το 1945 και πρωτοεμφανίστηκε το 1946) είναι ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής, όπου με την δημιουργία του, έθεσε την απαρχή του ψηφιακού κόσμου. Ως η ιδρυτική δύναμη, είναι επίσης το σημείο προέλευσης όλων των ψηφιακών κόσμων από κάθε διάσταση. Απεικονίζεται σαν μια δέσμη φωτός. Ο Monodramon εξηγεί πως ο Millenniummon ο οποίος κατέληξε στο μακρινό μέλλον μετά την έκρηξη που προηγήθηκε, στοχεύει στο να καταστρέψει τον ENIAC, και στη συνέχεια να φέρει το χάος σε όλους τους ψηφιακούς κόσμους. Μετά από κάμποση συζήτηση ο ENIAC αποκαλύπτει στον Monodramon πως ο Ryo υποφέρει από αμνησία λόγο του μεγάλου όγκου μαχών που έχει δώσει και της μεγάλης ποσότητας στρες που τον διακατείχε μέχρι τώρα. Στη συνέχεια ο ENIAC διορίζει τον Monodramon ως το συντροφικό Digimon του Ryo προς το παρόν. Την ίδια στιγμή, στο μέλλον ο Zeed-Millenniummon (ο οποίος προέκυψε μετά την έκρηξη) παριστάνεται καθισμένος σε έναν θρόνο, προβληματίζοντας τον εαυτό του γιατί συναντά τόση πολύ αντίσταση από το παρελθόν και αποκαλύπτεται πως ο ίδιος πειραματίζεται στη δημιουργία τεχνιτών Digimon. Συνεχίζοντας την συνομιλία με τον εαυτό του, σχεδιάζει να αλλάξει το παρελθόν ώστε να φτιάξει το μέλλον όσο δυνατόν καλύτερο για τον ίδιο. Αμέσως μετά στέλνει τον Kuwagamon στο παρελθόν.


31

Επειδή μεγάλο μέρος της μνήμης του χάθηκε, ο Ryo είναι λιγομίλητος και ο Monodramon το προσέχει αυτό. Όταν προσπαθεί να ενθαρρύνει τον Ryo, συμβαίνει ένας ήπιος σεισμός και ο Kuwagamon επιτίθεται. Μετά την ήττα του άγριου Digimon, ένα Calumon εμφανίζεται που προφανώς έφτασε σε αυτό το χρονικό διάστημα από κάποια άγνωστη δύναμη. Στη προσπάθειά του να βοηθήσει τον Ryo να επανακτήσει τη μνήμη του ώστε να μπορεί να παλέψει τον Millenniummon, ο ENIAC τον στέλνει μέσω διάφορων διασταλτικών πυλών να συναντήσει διάφορα άτομα από το παρελθόν του. Ενώ ο Ryo μεταπηδά στις διάφορες διαστάσεις και στους διάφορους χρόνους, ο Zeed-Millenniummon Ο Zeed-Millenniummon προσπαθεί να στείλει τα στρατεύματά του ενάντια στον ENIAC. Μέσα σε μια δεξαμενή καλλιέργειας Digimon, ένας νέος στρατιώτης του ZeedMillenniummon κατασκευάστηκε πλήρως, ακούγοντας στο όνομα Deathmon. Μετά από κάμποση κουβέντα, ο εχθρός αποφασίζει να στείλει το νέο του δημιούργημα στο παρελθόν για να αναμετρηθεί με τον Ryo. Πίσω στον ENIAC, η δέσμη φωτός εξηγεί στον Ryo πως η επιστροφή του στο μακρινό παρελθόν του ψηφιακού κόσμου δεν ήταν ατύχημα και πως η παρουσία του εμπόδιζε τον ZeedMillenniummon να εισβάλει εκεί. Ο ENIAC και ο Monodramon συζητούν μεταξύ τους τους λόγους για τους οποίους ο εχθρός τα κάνει όλα αυτά και τότε ο Deathmon επιτίθεται με κανένα άλλο αποτέλεσμα να είναι ορατό πέραν της ήττας. Αμέσως μετά την μάχη ο Ryo αναπηδά και πάλι στον χρόνο, πηγαίνοντας σε μια χρονική στιγμή όπου ο Veemon αποκαλύπτει στον Davis ότι δεν ήταν αυτός το πρώτο εκλεκτό παιδί σύντροφός του, αλλά ήταν ο Ryo. Ο Davis προφανώς ζήλεψε και τότε Ryo αναπήδησε πάλι πίσω στον ENIAC. Άλλο ένα τεχνητό Digimon στέλνεται για να επιτεθεί και ο Zeed-Millenniummon σχολιάζει την θεαματική πρόοδο του Ryo. Κάμποσες ακόμα αναπηδήσεις σε διαστάσεις και χρόνους συνέβησαν. Και πάλι ο Zeed-Millenniummon αναρωτιέται γιατί ο Ryo συνεχίζει να αντιστέκεται. Ενώ είναι βυθισμένος στις σκέψεις του, τα τσιράκια του Zambamon Lampmon εμφανίζονται και ο πρώτος ρωτά εάν θα μπορούσαν να σταλθούν για να αντιμετωπίσουν τον Ryo.


32

Ο Zeed-Millenniummon τους ρωτά βασικά εάν έχουν κάτι καλύτερο με το να ασχοληθούν, όπως να συνθλίψουν κάποιους πολεμιστές που τους αντιστέκονται. Ο Lampmon επισημαίνει, μάλλον αναιδώς, πως ο Zeed-Millenniummon απλά παίζει με τον Ryo και δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Ετοιμασμένος ο μεγάλος εχθρός να μαστιγώσει το τσιράκι του, ο Zambamon τον προτρέπει να σταματήσει. Ο Lampmon αρχίζει να ρωτά το αφεντικό του σχετικά με τι σχέση έχει με τον Ryo. Ο συνεργάτης του του αντιμιλά με ένταση λέγοντάς του να το βουλώσει και παρακαλά τον ZeedMillenniummon να τους αφήσει να επιτεθούν στον Ryo. Ο μεγάλος το σκέπτεται για λίγη ώρα και τους απαντά θετικά. Όταν οι δυο τους αναχωρούσαν για το παρελθόν το αφεντικό τους αποκάλεσε ηλίθιους. Ο Lampmon έχει φιλοδοξίες πως νικώντας τον Ryo, το αφεντικό του θα τον διόριζε σαν διοικητή στον στρατό του. Ωστόσο και τα δυο τσιράκια σύντομα νικιούνται. Το νεαρό παιδί επιστρέφει στα χρονικά ταξίδια του και ο διαβολικός “Θεός” παρακολουθεί την ήττα των Zambamon και Lampmon. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον θάνατο των στρατιωτών του νομίζει πως ο Ryo δεν μπορεί να νικηθεί. Αυτό δεν τον σταματά από το να στείλει άλλο ένα τεχνητό Digimon στο παρελθόν, ωστόσο και ο Μαύρος War-Greymon στέλνεται. Η ήττα του Μαύρου War-Greymon ήταν αναμενόμενη και ο Ryo ταξιδεύει στο χρόνο συναντώντας αυτή τη φορά τον Gennai που τώρα θυμάται πως ήταν σαν παππούς γι’ αυτόν. Ο Gennai του εξιστορεί τα γεγονότα που ακλούθησαν και εξηγεί στον νεαρό για την σημασία που έχει να προστατέψει τον ENIAC από τον Millenniummon. Ακολουθούν κι άλλες αναπηδήσεις τέτοιες ώστε ο Ryo να συναντηθεί με τον Joe, τον Izzy και κάμποσα ακόμα εκλεκτά παιδιά. Στον κόσμο του μέλλοντος, δύο SkullSatamon μπαίνουν βιαστικά στο δωμάτιο του θρόνου του Zeed-Millenniummon δίνοντας αναφορά για την ήττα των τελευταίων τεχνιτών Digimon που στάλθηκαν στο παρελθόν, αλλά μιλούν επίσης και για την αύξηση της αντίστασης όπου δέχονται. Τότε αποκαλύπτεται το σχέδιο του εχθρού, όταν εμφανίζονται οι δεξαμενές δημιουργίας κλώνων, οι οποίες περιείχαν κλώνους του Takato, του Davis και του Tai. Ο Zeed-Millenniummon απαντά στους στρατιώτες του πως δεν ενδιαφέρεται για την αντίσταση όπου δέχεται και απλά κερδίζει χρόνο για την δημιουργία των κλώνων σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ωστόσο, ένα κλώνος ολοκληρώνεται. Περπατώντας, αποκαλύπτεται πως είναι ένας κλώνος του Άρχοντα των Digimon. Ο νέος κλώνος στέλνεται στο παρελθόν. Ο ENIAC προειδοποιεί τον Ryo να μην αφήσει τα προσωπικά του αισθήματα να μπουν ανάμεσα στα πεδία της μάχης. Διστακτικά ο Ryo νικά τον Άρχοντα των Digimon και τότε ο κλώνος αποκαλύπτει πως ήταν απλά ένα εργαλείο του εχθρού και πως το πραγματικό σχέδιο τώρα θα άρχιζε. Το πρόσωπο του Άρχοντα τότε καταρρέει, αποκαλύπτοντας τις καλωδιώσεις με τις οποίες λειτουργούσε. Ο Ryo αναπηδά και πάλι στον χρόνο συναντώντας τη


