Page 1

CMYK

2010: Η χρ ονιά των ακραίων κα ι ρ ι κ ώ ν φ α ι ν ο μ έ ν ω ν

Κυκλάδες: Ο ι Τo p π α ρ α λ ί ε ς

Νέοι Καιροί

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

I Σ Ε Λ. 2 4

της ∆ευτέρας

www.neoikairoi.com

Συνέντευξη από επαγγελματίες της Καρδίτσας

I ΣΕΛ. 10 -11

Αύξηση του επιδόματος ανεργίας I ΣΕΛ. 4

Καταβολή επιδομάτων Πρόνοιας I ΣΕΛ. 4

To αστυνομικό δελτίο της περασμένης εβδομάδας I ΣΕΛ. 5

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε εκλογές

I ΣΕΛ. 13

I ΣΕ Λ. 25

Αρ. Φύλλου 17061 44ο Έτος Κωδικός: 1834 Εκδότρια - Δ/ντρια: Τσάβαλου Χριστίνα

Τιμή 1.00 1

18. 7. 2011

Χ ρ ε ο κο π ή σ α μ ε κα ι δ ε ν τ ο κα τ α λ ά β α μ ε ;

I Σ ΕΛ . 1 5

Η Ελλάδα… έσωσε από χρεοκοπία τη Γερμανία Το «γερμανικό οικονομικό θαύμα» δεν θα ήταν εφικτό αν το 1953 οι δανειστές του Βερολίνου δεν ενέκριναν «κούρεμα» 50% στο χρέος. Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν ουσιαστικά χρεοκοπημένη από το 1919 ως το 1953 εξαιτίας των δύο πολέμων που την κατέστρεψαν, όπως ακριβώς κατέστρεψαν και την υπόλοιπη Ευρώπη...Το γερμανικό μεταπολεμικό οικονομικό θαύμα οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους δανειστές της Γερμανίας (μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα!) το 1953 στο Λονδίνο και ενορχήστρωσαν «κούρεμα» του γερμανικού χρέους κατά 50% και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του κατά 30 έτη. Μόνο ύστερα από αυτή την πρωτοβουλία η γερμανική οικονομία κατόρθωσε να αναπτυχθεί και μέσα στις επόμενες δεκαετίες να επιβληθεί στην Ευρώπη και να υποστηρίξει την επανένωση της χώρας. Τα παραπάνω υπενθύμισε ο γερμανός καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας της London School of Εconomics κ. Αλμπρεχτ Ριτσλ σε πρόσφατα άρθρα του στην εφημερίδα «Τhe Guardian» και στο περιοδικό «Der Spiegel».

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ

Πανηγυρική εκδήλωση στο Μοσχάτο Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μοσχάτου διοργανώνει την Τρίτη 19 Ιουλίου ώρα 21.00 πανηγυρική χορευτική εκδήλωση στο προαύλιο της Εκκλήσιας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμήν του Προφήτη Ηλία και αποτελεί μέρος της πολιτιστικής προσπάθειας που καταβάλει ο Μορφωτικός Σύλλογος Μοσχάτου τα τελευταία χρόνια. Στους παραβρισκομένους θα προσφερθεί καλομαγειρεμένο μπλουγούρι και άφθονη διασκέδαση από την ορχρήστρα του Στέφανου Γατσαποστόλη. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου, τους χωριανούς και τους φίλους του χωριού μας να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Με τιμή Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


2

Παραπολιτικά

Επιμέλεια Ρ.Τ.

Διαξιφισμοί

Επιλεκτική ή όχι…

Είναι σίγουρο πως ότι συμβαίνει στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και τώρα στην Ιταλία, επηρεάζει ευρύτερα την Ευρωζώνη και έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει να υπάρξουν σταθερές διεθνείς αγορές και επιστροφή στην ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ύφεση επηρεάζει και τις ΗΠΑ τη στιγμή που εξέρχονται από μια βαθιά ύφεση και ακόμη υπάρχει οικονομική αστάθεια. Η αποκατάσταση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης των αγορών έχουν μεγάλη σημασία για την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα γιατί η Ε.Ε. έχει μεν ενιαίο νόμισμα αλλά δεν έχει δημοσιονομική και πολιτική ενοποίηση και αποτελεί ένα περίπλοκο περιβάλλον γιατί δεν υπάρχει μια κυβέρνηση, δεν υπάρχει μια φωνή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και ζητούμενο είναι πώς θα υπερβεί η Ε.Ε. το χάσμα μεταξύ των αναπτυγμένων και των περιφερειακών χωρών. Το ερώτημα αυτό βέβαια είναι ακόμη αναπάντητο. Είναι σίγουρο επίσης ότι οι Ευρωπαίοι χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα γιατί αν το μέλλον της χώρας είναι αρνητικό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και αρνητικές συνέπειες για τις υπόλοιπες ευάλωτες χώρες της ζώνης του ευρώ. Ψάχνουν λοιπόν έναν ανώδυνο, για εκείνους τρόπο να κόψουν το ‘’γόρδιο δεσμό’’. Δεν ενδιαφέρονται για οριστική λύση του προβλήματος αλλά για να τρενάρουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας μέχρι να λύσουν τα δικά τους προβλήματα. Είναι όμως αυτό εφικτό; Διάσημοι και έμπειροι οικονομολόγοι δηλώνουν πως η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας θα συμπαρασύρει και τις οικονομίες των άλλων κρατών της Ευρωζώνης και αλυσιδωτά την παγκόσμια οικονομία. Ίσως αυτό είναι και το μοναδικό μας όπλο επιβίωσης. Δεν τους συμφέρει να μας σπρώξουν στον γκρεμό, γιατί κανείς δε θα βγει αλώβητος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός, αλλά και οι υπουργοί του, χρησιμοποιούν ‘’όρους’’ που σπεύδουν μετά να ανακαλέσουν γιατί δημιουργούν πανικό στον λαό. Σκόπιμα ή λανθασμένα ο όρος ‘’επιλεκτική χρεοκοπία’’ ακούστηκε για πρώτη φορά επίσημα από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών. Το πώς το χρησιμοποίησε μετά η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα λίγο μας απασχολεί. Και όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι, οι δηλώσεις και οι εξηγήσεις από τον κ. Βενιζέλο μάλλον σπέρνει μεγαλύτερη ανασφάλεια και φόβο, παρά καθησυχάζουν τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν πια τι να περιμένουν… Όλα τα άλλα είναι απλώς… φούσκες, για να κάνουν θόρυβο σπάζοντας.

Τα δάνεια Είναι πλέον σαφές ότι τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τον μηχανισμό στήριξης, από τον Μάιο του 2011, κατευθύνθηκαν αποκλειστικά στην αποπληρωμή των ομολόγων που έληγαν και στην πληρωμή των τόκων. Με λίγα λόγια ‘’Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει’’. Μας δανείζουν, με μεγαλύτερο κάθε φορά επιτόκιο, για να τους πληρώσουμε… Είναι δυνατόν να τελειώσει ποτέ αυτό το γαϊτανάκι; Μόνον αν μας τα χαρίσουν (!). Αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι αλλού. Η Κομισιόν προβλέπει (συμβουλεύεται την κ. Πατέρα;) ότι ύστερα από 10 χρόνια επίπονων προσπαθειών από όλους και εφόσον εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει δημόσιο χρέος στο ίδιο επίπεδο με αυτό του 2009. Τι κάνουμε δηλαδή; Μια τρύπα στο νερό…!

O Mπέος “έστησε” τη δημιουργία του κόσμου. Ήταν να γίνει σε 8 μέρες, αλλά το είχε παίξει under.

- Ο Μπέος είχε “στήσει” και τις εκλογές του 2000, ΝΔ στο ημίχρονο και ΠΑΣΟΚ τελικό. -Ο Μπέος έχει “στήσει” τα κινούμενα σχέδια, γι’ αυτό κερδίζουν πάντα οι καλοί στο τέλος. -To αγαπημένο ποτό του Μπέου είναι βότκα με ‘’στημένο’’ λεμόνι.

Από την εφηµερίδα Real News

Λιγότερα έσοδα φέτος Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην εισπραχθούν φέτος από το δημόσιο έσοδα 3 δισ. ευρώ. Αιτίες; Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, η μεγάλη ύφεση, ο ανεπαρκής φορολογικός έλεγχος. Πόσο χυμό μπορείς να πάρεις από μια ήδη στημένη λεμονόκουπα; Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει νέες πηγές εσόδων ή να περικόψει και άλλο τις δημόσιες δαπάνες προκειμένου να επιτύχει το στόχο για μείωση του ελλείμματος.

Quiz: ÉÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ÐÑÙÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ Å.Ð.Å ΕΚ∆ΟΤΡΙΑ - Ä/ÍΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ Αρχισυνταξία: Τσάβαλου Χριστίνα Συντάκτης: ΄Εφη Μπουρντούβαλου Αθλητικά: Διαμαντής Κωνσταντίνος, Β.Λ. Συνεργάτες: Στελλίνα Ιωαννίδου - Γιαννακάκη, Ρίτσα Τσάβαλου, Tομάζο Δικηγορικό Γραφείο Β. Κωνσταντούλας Νομικός Σύμβουλος: Γιώργος Βλάχος Ιδρυτής - Διευθυντής 1965 - 1972: Βασίλειος Δ. Βασίλογλου

Εκδότες Δ/ντες 1972-1991 Νίκος Βασίλογλου 1991-1998 Κων/νος Μπουρλής, Βασίλειος Καλαντζής 1998-2010 Χρήστος Θ. Τσάβαλος

ΓΡΑΦΕΙΑ:

AÍÄÑÅÁ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 - ÊÁÑÄÉÔÓÁ - 43100 Ôçë. 71571, 71572, 22718 - Fax 20998 e-Mail: nkairoi@otenet.gr ÓõíäñïìÝò åôÞóéåò Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 100 1 + ÖÐÁ ×åéñüãñáöá äçìïóéåõìÝíá Þ ìç äåí åðéóôñÝöïíôáé Ôá åíõðüãñáöá Üñèñá êáé åðéóôïëÝò åêöñÜæïõí ôéò áðüøåéò ôïõ õðïãñÜöïíôïò

Τελικά θα ξεκι* νήσουν τα μεγάλα έργα που είχαν ανασταλεί λόγω περικοπών. Η Ε.Ε. συμφώνησε να μειωθεί στο 15% η ελληνική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν έτοιμα προγράμματα ώστε η απορροφητικότητα να είναι άμεση.

Το πετύχαμε και * αυτό. Στην Αθήνα έρχονται τον Οκτώβριο, περιμένουν να δροσίσει, 100 Ευρωπαίοι υπάλληλοι της Κομισιόν και απεσταλμένοι κρατών-μελών. Έρχονται για να κυβερνήσουν… την Κυβέρνηση. Εισαγωγή ‘’κεφαλών’’… η απόλυτη ξεφτίλα!

Ε ρε μεγάλε… * Καραμανλή… κατά-

Ανέκδοτο -Φήμες λένε ότι ο Μπέος “έστησε” και το ....Δαβίδ Vs Γολιάθ

Νέοι Καιροί

Ποιος γνωστός επιχειρηματίας της Συγγρού φλερτάρει με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.;

φερες να χρεοκοπήσεις τη μισή Ευρωζώνη, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και τώρα… πρόσφατα μπήκαν στο χορό των κερδοσκόπων Ιταλία και Βέλγιο. Τους συμβούλευες ή απλώς ακολουθούσαν το παράδειγμα σου;


Νέοι Καιροί

3

Παραπολιτικά

Στραβ ός ο γ υαλό ς... ή σ τραβ ά αρμε νίζουμε; Κέρδισαν τις εκλογές με την απειλή ‘’Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε’’. Μας έφεραν το Μνημόνιο με την απειλή ‘’Μνημόνιο ή χρεοκοπία’’. Επέβαλλαν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου με την απειλή ‘’Ψήφος ή όχι 5η δόση’’. Και τώρα πάλι απειλούν με ‘’επιλεκτική χρεοκοπία’’ αν δε δώσουμε ‘’γη και ύδωρ’’ στους δανειστές μας. Μοναδικό τους λοιπόν επιχείρημα η ανταπόκριση στους όρους των δανειστών μας σε βάρος του κοινωνικού κράτους. Περικοπές μισθών και συντάξεων, άρα λιγότερο χρήμα στην αγορά, θηλιά στο λαιμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καταστηματαρχών και κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, περιορισμό των δημόσιων έργων, άρα και λιγότερο χρήμα και περισσότερη ανεργία. Αποκρατικοποιήσεις και παραχώρηση στην ιδιωτική κερδοσκοπία κοινωνικών αγαθών, της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, της νοσηλείας, των μεταφορών και των συγκοινωνιών και πλήθος άλλων αγαθών. Κανείς δε σκέφθηκε να χτυπήσει το κομματικό κράτος. Να καταργήσει την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων και κάθε βουλευτικού επιδόματος συμμετοχής σε επιτροπές, τη διάλυση άχρηστων εταιρειών του Δημοσίου και την απόλυση χρυσοπληρωμένων Διευθυντών. Τον περιορισμό Πρωθυπουργικών και Υπουργικών συμβούλων και τον περιορισμό των Πρωθυπουργικών και υπουργικών μετακινήσεων με κρατικά αεροπλάνα και αυτοκίνητα. Περιορισμό ή απόλυση χιλιάδων διορισμένων σε διάφορες υπηρεσίες για λόγους ψηφοθηρίας. Έλεγχος περιουσιακών στοιχείων όλων όσων άσκησαν εξουσία ή υπήρξαν προμηθευτές του Δημοσίου από τη μεταπολίτευση και μετά. Κανείς δεν τα σκέφτηκε όλα αυτά ή απλά κανείς δε θέλησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος; Μόνον έτσι όμως θα κέρδιζαν το λαό και θα είχαν λόγο να ζητούν την εμπιστοσύνη και την ψήφο του. Μόνον έτσι θα έστηναν μια ‘’νέα Ελλάδα’’ με τη συμμετοχή και τη συναίνεση του λαού!!!

Ο Τεμπέλης και ο… καύσωνας Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η επιστροφή στις δηλώσεις Μέρκελ για τους ‘’τεμπέληδες, ανίκανους και καλοπερασάκηδες’’ Έλληνες. Διάβασα κάπου ότι στη Γερμανία με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών υπολειτουργούν τα πάντα, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, καταστήματα. Δεν αντέχουν βλέπετε οι ‘’δουλευταράδες’’ Γερμανοί του ‘’καύσωνα’’. Εμείς όμως οι Έλληνες ‘’οι καλοπερασάκηδες’’ δουλεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς και το ίδιο ωράριο και με θερμοκρασίες 40 και 50 βαθμών. Και οι περισσότεροι χωρίς κλιματιστικό γιατί ούτε αυτό μπορούν πια όλοι να το χρησιμοποιούν σε περίοδο λιτότητας που βρισκόμαστε. Παρόλα αυτά όλα λειτουργούν ρολόι. Και οι συμβουλές των ειδικών; Άφθονο νερό, ανοιχτά ρούχα, ψάθινο καπέλο, άντε και κανένα ανεμιστηράκι κεφαλής. Έτσι ζούνε και… δουλεύουν οι ραγιάδες!

Από την εφηµερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παράπονα Παραπονέθηκε στη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσής, ότι απειλείται με βία η οικογένεια του. Προειδοποιήστε αυστηρά όλους τους ανώνυμους ‘’Κάτω τα χέρια από τη γυναίκα και το παιδί μου!’’ Φυσικά κ. Υπουργέ έχετε δίκιο. Δίκιο όμως έχουν και εκατομμύρια Έλληνες που τον τελευταίο καιρό δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε στον εργασιακό χώρο, βλέπε καμένους τραπεζικούς υπαλλήλους, ούτε στο δρόμο με τις καθημερινές κλοπές και δολοφονίες, ούτε στο ίδιο τους το σπίτι. Τι κάνετε για όλους εμάς; Εμείς δεν έχουμε βήμα στη Βουλή. Μόνον να αγανακτούμε στις πλατείες μπορούμε!

Αγανακτισμένοι Λόγω καλοκαιριού και αφόρητης ζέστης η ομάδα αγανακτισμένων στις πλατείες έχει συρρικνωθεί. Είναι η ζέστη ή η απογοήτευση; Ή μήπως ένα μικρό διάλειμμα για διακοπές και μπάνια, όσοι έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα. Εκτός κι αν μεταφέρουν την αγανάκτηση τους στις παραλίες και κάνουν… πορείες… σε ύπτιο και πεταλούδα…!

‘’Φωνή… εν τη ερήμω’’ Άκουσα αγανακτισμένη Ισπανίδα 18χρονη να μιλά για σκλαβιά και κατοχή. ‘’Δεν μπορούμε, έλεγε, να σπουδάσουμε, να δουλέψουμε, να αγοράσουμε ένα σπίτι, να κάνουμε οικογένεια. Αν δεν είναι αυτό ένα είδος σκλαβιάς τι είναι; Συμπέρασμα, ανοιχτά ευρωπαϊκά σύνορα επιδιώκαμε και το μόνο που καταφέραμε είναι να παγκοσμιοποιήσουμε την ανεργία, την ανέχεια, τη φτώχεια των λαών. Αυτό ήταν το αρχικό όραμα της ενωμένης Ευρώπης; Ανίκανες πολιτικές εξουσίες μας οδήγησαν στην καταστροφή!

Διγλωσσία Διαβάζοντας άρθρο του κ. Παπαχελά στην ‘’Καθημερινή’’ με τίτλο ‘’Εθνική ασυνεννοησία’’ μου έκανε εντύπωση η διαφορετική αντιμετώπιση των δυο μεγάλων αστικών κομμάτων, τα άλλα ούτε για φτύσιμο… το άρθρο τελειώνει ως εξής: ‘’Άλλοι βλέπουν την ευκαιρία να φύγει ο κ. Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και άλλοι παθιάζονται με την προοπτική της εξουσίας’’. Γιατί θεωρείται θεμιτό ο ένας εκ των δύο να γαντζώνεται στην εξουσία και να μην εγκαταλείπει, όταν μάλιστα η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού βγήκε στους δρόμους και ζητά εκλογές και αθέμιτο το δικαίωμα κάποιου άλλου να φλερτάρει ή να επιθυμεί την εξουσία; Μπορεί να υπάρξει συναίνεση χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις; Αντιλήφθηκε κανείς ότι έχει υποχωρήσει έστω και σε μια λάθος ή άδικη απόφαση για το λαό το κυβερνών κόμμα;

Προσέξτε! * Κυκλοφορούν κάλπικες λίρες. Μην πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι!

Νωρίτερα από * το προβλεπόμενο θα έρθει η Τρόικα ξανά για έλεγχο των δημοσιονομικών. Ίσως θέλει να απολαύσει και αυτή τα ‘’μπάνια του λαού’’.

Πάνω από 100 * επιθέσεις έχουν δεχθεί βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη το τελευταίο διάστημα. Και αντί να συμμορφωθούν ετοιμάζουν ‘’επικοινωνιακή καταιγίδα’’ για καθοδηγούμενες δήθεν επιθέσεις. Άστο… δεν το ‘χουν… ακόμα δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει και τι τους περιμένει.

*

Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η κυβέρνηση ανανέωσε τη διάταξη για την εγγύηση των καταθέσεων μέχρι και το 2015. Δεν έχουν πάρει είδηση ότι ξενυχτάμε γιατί δεν έχουμε καταθέσεις και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας και όχι γιατί φοβόμαστε μην τις χάσουμε…!


4

Τοπικά Αύξηση του επιδόματος ανεργίας Αυξήθηκε από 1η Ιουλίου 2011 το επίδομα ανεργίας, ως αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, τα οποία καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας 2010 2012. Η αύξηση των κατώτατων αμοιβών είναι 1,6%, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ. Έτσι, από την 1η Ιουλίου, το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ (από 18,17 ευρώ) και το μηνιαίο επίδομα στα 461,5 ευρώ (από 454,25 ευρώ). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του προς τις υπηρεσίες του γνωστοποίησε την αναπροσαρμογή των επιδομάτων ανεργίας, επισημαίνοντας ότι τα νέα ποσά θα ισχύσουν αναδρομικά από 1η Ιουλίου του 2011. Ταυτόχρονα, αναπροσαρμόζονται και οι υπόλοιπες παροχές ασφάλισης, που επηρεάζονται από την αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και του ημερησίου επιδόματος ανεργίας. Ειδικότερα, αναπροσαρμόζονται επίσης: -Το ύψος των ειδικών βοηθημάτων προς μεμονωμένους ασφαλισμένους -Τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα -Το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, το οποίο διαμορφώνεται στα 751,39 ευρώ μηνιαίως, αφού το ποσό της εν λόγω παροχής ισούται με το ποσό του κατώτατου μισθού, όπως κάθε φορά καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καρδίτσας Α.Ε.

Ανακοίνωση προς το επιβατικό κοινό Σας γνωρίζουμε ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή θα εκτελείται δρομολόγιο από Καρδίτσα Λουτρά Σμοκόβου ώρα 8.30 και επιστροφή από Λουτρά Σμοκόβου για Καρδίτσας 11.00.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 και ώρα 21.00 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικού Συμβούλιο Μουζακίου για συζήτηση και λήψη απόφασης πάνω στο θέμα: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010.

Περ/κο Υποκ/μα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Καρδίτσας

Ανακοίνωση Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των δικαιολογητικών του Θεραπευτικού Τουρισμού για το έτος 2011, το Τμήμα Παροχών του ΙΚΑΕΤΑΜ Καρδίτσας θα δέχεται το κοινό από Δευτέρα – Πέμπτη από 8.00 π.μ. -13.00 μ.μ. για οποιαδήποτε συναλλαγή.

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις 12.00 µέχρι 1.00 το βράδυ τηλ. 6983874449 24410 73235

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου Η Εταιρεία Παροχής Αερίου Θεσσαλίας ΑΕ σας ενημερώνει ότι της έχει κοινοποιηθεί πρόγραμμα παρεμβάσεων για την κατασκευή - ασφαλτόστρωση δρόμων από τον Δήμο Καρδίτσας, το οποίο θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου παρακαλούνται όσοι πολίτες κατοικούν στα εν λόγω τμήματα οδών και ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου, να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους, ώστε να προγραμματιστούν εγκαίρως οι απαραίτητες εργασίες εκ μέρους της ΕΠΑ Θεσσαλίας, καθώς μετά το πέρας των εργασιών ανακατασκευής θα είναι αδύνατη η σύνδεσή τους. Οι οδοί που περιέχονται στο εν λόγω πρόγραμμα παρουσιάζονται ακολούθως : Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πελα-

τών της πόλης στην οδό Ταλιαδούρου 18 και στα τηλέφωνα 801 801 801 2 (από σταθερό) και 24410 76500 (από σταθερό και κινητό), καθημερινά 08:00 – 16:00. Με εκτίμηση, Διεύθυνση Εμπορικών Δραστηριοτήτων ΕΠΑ Θεσσαλίας ΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ξενοδοχεία ενταγμένα στο σύστημα BES

Νέοι Καιροί

Παρατείνεται η προθεσμία για θεώρηση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών Ο Δήμος Καρδίτσας με την από 23/05/2011 ανακοίνωσή του, προέβη σε θεώρηση των επαγγελματικών αδειών των πωλητών λαϊκών αγορών, των Δήμων Καρδίτσας και Πλαστήρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 51/2006, άρθρο 2, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 116/2008, από 26/05/2011 έως και 09/06/2011. Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας παρατείνει την προθεσμία θεώρησης των αδειών, από 18/07 έως και τις 01/08/2011 και καλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο γραφείο του Τμήματος Υπαίθριου Εμπορίου του Δήμου Καρδίτσας, στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς, στον 1ο όροφο, στην οδό Πλαστήρα και Διάκου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο τηλέφωνο 2441350884. Δικαιολογητικά 1. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου 2. Πρότυπη άδεια και φωτοαντίγραφο αυτής 3. Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ «περί μη οφειλής φόρου επιτηδεύματος» για όσους δεν έχουν ταμειακή μηχανή ή φωτοτυπία του ίχνους θεώρησης του βιβλίου της ταμειακής μηχανής 4. Βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα «περί καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών» 5. Βεβαίωση της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας «περί μη οφειλής» 6. 2 φωτογραφίες

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής και καταχώρησης αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων μέχρι και τις 22/07/2011, ύστερα από σχετικά αιτήματα και προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι διαδικασίες.

Τα Επιμελητήριο Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του που είναι κάτοχοι της κάρτας BES, ότι τα κάτωθι ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο σύστημα BES του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και προσφέρουν έκπτωση 15%.

Δ/νση Κοιν. Πρόνοιας

Καταβολή επιδομάτων Πρόνοιας Από τη Δ/νση Πρόνοιας Δήμου Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι σήμερα 18-7-2011 από τις 10.00 π.μ. στην πόλη της Καρδίτσας αρχίζει η πληρωμή των επιδομάτων διμήνου Μαΐου – Ιουνίου 2011 για τις παρακάτω κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες. 1. Πρόγραμμα ανασφαλίστων ατόμων με βαριές αναπηρίες και ασθένειες 2. Πρόγραμμα τυφλών 3. Πρόγραμμα βαριά νοητικώς καθυστερημένων ατόμων 4. Πρόγραμμα μεσογειακής αναιμίας 5. Πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής 6. Πρόγραμμα ανασφαλίστων παραπληγικών – τετραπληγικών 7. Πρόγραμμα κωφάλαλων Η πληρωμή στα υπόλοιπα Ταχυδρομικά Γραφεία του Ν. Καρδίτσας θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα. Η πληρωμή του προγράμματος ορφανών και απροστάτευτων παιδιών θα αρχίσει την ίδια ημέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η πληρωμή θα διαρκέσει είκοσι (20) ημέρες και γίνεται στα Ταχυδρομικά Γραφεία και Ταμιευτήριο όπως και στο παρελθόν. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν εισπράξουν το επίδομα στην οριζόμενη προθεσμία θα επιστραφούν οι καταστάσεις στην Υπηρεσία και θα το εισπράξουν μαζί με το επίδομα του επόμενου διμήνου μετά από αίτηση τους.

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας

Ανακοίνωση από το τμήμα Αλιείας Φέρεται εις γνώση των κατοίκων των παραλίμνιων Δ.Δ. της τεχνητής λίμνης Ν. Πλαστήρα ότι όσοι θέλουν να αποκτήσουν νέα επαγγελματική άδεια αλιείας, ή να θεωρήσουν εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες άδειες να προσέλθουν στην υπηρεσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας τμήμα Αλιείας Λαρίσης 46 (δίπλα στο ΚΤΕΛ). Για να ενημερωθούν και να παραλάβουν τα απαραίτητα έντυπα προς συμπλήρωση. Βάση του άρθρου 18 του Ν.Δ. 420/70, θα πρέπει να είναι κάτοικοι των παραλίμνιων Δ.Δ. της τεχνιτής λίμνης Ν. Πλαστήρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι και το εξωγεωργικό εισόδημα να μην υπερβαίνει το αγροτικό εισόδημα. Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ

KAFFE Ζαχαροπλαστείο Κιέριον Παλαµιώτης ΠέτροςΜαγαλιός Χρήστος Κεντρική Πλατεία ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ Τηλ. 24410 21412


Νέοι Καιροί

5

Τοπικά

To aστυνομικό δελτίο της περασμένης εβδομάδας Καταδίωξη οδηγών αυτοσχέδιων αγώνων Βεβαίωση τριάντα παραβάσεων για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, ταχύτητας, μέθης και άλλων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ Την 8/9-7-2011 και κατά τις ώρες 22.00-06.00, το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας συγκρότησε ειδικό συνεργείο ελέγχων και πραγματοποίησε, με αστυνομικούς της υπηρεσίας του, αιφνιδιαστικές και μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις βεβαίωσης επικινδύνων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως της Καρδίτσας. Το συνεργείο αποτελούνταν από δέκα αστυνομικούς, με επικεφαλή τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, έναν αξιωματικό του Τ.Τ. Καρδίτσας, οκτώ αστυνομικούς και πέντε περιπολικά αυτοκίνητα. Περιφερειακά της πόλεως της Καρδίτσας την 00.05 ώρα ξημερώματα Σαββάτου, εντοπίσθηκαν δύο Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού, οδηγούμενα το ένα από 40χρονο ημεδαπό και το δεύτερο από 31χρονο ημεδαπό, αμφότεροι κάτοικοι Καρδίτσας, να πραγματοποιούν μεταξύ τους αυτοσχέδιους αγώνες μεγάλης ταχύτητας , κινούμενοι οριακά επί του οδοστρώματος με υψηλότατες ταχύτητες. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ενεδρευόντων αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, οι οποίοι κατεδίωξαν, αποκλείοντας τις οδούς διαφυγής και σε μικρή απόσταση εγκλώβισαν τα οχήματα, οδηγώντας τα σε ασφαλή και κατάλληλο για έλεγχο χώρο, όπου ακολούθως πραγματοποίησαν των έλεγχο των δύο οδηγών και των οχημάτων τους. Στους δύο οδηγούς βεβαιώθηκε το νόμιμο πρόστιμο που προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. (πρόστιμο επτακοσίων -700- ευρώ έκαστος), ενώ αφαιρέθηκαν επί τόπου, οι άδειες ικανότητας οδήγησης, οι άδειες κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων( αφαίρεση τριάντα ημερών). Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν σε όλη την περιοχή της Καρδίτσας μέχρι τα ξημερώματα. Συνολικά βεβαιώθηκαν τριάντα παραβάσεις, ήτοι: Δύο παραβάσεις για αυτοσχέδιους αγώνες, οκτώ παραβάσεις για όριο ταχύτητας, τρεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τέσσερεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς, μία για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, δύο για ανασφάλιστα οχήματα, δύο για στέρηση αδείας ικανότητας οδηγού, δύο για έγγραφα που δεν έφεραν μαζί τους οι οδηγοί και έξι λοιπές παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν συνολικά οκτώ άδειες κυκλοφορίας, άδειες οδήγησης και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων. Ενόψει της θερινής περιόδου, συνιστάται στους οδηγούς που θα μετακινηθούν για τις θερινές τους διακοπές, να οδηγούν με σύνεση και ηρεμία και να αποφεύγουν την διάπραξη παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο ατύχημα (υπερβολική ταχύτητα – επικίνδυνοι ελιγμοί – κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας – αντικανονικό προσπέρασμα – μη τήρηση απόστασης ασφαλείας – αδικαιολόγητη αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας – παραβίαση σηματοδοτών, κ.λ.π.) ή αυξάνουν τις συνέπειες αυτών (μη χρήση κράνους, ζώνης ασφαλείας, τοποθέτηση παιδιών στα μπροστινά καθίσματα κ.λ.π.). Φυσικά, να μην κάνουν χρήση αλκοόλ, καθώς επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν ότι ένας εκ των φίλων δεν θα πρέπει να πίνει, προκειμένου να οδηγήσει το αυτοκίνητο με ασφάλεια. Η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους. Είναι στάση ευθύνης Είναι στάση ζωής

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίµων Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, εξιχνιάσθηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, κατοίκου Φαναρίου Καρδίτσας, υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Καρδίτσα. Στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εξέτασης μαρτύρων και επίδειξης φωτογραφιών, αναγνωρίσθηκε ως δράστης της ληστείας ένας 29χρονος ημεδαπός κάτοικος Καρδίτσας, ενώ αναζητείται ο συνεργός του. Συγκεκριμένα οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού και κατά συναυτουργία, την 24-4-2010 και 03.00 ώρα, ο ένας εξ’ αυτών εισήλθε στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καρδίτσα, όπου εργαζόταν ο παθών και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των

πεντακοσίων ευρώ, ενώ στη συνέχεια επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο που τον ανέμενε ο δεύτερος δράστης και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Εξαρθρώθηκε εγκληµατική οργάνωση που διέπραττε ληστείες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών σε Τράπεζες και κλοπές οχημάτων. Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και συλλογή στοιχείων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 30 και 32 ετών αντίστοιχα, (έγκλειστοι φυλακών) και σε βάρος δύο άλλων αγνώστων ατόμων, που αναζητούνται. Υπό την αρχηγεία-καθοδήγηση του 32χρονου ημεδαπού, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, δομημένη ιεραρχία και διακριτούς ρόλους και διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα Τραπεζών. Για την επίτευξη του σκοπού τους και προς διευκόλυνση των μετακινήσεων τους αφαιρούσαν με διάφορους τρόπους οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες) από πόλεις της Θεσσαλίας. Επέλεγαν τους στόχους τους και εισερχόταν αιφνιδίως στο εσωτερικό των τραπεζικών καταστημάτων, κατά την ώρα κλεισίματος αυτών και πριν την αποχώρηση των υπαλλήλων, σπάζοντας με βαριοπούλα τους υαλοπίνακες. Οι δράστες είχαν πάντα τα πρόσωπα και τα χέρια τους καλυμμένα φορώντας μάσκες, κράνη και γάντια και έφεραν όπλα. Ειδικότερα, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι διέπραξαν τις παρακάτω πράξεις: Απόπειρα ληστείας: Την 27/10/2010 στο υποκατάστημα τράπεζας ALPHA BANK στην Καλαμπάκα εισήλθαν εντός έγιναν, όμως αντιληπτοί από τους υπαλλήλους, οι οποίοι ασφάλισαν τα χρήματα και έφυγαν από την έξοδο κινδύνου, ενώ οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους πλην όμως δεν αφαίρεσαν τίποτα και αποχώρησαν. Ληστεία: Την 29/10/2010 στο κατάστημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα Τρίκαλα εισήλθαν εντός, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφήρεσαν το χρηματικό ποσό των 33.600 Ευρώ από τέσσερις κασετίνες εφοδιασμού ΑΤΜ. Ερευνάται η συμμετοχή ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης σε διάπραξη ληστειών στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές και θα επακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.

