Page 1

CMYK

Α π ί σ τ ε υ τ η φ ω το γρ α φ ί α α π ό τ η ν π ε ρ ι σ τρ ο φ ή της γης!

Νέοι Καιροί I Σ Ε Λ. 2 4

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Απ ο κλ ε ισ τι κ ή σ υ νέ ν τ ε υ ξη α π ό τ ον κ . Φ ώ τ η Α λ ε ξ ά κ ο π . Ν ο μ ά ρχ η Κ α ρ δ ί τ σ α ς και νυν Περι φερει ακό Σύμβουλο

‘’Επιλογ ή πολιτικώ ν π ρ ο σ ώ π ω ν κα τό π ι ν ω ρ ί μ ο υ σ κ έ ψ ε ω ς ’’

της ∆ευτέρας

www.neoikairoi.com

I ΣΕ Λ. 1 0 -1 1

Αρ. Φύλλου 17057 44ο Έτος Κωδικός: 1834 Εκδότρια - Δ/ντρια: Τσάβαλου Χριστίνα

Τιμή 1.00 1

20. 6. 2011

Μεταθέσεις Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. I ΣΕΛ. 7

Γιορτή Βιβλίου Τέχνης & Πολιτισμού από 20 έως 23 Ιουνίου 2011 I ΣΕΛ. 9

Εξιχνιάσεις και συλλήψεις της Αστυνομίας I ΣΕΛ. 5

Ένας στους τέσσερις χάκερ είναι πληροφοριοδότης του FBI! I ΣΕΛ. 23

Το χρ ο ν ι κό τ ης . . . ‘ ’αν α κύ κ λω σ ης ’’

I Σ Ε Λ. 1 3


2

Παραπολιτικά

Επιμέλεια Ρ.Τ.

Στραβ ός ο γ υαλό ς... ή σ τραβ ά αρμε νίζουμε; Πως άλλαξαν όλα σε ένα εικοσιτετράωρο; Όλα τα πλάνα, τα προγράμματα, οι προγραμματισμένες κινήσεις πήγαν περίπατο. Τι σκέφτονταν ο Πρωθυπουργός όταν έκανε το απονενοημένο, για τον ίδιο διάβημα; Τι επεδίωκε με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Γιατί από το ‘’τα θυσιάζω όλα για το καλό της πατρίδας’’ προχώρησε στο δε σας χρειαζόμαστε, ‘’είμαστε κόμμα δυνατό και ενωμένο’’ και με έναν χωρίς ενδιαφέρον ανασχηματισμό πήρε μόνος το δρόμο προς την καταστροφή; Τι μηνύματα πήρε από το κόμμα του και ίσως από τους έξωθεν, κατ’ επίφαση ‘’προστάτες’’ του; Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ή ήθελε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο, να δημιουργήσει εντυπώσεις και να παραπλανήσει το λαό με τις δήθεν θυσίες που είναι αποφασισμένος να κάνει ή και το πιο πιθανό δεν του βγήκε το χαρτί… Πρότεινε πιστεύοντας ή ελπίζοντας στην άρνηση του αντιπάλου. Και όταν άνοιξε πόρτα επικοινωνίας, πράγμα που ίσως δε φανταζόταν, έκανε πίσω. Σε κάθε περίπτωση εκείνος είναι ο χαμένος. Έδειξε ότι δεν μπορεί μόνος, ότι δεν αποφασίζει μόνος και αυτό είναι σίγουρα το χειρότερο. Όσο για τα χαμόγελα ευτυχίας, ικανοποίησης και σιγουριάς μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος κανέναν δεν πείθουν. Ίσως ούτε καν τους ίδιους!

Ανέκδοτο Ένας διάσημος καρδιολόγος πέθανε και στην κηδεία του το φέρετρο ήταν τοποθετημένο μπροστά σε μία μεγάλη μακέτα καρδιάς φτιαγμένης με λουλούδια. Όταν τέλειωσε η κηδεία και όλοι αποχαιρέτησαν τον νεκρό, η καρδιά ανοίχτηκε, έβαλαν μέσα το φέρετρο και ξαναέκλεισαν την καρδιά. Τότε ένας από τους πενθούντες ξέσπασε σε γέλια. Ο διπλανός του τον ρώτησε: “Μα γιατί γελάς;” “Να μωρέ, σκεφτόμουν την δική μου κηδεία” απάντησε “βλέπεις, εγώ είμαι γυναικολόγος”

Αχελώος Νέα εμπόδια στο έργο του Αχελώου έβαλε η Τ. Μπιρμπίλη. Μην ανησυχείτε τώρα που ανέλαβε υπουργός Περιβάλλοντος ο κ. Παπακωνσταντίνου θα λυθούν όλα τα προβλήματα και οι αποφάσεις θα είναι άμεσες και προπάντων… υλοποιήσιμες!

Αγανακτισμένοι Αν κρίνουμε από τις συγκεντρώσεις στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας δεν έχει και πολλούς αγανακτισμένους ο Νομός μας. Εκτός κι αν πέρασαν στη φάση των… απελπισμένων, οι οποίοι δεν προσδοκούν τίποτε και δεν ελπίζουν σε τίποτε, που είναι και το χειρότερο.

Προβοκάτσια; Ποιος άλλος, εκτός από το κόμμα εξουσίας, είχε συμφέρον να ναυαγήσει η προσπάθεια των αγανακτισμένων; Γιατί είναι δεδομένο ότι οι συγκρούσεις αστυνομικών και κουκουλοφόρων την περασμένη Τετάρτη ήταν προβοκάτσια. Στόχος ήταν η πλατεία Συντάγματος και το κίνημα των αγανακτισμένων. Ευτυχώς όμως στο τέλος κατάφεραν να απομονώσουν και τέλος να διώξουν τους προβοκάτορες από τους κόλπους τους και την συγκέντρωση και συνέχισαν ειρηνικά τη διαμαρτυρία τους. Ο φασισμός δεν πέρασε.

Τι να πιστέψουμε; Είναι δυνατόν να κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία από την οικονομική πορεία μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα; Σίγουρα κάτι μας κρύβουν… τα αίτια είναι βαθύτερα και σίγουρα δεν τα δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία βέβαια μπορεί να μην πήρε διορθωτικά μέτρα, να μην έκανε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά σίγουρα δεν προκάλεσε και την οικονομική κρίση.

Ανασχηματισμός Αφού έπαιξε και το τελευταίο χαρτί της συναίνεσης ο Πρωθυπουργός, αποφάσισε να συνεχίσει την πολιτική του πορεία με έναν ανασχηματισμό – ανακύκλωση. Χαμόγελα και αισιοδοξία από τους ‘’ανασχηματισμένους’’ υπουργούς και 41 ‘’ενέσεις’’ αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό, που όμως δεν έπιασαν. ‘’Νέα’’ κυβέρνηση με ‘’παλιά’’ συνταγή γίνεται; Δε γίνεται!

Εκδότες Δ/ντες

ΓΡΑΦΕΙΑ:

Παρά τον ανασχηματισμό και την επίπλαστη κυβερνητική ευφορία οι φωνές για προσφυγή στις κάλπες πληθαίνουν. Πολλοί μάλιστα πολιτικοί αναλυτές επιμένουν πως είναι μονόδρομος στην κατάσταση αποσύνθεσης που βρίσκεται η χώρα.

Ενημέρωση Συνεχή επικοινωνία είχαν οι Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό για να μαθαίνουν τις κινήσεις του (ή μήπως να τις καθοδηγούν;) Ενημέρωση ζήτησε και η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σίγουρα παρακολουθώντας τις κινήσεις, τις συζητήσεις και τις ανακόλουθες αποφάσεις του θα τον προτείνουν για Όσκαρ διπλωματίας!

μόνον την κυβέρνηση και γενικά όλο το πολιτικό σύστημα αλλά απαξίωσαν και τα συνδικάτα. Τους ‘’έφτυσαν’’ όπως αυτοί τόσα χρόνια ‘’έφτυναν’’ τα θέλω και το δίκιο του λαού μπρος στα δικά τους συμφέροντα.

Αρχισυνταξία: Τσάβαλου Χριστίνα Συντάκτης: ΄Εφη Μπουρντούβαλου Αθλητικά: Διαμαντής Κωνσταντίνος, Β.Λ. Συνεργάτες: Στελλίνα Ιωαννίδου - Γιαννακάκη, Ρίτσα Τσάβαλου, Tομάζο Δικηγορικό Γραφείο Β. Κωνσταντούλας Νομικός Σύμβουλος: Γιώργος Βλάχος Ιδρυτής - Διευθυντής 1965 - 1972: Βασίλειος Δ. Βασίλογλου

AÍÄÑÅÁ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 - ÊÁÑÄÉÔÓÁ - 43100 Ôçë. 71571, 71572, 22718 - Fax 20998 e-Mail: nkairoi@otenet.gr ÓõíäñïìÝò åôÞóéåò Ôñáðåæþí - Ïñãáíéóìþí 100 1 + ÖÐÁ ×åéñüãñáöá äçìïóéåõìÝíá Þ ìç äåí åðéóôñÝöïíôáé Ôá åíõðüãñáöá Üñèñá êáé åðéóôïëÝò åêöñÜæïõí ôéò áðüøåéò ôïõ õðïãñÜöïíôïò

Εκλογές;

*δεΟι αγανακτισμένοι ‘’χαστούκισαν’’

ÉÄÉÏÊÔÇÓÉÁ: ÐÑÙÉÍÇ ÅÍÇÌÅÑÙÓÇ Å.Ð.Å ΕΚ∆ΟΤΡΙΑ - Ä/ÍΤΡΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΒΑΛΟΥ

1972-1991 Νίκος Βασίλογλου 1991-1998 Κων/νος Μπουρλής, Βασίλειος Καλαντζής 1998-2010 Χρήστος Θ. Τσάβαλος

Νέοι Καιροί

*Μετά το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης ‘’εθνικής σωτηρίας’’ γίναμε… σοφότεροι. Μάθαμε ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι εξαρτημένος από αξιώματα, αλλά από την φούστα της μαμάς Μαργαρίτας και το άρμα αλαζονείας του μικρότερου αδελφού. Εξουσία είναι αυτή… όλοι τη γεύονται!