33

συμμορία με την οποία είχε μπλέξει σε καυγάδες πριν την έναρξη του τουρνουά Digimon. Ο αρχηγός της συμμορίας δικαιολογείται για το ατυχές γεγονός και εύχεται στον Ryo καλή επιτυχία, πιέζοντας τον να δώσει την υπόσχεση πως θα ξανασυναντηθούν αφού πρώτα νικήσει τον Zeed-Millenniummon. Τότε ακλουθούν κι άλλες χρονικές αναπηδήσεις. Όλα αυτά τα χρονικά ταξίδια και οι μάχες, απορροφούσαν ενέργεια από τον ENIAC και δεν θα μπορούσαν να συνεχιστούν για πολύ ακόμη πριν ο πρώτος υπολογιστής παύσει να λειτούργει. Ο Tai, ο Davis και ο Takato σύντομα εμφανίζονται δίπλα στην δέσμη φωτός και καλωσορίζονται θερμά από ένα ToyAgumon. Ο Monodramon υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να μπει στον κόπο να μυρίσει τους τρεις κλώνους και να αγριοκοιτάξει τον Tai. Ο Monodramon αποκαλύπτει πως κάτι είναι διαφορετικό με τα τρία παιδιά, πως έχουν την μυρωδιά του εχθρού και δεν είναι τελικά όπως φαίνονται. Ο κλώνος του Tai το παραδέχεται αυτό και λέει πως είναι τεχνητοί Digi-δαμαστές κατασκευασμένοι από τον Zeed-Millenniummon, χωρίς κάποια ανθρώπινη αδυναμία. Οι κλώνοι επιτίθενται, με αποτέλεσμα ο ENIAC να καταλήξει σε κάποια αποτυχία του συστήματός του και να τερματίσει την λειτουργία του. Με τον ENIAC να μην τον απασχολεί πλέον, ο εχθρός χαμογέλασε, αποφασίζοντας να πάει ο ίδιος στο παρελθόν και να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ωστόσο, κάτι τον σταματά. Ένα SkullSatamon λέει πως τίποτα δεν είχε αλλάξει, και συνεχίζονται να δέχονται την ίδια αντίσταση. Σίγουρα, η δύναμη του ENIAC θα είχε εξασθενήσει προς το παρόν και το παρελθόν θα έπρεπε να αλλάζει προς ότι ο ZeedMillenniummon επιθυμούσε, αλλά γιατί; Πίσω στο παρελθόν, ο ENIAC με όση δύναμη του έχει απομείνει ζητά από τον Ryo να αναζητήσει τον Atanasoff (ή αλλιώς ABC όπου προέρχεται από το AtanasoffBerry Computer) και να του εξηγήσει πως υπήρχαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές όπου δημιούργησαν αυτόν τον κόσμο, ο ENIAC και ο Atanasoff.Από την άλλη, στο μακρινό μέλλον, ο Zeed-Millenniummon προσπαθεί να πιστέψει το ότι η ύπαρξη του Atanasoff δεν ήταν απλά μια φήμη. Ο ENIAC εξηγεί στον Ryo πως αυτός και ο Atanasoff δημιουργήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, αν και η ιστορία συνεχίζει να αναφέρεται στο ότι ο ENIAC είναι ο μοναδικός ιδρυτής της ψηφιακής εποχής. Ο Atanasoff εξυπηρετούσε σαν σκιά και προστάτευε τον ψηφιακό κόσμο σε περίπτωση που κάτι σαν αυτό συνέβαινε. Είναι θέμα χρόνου πριν ο Zeed-Millenniummon πάρει είδηση την ύπαρξη του Atanasoff και ο ENIAC προτρέψει τον Ryo να τον προστατέψει πριν ο ψηφιακός κόσμος καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Στο μέλλον, ο εχθρός υποψιάζεται πως ο Atanasoff δρούσε όλον αυτό τον καιρό ως σκιά του ENIAC και τότε στέλνει τους τεχνητούς ανθρώπους του στο παρελθόν.


34

Ο ENIAC λέει πως ο Zeed-Millenniummon επιτίθεται πολύ νωρίς και ότι ο Ryo θα έπρεπε να βρει τον Atanasoff εγκαίρως. Ο Ryo νικά τους κλώνους του Tai, του Davis και του Takato διαδοχικά. Η δέσμη φωτός ευχαριστεί το νεαρό αγόρι που μπόρεσε και έσωσε τον Atanasoff αλλά παρόλα αυτά ο κόσμος άρχιζε σιγά-σιγά να αποσυναρμολογείτε. Ωστόσο υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να σωθεί. Με τις τελευταίες του δυνάμεις ο ENIAC δημιουργεί μια πύλη που οδηγεί στο παλάτι του εχθρού, στέλνοντας τον Ryo και τον Monodramon εκεί.

Ένα SkullSatamon πανικοβάλλεται και παρακαλάει το αφεντικό του να πάρει τα πράγματα στα σοβαρά, διότι ο εχθρός τους πλησίαζε. Τελικά το νεαρό αγόρι φτάνει στον προορισμό του και ο διαβολικός “Θεός” λέει χαρακτηριστικά «Yatsu ga kita no da… ware no koibito ga na», που σημαίνει «ο αγαπημένος μου… έφτασε». Πριν ο Ryo εισέρθει στο τελικό δωμάτιο του παλατιού, ο Zeed-Millenniummon ισχυρίζεται πως ήξερε πως ο νεαρός θα επέστρεφε σε αυτό το μέρος και αυτό εξαιτίας του δεσμού που έχουν μεταξύ τους, αφού κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τον συντρίψει εκτός απ’ τον ίδιο τον Millenniummon. Όπως στα γεγονότα που συνέβησαν μετά το τουρνουά Digimon, ο εχθρός λέει και πάλι πως η σχέση του με τον Ryo είναι σαν το φως και το σκοτάδι, με κανέναν να μπορεί να επιβιώσει χωρίς την ύπαρξη αλλού. Έτσι, είναι καταδικασμένοι να παλεύουν για μια αιωνιότητα.