Σύλληψη δώδεκα αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν για ληστεία στο Αρτεσιανό Στις 14-7-2011 και ώρα 00.30, τρείς αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, σύστησαν εγκληματική ομάδα με άλλους ομοεθνείς τους, παραβίασαν είσοδο κτηνοτροφικής μονάδας στο Αρτεσιανό, ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού κατοίκου Αρτεσιανού και επεχείρησαν οργανωμένα και σχεδιασμένα να αφαιρέσουν εκτρεφόμενα ζώα. Έγιναν αντιληπτοί από 20χρονο ομοεθνή τους, που νόμιμα εργάζεται ως υπάλληλος στην μονάδα, ο οποίος προσπάθησε να τους απομακρύνει. Οι δράστες του επιτέθηκαν καλώντας και άλλους εννέα ομοεθνείς τους που βρίσκονταν εξωτερικά της μονάδας αναμένοντας. Ακολούθως και οι δώδεκα χτυπούσαν τον παθόντα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ τρεις εξ΄ αυτών εισήλθαν σε δωμάτιο που κατοικούσε ο παθών, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ και στην συνέχεια αποχώρησαν άπαντες. Ο τραυματίας αμέσως ενημέρωσε την υπηρεσία μας στο τηλέφωνο ¨100¨ και στη συνέχεια διεκομίσθη στο νοσοκομείο Καρδίτσας για παροχή πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκαν ελαφρές σωματικές βλάβες. Η κινητοποίηση της υπηρεσίας μας ήταν άμεση. Ενημερώθηκαν όλα το περιπολούντα περιπολικά αυτοκίνητα, συνολικά εννέα περιπολικά, στα οποία επέβαιναν είκοσι τρεις αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ο.Π.Κ.Ε., Μ.Ο.Α.Ε., Τ.Τ. και Τ.Α. Καρδίτσας), έσπευσαν επιτόπου, όπου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, δόθηκαν σαφείς εντολές

στα πληρώματα των περιπολικών αυτοκινήτων, καθορίστηκαν τα σημεία, στην περιοχή του Αρτεσιανού και στις γύρω αγροτικές περιοχές, στα οποία θα κινούνταν και θα ήλεγχαν άτομα, κυρίως αλλοδαποί, που πιθανόν ενεπλάκησαν στη ληστεία, με σκοπό την σύλληψη των δραστών της ληστείας. Η όλη αστυνομική επιχείρηση διήρκησε μέχρι την 06.00 ώρα και είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή στο Τ.Α. Καρδίτσας είκοσι τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, άπαντες κάτοικοι Αρτεσιανού. Επίσης μετεφέρθησαν στο Τ.Α. Καρδίτσας, εννέα ποδήλατα, ένα δίκυκλο και ένα αλυσοπρίονο, ανευρεθέντα στα χέρια των προσαχθέντων, για τα οποία ερευνάται η κατοχή τους, δεδομένου ότι προφανώς είναι προϊόντα κλοπής, καθόσον οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους. Από την προανάκριση και την εξέταση του παθόντα αναγνωρίστηκαν και συνελήφθηκαν όλοι οι δράστες της ληστείας, δηλαδή οι δώδεκα αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ως δράστες της ληστείας, που άπαντες διέμεναν παράνομα στη χώρα. Από τους υπόλοιπους δώδεκα προσαχθέντες διαπιστώθηκε ότι, οι οκτώ διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα και ήδη κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή τους, ενώ οι τέσσερις διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και θα αφεθούν ελεύθεροι. Σχηματισθείσα δικογραφία αποστέλλεται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας. Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. και το Τ.Δ.Λ. Καρδίτσας.

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν για βαριά σκοπούµενη σωµατική βλάβη, σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου Ινδίας, στον Παλαµά Καρδίτσας Την 05.00΄ ώρα της 14-7-2011, στον Παλαμά Καρδίτσας, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20, 25, 28 και 30 ετών, αντίστοιχα, κτύπησαν με τα χέρια και με άγνωστο αντικείμενο (πιθανόν ξύλο ή πέτρα), στο πρόσωπο και στο σώμα, έναν αλλοδαπό υπήκοο Ινδίας, ηλικίας 30 ετών, για οικονομικές και προσωπικές διαφορές. Στο σημείο έφθασε, την 05.30΄ ώρα, ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., μεταφέροντας τον παθόντα στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου και νοσηλεύεται με κακώσεις στο θώρακα, στην κεφαλή και στην κοιλία, ενώ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο θώρακα και πρόκειται να ακολουθήσει επέμβαση και στον εγκέφαλο. Η κινητοποίηση της υπηρεσίας μας ήταν άμεση. Ενημερώθηκαν όλα το περιπολούντα στην περιοχή περιπολικά αυτοκίνητα, συνολικά τρία (3) περιπολικά, στα οποία επέβαιναν οκτώ (8) αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Α.Τ. Παλαμά, Μ.Ο.Α.Ε. και Α.Τ. Σοφάδων), έσπευσαν επιτόπου, όπου οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, δόθηκαν σαφείς εντολές στα πληρώματα των περιπολικών αυτοκινήτων, καθορίστηκαν τα σημεία, στην περιοχή του Παλαμά και στις γύρω αγροτικές περιοχές, στα οποία θα κινούνταν και θα ήλεγχαν άτομα, κυρίως αλλοδαπούς, που πιθανόν ενεπλάκησαν στη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, με σκοπό την σύλληψη των δραστών αυτής. Η όλη αστυνομική επιχείρηση διήρκησε μέχρι την 11.20΄ ώρα και είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή στο Α.Τ. Παλαμά εννέα αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν και Ινδίας. Από την προανάκριση και τις μαρτυρικές καταθέσεις, αναγνωρίστηκαν, ομολόγησαν και συνελήφθησαν όλοι οι δράστες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ήτοι, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, από τους οποίους οι τρεις διαμένουν παράνομα στη χώρα και ο ένας νόμιμα. Από τους υπόλοιπους πέντε προσαχθέντες, διαπιστώθηκε ότι, οι τρεις ) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν και ο ένας αλλοδαπός υπήκοος Ινδίας, διαμένουν παράνομα στη χώρα και ήδη κινήθηκε η διαδικασία για την απέλασή τους, ενώ ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν διαμένει νόμιμα στη χώρα και θα αφεθεί ελεύθερος. Σχηματισθείσα δικογραφία αποστέλλεται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Παλαμά.


Νέοι Καιροί

6

Τοπικά

Πρόσκληση για εγκατάσταση αυτόματων πωλητών αρακαλούνται οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας και να εγκαταστήσουν στο Αστυνομικό Μέγαρο Καρδίτσας καινούργιους αυτόματους πωλητές θερμών και ψυχρών ποτών (καφέ, ροφήματα, αναψυκτικά, χυμούς, νερά κ.λ.π.), για τις ανάγκες των υπηρετούντων αστυνομικών και προσερχομένων στις υπηρεσίες μας πολιτών, να προσκομίσουν στην λέσχη μας μέχρι και την Παρασκευή 22 – 07 – 2011 έγγραφη σχετική αναλυτική προσφορά τους – ολοκληρωμένο κλειστό - σφραγισμένο φάκελο προσφοράς (τιμές, ποιότητα, ποσότητα, είδη, ποικιλία και ονομασία πωλουμένων προϊόντων – χαρακτηριστικά, ονομασία, τύπο, δυνατότητες, μοντέλο μηχανημάτων και χώρα εισαγωγής κ.α.), την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος και την άδεια νομιμότητας της εργασίας τους, προκειμένου ελεγχθούν, αξιολογηθούν και επιλεγεί εξ’ αυτών εκείνη που εγγυάται την άριστη

Π

ποιότητα, ασφάλεια και υγιεινή, σε συνδυασμό με την προσφορά τής συμφερότερης – φθηνότερης για τους αστυνομικούς και πολίτες τιμής. - Οι προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα είναι εκπρόθεσμες, και θα επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγιστούν από την υπηρεσία μας. - Η αποσφράγιση όλων μαζί των προσφορών θα γίνει από τριμελή επιτροπή, που έχει ορισθεί για την αξιολόγηση των προσφορών, κατά την οποία δύνανται να παρίστανται και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22η Ιουλίου 2011 και ώρα 13:05 στη Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, στο γραφείο του Προέδρου της επιτροπής Αστυν. Υποδ/ντή ΠΑΡΑΣΧΗ Κωνσταντίνου, τηλ. 2441080202, που ευρίσκεται στο 1ο όροφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, στο 3ο χλμ. της Περ. Ο. Καρδίτσας –

Τρικάλων, στην Καρδίτσα. -Η υπηρεσία μας διατηρεί το δικαίωμα, να αναστείλει ή να ακυρώσει την εξέλιξη ή και την εκτέλεση της παρούσης διαδικασίας, ανά πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε νόμιμο λόγο. -Εάν ο προμηθευτής που θα επιλεγεί ακυρώσει ή δεν τηρήσει επακριβώς την υπογραφείσα σύμβαση, υφίσταται τις νόμιμές κυρώσεις (ποινικές, αστικές, κ.λ.π.). Τηλ. επικοινωνίας: 2441 0 80202, 80203και 80207 ώρες:08:00-14:00, FAX: 2441 0 71111 Αρμόδιοι: Αστυν. Υποδ/ντής ΠΑΡΑΣΧΗΣ Κωνσταντίνος. Αστυν. Υποδ/ντής ΚΑΤΕΡΗΣ Γεώργιος Αρχιφύλακας ΡΕΒΕΝΗΣΙΟΣ Κωνσταντίνος

Πρόσκληση για κατάθεση προσφορών προμήθειας ελαστικών επισώτρων ύψους 20.000 Ευρώ

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που εδρεύουν στον Νομό Καρδίτσας και επιθυμούν να συνεργαστούν με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, για την προμήθεια εκατόν πενήντα μια μονάδων (151) ελαστικών επισώτρων (μάρκας GOOD YEAR – MICHELIN – PIRELLI – TOYO- BRIΝGESTON – METZELER), τα οποία θα προμηθευτούμε μαζικά, για τις ανάγκες όλου του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων όλης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας (περιπολικά, τζιπ, μοτοσικλέτες, λεωφορεία, γερανός, φορτηγά, όχημα μεταγωγών), που συνολικά ανέρχονται σε ογδόντα επτά (87) (τα ελαστικά των οποίων λόγω της χρήσης των αντικαθίστανται διαρκώς και περίπου ανά 18 μήνες), να προσκομίσουν στην υπηρεσία μας (Αστυνόμο Α’ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ Θωμά, Πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής, τηλ. 2441 0 80240), μέχρι και την Πέμπτη 21η Ιουλίου 2011 ώρα 13:00, έγγραφη σχετική αναλυτική προσφορά τους – ολοκληρωμένο κλειστό σφραγισμένο φάκελο προσφοράς (στον οποίο θα εμπεριέχεται Βεβαίωση Φορολογικής Ενημερότητας με την ένδειξη: << ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣ >> και ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ, οι οποίες να είναι πρωτότυπες και να ισχύουν την ημερομηνία κατάθεσης της προσφοράς), χωριστά κατά μάρκα και τύπους (τιμές ανά ελαστικό, μάρκα, τύπος, διαστάσεις, χώρα προέλευσης και κατασκευής, εργασία, εγκρίσεις καταλληλότητας, εγγυήσεις, ποιότητα), την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης και την άδεια νομιμότητας της εργασίας τους, προκειμένου ελεγχθούν, αξιολογηθούν και επιλεγεί εξ’ αυτών εκείνη που εγγυάται την άριστη ποιότητα, με πρώτο και μοναδικό κριτήριο την προσφορά τής συμφερότερης – φθηνότερης τιμής, και με τις παρακάτω επιπλέον προϋποθέσεις: α).- Τα ελαστικά: Να είναι ολοκαίνουργια. Να φέρουν εγχάρακτη ημερομηνία παραγωγής του εργοστασίου το πολύ έξι <6> μήνες πριν την παράδοσή τους στην υπηρεσία μας. Να είναι αυθεντικά – γνήσια. Να μην προέρχονται από αναγόμωση. Να έχουν αντοχή ανάλογης της ανώτατης ταχύτητας των οχημάτων. Στην

τιμή να συμπεριλαμβάνεται η ζυγοστάθμιση και η τοποθέτηση – αντικατάσταση όλων των ελαστικών επισωτρών. Η αντικατάσταση – ζυγοστάθμιση να γίνεται (δωρεάν) εντός του Νομού Καρδίτσας, όπου και η έδρα της επιχείρησης του προμηθευτή. β) Τα ελαστικά πρέπει να έχουν έγκριση καταλληλότητας σύμφωνα με τον κοινοτικό κανονισμό και την ελληνική νομοθεσία, να αναγράφεται σε αυτά η έγκριση [Ε], η χώρα έγκρισης και ο αριθμός αναγνώρισης της Ε.Ε. γ) Στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών επισώτρων πρέπει να υπάρχουν σε ανάγλυφη μορφή οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία και την ETRTO επισημάνσεις, οι οποίες πρέπει να αποτυπώνονται στα ελαστικά κατά το στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. δ) Όσον αφορά στις μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιούν αεροθαλάμους, τα ελαστικά επίσωτρα να είναι εγκεκριμένα για αεροθαλάμους (ΤΤ), και οι αεροθάλαμοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι εγκεκριμένοι και να καλύπτουν τις προδιαγραφές της Ε.Ε. ε) Τα ελαστικά που είναι κατασκευασμένα από νάυλον αποκλείονται. Και τέλος στ) Όλα τα εκατόν πενήντα ένα (151) ελαστικά επίσωτρα να παραδοθούν άπαξ και όλα μαζί (μαζικά), εντός των αποθηκών της υπηρεσία μας, με δαπάνες και μέριμνα του προμηθευτή, εντός δεσμευτικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης. - Οι προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα είναι εκπρόθεσμες, και θα επιστρέφονται χωρίς να αποσφραγιστούν από την υπηρεσία μας. - Η προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των είκοσι χιλιάδων ΕΥΡΩ (20.000,00 €), συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων (6,55%) και Φ.Π.Α. 23%. - Ο προμηθευτής βαρύνεται με κρατήσεις 6,4% (Μ.Τ.Σ. 2,72%, Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. / Τ.Π.Α.Σ (πρώην Τ.Α.Α.Σ.) 2,72%, Μ.Τ.Π.Υ. 0,96%), 2% επί των κρατήσεων για τέλη χαρτοσήμου, και 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ Ο.Γ.Α. Επίσης θα παρακρατείται φόρος εισοδήματος 4% για την προμήθεια υλικών και 8% για την παροχή υπηρεσιών όταν η καθαρή αξία κατά την συναλλαγή υπερβαίνει το ποσό των 150,00 €. - Ο προμηθευτής βαρύνεται με την χαρτοσήμανση της σύμβασης. - Η πληρωμή του προμηθευτή θα γίνει από την Διαχείριση Οικονομικού της υπηρεσίας μας. - Η αποσφράγιση όλων μαζί των προσφορών θα γίνει από τριμελή επιτροπή, που έχει ορισθεί για την προμήθεια, κατά την οποία δύνανται να παρίστανται και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 21η Ιουλίου 2011 και ώρα 13:05 στο Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας, στο γραφείο του Προέδρου της επιτροπής Αστυνόμου Α’ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ Θωμά, τηλ. 2441080240, που ευρίσκεται στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, στο 3ο χλμ. της Περ. Ο. Καρδίτσας – Τρικάλων, στην Καρδίτσα.

-Συγκεκριμένα να δηλώνεται στην προσφορά τους η τελική τιμή, συμπεριλαμβανομένου και του ισχύοντος Φ.Π.Α., για κάθε ένα (1) ελαστικό ( μονάδα, και όχι τετράδα), που εμπορεύονται, διαθέτουν και προσφέρουν, εκ των παρακάτω ελαστικών:

-Όλα, χωρίς καμμία εξαίρεση, τα παραπάνω καθορισθέντα στοιχεία και προϋποθέσεις, πρέπει ρητά και συνολικά να αναγράφονται και αναλύονται στην έγγραφη προσφορά – φάκελο των ενδιαφερομένων. -Η υπηρεσία μας διατηρεί το δικαίωμα, να αναστείλει ή να ακυρώσει την εξέλιξη ή και την εκτέλεση της παρούσης διαδικασίας, ανα πάσα στιγμή και για οποιονδήποτε νομιμό λόγο. -Εάν ο προμηθεύτης που θα επιλεγεί ακυρώσει ή δεν τηρήσει επακριβώς την υπογραφείσα σύμβαση, υφίσταται τις νόμιμές κυρώσεις (ποινικές, αστικές, κ.λ.π.). Τηλ. επικοινωνίας: 2441 0 80240, 80244, 80231 και 80220, ώρες:08:00-14:00, FAX: 2441 0 71111 Αρμόδιοι: Αστυνόμος Α΄ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Θωμάς. Αστυνόμος Α΄ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ Χρήστος. Αστυνόμος Β΄ ΔΗΜΟΘΟΔΩΡΟΣ Σωτήριος.


Νέοι Καιροί

7

Τοπικά

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

3.6 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις και «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μ

ε απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, πιστώθηκε ο αντίστοιχος λογαριασμός της Τράπεζας της Ελλάδος με το ποσό των 1.338.182,32 €, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους του έργου «Απαλλοτριώσεις για κατασκευή παράλληλων έργων Επ. Οδού Λάρισας – Καρδίτσας». Με την καταβολή των αποζημιώσεων, που επιδικάσθηκαν από το εφετείο Λάρισας, δίνεται μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, οριστική λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχόλησε αρκε-

τές δεκάδες πολιτών της Περιφέρειας. «Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και λειτουργούμε αποτελεσματικά για να δίνουμε λύσεις» τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός. Παράλληλα με απόφαση του περιφερειάρχη, με χρέωση του λογαριασμού ΣΑΕΠ 006/2 της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πιστώθηκε ο αντίστοιχος λογαριασμός της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα σε δικαιούχους ανάμεσα στους οποίους και οι δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» των Α’/βάθμιων ΟΤΑ με το ποσό των 2,3 εκ. €. Έτσι μια σημαντική υποστηρικτική δομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών φροντίδας. Ο περιφερειάρχης χαρακτηρίζει απαραίτητο, οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος, οι οποίοι στην πλειονότητα τους είναι επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης να υποβάλουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πρόταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα πρότεινε συνολικά 172 θέσεις εργασίας. Οι θέσεις εργασίας αφορούν διάφορες ειδικότητες και κατανέμονται σε τομείς ιδιαίτερα κρίσιμους για το Δήμο, ενώ αφορούν πεντάμηνη εργασία ανέργων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προσπαθεί να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τους δημότες και να βελτιώσει τις υποδομές και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει προς τις κατευθύνσεις αυτές, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση για το Δήμο, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν οι άνεργοι της περιοχής. Οι τομείς που προτάθηκαν για ένταξη στο πρόγραμμα είναι: Κοινωνικός τομέας, με μία προτεινόμενη ενέργεια για την κατ’ οίκον παροχή υπηρεσιών νοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ. Τομέας φυσικού περιβάλλοντος, με δύο προτεινόμενες ενέργειες οι οποίες στοχεύουν στον καθαρισμό των παράκτιων περιοχών και των λοιπών περιοχών NATURA του Δήμου, στην αποκατάσταση βλαβών από κατολισθήσεις, σε δράσεις δενδροφυτεύσεων και στη διαμόρφωση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών. Τομέας αστικού περιβάλλοντος, με μία ενέργεια προσανατολισμένη στη συντήρηση, αποκατάσταση

Βασίλης Ζαχαρής Υψηλάντου 13Α Τηλ.: 24410 24219 Καρδίτσα

και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων εντός οικισμών (παιδικές χαρές, πλατείες, χώροι άθλησης, κ.λπ.), στην αποκατάσταση δικτύων κοινής ωφελείας, σε δενδροφυτεύσεις σε πλατείες και δρόμους, στην αποκατάσταση της παραδοσιακής όψης των χωριών κ.λπ. Τομέας πολιτικής προστασίας, όπου προβλέπονται να γίνουν ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών και κατολισθήσεων, φύλαξη των δασικών περιοχών του Δήμου, καταγραφή και οργάνωση των αναγκών σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, κ.λπ. Τομέας πολιτισμού, με δύο ενέργειες οι οποίες έχουν στόχο την αξιοποίηση και οργάνωση των διαφόρων μουσείων και περιοχών πολιτιστικού ενδιαφέροντος του Δήμου, καθώς και τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τομέας τουρισμού, με δράσεις που αφορούν την ανάδειξη του τουριστικού αποθέματος του Δήμου, την προβολή του μέσω διαδικτύου, την προετοιμασία και συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις, την ενημέρωση των τουριστών, κ.α. Οι προτεινόμενες από το πρόγραμμα θέσεις εργασίας περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες, όπως πτυχιούχους δομικών έργων, αρχαιολόγους, μουσειολόγους, γεωπόνους, εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές, κινησιοθεραπευτές, οδηγούς, χειριστές JCB, οδηγούς φορτηγών, υδραυλικούς, πτυχιούχους δασοπονίας, φύλακες, αποφοίτους σχολών τουριστικών επιχειρήσεων, σχολών πληροφορικής και σχολών διοίκησης και επιχειρήσεων, χειριστές Η/Υ, εργάτες διαφόρων ειδικοτήτων κ.λπ.

Εισήγηση Δημάρχου Καρδίτσας επί της απογραφής και του ισολογισμού έναρξης της 1-1-2011 Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, Στη σημερινή ειδική συνεδρίαση θα ασχοληθούμε με το μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που είναι η έγκριση της Απογραφής και του Ισολογισμού έναρξης της 1-1-2011, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα 267 του Ν. 3852/2010 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο Προεδρικό Διάταγμα 315/1999 περί διπλογραφικού λογιστικού συστήματος των Δήμων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους έχουν ασχοληθεί, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο έργο της απογραφής, επειδή, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια αυτής, έγινε μια προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή, από την Επιτροπή Απογραφής, από τα στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου και από τους Ορκωτούς Λογιστές ώστε να υπάρχει μια όσο το δυνατόν σαφής, εικόνα της περιουσίας του Δήμου. Από τις καταστάσεις απογραφής προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία: Το Σύνολο του Ενεργητικού ανήλθε σε 174.552.783,24 ευρώ και ανά συνενούμενο Δήμο αναλύεται: Δήμος Καρδίτσας:. . . . . . . . . . . . . . . . . 90.719.131,19€ Δήμος Κάμπου: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16.168.004,31€ Δήμος Ιτάμου:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17.989.400,51€ Δήμος Καλλιφωνίου: . . . . . . . . . . . . . . 27.328.837,99€ Δήμος Μητρόπολης: . . . . . . . . . . . . . . 22.347.409,24€ Σύνολο: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 174.552.783,24€ Οι υποχρεώσεις ανήλθαν, συνολικά σε 38.256.619,26 €. Οι υποχρεώσεις από δεδουλευμένα έξοδα, συνολικά, σε 1.333.587,13 ανά συνεννούμενο Δήμο αναλύονται: Δήμος Καρδίτσας:. . . . . . . . . . . . . . . . . 1.331.757,13 Δήμος Κάμπου: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.830,00 Σύνολο: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1.333.587,13€ Επισημαίνεται ότι στις παραπάνω υποχρεώσεις δεν περιλαμβάνονται οι μη δουλευμένοι τόκοι των δανείων, οι προσαυξήσεις των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς καθώς και τα δάνεια της ΔΕΥΑΚ και ΔΕΤΑΚ, στην οποία είναι εγγυητής ο Δήμος, οι οποίες ανέρχονται σε 15.000.000,00€ περίπου. Επίσης επισημαίνεται ότι στις παραπάνω υποχρεώσεις δεν περιλαμβάνονται οι μη τιμολογημένες υποχρεώσεις. Οι αναπόσβεστες επιχορηγήσεις επενδύσεων πάγιου ενεργητικού ανέρχονται συνολικά σε 39.281.421,04 και ανά συνεννούμενο Δήμο αναλύονται: Δήμος Καρδίτσας: . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24.534.913,61€ Δήμος Κάμπου:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4.271.187,31€ Δήμος Ιτάμου: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4.768.519,43€ Δήμος Καλλιφωνίου:. . . . . . . . . . . . . . 2.909.186,06€ Δήμος Μητρόπολης: . . . . . . . . . . . . . 2.797.614,63€ Σύνολο: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39.281.421,04 € Έτσι το κεφάλαιο του νέου Δήμου Καρδίτσας διαμορφώθηκε στο ποσό των 95.659.138,02€ Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, Εισηγούμαι να εγκρίνετε την απογραφή και τον Ισολογισμό έναρξης της 1-1-2011 και παρακαλώ την Πρόεδρο της Επιτροπής Απογραφής κ. Νασιάκου Αλεξία να σας ενημερώσει για τα επί μέρους θέματα της απογραφής και του Ισολογισμού έναρξης.


Νέοι Καιροί

CMYK

8

Πολιτισμός

Θεατρικές παραστάσεις στο δήμο Παλαμά

Μ

ε ενθουσιώδεις θεατές, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο Μαγούλας του Παλαμά, η θεατρική παράσταση «Μας πήρανε τα σώβρακα ζητάνε και τα ρέστα», μια σατιρική επιθεώρηση με τον Στάθη Ψάλτη και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς, που καυτηρίαζε την επικαιρότητα με άφθονο χιούμορ… Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαί-

ρι 2011», συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις στις πλατείες χωριών του δήμου Παλαμά, αλλά και στο ανοιχτό θέατρο Μαγούλας. Αυτή την εβδομάδα επανέρχεται στο δήμο Παλαμά ο θίασος της Θεατρικής Σκηνής Καρδίτσας, με την ξεκαρδιστική κωμωδία του Αντώνη Νικολάου «Μήτσο, εσύ έφαγες;». Συγκεκριμένα, η εν λόγω κωμωδία θα παρουσιαστεί: -ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιουλίου, στην Ιτέα (πλατεία). -ΤΡΙΤΗ 19 Ιουλίου στον Παλαμά (θέατρο Μαγούλας). -ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιουλίου στη Λεύκη (πλατεία). Και οι τρεις παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 9.30 το βράδυ και έχουν ΔΩΡΕΑΝ είσοδο. ** Το επόμενο Σάββατο 23 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Βλοχού, το «1ο Αντάμωμα των απανταχού Βλοχιανών», ενώ στον Παλαμά (ανοιχτό θέατρο Μαγούλας) θα παρουσιαστεί το έργο «Η Πινακοθήκη των ηλιθίων» από τη θεατρική Σκηνή «Οίστρος».

Στο 31ο παγκόσμιο συνέδριο για την έρευνα του χορού, που διεξήχθη στο Διδυμότειχο 6-10 Ιουλίου 2011

Ο πολιτιστικός σύλλογος καμινάδων έκλεψε τις εντυπώσεις πολύωρη παράσταση στο Θέατρο Χορών «Δώρα Στράτου». Επίσης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Βοσπόρου και Πρόεδρος του CID στην Τουρκία, κα. Ozlem Kaleli, προσκάλεσε τον Σύλλογο με μεγάλη της χαρά να μεταβεί στην γείτονα χώρα και να λάβει μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της συνοικίας του Βοσπόρου με όλη την φιλοξενία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων συμμετείχε στις εργασίες του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Έρευνα του Χορού, που διεξήχθη στο Διδυμότειχο και έκλεψε την παράσταση όπου και αν έλαβε μέρος. Ο κ. Κωνσταντίνος Πεσλής, παρουσίασε την ερευνητική ανακοίνωση «Το Σεργιάννι της Πασχαλιάς στις Καμινάδες Καρδίτσας» και με την χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου κα. Νίκη Λάμπρου, την οποία ο Σύλλογος ευχαριστεί για την πολυποίκιλη προσφορά της, παρουσίασαν δρώμενα, χορούς και τραγούδια από το «Σεργιάννι της Πασχαλιάς στις Καμινάδες Καρδίτσας», την ιστορική αυτή συνοικία της πόλης. Η παράσταση εντυπωσίασε τους πάντες, τόσο τον κόσμο, όσο και τους δημοτικούς άρχοντες του Διδυμοτείχου, όπως του Δημάρχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη, της Αντιδημάρχου κα. Μαρίας Πετρίδου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Τοπαλούδη, όσο και τους Σύνεδρους και τον Πρόεδρο του CID, κ. Άλκη Ράπτη. Ο κ. Ράπτης ενθουσιάστηκε τόσο από την εμφάνιση του Συλλόγου, που τον προσκάλεσε δώσει μια

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινάδων, κ. Νικόλαος Λάμπρου, ευχαριστεί τους χορευτές του Συλλόγου που συμμετείχαν, για την άριστη εμφάνιση και συμπεριφορά τους, δείγμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας της πόλης μας. Ευχαριστεί επίσης, το πρακτορείο τουρισμού Tirogiannis Tours, για την άριστη συνεργασία που είχε με τον Σύλλογο, αλλά και τον οδηγό κ. Κωνσταντίνο Μπενάρδο που μας μετέφερε με ασφάλεια και καλοσύνη. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Λάμπρου

Ιούλιο- Αύγουστο

Καλοκαιρινά εντατικά μαθήματα μουσικών οργάνων στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Ταχύρυθμα θερινά μουσικά μαθήματα εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής, μουσικών οργάνων, ηχοληψίας, μουσικής τεχνολογίας και ανωτέρων θεωρητικών λειτουργούν καθημερινά στο νέο υπερσύχρονο κτήριο του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες(Ιούλιο-Αύγουστο) κατοχυρώνοντας κανονικά σπουδές.