Νέοι Καιροί

3

Παραπολιτικά

Διαξιφισμοί Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε… ‘’Ρίζος’’ ο Πρωθυπουργός. Όλη μέρα έψαχνε λύσεις για εθνική συνεννόηση, ακόμη και το πρωθυπουργικό του αξίωμα αποφάσισε να παραχωρήσει και ως το βράδυ ‘’τα γύρισε’’ χωρίς σοβαρές και πειστικές εξηγήσεις και προχώρησε σε ανασχηματισμό! Βέβαια αυτός ο ανασχηματισμός έχει καεί πριν την ορκωμοσία της ‘’νέας ανασχηματισμένης’’ κυβέρνησης και ο δρόμος προς τις εκλογές είναι αναπόφευκτος. Η κυβέρνηση αυτή δεν αντέχει, δεν έχει την κοινωνική συναίνεση και δεν μπορεί, να οδηγήσει τη χώρα σε διέξοδο. Είναι εγκλωβισμένη σε πρόσωπα και επιλογές. Εξάλλου μόνη της αυτοαναιρέθηκε μετά τα συνεχή λάθη των τελευταίων ημερών. Πως μπορεί να ηγηθεί ο ίδιος Πρωθυπουργός που λίγες ώρες πριν είχε παραιτηθεί οικειοθελώς για το καλό, υποτίθεται, της χώρας; Ούτε οι υπουργοί, ούτε οι βουλευτές τους, ούτε ο κόσμος που τον ψήφισε πριν 20 μήνες, του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Απέτυχε να διαπραγματευθεί και να πείσει. Η ψήφος εμπιστοσύνης στο μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να του προσφέρει το απαραίτητο οξυγόνο για να ζήσει. Είναι απλά μια κυβέρνηση διεκπεραιωτική και αναγκαία, αυτή τη στιγμή, ώστε να μην χρεοκοπήσουμε ως τα μέσα Ιουλίου και μετά εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Είναι απλά μια κυβέρνηση υπηρεσιακή…

Προς αγανακτισμένους Μην ξεσηκώνεστε… ραγιάδες και μη διεκδικείτε. Τι να πάρετε από αυτά που δεν υπάρχουν; Μόνον για τους μισθούς, τις διασκεδάσεις και τα ταξίδια των κυβερνώντων υπάρχουν χρήματα, για το λαό… υπομονή. Να δείτε ότι στο τέλος αυτού του δύσκολου δρόμου θα είστε υπερήφανοι για τη συνεισφορά σας και τον κοινωνικό σας ρόλο… Με αυτά θα μας κοιμίσετε κ. Ραγκούση; Με μαστίγιο θα κυβερνήσετε την Ελλάδα και θα περάσετε τα αντιλαϊκά μέτρα;

Προκαλούν Μην προκαλείτε κ. Ραγκούση με τις δηλώσεις σας. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι εμπρηστής υπήρξε πάντα το κόμμα σας. Εξάλλου εσείς δε δικαιούσθε να ομιλείτε γιατί όλοι γνωρίζουν πως και γιατί κατέχετε τη θέση που κατέχετε. Γι’ αυτό έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε το τελευταίο 18μηνο, επειδή κυβερνάται από μια παρέα φίλων… από τα παλιά. Καλή η αρετή, αλλά η πείρα καλύτερη!

*Γελάσαμε πάλι. Να ‘σαι καλά ΓΑΠ μας έκανες να διασκεδάσουμε για λίγο. Γέλασε το χειλάκι μας. Μας αναπτέρωσες το ηθικό. Τώρα πια κοιμόμαστε ήσυχοι ότι όλα τα μέτρα θα επιτύχουν και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.

*Διακρίνω ένα λάθος όμως. Βλέποντας οι ξένοι τον υπουργό Οικονομικών θα έχουν δίκιο να βάλουν και νέα πιο σκληρά μέτρα… θα κάνουν συνειρμούς θα σκέφτονται… τρώνε καλά στην Ελλάδα!!!

*Η λογική της ‘’ανακύκλωσης’’ υπουργών επικρατεί μόνο στην Ελλάδα. *Γιατί πρέπει ένα υπουργός όταν φεύγει από ένα υπουργείο, που αποδεδειγμένοι απέτυχε, να πάει απαραίτητα σε κάποιο άλλο; Το σενάριο να πάει σπίτι του δεν παίζει; Μόνον τους δημοσίους υπαλλήλους θέλουν να στείλουν σπίτια τους;

*Η ‘’ανακύκλωση’’ έγινε για να μην αυξηθεί η ανεργία; *Και τώρα τι πιστεύουν με τη νέα Κυβέρνηση θα κερδίσουν τις εκλογές; Ούτε στη Βουλή δε θα μπουν! *Νέος Τσάρος της Οικονομίας με ήδη ραμμένα… παλιά μέτρα γίνεται; *Η οικουμενική απέτυχε, με ευθύνη Παπανδρέου, η Κυβέρνηση είναι νεκρή και ουσιαστικά ακέφαλη, εκλογές δε θέλουν, τι επιθυμούν;

*Δε σε θέλει ο λαός… που πας; *Κανείς υπεύθυνος δεν απάντησε στη δημοσίευση της εφημερίδας ‘’Πρώτο Θέμα’’. Πήρε ή δεν πήρε υπάλληλος της Βουλής ‘’εφάπαξ’’ 400.000 ευρώ και μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες;

*Μια γενναιότητα μπορεί να δείχνει η παραίτηση βουλευτών όταν δε συμφωνούν με την πολιτική και τις επιλογές της Κυβέρνησής τους.

*Συνεχώς ‘’κλωτσάει’’ για τη βοήθεια προς της Ελλάδα τον τελευταίο καιρό η Μέρκελ. Βρήκε άλλον… έρωτα ή την κούρασε η… απόσταση; Να της τον στέλνουμε πιο συχνά…

Quiz:

Τι φοβάται η Κυβέρνηση και φέρνει στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο ως ένα άρθρο; Ή καλύτερα τι δε θέλει να συμβεί;

Είπαν: Στην ερώτηση Σαμαρά: ‘’Κώστα είσαι καλά; (μετά τους προπηλακισμούς στη Βουλή) Ο κ. Τζαβάρας απάντησε: ‘’Πρόεδρε, η δημοκρατία μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα. Εγώ χωρίς αξιοπρέπεια δεν μπορώ’’!

Καλή Εβδοµάδα!!!


4

Τοπικά Αποσπάσεις εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας Από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να αποσπαστούν εντός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους έως 20/07/2011 στο Γραφείο που ανήκουν οργανικά, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα σχετικά δικαιολογητικά. Σημειώνουμε ότι εκπρόθεσμη υποβολή των δικαιολογητικών δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν τις σχολικές μονάδες στις οποίες αιτούνται απόσπαση (έως 20 προτιμήσεις). Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας καθώς και οι εκπαιδευτικοί που έχουν έρθει με μετάθεση στο Νομό Καρδίτσας και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οργανικά παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους απευθείας στην Διεύθυνση Π.Ε. Καρδίτσας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2441079983.

Θεώρηση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καρδίτσας ενημερώνουμε ότι, έχει ξεκινήσει η διαδικασία θεώρησης και έκδοσης δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ για το έτος 2011. Τα δελτία που έχουν θεωρηθεί ή εκδοθεί το έτος 2010 ισχύουν μέχρι 15 Ιουλίου 2011. Από σήμερα 20 Ιουνίου τα δελτία μετακίνησης θεωρούνται και εκδίδονται και από όλα τα ΚΕΠ του Νομού. Με Ε.Π. Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

Την Πέμπτη 23-6-2011, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ

Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αιτήσεις εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Εκπ/σης για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας αποσπάσεων σε σχολικές μονάδες κατά το σχολικό έτος 2011-2012, Καλεί τους εκπ/κους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2011-2012, για τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ β) σε Σ.Μ.Ε.Α και Τμήματα Ένταξης γ) σε ΚΕΔΔΥ Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται μέχρι 30-06-2011. Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και ουδεμία παράταση θα δοθεί. Αιτήσεις γίνονται δεκτές στη Δ/νση και στα Γραφεία Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 24410-79370 και στην ιστοσελίδα της Δ/νσης: http//dipe. kar.sch.gr

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου Αύριο 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.00μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου επίσης την ίδια ημέρα και ώρα 21.00μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.

Βασίλης Ζαχαρής Υψηλάντου 13Α Τηλ.: 24410 24219 Καρδίτσα

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Δημοτικών Διαμερισμάτων που επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή 12-6-2011 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας των μελών σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου. Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα παραβρισκόμενα μέλη αποφάσισαν η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στις 23-6-2011 ημέρα Πέμπτη στην αίθουσα της ΤΕΔΚ στις 8 μ.μ. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι τα ίδια: 1ο ΘΕΜΑ: α) Ποια είναι τα καθήκοντα των Προέδρων ύστερα από την εφαρμογή της νέας τοπικής διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη. β) Οργανωτικά και τρόπους επίλυσης των οξυμένων προβλημάτων που υπάρχουν στα χωριά τους. 2ο ΘΕΜΑ: Ορισμός ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης για απολογισμό πεπραγμένων προηγούμενης διοίκησης και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων του Συλλόγου. Στη Γενική Συνέλευση αναμένεται να αποφασιστεί η νέα Διοίκηση του Συλλόγου να αντιπροσωπεύεται από όλους τους Δήμους του Νομού που ο καθένας θα εκλέγει δικό του Σύμβουλο.