Τελικά ο Ryo καταφθάνει στο δωμάτιο στο οποίο βρισκόταν ο στόχος του. Ο ZeedMillenniummon λέει πως δεν μπορεί να νικηθεί ή να σκοτωθεί και ζει μόνο και μόνο για να πάρει την εκδίκησή του. Όταν θα έπαιρνε την εκδίκησή του, θα γινόταν πιο ισχυρός χωρίς να μπορεί να χάσει από μια απλή μάχη. Ο Monodramon τον αποκαλεί “βλάκα”, γιατί δεν είναι δυνατόν να νικήσει. Ο εχθρός αγνοώντας το μικρό Digimon, συνεχίζει την ομιλία του σχετικά με το ότι δεν μπορεί να νικηθεί, αλλά σταματά όταν συνειδητοποιεί πως εάν η επιθυμία του για εκδίκηση πραγματοποιηθεί δεν θα έχει κάποιον άλλο λόγο για να ζει και τελικά θα ηττούνταν.

Η προσπάθεια του Monodramon να νικήσει τον Zeed-Millenniummon


35

Σε εκείνο το σημείο αποκαλύπτεται πως ο αληθινός σύντροφος του Ryo ήταν από την αρχή ο ίδιος ο Millenniummon, αλλά με την παρουσία του Monodramon αυτό ήταν πλέον αδύνατο.

Τότε ο Monodramon αισθάνεται κάτι παράξενο να αναβλύζεται από μέσα του, προσδιορίζοντας πως μια γενετική μεταμόρφωση μόλις άρχιζε μεταξύ αυτού και του Zeed-Millenniummon. Αυτό αιφνιδιάζει τον εχθρό, θεωρώντας πως είναι κάποιο κόλπο. Ο Monodramon συνεχίζει να ωθεί τον εαυτό του για την πραγματοποίηση της μεταμόρφωσης, παρόλο που υπήρχε η πιθανότητα ξαφνικά να εξελιχτεί σε Millenniummon.

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Η ένωση των δύο Digimon - Το Digitama που πρόεκυψε από την ένωση

Ο Ryo κατέληξε να βρίσκεται μαζί με ένα Digitama, το οποίο ήταν το αποτέλεσμα της γενετικής μεταμόρφωσης και περιείχε τα δεδομένα των δύο Digimon αλλά αργότερα θα εκκολάπτονταν σε ένα Cyberdramon. Ωστόσο το μέλλον έπαιρνε και πάλι την κανονική του κατάσταση και η ειρήνη επέστρεφε στο παρελθόν. Στον ENIAC ο Guilmon, ο ToyAgumon, o Calumon και άλλα Digimon ευχαρίστησαν τον Ryo για την αποκατάσταση της ειρήνης. Η δέσμη φωτός ευχαριστεί και αυτή με τη σειρά της το νεαρό αγόρι, λέγοντας πως όσες διαστάσεις γεννιούνταν από αυτή, θα γίνονταν πιο σταθερές.


36

Τα τρία Digimon ευχαριστούν τον Ryo

Ο Ryo στο σύμπαν της τρίτης σεζόν Digimon

Η συνομιλία του Ryo με τον ENIAC

Στο τέλος δίνεται η επιλογή στον Ryo από τον ENIAC να επιστρέψει πίσω στο σύμπαν από το οποίο προέρχονταν ή να ταξιδέψει σε αυτό που διαδραματίζονται τα γεγονότα της τρίτης σεζόν Digimon. Τελικά ο Ryo διάλεξε να πάει στο σύμπαν της τρίτης σεζόν, διότι ήταν απογοητευμένος από την συμπεριφορά των άλλων εκλεκτών παιδιών απέναντι του, πίσω στα γεγονότα που συνέβησαν στο τουρνουά. Λέγεται πως οι γονείς που είχε στο σύμπαν που διάλεξε ήταν θετοί ή είχαν δημιουργηθεί ήδη από τον Millenniummon διότι ήξερε το μέλλον του έφηβου.


37

Digimon Adventure 02 Digimon Hurricane Landing - Transcendent Evolution - The Golden Digimentals Λίγο καιρό μετά την νίκη του άρχοντα των Digimon, ένα άλλο εκλεκτό παιδί, ο Willis από την Αμερική κάνει το ντεμπούτο του. Όταν ήταν μικρός στον Willis δόθηκαν δύο Digimon, ένα Terriermon και ένα Kokomon. Ο εντυπωσιασμός όμως του νεαρού παιδιού δεν κατέληξε σε κάτι ευχάριστο διότι σκέφτηκε να δημιουργήσει κι άλλα Digimon. Πριν λοιπόν εκκολάψει ένα άλλο αυγό Digimon, αυτό μολύνθηκε από έναν ιό και μεταλλάχτηκε σε Diaboromon (αυτό που συναντήσαμε πίσω στα γεγονότα του καλοκαιριού του 2000). Όταν ο Tai και τα άλλα παιδιά το εξολόθρευσαν νόμιζε πως ο εφιάλτης που ζούσε το μικρό παιδί θα τέλειωνε. Τότε όμως είχε αρχίσει! Μια μέρα ο Kokomon εξαφανίζετε μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσει κάποιο ίχνος πίσω του, αλλά επέστρεψε μεταμορφωμένος σε Endigomon, αφού ήδη είχε μολυνθεί και αυτός από εκείνον τον ιό. Ελπίζοντας να βρει τον Willis ο Endigomon αρχίζει να απαγάγει και τα άλλα εκλεκτά παιδιά. Εκείνη την περίοδο η Kari και ο TK έψαχναν και αυτοί για τον Willis, αλλά μετά την εξαφάνιση και της Mimi’s, κάλεσαν τα άλλα νέα εκλεκτά παιδιά για βοήθεια. Στον δρόμο τους ο Davis και οι υπόλοιποι συνάντησαν τον Willis ενώ ταξίδευε για την καλοκαιρινή του κατοικία στο Colorado, πιστεύοντας πως ήταν το μέρος όπου ο Endigomon ήθελε να πάει, αφού εκεί είχε εξαφανιστεί.