Για όσους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το καλοκαίρι για να προχωρήσουν τις μουσικές τους σπουδές το αναγνωρισμένο από το κράτος ¨Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης¨ τους προσφέρει τη δυνατότητα Ιούλιο και Αύγουστο και από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή (πρωί ή απόγευμα) να κάνουν εντατικά μαθήματα είτε για αρχάριους είτε για προχωρημένους είτε για προετοιμασία κατατακτήριων και πτυχιακών (διπλωματικών) εξετάσεων. Μαθήματα γίνονται σε όλα τα κλασικά και παραδοσιακά όργανα, Βυζαντινή Μουσική, τραγούδι, θεωρητικά, ηχοληψία , μουσική τεχνολογία κλπ από ομάδα ειδικών, επίλεκτων καθηγητών. Το ¨ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ¨, αναγνωρισμένο από το κράτος Μουσικό Ίδρυμα, διαγράφει την δικιά του πορεία προσφέροντας ουσιαστική μουσική εκπαίδευση, παρέχοντας πολύπλευρες γνώσεις ειδικές και γενικές σε ολόκληρη την έκταση της μουσικής εκπαίδευσης. Το Ωδείο Ευθυμιάδη με ένα άριστο επιτελείο παλαιών και νέων Καθηγητών προσφέρει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκμετάλλευσης των σπουδών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά (Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας ) στα τηλέφωνα 24410/75440, 42896.


Νέοι Καιροί CMYK

9

Πολιτισμός

Θεατρικές παραστάσεις κατά την καλοκαιρινή περίοδο 2011 από την Π.Ε. Καρδίτσας Στο Δήμο Καρδίτσας θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: 1) Αποιδιά στις 30/07/11 από τη ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου‘’ (6977393920) 2) Μολόχα στις 31/07/11 από τη ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου‘’ (6977393920) 3) Καστανιά στις 04/08/11 από το ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας‘’ (6976074465) 4) Αμάραντος στις 12/08/11 από τη ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου‘’ (6977393920) 5) Νεράϊδα στις 20/08/11 από το ‘’Θέατρο Όψεις’’ (6945200047) Στο Δήμο Σοφάδων θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: 1) Λουτροπηγή στις 11/08/11 από το ‘’Θέατρο Όψεις’’ (6945200047) 2) Αηδονοχώρι στις 12/08/11 από το ‘’Θέατρο Σκιών-Ο Άγιος Γεώργιος‘’ (6972600029) 3) Κτημένη στις 12/08/11 από το ‘’Θέατρο Όψεις’’ (6945200047)

4) Βαθύλακος στις 15/08/11 από την ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου‘’ (6977393920) 5) Ρεντίνα στις 16/08/11 από το ‘’Θέατρο Σκιών-Ο Άγιος Γεώργιος‘’ (6972600029) Στο Δήμο Μουζακίου θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: 1) Οξυά στις 19/07/2011 από το ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας‘‘ (6976074465) 2) Δρακότρυπα στις 06/08/2011 από το ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας‘’ (6976074465) 3) Ελληνόπυργος στις 10/08/2011 από την ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου‘’ (6977393920) 4) Αμυγδαλή στις 11/08/2011 από το ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας‘’ (6976074465) Στο Δήμο Αργιθέας θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: 1) Ανθηρό στις 22/07/11 από το ‘’Θέατρο Όψεις’’ (6945200047) 2) Λεοντίτο στις 27/07/11 από το ‘’Θέατρο Όψεις’’ (6945200047)

3) Βραγκιανά στις 03/08/11 από το ‘’Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών‘’ (6944952595) 4) Αργύρη στις 04/08/11 από το ‘’Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών‘’ (6944952595) 5) Πετρίλο στις 07/08/11 από το ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας‘’ (6976074465) Τίτλοι Παραστάσεων που θα δοθούν: * ‘’Θέατρο Όψεις‘’: «Του Κουτρούλη το Πανηγύρι» * ‘’Θεατρική Σκηνή Νικολάου’’: «Μήτσο, εσύ έφαγες;» * ‘’Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας’’: «Του χωριού το Κοινοβούλιο» & «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μου;» * ‘’Θεσσαλικό Θέατρο Σκιών‘’: «Η μετάλλαξη του Καραγκιόζη» & «Ο Μ. Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» * ‘’Θέατρο Σκιών-Ο Άγιος Γεώργιος’’: «Ο Καραγκιόζης και ο Μινώταυρος;»

ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Τρίτη 19 Ιουλίου Κρυονέρι (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Παρασκευή 29 Ιουλίου Θέατρο ΠΛΑΖ Πεζούλας Συναυλία τραγούδια θεάτρου (21:00) Σάββατο 30 Ιουλίου Νεοχώρι ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Συναυλία κλασικής μουσικής Σγούρος (21:00) Σάββατο 30 Ιουλίου Καρβασαράς (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Τετάρτη 3 Αυγούστου Καρίτσα (κεντρική πλατεία) Θέατρο ΡΗΤΑΣ (21:00 ) Πέμπτη 4 Αυγούστου Θέατρο ΠΛΑΖ Πεζούλας ΔΗΠΕΘΕ (10 ευρω εισιτήριο) (21:00) Παρασκευή 5 Αυγούστου Μπελοκομίτη (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ (21:00) Σάββατο 6 Αυγούστου Νεοχώρι ( πλατεία Ζωοδόχου Πηγής) Θεατρική παράσταση ΝΙΚΟΛΑΟΥ (21:00) Κυριακή 7 Αυγούστου ΠΛΑΖ Πεζούλας - ΠΛΑΖ Λαμπερού Διάπλους της Λίμνης Πλαστήρα ( 09:00) Δευτέρα 8 Αυγούστου Μοσχάτο (κεντρική πλατεία) Θεατρική παράσταση ΝΙΚΟΛΑΟΥ (21:00) Τρίτη 9 Αυγούστου Φυλακτή (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑΣ (21:00) Τετάρτη 10 Αυγούστου Κρυονέρι (κεντρική πλατεία) Θεατρική παράσταση ΡΗΤΑΣ (21:00) Πέμπτη 11 Αυγούστου Λαμπερό (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑΣ (21:00) Μεσενικόλας Συναυλία ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (21:00) Παρασκευή 12 Αυγούστου Μεσενικόλας Γιορτή κρασιού Δημοτικά τραγούδια ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ (21:00) Παρασκευή 12 Αυγούστου Μορφοβούνι (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ (21:00) Σάββατο 13 Αυγούστου Μεσενικόλας Γιορτή κρασιού ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ (21:00) Σάββατο 13 Αυγούστου Πεζούλα (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ (21:00) Σάββατο 13 Αυγούστου Φυλακτή (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Κυριακή 14 Αυγούστου Μεσενικόλας Γιορτή κρασιού ΓΛΥΚΕΡΙΑ (21:00) Κυριακή 14 Αυγούστου Μορφοβούνι (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Κυριακή 14 Αυγούστου Λαμπερό (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Κυριακή 14 Αυγούστου Αγία Μαρίνα (Πλακωτό) Πανηγύρι (21:00) Δευτέρα 15 Αυγούστου Πεζούλα (κεντρική πλατεία) Αναβίωση Πανηγυριού (21:00) Δευτέρα 15 Αυγούστου Μορφοβούνι (κεντρική πλατεία) Θεατρική παράσταση ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ (21:00) Παρασκευή 19 Αυγούστου Κερασιά (Πολιτιστικό Κέντρο) Συναυλία ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗ5 (10 ΕΥΡΩ εισιτήριο) Σάββατο 20 Αυγούστου Κερασιά (κεντρική πλατεία) Θεατρική παράσταση ΒΗΣΣΑΡΙΟΥ (21:00) Κυριακή 21 Αυγούστου Κερασιά (κεντρική πλατεία) Θέατρο σκιών ΧΑΡΜΠΑΣ (21:00) Δευτέρα 22 Αυγούστου Κερασιά (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00) Τρίτη 23 Αυγούστου Κερασιά (κεντρική πλατεία) Πανηγύρι (21:00)

πληροφορίες: τηλ. 24413 52214, 6988164848

∆ήλωση Αντιδηµάρχου Αθανασίου Μαλέτσικα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς των τοπικών κοινοτήτων κατάρτισε το Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι. Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, ο Δήμος διέθεσε ένα αρκετά σοβαρό χρηματι-

κό ποσό ώστε αυτό το καλοκαίρι να πραγματοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ευχάριστη διαμονή αφενός μεν των μόνιμων κατοίκων αφετέρου δε των επισκεπτών της πιο όμορφης περιοχής του Νομού Καρδίτσας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος των εκδηλώσεων είναι η ποικιλία των δράσεων, και η ποιότητα αυτών.

τα πάντα γύρω από υπολογιστές gadgets, ψηφιακή ψυχαγωγία και επικοινωνία, σε αληθινά φθηνές τιμές! Μηχανογραφήσεις επιχειρήσεων ( ERP , CRM, MIS, BI ) Αξιοποιήστε την 20ετή μας εμπειρία και τους πιστοποιημένους συμβούλους μας.

www.you.gr εδώ η τεχνολογία σου κάνει κλίκ!

U ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Πλαστήρα 7, τηλ: 24410 75344

Παπαβασιλείου Ε & Α ΟΕ


Νέοι Καιροί

10

Συνέν τευξη

Επαγγελματίες της τοπικής αγοράς Συνέντευξη στη Χριστίνα Τσάβαλου

Ο

ι καταστηματάρχες της τοπικής αγοράς μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω οικονομικής κρίσης και για το πόσο δυσοίωνο προβλέπεται το άμεσο μέλλον. Ο καθένας από την πλευρά του μας εξέθεσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Ηλίας Βαλταδώρος: Ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Peugeot

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί αρκετά από την οικονομική κρίση. Αυτό οφείλεται και στην αύξηση της τιμής της βενζίνης; Δεν θεωρώ πως η βενζίνη ήταν ένας από τους παράγοντες που επηρέασε την αγορά αυτοκινήτου. Όταν η τιμή της κάποιο διάστημα ανέβαινε από το 1,20 στο 1,40 και 1,50 ευρώ ο κόσμος συνέχιζε να αγοράζει αυτοκίνητα. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάποια χρήματα είναι τρομοκρατημένοι από την όλη κατάσταση και τα ΜΜΕ ενισχύουν αυτή τη φοβία. Δεν γνωρίζουν τι θα γίνει στη συνέχεια κι έτσι προτιμούν να κάνουν αποταμίευση. Ένας άλλος παράγοντας είναι η αλλαγή πολιτικής των τραπεζών, που έκλεισαν την στρόφιγγα των δανείων. Απορρίπτουν ένα μεγάλο ποσοστό πελατών και ζητούν εγγυητές ακόμη και για μικρά δάνεια. Ακόμη όμως και τα άτομα που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν δάνειο, πολύ συχνά φοβούνται διότι στον εργασιακό τομέα τα πράγματα είναι ρευστά. Επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, γίνονται περικοπές σε προσωπικό και αποδοχές με αποτέλεσμα το σενάριο της ανεργίας να είναι πιο κοντά από ποτέ για μεγάλη μερίδα πολιτών.

πολλές φορές όταν η τράπεζα δεν καλύπτει όλο το υπόλοιπο του ποσού με δάνειο και γίνεται χρηματοδότηση από την ίδια την αντιπροσωπεία χωρίς κανένα επιπλέον κέρδος, αφού είναι άτοκη, σε ποσά από 2.000 μέχρι και 7.000 ευρώ. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε τους πελάτες, διότι οι τελευταίοι 5 μήνες είναι πολύ δύσκολοι και τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Μία άλλη πρόταση της Peugeot στο αγοραστικό κοινό είναι τα δίκυκλα που αποτελούν ένα πολύ βολικό μέσο μεταφοράς, έχουν πολύ μικρότερο κόστος καυσίμων και μειώνουν το χρόνο μετακίνησης. Αν και πάλι κάποιοι δυσκολεύονται οικονομικά ακόμη και με αυτή τη λύση τότε τους προτείνουμε το ποδήλατο που είναι η πλέον οικονομική και οικολογική λύση.

Είναι απαραίτητο οι Καρδιτσιώτες να καταλάβουν πως πρέπει να προτιμούνε τα τοπικά προϊόντα αλλά και να αντιληφθούνε τα οφέλη αυτής της επιλογής

Η αγορά των δικύκλων έχει αυξηθεί; Η αλήθεια είναι πως φέτος παρουσίασε κάποια αύξηση. Η διαφορά όμως με άλλα χρόνια είναι πως στις προτιμήσεις των πελατών πλέον βρίσκονται δίκυκλα κυρίως μικρού κυβισμού, διότι αποτελούν πιο οικονομική λύση και σαν αγοραστική αξία αλλά στα καύσιμα.

Το καταναλωτικό κοινό είναι τρομοκρατημένο από την οικονομική κρίση και τα ΜΜΕ επιβαρύνουν την κατάσταση

Ακολουθείτε κάποια τακτική ώστε να γίνει η αγορά αυτοκινήτου πιο προσιτή και ελκυστική στο κοινό; Ανά διαστήματα υπάρχουν κάποιες προσφορές που κάνουν τις τιμές των αυτοκινήτων πολύ πιο προσιτές στο ευρύ κοινό. Κάτι άλλο επίσης σημαντικό είναι πως έχουμε αυξήσει τη διάρκεια της εγγύησης από τα 2 στα 5 χρόνια. Παράλληλα

θευόμαστε από τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς σε χαμηλότερές τιμές ώστε προσθέτοντας και το δικό μας τυπικό κέρδος να παραμένουν προσιτές οι τιμές στους πελάτες. Είναι απαραίτητο όμως και οι ίδιοι οι Καρδιτσιώτες να καταλάβουν πως πρέπει να τα προτιμούνε αλλά και να αντιληφθούνε τα οφέλη αυτής της επιλογής. Δυστυχώς η δύσκολη οικονομική συγκυρία μειώνει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι πως όσον αφορά τα μεγάλα καταστήματα και τις αλυσίδες, δεν μπορούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στις τιμές. Αν’ αυτού όμως εμείς έχουμε ένα ισχυρό πλεονέκτημα. Την καλύτερη ποιότητα. Ο κόσμος όμως λόγω της οικονομικής στενότητας προτιμά τα super markets γιατί εκεί έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους σε χαμηλότερες τιμές, λόγω μεγαλύτερου τζίρου, κάνοντας βέβαια έκπτωση ταυτόχρονα και στην ποιότητα. Γίνονται προσπάθειες να διαφημίσουμε κάποια προϊόντα αλλά ακόμη κι αυτό είναι αρκετά δύσκολο διότι επιβαρύνει την τιμή του προϊόντος, οπότε δεν γίνεται σε μεγάλο βαθμό. Στο κατάστημά μου υπάρχουν προς πώληση γλυκά του κουταλιού που παράγονται από συνεταιρισμούς της Λίμνης Πλαστήρα, χειροποίητα ζυμαρικά αρίστης ποιότητας και κάποια κρασιά από τον Μεσενικόλα και τα Βούναινα που είναι βιολογικής καλλιέργειας και θα πρέπει το καταναλωτικό κοινό να τα επιλέγει ανεπιφύλακτα. Σε επίπεδο χώρας «κυκλοφορεί» μεγάλος αριθμός ακάλυπτων επιταγών. Σε τοπικό επίπεδο είναι συχνό φαινόμενο; Τα τελευταία 3 χρόνια το φαινόμενο έχει γίνει αρκετά έντονο. Αυτό οδήγησε στο να μειωθούνε πλέον οι επιταγές στην αγορά διότι οι περισσότεροι αποφεύγουμε να κάνουμε τις συναλλαγές μας με αυτό τον τρόπο. Τα μετρητά αποτελούν μονόδρομο για τους επαγγελματίες της Καρδίτσας. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών υπολογίζω πως αγγίζει το 90%. Ένα θετικό στοιχείο είναι πως μέσα από την κρίση έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και πλέον οι περισσότεροι επιλέγουμε τους πελάτες που γνωρίζουμε πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ένα άσχημο φαινόμενο είναι πως ακόμη και οι επαγγελματίες ή οι πελάτες που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης αποφεύγουν να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Όταν βέβαια έχουμε να κάνουμε με πελάτες που πραγματικά βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση τότε είμαστε όλοι πιο ανεκτικοί και προσπαθούμε μέσω νομότυπων διακανονισμών να λύσουμε το πρόβλημα.

Μένιος Γιαννίκας: Ιδιοκτήτης του εµπορικού καταστήµατος ΚΑΦΕ «ΤΙΕΡΑ»

Με πιο τρόπο παροτρύνετε τους Καρδιτσιώτες να επιλέγουν τα τοπικά προϊόντα; Τα καταστήματα της Καρδίτσας που εμπορευόμαστε τοπικά προϊόντα θεωρώ πως κάνουμε προσπάθειες ώστε να τα προβάλλουμε και να τα προωθούμε στην καλύτερη δυνατή τιμή. Για να είναι όμως αυτό εφικτό θα πρέπει κι εμείς να τα προμη-


Νέοι Καιροί

11

Συνέν τευξη

εκθέτουν τους προβληματισμούς τους Οι Καρδιτσιώτες προτιμούν τη λαϊκή αγορά για τα ψώνια τους ή θεωρούν τις τιμές τις απρόσιτες; Κατά τη γνώμη μου οι τιμές της λαϊκής αγορά της Καρδίτσας, είναι λίγο ανεβασμένες. Ο κόσμος έχει μειωθεί και σαν αριθμός αλλά έχει μειώσει και τα προϊόντα που ψωνίζει. Αρκείται πλέον στα προς το ζειν, λόγω των μειώσεων των συντάξεων και γενικότερα των αποδοχών. Όλοι μας κάνουμε προσπάθειες να ελαττώσουμε τα έξοδα. Επειδή και το δικό μου κατάστημα βρίσκεται μέσα στην αγορά, και τη ζω από τις 5,30 μέχρι τις 3,00 η ώρα, παρατηρώ πως ενώ παλιότερα οι πάγκοι στο τέλος ήταν άδειοι πλέον τελειώνει η μέρα και μεγάλο μέρος του εμπορεύματος παραμένει άθικτο.

σημαίνει πως τα χρήματα αυτά επαρκούν και για τις ανάγκες της επιχείρησης, μιας και ένεκα της κρίσης τα πάγια και οι εισφορές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ένας άλλος λόγος είναι πως αποτελεί εύκολή λύση το άνοιγμα ενός χώρου εστίασης. Βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα όσον αφορά το στήσιμο. Δεν είναι κάτι εξεζητημένο.

Και οι καπνιστές έχουν δίκιο γιατί νιώθουν πως περιθωριοποιούνται, αλλά και οι μη καπνιστές που επικαλούνται το θέμα υγείας γίνονται πλήρως κατανοητοί

Βαγγέλης Πανάγος: Ιδιοκτήτης του καφέ Ρόπτρον και µέλος του ∆.Σ. των καταστηµαταρχών εστίασης Παρά την οικονομική κρίση υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων τύπου καφέ. Πού οφείλεται αυτό; Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους του κλάδους ανεξαιρέτως. Ένας από τους λόγους όμως που πολλοί επιλέγουν να ασχοληθούν με τον τομέα της διασκέδασης είναι πως αποφέρει ρευστότητα. Το δικό μας προϊόν, ο καφές ή το ποτό πληρώνεται άμεσα, σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που πολλές φορές περιμένουν και μέρες για να κάνουν ταμείο. Σε αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση, που οι στρόφιγγες των τραπεζών κλείσανε, όποιος έχει ρευστό είναι προνομιούχος. Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα και σε αυτές τις επιχειρήσεις, διότι έχει μειωθεί και η πελατεία αλλά κυρίως η κατανάλωση που είναι και το βασικότερο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ένα μαγαζί μπορεί να είναι γεμάτο κόσμο αλλά να μην έχει και την ανάλογη κατανάλωση. Αναφέρομαι κυρίως στο ποτό, γιατί ο καφές είναι άλλη περίπτωση. Άλλωστε θεωρώ πως ο κόσμος πλέον επειδή δεν έχει την δυνατότητα να διασκεδάσει πολλές φορές την ημέρα, επιλέγει τον πρωινό ή απογευματινό καφέ που είναι πιο οικονομικός. Το χειμώνα τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τη βραδινή διασκέδαση. Κάτι άλλο σημαντικό είναι πως, το ότι πληρώνεσαι άμεσα για τις υπηρεσίες που προσφέρεις, δεν ΜΕΛΕΤΗ-ΕΠΙΒΛΕΨΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΚΑΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Θανάσης Κοντακτσής Πολιτικός Μηχανικός τ.ε

ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Κάποια καφέ κάνουν ειδικές προσφορές για παράδειγμα στους φοιτητές. Εσείς ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο ώστε να προσελκύσετε πελάτες; Εμείς δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Οι θαμώνες, είτε είναι φοιτητές είτε όχι, εννοείται πως έχουν κάποια προνόμια στις τιμές. Δεν είναι απαραίτητο να το γράψεις σε κάποια ταμπέλα για να ισχύει.

πληγεί ο κλάδος σας; Η αλήθεια είναι πως το κρέας είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό, διότι περιέχει πρωτεΐνες. Βέβαια λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος έχει περιορίσει την κατανάλωση κρέατος. Είναι γεγονός πως ο κλάδος μας βιώνει αρκετά έντονα την οικονομική στενότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Αριθμητικά η πτώση των πωλήσεων υπολογίζεται από 30 έως 50%. Οπότε το ισοζύγιο εσόδων – εξόδων βρίσκεται πραγματικά στο όριο. Φαντάζομαι πως άλλα εμπορικά καταστήματα που δεν παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης βρίσκονται σε πιο δεινή θέση. Με την οικονομική τακτική που ακολουθείται, θεωρώ πως θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Οι Καρδιτσιώτες προτιμούν τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους ή απευθύνονται για τις αγορές τους σε μεγάλα super markets; Ο καταναλωτής που ενδιαφέρεται να αγοράσει πραγματικά καλό κρέας προτιμά τον κρεοπώλη της εμπιστοσύνης του, γιατί είναι επώνυμος και γνωρίζει πως το προϊόν που θα αγοράσει θα είναι καλής ποιότητας. Οι Καρδιτσιώτες επιλέγουν να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα της γειτονιάς τους γιατί υπάρχει η άμεση επαφή με τον καταστηματάρχη. Κι εμείς όμως από την πλευρά μας θεωρούμε το επάγγελμά μας λειτούργημα. Γνωρίζουμε όλοι τι συμβαίνει με τα κρέατα και τα κοτόπουλα που εισάγονται από το εξωτερικό. Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω στους καταναλωτές είναι πως ψωνίζοντας πάντα από τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους είναι σίγουρο πως τα προϊόντα που δίνουν στα παιδιά τους είναι αγνά. Υπάρχει βέβαια και μία μερίδα πωλητών που λόγω οικονομικών δυσκολιών επιλέγουν να απευθυνθούν σε super markets ώστε να αγοράσουν κρέας ακόμη κι αν γνωρίζουν πως η ποιότητά τους είναι πολύ χαμηλή.

Ψωνίζοντας πάντα από τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους είναι σίγουρο πως τα προϊόντα που δίνουν στα παιδιά τους είναι αγνά

Ο αντικαπνιστικός νόμος τελικά ισχύει; Και αν ισχύει, εφαρμόζεται; Ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος και εφαρμόζεται. Μετά από μία περίοδο συστάσεων πέρσι το χειμώνα γίνονται πλέον και έλεγχοι. Σίγουρα το καλοκαίρι ο έλεγχος δεν είναι τόσο εντατικός, από το χειμώνα όμως πιστεύω πως θα λειτουργήσει κανονικά. Προσωπική μου άποψη είναι πάντως, πως πρέπει να βρεθεί μέση λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και οι καπνιστές έχουν δίκιο γιατί νιώθουν πως περιθωριοποιούνται, αλλά και οι μη καπνιστές που επικαλούνται το θέμα υγείας γίνονται πλήρως κατανοητοί. Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη κατάσταση που χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς.

Χρήστος Πρίτσας: Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου και πρόεδρος των κρεοπωλών Καρδίτσας

Το κρέας αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας για την ελληνική οικογένεια; Σε τι βαθμό έχει

Την περασμένη εβδομάδα ο σύλλογος κρεοπωλών πραγματοποίησε εκλογές. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Είμαι και πάλι πρόεδρος του συλλόγου και θα παραμείνω για μία ακόμη θητεία. Έχουν ενταχθεί βέβαια και νέα άτομα, σοβαρά και μορφωμένα, στο Δ.Σ. τα οποία θα συνεχίσουν το δικό μας έργο. Ο κλάδος μας έχει ανάγκη από δραστήρια άτομα και οργανωτικά.

Σας ευχαριστούμε πολύ


Νέοι Καιροί

12

Αγροτικά

Ενίσχυση του Κέντρου Ελέγχου Βάμβακος

Σ

ε κτηνοτροφικά και αρoτραία φυτά καθώς και σε εδαφολογικές και φυτοπαθολογικές έρευνες, θα επικεντρώνονται οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Φυτικής Παραγωγής στη Θεσσαλία, σύμφωνα με διευκρινιστικό έγγραφο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Ταλιαδούρου. Ο βουλευτής της ΝΔ έχει αναγνωρίσει, ότι η δημοσιοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου να προχωρήσει στην ίδρυση ενός Ινστιτούτου Φυτικής

Παραγωγής, με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών μονάδων του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, ΕΘΙΑΓΕ, έγινε ευρύτατα αποδεκτή. Ζήτησε, όμως, να ενημερωθεί ποιος θα αναλάβει ως ερευνητικό αντικείμενο τον τομέα του βάμβακος. Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διευκρινίζει, ότι έχει αποφασιστεί η δημιουργία ενός τουλάχιστον Ινστιτούτου σε κάθε περιφέρεια. Ανακοινώνει, επίσης, ότι θα ενισχυθεί το Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος, το οποίο ανήκει στο ΕΘΙΑΓΕ και κατασκευάστηκε με σκοπό την ταξινόμηση και τυποποίηση του παραγόμενου εκκοκισμένου βαμβακιού. Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει, ότι τον Απρίλιο ολοκληρώθηκε και ο έλεγχος από το Διεθνές Κέντρο Πιστοποίησης, ούτως ώστε το Κέντρο να διαπιστευθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και να λειτουργήσει ταξινομώντας το εκκοκισμένο βαμβάκι. "Αυτό πρέπει να γίνει, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους εκκοκιστές να πιστοποιούν την παραγωγή απευθείας στο χώρο που παράγεται. Η πιστοποίηση αυτή θα γίνεται στο Κέντρο που βρίσκεται στην Καρδίτσα", εξηγεί ο υπουργός.

Πυρετώδεις εργασίες για το σκουλήκι στη Λάρισα Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του βαμβακιού» στο Νομό Λάρισας, συνεχίζονται οι εργασίες με ταυτόχρονη παρακολούθηση των συλλήψεων του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού σε φερομονικές παγίδες καθώς και δειγματοληψίες. Οι περιοχές εγκατάστασης του δικτύου παγίδων και παρακολούθησης είναι οι εξής: Ζαππείου: Ισάδια, Συκιές, Κουτσουπιά Σταυρό Φαρσάλων: Εννιάρια, Γεφύρια Ελληνικό: Καψάλες Μεγ. Ευύδριο: Κούκουρα, Αμμούδες Βρυσιά: Κοκκαλίτσες, Καμπάδικα, Μαυρόγεια Ψυχικό: Σταυρόλακα, Κλάδια Ελευθέριο: Μπάρκετα, Ανάβρα Αμπελώνα: Μαυρόλιθος, Βρυότοπος Σκοτούσας: Παλιάμπελο, Μεριάς, Παλαιοχώρι Νίκαια: Πιγάδι, Βολιόστρατα Καστρί: Πενηντάρια, Θάλεια, Τριαντάρια Χάλκη: Γκαραγκιόζη, Καρτάλια, Μνήματα, Κούρια Ελευθεραί: Εξηντάρια, Κοτρώνια Με βάση τις παρατηρήσεις που πραγματοποιούνται ανά τρεις ημέρες στο δίκτυο παγίδων, καθώς και από τις δειγματοληψίες επιτόπιων ελέγχων, που διενεργούν Γεωπόνοι του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Λάρισας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Μαγνησίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στο Βαμβάκι» σας πληροφορούμε ότι: Οι πληθυσμοί του

πράσινου σ κο υ λη κ ι ο ύ στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα κάτω από το όριο ψεκασμού. Συνιστάται στους βαμβακοκαλλιεργητές, που διαπιστώνουν προσβολές και δεν βρίσκουν ζωντανά σκουλήκια να μην προβούν σε ψεκασμό για να προστατευθούν τα ωφέλιμα. Γενικότερα συνιστάται στους βαμβακοκαλλιεργητές, να ελέγχουν τις καλλιέργειές τους και μόνο στην περίπτωση που βρεθούν τουλάχιστον 3 ζωντανές νεαρές προνύμφες (σκουλήκια) στα φυτά δύο μέτρων γραμμής ή εναλλακτικά τουλάχιστόν 10 ζωντανά σκουλήκια στα 100 φυτά, να προβούν άμεσα σε επέμβαση τοπικά με ένα κατάλληλο εντομοκτόνο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν χρειάζεται χημική επέμβαση. Οι βαμβακοπαραγωγοί/χρήστες είναι αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι, για την τελική απόφαση επιλογής, της συγκεκριμένης κάθε φορά φυτοπροστατευτικής επέμβασης. Υπενθυμίζεται στους καταστηματάρχες που διακινούν γεωργικά φάρμακα καθώς και στους παραγωγούς που τα εφαρμόζουν ότι οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται μόνο με τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα. Η υπηρεσία μας έχει εντείνει τους ελέγχους και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με αυστηρά χρηματικά πρόστιμα και θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Η εφαρμογή των ψεκασμών να γίνεται την ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά τη δύση του ηλίου.