Νέοι Καιροί

Εισαγωγή μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται ότι κατά το σχολικό έτος 2011-2012 θα λειτουργήσουν στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας Καρδίτσας (ΕΠΑ.Σ. του Ο.Α.Ε.Δ.) οι εξής ειδικότητες : -Αρτοποιΐας-Ζαχαροπλαστικής -Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων (Φυσικού Αερίου) -Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου -Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών -Βοηθών Φαρμακείου -Κομμωτικής Τέχνης -Ξυλουργών - Επιπλοποιών Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες που: α) είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Ενιαίου Λυκείου β) έχουν προαχθεί στη Β’ Τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων γ) έχουν προαχθεί στη Β’ Τάξη του Α’ Κύκλου των ΤΕΕ δ) είναι κάτοχοι πτυχίου Α΄ ή Β΄ Κύκλου ΤΕΕ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας ε) έχουν προαχθεί στη Β΄ και Γ΄ Τάξη των Εσπερινών Γενικών λυκείων, ΤΕΛ, Ενιαίων Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων στ) έχουν απορριφθεί στη Β΄ Τάξη των ΕΠΑΛ ζ) είναι κάτοχοι Πτυχίου ΕΠΑ.Σ. για την απόκτηση άλλης ειδικότητας η) έχουν απορριφθεί στη Α΄ Τάξη των ΕΠΑ.Σ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΑ ΕΤΗ 1988 – 1995 Αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στη Γραμματεία της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Καρδίτσας από 20/6/2011 μέχρι 31/8/2011 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 09:00 έως 13:00 Η επιλογή των μαθητών γίνεται με το βαθμό Τίτλου Σπουδών και με κοινωνικά κριτήρια. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ΕΠΑ.Σ. Καρδίτσας (Ταχ. Δ/νση : Τρικάλων 226 ΤΗΛ: 24410 71560 – FAX: 24410 71563)

Στο Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης

Καλοκαιρινά μαθήματα μουσικών οργάνων Άρχισαν από μέσα Ιουνίου ταχύρυθμα θερινά μουσικά μαθήματα εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής, μουσικών οργάνων, ηχοληψίας, μουσικής τεχνολογίας και ανωτέρων θεωρητικών λειτουργούν στο νέο υπερσύχρονο κτήριο του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για τους καλοκαιρινούς μήνες(Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο) κατοχυρώνοντας κανονικά σπουδές. Για όσους ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το καλοκαίρι για να προχωρήσουν τις μουσικές τους σπουδές το αναγνωρισμένο από το κράτος ¨Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης¨ τους προσφέρει τη δυνατότητα Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή να κάνουν εντατικά μαθήματα είτε για αρχάριους είτε για προχωρημένους είτε για προετοιμασία κατατακτήριων και πτυχιακών (διπλωματικών) εξετάσεων. Μαθήματα γίνονται σε όλα τα κλασικά και παραδοσιακά όργανα, Βυζαντινή Μουσική, τραγούδι, θεωρητικά, ηχοληψία , μουσική τεχνολογία κλπ από ομάδα ειδικών, επίλεκτων καθηγητών. Το ¨ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ¨, αναγνωρισμένο από το κράτος Μουσικό Ίδρυμα, διαγράφει την δικιά του πορεία προσφέροντας ουσιαστική μουσική εκπαίδευση, παρέχοντας πολύπλευρες γνώσεις ειδικές και γενικές σε ολόκληρη την έκταση της μουσικής εκπαίδευσης. Το Ωδείο Ευθυμιάδη με ένα άριστο επιτελείο παλαιών και νέων Καθηγητών προσφέρει τη δυνατότητα ουσιαστικής εκμετάλλευσης των σπουδών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά (Κολοκοτρώνη 38 & Ύδρας ) στα τηλέφωνα 24410/75440, 42896.


Νέοι Καιροί

5

Τοπικά

Εξιχνιάσεις και συλλήψεις της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα Σύλληψη επ’ αυτοφώρω 20χρονου ηµεδαπού για κλοπές σε περίπτερο Εξιχνίαση δέκα έξι συνολικά διαρρήξεων περιπτέρων Συνελήφθη την 12-06-2011 και ώρα 04.55΄, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Μικτής Εποχούμενης Περιπολίας του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καρδίτσας, ένας 22χρονος ημεδαπός, κάτοικος Καρδίτσας, για κλοπή, σε περίπτερο στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς δράστης, παραβίαζε, με την χρήση διαρρηκτικού εργαλείου (κατσαβίδι) περίπτερα και μηχανήματα παιχνιδιών έξωθεν περιπτέρων, απ’ όπου αφαιρούσε χρήματα και διάφορα ψιλικά είδη. Στα πλαίσια ενεργούμενης προανάκρισης, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι με την ίδια μέθοδο, διέπραξε άλλες δέκα πέντε κλοπές.

Σύλληψη 59χρονου ηµεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη την 11-06-2011 και ώρα 19.20 στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, ένας 59χρονος ημεδαπός κάτοικος Νεοχωρίου Καρδίτσας, για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα την 11-06-20100 και ώρα 19.10 αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, που διενεργούσαν έλεγχο μέθης (αλκοτέστ) στην Καρδίτσα, εντόπισαν και σταμάτησαν για έλεγχο τον δράστη ο οποίος οδηγούσε ΙΧΕ ιδιοκτησίας του και προχώρησαν στη διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης οινοπνεύματος, κατά τον οποίο διαπιστώθη ότι ο δράστης οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Ακολούθησε σωματικός έλεγχος και βρέθηκε να κατέχει μία αυτοσχέδια νάυλον συσκευασία που περιείχε αποξηραμένη κάνναβη βάρους εννιακοσίων χιλιοστών του γραμμαρίου (0,9 γρ.). Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη στο Νεοχώρι Καρδίτσας, στην οποία βρέθηκε ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, αναμεμιγμένης με καπνό καθαρού βάρους διακοσίων χιλιοστών του γραμμαρίου (0,2 γρ.). Ναρκωτική ουσία κατεσχέθη. Στον συλληφθέντα επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αστυνοµικές επιχειρήσεις το τελευταίο 12µηνο στους οικισµούς ΡΟΜΑ Ύστερα από τη διενέργεια των έξι στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων από τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2011, στους τρεις οικισμούς ΡΟΜΑ του

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις 12.00 µέχρι 1.00 το βράδυ τηλ. 6983874449 24410 73235

Νομού Καρδίτσας οι οποίοι σχεδιάστηκαν και διατάχθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας παρατίθενται τα ακόλουθα συγκεντρωτικά στοιχεία της δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας των αρμοδίων εμπλεκομένων αστυνομικών υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας (Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων): Πραγματοποιήθηκαν έξι επαναλαμβανόμενες γενικές αστυνομικές επιχειρήσεις και στους τρεις οικισμούς ΡΟΜΑ του νομού Καρδίτσας Κατηγορούνται συνολικά πενήντα επτά άτομα, τα οποία εμπλέκονται σε διάφορες ποινικές υποθέσεις Εξιχνιάσθηκαν σαράντα επτά διακεκριμένες και κοινές κλοπές - διαρρήξεις Εξιχνιάσθηκε μία ζωοκλοπή Εξιχνιάσθηκαν είκοσι τρεις περιπτώσεις αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος Συνελήφθησαν τριάντα τέσσερα άτομα, για διακεκριμένες κλοπές, κοινές κλοπές, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη κατοχή πιστολιού 0,45χιλιοστών και κυνηγετικών όπλων, παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διωκόμενοι με εντάλματα σύλληψης (για απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και για κλοπές), φυγόποινοι (για κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων), για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και άλλες Ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, μεγάλος όγκος πάσης φύσεως κλοπιμαίων και χαλκού Κατασχέθηκαν πεντακόσια εβδομήντα έξι κιλά χαλκού τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες των κλοπών Διενεργήθηκαν έξι επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις εμπορίας - ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων (μάνδρες υλικών - σκραπ) του νομού Καρδίτσας, με την συνδρομή υπαλλήλων του ΣΔΟΕ Λάρισας και του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, οι οποίοι επέβαλλαν φορολογικές – οικονομικές παραβάσεις Διαπιστώθηκαν τριάντα εννέα περιπτώσεις κλοπών ηλεκτρικού ρεύματος και παράνομων συνδέσεων ηλεκτροφόρων καλωδίων και μετρητών ρολογιών ρεύματος επί του δικτύου της Δ.Ε.Η., με δράστες ισάριθμους ΡΟΜΑ, τα οποία επιτόπου αφαιρέθηκαν και αποξηλώθηκαν από συνεργεία υπαλλήλων της Δ.Ε.Η. Καρδίτσας Βεβαιώθηκαν σαράντα δύο παραβάσεις Κ.Ο.Κ Αφαιρέθηκαν σαράντα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας Ελέγχθηκαν συνολικά πεντακόσια εβδομήντα ένα άτομα και τετρακόσια επτά οχήματα Προσήχθησαν στις αστυνομικές υπηρεσίες (Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων) ογδόντα ένα άτομα, εκ των οποίων τριάντα τέσσερις συνελήφθησαν Διενεργήθηκαν σαράντα έξι κατ’ οίκον έρευνες Τέλος, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι, στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας εξακολουθεί να παραμένει μεγάλος όγκος υλικών κλοπιμαίων (τηλεοράσεις, Η/Υ, LAPTOP, οθόνες Η/Υ, αποκωδικοποιητές, στερεοφωνικά, μείκτες ήχου, ενισχυτές, D.V.D., χορτοκοπτικά, αλυσοπρίονα, εργαλεία, κομπρεσέρ, τριβεία, τροχοί, καλώδια χαλκού, ηλεκτροκολήσεις, ηλεκτρογεννήτριες, ψεκαστήρες, μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και ποδήλατα) που κατασχέθηκαν στους προαναφερόμενους οικισμούς ΡΟΜΑ Σοφάδων και στις μάνδρες υλικών – σκραπ, αναμένοντας τους ιδιοκτήτες τους προς αναγνώριση και απόδοσή τους.

