Page 3

NEOMAR CONSULTING NEWSLETTER

PAGE 3

Exista o metoda simpla pentru cresterea vanzarilor? Bazele de date cu potentiali clienti. Deseori, cresterea vanzarilor este o operatiune mai usoara decat o pare. De ce? Pentu ca deseori putine companii reusesc sa acopere prin forta de vanzari intreaga piata. Sa presupunem ca vindeti aditivi sau adezivi pentru industria mobilei. Stiati ca in Romania sunt circa 4000 de companii active care au ca obiect de activitate productia mobilierului. Cati dintre acestia stiu de oferta Dvs.? Intrebarea corecta nu este “De ce nu cresc vanzarile?“ ci “Este compania pregatita pentru cresterea vanzarilor?” . Primul pas necesar il constituie angajarea, in numar superior nevoilor curente, a unui personal de vanzari. Pasul numarul 2 este oferirea unui instrument eficient de lucru si anume: o baza de date suficient de cuprinzatoare cu potentialii clienti. Precalificarea clientilor – cheia spre cresterea eficientei echipelor de vanzari? Irosirea timpului agentilor de vanzari in discutii neproductive cu potentiali clienti de importanta redusa reprezinta un mare neajuns al multor procese de vanzare. O abordare eficienta consta in solicitarea serviciilor unei companii specializate in cercetare de piata pentru precalificarea clientilor. Astfel, puteti alege dintr-o lista cuprinzatoare de clienti pe cei care satisfac cel mai bine asteptarile dvs, in termeni de potential. Astfel, cu acelasi buget global la nivelul unui departament de vanzari va puteti permite personal de vanzari mai bine calificat, mai bine platit si motivat decat al concurentei.

Salariu agent vanzari top Salariu agent vanzari mediu Salariu operator call center

Precalificarea clientilor printr-un call-center motiveaza suplimentar personalul de vanzari si ii sporeste eficienta in conditii de eficienta a costului. Neomar Consulting va poate sprijini cu baze de date extinse si cu precalificarea clientilor.

Resurse umane – vremea evaluarii Dezvoltarea economica accelerata din ultimii ani a condus la o presiune ridicata pe piata resurselor umane. Acest fapt s-a rasfrant si asupra departamentelor de marketing ale multor companii. In 2007 si 2008 multe companii s-au confruntat cu o fluctuatie a personalului superioara celei considerate normale intrucat destul de multi angajati au migrat catre o pozitie mai buna, atrasi mai ales de prospectele oferite de sectoarele vedeta: imobiliare, constructii, auto, etc Companiile care din diverse motive nu au putut onora pretentiile in rapida crestere a celor mai buni oameni s-au vazut puse in situatia de a avea un deficit de personal si de a fi nevoite sa angajeze oameni in conditiile unei piete a muncii lipsita de resurse si cu salarii in crestere. Acum insa situatia arata foarte diferit. Domeniile vedeta care acum 1-2 ani atrageau ca un magnet oamenii cu salarii ce uneori depaseau pozitiile similare din economii superioare Romaniei sunt acele domenii care acum genereaza accelerat someri. Pentru angajatorul obisnuit, acum este momentul sa se asigure ca are un personal bine pregatit (inclusiv la marketing) iar daca nu il are sa ia toate masurile pentru a-si completa echipa cu cei mai valorosi oameni pe care ii poate gasi. Capitalul uman disponibil in aceasta perioada poate compensa in unele cazuri in mod eficient lipsa capitalului financiar.

Sfaturi pentru accesarea cu succes a acestor finantari:

Informer 2  

Newsletterul companiei Neomar Consulting

Advertisement