Αύριο 19 Ιουλίου

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α. Αύριο 19 Ιουλίου, ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου, όπως ενημερώνει σε δελτίο τύπου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές που επήλθαν κυρίως σε καλλιέργειες κηπευτικών, πατάτας, εσπεριδοειδών, μήλων και ελιάς από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετός, χαλάζι, βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα κλπ) τη χρονική περίοδο Απριλίου 2010 – Δεκεμβρίου 2010, στις ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες : Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χαλκιδικής. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα του οργανισμού στην διεύθυνση www.elga.gr.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ενημέρωση για μελισσοκόμους Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Καρδίτσας ενημερώνει τους μελισσοκόμους του Νομού ότι στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας αναρτήθηκαν οι καταστάσεις δικαιούχων της δράσης «αντικατάσταση κυψελών έτους 2011» στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας μελιού έτους 2011. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλ. 24413-55210 και 24413-55238. Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ


Νέοι Καιροί

13

Πολιτικά Δρώμενα

Επιχείρηση της κυβέρνησης «να χωνέψουμε» την «επιλεκτική χρεοκοπία»

Β

ιώσιμο χρέος, σε βάθος χρόνου, μικρότερο κόστος αποπληρωμής του και εξασφάλιση της μακροχρόνιας σταθερότητας του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, είναι τα χαρακτηριστικά της λύσης που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους που απασχολεί την ευρωζώνη, τόνιζαν κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο, αυτό που αναθεμάτιζε η κυβέρνηση ακόμα και σαν άκουσμα, την επιλεκτική δηλαδή χρεοκοπία, τώρα φαίνεται πως όχι μόνο είναι στο τραπέζι, αλλά έχει και καλές πιθανότητες να συμβεί και για αυτό το λόγο προσπαθεί η κυβέρνηση να εξωραΐσει τη δυναμική μίας τέτοιας λέξης. Για αυτό το λόγο ο κ. Βενιζέλος έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να αποδραματοποιήσει την ισχύ της φράσης, λέγοντας πως δεν είναι κάτι τρομερό και πως στην ουσία δεν σημαίνει χρεοκοπία. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ευρωπαϊκή λύση πρέπει να εξασφαλίζει ένα μακροχρόνιο πλαίσιο σταθερότητας και όχι να λειτουργεί αντανακλαστικά ή “πυροσβεστικά” στις εξάρσεις της κρίσης. Ακόμη υπενθύμιζαν ότι η κυβέρνηση εξαρχής είχε επισημάνει, πως ανεξάρτητα από το ελληνικό θέμα, η κρίση είχε ευρύτερα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά, τα οποία τώρα αναδύονται, γι’ αυτό και ζητούσε ριζικές λύσεις από νωρίς, αλλά η Ευρώπη εστίαζε την προσοχή της μόνο στην διευθέτηση του ελληνικού προβλήματος. Από την άλλη στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου η πολυπλοκότητα της εξεύρεσης λύσης, καθώς το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και στο εσωτερικό κάθε χώρας-μέλους της ΕΕ, με τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, π.χ. συμμαχικές κυβερνήσεις και τις συνθήκες που έχει κάθε μία. “Η ελληνική κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί μετά την τελευταία συζήτηση στο Eurogroup - η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει, παίρνοντας επώδυνα μέτρα, αλλά και οι εταίροι μας πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δείξουν την ανάλογη ευαισθησία” ανέφεραν, χαρακτηριστικά, οι ίδιες πηγές,

προσθέτοντας ότι η χώρα μας έχει προχωρήσει και σε μεταρρυθμίσεις που ξεπερνούν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα των ευθυνών τις οποίες πρέπει να αναλάβει η ΕΕ, αναφερόταν το γεγονός ότι οι δανειακές ανάγκες της Ιταλίας μόνο για το 2011, ανέρχονται στο ύψος των 355 δισ. Ευρώ, ποσό που ξεπερνά το συνολικό ελληνικό χρέος και επιπλέον το συνολικό χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 25% του συνολικού χρέους της ευρωζώνης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό, Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, συνολικά, είναι 6%. Οπωσδήποτε, πρόσθεταν, στο τραπέζι τώρα βρίσκονται περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις για συνολική λύση της κρίσης χρέους της Ελλάδας και της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η selective default, όρος που μέχρι στιγμής έχει αποδοθεί ως “επιλεκτική χρεοκοπία”. Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς, λένε οι ίδιες πηγές, το θέτουν ορισμένοι ευρωπαίοι εταίροι και όχι η Ελλάδα και υπενθύμισαν ότι η ατζέντα των συζητήσεων προσδιορίζεται περισσότερο από τους δανειστές και λιγότερο από τους δανειζόμενους. Σε κάθε περίπτωση, τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές, “επιλεκτική χρεοκοπία” δεν σημαίνει στάση πληρωμών και υπογράμμιζαν ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με την ορολογία, δίνοντας την δική του ερμηνεία. Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν “επικίνδυνη κινδυνολογία” την στάση που κράτησε για το θέμα ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, των Άννας Διαμαντοπούλου, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Χρήστου Παπουτσή, οι οποίοι ζήτησαν να επικεντρωθεί η κριτική της κυβέρνησης στην ΝΔ, με στόχο να απομονωθεί και να αναδειχθεί η τακτική που ακολουθεί. Τη στιγμή που απαιτείται ψυχραιμία και συστράτευση, κάποιοι κινούνται με βάση σενάρια χρεοκοπίας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, υπογραμμίζοντας ότι όσοι ποντάρουν στην χρεοκοπία κάνουν κακό στη χώρα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι μόλις επιτευχθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η κυβέρνηση θα αναζητήσει συναίνεση για την τελική επιλογή, που, όπως σημειώθηκε, είναι πάγια επιδίωξή της. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Σταµούλης Διανομή στο χώρο σας καθημερινά εκτός Κυριακής και Αργιών από 8.00 το πρωί μέχρι 4.00 το απόγευμα τηλ. 24410 21821

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 20 ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΗΛ.: 24410 74581

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε εκλογές Πλήρης απογοήτευση για την Ελλάδα από οικονομία, ηγέτες και κόμματα ενώ για πρώτη φορά ο Α.Σαμαράς ξεπερνάει, και με άνεση, τον Γ.Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ενώ η Ν.Δ προηγείται κατά 6 μονάδων του ΠΑΣΟΚ. Απογοητευτικές είναι οι εκτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών για την οικονομική κατάσταση της χώρας σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue. Η συντριπτική πλειοψηφία, το 80% δηλαδή, πιστεύουν πως η Ελλάδα πάει κατά διαόλου, πως τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η οικονομική τους κατάσταση, και σχεδόν 9 στους 10 κάνουν λόγο για κοινωνική ανασφάλεια τα επόμενα χρόνια. Συγκλονιστικό είναι το ποσοστό του 90% που δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κατά 70% θεωρούν ότι κανένα από τα δυο κόμματα δεν θα ήταν καλή κυβέρνηση για τη χώρα Το 62% εκτιμά ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ μάλλον χρειάζονται εκλογές λέει το 34%. Ο πρόεδρος της ΝΔ μπροστά για πρώτη φορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 29% έναντι 22% του Γιώργου Παπανδρέου Στις 6 μονάδες έφτασε η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων. Η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 26,5% , ΚΚΕ 11,5%, ΣΥΡΙΖΑ 9%, ΛΑΟΣ 7,5%, Οικολόγοι 3,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2% και Δημοκρατική Συμμαχία 1,5%. Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 43%, η τάση αποχής παραμένει στο 38% .

«Είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν» Δήλωσησοκ έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος παραδέχτηκε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση «ήταν δημαγωγικό». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «είπαμε ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ δεν υπήρχαν». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «την κακή νοοτροπία που υπάρχει τη δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ της δεκαετία του ‘80», ενώ προσθέτει ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων.


Νέοι Καιροί

14

Οικονομία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πειραματόζωα της πολιτικής και των πολιτικών οι Δημόσιες Υπηρεσίες

Ν

έα προγράμματα εργασιακής ομηρίας και «μαύρης» εργασίας προωθεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα από το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας». Το πρόγραμμα αφορά στην «απασχόληση» 55.000 ανέργων για την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού. Οι Δήμοι σύμφωνα με την προκήρυξη δύναται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως συμπράττοντες

φορείς μαζί με τους δικαιούχους της πράξης (φορείς απασχόλησης). Δικαιούχοι πράξης είναι φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οι οποίοι θα έχουν και την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος. Τα προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας» και η πρόσληψη των «ωφελουμένων» δεν μπορούν να αφορούν σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο πεδίο που θα εφαρμοστεί το έργο. Συνεπώς, δεν δύναται να προσληφθούν άτομα σε Υπηρεσίες και για εργασίες που αποτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων, όπως Υπηρεσίες καθα-

Πείτε µας τι να του κόψουµε. Τη στήριξη στο νοσοκομείο;

Το σπίτι του;

Την Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056;

Τις 8 κινητές ιατρικές μονάδες για παιδιά και νεογνά; Την ενίσχυση της οικογένειάς του είναι στα όρια της φτώχειας;

Το Amber Alert

Για να μην κόψουμε τίποτα, χρειαζόμαστε το ευρώ που δε σας περισσεύει. Γιατί χωρίς αυτό, τα 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης- που φιλοξενούμε, θα βρεθούν χωρίς σπίτι. Γιατί η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS1056 το 2010 δέχτηκε 270.000 κλήσεις για βοήθεια. Γιατί οι κινητές ιατρικές μας μονάδες που μόνο πέρυσι μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά, σώσανε ζωές. Γιατί 9.344 παιδιά που νοσηλεύονταν το 2010 χρειάστηκαν το στήριγμά μας. Γιατί κάθε μήνα στηρίζουμε περισσότερα από 3.000 παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Γιατί έχουμε ανάγκη τους εξειδικευμένους ανθρώπους που μέρα-νύχτα δουλεύουν για να εξασφαλίσουν καλύτερη ζωή για όλα τα παιδιά. Γι' αυτ'ο σήμερα, σας έχουμε ανάγκη.

Χάρη σ' εσάς φτάσαμε ως εδώ. Μόνο μ' εσάς μπρούμε να συνεχίσουμε. Η δική σας συνδρομή είναι δύναμη μας. Γιατί δεν εξαρτώμαστε από καμιά κρατική χρηματοδότηση ή μεγάλους ευεργέτες. Οι ευεργέτες μας είστε εσείς.

Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό. Τηλεφωνήστε ή στείλτε μήνυμα.Τώρα.

για κλήσεις από σταθερό και κινητό σταθερό χρέωση 2,28 €/κλήση κινητό χρέωση 2,46 €/κλήση

ριότητας, Πράσινου, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί κ.α. Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά διευρύνει και «μονιμοποιεί» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ παρακάμπτεται ο Α.Σ.Ε.Π. αφού η πρόσκληση ενδιαφέροντος η παραλαβή των αιτήσεων και η αξιολόγησή τους γίνεται από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή που η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού έχει δημιουργήσει σε πολλούς Δήμους της χώρας ελλείψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών τους, για μια ακόμη φορά ανοίγει η «Κερκόπορτα» της «πελατειακής σχέσης» και του ρουσφετιού και μάλιστα για μία ακόμη φορά στο Δημόσιο. Όπως οι «συμβάσεις έργου» εφευρέθηκαν για να καλύψουν τομείς εργασίας που δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν από το προσωπικό των Ο.Τ.Α., αλλά τελικά κατέκλυσαν κάθε χώρο και είδος εργασίας από υπηρεσίες καθαριότητας μέχρι διοικητικά πόστα. Όπως τα stage από πρόγραμμα ανασφάλιστης δήθεν εργασιακής εμπειρίας διευρύνθηκαν μαζικά και καθολικά σε κάθε πόστο της Δημόσιας Διοίκησης. Όπως η μερική απασχόληση που ήρθε για να καλύψει ανάγκες κοινωνικών ομάδων όπως μονογενείς οικογένειες, ηλικιωμένων, πολύτεκνων μητέρων, κ.λ.π. αλλά ως πρόγραμμα «αλώθηκε» και μόνο αυτές τις κοινωνικές ομάδες δεν εξυπηρέτησε. Το νέο πρόγραμμα που πλέον δεν θα καλύπτει «εργαζόμενους» ούτε «απασχολούμενους» αλλά «ωφελούμενους» είναι σίγουρο πως για μια ακόμη φορά θα γεμίσει πάλι τα πολιτικά γραφεία Βουλευτών και Δημάρχων και πάντα για το «καλό των πολιτών και των ανέργων». Για μια ακόμη φορά οι Δημόσιες υπηρεσίες θα γίνουν τα πειραματόζωα της πολιτικής και των πολιτικών. Δημόσιες υπηρεσίες που δικαίως πολλές φορές μπαίνουν στο στόχαστρο σκληρής κριτικής όταν ειδικά ο ουσιαστικός και εμφανής στόχος δεν είναι η ανασυγκρότηση και αναβάθμισή τους αλλά η διάλυσή τους!!! Η αποτροπή και αυτών των προσλήψεων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης αλλά εκμεταλλεύεται την πραγματική ανάγκη των ανέργων που μαζικά «παράγει» αυτή η πολιτική, προκειμένου να υποκύψουν σε ακόμη πιο φθηνές εργασιακές σχέσεις και εκτός εφαρμογής Συλλογικών Συμβάσεων, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας. Ο Σύλλογός μας όπως και η ΠΟΕ- ΟΤΑ προτείνει στην κυβέρνηση και στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μπει ένα οριστικό τέλος στις ελαστικές και φτηνές μορφές εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στην κάλυψη ούτε των στοιχειωδών καθημερινών αναγκών των ανέργων αλλά είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της πολιτικής ρουσφετολογίας, της κομματικής πελατείας και της συνεχιζόμενης «ομηρίας» χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Για το Δ.Σ. Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας Απόστολος Ταξιάρχης Σωτήριος Σούρλας

για SMS από κινητό στείλτε ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO χρέωση 2,46 €/sms

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Τηλ. 24410 72379 Βάλβη 36 Καρδίτσα

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις 10.30 µέχρι 12.00 το βράδυ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


Νέοι Καιροί

15

Οικονομία

Οι 10 λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει αλλά ντρέπεται να το πει Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα για 10 λόγους. Μπορεί ενίοτε να παίζουμε με τις λέξεις αλλά η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη χώρα για 10 βασικούς λόγους. 1) Ο κυριότερος και βασικότερος γιατί απλά δεν μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί. Μην τρέφουμε αυταπάτες όσες χώρες δεν....μπορούν να δανεισθούν θεωρούνται χρεοκοπημένες. Δεν υπάρχει χώρα του πλανήτη με μηδενικό έλλειμμα δανείζεται είτε μέσω εσωτερικού ή εξωτερικού δανεισμού. Η Ελλάδα τώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. 2) Βαθμολογικά η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Χάσαμε 15 βαθμίδες και τα ομόλογα της Ελλάδας δεν θεωρούνται ούτε καν σκουπίδια. 3) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αυτό γιατί δέχθηκε τοποτηρητές παντού. Η οικονομική πολιτική ασκείται από την ΕΕ η χώρα αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά της. 4) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή οι συμπολίτες μας μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Οι πολίτες δεν κάνουν λάθος απλά δεν εμπιστεύονται την ίδια τους την χώρα. 5) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί ακόμη αυτή την

ύστατη στιγμή το δημόσιο σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί αντιπαραγωγικά εις βάρος της κοινωνίας. 6) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί αν μια μέρα η ΕΕ πει ότι δεν μας δίνει την δόση, έχουμε καταρρεύσει και πάμε για στάση πληρωμών. 7) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί τριγύρω μας αν κοιτάξουμε θα δούμε ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η χρεοκοπημένη νοοτροπία του μέσου Έλληνα δεν έχει αλλάξει.

Ο επικεφαλής του Ifo προτείνει… επιστροφή στη δραχμή Αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, μέσω του προσωρινού μηχανισμού σταθερότητας EFSF, προτείνει η οικονομολόγος, Μπεατρίς Βέντερ ντι Μάουρο, που ανήκει και στην επιτροπή «σοφών», με συμβουλευτικό ρόλο για τη γερμανική κυβέρνηση. «Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας μόνο στη βάση εξαιρετικά αισιόδοξων υποθέσεων μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμη» και αυτές οι υποθέσεις αποτυπώθηκαν στο νέο πρόγραμμα πιστώσεων, «αλλά δεν έπεισαν τις αγορές», λέει η ντι Μάουρο, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt. Η ντι Μάουρο προτείνει λύση μέσω ταχείας αναδιάρθρωσης, όπως είχε προτείνει εσχάτως και ο πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ. «Ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι δεν έχουν πουλήσει τα ομόλογα θα υποστούν απώλειες σε περίπτωση αναδιάρθρωσης. Αλλά οι απώλειες για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι ελεγχόμενες. Εκείνοι οι οποίοι αγόρασαν σε, ευνοϊκή τιμή, ελληνικά ομόλογα, με την ελπίδα να αποκομίσουν κέρδος εις βάρος του φορολογούμενου - θα απογοητευτούν. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αν αυτό το πρόβλημα δεν λυθεί τώρα ριζικά, θα επανέρχεται συνεχώς», λέει η ντι Μάουρο. Η ίδια προτείνει ο προσωρινός μηχανισμός EFSF να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα στην τιμή αγοράς, δηλαδή 50% κάτω της ονομαστικής τους αξίας και να τα ανταλλάξει με νέα ομόλογα που θα αποδέχεται ως ενέχυρο η ΕΚΤ. Με τον τρόπο αυτό, σημειώνει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους οίκους αξιολόγησης και ταυτόχρονα θα είχαν και οι ιδιώτες επενδυτές κίνητρο για ανταλλαγή των ομολόγων. Η οικονομολόγος Ντι Μάουρο επικρίνει τις κυβερνήσεις γιατί «δεν έχουν κατανοήσει σωστά τη διάσταση του προβλήματος», όπως λέει, καθώς το ζήτημα πλέον είναι, εάν η Ευρώπη θα αποσυντεθεί σε επιμέρους κράτη. Η ίδια, πάντως, απορρίπτει κατηγορηματικά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αντίθετα, υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ τάσσεται ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου, Ifο Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος ασκεί επίσης κριτική στη διαχείριση της κρίσης. «Οι χώρες της Ευρώπης θεωρούν ότι πρόκειται για βραχύβιες επιθέσεις των αγορών, τις οποίες μπορούν να αντιμετωπίσουν θέτοντας στη διάθεση νέα χρηματικά μέσα», λέει ο καθηγητής Ζιν στην εφημερίδα Passauer Neue Presse. Ο ίδιος το αντικρούει σημειώνοντας ότι «υπάρχει μία τεράστια κρίση ισοζυγίου πληρωμών στην Ευρώπη, η οποία προκλήθηκε, επειδή ορισμένες χώρες μέσω των φτηνών δανείων που έφερε το ευρώ, υπερθερμάνθηκαν πληθωριστικά και έχασαν ανταγωνιστικότητά τους». Ειδικά, για την ελληνική κρίση χρέους υποστηρίζει ότι η κατάσταση δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες χώρες της Ευρωζώνης. «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να επιλυθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης. Η χώρα είναι εξαιρετικά ακριβή, δεν είναι ανταγωνιστική και θα έπρεπε να προχωρήσει σε υποτίμηση κατά 20 - 30%», λέει ο καθηγητής Ζιν. Σημειώνει δε ότι «η κατάσταση θυμίζει τη Γερμανία του 1929 και του 1933». Ο ίδιος θεωρεί ότι «η επιστροφή στη δραχμή είναι ο πιο εύκολος δρόμος για την Ελλάδα», τονίζει, όμως, ότι «η χώρα θα πρέπει να το αποφασίσει μόνη της. Κανείς δεν θα πρέπει να την πιέσει».

8) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει καθώς πέραν από την πολιτική οικονομική και εθνική κυριαρχία έχασε το πλέον πολύτιμο, την υπερηφάνεια του Έλληνα. Η χώρα σέρνεται και παρακαλάει γονυπετής για ελεημοσύνη καθώς άπληστα κατανάλωσε αλλά δεν προνόησε. 9) Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει γιατί έχει καταστεί αποπαίδι της ΕΕ. Δεν είναι ισότιμος εταίρος η Ελλάδα μην κοροϊδευόμαστε. Θεωρούμαστε λαός δευτέρας διαλογής όσο και αν μας πικραίνει αυτό. 10) Η Ελλάδα χρεοκόπησε γιατί έχασε το όραμά της. Το όραμα της Ελλάδος είναι το καλό αυτοκίνητο για να πηγαίνει στο χωριό ο νεοέλληνας και να αισθάνεται περήφανος ότι όλοι τον κοιτούν αλλά ο ίδιος ξέρει ότι το χρωστάει στην τράπεζα. Το όραμα της Ελλάδος είναι η φοροδιαφυγή ή η αντίληψη εμείς να είμαστε καλά και άσε τους άλλους. Η Ελλάδα εκφυλίστηκε και χρεοκόπησε. Όσοι ακόμη θεωρούν ότι ΘΑ χρεοκοπήσουμε θα τους πούμε απλά ξυπνήστε. Η δυσοσμία της παραοικονομίας μπορεί να τροφοδοτεί με αέρα την κοινωνία αλλά θα αποδειχθεί σύντομα αέρας. Το κράτος πρέπει να την εξολοθρεύσει, δεν μπορεί εμείς να πληρώνουμε τους άλλους τους απατεώνες. Όμως μέσα σε αυτή την δυσοσμία υπάρχει και μια ομάδα αξιοπρεπών ελλήνων που πιστεύουν ότι φθάνει ο καιρός που θα επιβραβεύεται η εργασία. Εργάζονται με όραμα, τίμια με αξιοπρέπεια. Αυτοί οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη Ελλάδα και δεν θα την προσφέρουν ούτε οι τζιτζιφιόγκοι ευρωπαίοι δήθεν τεχνοκράτες και υπέρμαχοι της νομιμότητας αλλά ο ίδιος ο τίμιος λαός.

Εκδήλωση για την οικονομία με τον τίτλο ‘’Πληρώνω δίκαια’’ από την ΟΝΝΕΔ Σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ η ΟΝΝΕΔ πραγματοποιεί εκδήλωση για την οικονομία με τον τίτλο ‘’Πληρώνω δίκαια’’ με στόχο να αναλυθεί η αναγκαιότητα μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η ΟΝΝΕΔ σε όλη την Ελλάδα και για την περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα με επίσημο καλεσμένο τον Χρήστο Σταϊκούρα, αναπληρωτή τομεάρχη οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας.Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, Γιώργος Ελευθερίου απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα κομματικά στελέχη του νομού και όχι μόνο, να τιμήσουν με τη παρουσία τους την εκδήλωση.

‘’ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ’’ ΚΑΦΕ-ΟΥΖΕΡΙ Λ. ∆ηµοκρατίας 75 Έναντι Κτελ Καρδίτσας


CMYK

16

Life Style

Νέοι Καιροί

Αλέξανδρος Ρήγας

Πού είναι κρυμμένος; Τ ην περίεργη εξαφάνιση του γνωστού ηθοποιού Αλέξανδρου Ρήγα ζει ο καλλιτεχνικός κόσμος . Οι παραστάσεις αναβάλλονται η μια μετά την άλλη χωρίς κανείς να γνωρίζει τα πραγματικά αίτια! Η ανακοίνωση από την εταιρεία παραγωγής ήταν ότι αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις του Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός και σεναριογράφος βρίσκεται σε απομόνωση και δεν θέλει να δει κανέναν. Ακόμη και η συμπρωταγωνίστριά του, Εβελίνα Παπούλια δεν γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους που ο Αλέξανδρος συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο! Μάλιστα στην παράσταση του

Ε. Ράπτη - Γ. Μαρακάκης

Πλησιάζουν τα ευχάριστα! Ξανά μαζί η Έλενα Ράπτη και ο Γιάννης Μαρακάκης. Όσο κι αν προσπαθούν να το κρατήσουν κρυφό, δεν τα καταφέρνουν. Πριν λίγες μέρες είχαν εμφανιστεί μαζί στα εγκαίνια του κοσμηματοπωλείου του αδερφού του Γιάννη και μετά πέρασαν μαζί 4 μέρες στα Χανιά. Ο Γιάννης ανέλαβε να της δείξει μερικές ομορφιές της γενέτειράς του. Εκείνοι που τους είδαν στην παραλία, μίλησαν για ένα εμφανώς ερωτευμένο ζευγάρι που δεν δίσταζε να εκδηλώνει την αγάπη του. Επιπλέον, άνθρωποι από το κοντινό τους περιβάλλον επιμένουν πως η στιγμή που θα ακουστεί το ευχάριστο νέο του γάμου τους, δεν θα αργήσει.

Σταματίνα Τσιμτσιλή

Και μετά το γάμο… Μόνο λίγες μέρες πέρασαν από το γάμο της με τον Θέμη Σοφό και η Σταματίνα Τσιμτσιλή άρχισε να κάνει περίεργες δηλώσεις. Με αφορμή μία φρεσκοπαν τρεμένη συνάδελφο της, η παρου σ ιά στρια κατέθεσε τις απόψεις της για τον έγγαμο βίο. Η παρουσιάστρια ανέφερε στην εκπομπή της πως όταν παντρεύεσαι πετάς στα σύννεφα μόνο τις 2- 3 πρώτες μέρες, είσαι σε πολύ ωραία διάθεση και « μετά σου φεύγει». Βέβαια, η Σταματίνα εξήγησε πως δεν το είπε με την κακή έννοια αλλά με την καλή!

Ο έρωτας της Κατερίνας

Οι φήμες θέλουν την Κατερίνα Καινούργιου και τον Χρήστο Αφρουδάκη να είναι ζευγάρι εδώ και λίγους μήνες. Η παρουσιάστρια του Alpha και ο 27χρονος πολίστας εθεάθησαν στη Βουλιαγμένη. Αν και δεν ήταν μόνοι τους, ήταν προφανές ότι οι δυο τους είναι κάτι παραπάνω από φίλοι. Εδώ και καιρό η Κατερίνα Καινούργιου παρακολουθούσε αγώνες πόλο της ομάδας του Ολυμπιακού, όπου έπαιζε μέχρι πρόσφατα ο Χρήστος Αφρουδάκης. Ωστόσο, κανείς από το περιβάλλον τόσο της παρουσιάστριας, όσο και του γνωστού αθλητή δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτής της σχέσης.

δήμου Καισαριανής η ηθοποιός περίμενε για δύο ώρες πανέτοιμη στο καμαρίνι της τον Αλέξανδρο προκειμένου να ξεκινήσει η παράσταση. Τελικά, έμαθε ότι ακυρώθηκε μαζί με τους θεατές που είχαν κατακλύσει το θέατρο. Όσοι πάντως γνωρίζουν τον ηθοποιό ανησυχούν ιδιαίτερα, αφού πάντα ήξεραν ότι προτεραιότητα έχουν τα επαγγελματικά του. Ο ίδιος δεν σηκώνει τα τηλέφωνα αφήνοντας εκκρεμότητες πολύ σοβαρές. Πληροφορίες από το περιβάλλον του θέλουν προσωπικοί λόγοι να τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

Η Λαίδη και η Lady! Η Άντζελα Δημητρίου μίλησε για το ντουέτο που ετοιμάζει με την Ισραηλινή τραγουδίστρια Aliki και εξομολογήθηκε πως θέλει να κάνει ντουέτο με την Lady Gaga. Θα εμφανιστεί σε λ ί γ ο καιρό με την Aliki, μια σπουδαία τραγουδίστρια, το νούμερο ένα στο Ισραήλ. Παρόλα αυτά, θα ήθελε πολύ, έτσι όπως είναι εκείνη Lady, να βρεθεί κάποτε μαζί, σε κάποιο ντουέτο ίσως, και με την Lady Gaga. Άλλωστε, η Άντζελα Δημητρίου έχει κάνει σπουδαίες συνεργασίες με τραγουδιστές από πολλές χώρες του εξωτερικού. Γιατί όχι και με τη Lady Gaga;


Νέοι Καιροί CMYK

17

Γυναίκα

Τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε έναν άντρα 10. Ποτέ μην τον συγκρίνετε με κάποιο χαρακτήρα από ταινία, βιβλίο ή τραγούδι ή γενικά κάποιον άλλον άντρα. 9. Μην του λέτε να πάει...στο γυμναστήριο. Αν πιστεύετε ότι πραγματικά το χρειάζεται πείτε του κάτι έμμεσα, και ίσως το καταλάβει. Αλλιώς μην το τραβήξετε. 8. Μην του πείτε ποτέ ότι νοιάζεται πιο πολύ για τους φίλους του παρά για εσάς. Σχεδόν ποτέ δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα. 7. Ποτέ μην τον ρωτήσετε αν σας αγαπάει. Αν είναι έξυπνος, η απάντηση του πάντα «ΝΑΙ» θα είναι, κι ας μην ισχύει (αφήστε που μπορεί να βρεθείτε και σε άβολη θέση και οι 2 σας)… Την πραγματική απάντηση θα την καταλάβετε μόνο από τις πρά-

ξεις του. 6. Αν βγαίνετε με κάποιον για λίγο καιρό, μην τον πιέζετε για το που καταλήγει η σχέση. Ο καιρός θα

το δείξει. 5. Μην προσπαθήσετε με τίποτα να τον αλλάξετε σε κάτι επειδή δεν αρέσει σε εσάς. 4. Ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ, μην τον ενοχλήσετε όταν βλέπει μπάλα!!! 3. Αν υποσχέθηκε ότι θα σας πάρει τηλέφωνο και δεν το έκανε μην του γκρινιάξετε. Θα καταλήξετε χειρότερα απ’ ότι ίσως είστε. Απλά αποδεχτείτε ότι τα αγόρια ξεχνάνε. 2. Ποτέ μην του λέτε για αυτούς που ήσασταν πριν από αυτόν. Οι άντρες είναι από τη φύση τους πολύ εγωιστές και πολλές φορές είναι άβολο να ξέρουν για αυτά τα θέματα. Και νούμερο 1: ΠΟΤΕ μην κάνετε αστεία για την σεξουαλικότητά του.

Σβήστε τις κηλίδες και τις πανάδες Καφετί πανάδες, μαύρα στίγματα, κηλίδες φωτοευιασθησίας και φακίδες; Υπάρχει τρόπος να τις μειώσετε ή και να τις εξαφανίσετε και να αποκτήσετε ένα λευκό, καθαρό πρόσωπο. Αν αναζητάτε ευθύνες για τις δυσχρωμίες ρίξτε τες στη μελανίνη. Πρόκειται για μια χρωστική πρωτεΐνη η οποία παράγεται από τα μελανοκύτταρα που ενεργοποιούνται με την ηλιακή ακτινοβολία χαρίζοντας στο δέρμα σκουρότερη απόχρωση προκειμένου να το προστατέψουν από το έγκαυμα. Όταν όμως η παραγωγή της μελανίνης δεν είναι ισόρροπη αυτή συσσωρεύεται στην επιδερμίδα κατά τόπους με τη μορφή δερματικών κηλίδων, κάτι που συμβαίνει είτε έχετε προνοήσει για την αντηλιακή σας προστασία είτε όχι.

τους. Αυτό διαρκεί 5-7 ημέρες και δίνει τη θέση του σε μια ελαφρά ερυθρή εικόνα που σιγά-σιγά σβήνει. Απαιτούνται 1-3 θεραπείες για να εξαφανίσετε πλήρως τις πανάδες. Έχετε απλώς υπόψη ότι η ε πι τ υ χ η μ έ ν η αντιμετώπιση των κηλίδων, των δυσχρωμιών και των πανάδων δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση. - Με κρυοθεραπεία: Είναι μια απλή, οικονομική μέθοδος, δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ έχει ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες. - Με υδροκινόνη: Ξανοίγει το χρώμα του δέρματος αναστέλλοντας τις χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν τη μελανίνη. Στα φαρμακεία υπάρχουν προϊόντα φροντίδας με 2% περιεκτικότητα, κατάλληλα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα προϊόντα με πιο υψηλές συγκεντρώσεις σε υδροκινόνη θέλουν ιατρική συνταγή.

Πώς θα σώσετε την κατάσταση;

Τι συστατικά να προτιµήσετε στα προvόντα

- Με λευκαντικές κρέμες οι οποίες ενεργούν προληπτικά κατά της δημιουργίας των πανάδων και των λεκέδων. -Με χημικά peelings. Όσο βαθύτερες είναι οι πανάδες τόσο πιο επίμονη πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Έτσι, αν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές αντιμετωπίζονται χημικά peelings. -Με απόξεση με μικροκρυστάλλους. Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν τα μηχανήματα που κάνουν απόξεση του δέρματος. - Με Laser. Ενδείκνυται για τις ηλιακές (γεροντικές) κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και ράχη χεριών κυρίως. Μετά τη θεραπεία η βλάβη γίνεται πιο σκούρα λόγω της απορρόφησης από τα κύτταρα ενέργειας που οδηγεί στην καταστροφή

Το εκχύλισμα σταριού μειώνει την ένταση και το μέγεθος των ήδη εγκαταστημένων πανάδων ενώ παράλληλα διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα από την φωτογήρανση. Η βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στις φράουλες, στα ακτινίδια και τα εσπεριδοειδή, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αποχρωματιστική δράση. Το εκχύλισμα λευκού τσαγιού παρεμποδίζει τη μελανογένεση ενώ παράλληλα με την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλογιστική δράση του βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και καταπολεμά τους παράγοντες που δημιουργούν θαμπή και ανομοιογενή επιδερμίδα.

Λάδι μαλλιών:

Χρησιμοποιήστε το άφοβα! Το λάδι μαλλιών είναι από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα ομορφιάς. Οι περισσότερες από εμάς έχουμε λιπαρά μαλλιά και πιστεύουμε πως χρησιμοποιώντας κάποιο λάδι τα «βαραίνουμε» ακόμη περισσότερο. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Ας το πάρουμε από την αρχή: τα λάδια μαλλιών δεν λαδώνουν, ενυδατώνουν. Και ναι, είναι ιδανικά για κάθε τύπο μαλλιών αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Εξάλλου, τα λάδια μαλλιών είναι η πιο πρόσφατη αγάπη της κοσμετολογίας (όχι ότι δεν υπήρχαν και παλιότερα!) που ήρθαν για να επιβάλλουν την παρουσία τους στα ντουλάπια του μπάνιου μας. Διαβάστε παρακάτω τις απαραίτητες οδηγίες χρήσεις για να το κάνετε σωστά και να δείτε πράγματι αποτέλεσμα!