Ο Willis μαζί με τα δύο του Digimon μαζί με τον Davis και τον Veemon (εικόνα εκτός ιστορίας)


38

Στην αρχή ο Willis αρνήθηκε την βοήθεια από τα υπόλοιπα εκλεκτά παιδιά, ακόμα και από το ίδιο του το Digimon τον Terriermon, φοβούμενος πως θα πάθουν και αυτοί κακό. Ωστόσο ο Davis και ο Terriermon του εξήγησαν πως δεν ήταν μόνος του σε αυτήν την μάχη. Αφού αποδέχτηκε την βοήθεια όλων, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον Endigomon. Όταν τελικά τον βρήκαν, συνειδητοποίησαν πως δεν ήταν πλέον το Digimon που γνώριζαν. Ο άγριος Endigomon τότε μεταλλάσσεται σε Antylamon και στην συνέχεια σε Cherubimon, κάνοντας τον Willis και τα υπόλοιπα νέα παιδιά, να γυρίσει η εμφάνισή τους πίσω στον χρόνο, σε ηλικία που θεωρούνταν όλοι τους ακόμη μωρά. Έγκαιρα όμως ο Willis καταλαβαίνει πως όταν ο Endigomon είπε να πάει εκεί όπου πρωτάρχισαν όλα, εννοούσε να γυρίσει στην ηλικία που είχε όταν αυτός μολύνθηκε από τον ιό. Πάνω στην ώρα επιστρέφει και η Kari μαζί με τον TK για να πάρουν κι αυτοί μέρος στην μάχη. Μεταμορφώνουν τα Digimon τους στο Super επίπεδο, ελευθερώνοντας τα χρυσά Digi-αυγά και επιτρέποντας στον Veemon να θωρακομεταμορφωθεί σε Magnamon και τον Terriermon στον θωρακομεταμορφωμένο Rapidmon.

Τα Digimon της Kari και του TK μεταμορφώνονται στο Super επίπεδο για να ελευθερώσουν τα χρυσά Digi-αυγά


39

Cherubimon

Ο Magnamon και ο Rapidmon έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τον Cherubimon

Μετά την νίκη του Cherubimon, τα παιδιά επέστρεψαν στις κανονικές τους ηλικίες, ενώ τα μεγάλα εκλεκτά παιδιά ξαναεμφανίστηκαν στα μέρη απ’ τα οποία ο Endigomon τα είχε απαγάγει. Στο τέλος ο Willis κατάλαβε πως ο Kokomon ήταν ακόμη ζωντανός. Ο Davis του εξήγησε πως τα Digimon ξαναγεννιούνται από τα Digitama, και τον άφησε να περιμένει για την εκκόλαψη του νέου αυγού που βρήκε. Όλα μαζί τα παιδιά αποχαιρετίσθηκαν και καθένα τους συνέχισε για τον αρχικό προορισμό του.

Digimon Adventure 02 - 2nd Part Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, ήταν άγνωστο ακόμα για τα νέα παιδιά ο λόγος για τον οποίο ο Ken κατέληξε να βρίσκεται σε εκείνη την κατάσταση. Κάποια στιγμή, αντιλήφθηκαν μια μυστηριώδης γυναίκα όπου μετέτρεπε τους πύργους του σκότους όπου είχαν απομείνει, σε κακά Digimon, με τα μαλλιά της. Αποκαλύφθηκε όμως πως η μυστηριώδης γυναίκα ήταν η Arukenimon. Μαζί με την βοήθεια του Mummymon σχεδίαζαν να δημιουργήσουν ένα Digimon Super επιπέδου, χρησιμοποιώντας εκατό πύργους του σκότους, τον Μαύρο War-Greymon.


40

Αφού πραγματοποίησαν το σχέδιό τους, ο Μαύρος War-Greymon άρχισε να ψάχνει και να καταστρέφει τις ιερές πέτρες, νικώντας τα εκλεκτά παιδιά κάθε φορά που έμπαιναν στον δρόμο του.

Ο Μαύρος War-Greymon έτοιμος να καταστρέψει μία ιερή πέτρα

Την τελευταία στιγμή, πριν καταστρέψει και την τελευταία πέτρα, τα Digimon των Cody και TK κάνουν γενετική μεταμόρφωση σε Sakkoumon και τον σταματάνε από την διάλυση ολόκληρου του ψηφιακού κόσμου, μιας και αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα μετά την καταστροφή όλων των πετρών. Τα εκλεκτά παιδιά προσπάθησαν να μετακινήσουν την πέτρα σε ένα ασφαλέστερο μέρος, αλλά τότε κάλεσαν τον Azulongmon με αυτή τους την κίνηση. Το μυθικό θηρίο εύκολα νικά τον Μαύρο War-Greymon και του εξηγεί πως αυτός έχει ένα διαφορετικό πεπρωμένο από αυτό του να καταστρέφει τις ιερές πέτρες. Τότε ο Μαύρος War-Greymon εγκαταλείπει το πεδίο, αρχίζοντας την αναζήτησή του για την εύρεση του πραγματικού λόγου της ζωής του.

Ο Azulongmon συνομιλεί με τον Μαύρο War-Greymon


41

Ο Azulongmon λέει ακόμη στα εκλεκτά παιδιά πως οι μαύροι πύργοι χτίστηκαν για να τον αποτρέψουν να προστατεύει τον ψηφιακό κόσμο. Πριν το τέλος της συζήτησης, το μυθικό θηρίο δίνει την δυνατότητα στον Davis και τον Ken να εξελίσσουν το γενετικά μεταμορφωμένο Digimon τους στο Super επίπεδο.

Oikawa

Ωστόσο η Arukenimon και ο Mummymon βρήκαν έναν νέο αρχηγό και τότε μαύροι πύργοι άρχισαν να εμφανίζονται σε όλη την Γη. Αποκαλύφθηκε πως ο νέος τους αρχηγός ήταν ο Oikawa, ένας τρομερά απομονωμένος άνθρωπος που ο μόνος φίλος του ήταν ο πατέρας του Cody Hida, ο Hiroki.

Ο Oikawa μαζί με τον Hiroki συνήθιζαν να παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια όταν ήταν νέοι, και τους έγινε έμμονη ιδέα η δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου, ταξιδεύοντας κιόλας εκεί. Δυστυχώς ο πατέρας του Cody πεθαίνει εν ώρα υπηρεσίας (ο Hiroki ήταν ένας αστυνομικός), πριν ακόμη οι δυο φίλοι μπορέσουν να παν στον ψηφιακό κόσμο. Αφού ο Oikawa έπεσε σε βαριά κατάθλιψη μετά τον χαμό του μοναδικού φίλου του, άρχισε να φυτεύει κάποιους μαύρους σπόρους όπου και είχαν απομείνει από τα δεδομένα του Millenniummon μετά την εξολόθρευσή του, σε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό νεαρών παιδιών. Στις 30-12-2002, τα εκλεκτά παιδιά μπόρεσαν να σταματήσουν τον Oikawa από τον σκοπό του, αλλά δεν είχαν καταλάβει πως αυτός ελέγχονταν από το πνεύμα του Myotismon, έναν από τους εχθρούς της προηγούμενης ομάδας εκλεκτών παιδιών που σκοπός του ήταν να κυριεύσει με την δύναμή του στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και στον πραγματικό. Ενώ ο απελπισμένος ενήλικας ήταν έτοιμος να εξαπολύσει μια από τις επιθέσεις του με την βοήθεια των δυνάμεων του Myotismon προς τον παππού του Cody, ο Μαύρος War-Greymon μπαίνει μπροστά την τελευταία στιγμή για να τον προστατέψει, θυσιάζοντας τον εαυτό του. Τελικά ο Μαύρος War-Greymon είχε βρει τον λόγο της ζωής του, και αυτός ήταν να γνωρίσει την πραγματική αγάπη, την χαρά και ότι θα έπρεπε να ζει την κάθε στιγμή. Μετά τον θάνατο του Μαύρου War-Greymon οι μαύροι σπόροι άνοιξαν ένα ρήγμα ανάμεσα σε μία άλλη διάσταση και την Γη. Όλοι νόμιζαν πως ήταν ο ψηφιακός κόσμος, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ο κόσμος των ονείρων, ένας καλειδοσκοπικός κόσμος όπου μπορούσε να πραγματοποιεί τις επιθυμίες του καθένα .