Σύλληψη έξι ατόµων - Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την 16-6-2011 και ώρα 17-25΄, στο Ρούσσο Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καρδίτσας και του Τμήματος ασφαλείας Καρδίτσας, δύο ημεδαπές ΡΟΜ, ηλικίας 27 και 14 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι οικισμού ΡΟΜ Μαύρικας Καρδίτσας, για κλοπή από κοινού στο Ρούσσο Καρδίτσας. Συγκεκριμένα οι δράστιδες εισήλθαν σε αύλειο χώρο οικίας 44χρονου ημεδαπού κάτοικου Ρούσσου Καρδίτσας, αφαίρεσαν ένα χάλκινο καζάνι και τράπηκαν σε φυγή πεζές. Έγιναν αντιληπτές από τον ιδιοκτήτη της και ενημερώθηκε αμέσως τηλεφωνικά στο (100) η υπηρεσία μας. Η εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας και του Τμήματος ασφαλείας Καρδίτσας αφίχθησαν σε ελάχιστο χρόνο στο χώρο της κλοπής και σε μικρή απόσταση συνελήφθησαν οι δράστιδες. Το κλαπέν αντικείμενο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Η ανήλικη συλληφθείσα αφέθη ελεύθερη με προφορική εντολή κ. Εισαγγελέα, ενώ η ενήλικη οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας. - Συνελήφθη την 16-06-2011 και ώρα 16.50 εντός του χώρου του Παυσιλύπου Καρδίτσας, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 20χρονος ημεδαπός κάτοικος Καρδίτσας, για παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών. Συγκεκριμένα την 16-06-20100 και ώρα 16.45 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ενήργησαν σωματικό έλεγχο στον δράστη και βρέθηκε να κατέχει: α)ένα νάυλον σακουλάκι με αποξηραμένη κάναβη βάρους δύο γραμμαρίων και διακοσίων χιλιοστών αυτού (2,2 γρ) και β) ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι βάρους ενός γραμμαρίου και τριακοσίων χιλιοστών αυτού (1,3 γρ) Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθησαν.. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας. - Συνελήφθη την 16-6-2011 και ώρα 11.00 στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας, ένας 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του διωκτικό ένταλμα σύλληψης, για παραβίαση περιοριστικών όρων, που του επιβλήθηκαν κατά την διενέργεια κύριας ανάκρισης για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων, ο οποίος οδηγείται αρμοδίως. - Συνελήφθη την 16-6-2011 και ώρα 12.50 στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 32χρονος ημεδαπός ΡΟΜ κάτοικος οικισμού ΡΟΜ Μαύρικας Καρδίτσας, επειδή εκκρεμούσε σε βάρος καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών καθώς και χρηματική 150 ευρώ για κλοπές, ο οποίος οδηγείται αρμοδίως. - Συνελήφθη αναζητούμενος την 16-6-2011 και ώρα 23.30 στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, ένας 38χρονος ημεδαπός κάτοικος Καρδίτσας, επειδή την 16-6-2011 και ώρα 21.25 στην Καρδίτσα, προξένησε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, 52χρονου ημεδαπού, κατοίκου Καρδίτσας και εγκατέλειψε το χώρο του τροχαίου ατυχήματος. Συλληφθείς με την βάρος του δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καρδίτσας.


6

Τοπικά

Νέοι Καιροί

Του 2ου - 5ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καρδίτσας

Βραδιά αποχαιρετισμού για τους μαθητές της Γ‘ τάξης Τ ην Πέμπτη 16/6/2011 το Βράδυ μέσα σ ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, γεμάτο συγκίνηση και αναμνήσεις, οι μαθητές της Γ τάξης του 2ου -5ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Καρδίτσας αποχαιρέτησαν τους καθηγητές τους και τα θρανία του Γυμνασίου και του Λυκείου, για να συνεχίσουν οι μεν πρώτοι στο Λύκειο, οι δε δεύτεροι τις σπουδές τους στην Ανώτερη και Ανώτατη εκπαίδευση.

Τα συναισθήματά τους ποικίλα, αγωνία για το άγνωστο αλλά παράλληλα και όμορφο γιατί πορεύονται στο δρόμο της γνώσης, το δρόμο που θα τους γεμίσει εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους αλλά και λύπη που τόσες όμορφες στιγμές, που πέρασαν στην κατώτερη αυτή βαθμίδα της εκπαίδευσης, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η αποχαιρετιστήρια αυτή εκδήλωση είχε και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Τρεις καθηγητές των μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο και η γραμματέας του 2ου Γυμνασίου εγκαταλείπουν το σχολικό περιβάλλον. Πρόκειται για τους κκ. Λαΐνα Κωνσταντίνο, Ζήση Βασίλειο, Ευαγγέλου Θάλεια και Παπαδημητρίου

Θεοδώρα. Για το λόγο αυτό τους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων πάτερ Γεώργιος Στάμος, οι αντιδήμαρχοι κος Καραγιάννης Νικόλαος και η κα Αρβανιτάκου Σοφία, καθώς επίσης και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης κος Καρανίκας Θωμάς. Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων Γκίκας Αλέξανδρος και Λούκας Ηλίας, οι οποίοι αποχαιρέτησαν εγκάρδια τους μαθητές και έδωσαν το δικό τους στίγμα στην εκδήλωση.

Από τον κο Ηλία Λούκα, ως γραμματέα της σχολικής επιτροπής, έγινε επίσης η παρουσίαση των πεπραγμένων της τετραετίας 2007-11. Ήταν μια θετική περίοδος με στόχο τη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος. Βέβαια υπολείπονται αρκετά ακόμα να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Η όμορφη αυτή βραδιά πλαισιώθηκε επίσης από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τόσο από την πλευρά των μαθητών, συμμετείχε το Rock συγκρότημα του 2ου Λυκείου, οι οποίοι ανέβασαν τους τόνους της βραδιάς και απέδειξαν για μια ακόμη

φορά, ότι σχολείο και παράλληλη ενασχόληση με τα ενδιαφέροντά μας μπορούν να είναι και είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν. Επίσης η χορωδία του 2ου και 5ου Γυμνασίου με την καθοδήγηση της κας Λίλας Αντωνοπούλου έδωσε ιδιαίτερη νότα στη βραδιά και μας ταξίδεψε όμορφα. Ιδιαίτερα τιμητική όμως ήταν η παρουσία του Πολυφωνικού Ωδείου Καρδίτσας, με πανελλήνιες διακρίσεις, που οι μαθητές του μας ξάφνιασαν ευχάριστα με τις δροσερές αλλά και δυνατές φωνές τους, με την καθοδήγηση του κου Παππά Ηλία.

Στη συνέχεια επαγγελματίες καλλιτέχνες, γονείς μαθητών των σχολείων μας και φίλοι τους, ερμήνευσαν τραγούδια αγαπητά στους μαθητές, ανεβάζοντας έτσι το θερμόμετρο και δημιουργώντας μια ευχάριστη διάθεση, απαραίτητη σ όλους, καθηγητές και μαθητές. Οι καλλιτέχνες αυτοί Μέγας Πυργιώτης, Ευάγγελος και Ειρήνη Δημάκη, Χαιροπούλου Εύα , Βασίλης Κωστούλας, Γιώργος Πρασσάς, Γιώργος Καζνέσης προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς και για το λόγο αυτό τους ευχαριστούμε θερμά.

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής

Συναυλία επιλεγμένων σπουδαστών του «Ωδείου Ευθυμιάδη» 23 χρόνια επίσημης λειτουργίας συμπληρώνει το «ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ» κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κλείνει το σχολικό έτος με την καθιερωμένη συναυλία – επίδειξη επίλεκτων σπουδαστών του. Τους γονείς τους, τους φίλους τους, τους συμμαθητές τους και το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας καλούν απόψε Τρίτη 21 Ιουνίου στις 9 το βράδυ οι σπουδαστές του «ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ», η διεύθυνσή του και το διδακτικό προσωπικό στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Ωδείου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Η διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό του Ωδείου θέτει στην κρίση του κοινού, γονέων, ειδικών και μη, τη σκληρή δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς, τόσο των καθηγητών όσο και των σπουδαστών. Η εκδήλωση έχει σαν σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να παρουσιάσουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους γονείς να διαπιστώσουν την πρόοδο των παιδιών τους. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να αξιολογηθεί η δουλειά των καθηγητών του Ωδείου. Το «ΩΔΕΙΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ» με τη μακρόχρονη παρουσία του, αποτελεί επιλογή πολλών σπουδαστών του νομού μας. Με την σωστή και υπεύθυνη ΜΕΛΕΤΗ-ΕΠΙΒΛΕΨΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΚΑΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ

Θανάσης Κοντακτσής Πολιτικός Μηχανικός τ.ε

ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

διδασκαλία αλλά και με νέους και έμπειρους καθηγητές, αποτελεί ένα σύγχρονο μουσικό εκπαιδευτήριο όπου η μελέτη και η γνώση της μουσικής – σε όλους τους τομείς της – γίνεται επιστήμη. Το «ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ», που θεωρείται πρότυπο μουσικού εκπαιδευτηρίου πολλαπλών παροχών και προσφορών σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς συνεχίζει την πολύχρονη μουσική και εκπαιδευτική προσφορά του στους Καρδιτσιώτες και θα παρουσιάσει επιλεγμένους σπουδαστές. Στη συναυλία επίλεκτων σπουδαστών θα εμφανιστούν μαθητές διαφόρων σχολών που λειτουργούν στο Ωδείο (πιάνο, κιθάρα, βιολί, βυζαντινή, τραγούδι, αρμόνιο κλπ) και θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους και των γνώσεων που απόκτησαν την φετινή χρονιά. Το Ωδείο αποτελεί την ουσιαστική συμβολή του Νίκου Ευθυμιάδη στη διαμόρφωση των ολοκληρωμένων Επιστημόνων της Τέχνης της Μουσικής. Το «ΩΔΕΙΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ» θεωρεί υποχρέωσή του και το τόνισε από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεως του να προωθήσει τους μαθητές του και ιδιαίτερα τα ταλέντα που υπάρχουν ώστε να τύχουν διακρίσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό (σε συνεργασία με ανώτατα μουσικά ιδρύματα).