Οδηγίες προς... ναυτιλοµένες! 1. Κάθε λάδι μαλλιών έχει τον δικό του τρόπο χρήσης. Πριν το λούσιμο, μετά το λούσιμο, πριν το πιστολάκι, μετά το πιστολάκι. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες προτού εφαρμόσεις το προϊόν στα μαλλιά σου ή ζήτησε διευκρινίσεις. 2. Τα λάδια μαλλιών δίνουν βαθιά ενυδάτωση στην τρίχα και ως εκ τούτου τα βοηθούν να φαίνονται και πιο λαμπερά. Αυτό, όμως, δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος των λαδιών για τα μαλλιά είναι κατά βάση να επαναφέρουν την υγεία στην τρίχα. 3. Είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιούμε το λάδι μαλλιών στην ρίζα. Μόνο μήκη και άκρες αυστηρά. 4. Προσοχή στην ποσότητα! Μια με δύο σταγόνες είναι ακριβώς όσο πρέπει και εξαρτάται πάντα από την πυκνότητα και το μήκος τους. 5. Μην ξεχνάς! Αφού στεγνώσεις τα μαλλιά σου, βάλε 1-2 σταγόνες στα χέρια σου και πέρασε το προϊόν ανάμεσα στα μαλλιά σου ξεκινώντας περίπου από το ύψος του αυτιού και κάτω.


Νέοι Καιροί

18

Ελεύθερος χρόνος ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΥΛΙΚΑ 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους 250 γρ. λιαστές ντομάτες 1 κρεμμύδι τριμμένο 300 γρ. χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι 1/2 φλιτζάνι λάδι 1/2 ποτηράκι κρασί κεφαλοτύρι τριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι. Ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας, να μαλακώσει και να πιει τα υγρά του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε από πάνω τριμμένο κεφαλοτύρι.

Sudoku

Προβλέψεις από 18/7 έως 24/7 Κριός (21/3-20/4) Αφήστε πίσω καταστάσεις του παρελθόντος. Αποφύγετε να πιέσετε πρόσωπα και καταστάσεις. Μην παρασυρθείτε σε υπερβολικές αγορές και άσκοπες σπατάλες. Θα έχετε την ευκαιρία να ασχοληθείτε με δραστηριότητες, οι οποίες θα τονώσουν την φυσική σας κατάσταση Ταύρος (21/4-20/5) Μην αφήσετε να σας επηρεάσουν τρίτοι στα μελλοντικά σας σχέδια. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε πράγματα τα οποία θα σας αναδείξουν. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όμορφες στιγμές οι δεσμευμένοι του ζωδίου. Η ξεγνοιασιά των διακοπών θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Περάστε όσο πιο καλά μπορείτε. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή σας. Δίδυμοι (21/5-21/6) Οικονομικά ζητήματα θα σας προβληματίσουν. Στην εργασία σας θα έχετε την ευκαιρία να προωθήσετε πολλές ιδέες σας. Μην χάσετε την ευκαιρία να κινηθείτε δυναμικά. Οι δεσμευμένοι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας. Εσείς που είστε μόνοι θα έχετε μια ευνοϊκή εβδομάδα, καθώς θα κάνετε μια σχέση που θα αντέξει στο χρόνο. Καρκίνος (22/6-22/7) Θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις για κάποια σοβαρά ζητήματα μέσα στην εβδομάδα. Σκεφτείτε το προσωπικό σας συμφέρον και κινηθείτε αναλόγως. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις σας, αποφεύγοντας να κάνετε επιπολαιότητες. Μην μπλέξετε σε επιπόλαιες σχέσεις. Φροντίστε να κάνετε αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα. Λέων (23/7-23/8) Τα σχέδια που έχετε για το μέλλον σας να τα κρατήσετε μυστικά. Αποφύγετε τις κόντρες με τους συνεργάτες σας. Να μοιραστείτε περισσότερα πράγματα με το ταίρι σας. Εσείς που δεν έχετε ακόμα ταίρι θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε γνωριμίες που θα σας ενθουσιάσουν και θα σας ανεβάσουν πολύ ψυχολογικά.

Γρίφοι της εβδομάδας Πέντε ζευγάρια συναντιόνται για φαγητό σε ένα εστιατόριο. Πριν καθίσουν να φάνε γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις γιατί κάποιοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Όσοι δεν γνωρίζονταν ανταλλάσσουν μια χειραψία. Φυσικά τα αντρόγυνα δεν ανταλλάσσουν χειραψία γιατί γνωρίζονται μεταξύ τους. Στο τέλος της διαδικασίας χειραψιών, ο Γιάννης ρωτάει τον καθένα τους πόσες χειραψίες έκανε και παίρνει τις απαντήσεις 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 και 8, αλλά δεν ξέρουμε ποιος απάντησε τι. Πόσες χειραψίες αντάλλαξε η γυναίκα του Γιάννη;

Παρθένος (24/8-22/9) Θα έχετε την δυνατότητα να αναδείξετε αρκετά από τα ταλέντα σας. Έκτακτα έξοδά είναι πιθανό να σας βγάλουν από τον προγραμματισμό σας. Καλά θα κάνετε να ασχοληθείτε περισσότερο με το σώμα σας και με την τόνωση της φυσικής σας κατάστασης. Επιλέξτε να ξεκινήσετε κάποιο σπορ. Ζυγός (23/9-22/10) Αποφύγετε στα οικονομικά σας να πάρετε κάποιο ρίσκο. Φροντίστε οι αδέσμευτοι του ζωδίου να δείξετε προσοχή και να μην ξεκινήσετε μια νέα σχέση, αν δεν νιώθετε έτοιμοι. Ασχοληθείτε με πράγματα που σας χαλαρώνουν και σας ηρεμούν. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να κάνετε αλλαγές που θα σας ανανεώσουν. Φροντίστε να λείψετε μερικές μέρες προκειμένου να αλλάξετε παραστάσεις και να ξεκουραστείτε. Σκορπιός (23/10-22/11) Αποφύγετε να ασχοληθείτε με πολλά πράγματα μαζί ή να υπογράψετε σημαντικά συμβόλαια. Μην διστάσετε να εκφράσετε όλα όσα νιώθετε. Θα έχετε την ευκαιρία μέσα στην εβδομάδα να κάνετε μερικές αλλαγές στο σπίτι σας που θα το κάνουν πιο ευχάριστο και λειτουργικό. Μην κάνετε υπερβολές. Τοξότης (23/11-21/12) Θα έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε αρκετές από τις εκκρεμότητες σας. Η διάθεση σας θα είναι σε ρυθμούς καλοκαιρινούς. Οικονομικές συναλλαγές θα ευνοηθούν και θα ενισχυθούν σημαντικά τα έσοδα σας. Η καλή σας διάθεση θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αρκετά από τα προβλήματα που σας βασάνιζαν. Αιγόκερως (22/12-19/1) Τα ζητήματα που θα σας απασχολήσουν μέσα στην εβδομάδα θα είναι πολλά. Καλά θα κάνετε να προσέξετε τις επιλογές σας για να μην έχετε προβλήματα Σημαντικό ρόλο για εσάς θα παίξουν πρόσωπα από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Αποφύγετε να κάνετε ξεκαθαρίσματα. Υδροχόος (20/1-19/2) Καταστάσεις που στο παρελθόν σας στενοχωρούσαν θα μπορέσουν να ξεπεραστούν. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε πράγματα που θα σας ωφελήσουν. Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα μέσα σας. Θα έχετε αρκετές υποχρεώσεις και θα πρέπει να είστε μεθοδικοί. Φροντίστε να αφιερώσετε χρόνο σε δραστηριότητες που θα σας ευχαριστούν και θα σας χαλαρώνουν. Ξεκλέψτε χρόνο για ξεκούραση. Ιχθύες (20/2-20/3) Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Προσπαθήστε να είστε συγκρατημένοι και μετρημένοι σε ό, τι κι αν κάνετε. Οι δεσμευμένοι ζωδίου εκφράστε όσα νιώθετε και θα περάσετε πολύ καλά. Εσείς που είστε μόνοι καλά θα κάνετε να αφήσετε το παρελθόν. Οι μέρες αυτές θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Ασχοληθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα και μοιραστείτε πράγματα μαζί τους που θα σας χαροποιήσουν και θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Έξυπνες ιδέες 1 Όταν χτυπήσετε εσείς ή το

ο του παιδί σας σε κάποιο σημεί άσει, ανι μελ μη να για σώματος, πούνι Μασσαλίας. σα ένο εγμ βρ με περάστε το ι δεν έχει λεκέ1 Αν το δάπεδο είναι πέτρινο (κα ε, δεν το κάκαθαρίσετ δες) και θέλετε απλά να το ίζεται κρούστα που ματ σχη τί νετε με σαπούνι, για νετε με άφθονο νερό, αφαιρείται δύσκολα. Το πλέ πριν λίγη σόδα και το στο οποίο έχετε διαλύσει μαλακό πανί στο οποίο γυαλίζετε περνώντας το με έχετε ρίξει λίγο λεμόνι. κοτόπουλο 1 Αν είστε από εκείνους που τρώνε ονη μυρωέντ η φορές αλλά τους ενοχλεί πολλές που είναι η πατάτα. Τοτικό μυσ το ετε διά του, μάθ ν κοιλιά του όση ώρα ποθετήστε μια πατάτα στη ι τη μυρωδιά. ψήνετε και θα απορροφήσε λτσα με βάση 1 Για να κάνετε πιο ελαφριά τη σά ι μήλο τριμένα κομμάτ τα κρεμμύδια, προσθέστε μένο. είναι πολύ μα1 Εάν νομίζετε ότι το συκώτι δεν τε το μέσα αμέσως. Βάλ λακό, μην το μαγειρεύετε γείο δύο ώρες περίπου σε γάλα, αφήστε το στο ψυ μαγειρέψτε το όπως θέκαι μετά στραγγίξτε το και λετε.

Σταυρόλεξο

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Παραλιακός οικισμός της χαλκιδικής στον κόλπο της Κασσάνδρας 2. Μονάδα μέτρησης του χρόνου (πληθ.) - Οπαδοί ινδικού θρησκευτικού δόγματος 3. Πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου των Κους στο σημερινό Σουδάν 4. Παλιά μονάδα μέτρησης βάρους - Ορεινό χωριό της λακωνίας 5. Πόλη του Μάλι 6. Κατάληξη επιθέτων και ουσιαστικών - Καλύπτουν το σώμα των πτηνών 7. Καλλιρρόη ..., δημοσιογράφος και ιδρύτρια του λυκείου ελληνίδων 8. Πόλη στο νότιο Ιράκ - Ντάριο ..., ιταλός σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας

ΚΑΘΕΤΑ: 1. Κατηγορία ρητινοφόρων αειθαλών δέντρων 2. Ποικιλία μπιζελιού 3. Ασιατική χώρα - Βυζαντινή νότα 4. Είναι τα συμμετρικά ως προς ευθεία σχήματα - Φυλή της ανατολικής αφρικής 5. Αρχαία ινδικά κείμενα 6. Ελληνόγλωσσα σχολεία της βόρειας αμερικής 7. Ατομικός αριθμός του Νταρμστάντιου - Νεκρόπολη της αρχαίας αιγύπτου 8. Δηλητηριώδες φίδι - Ζαν Ζακ ..., γάλλος σκηνοθέτης

ΛΥΣΗ

Απάντηση: Αρχικά φαίνεται πως δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για τη λύση, αλλά στην πραγματικότητα έχουμε. Αυτός (ας υποθέσουμε πως είναι άντρας) που αντάλλαξε 8 χειραψίες, τους χαιρέτησε όλους εκτός από τη γυναίκα του (και τον εαυτό του). Αρα επίσης τον έχουν χαιρετήσει όλοι. Αυτός που αντάλλαξε 0 χειραψίες, μπορεί λοιπόν να είναι μόνο η γυναίκα του. Άρα ένα ζευγάρι έχει ανταλλάξει 8-0 χειραψίες. Αυτός που αντάλλαξε 7 χειραψίες τους έχει χαιρετήσει όλους εκτός από τη γυναίκα του και τη γυναίκα του προηγούμενου ζευγαριού. Αρα όλοι οι υπόλοιποι έχουν κάνει τουλάχιστον 2 χειραψίες, εκτός από τη γυναίκα του, που είναι η μοναδική που μπορεί να έχει κάνει τη 1 χειραψία. Το δεύτερο ζευγάρι λοιπόν έχει ανταλλάξει 7-1 χειραψίες. Με την ίδια λογική το τρίτο ζευγάρι αντάλλαξε 6-2 χειραψίες και το τέταρτο 5-3. Έτσι μένει ένα άτομο που έχει ανταλλάξει 4 χειραψίες και δεν έχει το ζευγάρι του μέσα στους ερωτηθέντες και αυτό μπορεί να είναι μόνο η γυναίκα του Γιάννη.


Νέοι Καιροί

19

Ο γύρος του κόσμου

Αλβανική πρόκληση: “Η Κύπρος είναι τουρκική!”

Ντροπή και αίσχος!!!

Μιλούν για... ανεξαρτησία της Κρήτης

Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβασητων κανόνων της UEFA και της FIFA

Πρόκληση στον ελληνισμό, αλλά και παράβαση των κανόνων της UEFA και της FIFA που απαγορεύει πολιτικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικούς αγώνες χαρακτηρίζεται από τη Λευκωσία η ενέργεια των Αλβανών φιλάθλων να υψώσουν την τουρκική σημαία σε ποδοσφαιρικό αγώνα της Σκεντερμπέου με το ΑΠΟΕΛ. Ο αγώνας διεξαγόταν στα Τίρανα για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιον Λινγκ.

Μαζί με τις τουρκικές σημαίες, ύψωσαν και πανό που έγραφαν «CYPRO is Turkey». Ακολούθησαν γιουχαΐσματα, αλλά και ρίψη καπνογόνων. Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που ταξίδεψαν στην Αλβανία για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, έπεσαν θύματα πετροβολισμού στην Κορυτσά, ενώ εντός του γηπέδου δέχθηκαν δεκάδες μπουκάλια από νερό που ρίχτηκαν εναντίον τους. Το ΑΠΟΕΛ καθάρισε το παιγνίδι πολύ γρήγορα νικώντας με 2 - 0 την αλβανική ομάδα και βρίσκεται με το ένα πόδι στην πρόκριση. Να σημειωθεί ότι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξης πένθους για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Λεμεσού, κάτι που δεν σεβάστηκαν οι Αλβανοί οπαδοί της Σκεντερμπέου. Η κυπριακή ποδοσφαιρική ομοσπονδία πρόκειται να διαμαρτυρηθεί στην UEFA.

Στην Κούβα για χημειοθεραπεία ο Chavez Νέα, αιφνιδιαστική τροπή παίρνει η ιστορία σχετικά με την πορεία της υγείας του Ούγκο Τσάβες. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Περού Ollanta Humala, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι επιστρέφει στην Κούβα για να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. “Είμαι βέβαιος πως αυτή η δεύτερη φάση της θεραπείας θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας μου” δήλωσε ο Τσάβες. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πόσο θα μείνει ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας στην Κούβα.

Το blog της εφημερίδας Guardian δείχνει ιδιαίτερη «ευαισθησία» στα ελληνικά θέματα γι’ αυτό και δημιούργησε ένα πάνελ με online συζήτηση για το πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα μέτρα αλλά και για να εκφράσουν τις απόψεις τους ακόμη και για εθνικά ζητήματα ή θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα τίθεται το ζήτημα μιας ενδεχόμενης ανεξαρτησίας της Κρήτης. «Μιας και η Ελλάδα είναι γεωγραφικά κατακερματισμένη χώρα, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια κίνηση ανεξαρτησίας σε κάποιο από τα μεγαλύτερα νησιά της όπως η Κρήτη;» Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο η εφημερίδα Guardian καλεί τους Έλληνες να απαντήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Οι περισσότερες απαντήσεις αναφέρουν «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έστειλαν στην εφημερίδα τις διαμαρτυρίες τους για το ερώτημα που έχει θέσει.

Ομπάμα: «Δεν είμαστε και Ελλάδα» Οι αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες έχει δημιουργήσει έντονες ανησυχίες και συζητήσεις για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Στην κούρσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 Το Τόκιο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ώστε να δώσει ώθηση στην ανοικοδόμηση της Ιαπωνίας μετά τον καταστροφικό σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική κρίση που ακολούθησε.Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τσουνεκάζου Τακέντα ανακοίνωσε επισήμως στο Τόκιο, παρουσία του προέδρου του Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, την υποψηφιότητα του Τόκιο, το οποίο είχε οργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.

ειδη κιγκαλεριας αντιπροσωπείες εισαγωγές

Ε Ι ΔΗ Α Λ Ι Ε Ι Α Σ Κ Α Μ Π Ι Γ Κ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ Καραϊσκάκη 48

ΚΟ Λ Ο Β ΟΣ Π ΑΝ Α Γ Ι Ω Τ Η Σ ΤΗ Λ: 24410 24510 ΚΙ Ν : 6 9 7 7 7 1 3 0 6 9

Υπάρχουν και χειρότερα … όπως η Ελλάδα, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να καθησυχάσει τους Αμερικανούς πολίτες για τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα του. Σημείωσε ότι τα προβλήματα χρέους, τα οποία αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, δεν είναι τόσο σοβαρά όσο εκείνα που απειλούν τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας ότι η μείωση του ελλείμματος δεν απαιτεί «ριζοσπαστικά» μέτρα.

σ. βλαχος

• Κουρτινόξυλα- κουρτίνες • Πόμολα είδη επιπλοποιΐας • Αξεσουάρ κουζίνας + μπάνιου • Ξύλινα δάπεδα laminate • Ταπετσαρίες αξεσουάρ τζακιού • Σκάλες αλουμινίου (τύπου inox) Λαρίσης + Παπαναστασίου γωνία έναντι Κτελ Καρδίτσα Τηλ. 24410 25672/ 75223 fax: 24410-75223 e-mail: s.vls@hotmail.com


Νέοι Καιροί

20

Είπαν... ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αποκατάσταση της αλήθειας «Α

πάντηση της Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Τρικάλων, σχετικά με αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα trikalanews.gr και στις εφημερίδες Καρδίτσας ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ και ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ». Κύριε Διευθυντά, Με αφορμή το δημοσίευμα της προαναφερθείσας ιστοσελίδας και των εφημερίδων της Καρδίτσας που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στις 12 και 13 Ιουλίου 2011 αντίστοιχα και αφορά την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης να δημοσιεύσετε τα κάτωθι: Το γεγονός στο οποίο αναφέρονται (εξώδικη διαμαρτυρία με αρκετές ανακρίβειες) έλαβε χώρα στις 9/12/2010. Επρόκειτο για διαφωνίες τριών ιατρών σχετικά με τον ορισμό του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ιατροί, αφορμής δοθείσης από το παραπάνω, προέβησαν σε άσκηση κριτικής, με μομφή και με παράθεση ανακριβών στοιχείων, που αφορούν συνολικά τη Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων. Ειδικότερα, οι προαναφερθέντες επικαλέσθηκαν αξιολογήσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που δεν ήταν πρόσφατες, δεν αφορούσαν τη νέα Διοίκηση αλλά αναφέρονταν στο έτος 2009 και έδιναν χαμηλή βαθμολογία στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντά της από 1/5/2010. Εξάλλου η αξιολόγηση αυτή με τη μέθοδο της Περιβάλλουσας Ανάλυσης Δεδομένων (Data Envelopment Analysis - DEA) αφορά κυρίως τεχνική αξιολόγηση πόρων και δεν είναι κατάλληλη για βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση Διοικητών. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί για μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Διοίκησης. Θεωρούμε υποχρέωσή μας, προκειμένου να μην αιωρούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, να υπενθυμίσουμε ότι το Γ.Ν. Τρικάλων σε πρόσφατες αξιολογήσεις παρουσίασε πολύ καλή βαθμολογία και κατετάγη ανάμεσα στα πρώτα καλύτερα Θεσσαλικά Νοσοκομεία. Είναι ένα ίδρυμα, που για έναν ολόκληρο χρόνο δεν απασχόλησε τον τύπο και το διαδίκτυο, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει εφαρμόσει μια καλή πολιτική και οικονομική διαχείριση, τηρώντας όλους τους όρους του μνημονίου συνεργασίας που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα να έχει κάνει περιστολή περιττών δαπανών, να έχει προβεί στη διενέργεια σχεδόν όλων των διαγωνισμών και να έχει πλήρη επάρκεια των πάσης φύσεως υλικών που χρειάζεται. Μάλιστα, κατά καιρούς, δανείσαμε και σε όμορα Νοσοκομεία, που είχαν ανάγκη. Τέλος, επιτεύχθηκε μια εργασιακή ειρήνη και συνεργασία στο Νοσοκομείο, την οποία ίσως κάποιοι θέλουν να ταράξουν, για τους δικούς τους λόγους. Σε ότι αφορά τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρε-

σίας θα πρέπει να πούμε ότι ορίστηκε με την υπ’ αριθμ.Φ6/13737/22-9-2010 Απόφαση του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με απόλυτα σύννομες και διάφανες διαδικασίες (μετά το αναφερόμενο εξώδικο, υπάρχει και σχετική εισήγηση του Νομικού συμβούλου). Η Διοίκηση, χωρίς πάθος και εμμονή, ήλεγξε τις πράξεις των ιατρών (τους οποίους είχε καλέσει πριν και είχε συνομιλήσει μαζί τους πολλές φορές), ως όφειλε, διότι όπως αποδεικνύεται αυτά που επικαλούνται δεν είναι αληθή και δυσφημούν το κύρος και την αξιοπιστία του Νοσοκομείου. Τέλος, δεν προέβη σε έκδοση πειθαρχικής απόφασης, αλλά για λόγους αμεροληψίας, παρέπεμψε το θέμα στην 5η ΥΠΕ. Είναι προφανές, πως σε περιπτώσεις που η Διοίκηση θεωρεί ότι κάποιοι υπάλληλοι προβαίνουν σε πράξεις που αντίκεινται στον υπαλληλικό κώδικα έχει κάθε δικαίωμα, να πράξει τα ανάλογα. Γι αυτό το λόγο το Δ.Σ. ζήτησε γραπτή απολογία από τους τρεις ιατρούς και στη συνέχεια, χωρίς να προβεί σε έκδοση πειθαρχικής Απόφασης, παρέπεμψε το θέμα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. αναρωτιόμαστε λοιπόν, προς τι όλος ο θόρυβος με τα δήθεν «μαχαίρια» και το δήθεν «εκρηκτικό» κλίμα στο Νοσοκομείο μας; Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικήτρια του Γ.Ν. Τρικάλων κάνουν τη δουλειά τους, που τους εμπιστεύτηκε η Κυβέρνηση της χώρας την οποία υπηρετούν και στηρίζουν, χωρίς ιδιοτέλεια και παρεμβάσεις, τίμια, δεν έχουν καμία διαπλοκή και κανένα συμφέρον με προμηθευτές ή οτιδήποτε άλλο, δεν χρωστάνε σε κανέναν, διαχειρίζονται με μεγάλη προσοχή τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνά η πατρίδα μας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στην ανόρθωση της χώρας μας και δεν έχουν καταχραστεί ούτε ένα Ευρώ. Είναι δε ανοικτοί σε κάθε μορφής έλεγχο ακόμη και προσωπικό. Μπορούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτό το διάλογο και όσοι είναι πίσω από αυτούς να δηλώσουν το ίδιο; Τις επόμενες μέρες το ΔΣ θα προβεί σε απολογισμό του έργου του, όπου εκεί θα μπορούμε να πούμε περισσότερα για το έργο και τις επιδόσεις του Γ.Ν. Τρικάλων, καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Στη διάθεση του αναγνώστη αφήνουμε την εξαγωγή συμπερασμάτων.

«Διαβάστε να μάθετε την αλήθεια» Του Σωτήρη Καραγιάννη Να έρθει στην καρδιά της Καρδίτσας, το Υπουργείο Γεωργίας, που είναι τόπος επαγγελίας και μπορούν να ζήσουν εκατό Ελλάδες. Μόνο με την προσευχή, θα κάνουμε τον ναό του ανθρώπου, μέσα στην ψυχή. Έχουμε την παρθένα μάνα μας Θεσσαλική γη, που αιώνες μας δίνει του πλούτου την παραγωγή και με τις υδάτινες των Αγράφων πηγές θα ξεδιψάσουν μυριάδες ψυχές αυτός είναι ο πλούτος των δύο λιμνών Νικολάου Πλαστήρα και Σμοκόβου. Τώρα με το Μνημόνιο, τα βγάζουν όλα στο σφυρί η αρχαία ελληνογνώση, πνευματικά έχει φθαρεί. Νεκροί των ελλήνων η λογοτεχνία, αμαυρώνετε από την κακία η κοινωνία, σήμερα μας κυβερνάει η βάρβαρη τυραννία, διαλύοντας την ορθή μας παιδεία. Χάθηκε των παιδιών μας η αγωγή, οχετός έγινε ο πλανήτης μας γη, οι πόλεμοι, είναι για τον κόσμο η καταστροφή γιατί μας λύπη μέσα από την ψυχή μας η θεϊκή αρετή. Όχι κουτόφραγκοι στην Ελλάδα, που είναι της δικαιοσύνης του ήλιου η γλυκάδα. Ναι εμείς οι μεγάλοι φταίμε για όλα αυτά, γιατί δεν κάναμε την αγάπη την παγκοσμιοποιημένη, σήμερα τα παιδιά μας, έγιναν νεκρά φυτά, η θεία χάρη στο εργαστήρι μας περιμένει, για να κάνει μια ανθρωπότητα πολιτισμένη, αγαπημένη, ποτέ από τους αντίχριστους διεφθαρμένη. Γιορτάζουμε τον Αϊλιά, του θεού την λαλιά, και άλλους πολλούς πατέρες της εκκλησίας, εδώ και αιώνες, έκτισαν της αγάπης την φωλιά, ημέρευαν με του Χριστού μας τον λόγο, τα τέρατα της μαφίας. Σήμερα κυβερνήτης όλων των εθνών είναι ο Ιησούς μας Χριστός μεσσίας και πρέπει να τον αγαπήσουμε, γιατί θα είναι έγκλημα για τα παιδιά μας στο χάος να τα οδηγήσουμε. Υ.Γ. Η Ε.Ε. απειλή τους λαούς, θέλει να τους πάρει τους θησαυρούς τι τους θέλω τέτοιους ιλλουμινάτους εχθρούς, τα νοικοκυριά μας να τα χρεοκοπούνε, και στο αφανισμό, όλα τα παιδιά του κόσμου να τα οδηγούμε.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. Του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Αθηνά Βασ. Πέτσα Ο Αντιπρόεδρος: Μιχαλίτσης Δημήτριος Τα μέλη: Ράκος Νικόλαος Δραγούτσου Χρυσή Γκίμτσας Χρήστος Παπαχρήστου Δέσποινα Κόσσυβα Σταυρούλα

Θα είναι τιμή για την εφημερίδα μας να φιλοξενήσει τα ενυπόγραφα άρθρα σας. Η μόνη μας παράκληση είναι να αποστέλλονται μέσα στην εβδομάδα και να περιορίζονται μέχρι τις 250 λέξεις. Φροντίζουμε η σκέψη σας να αποκτήσει φωνή. Αποστολή στο nkairoi@otenet.gr ή tsavalou_christina@hotmail.com


Νέοι Καιροί

21

Καιροί...για εργασία & Εκ παίδευση

2.700 προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία

Οι σχολές του ΟΑΕΔ προσφέρουν πολύ καλές προοπτικές εργασίας

τους προσόντων, στις οποίες περιλαμβάνονται υγειονομικές εξετάσεις, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Οι ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν ψυχομετρικό έλεγχο με ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) προηγούνται των υγειονομικών εξετάσεων και των αθλητικών δοκιμασιών. Όσοι κρίνονται ικανοί στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, παραπέμπονται στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών για να υποβληθούν στις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις και στη συνέχεια παρουσιάζονται σε αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για να κριθεί η καταλληλότητά τους. Οσοι υποψήφιοι κριθούν ικανοί στις υγειονομικές εξετάσεις, παραπέμπονται στις Αθλητικές Επιτροπές για τον έλεγχο της αθλητικής τους επίδοσης. Οι υποψήφιοι που δεν κρίνονται ικανοί σε κάποια από τις αθλητικές δοκιμασίες, αποκλείονται από τις υπόλοιπες. Μη ικανοί κρίνονται επίσης όσοι υποψήφιοι δεν έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα, ύστερα από αναστημομέτρηση όλων των υποψηφίων που γίνεται από την ίδια Επιτροπή πριν από την έναρξη των αθλητικών δοκιμασιών. Οι αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται αυτοπροσώπως, στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους, εντός προθεσμίας που θα ορίζεται στην προκήρυξη.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, που η επαγγελματική κατάρτιση και η εύρεση εργασίας ταλανίζουν χιλιάδες νέους στη χώρα μας, οι σχολές του ΟΑΕΔ δίνουν μιαν άλλη διάσταση στο κεφάλαιο σπουδές-κατάρτιση. Οι ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ εξασφαλίζουν στους μαθητές σωστά εφόδια για άμεση επαγγελματική κατάρτιση, ενώ σύμφωνα με έρευνες του οργανισμού οι απόφοιτοι των Σχολών Μαθητείας εντάσσονται άμεσα στην αγορά εργασίας και πέντε χρόνια μετά την αποφοίτησή τους εξακολουθούν να εργάζονται σε ποσοστό 70%. Για το ακαδημαϊκό έτος 20112012 ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού έχει ανακοινώσει την εισαγωγή 7.710 μαθητών και μαθητριών στις σχολές, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει στις 31 Αυγούστου 2011.

Π

ροκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Ελληνική Αστυνομία θα εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το προσεχές φθινόπωρο.

Προwποθέσεις συµµετοχής Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες πολίτες, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: -Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού -Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος ηλικίας -Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, αλλά και δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους -Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου -Έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. χωρίς υποδήματα -Διαθέτουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους -Οι άνδρες υποψήφιοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης (ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις) -Οι άνδρες και οι γυναίκες που δεν υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης -Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.

Η µοριοδότηση των προσόντων Κριτήρια πρόσληψης για τους υποψηφίους αποτελούν ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου, η γνώση ξένης γλώσσας, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων (κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης), η κατοχή άδειας ικανότητας οδηγού μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου και η κατοχή πτυχίου δημοσίου Ι.Ε.Κ., ειδικότητας “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας”. Όσον αφορά στα μόρια που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος ανάλογα με τα προσόντα του, αυτά προστίθενται στη βαθμολογία που προκύπτει από τον γενικό βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου ή πτυχίου Τ.Ε.Λ. ή Τ.Ε.Ε. (Β΄ κύκλου) του υποψηφίου.

Οι ψυχιατρικές εξετάσεις και τα αθλήµατα Το επόμενο στάδιο για τους υποψηφίους, μετά την απόκτηση των απαραίτητων μορίων βάσει δικαιολογητικών, είναι η υποβολή τους σε εξετάσεις των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών

1.500 νέοι αστυνοµικοί Στην κάλυψη 1.500 κενών οργανικών θέσεων αστυνομικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία θα προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από το σύνολο των θέσεων οι 1.300 αφορούν Δόκιμους Αστυφύλακες (μέσω πανελληνίων εξετάσεων), οι 100 Δόκιμους Υπαστυνόμους (μέσω Πανελληνίων εξετάσεων) και οι υπόλοιπες 100 Αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων (με προκήρυξη εκτός ΑΣΕΠ). Οι θέσεις Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων είναι σχετικές με την οικονομία και την πληροφορική και υποψήφιοι μπορούν να είναι ιδιώτες (ανεξαρτήτως φύλου), καθώς και Αστυνομικό Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων που επιθυμεί να μεταταγεί στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων. Οι ιδιώτες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 32ο έτος της ηλικίας τους, να κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ και να γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα. Μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών (διδακτορικό ή MASTER) ανάλογα με την κατηγορία και την ειδικότητα των υποψηφίων, επιστημονικές μελέτες, έρευνες ή εργασίες, που έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά έντυπα σε τομείς της ειδικότητάς τους, προϋπηρεσία στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα σε τομείς της προκηρυσσόμενης ειδικότητας, πτυχίο άλλης (δεύτερης) ξένης γλώσσας (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής ή Ιταλικής) για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης αυτής, θεωρούνται πρόσθετα προσόντα και αξιολογούνται και μοριοδοτούνται αναλόγως.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για τις Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ έχουν όσοι: -Είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου -Έχουν προαχθεί στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ ή Γενικών Λυκείων -Έχουν προαχθεί στη Β’ τάξη του Α’ κύκλου των ΤΕΕ -Είναι κάτοχοι πτυχίου Α’ ή Β’ κύκλου ΤΕΕ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας -Έχουν προαχθεί στη Β’ και Γ’ τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, ΕΠΑΛ -Έχουν απορριφθεί στη Β’ τάξη των ΕΠΑΛ -Είναι κάτοχοι πτυχίου ΕΠΑΣ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας -Έχουν απορριφθεί στη Α’ τάξη των ΕΠΑΣ Μερικές από τις πιο ελκυστικές ειδικότητες για τους μαθητές είναι η Μαγειρική, η Αρτοποιία, η Κομμωτική, η Αισθητική, ενώ υπάρχουν και ειδικότητες οι οποίες έχουν μεγάλη δυνατότητα απασχόλησης για πρακτική άσκηση και πολύ καλές προοπτικές για μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση αλλά δεν συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό μαθητών, όπως είναι οι Τεχνίτες (Αμαξωμάτων, Εργαλειομηχανών, Μεταλλικών Κατασκευών), Ξυλουργοί, Επιπλοποιοί, Ωρολογοποιοί, Υπάλληλοι Οικονομικών και Διοικητικών Καθηκόντων κ.λπ.