Ο Oikawa μόλις μπαίνει42στον κόσμο των ονείρων

Στο τέλος, αφού τα εκλεκτά παιδιά μεταφέρθηκαν σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο για αυτά, ο Myotismon εμφανίστηκε αναγεννημένος σε μια νέα και πιο τρομερή μορφή, αυτή του MaloMyotismon, ενώ αμέσως μετά απορρόφησε τα σώματα της Arukenimon και του Mummymon.

Ο MaloMyotismon έτοιμος να καταβροχθίσει την Arukenimon και τον Mummymon


43

Με την βοήθεια όλων των εκλεκτών παιδιών από όλο τον κόσμο και αφού χρησιμοποίησαν το φως που υπήρχε μέσα τους και τις επιθυμίες τους για να ξαναγίνει ο ψηφιακός κόσμος όπως πριν, η ομάδα των νεαρών εκλεκτών παιδιών, μπόρεσε να εξολοθρεύσει τον αδυσώπητο MaloMyotismon. Ο Oikawa ήταν πλέον πολύ αποδυναμωμένος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει στον ψηφιακό κόσμο, αλλά τότε μετατρέπεται ο ίδιος στον φύλακα αυτού, την ώρα που το σώματα του εξαϋλώνονταν. Τα εκλεκτά παιδιά επανέφεραν για άλλη μια φορά την ειρήνη στους δύο κόσμους και όλα μαζί ξαναγύρισαν σπίτια τους για να περάσουν τις υπόλοιπες ημέρες των Χριστουγέννων ευχάριστα μαζί με τις οικογένειές τους.

Τα εκλεκτά παιδιά χρησιμοποιούν το φως που έκρυβαν μέσα τους για να μπορέσουν να νικήσουν τον MaloMyotismon


44

Digimon Adventure 02 Armor Evolution to the Unknown

Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2003, ο Davis εξηγεί στον Veemon ότι η ημέρα αυτή «είναι μια μέρα όπου τα κορίτσια λένε στα αγόρια ότι τους αρέσουν οι σοκολάτες». Έτσι, προκειμένου τα κορίτσια να σκεφτούν ότι είναι ωραίος, ο Davis πηγαίνει στο διαμέρισμά του Mat και του ζητά να μπει στην μπάντα του, αλλά λόγω της κακής φωνής του, ο Mat τον διώχνει από το διαμέρισμά του. Εν τω μεταξύ η Kari, η Mimi, η Sora και τα Digimon τους βρίσκονταν σε ένα πολυκατάστημα. Όταν η Mimi και η Kari αρχίζουν να μιλάνε για τη σχέση της Sora και του Mat, η Sora έρχεται σε δύσκολη θέση και λόγω αμηχανίας κουνάει την ρακέτα του τένις της προς αυτές με αποτέλεσμα να χτυπήσει κάποιον κατά λάθος. Αυτός συγχωρώντας την, την ρωτά που μπορεί να πάρει μια καρδιά. Χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς εννοούσε, τα νεαρά κορίτσια του δείχνουν ένα μέρος το οποίο πουλάει σοκολατένιες καρδιές. Από την άλλη, ο Davis πηγαίνει στο σπίτι του Izzy και του ζητάει να τον διδάξει πώς να χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή, ώστε να μπορεί να εντυπωσιάσει τα κορίτσια με αυτόν τον τρόπο. Ο Izzy συμφωνεί αλλά ο Davis πατάει ένα κουμπί χωρίς να ξέρει και ξαφνικά συναγερμοί από τον υπολογιστή του Izzy απενεργοποιούνται. Νευριασμένος ο Izzy τον πετά έξω από το σπίτι του. Ο Davis αποφασίζει τελικά να είναι ο εαυτός του. Στο πολυκατάστημα, ο παράξενος άνθρωπος ζητά από το ταμείο μια καρδιά. Η ταμίας του λέει ότι δεν πωλούν τέτοιες καρδιές και αυτός απότομα της επιτίθεται. Ο Joe πρόκειται να πήγαινε για ένα τριπλό ραντεβού μαζί με τους αδελφούς του, τις αδελφές της Yolei και με την Jun, την αδερφή του Davis. Ο Joe ένιωθε εξαιρετικά άβολα και για να ηρεμίσει άνοιξε την τηλεόραση. Όμως, στις ειδήσεις υπήρχε ένα επείγον περιστατικό για κάποιον που επιτέθηκε στο πολυκατάστημα! Ο παράξενος άνδρας είχε καταλάβει το πολυκατάστημα και η αστυνομία ήταν απέξω. Κρατάει τις Sora, Mimi και Kari ως ομήρους. Ψάχνει για καρδιές. Έτσι ο Joe πηγαίνει για να βοηθήσει γρήγορα. Μέσα στο το πολυκατάστημα, τα κορίτσια και τα Digimon τους πολεμούν τον άνδρα που όπως φαίνεται ήταν ένα Boltmon, ένα Digimon χωρίς καρδιά, το οποίο είχε έρθει για να βρει μία. Οι T.K., Izzy, Cody, Ken, Yolei και τα Digimon τους καταφτάνουν έξω από το πολυκατάστημα, μαζί με τους Tai, Matt και Davis. Ο Tai τους χωρίζει σε δύο ομάδες. Ο Tai, ο Matt και η Yolei πάνε μαζί, ενώ ο Joe είναι υπεύθυνος για την άλλη ομάδα με τα υπόλοιπα παιδιά όπου σκοπός της είναι η εύρεση της πραγματικής πηγής αυτού του κακού Digimon. Η ομάδα του Tai είναι υπεύθυνη για τη διάσωση των κοριτσιών. Ο Tai προσπαθούσε να βρει ένα σχέδιο για να μπει μέσα και να


45

βοηθήσει τα κορίτσια να βγουν έξω, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να παλέψουν μαζί. Έτσι, μια πρόταση που γίνεται, είναι ότι κάποιος θα μπορούσε να μεταμφιεστεί σε υπάλληλο παράδοσης ramen (γιαπωνέζικο φαγητό) και με αυτόν τον τρόπο να μπει μέσα. Τότε διαπιστώνεται πως μόνο σε μια κοπέλα θα μπορούσε να της επιτραπεί η είσοδος με τέτοιο τρόπο. Η Yolei προσφέρεται εθελοντικά μαζί με το Digimon σύντροφό της Hawkmon, γιατί μόλις εισχωρούσαν μέσα θα μπορούσε να κάνει γενετική μεταμόρφωση με την Tailmon, το Digimon της Kari. Καταφέρνουν να μπουν, αλλά τελικά παγιδεύονται επίσης.