Και το πρώτο βήμα είναι η τακτική ετήσια συναυλία – επίδειξη των δυνατοτήτων τους που γίνεται απόψε Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Ωδείου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους φίλους της Μουσικής.

Νέα αποκτήματα στο Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, η κυρία Κρύστα Λάππα, δώρισε στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, έγγραφα, φωτογραφίες από σημαντικές στιγμές της δημόσιας ζωής της πόλης του 20ου αιώνα, καθώς και κομμάτια αστικής ενδυμασίας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Επίσης η κυρία Σούλα Φωτάκη δώρισε στο μουσείο δύο επαγγελματικές μηχανές ραψίματος από τα μέσα του 20ου αιώνα. Υπενθυμίζουμε ότι το μουσείο δέχεται δωρεές ή σχετικές πληροφορίες καθημερινά, 9.00 έως 14.00 (τηλ. 2441025301, Λ. Σακελλαρίου 35, απέναντι από το Παυσίλυπο).


Νέοι Καιροί

7

Τοπικά

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας

Μεταθέσεις -Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. 60 (Νηπιαγωγων) εντός του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας

Α

πό το ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας ανακοινώθηκαν οι παρακάτω μεταθέσεις – τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. 60 (Νηπιαγωγών) σε οργανικά κενά των Νηπιαγωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. ΣΙΜΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ από διάθεση στο 14ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΥΡΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ από 4ο Ν/Γ Παλαμά στο 1ο Ν/Γ Παλαμά. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑ ΜΗΛΙΩΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ από Ν/Γ Μητρόπολης στο 13ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΟΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ από 33ο Ν/Γ Καρδίτσας στο 17ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από Ν/Γ Μαγούλας στο 29ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ από Ν/Γ Πύργου Κιερίου στο Ν/Γ Σταυρού. ΡΙΖΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ από Ν/Γ Αρτεσιανού στο 11ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΖΙΑΚΑΝΟΥ ΜΑΙΡΗ από 25ο Ν/Γ Καρδίτσας στο 5ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΑΛΤΣΑ ΕΥΘΥΜΙΑ από Ν/Γ Λεονταρίου στο 28ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΠΙΠΕΡΗ ΜΑΡΙΑΝΑ από Ν/Γ Μητρόπολης στο 12ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΣΦΥΡΗ ΑΛΠΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από Ν/Γ Μητρόπολης στο 17ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΡΙΖΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ από Ν/Γ Μεταμόρφωσης στο 18ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΤΣΙΑΝΤΟΥΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ από 2ο Ν/Γ Καρποχωρίου στο 6ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΝΤΑΚΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ από Ν/Γ Αγναντερού στο 23ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ από Ν/Γ Προδρόμου στο 33ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ από Ν/Γ Αρτεσιανού στο 37ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ ΠΟΛΥΞΕΝΗ από Ν/Γ Μυρίνης στο 27ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΧΟΝΔΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - ΗΡΩ από 27ο Ν/Γ Καρδίτσας στο 18ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ από Ν/Γ Προδρόμου στο 6ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΥ ΜΑΡΘΑ από Ν/Γ Μαγούλας στο 9ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ από 2ο Ν/Γ Παλαμά στο 21ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ από 4ο Ν/Γ Μουζακίου στο Ν/Γ Μητρόπολης. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΚΑΤΙΝΑ από Ν/Γ Προαστίου στο 27ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΘΗΝΑ από Ν/Γ Μητρόπολης στο Ν/Γ Μητρόπολης (ανάκτηση οργανικής θέσης). ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΜΑΡΘΑ από 3ο Ν/Γ Μουζακίου στο 25ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΣΑΜΟΥΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ από 3ο Ν/Γ Παλαμά στο 25ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΣΤΑΘΑ ΚΑΣΣΙΑΝΗ από Ν/Γ Προαστίου στο 9ο Ν/Γ Καρδίτσας. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ από Ν/Γ Αγίας Τριάδας στο Ν/Γ Αρτεσιανού. ΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ από

2ο Ν/Γ Παλαμά στο Ν/Γ Προδρόμου. ΚΑΡΚΑΝΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΗ από διάθεση στο 4ο Ν/Γ Μουζακίου. ΧΑΡΙΣΗ ΤΣΟΥΦΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ από Ν/Γ Ραχούλας στο Ν/Γ Ρούσσου. ΣΚΑΦΙΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από Ν/Γ Κέδρου στο Ν/Γ Παλαιοκκλησίου. ΝΟΥΚΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ από Ν/Γ Ψαθοχώρας στο Ν/Γ Αρτεσιανού. ΜΟΚΚΑ ΕΛΕΝΗ από διάθεση στο Ν/Γ Μητρόπολης. ΚΟΥΤΣΩΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ από Ν/Γ Μελισσοχωρίου στο Ν/Γ Προδρόμου. ΤΟΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ από Ν/Γ Αχλαδιάς στο Ν/Γ Λεονταρίου. ΣΦΗΚΑ ΠΛΑΚΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ από Ν/Γ Δρακότρυπας στο Ν/Γ Καλλιφωνίου. ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ από Ν/Γ Γελάνθης στο 2ο Ν/Γ Μουζακίου. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ από Ν/Γ Προαστίου στο Νηπιαγωγείο Προαστίου (ανάκτηση οργανικής). ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΣΟΦΙΑ από Ν/Γ Φύλλου στο Ν/Γ Αγίας Τριάδας. ΣΤΑΥΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Προαστίου. ΠΑΛΟΥΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από διάθεση στο Ν/Γ Ριζοβουνίου. ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ από 2ο Ν/Γ Σοφάδων στο Ν/Γ Γεωργικού. ΡΗΓΑΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ από Ν/Γ Μαγουλίτσας στο Ν/Γ Καλλιφωνίου. ΜΑΛΕΤΣΙΚΑ ΜΑΡΙΑ από Ν/Γ Καναλιών στο Ν/Γ Κρανιάς. ΡΙΖΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ από Ν/Γ Νέου Ικονίου στο Ν/Γ Μυρίνης. ΤΣΙΤΣΩΝΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ από Ν/Γ Συκεώνας στο Ν/Γ Ιτέας. ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ από Ν/Γ Καππαδοκικού στο Ν/Γ Ξυνονερίου. ΣΔΡΟΛΙΑ ΣΟΦΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Μαγούλας. ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ από Αργυρίου στο Ν/Γ Κρυονερίου. ΜΠΟΥΚΑΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από διάθεση στο 2ο Ν/Γ Καρποχωρίου. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΑΜΕΛΑ από διάθεση στο Ν/Γ Φύλλου. ΔΙΟΝΥΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ από 4ο Ν/Γ Σοφάδων στο 1ο Ν/Γ Σοφάδων. ΓΚΟΡΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ από Ν/Γ Βατσουνιάς στο 3Ο Ν/Γ Μουζακίου. ΚΙΣΚΙΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ από 3ο Ν/Γ Παλαμά στο Ν/Γ Ιτέας. ΛΑΝΑΡΑ ΕΛΕΝΗ από διάθεση στο Ν/Γ Αγναντερού. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΝΘΗ από διάθεση στο Ν/Γ Μαγούλας. ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΘΩΜΑΪΣ από διάθεση στο Ν/Γ Πτελοπούλας. ΚΟΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ από διάθεση στο Ν/Γ Φύλλου. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΜΑΛΒΙΝΑ από διάθεση στο Ν/Γ Μυρίνης. ΚΥΠΡΙΑΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ από διάθεση στο Ν/Γ Φύλλου. ΓΚΑΝΤΑΚΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ από διάθεση στο 2ο Ν/Γ Παλαμά. ΛΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Μαγουλίτσας. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ από διάθεση στο Ν/Γ Αγναντερού. ΜΙΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ από διάθεση στο 4ο Ν/Γ Σοφάδων.