22

Υγεία - Διατροφή

Η απομυθοποίηση των αρνητικών θερμίδων Μ ία σύντομη αναζήτηση να κάνουμε στο διαδίκτυο με τον όρο «αρνητικές θερμίδες» ή «negative calories» και φαίνεται πως βρήκαμε επιτέλους την λύση για ανώδυνο, εύκολο και γρήγορο αδυνάτισμα. Εν ολίγοις, ξεχάστε γυμναστήριο, τρέξιμο και άλλα τέτοια χαζά. Η μείωση του βάρους μπορεί να γίνει απλώς και μόνο καταναλώνοντας τροφές όπως αγγούρι, κουνουπίδι, ανανά, μούρα και βερίκοκα, σε συγκεκριμένες ποσότητες. Ακούγεται καλό. Για την ακρίβεια, πολύ καλό για να είναι αληθινό. Γι’ αυτό δεν είναι.

Η θεωρία λέει... Ορισμένες τροφές κατά την διαδικασία της πέψης, αναγκάζουν τον οργανισμό να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για να τις απορροφήσει σε σχέση με αυτήν που προσφέρουν. Το σώμα μας δηλαδή, χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να τις επεξεργαστεί, επομένως δημιουργείται ένα έλλειμμα θερμίδων, το οποίο για να καλυφθεί χρησιμοποιούνται τα αποθέματα λίπους στο σώμα μας και έτσι – σύμφωνα με τους υποστηρικτές της εν λόγω δίαιτας - χάνουμε κιλά.

Οι «θαυµατουργές» τροφές Μερικές από τις τροφές στις οποίες στηρίζεται η δίαιτα των αρνητικών θερμίδων είναι λαχανικά όπως το αγγούρι, οι αγκινάρες, τα βλίτα, η γλιστρίδα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια, το λάχανο, τα μανιτάρια, το μαρούλι, το μπρόκολο, τα παντζάρια, οι πιπεριές, τα πράσα, τα ραδίκια, τα ραπανάκια, το σέλινο, το σπανάκι, τα φασολάκια, φρούτα όπως ακτινίδια, ανανάς, μούρα, βερίκοκα, κεράσια, κορόμηλα, λεμόνι, μάνγκο, μήλα, πεπόνι, πορτοκάλια, μερικά μυρωδικά όπως ο άνηθος ο βασιλικός, το γαρίφαλο, το δενδρολίβανο και ο δυόσμος και ροφήματα όπως ο καφές, η λουΐζα, η μέντα το τσάι και το φασκόμηλο.

Τι λένε οι ειδικοί Όσο και αν ψάξουμε στο διαδίκτυο, δεν υπάρχει ούτε μία επίσημη έρευνα η οποία να υποστηρίζει ότι υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες, πόσο μάλλον ότι αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε εύκολα και γρήγορα κιλά. Αν κάτι τέτοιο όντως ίσχυε, τότε το 90% των vegetarians θα βρισκόταν στα όρια της ανορεξίας και φυτοφάγα ζώα όπως η αγελάδα ή ο γάιδαρος θα συρρικνώνονταν μέχρι… θανάτου. Σίγουρα καίμε ενέργεια όταν τρώμε, αλλά αυτή η ενέργεια που δαπανάται δεν ξεπερνά ποτέ τον αριθμό των θερμίδων τον οποίον καταναλώσαμε.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, ένα 10% των συνολικών ενεργειακών μας δαπανών χρησιμοποιείται για την αφομοίωση των θρεπτικών υλικών. Μερικές τροφές, όπως το σέλινο, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες κατά την πέψη τους συγκριτικά με αυτές που παρέχουν και θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν ‘αρνητικές’ θερμίδες. Κάτι τέτοιο όμως, δεν στηρίζεται σε αξιόπιστες επιστημονικές έρευνες. Πολλές από τις τροφές οι οποίες θεωρούνται πως έχουν αρνητικές θερμίδες, είναι φρούτα και λαχανικά που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν έχουν αρνητικές θερμίδες και σίγουρα δεν αποτελούν μαγική λύση για το αδυνάτισμα. Οι ακραίες δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό μας.

Η ετυµηγορία Μπορεί να σας απογοητεύσαμε, αλλά όπως ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις «τα αγαθά κόποις κτώνται». Εν ολίγοις, το κάψιμο λίπους και η απομάκρυνση των περιττών κιλών απαιτεί αφοσίωση, χρόνο και ενίοτε θυσίες. Μαγικός τρόπος για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά δεν υπάρχει και η καθημερινή άσκηση σε συνδυασμό με μία προσεγμένη διατροφή ή υποθερμιδική δίαιτα ήταν και εξακολουθεί να είναι το «κλειδί» για την μείωση του σωματικού βάρους. Παρ’ όλα αυτά, αν θέλουμε να κρατήσουμε κάτι από το… παραμύθι των τροφών με τις αρνητικές θερμίδες είναι ότι η πλειοψηφία αυτών είναι αρκετά ευεργετικές για τον οργανισμό και το σώμα μας και συνιστώνται από τους ειδικούς ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές βιταμίνες, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και την προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, ενώ τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τα ροφήματα όπως το πράσινο τσάι φαίνεται πως επιδρούν μέχρι ενός σημείο στην διαδικασία της θερμογένεσης και της λιπόλυσης.

Νέοι Καιροί

Χαμογελάτε γιατί χανόμαστε Μπορεί όσα συμβαίνουν γύρω μας τον τελευταίο καιρό να μην μας αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς. Μπορεί πρόσφατες έρευνες να έδειξαν ότι οι άνδρες που δεν χαμογελούν είναι ελκυστικότεροι. Επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας, όμως, επιμένουν: Το χαμόγελο ενισχύει τη μακροζωία. Και παραθέτουν δέκα τουλάχιστον λόγους για τους οποίος πρέπει να χαμογελάμε όσο συχνότερα μπορούμε. Το χαμόγελο μας κάνει πιο ελκυστικούς: Ποιος δεν αρέσκεται να συναναστρέφεται χαμογελαστούς ανθρώπους; Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι πάντα πιο «τραβηχτικοί» γιατί δείχνουν να έχουν λόγους να μας κάνουν να χαμογελάσουμε και εμείς. Το χαμόγελο αλλάζει την διάθεσή μας: Την επόμενη φορά που θα νιώθετε πεσμένοι, δοκιμάστε να χαμογελάσετε. Το πιθανότερο είναι ότι η διάθεσή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο, καθώς το χαμόγελο μπορεί να «ξεγελάσει» το σώμα στο να αρχίσει να εκλύει ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς. Το χαμόγελο είναι κολλητικό: Όταν κάποιος χαμογελά μπορεί να φωτίσει τον χώρο, να φτιάξει την διάθεση των γύρω του και να τα κάνει όλα με περισσότερο κέφι. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο φέρνει χαρά, την οποία μπορεί να μεταδώσει και σε άλλους. Το χαμόγελο ανακουφίζει από το στρες: Όταν είμαστε στρεσαρισμένοι φαίνεται στο πρόσωπό μας. Το χαμόγελο όμως μπορεί να το εμποδίσει –μας κάνει να μη φαινόμαστε κουρασμένοι, πεσμένοι και με κακή διάθεση. Όταν έχετε στρες προσπαθήστε να βρείτε αφορμές για να χαμογελάσετε. Σύντομα θα νιώσετε πολύ καλύτερα. Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Όταν χαμογελάμε είμαστε πιο χαλαροί, τα επίπεδα των ορμονών που ελέγχουν το στρες μειώνονται και αυτό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Το χαμόγελο μειώνει την αρτηριακή πίεση: Έχει υπολογιστεί από εργαστηριακές έρευνες πως όταν κανείς χαμογελά υπάρχει υπολογίσιμη μείωση στην αρτηριακή του πίεση. Δοκιμάστε το και μόνοι σας αν έχετε πιεσόμετρο στο σπίτι: Καθίστε και χαλαρώστε για μερικά λεπτά, π.χ. διαβάστε ένα βιβλίο. Μετά αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα σε ένα χαμόγελο και έπειτα μετρήστε την πίεσή σας. Το χαμόγελο εκλύει ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα και σεροτονίνη: Μελέτες έχουν δείξει ότι οι συγκεκριμένες ορμόνες μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Το χαμόγελο, λοιπόν, είναι και φυσικό ναρκωτικό. Το χαμόγελο «ανασηκώνει» το πρόσωπο και μας κάνει να δείχνουμε νεώτεροι: Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι μύες που χρησιμοποιούνται για να χαμογελάσει ένα πρόσωπο υπόκεινται ένα είδος lifting, με αποτέλεσμα το άτομα να δείχνει νεώτερο. Αν, λοιπόν, το lifting είναι στα άμεσα πλάνα σας, δοκιμάστε πρώτα μερικά… sessions χαμόγελου –πιθανώς να μην το χρειαστείτε! Το χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε επιτυχημένοι: Οι άνθρωποι που χαμογελούν φαίνεται να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να είναι περισσότεροι επιτυχημένοι στην ζωή τους και έτσι πιθανώς να έχουν και μεγαλύτερη ζήτηση. Φορέστε, λοιπόν, το καλύτερο χαμόγελό σας στα επαγγελματικά σας meetings και ραντεβού και θα δείτε πόσο πιο εύκολα μπορείτε να πετύχετε τον σκοπό σας. Το χαμόγελο μας βοηθά να διατηρούμε έναν θετικό τρόπο ζωής: Δοκιμάστε το εξής τεστ: Χαμογελάστε. Τώρα σκεφτείτε κάτι δυσάρεστο χωρίς να σταματήσετε να χαμογελάτε. Είναι δύσκολο, ε; Όταν χαμογελάμε ο εγκέφαλος στέλνει στο σώμα μας στο μήνυμα ότι «η ζωή είναι ωραία!». Κρατήστε μακριά την κατάθλιψη, το στρες και τις ανησυχίες χαμογελώντας.


Νέοι Καιροί

23

Τεχ νολογί@

Gadget παραλίας: 5+1 πρωτότυπες λύσεις Α ν για εσάς διακοπές σημαίνει κλειστό κινητό και αυστηρή αποχή από οτιδήποτε έχει να κάνει με τεχνολογία, τότε ΜΗΝ διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές. Για όσους πάλι διακοπές και τεχνολογία πάνε «πακέτο», τότε σίγουρα οποιαδήποτε πρωτότυπη λύση για την παραλία είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Συγκεντρώσαμε έξι καινοτόμα και χρήσιμα gadgets για να σας συντροφέψουν στις αμμουδιές, τα οποία σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Oregon Scientific EB612 Personal UV Monitor with Exposure Timer: Όχι άλλο κάψιµο Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μπορεί να γίνει από φίλος εχθρός, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οφείλουμε λοιπόν, να προστατευτούμε από τις βλαβερές του ακτίνες γνωρίζοντας πότε θα πρέπει να αναζητήσουμε σκιά για να μην γίνουμε φλαμπέ. Ο μετρητής Oregon Scientific EB612 έχει το μέγεθος ενός ρολογιού, φοριέται άνετα στο χέρι και καταγράφει με ακρίβεια πόση υπεριώδη ακτινοβολία απορροφά το δέρμα σας. Οι δυνατότητές του όμως δεν σταματούν εκεί, ο μετρητής μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και να μας ειδοποιεί κάθε φορά που πλησιάζουμε το όριο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν ρολόι ή χρονόμετρο. Τιµή: 21€ από το Amazon

Innopocket Amphibian Waterproof Case: Splish Splash mobiles taking a bath... Τρία πράγματα δεν θέλετε να συμβούν στο iPhone σας το καλοκαίρι είναι να βραχεί, να γεμίσει άμμο ή να πέσει κάτω. Για τις δύο πρώτες… κινητές καταστροφές την λύση έχει η θήκη της Innopocket, η οποία είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει το όνομά της: αμφίβια. Η πρώτη στο είδος της θήκη προστατεύει το κινητό σας από νερό και άμμο, ενώ στο πακέτο αγοράς συμπεριλαμβάνεται και δεύτερη θήκη, για καθημερινή χρήση. Και

αν σας απασχολεί το πώς θα μπορείτε να χειρίζεστε την οθόνη αφής, χαλαρώστε. Ακόμα και δέκα μέτρα κάτω από το νερό, η αδιάβροχη θήκη σας επιτρέπει πλήρη έλεγχο της touch -screen, έτσι ώστε να μπορείτε να εξερευνείτε με την φωτογραφική του κινητού σας τα υπέροχα πλάσματα του βυθού.

Τιµή: 22€ για το Iphone 4 και το Iphone 3gs από εδώ.

αφαιρούμενο μαξιλάρι και θήκες για αναψυκτικά κινητό και πετσέτα. Αλήθεια, εσείς θα σηκωθείτε για να βουτήξετε;

Τιµή: 55€ από το Beach Mall.

Insignia Water-Resistant Boombox: Play it again

Solio Classic Hybrid Solar Charger: H «πράσινη» συνείδηση

Η ηλιακή ενέργεια στο κινητό σας. Δεν ξέρουμε κατά πόσο κάνατε αίτηση στην ΔΕΗ για την εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών, αλλά ο συγκεκριμένος ηλιακός φορτιστής είναι ίσως το πιο χρήσιμο gadget για την παραλία για γκατζετάκηδες με οικολογική συνείδηση. Χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια μέσω τριών φωτοβολταϊκών και μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας για να φορτίσει το κινητό σας ανά πάσα ώρα και στιγμή – αρκεί να έχει ήλιο - ενώ διαθέτει επτά αντάπτορες για κάθε είδος κινητού: MicroUSB, MiniUSB, FemaleUSB, Samsung, LG, Nokia και Sony Ericsson. Μία ώρα λιακάδας, 20 λεπτά κλήσεων και παραπάνω από 50 λεπτά μουσικής.

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να ακούσετε ενώ αράζετε ήσυχος στην παραλία απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο, είναι οι ομηρικοί καυγάδες και οι κραυγές της τετραμελούς οικογένειας που μόλις κατασκήνωσε με το “έτσι θέλω” δίπλα σας και της οποίας τα πιτσιρίκια τυχαίνει να είναι απόγονοι του Βελζεβούλη. Ευτυχώς έχετε προνοήσει και πήρατε μαζί σας την φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής της Insignia, η οποία διαθέτει AM/FM Radio, CD player, θέση για iPod και είναι 100% αδιάβροχή. Τιµή: 50€ από την κατασκευάστρια εταιρεία. Για τους «πράσινους» γκατζετάκηδες κυκλοφορεί ένα αντίστοιχο από την Etón, το οποίο δουλεύει µε ηλιακή ενέργεια (103€ ).

Havasuit Bikini: Αγάπη, πιάσε µια µπύρα

Τιµή: 25€ από το Amazon.

Rio Hi-tech Textilene Backpack Cooler Chair: Ο Θρόνος του Ποσειδώνα Αν ο δημοφιλής πρωταγωνιστής του «Παντρεμένοι με παιδιά» είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μια καρέκλα για την παραλία, τότε σίγουρα αυτή θα ήταν η πρώτη του επιλογή. Σούπερ αναπαυτική, με εργονομική και ρυθμιζόμενη πλάτη, μίνι ψυγειάκι για μπύρες και αναψυκτικά,

Εκ πρώτης όψεως ένα σέξι μπικίνι. Με μια πιο προσεκτική ματιά ένα σέξι μπικίνι με περίεργα «κουμπώματα», με μια ακόμα πιο προσεκτική ματιά ένα σέξι μπικίνι με κουμπώματα…. ανοιχτήρια μπύρας. Ναι, καλά διαβάσατε και είδατε. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα από την εταιρεία Bottle Betty επιτρέπει στην σύντροφό σας ή στην φίλη σας, αφενός να φοράει ένα σέξι μπικίνι, αφετέρου να σας είναι χρήσιμη στο άνοιγμα των μπουκαλιών μπύρας ή αναψυκτικών – απαραίτητα τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο. Αν καταφέρετε και την πείσετε να το φορέσει, τότε σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο γάμου, αν πάλι αρνηθεί τότε κάντε της δώρο το πρώτο μπικίνι με… φωτοβολταϊκά για να φορτίζετε εύκολα και γρήγορα το κινητό σας (κυκλοφορεί σύντομα και σε αντρική έκδοση). Τιµή: 26€ για το πάνω µέρος και 26€ για το κάτω.


CMYK

24

Περιβάλλον

Νέοι Καιροί

2010: Η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων Το 2011 βαδίζει, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στα «χνάρια» του προκατόχου του

Η

πιο ακραία χρονιά από το 1816, με όρους καιρικών φαινομένων, ήταν η περσινή. Μέσα στο 2010 εξερράγη στην Ινδονησία το όρος Ταμπόρα και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου έζησε μέρες με λιγότερη ηλιοφάνεια και καθόλου καλοκαίρι. Το 2011 βαδίζει, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στα «χνάρια» του προκατόχου του. Επιστήμονες μιλούν για την ανάγκη να ορισθεί εκ νέου η ερμηνεία του όρου «φυσιολογικές καιρικές συνθήκες». Έγκυροι διεθνείς κλιματικοί και μετεωρολογικοί οργανισμοί ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανιχνεύσουν τη σύνδεση των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων με την αλλαγή του κλίματος του πλανήτη. Το 2010 ήταν μια από τις πιο ζεστές χρονιές στην ιστορία (η πιο ζεστή, σύμφωνα με τα στοιχεία που άρχισαν να συλλέγονται το 1880, ήταν το 2005). Ο ρυθμός αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα (του πιο επικίνδυνου αερίου του θερμοκηπίου) ήταν πέρσι ταχύτερος από τον προπέρσινο (αυξήθηκε κατά 2,6 μέρη στο εκατομμύριο και η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από τη μέση ετήσια αύξηση που παρατηρήθηκε την περίοδο 1980 ως 2010. Η μείωση της χιονοκάλυψης από τον Δεκέμβριο ως τον Μάιο ήταν η μεγαλύτερη σε διάστημα 40 χρόνων. Για εικοστή χρονιά συρρικνώθηκε η μάζα των παγετώνων στα όρη του πλανήτη. Στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία ανήλθε η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας πάνω από τις χερσαίες επιφάνειες της γης.

Σε επίπεδα ρεκόρ αυξήθηκε, τη χειμερινή περίοδο στο νότιο ημισφαίριο, ο πάγος της θάλασσας στην Ανταρκτική, ενώ στην Αρκτική συρρικνώθηκε στα τρίτα χαμηλότερα επίπεδα στην ιστορία. Η μέση στάθμη των ωκεανών συνέχισε να ανέρχεται και η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας των ωκεανών ήταν η τρίτη υψηλότερη στην ιστορία.

Οι ωκεανοί ήταν πιο αλμυροί, σε σχέση με τον μέσο όρο, σε περιοχές με υψηλή εξάτμιση και λιγότερο αλμυροί σε περιοχές με υψηλή κατακρήμνιση, παρέχοντας ένδειξη ότι εντείνεται ο κύκλος του νερού, πράγμα το οποίο σημαίνει ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονόπτωση. Η θερμότητα που ήταν παγιδευμένη στους ωκεανούς παρέμεινε πέρσι, στα επίπεδα του 2009, μεταξύ των υψηλότερων στην ιστορία. Σημειώθηκε νέο ρεκόρ βροχοπτώσεων (πέρσι, η διαφορά της κατακρήμνισης από τον μέσο όρο ήταν περίπου 13% υψηλότερη από τη διαφορά που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη χρονιά με τη μεγαλύτερη βροχόπτωση, δηλαδή το 1956). Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι δέχθηκαν, το 2010, το δεύτερο ισχυρότερο πλήγμα λόγω των ιστορικά ή σχεδόν ιστορικά υψηλών θερμοκρασιών στην επιφάνεια των τροπικών ωκεανών του πλανήτη.

Το δάσος της βροχής στον Αμαζόνιο «βίωσε», πέρσι, τη δεύτερη, μέσα σε πέντε χρόνια, «ξηρασία του αιώνα», με τη στάθμη του νερού στον μεγαλύτερο βόρειο παραπόταμο του Αμαζονίου, τον Ρίο Νέγκρο, να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τότε που άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία, το 1902 (τέσσερα μέτρα πιο κάτω από τα επίπεδα στα οποία υποχωρούσε σε μια συνήθη περίοδο ξηρασίας). Νέες τάσεις, που εμφανίζονται εδώ και μια δεκαετία, διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας. Εκπρόσωπός του είπε ότι «στην Ευρώπη εμφανίζεται μια σαφής τάση προς μια άνοιξη με μεγαλύτερη ξηρασία. Η φετινή ξηρασία έρχεται μετά από χρονιές με μεγάλη ξηρασία, το 2007, το 2009 και το 2010». Φέτος ήταν η σειρά της δυτικής Ευρώπης να πληγεί από έναν «μέγα-καύσωνα», με 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και τμημάτων της Βρετανίας να βιώνουν ακραίες συνθήκες ξηρασίας. Πενταπλασιασμό έως δεκαπλασιασμό των πιθανοτήτων ενός καλοκαιριού με «μέγα-καύσωνα» μέσα στα επόμενα 40 χρόνια βλέπει ο ερευνητής στο πανεπιστήμιο της Λισαβόνας Νταβίντ Μπαριοπέντρου.

Χάθηκε σκυλάκι Χάθηκε το λαμπραντόρ της φωτογραφίας, χρώματος μαύρου με κόκκινο περιλαίμιο. Είναι περίπου 2.5 μηνών, αρσενικό. Χάθηκε απο την περιοχή Πατριάρχου Γρηγορίου και Καρδιτσομαγούλης. Τελευταία φορά το είδαν ν' ακολουθεί παιδάκια στα 5Φ. Όποιος το δει, ας επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη στο τηλ. 6944108348.


Νέοι Καιροί CMYK

25

Αφιέρωμα διακοπές

Κυκλάδες: Οι Τop παραλίες

Νάξος - Καστράκι Η Νάξος έχει να καμαρώνει για κάποιες από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων –αν όχι ολόκληρης της Ελλάδας. Από αυτές περισσότερο γνωστές είναι οι παραλίες της Αγίας Άννας, του Αγίου Προκόπη και της Πλάκας. Το λιγότερο γνωστό Καστράκι, όμως, στα νοτιοανατολικά του νησιού είναι η παραλία που πραγματικά κόβει την ανάσα με την εξωτική ομορφιά της και το παρθένο της τοπίο. Έχει μήκος τριών χιλιομέτρων και χαρακτηρίζεται από λευκή ψιλή άμμο. Εκεί η πολυκοσμία είναι λέξη άγνωστη και αυτό γιατί στην πλαζ δεν διατίθενται ξαπλώστρες. Μοναδικά σημεία σκιάς είναι εκείνα που προσφέρονται από τους κέδρους που δεσπόζουν πλάι σε ορισμένους αμμόλοφους.

Πάνω Κουφονήσι - Ιταλίδα

Διαφέρει από κάθε άλλη ελληνική παραλία, εξαιτίας των ολόλευκων ηφαιστειακών βράχων της, θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο. Το Σαρακίνικο, στην βορειοδυτική πλευρά της Μήλου, είναι η must παραλία του νησιού για επίσκεψη, φωτογράφηση και τρελές βουτιές. Το χρώμα της θάλασσας, ειδικά όταν δεν φυσάει, δημιουργεί τριχρωμίες και τετραχρωμίες που όμοιές τους δύσκολα συναντά κανείς. Χρήσιμη συμβουλή: Μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας σε αυτήν την παραλία. Ομπρέλες δεν υπάρχουν καθώς δύσκολα μπορούν να τοποθετηθούν κάπου.

Πάρος - Φάραγγας

Αµοργός - Αγία Άννα 15χλμ. περίπου νότια από την Παροικιά, κοντά στην Αλυκή, η προστατευμένη αμμουδερή παραλία Φάραγγας ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλη διάσταση. Τα καφετιά χρώματα της άμμου, το φυσικό περιβάλλον που μοιάζει ανέγγιχτο από τον τουρισμό και ο απέραντος ορίζοντας δίνουν την εντύπωση ότι κανείς βρίσκεται στην άκρη της γης. Μπροστά από το beach bar διατίθενται ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσετε ακόμα περισσότερο τα βαθυγάλανα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας και το τοπίο με τα γύρω βραχάκια και τις θίνες. Η παραλία της Αγίας Άννας στην Αμοργό, στα ανατολικά του νησιού και περίπου 3χλμ. από την Χώρα, δεν φημίζεται για το μέγεθός της ούτε για την πολυκοσμία της, αλλά για τα κρυστάλλινα νερά της που όμοιά τους δύσκολα συναντά κανείς αλλού. Οι επισκέπτες την προσεγγίζουν κατηφορίζοντας τα απότομα σκαλάκια και ενώ πρώτα έχουν προμηθευτεί τα απαραίτητα σάντουιτς και νερά από την μικρή καντίνα που βρίσκεται λίγο πριν.

Σαντορίνη - Βλυχάδα

Μύκονος - Λιά Πρόκειται για την μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παραλία του νησιού. Η Ιταλίδα -ή Πλατιά Πούντα- ονομάστηκε έτσι λόγω της εθνικότητας της ιδιοκτήτριας του υπερκείμενου οικοπέδου. Στην αρχή της Ιταλίδας θα βρείτε τη «μικρή Ιταλίδα» των γυμνιστών, ενώ λίγο παραπέρα, στο άκρο του νησιού, υπάρχει ο όρμος Πορί, με την πλέον απομακρυσμένη παραλία που αν είστε τυχεροί και την πετύχετε χωρίς να φυσάει, μοιάζει με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τις θάλασσες της Καραϊβικής. Ρηχή θάλασσα με ψιλή άμμο και αρκετούς σέρφερς. Αυτά που κάνουν την Ιταλίδα μία από τις δέκα ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων είναι η υπέροχη αμμουδερή παραλία, τα τιρκουάζ νερά της θάλασσας, το τόσο χαλαρό και κεφάτο beach bar, λίγα μέτρα από αυτήν.

Μήλος - Σαρακίνικο

Η παραλία που ξεχωρίζει είναι η παραλία της Λιάς. Είναι η τελευταία από τις νότιες παραλίες του νησιού, καθώς κανείς κατευθύνεται σε αυτήν με αυτοκίνητο. Απέχει 11,5χλμ. από την Χώρα και ο δρόμος είναι μακρύς και σχετικά δύσβατος. Η ομορφιά της, όμως, θα σας αποζημιώσει: Χοντρή άμμος, σμαραγδένια νερά, ομπρέλες και ξαπλώστρες για να απολαύσετε το μπάνιο σας ακόμα περισσότερο.

ELFEN ΜΠΡΑΧΟΣ Αποστόλης: 6977 424509 Γρηγόρης: 6972 71384

•Έπιπλα Κουζίνας •Ντουλάπες •Πόρτες Εσωτερικές •Θωρακισμένες •Παιδικό δωμάτειο •Ειδικές κατασκευές •Εφαρμογές Corian

Ταµασίου 16- Καρδίτσα - Τηλ. & Fax: 24410 76540 e-mail:elfen@hol.gr

www.elfen.gr

Κακά τα ψέματα, η Σαντορίνη μπορεί να είναι το εντυπωσιακότερο νησί του Αιγαίου, οι παραλίες της όμως, στην πλειοψηφία τους, είναι επιεικώς μέτριες. Θα ήταν άδικο, όμως, να μην μιλήσει κανείς για την Βλυχάδα, η οποία συνδυάζει ιδανικά το ηφαιστιογενές υλικό της Σαντορίνης με τα πεντακάθαρα νερά. Η Βλυχάδα βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού, περίπου 13χλμ. από τα Φηρά. Είναι ήσυχη και χαλαρή, αρκετά εκτεταμένη, με σκούρα άμμο και λείους ηφαιστειακούς βράχους να την πλαισιώνουν, σκαλισμένοι τόσο έντονα από την αλμύρα και τους ανέμους που μοιάζουν με γλυπτά. Στις άκρες της σχηματίζονται μικρές σπηλιές, τις οποίες μπορεί να προσεγγίσει κανείς. Στην παραλία υπάρχουν λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ αρκετά κοντά υπάρχει και μία ψαροταβέρνα με καλή φήμη.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ •Ηρ. Πολυτεχνείου 33 & Νικηταρά •Τ. 24410 79592 •Καρδίτσα


26

Καιροί & Σπορ Μανώλης Παλάσκας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Επιστολή παρέμβαση του προέδρου της Ε.Π.Σ. Καρδίτσας λές άρθρο στον ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ της Ε.Π.Ο. άρθρο 20 που τιτλοφορείται ‘’ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ’’ και δεν προβλέπει υποβιβασμό. Θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα ότι τα δικαιοδοτικά όργανα που αποφάσισαν την ανάκληση των δελτίων της ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο « διευρύνοντας» την φάση του αδικήματος και εντάσσοντας στο άρθρο περί δυσφήμησης του ποδοσφαίρου. Σε γεγονότα , βέβαια, που δυσφήμησαν το ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μεγαλύτερη και σε πιο ακραία μορφή υπέπεσαν και άλλες ΠΑΕ. Τα δικαιοδοτικά όργανα μέσα από μια σειρά τραγικών λαθών παρέλειψαν να εντάξουν αυτά στο περί δυσφήμησης άρθρο του ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΛΑΣΚΑΣ

Τ

ο ζήτημα της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ είναι πολύ σοβαρό. Η Ε.Π.Σ.Κ θα βγει μπροστά δίπλα στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ είναι επιβεβλημένο. Αν θεωρήσω ότι έγινε πλαστογραφία υπάρχει αυτοτε-

Σύλλογος Πετοσφαίρισης Αθλητών Καρδίτσας

Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση του Σ.Π.Α. Καρδίτσας Σε περίπτωση μη απαρτίας την παραπάνω ημέρα και ώρα, η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 20:00 μ.μ. με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης , οπότε η Γενική Συνέλευση θα θεωρηθεί ότι έχει απαρτία , όσα μέλη και αν παραβρε-

Κ

αλούν ται τα μ έ λ η του Σ. Π. Α. Καρδίτσας , σε τακτική Γενική Συνέλευση την 26η Ιουλίου ημέρα Τρίτη 2011 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας , 3ος όροφος, Ηρώων Πολυτεχνείου 3 με θέματα : -Απολογισμό πεπραγμένων -Οικονομικός απολογισμός -Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής

‘Ωρες ∆ιανοµής Για το κατάστηµα στην Καραvσκάκη από τις 6.30 το πρωί µέχρι τις 21.00 τηλ. 24410 21110 Για το κατάστηµα στην Παπανδρέου από 7.00 το πρωί µέχρι 14.30 τηλ. 24410 40039

θούν . Για Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ ΗΛΙΑΣ

το Δ. Σ. Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Νέοι Καιροί

Απορρίφθηκε η έφεση της Αναγέννησης Καρδίτσας Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΙΜ που είχε ανακαλέσει τα δελτία των Θ ε σ σ α λ ώ ν, ωστόσο παρά τα έγγραφα που προσκόμισαν δεν κατάφεραν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πλέον, από τη διοίκηση της Αναγέννησης ισχυρίζονται ότι εφόσον δεν δικαιωθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Football League και στο Εφετείο της ΕΠΟ, τότε θα προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και δεν αποκλείεται να φτάσουν μέχρι το CAS!Η οργή που υπάρχει στις τάξεις του συλλόγου είναι μεγάλη, αφού δεν μπορούν να αντιληφθούν για ποιο λόγο η ΕΙΜ δεν έχει εκδώσει τις αποφάσεις της για την Βέροια και την Παναχαϊκή.