Έξω από το κατάστημα η ομάδα του Joe συναντιέται με την άλλη ομάδα. Ο Tai και ο Matt εξηγούν πώς το σχέδιό τους απέτυχε. Έτσι o Matt σκέφτεται ένα νέο σχέδιο. Θα χόρευαν προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή του Boltmon. Ο Davis το αρνείται και σκέφτεται να μεταμφιεστεί σε Άρχοντα των Digimon αρχίζοντας να κάνει μιμήσεις του. Ο Ken αρχίζει να λέει στον Davis πως το σκοτάδι δεν είναι αυτό που πραγματικά φαίνεται και δεν θα μπορούσε να γίνει ο Άρχοντας των Digimon έτσι απλά. Ξαφνικά ένα Digi-αυγό εμφανίζεται με το Έμβλημα της Καλοσύνης πάνω του. Τότε το Digimon του Ken, ο Wormmon θωρακομεταμορφώνεται σε Pucchiemon πυροβολώντας τον Davis με ακτίνα καρδιάς για να τον γυρίσει πίσω στον φυσιολογικό του εαυτό. Μετά από αυτό, το Digimon πίσω από όλα αυτά φαίνεται πως ήταν ένα Pukumon που είχε επωφεληθεί από την κατάσταση του Boltmon, προκειμένου να καταστρέψει τα εκλεκτά παιδιά. Τα εκλεκτά παιδιά έχοντας εισχωρήσει πλέον απότομα μέσα στο πολυκατάστημα, συνάντησαν τις κοπέλες και αποφάσισαν να κάνουν θωρακομεταμορφώσεις. Αλλά προτού μπορέσουν να τις κάνουν, ο Joe πέφτοντας πάνω τους κατά λάθος ανακατεύει τα τερματικά όλων των παιδιών.

Η Yolei χρησιμοποιεί το Digi-αυγό της φιλίας του Davis για να εξελίξει τον Hawkmon σε Rinkmon και ο Τ.Κ. χρησιμοποιεί το Digi-αυγό του φωτός της Kari για να εξελίξει τον Patamon σε Manbomon. Ο Cody δεν ήθελε να εξελίξει το δικό του Digimon καθώς πίστευε ότι είναι περίεργο να χρησιμοποιήσει κάποιος το Digi-αυγό κάποιου άλλου, αλλά ο Armadillomon τον πείθει. Χρησιμοποιεί το Digi-αυγό της αγάπης της Yolei για να εξελίξει τον Armadillomon σε Pteramon, ενώ η Kari μεταμόρφωσε την Tailmon σε Butterflymon με το Digi-αυγό της γνώσης που άνηκε στον Cody. Ο Davis χρησιμοποιεί το Digi-αυγό του Τ.Κ. για να εξελίξει τον Veemon σε Sagittarimon. Ο Pucchiemon με τον Boltmon και τα παιδιά στη συνέχεια πολεμούν όλοι μαζί τον Pukumon. Αφού νίκησαν το κακό Digimon, ο Pucchiemon χρησιμοποιώντας ακτίνα καρδιάς καταφέρνει να γυρίσει πίσω στα λογικά του και τον Boltmon. Τελικά όλα γύρισαν στην φυσιολογική τους κατάσταση και τα παιδιά συνέχισαν την μέρα τους μετά από αυτή την αξέχαστη εμπειρία.


46

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Boltmon - O Pucchiemon - Ο Pukumon - Ο Rinkmon

(Από αριστερά προς τα δεξιά): Ο Manbomon - Ο Pteramon - Ο Butterflymon - Ο Sagittarimon


47

Digimon Adventure 02 Diaboromon Strikes Back

Τρεις μήνες μετά την ήττα του MaloMyotismon, τα εκλεκτά παιδιά βρίσκονται και πάλι αντιμέτωπα με τον Diaboromon ο οποίος Kuramon παντού εμφανίστηκε μέσα στο διαδίκτυο. Ο Tai και ο Mat σπεύδουν γρήγορα για το διαδίκτυο μαζί με τον Omnimon, όσο τα νέα εκλεκτά παιδιά πηγαίνουν να ασχοληθούν με το σμήνος τον Kuramon (η πρώτη μορφή του Diaboromon) που είχαν γεμίσει όλο το Tokyo.

Με την βοήθεια του Angemon και της Angewomon μαζί με τον T.K. και την Kari, ο Omnimon κατάφερε και πάλι να συντρίψει τον Diaboromon, παρόλα αυτά όμως αποδείχτηκε πως ήταν μια παγίδα, με αποτέλεσμα μετά την καταστροφή του εχθρού να γεμίσει πολλά περισσότερα Kuramon ο πραγματικός κόσμος. Τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου όταν τα ενοχλητικά πλάσματα αποφασίζουν να συγχωνευτούν για να δημιουργήσουν ένα Digimon super επιπέδου, τον Armageddemon.

Armageddemon


48

Είναι τόσο δυνατός που ούτε ο Omnimon αλλά ούτε και ο Imperialdramon είναι σε θέση να τον νικήσουν. Τελικά, ο Omnimon αποφασίζει να στείλει την τελευταία ποσότητα της Imperialdramon Paladin Mode ενέργειας του στον Imperialdramon Fighter Mode κάνοντας τον να μετατραπεί σε μια δυνατότερη μορφή, δηλαδή σε Imperialdramon Paladin Mode.

Χρησιμοποιώντας το Σπαθί-Omni για να επιτεθεί, ο Imperialdramon καταφέρνει να ισοπεδώσει τον παντοδύναμο εχθρό, διαιρώντας τον και πάλι στα χιλιάδες Kuramon. Με την βοήθεια της ενέργειας των Digivices των εκλεκτών παιδιών και των κινητών τηλεφώνων των ανθρώπων από όλη τη πόλη, το Σπαθί-Omni καταφέρνει να δυναμώσει και όλα τα Kuramon να εξαϋλωθούν για μια και για πάντα. Έτσι, τα εκλεκτά παιδιά ξαναγύρισαν στην καθημερινότητάς τους και η ειρήνη γύρισε στη Γη αλλά και στο διαδίκτυο.

Ο Imperialdramon Paladin Mode αποτελειώνει τον Armageddemon


49

Digimon Adventure 02 Original Story 2003 Spring

Η καθημερινή ζωή των εκλεκτών παιδιών συνεχιζόταν ήρεμα την Άνοιξη του 2003, βλέποντας τον Davis να πειραματίζεται με τα γυαλιά που του έδωσε ο Tai, τα οποία συμβολίζουν τα χαρακτηριστικά ενός καλού αρχηγού.

Τα έξι εκλεκτά παιδιά σε μια βόλτα τους μπροστά από το κτίριο της Odaiba

Ο Τ.Κ. είχε αρχίσει να γράφει για τις περιπέτειές του στον ψηφιακό κόσμο, εκφράζοντας τα έντονα συναισθήματά που ένιωθε όταν τις ζούσε.

Παράλληλα ο Cody πήρε το συντροφικό του Digimon, τον Armadillomon για να επισκεφτούν τον τάφο του πατέρα του. Συζήτησαν για τις θυσίες που ο Oikawa και οι άλλοι είχαν κάνει. Ο Cody υποσχέθηκε να αρχίσει να προσπαθεί να καταλάβει γιατί το κακό θέλει να κυριεύσει ορισμένα άτομα, έτσι ώστε να μπορέσει να το παρεμποδίσει στο μέλλον. Η Yolei από την άλλη άρχισε να σκέπτεται σοβαρά για τη ζωή που θα έκανε σαν ένα γυμνασιόπαιδο, τις προσπάθειες της να σχηματίσει μια μουσική μπάντα, τα συνεχώς αυξανόμενα συναισθήματα της για τον Ken και την νέα εμμονή της με το μαύρο τσάι. Αντίστοιχα ο Ken αναπολούσε τον αδερφό του, τα λάθη του παρελθόντος και πόσο ευτυχισμένος και ευγνώμων είναι τώρα. Η Kari είχε αρχίσει την καταγραφή ενός βίντεο για μια τάξη διδασκαλίας που απευθυνόταν σε νέα εκλεκτά παιδιά, για το πως να συμπεριφέρονται και να ενεργούν ως καλοί σύντροφοι στα Digimon τους. Μιλά επίσης για μερικές από τις εμπειρίες της με την Tailmon στον ψηφιακό κόσμο. Επίσης η αδελφή του Davis, η Jun, μαζί με τις δύο μεγαλύτερες αδελφές της Yolei, καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος αδελφός του Joe, έχουν όλοι γίνει πρόσφατα εκλεκτά παιδιά και


50

χρειάζονται βοήθεια στον άλλον κόσμο. Τότε, η Kari και οι άλλοι ορίζονται να βοηθήσουν τους νέους στις περιπέτειες τους. Φαίνεται πως το βίντεο της Kari αποδείχθηκε ότι ήταν εκπληκτικά χρήσιμο.

