Page 2

PAGE 2

NEOMAR CONSULTING NEWSLETTER

Pretul – cel mai important criteriu? Pretul trebuie privit mai degraba ca un instrument nu ca o garantie a succesului

Constituie pretul principalul criteriu in functie de care clientii iau decizia de cumparare in zilele noastre? Dacă se intervievează managerii din industrie, aceştia vor răspunde, de regulă, pozitiv la întrebarea enunţată anterior. În realitate nu este chiar aşa, preţul fiind doar principalul element pe care beneficiarii ajung să-l negocieze cu producătorii aflaţi în aşa-numita "listă scurtă". Problema esenţială şi adevăratele elemente care contribuie la formarea deciziei de achiziţie reprezintă, practic, acele aspecte care îi determină pe consumatori să includă o firmă pe "lista scurtă", să solicite o ofertă şi, în final, să accepte un produs care - în mod paradoxal - nu are cel mai mic preţ. Companiile trebuie să înţeleagă faptul că, în pofida declaraţiilor formale, clientii finali nu se ghidează întotdeauna şi exclusiv pe criteriul produsului ieftin. Făcând o paralelă cu industria auto, dacă aşa ar fi stat lucrurile, pe arterele rutiere s-ar fi putut observa exclusiv maşini "low-cost". Criteriul financiar este, însă, unul dintre puţinele componente măsurabile ale ofertei, uşor de înţeles şi simplu de negociat şi, de aceea, presiunile aplicate în această direcţie sunt mai vizibile. De obicei, decizia de cumpărare se ia punând în balanţă atât elementul costului, cât şi alte aspecte nemăsurabile, cum ar fi: marca, termenul de garantie, locatia de cumparare, vizibilitatea mărcii în diverse suporturi publicitare, amabilitatea si profesionalismul personalului etc. Toate acestea au grade de importanţă diferite, în funcţie de caracteristicile fiecărui segment de clienti. De aceea, este necesar ca o companie să-şi conceapă strategia de marketing ţinând cont de particularităţile fiecărui segment de clienti, particularitati care pot fi cel mai usor aflate si urmarite prin intermediul unui proces metodic de studiu.

Deseori, rezultatele unui studiu de piata sunt insuficient de bine aprofundate si utilizate de catre client. Trainingul corecteaza aceste neajunsuri.

Trainingul – catalizatorul efectelor unei cercetari de piata Pentru cresterea competitivitatii clientilor sai, Neomar Consulting a lansat in 2009 servicii mixte de training si cercetari de piata. Multi clienti realizeaza studii de piata insa destul de putini le fructifica la maximum. Pacat, avand in vedere ca un plus de 10% la costul unui studiu poate genera o valoare adaugata de peste 50% printr-o mai buna exploatare de client a rezultatelor acestuia. Nu transformati un studiu intr-un material lecturat ca o revista. Transformati-l intr-un veritabil instument de lucru. Puteti realiza acest lucru prin combinarea unui studiu de piata cu o sesiune de training. Va asigurati astfel ca personalul Dvs. intelege pe deplin rezultatele studiului si identifica detaliile si aspectele care conteaza. In plus, in cadrul sesiunii de training se poate realiza un schimb de opinii si recomandari cu privire la modalitatile de imbunatatire a activitatii.

Informer 2  
Informer 2  

Newsletterul companiei Neomar Consulting

Advertisement