Αποβολή από το Πρωτάθλημα Δραματική ανατροπή δεδομένων είχαμε στην υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, με αποβολή των Τρικάλων από το πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League! Αυτό σημαίνει πως η θεσσαλική ομάδα χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ της Football League (αν και όποτε αυτά γίνουν), ωστόσο, θα παραμείνει στην κατηγορία αν καταθέσει νέα εγγυητική επιστολή. Βάσει κανονισμού, τη θέση των Τρικάλων στα πλέι οφ παίρνει η αμέσως επόμενη ομάδα στην κατάταξη της Football League, δηλαδή ο Διαγόρας Ρόδου. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα και άλλες ποινές στον πρόεδρο Νίκο Γαλανακόπουλο και τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Πλεξίδα. Η ποινή που επιβλήθηκε στα Τρίκαλα είναι εφέσιμη και αναμένεται να κατατεθεί έφεση. Αναλυτικά η απόφαση: «Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ ομόφωνα κρίνει ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ τις πειθαρχικές ποινές α)την αποβολή της από το Πρωτάθλημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ως εκ τούτου αυτή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες κατάταξης και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής σαράντα πέντε (45.000) ευρώ. Επιβάλλει στον Ν. ΓΑΛΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές α) της απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο δώδεκα (12) μηνών και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ . Επιβάλλει στον Ε. ΠΛΕΞΙΔΑ τις πειθαρχικές ποινές α)του αποκλεισμού των έξι (6) αγώνων και β) την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ.(Απόφαση Ε.Ε.Α. για πλαστή εγγυητική επιστολή )».


Νέοι Καιροί

27

Καιροί & Σπορ

Βιτόλο… τριετίας! πία στη μεταγραφή. Η επίσημη παρουσίασή του Βιτόλο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (19/07), ενώ το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες αργότερα στο φιλικό με τον Ατρόμη-

Μ

ετά την οριστικοποίηση της αποδέσμευσής του από τον ΠΑΟΚ, ο Ισπανός αμυντικός μέσος, πέρασε νωρίς το απόγευμα από τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου έβαλε την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές αποδοχές περίπου 550.000 ευρώ (η μεταγραφή έτσι μαζί με τους φόρους θα κοστίσει στο «τριφύλλι» πάνω από 900.000 το χρόνο). Ο ποδοσφαιριστής θα μπει μάλιστα σήμερα στο αεροπλάνο με προορισμό το Μόναχο και μέχρι το βράδυ θα έχει ενσωματωθεί με την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αυστρία (όπου βρίσκεται για την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν), ωστόσο μέχρι να επικυρωθεί η λύση της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ (αναμένεται να γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα), θα παίρνει μέρος μόνο στις προπονήσεις χωρίς να χρησιμοποιηθεί στα φιλικά, ώστε να μην υπάρξει κάποια παρατυ-

το στο Περιστέρι.

Ακολουθούν άλλοι δύο! Ο Βιτόλο φαίνεται πως δεν άνοιξε μόνο την όρεξη, αλλά και την πόρτα στην Παιανία, αφού τις επόμενες μέρες ο Παναθηναϊκός αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση άλλων δύο ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «πράσινοι» φέρονται να έχουν κλείσει έναν επιθετικό και έναν επιτελικό μέσο, περιμένοντας απλά τα… ζεστά χρήματα που θα μπουν στα ταμεία από τη μεταγραφή του Σισε.

Με Οντένσε ο Παναθηναϊκός Οι «πράσινοι» θα ταξιδεύσουν στις 26 ή 27 του μήνα Ιουλίου στην Δανία για να αντιμετωπίσουν την Οντένσε, η οποία πέρσι τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος πίσω από την Κοπεγχάγη ενώ πιο δύσκολο θα είναι το έργο του ΑΠΟΕΛ καθώς κληρώθηκε με μια εκ των Μπρατισλάβα ή Κοστάν. Το ιδανικό σενάριο για τους «πράσινους» είναι να αποκλειστεί η Μπενφίκα από την Τραμπζονσπόρ και η Ντιναμό από την Ρούμπιν, ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι στους ισχυρούς στην κλήρωση των Play Off στις 5 Aυγούστου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:

Β Α Σ . Ρ Ο Β Α Σ & Σ ΙΑ Ε. Ε . SUPER MARKET-ΑΝΤ/ΠΕΙΕΣ

ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ 51 Τηλ. 24410 26097 Κιν. 6974720919 Καρδίτσα

-Μόγκρεν / Λίτεξ – Σκόντο Ρίγα / Βίσλα Κρακοβίας -Μακάμπι / Μπόρατς – Μάριμπορ / Ντουντελάντζ -Ελσίνκι / Μπανγκόρ – Ζάγκρεμπ – Νέφτσι -Σκεντερμπέου / ΑΠΟΕΛ – Μπρατισλάβα / Κοστάν -Κοπεγχάγη – Σάμροκ / Ταλίν -Γκενκ – Παρτιζάν / Σκέντια -Ρόζενμποργκ / Μπρέινταμπ – Πιουνίκ / Πλζεν -Βαλέτα / Εκρανάς – Λίνφιλντ / ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -Ρέιντζερς – Μάλμε / Τορσάβν -Σταντάρ Λιέγης – Ζυρίχη -Τβέντε – Βασλούι -Μπενφίκα – Τραμπζονσπόρ -Ντιναμό Κιέβου – Ρουμπίν Καζάν -Οντένσε – Παναθηναϊκός

CAFE-BAR

Τηλ. 24410 26529

Γ. Σ. Καρδίτσας

Θριάμβευσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων

Ο Γ. Σ. Καρδίτσας θριάμβευσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων που έγινε στην πόλη της Λάρισας. Το αρχαιότερο αθλητικό σωματείο της πόλης μας με παρουσία χρόνων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του. Η Ζακλίνα Μιφτάρι κατέκτησε δικαίως την πρώτη θέση (Χρυσό μετάλλιο και Κύπελλο) με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 63.19 με προηγούμενο ρεκόρ 64.60. Είναι μια αθλήτρια με μεγάλο ταλέντο και η επίδοση που κατάφερε δικαιώνει τους κόπους και την προσπάθεια της. Ο Τσιώκος Νίκος με μεγάλο ατομικό ρεκόρ και αυτός στο άλμα εις τριπλούν και επίδοση 15.55 πήρε την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο μόλις 10 εκατοστά πίσω από το όριο που έχει θέσει ο ΣΕΓΑΣ για την συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωταθλήμα του Ταλίν. Η επίδοση αυτή είναι από τις καλύτερες για την ηλικία του και αν αναλογιστεί κανείς ότι την φετινή χρονιά την αφιέρωσε πιο πολύ στις πανελλήνιες εξετάσεις που έδινε, τότε η επίδοση αυτή είναι μεγαλύτερης αξίας. Τόσο η Ζακλίνα όσο και ο Τσιώκος δικαιώνονται τόσο οι ίδιοι αλλά δικαιώνεται και ο νέος προπονητής τους που τους έχει αναλάβει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ο Γ. Σ. Καρδίτσας συγχαίρει τους αθλητές και τους εύχεται εις ανώτερα.

Ψητοπωλείο- Παντοπωλείο Ευάγγελος Μπαλογιάννης Αγ. Νικολάου 66 Καρδίτσα Τηλ. 24410 22186


28

Χρήσιμα ÅÐÁ ÖÕÓÉÊÏ ÁÅÑÉÏ: 801801801-2, 24410-76500 Νοµαρχία: 24413-50100 Ôçëåöùíéêü ÊÝíôñï ÄÞìïõ Êáñäßôóáò: 24413 50700 ÊÅÐ ÄÞìïõ Êáñäßôóáò 24413 50011 Íïóïêïìåßï: 24413-51555 ÅÊÁÂ: 166 Ê.Õ. ÓïöÜäùí: 24430-22222 & 23806 Ê.Õ. ÐáëáìÜ: 24440-23511 & 23514 Ê.Õ. Ìïõæáêßïõ: 24450-49100 Ðáí/ìéá êü Íï óïê. ËÜ ñé óáò: 2410617000 Ðõñ. Õðçñåóßá Êáñäßôóáò: 199 & 71255 Ðõñ. Õðçñåóßá ÓïöÜäùí: 24430-23333 Ðõñ. Õðçñåóßá ÐáëáìÜ: 24440-24166 Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Ìïõ æá êß ïõ: 2445043199 Ôñï÷áßá: 80244 Áóôõí. ÔìÞìá: 80200 ÔìÞìá Áóöáëåßáò: 80233 Á.Ô. ÐåñéöÝñåéáò: 80229 ÔìÞìá ÓõíïñéáêÞò Öýëáîçò: 80248 Õäñåõóç-ÂëÜâåò: 71711 ÄÅÇ ÂëÜâåò: 21507 ÏÔÅ ÊëÞóçò Åêôáêôçò ÁíÜãêçò: 112 ÏÔÅ ÊÝíôñï Áíáããåëßáò Âëáâþí: 121 ÏÔÅ Áíáããåëßåò ÓõíäéáëÝîåùí Åóùôåñéêïý & Ðëçñïöïñßåò: 129 Ðëçñïöïñßåò Ôçëåö. Êáôáëüãïõ: 11888 ÏÔÅ ÅîõðçñÝôçóçò ãéá üëá ôá ðñïéüíôá êáé Õðçñåóßåò: 134 ÙÑÁ ÅËËÁÄÏÓ: 14844 ÁðïôåëÝóìáôá Áãþíùí Óôïé÷Þìáôïò: 14744 ÅËÔÁ äéáíïìÞ: 24410-22701 ÅËÔÁ óõíáëëáãÞ: 24410-21567 ΕΛΤΑ ταχυµεταφορές: 24410-41363 ÊÔÅÏ: 24430-24300 & 24302 ÊÔÅË ÕÐÅÑÁÓÔ: 21411 & 21001 ÊÔÅË ÁÓÔÉÊÏ: 21718 ÏÓÅ: 21402 Ñáäéïôáîß: 73001, 73002 ÔÁÎÉ: 22266 EXPRESS SERVICE: 1154 HELLAS SERVICE: 1057 ÃåíéêÞ Ôá÷õäñïìéêÞ: 71373 SPEEDEX: 71941 Ôå÷íéêÞ êÜëõøç: 18192

Νέοι Καιροί

ÄÑÏÌÏËÏÃÉÁ ÊÔÅË ΤΗΛ. 24410 21001 & 14505 ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30π.μ. (εκτός Κυρ) 07.30 π.μ. 8 π.μ. μέσω Κέδρου 9.30π.μ. μέσω Κέδρου 09.00 π.μ. 10.45 π.μ. 11.30 π.μ. 13.30 μ.μ. 13.00 μ.μ. 15.00 μ.μ. 15.30 μ.μ. 17.30 μ.μ. 16.30μ.μ. (Μόνο Παρ.) 20.30 μ.μ (Σαβ-Κυρ.) 17.00 μ.μ. 19.00 μ.μ. 01.00 εκτός Σαβ. 21.00 μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 07.00 π.μ. 10.30 π.μ. 10.00 π.μ. 15.00 π.μ. 15.30 μ.μ. 19.30 μ.μ. 18.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.) 21.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.) ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ 06.00 π.μ. 07.20 π.μ. 06.00 π.μ. 09.15 μ.μ.10.30 μ.μ. 07.20 π.μ. (Βλοχό) 12.00 π.μ. 08.00 μ.μ. 09.15 μ.μ. 13.30 π.μ. (Βλοχό) 10.30 π.μ. (Βλοχό) 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 11.45 π.μ. 13.00 μ.μ. 17.30 μ.μ. 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 18.30 μ.μ. 20.30 μ.μ. 20.30 μ.μ. (Βλοχό) ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30 π.μ. 08.00 π.μ. 07.00 π.μ. (Βλοχό) 10.30 π.μ. 09.15 μ.μ. 12.00 π.μ. 10.30 π.μ. (Βλοχό) 13.30 π.μ. (εκτός Κυρ.) 11.45 π.μ. (εκτός Κυρ.) 14.30 μ.μ. 13.00 μ.μ. (Βλοχό) 16.00 μ.μ. 17.30 μ.μ. 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 20.30 μ.μ. 19.45 μ.μ. (Κυρ.) 20.30 μ.μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 06.15 π.μ. 07.00 π.μ. 06.15 π.μ. 08.30 π.μ. 07.00 π.μ. 10.00 μ.μ. 08.30 μ.μ. (Παλαιοχ.) 13.00 μ.μ. (Παλαιοχ.) 10.00 μ.μ. 15.00 μ.μ. 12.00μ.μ. 17.00μ.μ. 14.00μ.μ. 19.00 μ.μ. 16.00 μ.μ. 21.15 μ.μ. 18.00 μ.μ. 20.30 μ.μ.

ΒΟΛΟΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΒΟΛΟΣ 06.00π.μ. 06.45 π.μ. (Σαβ.-Κυρ.) 07.30π.μ. 12.00 μ.μ. 11.00 π.μ. 15.00 μ.μ. 15.30 μ.μ. 19.00 μ.μ. 19.30 μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14.30 μ.μ.15.00 (Παρ.) 12.00 μ.μ. 13.45 Παρ. / Κυρ.) ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 15.15 Δευτ. Παρ. /Κυρ. 15.30 Πέμπ. Παρ. /Κυρ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.20 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 05.45 ΦΑΝΑΡΙ 07.00 ΦΑΝΑΡΙ 07.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 08.30 ΦΑΝΑΡΙ 08.00 ΦΑΝΑΡΙ 09.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ 10.00 ΦΑΝΑΡΙ 09.30 ΦΑΝΑΡΙ 10.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 09.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 12.00 ΦΑΝΑΡΙ 11.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 13.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ 14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 16.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 14.30 ΦΑΝΑΡΙ 18.00 ΦΑΝΑΡΙ 16.00 ΦΑΝΑΡΙ 20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 17.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 21.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.45 ΦΑΝΑΡΙ 21.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ 07.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 06.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 08.00 ΦΑΝΑΡΙ 07.00 ΦΑΝΑΡΙ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 08.30 ΦΑΝΑΡΙ 09.30 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 10.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 11.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 10.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 12.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ ΚΥΡ. 13.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 13.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 14.30 ΦΑΝΑΡΙ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ 16.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.45 ΦΑΝΑΡΙ 20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30 π.μ. 08.00 π.μ. 07.25π.μ. 08.25π.μ. 09.25 π.μ. 12.15μ.μ. 11.00 π.μ. 13.50 μ.μ 13.40 μ.μ.14.40 μ.μ. 15.30 μ.μ. 18.00 μ.μ. 16.25μ.μ.18.55μ.μ. 20.30 μ.μ. 21.25μ.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ 07.30 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) 08.15π.μ.(Σαβ-Κυρ.)

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 08.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) 08.00 π.μ. (Σάβ 10.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) Παλαιοχ. Κυρ.) 10.00 π.μ. (Σάβ.-Κυρ.) 12.00 13.00 μ.μ. (Σαβ-Κυρ.) μ.μ. (Σαβ-Κυρ) 15.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 14.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ) 17.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ.) 16.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ) 19.00 (Σαβ-Κυρ.) 18.00 (Σαβ-Κυρ) 21.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ)

11.00 π.μ.(Σαβ)

11.45 p.m. (Σαβ.)

13.30 μ.μ (Σαβ)

14.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

18.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

18.45μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

21.15μ.μ.(Σαβ-Κυρ.)

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΣΟΦΑΔΕΣ ΕΚΚΑΡΑ 06.15 ΕΚΚΑΡΑ 06.45 07.00 08.00 09.00 10.45 11.15 ΕΚΚΑΡΑ 11.45 13.00 13.45 ΕΚΚΑΡΑ 15.00 17.00 17.30 ΕΚΚΑΡΑ 20.30

Φαρμακεία από 18/7 έως 24/6

Τηλ. Σ.Σ Καρδίτσας 24410-21402 (Ώρες λειτουργίας 06:30-21:45) Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου 24910-31470 (24ωρη λειτουργία)

Δευτέρα 18/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ Χαρίτου 22 Τηλ. 22026 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. Λάππα-Κουμουνδούρου Τηλ. 29330 Τρίτη 19/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΑΓ. Κουμουνδούρου 36 Τηλ. 24834 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΑΛΗ ΣΠ. Μπλατσούκα 16 Τηλ. 24821 Τετάρτη 20/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΓΚΟΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Διάκου 15 Τηλ. 29411 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΝΤΙ ΤΖΙΑΜΜΑΡΙΝΟ ΟΣΚΑΡ Ιεζεκιήλ-Βλάβη Τηλ. 20522 Πέμπτη 21/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Λ. ΓΚΟΤΣΙΛΑΣ Ι. Καποδιστρίου 44 Τηλ. 25655 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΓΡΑΒΑΝΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩ Ταλιαδούρου 3 Τηλ. 29892

Παρασκευή 22/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΠΙΣΣΑ ΦΑΝΗ Ιεζεκιήλ 61 Τηλ. 24667 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΘΩΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Αζά 20 Τηλ. 22103 Σάββατο 23/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΠΑΛΑΣΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ Παπανδρέου 7 Τηλ. 73963 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Μυρμιδόνων 6 Τηλ. 77667 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ. ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ- ΓΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ Χαρίτου-Καζαμπάκα Τηλ. 41940 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ. ΠΑΛΑΣΚΑ ΑΘ. ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ε. Βασιαρδάνη-Πίνδου Τηλ. 29452 Κυριακή 24/7 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ Χατζημήτρου 5 Τηλ. 25403 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μπλατσούκα 20 Αλλαμανή Τηλ. 26 119

Κορώνης Νικόλαος Οφθαλμίατρος Σταµούλη 3 24410 26206


Νέοι Καιροί

29

Books-DVD-Cine

Ένας ρομαντικός ντετέκτιβ είναι κρυφά και απελπισμένα ερωτευμένος με μια παντρεμένη φίλη του, διάσημη ηθοποιό. Όμως κι εκείνη, από την πλευρά της, κρύβει το δικό της σκοτεινό παρελθόν, που δεν μπορεί ν’ αποκαλύψει σε κανέναν, για να μη διαλύσει την καριέρα της και την οικογένειά της. Ώσπου μια μέρα βρίσκει μια φωτογραφία που απειλεί να ταράξει την οικογενειακή της γαλήνη για πάντα. Τι έδειχνε εκείνη η φωτογραφία; Και ποιος να την έστειλε; Πώς συνδέονται ένας φόνος και μια μοιχεία με μια ανομολόγητη αγάπη; Υπάρχουν αλήθειες που δε λέγονται; Μήπως η ευτυχία δε βρίσκεται μόνο στην αλήθεια; Μπορείς, πεθαίνοντας για μια γυναίκα, να βγεις ζωντανός; Κανείς δε μοιάζει ικανός ν’ απαντήσει σε τόσα ερωτήματα. Μόνο ένας ερωτευμένος κυνηγός του μυστηρίου μπορεί να τα καταφέρει. Και ο ήρωας αυτού του βιβλίου δεν το έχει μόνο στο αίμα του, το έχει και στην καρδιά του... Η ιστορία ξεκινά στο Κογκό το 1903 και καταλήγει σε μια φυλακή του Λονδίνου, ένα πρωινό του 1916. Πρόκειται για την περιπέτεια της ζωής ενός θρύλου: του Ιρλανδού Ρότζερ Κέιζμεντ. Ήρωας και προδότης, ηθικός και ανήθικος, o Κέιζμεντ ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που κατήγγειλαν τη φρίκη της αποικιοκρατίας. Όσα είδε στα δύο ταξίδια του, στο Βελγικό Κογκό και στην Αμαζονία της Νότιας Αμερικής, σημάδεψαν τον Κέιζμεντ για πάντα, ωθώντας τον να αλλάξει πλεύση, στην περίπτωση αυτή πνευματική και πολιτική, με καταστροφικά αποτελέσματα. Έτσι, ήρθε αντιμέτωπος με την Αγγλία που θαύμαζε και στρατεύτηκε ενεργά στην υπόθεση του ιρλανδικού εθνικισμού. Όμως και στην προσωπική του ζωή ο Κέιζμεντ ήταν μια σύνθετη προσωπικότητα: η δημοσίευση αποσπασμάτων από ημερολόγια αμφίβολης γνησιότητας έφεραν στο φως σκανδαλώδεις σεξουαλικές περιπέτειες, οι οποίες προκάλεσαν την περιφρόνηση πολλών συμπατριωτών του. Ένα μείζον μυθιστόρημα του Μάριο Βάργκας Λιόσα, το πρώτο που έγραψε ο συγγραφέας μετά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, περιγράφει μια υπαρξιακή περιπέτεια, στην οποία το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής εμφανίζεται στην πιο καθαρή και, κατά συνέπεια, στην πιο βρόμικη μορφή του.

b video clu

ζ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ

1. Το κυνήγι των µαγισσών (Νίκολας Κέιτζ)

Εκδόσεις Διόπτρα Τίτλος: Ραντεβού πίσω στο χρόνο Συγγραφέας: Κατερίνα Παπανικολάου Σελίδες: 328 Τιμή (με Φ.Π.Α.):.15.50 € ISBN: 978-960-364- 449-1 Η ηρωίδα βιώνει μια καθημερινότητα ήρεμη. Εξαιρώντας ίσως τη θανάσιμη μέλλουσα πεθερά της και κάτι… μικροατασθαλίες του παρελθόντος που δεν φαίνονται να την αφήνουν να ηρεμήσει... Η αδερφή της ζει με το σύνθημα «άδραξε τη μέρα». Ή ό,τι άλλο της γυαλίσει! Και η γιαγιά τους μπορεί να θυμίζει διασταύρωση Σφίγγας και στρατηγού εν αποστρατεία, όμως τα μυστικά που κρύβει στην ψυχή της είναι αυτά που θα αγγίξουν τελικά τις καρδιές όλων. Ένα ερωτικό, χιουμοριστικό ταξίδι των τριών γυναικών στην Αίγυπτο του 2009. Ένα ρομαντικό, ατμοσφαιρικό «ταξίδι» της γιαγιάς στην Αλεξάνδρεια του 1943. Όταν αυτές οι δύο περιπλανήσεις καταλήξουν στον ίδιο προορισμό, ίσως μια δεύτερη ευκαιρία αλλάξει την πορεία της ζωής για πάντα. Κάποιες φορές πριν να είναι πολύ αργά… Μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. «Ρίχνω μια ματιά στα χρώματα του ορίζοντα. Όλα δύουν, ναι. Κάποιες φορές, όμως, είσαι πιο έτοιμος να το δεχτείς. Και κάποιες άλλες, όχι. Γιατί άλλοτε βλέπεις μπροστά σου μια νέα ανατολή και άλλοτε μόνο βαθύ σκοτάδι...» Η Κατερίνα Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος φυσικός και έχει διδακτορικό στον ίδιο τομέα. Έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, αλλά, μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να ταλαιπωρείται στη χώρα που γεννήθηκε! Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη τα βιβλία της «Μην παίρνεις κι όρκο στον έρωτα…» και το bestseller «Πού πας, αγάπη µου!».

2. Ο αετός της αυτοκρατορίας(Τέιτουµ)

Προτεινόµενη ταινία : ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΣ (Ματ Ντέιµον) Ο πολλά υποσχόμενος πολιτικός, Ντέιβιντ Νόρις, λίγο πριν την είσοδό του στη Γερουσία, γνωρίζει την πανέμορφη μπαλαρίνα, Ελίζ και ερωτεύονται παράφορα. Το ίδιο ξαφνικά εμφανίζονται στη ζωή του κάποιοι μυστηριώδεις άντρες, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να τους χωρίσουν. Ο Ντέιβιντ μαθαίνει, πως οι άντρες αυτοί, οι Ρυθμιστές, έχουν μοναδικό τους στόχο να εμποδίσουν πάση θυσία αυτή τη σχέση και να τον αναγκάσουν σε μια ζωή που ο ίδιος δεν επέλεξε ποτέ.

3. Μια παρέα λίγο κούκου (Ζακ Γαλιφιανάκης)

ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ∆ΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝ/ΦΟ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 2011 - 18-20 Ιουλίου ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΡΝΙΑ ΠΕΡΙΠ. ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 113΄ - 21-24 Ιουλίου ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ KΩΜΩΔΙΑ 98΄ - 25-27 Ιουλίου Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 105΄ -28-31 Ιουλίου Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΔΡΑΜΑ 129 -1-3 Αυγούστου ΜΑΥΡΟΣ ΚΥΚΝΟΣ ΘΡΙΛΕΡ 108΄ - 4-7 Αυγούστου ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΛΟ ΜΕΛ. ΑΝΤΡΑ ΚΟΜΕΝΤΙ 98΄ - 8-12 Αυγούστου ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ 130΄ - 16-21 Αυγούστου THE HANGOVER 2 KΩΜΩΔΙΑ 102΄ - 22-24 Αυγούστου ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΧΕΝΡΙ ΚΟΜΕΝΤΙ 108΄ -25-28 Αυγούστου THOR ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 115΄ - 29-31 Αυγούστου ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑ…ΜΩΡΟ KΩΜΩΔΙΑ 86΄ - 1-4 Σεπτεμβρίου SUPER 8 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 111΄ -5-9 Σεπτεμβρίου FROM PRADA TO NADA ΚΟΜΕΝΤΙ 107΄

Γενική είσοδος 6 euro, φοιτητικά- µαθητικά 4 euro. Εισιτήριο ζευγαριού 10 ευρώ, οικογενειακό εισιτήριο (4 άτοµα: 2 γονείς + 2 παιδιά): 16 ευρώ, εισιτήριο παρέας (4 άτοµα) 20 ευρώ


30

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 33 τ.μ. στον 4ο όροφο με κουζίνα-ψυγείο, ηλιακό θερμοσίφωνα, κλιματιστικά μεγάλο μπαλκόνι. Πληρ. 6942202303 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 50 m2 σε καλή κατάσταση στην Καρδιτσομάγουλα στην πλατεία του χωριού σε καλή τιμή. (Πρώην ψησταριά) Πληρ. κ. Γιάννης Τηλ. 24410 27634 Κιν. 6932244638 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ parking (γκαράζ) επί της οδού Δραγατσανίου κ’ Αφροδίτης απέναντι από την υπηρεσία της Περιφέρειας. Πληρ. 6973795172 24410 41307 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ΔΣΚ-χωλ - Υψηλάντου 69(κέντρο). Τηλ. 6975653817 / 6974247702 / 26910-22458 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό κατάστημα 60 μ2 σε πολύ καλή κατάσταση επί της οδού Κουμουνδούου 24. Τιμή μίσθωσηε συμφέρουσα. Πληρ. Τηλ. 6936777698& 6973533411 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ατάστημα ισόγειο 30 τ.μ. με όροφο 25 τ.μ.επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 25.Πληροφορίες τηλ24410/21000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Αθήνα δυάρι στον Κολωνό κοντά στο METRO Πληρ.: 24410 91504 πρωινές ώρες και 24410 27746 απόγευμα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι ρετιρέ. Πληρ. τηλ. 2441301268, 6984251659 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι, 1ος όροφος, Άνω Κυψέλη. Πληρ. τηλ. 210-8653288, 6945422213 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα κεντρική, φρεσκοβαμμένη με μεγάλη βεράντα και με ελάχιστα κοινόχρηστα επί της οδού Μπλατσούκα 21 στον Α’ όροφο. Τιμή μίσθωσης συμφέρουσα. Πληρ. τηλ. 6936777698 & 6973533411

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 42m2 στον 2ο όροφο πλήρως ανακαινισμένο στο Αιγάλεω-Αθήνα κοντά στο μετρό, στα ΤΕΙ και ΙΕΚ . Τηλ. 6977751347 Υπόψιν κ. Γιάννη ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 72m2 διαμπερές στον Β’ όροφο με 2 υπνοδωμάτια στην Κυψέλη Σικιανού και Λέρου Πληρ. 6974904460, 24410 70129 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 766 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο οδός Παλάσκα Τηλ.6976636221 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 981 τ.μ. στην οδό Βασιλείου Δερεχάνη έχοντας μπροστά κοινόχρηστο χώρο πρασίνου Τηλ. 6976636221 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στη Μητρόπολη Καρδίτσας σε τιμή ευκαιρίας Τηλ. 210 2822705 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 60 m2 με 500 m2 οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας 15.000 ευρώ στο Μάρκο Καρδίτσας τηλ. 210 2822705

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ & ΣΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Λεωφόρος Δημοκρατίας & Πηλέως 1. Διαμπερή ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα Α & Β ορόφου 107 τ.μ. με πρόσοψη επί της Λ. Δημοκρατίας με υπόγειες αποθήκες και θέσεις στάθμευσης. 2. Κατάστημα γωνιακό επί των οδών Λ. Δημοκρατίας & Πηλέως 59 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη. 3. Κατάστημα επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 68 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη. Δ. Λάππα 1. Ανεξάρτητο κατάστημα επί της οδού Δ. Λάππα (έναντι Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ) 89τ.μ με ελεύθερο ύψος 5.20μ. 2. Κατάστημα επί της οδού Δ. Λάππα 56, 31.50 τ.μ. Τηλέφωνα: 24410 22718, 6936671181 , 6938783599 Χαρίζονται 8 ημίαιμα σετερ κουταβάκια. Πληρ. 6972508365

Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ. στον Μπελοκομίτη Καρδίτσας ακριβώς πάνω από τη λίμνη άρτιο και οικοδομήσιμο πληροφορίες 6944546488

Αγ γελίες ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Λεπτοκαρυά οικόπεδα με πολλές δόσεις από ιδιώτη. Τιμές λογικές 6956906435, 6970496180 ΠΩΛΕΙΤΑΙ συνεργείο μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών κομπλέ με όλα τα εργαλεία. Πελατεία εξασφαλισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 24410 20864 κ. Γιώργο ΠΩΛΕΙΤΑΙ ραφείο 45 χρόνια στην ίδια θέση με αξιόπιστη πελατεία τηλ. 24410 20094 Βάλβη 46 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρία Σεσουάρ Welonda της Wella πολυτελείας για κομμωτήριο τηλ. 6976449877, 6978422184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 300μ2 πάνω στον κεντρικό δρόμο στο Αμπελικό Καρδίτσας. Πληρ. 6938565519 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ2 ποδήλατα σε άριστη κατάσταση σε πάρα πολύ καλή τιμή. Τηλ.: 24410 41307 κιν.: 6973795172 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο σε οικοδομή 10ετίας, άριστης κατασκευής, 47μ2 στο 2ο όροφο στην οδό Βότση 7 κοντά στο Δημαρχείο Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. 6989438093