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ από διάθεση στο 2ο Ν/Γ Σοφάδων. ΤΣΙΝΟΥΛΗ ΤΙΡΧΑ ΘΕΟΔΩΡΑ από διάθεση στο 4ο Ν/Γ Παλαμά. ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ από διάθεση στο 3ο Ν/Γ Παλαμά. ΚΑΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ του Πύργου Κιερίου. ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΝΗ από διάθεση στο 3ο Ν/Γ Παλαμά. ΜΠΑΤΡΑ ΒΑΪΑ από διάθεση στο Ν/Γ Καλογραιανών. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ από διάθεση στο 2ο Ν/Γ Παλαμά. ΒΟΥΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ από διάθεση στο Ν/Γ Ζαϊμίου. ΠΑΠΠΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ από διάθεση στο 3ο Ν/Γ Σοφάδων. ΝΤΑΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ από διάθεση στο Ν/Γ Αμπελικού. ΛΙΑΧΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ από διάθεση στο Ν/Γ Μεταμόρφωσης. ΣΑΒΒΙΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑ από διάθεση στο 1ο Ν/Γ Σοφάδων. ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ από διάθεση στο Ν/Γ Λαζαρίνας. ΒΑΛΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ από διάθεση στο Ν/Γ Πεδινού. ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ από διάθεση στο 6ο Ν/Γ Σοφάδων. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Κέδρου. ΤΣΙΟΥΤΣΙΑ ΜΑΙΡΗ από διάθεση στο Ν/Γ Ψαθοχώρας. ΓΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ από διάθεση στο 6ο Ν/Γ Σοφάδων. ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ από διάθεση στο Ν/Γ Φίλιας. ΜΠΙΛΛΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ από διάθεση στο Ν/Γ Καππαδοκικού. ΚΑΤΗΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ από διάθεση στο Ν/Γ Αργυρίου. ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΚΙΚΙΛΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Καναλίων. ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ από διάθεση στο Ν/Γ Καππαδοκικού. ΔΑΝΙΗΛ ΜΑΡΙΖΑ από διάθεση στο Ν/Γ Ραχούλας. ΜΗΛΙΤΣΗ ΕΥΔΟΚΙΑ από διάθεση στο Ν/Γ Νέου Ικονίου. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΡΙΝΙΩ από διάθεση στο Ν/Γ Βατσουνιάς. ΜΗΤΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ από διάθεση στο Ειδικό Ν/Γ Καρδίτσας. ΚΑΤΣΑΡΑ ΙΩΑΝΝΑ από διάθεση στο Τμήμα Ένταξης του 37ου Ν/Γ Καρδίτσας. Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στις νέες τους θέσεις την Τρίτη 21/6/2011 και να αναλάβουν υπηρεσία. Παραμένουν τα εξής οργανικά κενά: Νηπιαγωγείο Αργυρίου 1 Νηπιαγωγείο Ανθηρού 1 Νηπιαγωγείο Γελάνθης 1 Νηπιαγωγείο Δρακότρυπας 1 Νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου 1 Νηπιαγωγείο Αχλαδιάς 1 Οι εκπαιδευτικοί, που έμειναν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ, μπορούν να υποβάλλουν στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας, εφόσον το επιθυμούν, δήλωση τοποθέτησης για τα εναπομείναντα κενά εντός πέντε εργάσιμων ημερών, έως και την Παρασκευή 24/6/2011. Για περισσότερες πληροφορίες στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καρδίτσας, τηλ. 2441079983.

Τα παιδιά του Γ΄Παιδικού Σταθμού καλοσωρίζουν το Καλοκαίρι

Μια όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Πέμπτη 16/06/2011 τα παιδιά και οι γονείς του Γ’ Παιδικού Σταθμού του Δήμου Καρδίτσας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων των Π.Σ.Δ.Κ. και οργανώθηκε με πολύ ζήλο και αγάπη από τις παιδαγωγούς του Γ΄ Παιδικού Σταθμού. Στην αυλή του Σταθμού και στο πολύ όμορφα επιμελημένο καλοκαιρινό σκηνικό, τα παιδάκια πήραν μέρος σε μουσικοκινητικά δρώμενα με θέμα το καλοκαίρι και τη θάλασσα και ταξίδεψαν στο δικό τους μαγικό κόσμο του παιχνιδιού, της ξεγνιασιάς και του κεφιού. Τραγούδησαν, χόρεψαν με τις δασκάλες τους, έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, ζωγράφισαν ομαδικά και ευχήθηκαν σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

Το καλοσώρισμα έγινε από την Προϊσταμένη του Σταθμού Κα Λιάνα Κόκκα. Σύντομο χαιρετισμό απύθυνε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης κα. Λίνα Τζέλλου η οποία επισήμανε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό συντελεί ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, καταβάλοντας καθημερινά μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε, τα παιδιά να νοιώθουν εμπιστοσύνη και ασφάλεια στον χώρο των Παιδικών Σταθμών. Ακολούθησε δεξίωση σ΄έναν όμορφα επιμελημένο μπουφέ που ετοιμάστηκε από το προσωπικό και τις μητέρες των παιδιών.

‘’ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ’’ ΚΑΦΕ-ΟΥΖΕΡΙ Λ. ∆ηµοκρατίας 75 Έναντι Κτελ Καρδίτσας


CMYK

8

Επικαιρότητα Εκδροµή στη Λίµνη Πλαστήρα πραγµατοποίησαν οι ∆όκιµοι Αστυφύλακες

Η

μερήσια εκδρομή στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα πραγματοποίησαν την Τρίτη (0706-2011) οι δευτεροετείς Δόκιμοι Αστυφύλακες του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης, συνοδευόμενοι από την Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Δ/ντή κα ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ελένη και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και βαθμοφόρων εκπαιδευτών. Πρώτος σταθμός της εκδρομής ήταν το φράγμα Νικολάου Πλαστήρα, όπου οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η., σχετικά με τον εμπνευστή, την ιστορία και την χρησιμότητα του έργου για την ευρύτερη περιοχή. Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή «Παναγίας Πελεκητής», όπου το φυσικό κάλλος συνδυά-

¨ΘΕΟΔΩΡΙΔΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ¨

Ημερήσια εκδρομή στο Καππά του Δήμου Ιθώμης Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικοποίησης οι νέοι-ες του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου – Ορίζοντες ¨ του Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποίησαν την Τρίτη 14 Ιουνίου ημερήσια εκδρομή στο Καππά του Δήμου Ιθώμης . Οι νέοι-ες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βόλτα μέσα στα καταπράσινα τοπία και να απολαύσουν τον καφέ τους. Η όμορφη αυτή εκδρομή έκλεισε με γεύμα σε ταβέρνα, προσφορά του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου –Ορίζοντες¨ του Δήμου. Το προσωπικό και οι νέοι-ες του Κέντρου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά, το Τουριστικό Γραφείο Βρόντος Τravel για την προσφορά του λεωφορείου στη μετακίνηση παιδιών, γονέων και προσωπικού.

ζεται με το θρησκευτικό μεγαλείο. Εκεί, τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο πατήρ Αχίλλειος, ο οποίος ξενάγησε αυτούς στους χώρους της Μονής, αναπτύσσοντας το ιστορικό αυτής. Επόμενος σταθμός ο Βοτανικός κήπος, με ξενάγηση και ενημέρωση από τον υπεύθυνο κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ, για τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που υπάρχουν τόσο στον συγκεκριμένο χώρο, όσο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για την ανάγκη απόκτησης περιβαλλοντικής συνείδησης στην εποχή μας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ιστορικό μουσείο «Νικολάου Πλαστήρα», στη γενέτειρα αυτού και έδρα του Δήμου, το Μορφοβούνι, όπου τους εκδρομείς υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του μουσείου κ. ΣΚΟΥΦΗΣ, η υπεύθυνη του μουσείου κα ΨΗΜΜΕΝΟΥ και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής οι Αντιδήμαρχοι κα ΖΑΡΚΑΔΑΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ και κ. ΜΑΛΕΤΣΙΚΑΣ. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και τη δράση του Στρατηγού Ν. Πλαστήρα, να περιηγηθούν στους χώρους του μουσείου και να αντικρύσουν σπάνιο φωτογραφικό υλικό και προσωπικά αντικείμενα του «Μαύρου Καβαλάρη». Τελευταίο σημείο επίσκεψης, το διυλιστήριο νερού στην περιοχή της αναρρυθμιστικής λίμνης, όπου η Προϊσταμένη αυτού, κα ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ενημέρωσε τους επισκέπτες αναφορικά με τον τρόπο και την διαδικασία διύλισης του νερού. Η εκδρομή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για τους Δόκιμους Αστυφύλακες, να γνωρίσουν από κοντά σπάνιες ομορφιές και αξίες του Νομού Καρδίτσας. Η Διοίκηση και οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους υπευθύνους των προαναφερόμενων χώρων επίσκεψης, για την εγκάρδια υποδοχή και την άψογη φιλοξενία που τους επιφύλαξαν κατά την διάρκεια της παραμονής τους σ’ αυτούς.

Νέοι Καιροί

Μουσική βραδιά στη Σχολή Αστυφυλάκων

Μια βραδιά διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν οι δευτεροετείς σπουδαστές του Τμήματος Δοκίμων Αστ/κων Καρδίτσας, την περασμένη Τρίτη (1406-2011), σε μια σεμνή εκδήλωση – μουσική βραδιά που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θεωρητική τους εκπαίδευσης και αναχωρήσουν για τις Υπηρεσίες όπου θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος της πρακτικής εκπαίδευσης. Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της Διοικητού της Σχολής, Αστυν. Δ/ντού κας ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ελένης, η οποία, μεταξύ άλλων, απηύθυνε ευχές και παραινέσεις στους Δοκίμους για καλή συνέχεια στην εκπαίδευσή τους και ευδόκιμη αποφοίτησή τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία, τις Αρχές και τους Φορείς για την άψογη συνεργασία και κυρίως, να τονίσει την χρησιμότητα λειτουργίας της Σχολής για την περιοχή μας. Οι εκπαιδευόμενοι, καθώς και το προσωπικό της Σχολής, μόνιμο και βοηθητικό, είχαν τη δυνατότητα να «χαλαρώσουν» για λίγο από τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους και να διασκεδάσουν με τις μελωδίες της λαϊκής ορχήστρας του Κέντρου Διασκεδάσεως «ΚΕΝΤΙΑ», που αποτελούσαν οι συντοπίτες μουσικοί, ΚΩΣΤΟΥΛΑ Γλυκερία, ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ Μέγας, ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Βασίλειος, ΠΑΝΤΑΖΗΣ Ευάγγελος, ΜΙΑΡΙΤΗΣ Δημήτριος και ΚΑΖΝΕΣΗΣ Γεώργιος, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Η Διοίκηση και οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τους συμμετέχοντες μουσικούς, για την φιλική συμμετοχή τους, όσο και προς τη Διεύθυνση του προαναφερόμενου κέντρου διασκέδασης για την προσφορά κρασιού, προς κάλυψη της εκδήλωσης.