Digimon Adventure 02 The Door to Summer Το καλοκαίρι του 2003, ο Davis και ο Chibimon πάνε στη Νέα Υόρκη. Ελπίζουν ότι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν ήταν μια καλή αρχή για τον Davis. Έχασε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, η Kari τον απέρριψε και ο Cody βρήκε κοπέλα πριν από αυτόν. Συναντήθηκε τελικά με την Mimi και τον Willis. Ο Davis άρχιζε να ακούει μια φωνή, αλλά κανείς άλλος δεν την αντιλαμβανόταν. Χωρίς προειδοποίηση, ολόκληρη η πόλη πέφτει κάτω από ένα περίεργο χειμώνα και ερημώνει. Όλοι αποφασίζουν ότι πρέπει να πάνε να βρουν πιο ζεστά ρούχα για τις καιρικές συνθήκες. Αφού πήραν μερικά παλτά, η Mimi λέει ότι η κατάστασή τους της θυμίζει μια ιστορία που κάποτε είχε διαβάσει για μια γάτα που έψαχνε κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας μια πόρτα που να οδηγεί στο καλοκαίρι. Ο ιδιοκτήτης της γάτας ήθελε επίσης να βρει την πόρτα, επειδή τα πράγματα πήγαιναν στραβά στη ζωή του ακριβώς όπως και του Davis, ο οποίος συνέχιζε να ακούει τη φωνή. Καθώς έκανε περισσότερο κρύο, τα παιδιά άρχισαν να βλέπουν πυγολαμπίδες. Στη συνέχεια συναντούν ένα κορίτσι χωρίς όνομα, το οποίο η Mimi ονομάζει "Nat-Chan". Το κορίτσι αποκτά μεγάλη συμπάθεια προς τον Davis και δεν μπορεί να θυμηθεί από πού ήρθε. Η μυστήρια φωνή αποκαλύπτεται τελικά πως ερχόταν από την άγνωστη νεαρή κοπέλα.

Τα τρία νεαρά παιδιά μαζί με την μυστηριώδης κοπέλα


51

Τα παιδιά και τα Digimon τους καθώς περιπλανιούνταν ανακαλύπτουν πως οι σύντροφοι τους δεν μπορούσαν να μεταμορφωθούν. Επίσης βλέπουν μερικά μεγάλα σημάδια νυχιών στα δέντρα, ενώ κάποια άλλα δέντρα είχαν καταστραφεί και βρίσκονταν στο έδαφος. Ακόμα και ένα σπίτι είχε κατεδαφιστεί. Στη συνέχεια, η Nat-Chan και ο Davis αρχίζουν έναν χιονοπόλεμο αφήνοντας όλους τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Chibimon, “στην απ' έξω”. Λέει στον Davis ότι θα πρέπει να τρέξουν μακριά και να αφήσουν πίσω όλους τους άλλους αλλά ο Davis αρνείται και επιστρέφει πίσω στους υπόλοιπους. Στην συνέχεια το νεαρό κορίτσι πηγαίνει προς τον Willis, του φέρεται καλά και αρχίζει να του “κολλάει”. Ο Davis μετά από έναν τσακωμό με τον Chibimon, περιπλανιέται ακολουθούμενος από την Nat-Chan μόνος του. Εκείνη του λέει ότι νιώθει μόνη, διότι όλοι έχουν ένα Digimon σύντροφο εκτός από αυτή. Ο Davis της λέει ότι ίσως κάποια μέρα θα πάρει και αυτή ένα Digi-Αυγό. Η Nat-Chan λέει ότι δεν θέλει Digimon, αλλά θέλει κάποιον σαν τον Davis. Μόλις τα παιδιά συναντήθηκαν και πάλι όλα μαζί, σε μια στιγμή συνειδητοποίησαν ότι η Nat-Chan είχε εξαφανιστεί και όλοι άρχισαν να την αναζητούν. Ενώ έψαχναν, η ομάδα συναντά ακόμη περισσότερες πυγολαμπίδες. Μερικές προσκολλούνται στον Chibimon και τον Gummymon, δηλαδή την προηγούμενη μορφή του Terriermon, αρχίζοντας να συμπεριφέρονται παράξενα. Συνειδητοποιούν ότι οι πυγολαμπίδες είναι στην πραγματικότητα κακά τσιπ δεδομένων. Βλέπουν την Nat-Chan ενώ τα τσιπ έρχονταν από μέσα της. Συνειδητοποιούν ότι είναι Digimon και αυτή που ευθύνεται τόσο για τα σημάδια νυχιών και για τα γκρεμισμένα δέντρα αλλά όσο και για όλα τα άλλα περίεργα συμβάντα. Εκείνη την ώρα, μεταμορφώνεται. Όλοι τρέχουν μακριά εκτός από τον Davis ο οποίος της λέει ότι είναι απλά μόνη. Η Nat-Chan εξαφανίζεται μαζί με τα τσιπ των δεδομένων, αφού ευχαρίστησε τον Davis και διόρθωσε όσες καταστροφές είχε προκαλέσει. Στην συνέχεια τα παιδιά βρήκαν ένα Digi-Αυγό από το σημείο όπου η Nat-Chan είχε εξαφανιστεί και αποφάσισαν να προσπαθήσουν να βρουν τον άνθρωπο σύντροφο της.

Digimon Xros Wars - The Young Hunters Who Leapt Through Time Σε ένα παράλληλο σύμπαν υπάρχει ένας μυστήριος χωροχρόνος ανάμεσα στον ανθρώπινο και τον ψηφιακό κόσμο. Αρχικά συνυπήρχε ανεξάρτητα από τον πραγματικό κόσμο αλλά εν τέλει συγχωνεύτηκε με αυτόν. Είναι αρκετά ευαίσθητος και μπορεί να αποσυντεθεί σε δεδομένα με ένα απλό άγγιγμα. Αυτός ο χώρος λέγεται DigiQuartz. Λόγω της σύνδεσης του με τον πραγματικό κόσμο, τα γεγονότα που συμβαίνουν μέσα στον DigiQuartz αποτυπώνονται και στον ανθρώπινο κόσμο