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤOKINHΤΩΝ 1) NISSAN ALMERA 1.4 4D FULL EXTRA μοντ. 1998 2) SEAT INCA VAN 1.4 DIESEL μοντ. 2004 3) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2003 4) FORD FOCUS 1.6 3D FULL EXTRA μοντ. 2001 5) FORD FIESTA 1.4 5D FULL EXTRA μοντ. 2002 6) FORD MAVERICK 2 4X4 FULL EXTRA μοντ. 2003 7) FORD FOCUS 1.4 3D FULL EXTRA μοντ. 2002 8) TOYOTA COROLLA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 1999 9) NISSAN PRIMERA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2000 10) HYUNDAI ELANTRA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2003 11) FIAT PUNTO 1.25 4D FULL EXTRA μοντ. 2002 12) TOYOTA AVENSIS 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 13) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2002 14) FORD FOCUS SW 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 15) TOYOTA RAV-4 2.0 FULL EXTRA μοντ. 2003 16) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2001 17) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2006 18) OPEL VAN 1.7 DIESEL μοντ. 1997 19) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2001 20) PEUGEOT 306 1.4 FULL EXTRA μοντ. 2002 Όλα τα αυτοκίνητα περασμένα από ΚΤΕΟ Χρηματοδότηση από 0% προκαταβολή και έως 72 μήνες ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ FORD ΤΗΛ. 24410-79600

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ -Μονοκατοικία στο Νεοχώρι 200 τμ με φανταστική θέα -Διαμέρισμα 105τμ πλατεία Παυσιλίπου -Μονοκστη Δαφνοσπηλιά 122τμ. -Κέντρο Διασκέδασης σε έκταση 10στρ Γκαρσονιέρα 33τμ Σταμούλη Μαιζ.κεντρ.Καλύβια Πεζούλας 135τμ. Καταστ.κεντρικό ισ.50τμ με υπόγειο Σοφάδες Γραφείο κεντ.1ος ορ.50τμ Σοφάδες Μονοκ. 106τμ σε οικ.555τμ Α.Παπανδρέου Μαιζ.65τμ Καλά Νερά Μαιζ. 55τμ στη Κουτσουπιά Διαμερ.ισογ.97τμ Καρδ/λα ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΨΑΧΟΥΛΑΣ 24410-42225 ΚΙΝ.6944544044

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΤΟΣ 5΄ΛΕΠΤΩΝ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ Ή ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ Ή ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Κος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ. 6988888850-6988888804 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μηχανήματα Σιδήρου-Αλουμινίου 10ετίας Πληρ. 6972176660 ΠΩΛΕΙΤΑΙ λεωφορείο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας με θέση οδηγού. Πληρ. 6987123472 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μπετονιέρα βενζινοκίνητη μισού σάκου Τηλ. 6975752569 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 104 τ.μ. σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6947848483 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριφύλλι και τρακτερ, καρότσα, καρούλι ποτίσματος, πρέσα χορτοδεσίας, χορτοκοπτικό χορτοσυλέκτης Τηλ. 6932396375 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία σε άριστη κατάσταση 1,5

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ -Οικοπεδαγρός 12 στρ. στο 15 χιλ. Καρδίτσας-Αθηνών -Οικοπεδαγρός 21 στρ.5° χιλ.Καρδ-Αθην -Οικόπεδο στο Νεοχώρι 300τμ. με φανταστική Θέα -Οικόπεδο στη Μούχα 1110 τμ με θέα στη Λίμνη Πλαστήρα -Οικόπεδο 7 στρ.10 χιλ.Αθην-Λαμίας Αγρός 14 στρ.κοντά στο ΔΕΛΤΑ Οικόπεδο 2στρ.Καλύβια Πεζούλας Οικόπ.434τμ.-488τμ.Όπισθεν SUZUKI Αγροτ.15στρ.κοντά στη Καρδίτσα -Οικόπεδο 2200τμ στα Καλύβια Πεζούλας Αγροτ.22στρ.θέση Πέτσι. Οικόπεδο 367τμ Κανάλια με φανταστ.θέα Οικόπεδο 1530-400τμΤσιφλικάκι Οικόπεδο 2645τμ Μουζάκι Οικόπ.612 τμ Α.Νικόλαος Οικόπ.860τμ εντας. οδ.Τρικάλων κοντά Α.Νικόλαο Οικοπ.κεντρ.Παλαμάς με ισ.κατ.75τμ ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΨΑΧΟΥΛΑΣ ΤΗΛ.24410-42225, ΚΙΝ. 6944544044 "ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ: Πωλείται βιολογική ντομάτα, εξαιρετικής ποιότητας σε τιμές χοντρικής και λιανικής. Πληροφορίες και παραγγελίες τηλ. 24410/21000 και 28550, κινητό 6972884201

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Καταστήματα Ισόγειο γωνιακό κατάστημα 170,00τ.μ. – Βασιαρδάνη & Αλλαμανή, Καρδίτσα Ισόγειο γωνιακό Κατάστημα 350,00τ.μ. – Σαρανταπόρου & Κιλκίς, Καρδίτσα Ισόγειο κατάστημα 160,00τ.μ. με 10 γκαράζ στο υπόγειο – Χαρίτου 7 Δύο συνεχόμενα καταστήματα 50τ.μ. έκαστο με 25τ.μ. νόμιμο πατάρι το καθένα - Δ. Λάππα & Καραϊσκάκη (νοικιασμένα) Ισόγειο κατάστημα 106,00τ.μ. – Καμινάδων 8 (νοικιασμένο) Ισόγειο Κατάστημα 280,00τ.μ. – Καποδιστρίου (νοικιασμένο) Ισόγειο γωνιακό κατάστημα 350,00τ.μ. – Οδός Σαρανταπόρου (νοικιασμένο σε πολυεθνική) Υπόγεια γκαράζ Χαρίτου 9 Κολοκοτρώνη & Υδρας Οικόπεδα προς διάθεση Οικόπεδο Β’ ζώνη, στα όρια με Α ζώνη, 550,00τ.μ. διαμπερές – οδός Χατζημήτρου & Σμύρνης (ιδανικό για parking) Γωνιακό Οικόπεδο 300,00τ.μ. Γ ζώνη, περιοχή Σαρανταπόρου Γωνιακό οικόπεδο Γ ζώνη, 3.000,00τ.μ. σε κεντρικό κόμβο της Καρδίτσας, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό (ιδανικό για πολυκατάστημα – ξενοδοχείο) Διαμερίσματα προς πώληση Νεόδμητο διαμέρισμα 1ου ορόφου 103,00τ.μ. – Αλλαμανή 46 Υπό κατασκευή διαμερίσματα 110,00τ.μ. 1ου & 2ου ορόφου – Κονδύλη 16 Τηλέφωνα επικοινωνίας 24410 – 26572 6936527198

Νέοι Καιροί

στρέμα με καρποφόρα δέντρα και αμπέλι στη Μυρίνη. Τηλ. 6978894167 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ορολόγια τσέπης του 1800 σε λειτουργία και σε άριστη κατάσταση. Πληρ. 6983390518 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα εκτός σχεδίου 15 στρεμμάτων γωνιακό καλλιεργήσιμο με ρεύμα και νερό από ποτάμι στην περιοχή Μεταμόρφωσης Σωτήρος-Καρδίτσας. Τιμή 3.000 το στρέμμα. Πληρ. 6975531190 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αγρόκτημα α) 4120m σε (100m από τη θάλασσα) και β) 2.240m σε (200m από τη θάλασσα σε τιμή ευκαιρίας). Βρίσκονται στη θέση Παγώνι στο χωριό Γλύφα του Δήμου Πελασγίας Ν.

RE/MAX ΓΑΙΑ Συνεργάτης: Ταμπάκος Αθανάσιος Τηλέφωνο: 2441080900-1

1. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τμ 2ου ορόφου πλήρως ανακαινισμένο με 1 υ/δ και αυτονομία θέρμανσης σε πολύ κεντρικό δρόμο της πόλης (2313) 2. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αυτοτελές κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο κατάστημα 55τμ και διαμέρισμα 1ου ορόφου 55τμ επί της οδού Καραϊσκάκη (2013) 3. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται κατάστημα 96τμ στο Αθλητικό Πάρκο (2713) 4. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 308τμ Γ΄ζ’ωνης πλησίον 10ου Δημοτικού Σχολείου (1813) 5. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 340τμ Γ΄ζώνης επί της Λ.Δημοκρατίας (2213) 6. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 480τμ ανατολικό κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση στην περιοχή Ζαχαριώτες (2113) 7. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 3069τμ επάνω στο δρόμο ΚαρδίτσαςΔέλτα στο ύψος του Προδρόμου κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση (1018-16) 8. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 1.000τμ με δυνατότητα κατάτμησής του σε 2 οικόπεδα των 500τμ έκαστο άρτια και οικοδομήσιμα στον οικισμό Αγίου Αθανασίου στο Λάμπερό (10181) 9. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αγρός 5στρ στο δρόμο Καρδίτσας-Μέλισσας (2613) 10. ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ Πωλείται μονοκατοικία 5ετίας πολυτελούς κατασκευής 112τμ με 3 υ/δ-μπάνιο-wc-τζάκιαποθήκη-bbq σε οικόπεδο 870τμ με καταπληκτική θέα κατάλληλη και για ξενώνα 15χλμ από Λίμνη Πλαστήρα και 15χλμ από Περτούλι στη Βατσουνιά (1018-15) 11. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 80τμ ανατολική με 2 υ/δτζάκι-αυτονομία θέρμανσης-αποθήκη-parking και θέα στη θάλασσα στην Κουτσουπιά (1613) 12. ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 117τμ ανατολική με 3 υ/δ-λουτρό-wc-τζάκι-αυτονομία θέρμανσης-αποθήκη-parking σε οικόπεδο 600τμ στο Καστρί Λουτρό (1713) 13. ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 80τμ με 2 υ/δ-τζάκιαυτονομία-αποθήκη-parking 70μ από τη θάλασσα στη Σωτηρίτσα (1913) 14. ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Πωλείται οικόπεδο 220τμ στα Μεσάγγαλα Λάρισας (0213)


Νέοι Καιροί

31

Αγ γελίες

Φθιώτιδας μέσα σε αυτοτελή οικισμό με ιδιωτικό δρόμο προς τη θάλασσα. τηλ. 6946266007 ΕΥΚΑΙΡΙΑ πωλείται οικόπεδο στο Μοσχάτο 358 τ.μ. Τηλ. 2441021918 κιν. 6974766444 ΠΩΛΕΙΤΑΙ mercedes 2000 κυβικά μοντέλο 94,95 σε πολύ καλή κατάσταση 150.000 χιλ. φιμε τζάμια δερμάτινα καθίσματα sony ηχοσύστημα και τιμή συζητήσιμη. Πληρ. 6973391999 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ξηρογραφικό (εκτυπωτικό) μηχάνημα σχεδίων Α0 ΟCE TPS 100 καινούριο αχρησιμοποίητο με εξασφαλισμένη την τεχνική υποστήριξη Τηλ. 6938783599 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 725τ.μ. στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας τετραγωνισμένο άρτιο και οικοδομήσιμο. Έχει ανατολικό προσανατολισμό και θέα τη θάλασσα. 29μ φάτσα και 25μ βάθος. Τιμή 110000 ευρώ (Συζητήσιμη) Πληρ. κ. Κώστας 2441021918, 6974766444. ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπίτι 55 τ.μ. μονοκατοικία με 1 στρέμμα οικόπεδο στον Παλαμά. Πληρ. τηλ. 24440-23827, κιν. 6977270345 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Φορτηγάκι κλούβα RENAULT KANGOO 1.9 D-65 μον. 2002 (πετρέλαιο) χρώμα λευκό. Ράδιο-κασετόφωνο, αερόσακο, σε άριστη κατάσταση, τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2431072136 κιν. 6983482713 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μοτοσικλέτα MODENAS DINAMIK 125 με 3.500 χλμ. Πληρ. τηλ. 6979662752 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κονσόλα αυτοενισχυόμενη YAMAHA MX 3500 12κάναλη. Πληρ. τηλ. 6974007368 ΠΩΛΕΙΤΑΙ 1)οικόπεδο στις Αλυκές βόλου με συνολικό εμβαδό 330 τμ. εντός σχεδίου κοντά σε κεντρική οδός. 2)οικοπεδαγρός 2290 τμ ακριβώς πίσω από το κτήριο της πυροσβεστικής καρδίτσας οικοδομήσιμος πρόσβαση σε αγροτικό δρόμο. 3)κατάστημα συνολικού εμβαδού 60 τμ στην νέα αγορά καρδίτσας(30τμ ισόγειο 30τμ 1Ος όροφος) στην οδό βάλβη 35 πρόσφατα ανακαινισμένο με τον αέρα του. Πληροφορίες στο τηλ.. 6983110941 κος Ηλίας απογευματινές ώρες. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ έπιπλα και οικιακές συσκευές Γκαρσονιέρας. Αναλυτικότερα:Τηλεόραση, Ψυγείο, Πλυντήριο Ρούχων, Φουρνάκι (με 3 μάτια), Τοστιέρα, και Σίδερο για τα ρούχα. Από έπιπλα πωλούνται, Κρεβάτι, 2 Τραπεζάκια, 3 Καρέκλες, Έπιπλο TV και Καρέκλα γραφείου. Διαθέσιμα περί τα μέσα Νοέμβρη κι έπειτα. Θα υπάρξει προσφορά σε μαζική αγορά. Σταθερ ότηλ.: 2441027754 Κινητό: 6972293939 (WU) ΑΓΙΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγεια γκαρσονιέρα 34 τμ στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κων/νου (σαλόνι - κουζίνα, w.c.), κατασκευή ‘85, άριστη κατάσταση, επιπλωμένη, κατάλληλη για εξοχική κατοικία ή γραφείο. Τιμή 35.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 2.603 τμ εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, εφαπτόμενο της παλαιάς Ε.Ο., πολύ κοντά στην πόλη του Αγίου Κων/νου, 200 μ από την παραλία, εύκολη πρόσβαση, ελαφρώς επικλινές με ελαιόδεντρα και θέα τον Β. Ευβοϊκό. Τιμή 100.000 M.Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4.000 τμ (80 x 50), εκτός σχεδίου στην περιοχή του Λογγού Αγίου Κων/νου, γωνιακό, 500 μ από την θάλασσα σε όμορφη αναπτυσσόμενη περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, όλες οι παροχές. Τιμή 120.000 M. Τηλέφωνο: 6947/90848 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7.700 τμ, εκτός σχεδίου, (περιοχή “ΛΕΒΕΝΤΗ”), γωνιακό, επίπεδο με ελιές, 600 μ από την παραλία, σε αναπτυσσόμενη περιοχή. Τιμή 230.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 430 τμ, εντός σχεδίου, γωνιακό, ελαφρώς επικλινές, με καταπληκτική θέα και συντελεστή δόμησης 0,8. Απέχει 500 μ περίπου από την παραλία, σε πανέμορφη περιοχή με όμορφες κατοικίες. Τιμή 80.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen C2, 1400 cc, με full extra. Πληρ. τηλ. 6979990247, 24410-74441 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ/ΜΙΤΖΕΛΑ, πελαιοπερίβολο 5.5 στρεμμάτων, αμφιθεατρικό, με θέα το νησάκι του κόλπου της Μιτζέλας, εφαπτόμενο θάλασσας (κόλπος Μπαρούτσικου) και αγροτικού δρόμου, με νερό και φώς, ΣΔ 0.40, εκτός σχεδίου. Τιμή 230.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6936 057778 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κλειστό φορτηγάκι (κλούβα) FORD TRANSIT 280s FD VAN Πετρέλαιο (diesel). Μον.

07/2001. Υδραυλικό τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα, αερόσακο οδηγού συνοδηγού, ράδιο-κασετόφωνο, καινούργια λάστιχα, χρώμα. Λευκό. Σε άριστη κατάσταση, τιμή ευκαιρία.Τηλ. 2431072136 κιν. 6983482713

ΠΡΟΣΦΟΡΑ & ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ έμπειρος πωλητής-τριας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, κατά προτίμηση με δικό τους πελατολόγιο και μεταφορικό μέσο, για τα Γρεβενά, για πώληση καινοτόμων συνδρομητών υπηρεσιών μουσικής σε καφετέριες μπαρ, pub, ιντερνετ καφέ, εστιατόρια, take away αίθουσες ψυχαγωγίς, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, spa, ινστιτούτα αισθητική. Παρέχονται: -Πολύ καλή αμοιβή -Υψηλή προμήθεια επί των πωλήσεων -Bonus επαναληπτικών πωλήσεων Επικοινωνίας: κ. Τσιρος Χρήστος τηλ. 6936740802 ΖΗΤΑ εργασία κυρία Ελληνίδα σε ταβέρνα ή ξενοδοχείο στην περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων Πληρ τηλ.: 6978667637 ΖΗΤΑ κυρία Ελληνίδα σαν οικιακή βοηθός στην περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων Τηλ.: 6978667637 ΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιες σχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμητές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας και κατά προτίμηση κάτοικος Καρδίτσας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ δισκοβάρνα 32αρα σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. 6972231415, 6974730787 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια με εμπειρία σε κατάστημα γυναικείων ρούχων. Ώρες καταστημάτων. Τηλ. 24410 23132 ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ πεπειραμένος μάγειρας με τη γυναίκα του στην κουζίνα ή στη λάντζα τηλ.6975644753 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο τηλ. 2441300827 ΖHTOYNTAI 2 σοβαρά άτομα για εργασία μέσα από το χώρο τους, μέσω υπολογιστή. Τηλ. 6959333600 site.www.successstep.gr (10.00-15.00 και 17.30-20.30 ώρες επικοινωνίας). ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2 σοβαρά άτομα για εργασια από το χώρο τους μέσω Η/Υ. Τηλ. 6959333600 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία από Βουλγαρία με πείρα αναλαμβάνει φροντίδα ηλικιωμένων αρρώστων κατοίκων, επίσης καθαριότητα σπιτιού σιδέρωμα, φύλαξη παιδιών κάθε ηλικίας ως εσωτερική. Επίσης δουλειές ταβέρνας, πανσιον, καμαριέρα, λαντζιέρα, καθαρίστρια Τηλ. 6992531891 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νοσηλεύτρια 30 ετών με γνώσεις και εμπειρία στη νοσηλευτική φροντίδα ατόμων με ψυχικά κινητικά και παθολογικά προβλήματα αναλαμβάνει υπεύθυνα ενηλίκων και ανηλίκων και κατ’ οικον νοσηλεία. (πρώτες βοήθειεςπεριποίηση τραύματος και φαρμακευτική αγωγή). Τηλ. 6980740624 κ. Ευαγγελία. Μαθητευόμενη της ΕΠΑΣ ζητά δουλειά για κομμωτήριο Πληρ. 6937790169 ΖΗΤΕΙΤΑΙ μαθητευόμενη-ος του ΟΑΕΔ για κομμωτήριο. Πληρ. τηλ. 24410-41245 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 3 άτομα (άνω των 22 ετών) για εργασία από το χώρο τους μέσω Η/Υ. Μερική ή ολική απασχόληση. Πληροφορίες στο τηλ. 6975593625

Zητούνται τρεις μεταχειρισμένες σιδηρόπορτες με πλέγμα για περιφραγμένο χωράφι. Το άνοιγμα πόρτας για τη μία είναι πέντε περίπου μέτρα και για τις άλλες δύο τρία περίπου μέτρα. Μπορεί να είναι δίφυλλες με μεντεσέδες ή μονόφυλλες συρόμενες Πληροφορίες: τηλ. 24410/21000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας

ή στο site www-time-for-money.gr ΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιες σχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμητές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ Χειρηστής εκσκαπτικών μηχανημάτων (σφυρί-τσάπα κ.α.) από τεχνική εταιρεία για την Καρδίτσα. Πληρ. 210 4253100 ΖΑΝΤΙΔΗΣ Α.Ε ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΛ. 210-4253100 Τεχνική εταιρεία ζητά οδηγούς με εμπειρία στην ανατροπή, κατόχους διπλώματος Ε’ κατηγορίας για εργασίες στην περιοχή της Καρδίτσας. Τηλ. 210.4253100 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κλιματιστικό τοίχου ή επιδαπέδιο κυρίως για θέρμανση Πληροφορίες : τηλ.2441021000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια έμπειρη, για κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στην Καρδίτσα. Πληρ. 6977366990 ΖΗΤΑΕΙ εργασία Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα σε φροντιστήριο του νομού ζητά συνεργασία σε φροντιστήριο εντός της πόλεως των Τρικάλων τηλ: 6974003063. ΖΗΤΑΕΙ εργασία γεωπληροφορικός που ασχολείται με δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης και με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών G.I.S., G.P.S., πτυχιούχος ΤΕΙ Σερρών. Πληρ. τηλ. 24310-39068, 6979255341 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία αναλαμβάνει δουλειά στο σπίτι της (εργόχειρα κ.λ.π.). Πληρ. τηλ. 2441061887 Αναλαμβάνω σιδέρωμα ρούχων και κουρτινών. ΖΗΤΕΙΤΑΙ γάιδαρος με σαμάρι, καλοσυνάτος, ήρεμος κατάλληλος για μεταφορές και μετακινήσεις ανθρώπων (ταξί). Πληροφορίες τηλ. 2441021000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νηπιοβρεφοκόμος με εμπειρία προσχολική αγωγή παιδιών κατ’ οίκον (και απογευματινές ώρες) Τηλ. 6976381533 Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου. Τηλ. 24410 25510 κιν. 6974914299 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει μαθήματα της ειδικότητας της σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίουλυκείου Πληρ. 24410 26392 6947600902 ΒΙΟΛΟΓΙΑ Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας. Τιμές προσιτές. Τηλ.6944355729 και 2441080486 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τηλ: 6974003063. Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 24410-23185, 6948303746 Δασκάλα με διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα γλώσσας και αριθμητικής όλων των τάξεων του Δημοτικού σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 2441041307, 75097 Απόφοιτη Πανεπιστημίου με master, proficiency κ.λ.π. παραδίδει μαθήματα αγγλικών και ιταλικών. Επίσης βοηθάει παιδιά του Δημοτικού στη γλώσσα και αριθμητική.Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6947836801 Απόφοιτος Πολυτεχνείου με εμπειρία παραδίδει μαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας και συναφών σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6973795172 Απόφοιτος Πολυτεχνείου με διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και συναφών σε φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6983268434 Βρεφονηπιοκόμος ζητά εργασία Τηλ. 6983067407

Θέλετε να χάσετε κιλά και πόντους χωρίς δίαιτα και στερήσεις και χωρίς να τα ξαναπάρετε ποτέ πίσω; Εύκολα οικονομικά, υγιεινά; Δωρεάν ενημέρωση τηλ. 6975593625 site www.ilikemybody.gr

Ενεχυροδανειστήριο Καρδίτσας Ενεχυροδανείζονται κοσµήµατα Αγοράζουμε όλα τα παλαιά σας κοσμήματα και χρυσαφικά. Αγορές και πωλήσεις χρυσών λιρών. Αξιοποιείστε το παλαιό σας χρυσό και μετατρέψτε τον σε χρήματα. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ με απόλυτη εμπιστοσύ-

νη και εχεμύθεια, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Και κατόπιν ραντεβού. Καζαµπάκα 6 Ηµιόροφος Τηλ. 24410 – 23881 κιν. 6936952457 Ελάτε για µια δωρεάν εκτίµηση e-mail leonardopapad@hotmail.gr

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα ενιαίου χώρου ισογείου κατοικίας 34 τμ χωρίς κοινόχρηστα, δίπλα στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας και σε απόσταση 100 μ από το λιμάνι της περιοχής. Τιμή πώλησης: 35.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 1ου ορόφου 54 τμ, με 1 υπν/δ, μεγάλο σαλόνι-καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο, air condition και μεγάλες βεράντες. Το διαμέρισμα έχει αυτόνομη θέρμανση, θωρακισμένη πόρτα, θυροτηλεόραση, τέντες κλπ. Είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και η θέα του είναι προς το βουνό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 2ου ορόφου 60 τμ (τριάρι μικρό), διαμπερές και πολύ φωτεινό, με 2 υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα και 1 μπάνιο. Πολύ κοντά στην πλατεία και την αγορά της πόλης. Το διαμέρισμα είναι σε αρίστη κατάσταση και διαθέτει (πλέον των αναφερόμενων χαρακτηριστικών στοιχείων), θυροτηλεόραση και υποδομή για ηλιακό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 55 τμ, 1ου ορόφου σε διώροφη κατοικία με κεραμοσκεπή στα Καμένα Βούρλα, κατασκευή 2005 (στο ρεύμα εισόδου από Άγιο Κων/νο). Το διαμέρισμα έχει δύο (2) υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα, μπάνιο, θέση parking με όμορφη θέα και απέχει μόνο 30 μ από την θάλασσα. Τιμή πώλησης: 125.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Μεζονέτα 125 τμ με 4 υπν/δ, σαλόνι, κουζίνα, 2 μπάνια, 1 wc, εσωτερικές ξύλινες σκάλες, μεγάλα μπαλκόνια, ανεξάρτητοι βόθροι, κοινόχρηστη πισίνα, άνετος χώρος parking 2 θέσεων, καλαίσθητος κήπος με αυτόματο πότισμα από γεώτρηση, πολύ κοντά στη θάλασσα, σε καταπράσινη περιοχή εξαιρετικού κάλους με πανέμορφη παραλία. Τιμή πώλησης: 250.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 4.200 τμ εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, σε πολύ όμορφη και ήσυχη περιοχή του Αγίου Κων/νου, με καταπληκτική και ανεμπόδιστη θέα σε βουνό και θάλασσα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, 452 τμ, αμφιθεατρικό, πολύ κοντά στη Θάλασσα και την αγορά της πόλης του Αγίου Κων/νου. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 220 τμ, εντός σχεδίου στην Α΄ ζώνη. Έχει Σ.Δ. 1,6 (χτίζει 352 τμ) και ποσοστό κάλυψης 60%. Απέχει 100 μ από την θάλασσα και είναι κατάλληλο για κατοικία ή όποιας μορφής επαγγελματική δραστηριότητα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 70.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 570 τμ εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, πολύ κοντά στην Κεντρική Πλατεία του Λογγού όπου αναπτύσσεται και η αγορά της πόλης. Τιμή πώλησης: 45.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Γωνιακό οικόπεδο, εκτός σχεδίου πόλεως, εφαπτόμενο σε δημοτική οδό, στην ιδιαιτέρως όμορφη και αναπτυσσόμενη ραγδαίως περιοχή του Λογγού Αγίου Κων/νου με εξοχικές και μόνιμες κατοικίες. Απέχει από την παραλία 500-600 μ περίπου. Τιμή πώλησης: 110.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488


CMYK

ÃÑÁÖÅÉÁ: ÁÍÄÑÅÁ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 ΚΑΡ∆ΙΤΣΑ 43100 ÔÇË. 71571, 71572,

22718 FAX: 20998 e-Mail:nkairoi@otenet.gr info@neoikairoi.com

Νέοι Καιροί www.neoikairoi.com

Ο καιρός στη Θεσσαλία

Έκοψε τα γεννητικά όργανα του άντρα της! Η Μπέκερ ετοίμασε στον σύζυγό της φαγητό στο οποίο και είχε ρίξει κάποιο είδος υπνωτικού ή ελαφρού δηλητηρίου με αποτέλεσμα εκείνος να αποκοιμηθεί στο κρεβάτι θεωρώντας πως κάτι μέσα στο γεύμα του τον είχε πειράξει. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο άντρας της Μπέκερ ξύπνησε δεμένος και ακινητοποιημένος στο κρεβάτι, με κομμένα τα γεννητικά του όργανα τα οποία η 48χρονη γυναίκα είχε αφαιρέσει με μαχαίρι, όσο εκείνος κοιμόταν, τα τοποθέτησε σε σακούλα σκουπιδιών και τα παρέδωσε στον αστυνόμο Τζεφ Νάιτινγκεϊλ. Ο Νάιτινγκεϊλ είπε ότι το ζευγάρι βρίσκεται στη διαδικασία διαζυγίου, αλλά δεν μπορούσε να βεβαιώσει γιατί η Μπέκερ προέβη στην αποτρόπαιη πράξη της. Η παράδοση των γεννητικών οργάνων στην αστυνομία έγινε όταν η σύζυγος, βλέποντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο άντρας της και την έντονη αιμορραγία του, δεν κατάφερνε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χωρίς την συμβολή ειδικών και κάλεσε σε βοήθεια. Όταν έφθασαν στο σημείο αστυνομία και πυροσβεστική, εκείνη ατάραχη τους είπε πως ο σύζυγός της «το άξιζε». Συνελήφθη επί τόπου και κατηγορείται για σειρά αδικημάτων. Ο άτυχος άνδρας του οποίου τα στοιχεία παραμένουν άγνωστα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. Εντός των ερχόμενων ημερών, οι γιατροί θα αποφανθούν για το εάν θα μπορέσουν να συγκολλήσουν τα μέλη του ή εάν θα χρειαστεί να προβούν σε προσθετική επέμβαση. Σε περιπτώσεις που γίνεται προσθετική γεννητικών οργάνων, οι ασθενείς ουρούν κανονικά, έχουν στύση και κατ’ επέκταση φυσιολογικές ερωτικές επαφές και δεν παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα εκσπερμάτισης. Το συμβάν θυμίζει έντονα την υπόθεση Μπόμπιτ, το 1993, οπότε και η Λορένα έκοψε επίσης με μαχαίρι τα γεννητικά όργανα του συζύγου της Τζων σε μία περίοδο που ο γάμος τους περνούσε κρίση. Οι γιατροί είχαν καταφέρει να διορθώσουν τη βλάβη των γεννητικών οργάνων του Μπόμπιτ και να συγκολλήσουν τα αποκομμένα μέλη. Το δικαστήριο είχε αθωώσει την Λορένα θεωρώντας πως έδρασε σε κατάσταση παραφροσύνης, ενώ τρία χρόνια μετά το περιστατικό, το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Πανσέληνος και λυκάνθρωποι Στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θεωρείτο ότι ένας άνδρας θα μπορούσε να επιφέρει την μετάλλαξη, εάν κατά τη διάρκεια του θέρους επιλέξει μια Τετάρτη ή Παρασκευή να κοιμηθεί εκτός κατοικίας και η πανσέληνος τον λούζει. Με αυτή λοιπόν τη θεωρία ασχολήθηκαν αυστραλοί ψυχίατροι και επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν πως συμπτώματα ψυχολογικών κρίσεων με έντονες βίαιες τάσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου το φεγγάρι ολόγιομο αγκαλιάζει τη γη.

Τι έδειξε η ιατρική έρευνα

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά. Μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική Ελλάδα και θα κυμανθεί από 21 - 37 βαθμούς. Για την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός και πολύ ζεστός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 37 βαθμούς. Για την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες σταδιακά θα υποχωρήσουν στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, αλλά θα συνεχιστούν στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 - 38 βαθμούς. Για την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί από 20 - 33 βαθμούς. Για την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 - 32 βαθμούς. Για το Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τα απογεύματα στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 - 33 βαθμούς. Για την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός με μικρά διαστήματα συννεφιάς κατά την διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 - 30 βαθμούς.

Οι ερευνητές ασχολήθηκαν με τους 91 ψυχικά ασθενείς του νοσοκομείο Νιουκάστλ της Νέας Νοτίου Ουαλίας της Αυστραλίας, παρακολουθώντας συστηματικά τη συμπεριφορά τους. Από τον Αύγουστο του 2008 έως τον Ιούλιου του 2009 κατέγραφαν με λεπτομέρειες το πως κινούνταν στο χώρο. Μετά την ανάλυση των πρώτων στοιχείων, τα οποία συνέκριναν με τις αναφορές στα αστυνομικά και ιατρικά τμήματα, έφθασαν στο συμπέρασμα ότι όντως κατά τη διάρκεια πανσελήνου εμφανίζονται τα πιο ακραία κρούσματα στη συμπεριφορά. Μεταξύ άλλων παρατήρησαν πως εκείνες τις βραδιές πραγματοποιείται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τροχαίων και βίαιων επεισοδίων, ενώ παρουσιάζεται αύξηση περιστατικών με πλούσιες ψυχιατρικές περιπτώσεις, αϋπνίες, εκνευρισμό κλπ. Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, η πανσέληνος το επηρεάζει και έτσι εκδηλώνεται πίεση στους νευρώνες του εγκεφάλου.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ & ΣΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΗ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΠΗΛΕΩΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΥ ΒΑΝΙΝΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 40 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλ. 24410 76800, 22718 6936671181, 6938783599

neoi kairoi karditsas  

efhmerida enhmerwshs

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you