Νέοι Καιροί CMYK

9

Επικαιρότητα

Στο Πάρκο Παυσιλύπου από σήμερα 20 έως 23 Ιουνίου 2011

Γιορτή Βιβλίου Τέχνης & Πολιτισμού Μ ια μεγάλη γιορτή με πρωταγωνιστή το βιβλίο θα πραγματοποιηθεί για τέσσερις μέρες στο κέντρο της Καρδίτσας, μιας πόλης που ξέρει να στηρίζει και να φιλοξενεί πολιτιστικά γεγονότα. Η Γιορτή Βιβλίου Τέχνης και Πολιτισμού που οργανώνει ο Δ.Ο.Π.Α.Κ. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας) σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, αρχίζει την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 7:00μ.μ. στο Παυσίλυπο, γεμάτη θησαυρούς γνώσεων, συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια τέχνης, παιχνίδια, μουσικές βραδιές και happening με Κλόουν. Τέσσερις μέρες για διάλογο από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ καθημερινά, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για προβολή και προώθηση του βιβλίου για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

∆ήλωση του ∆ηµάρχου Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Ο Δήμος Καρδίτσας σ’ αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο να μη χαθεί η σκέψη, η δημιουργία, η πνευματική ανάταση. Η Έκθεση Βιβλίου, διοργανώνεται ξανά στην Καρδίτσα μετά από κάποια χρόνια διακοπής και είναι προς τιμήν των βιβλιοπωλών μας που συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις έτσι, ώστε να συνεχισθεί αυτός ο θεσμός και να δοθεί στο βιβλιόφιλο κοινό η ευκαιρία να ενημερωθεί για όλες τις νέες εκδόσεις και σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν τη μοναδική μαγεία του βιβλίου που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί ή να πέσει θύμα της ψηφιακής εποχής. Ο Δήμος Καρδίτσας στηρίζει το βιβλίο και τους βιβλιοπώλες και καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες να επισκεφθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτή την γιορτή του βιβλίου.»

Το πρόγραµµα των εκδηλώσεων Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (Σκάκι – Πιγκ Πογκ) Η Καρδιτσιώτισσα συγγραφέας Ξένια ΜπολομύτηΓιαννάκη θ’ αναπτύξει μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα: Σχέσεις γονέων και παιδιών» μέσα από ιστορίες, εικόνες, βίντεο και επεξηγηματική αφήγηση. Επιμέλεια: Δημοτική Βιβλιοθήκη. Προβολή ταινίας για παιδιά κι εφήβους «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» Επιμέλεια: Παιδικές Βιβλιοθήκες. Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (Σκάκι – Πιγκ Πογκ) «Παίζοντας με την Τέχνη» - Εργαστήρια Τέχνης

Παιχνίδια με τον κλόουν «Κύριο Ρο»

(Ζωγραφική) «Συναυλία έντεχνης μουσικής» από τμήμα του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας με την επιμέλεια του καθηγητή κ. Βαγγέλη Τάντου Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (Σκάκι – Πιγκ Πογκ) Παραμυθοτράγουδα με την «Κέλη - τη μικρή σφήκα» και τη συγγραφέα Αγγελική Φλώρου – Επιμέλεια: Παιδικές Βιβλιοθήκες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011 Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας (Σκάκι – Πιγκ Πογκ) Λογοτεχνική συνάντηση – γνωριμία των παιδιών με τη συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη και το έργο της. – Παρουσίαση του βιβλίου της «Περιπέτεια στη Σκουπιδανία» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός. Επιμέλεια: Παιδικές Βιβλιοθήκες Συναυλία της «Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας» Συμμετέχουν και είναι παράλληλα και χορηγοί των εκδηλώσεων τα παρακάτω βιβλιοπωλεία, στα περίπτερα των οποίων θα παρουσιαστούν δεκάδες τίτλοι της πρόσφατης Ελληνικής και Ξένης Βιβλιοπαραγωγής: «Απόπειρα» Μπαρτζιώκας «Βασιλάκος Ηλίας» «Λάππα Δήμητρα» «Μαρτυρία» «Παπασωτηρίου» «Προμηθέας» «Σελίδες»


10

Συνέν τευξη

Νέοι Καιροί

‘’Επιλογή πολιτικών προσώπων Συνέντευξη στη Χριστίνα Τσάβαλου

Σ

υζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον κ. Φώτη Αλεξάκο π. Νομάρχη Καρδίτσας και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο

-Βάσει της κατάστασης που επικρατεί από την Τετάρτη αλλά και τον τελευταίο καιρό γενικότερα στην Ελλάδα θεωρείτε πως θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές; Η χώρα μας περνάει τις δυσκολότερες στιγμές από τη δεκαετία του ’50 και μετά όσον αφορά τα οικονομικά. Η παρούσα κυβέρνηση έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους είκοσι μήνες. Θα έλεγα πως το έργο που έχει παραχθεί τους τελευταίους μήνες είναι αντίστοιχο του έργου που έγινε από τις άλλες κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία, που όμως επειδή βρισκόμαστε πραγματικά σε μία έκτακτη κατάσταση θα έπρεπε να προχωρήσουν τα πράγματα ακόμη πιο γρήγορα. Οι συνθήκες απαιτούν ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και ως εκ τούτου δεν έχει ανάγκη η χώρα από πρόωρες εκλογές. Η χώρα έχει ανάγκη από ηρεμία, από περισσότερη δουλειά και αποτελεσματικότητα. Η δική μου άποψη είναι πως οι υπουργοί που ανέλαβαν τις συγκεκριμένες θέσεις θα πρέπει να καταλάβουν πως έχει αλλάξει ο ρόλος του πολιτικού . Ο σημερινός πολιτικός δεν θα απολαμβάνει εύσημα και κοινωνική καταξίωση. Ο σημερινός πολιτικός θα παράγει έργο, θα αναγκάζεται και να «ξεβολεύει» τον πολίτη, γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτό έχουμε ανάγκη και όχι από πρόωρες εκλογές. - Όσον αφορά τον ανασχηματισμό δεν θεωρείτε πως έγινε στην ουσία μια ανακύκλωση των υπουργών που προϋπήρχανε μέσα στο κυβερνητικό σχήμα; Σε ένα βαθμό αξιοποιήθηκαν τα πιο έμπειρα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και με την έννοια αυτή ένα μεγάλο κομμάτι υπουργών εξακολούθησε να έχει υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει να χρησιμοποιηθούν τα πιο έμπειρα στελέχη για να έχουμε αποτέλεσμα για τη χώρα αλλά και σε εσωτερικό επίπεδο στην κυβέρνηση να υπάρξουν οι απαραίτητες ισορροπίες, ώστε να μπορέσει μέσα σε ένα κλίμα ηρεμίας να παράγει το έργο που θέλει από αυτή ο ελληνικός λαός. -Πως κρίνετε το γεγονός ότι κάποιοι από τους βουλευτές που μιλούσαν για παραίτηση στο «παρά πέντε» του ανασχηματισμού τελικά υπουργοποιήθηκαν; Στην πολιτική θα πρέπει να σκέφτεσαι δύο φορές πριν μιλήσεις, το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές στους οποίους αναφέρεστε. Πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου και το σύνολο του κλίματος και όχι να κάνεις δηλώσεις με βάση τη στιγμιαία αντίδραση μέσα από κάποια φαινόμενα ή γεγονότα που συμβαίνουν, τις οποίες πολλές φορές αναγκαζόμαστε να τις πάρουμε πίσω και να χάνουμε την αξιοπιστία μας. Χρειάζεται ψυχραιμία, ανάλυση της κατάστασης για να μη γίνονται δηλώσεις εν θερμώ , οι οποίες μας κάνουν να δείχνουμε πως δεν έχουμε τη σοβαρότητα η οποία απαιτείται από

τη θέση μας κάθε φορά.

δεχθούνε και οι πολίτες και οι πολιτικοί.