52

μέσω διαφόρων αναλογιών, όπως «παράθυρα» που εμφανίζονται ή αντικείμενα που κινούνται τριγύρω. Με τον καιρό ο DigiQuartz επεκτάθηκε εκτός της Ιαπωνίας και έφτασε τόσο μακριά όσο το Hong Kong ή τις ΗΠΑ. Ποικίλα Digimon κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τον DigiQuartz αλλά χάθηκαν πριν απορροφηθούν και αλλοιωθούν από την δύναμη των ανθρωπίνων συναισθημάτων. Μετά την μεγάλη μάχη ενάντια σε ένα τρομερό Digimon, τον DarknessBagramon, ένα χρόνο πριν την συγχώνευση Ο DarknessBagramon του DigiQuartz με τον πραγματικό κόσμο, δημιουργήθηκε ένα Digimon, ο Quartzmon από ένα μέρος των δεδομένων του σατανικού αυτοκράτορα που προαναφέρθηκε, συνδυασμένα με το ψηφιακό δίκτυο του πραγματικού κόσμου. Είναι ικανός να ενεργοποιεί το DigiQuartz το οποίο χρησιμοποιεί για να προσελκύει τα Digimon και να ταΐζεται από τα δεδομένα τους. Ο σκοπός του ήταν να μετατρέψει τον ανθρώπινο κόσμο σε DigiQuartz. Ύστερα από την σωτηρία του κόσμου πριν ένα χρόνο, ο Bagramon (η απλή μορφή του DarknessBagramon) ευαισθητοποιήθηκε από την προσφορά των νεαρών εκλεκτών παιδιών και θέλησε να πράξει ομοίως. Έτσι το πνεύμα του μετενσαρκώθηκε σε μια ανθρώπινη μορφή ενός γέρου. Ο γέρος σχεδίασε να συγκεντρώσει τους έξι θρυλικούς ήρωες από τα διάφορα σύμπαντα που είχαν σώσει τον ψηφιακό αλλά και τον πραγματικό κόσμο τους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και να χρησιμοποιήσει το Brave Snatcher ώστε να νικήσουν τον νέο εχθρό. Το Brave Snatcher δημιουργήθηκε από το δεξί χέρι του Bagramon μετά τον θάνατο του. Σχεδιάστηκε ειδικά για να χρησιμοποιηθεί εναντίον του Quartzmon και τελικά να τον εξολοθρεύσει. Πριν

O Quartzmon


53

την συνένωση του με τα απομεινάρια του δεξιού χεριού του Bagramon, το Brave Snatcher ήταν πανομοιότυπο με έναν εξάντα ο οποίος είχε βάση για έξι εμβλήματα, καθένα για τους αρχηγούς από τις έξι ομάδες εκλεκτών παιδιών.

Το Brave Snatcher στα χέρια ενός νέου εκλεκτού παιδιού

Την χρονική στιγμή μετά την νίκη του Apocalymon και την χρονική στιγμή μετά την νίκη του MaloMyotismon ο Tai, ο Davis και οι ομάδες τους μεταφερθήκαν στο προαναφερόμενο σύμπαν. Αντίστοιχα και οι άλλες ομάδες παιδιών από τα αλλά σύμπαντα.

Ο Tai και ο Davis στο σύμπαν όπου καλέστηκαν για βοήθεια


54

Οι θρυλικοί ήρωες βάζουν τις δυνάμεις τους στον εξάντα για την ανάκτηση του Brave Snatcher

Τελικά τα παιδιά βοήθησαν για την ανάκτηση του Brave Snatcher και την νίκη του Quartzmon, μετατρέποντας τον πραγματικό κόσμο πίσω στην κανονική του μορφή και πάλι. Οι προσπάθειες των παιδιών βοήθησαν στην επιστροφή τους και στην συνέχιση των περιπετειών τους.

Επίλογος

Είκοσι πέντε χρονιά μετά από αυτές τις απίστευτες περιπέτειες όλων των εκλεκτών παιδιών, ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος συνυπήρχαν μαζί ειρηνικά. Υπήρχε άνετη πρόσβαση και στους δυο κόσμους και από τις δυο πλευρές. Οι άνθρωποι είχαν αρχίσει να μελετούν τα Digimon ενώ ο κάθε ένας τους είχε από ένα. Ωστόσο η κατάληξη των ηρώων μας ήταν και αυτή ευχάριστη. Ο T.K. Takeru έγινε συγγραφέας, γράφοντας ένα βιβλίο με τις περιπέτειες στα νεανικά του χρόνια παρέα με τα Digimon ενώ είχε αποκτήσει έναν γιο. Ο Tai Yagami έγινε διπλωμάτης μαζί με τον Agumon για να γεφυρώνει τις διαφορές στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο ενώ απέκτησε και αυτός έναν γιο. Ο Mat


55

Ishida έγινε ο πρώτος άνθρωπος αστροναύτης που έφτασε στο φεγγάρι με Digimon. Παντρεύτηκε την Sora Takenouchi η οποία έγινε σχεδιάστρια μόδας και μαζί απέκτησαν έναν γιο και μια κόρη. Ο Joe Kido έγινε τελικά γιατρός επικεντρώνοντας το επάγγελμα του στον ψηφιακό κόσμο, παράλληλα απέκτησε και έναν γιο. Η Mimi Tachikawa έγινε σεφ και απέκτησε και αυτή ένα αγοράκι. Ο Izzy Koshiro ασχολήθηκε με την μελέτη του ψηφιακού κόσμου ενώ απέκτησε μια κόρη. Η Kari Yagami έγινε νηπιαγωγός και απέκτησε μια κόρη. Η Yolei Inoue παντρεύτηκε τον Ken Ichijouji ο οποίος έγινε αστυνομικός και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, δυο αγόρια και ένα κορίτσι. Παρόλα αυτά η Yolei ασχολήθηκε κυρίως με την φροντίδα των παιδιών της ενώ αντίθετα ο Cody Hida έγινε δικηγόρος αστικού δικαίου και απέκτησε μια κόρη. Τέλος, ο Davis Motomiya έβγαλε πολλά λεφτά μαζί με τον Veemon από ένα εστιατόριο sushi στην Αμερική ενώ αργότερα έγινε ένας μεγάλος επιχειρηματίας με αλυσίδα εστιατόριων σε όλο τον κόσμο αφού παράλληλα απέκτησε και έναν γιο!

Η ευχάριστη κατάληξη των ηρώων μας


56

Credits and Some Other Words Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα άτομα τα οποία με βοήθησαν για την δημιουργία αυτού του βιβλίου, η οποία δημιουργία του ήταν και ένας από τους στόχους ζωής μου. Όλα ξεκίνησαν στα μέσα Ιανουαρίου του 2012 όπου και είχα την ιδέα για την δημιουργία ενός βιβλίου, το οποίο θα κάλυπτε κάθε σημείο και άγνωστη λεπτομέρεια όλων των γεγονότων που αφορούσαν τις δυο πρώτες σεζόν Digimon αλλά και τα video games, cd dramas και ότι άλλη πληροφορία είχαμε για αυτές. Τελικά η ολοκλήρωση του βιβλίου έγινε μετά από μισό χρόνο περίπου, δηλαδή τον Αύγουστο του 2012, λίγο πριν μπω στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όλη την προσπάθεια μου, μαζί και όσων με βοήθησαν, θέλω να την αφιερώσω πρώτα στον μικρό μου αδελφό και κατά δεύτερον σε όλα αυτά τα άτομα που ήταν μαζί μου καθ’ όλη τη διάρκεια του project και με υποστήριζαν.

Ονομαστικά τα άτομα που με βοήθησαν είναι τα εξής:

Christaras Andy777 Seraphimon_TK Xaris007 Vag7 Fotis333 DariaMo TziKei

© 2012 Neropsalidas Project.


Profile for Neropsalidas

Adventures In The Digital World 00  

Μία προσωπική προσπάθεια για την δημιουργία του πρώτου βιβλίου Digimon που σχετίζεται με την εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν μέρος στις...

Adventures In The Digital World 00  

Μία προσωπική προσπάθεια για την δημιουργία του πρώτου βιβλίου Digimon που σχετίζεται με την εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν μέρος στις...

Advertisement