-Τι θα σήμαινε για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή μία ενδεχόμενη αλλαγή Κυβέρνησης; Θεωρώ ότι μία ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης δεν θα έδινε κάτι καινούριο στον τόπο. Αντιθέτως, θα τα επιβάρυνε, αν εννοείτε επαναφορά σε κυβέρνηση Ν.Δ. Και αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς έχει επενδύσει σε έναν έντονο λαϊκισμό, λέει στους πολίτες μόνο αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν. Πιστεύω πως μετά το 2009 δεν πρέπει οι πολίτες να ζούνε στην εικονική πραγματικότητα που ζούσαν, σε αυτή την πλασματική ευημερία. Πρέπει να λέμε αλήθεια στους πολίτες και να λέμε και πράγματα που δεν τους αρέσουν γιατί είναι γεγονός πως η επόμενη τουλάχιστον 10ετία θα είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα και μέσα σε αυτό το κλίμα πρέπει να πορευτούμε εάν θέλουμε να αφήσουμε παρακαταθήκες για τα παιδιά μας. Επειδή όμως τον Έλληνα τον έμαθαν να ακούει τα καλά λόγια και ας γνωρίζει πως είναι ψεύτικα, επενδύει σε αυτό η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, όμως εάν γίνει κυβέρνηση δεν θα της δοθεί περίοδος χάριτος ούτε μιας μέρας. Θα υπάρξει ακόμη μία μεγάλη απογοήτευση από τους πολίτες, οι οποίοι θα αντιληφθούνε πως αυτά που τους έχουν υποσχεθεί δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ή του μεσοπρόθεσμου είναι ελάχιστα αν όχι μηδαμινά και δεν αφορούν τους βασικούς στόχους παρά μόνο τις επιμέρους πολιτικές. Είναι αναγκαίο να πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, άρα να κάνουμε περικοπές που φέρνουν αντιδράσεις. Δυστυχώς επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου κάνουμε κάθε τρεις μήνες που έρχεται η τρόικα και πάντα η επαναδιαπραγμάτευση γίνεται προς το χειρότερο. Άρα μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση δεν θα γίνει για να μπορέσουν οι πολίτες να ζήσουνε καλύτερα αλλά ενδεχομένως να πληρώσουν περισσότερα. Και αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερη ένταση. Αν οι αγανακτισμένοι σήμερα είναι 200.000 αμέσως μετά θα γινόντουσαν 2.000.000.

-Υπάρχει λύση στην υποβάθμιση της Καρδίτσας; Θεωρώ πως βγαίνει προς τα έξω ένας λανθασμένος τρόπος στοχοποίησης. Κάθε τόπος θα πρέπει να παλεύει ο ίδιος, να απολογείται ο ίδιος για τα καλά αλλά κυρίως για τα άσχημα που γίνονται και όχι μονίμως να μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους. Η υποτιθέμενη στοχοποίηση εστιάζεται σε πέντε ζητήματα. Τα δύο πρώτα από τα πέντε θέματα που χρησιμοποιούντα για να φανεί ότι «στοχοποιείται» η Καρδίτσα και υποβαθμίζεται είναι ο Αχελώος σταμάτησε επί Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το γνωρίζω ως πρόεδρος της ΠΑΣΕ. Από τότε το θέμα έχει πάει στα δικαστήρια, στα Ευρωπαϊκά και στο ΣτΕ. Ξεφεύγει πλέον από τα όρια της βούλησης της κυβέρνησης και θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων κι εκεί πρέπει εμείς να δουλέψουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα παρά να κραυγάζουμε μένοντας άπραγοι, κάτι το οποίο θα μας φέρει προ απροόπτων γεγονότων. Το θέμα του Ε65, που είναι και αυτό ένα έργο πάρα πολύ σημαντικό και χρήσιμο για τον τόπο μας, επίσης ξεφεύγει από τις δυνατότητες της χώρας. Μπαίνουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα spreads δηλαδή με το επιτόκιο που μας δανείζουν οι ξένες χώρες. Τότε δανειστήκαμε για να κάνουμε αυτά τα έξι αυτοχρηματοδοτούμενα έργα με χαμηλά επιτόκια και τώρα εκμεταλλευόμενες οι τράπεζες το γεγονός πως η προηγούμενη κυβέρνηση προκήρυξε αυτά τα έργα χωρίς να έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και χωρίς να έχει λύσει τα προβλήματα η πολιτεία σε σχέση με τις καθυστερήσεις στην αρχαιολογία, ζητούν μεγαλύτερα επιτόκια ώστε να ανταπεξέλθουν στον κίνδυνο που υπάρχει. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για στοχοποίηση της Καρδίτσας αφού αφορά την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σήμερα στο σύνολο της χώρας. Πάντως εγώ είμαι αισιόδοξος πως η λύση θα βρεθεί και ο Ε 65 θα προχωρήσει. Όσον αφορά το θέμα των σχολείων, εάν το δει κάποιος αναλυτικά θα καταλάβει πως οι περισσότερες παρεμβάσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα εξατάξια σχολεία είναι εκείνα που παρέχουν καλύτερη εκπαίδευση, πάμε από τα μονοθέσια και τα διθέσια στα εξατάξια, άρα είναι μία κίνηση μεταρρύθμισης η οποία φέρνει καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα κι εξοικονομεί προσωπικό. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε αλλά ως πολίτες δεν είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε πράγματα που μας ξεβολεύουνε, γιατί οι εκπαιδευτικοί για παράδειγμα δυσκολεύονται να πάρουν αποσπάσεις και οι θιγόμενοι φυσιολογικά αντιδρούν. Όσο για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών επειδή τέθηκε το θέμα της δαπάνης, μέχρι το 2010 που ήμουν Νομάρχης και τα προηγούμενα χρόνια ποτέ δεν επιβαρύνθηκε πολίτης γι’ αυτή τη μεταφορά. Το κόστος αυτό το αναλαμβάνει η Ελληνική πολιτεία και αυτό θα κάνει και στο μέλλον. Όσον αφορά το χρόνο μετακίνησης σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνάει τα 20 λεπτά. Πιστεύω πως τα παιδιά με κάθε τρόπο πρέπει να εκπαιδεύονται σε εξαθέσια σχολεία διότι αυτό είναι το καλύτερο. Το άλλο θέμα αφορά το ΤΕΙ Δασοπονίας, για το οποίο έχω αρθρογραφήσει. Θεωρώ καταρχήν πως οι Καρδιτσιώτες δικαίως αισθάνονται αδικημένοι. Σε κάθε περίπτωση επικροτώ την τελική θέση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Δασοπονίας, που ακολουθώντας την συμβουλή της Υπουργού Παιδείας αποφάσισαν να δουλέψουν πάνω στην αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου ώστε το τμήμα να έχει μέλλον αφού καταστεί πιο ελκυστικό στους φοιτητές. Γιατί ας μην κρυβόμαστε ελάχιστοι τον προτιμούσαν. Αυτό το τόνισα και πίκρανα κάποιους ανθρώπους, αλλά οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα για να δουλεύουμε καλύτερα. Τέλος στο θέμα του νοσοκομείου θα έλεγα πως υπάρχει μία μορφή παραπληροφόρησης. Στην Καρδίτσα λένε πως το νοσοκομείο θα πάει στα Τρίκαλα κι εκεί τους λένε το αντίστροφο. Πρέπει να δούμε γιατί αυτές οι κλινικές δεν λειτουργούσαν, πως θα τις βελτιώσουμε , να δούμε πρώτα τις δικές μας αδυναμίες και στη συνέχεια να διαμαρτυρόμαστε. Είμαι πάντως πεπεισμένος ότι η ΜΕΘ που είναι και το βασικό θέμα δεν θα μετακινηθεί, άρα δεν θα υπάρξουν προβλήματα για το νοσοκομείο.

-Η νοοτροπία των Ελλήνων μπορεί να αποδεχτεί μια οικουμενική Κυβέρνηση; Επειδή ο ελληνικός λαός έχει την ωριμότητα και γνωρίζει ότι τα προβλήματα σήμερα είναι μεγάλα και σύνθετα, μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα μπορούσε να πάρει αυτά τα μέτρα, αυτές τις μεταρρυθμίσεις, που θίγουν συγκεκριμένες ομάδες, τα οποία είναι προς όφελος των Ελλήνων και δίνουν προοπτική, πιο εύκολα. Άλλωστε καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις πως οι πολίτες αποδέχονται το να υπάρξουν κυβερνήσεις ευρύτερες του ενός κόμματος. - Ο πολιτικοί είναι εξίσου έτοιμοι με τους πολίτες να αποδεχθούνε μία κυβέρνηση συνεργασίας; Όπως προείπα, μέχρι το 2009 οι πολιτικοί είχαν την αίσθηση ότι εκλέγονται για να κάνουν μεν τη δουλειά τους αλλά μέσα από ένα πρίσμα κοινωνικής ανέλιξης συνεχών παροχών και όντας ευχάριστοι στο κοινωνικό σύνολο. Ο ρόλος του πολιτικού σήμερα πρέπει να αλλάξει . Πρέπει να είναι ρόλος πραγματικής προσφοράς. Να έρχεται ο πολιτικός και απέναντι στους πολίτες. Αν δεν συμβιβαστεί με αυτή την πραγματικότητα καλό θα είναι να μην ασχοληθεί με τα κοινά. Παράλληλα θα πρέπει να είναι έτοιμοι μέσα από αυτό το δύσκολο ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν να μην εκλεγούν την επόμενη φορά. Αυτή η ιδέα εντάσσεται στο πνεύμα της συνεργασίας. Εμείς για παράδειγμα σαν Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αυτό το μοντέλο συνεργασίας με την άλλη πλευρά την τετραετία 2007 – 2010 το υιοθετήσαμε με τον καλύτερο τρόπο και μιλώντας τότε με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που ήταν κυβέρνηση, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία που χαρακτηρίστηκε πιλοτική για ολόκληρη τη χώρα. Είχαμε μια άριστη σχέση και με τους τοπικούς υπουργούς και βουλευτές διότι έτσι υπηρετούσαμε καλύτερα τους πολίτες και πιστεύαμε πως πρέπει να ξεφεύγεις από τα στενά κομματικά όρια όταν θέλεις να εξυπηρετήσεις τους πολίτες που σε έχουν επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση. Επειδή λοιπόν εμείς το εφαρμόσαμε με επιτυχία πιστεύω πως αν οι συνθήκες το επιβάλλουν θα το απο-


Νέοι Καιροί

11

Συνέν τευξη

κατόπιν ωρίμου σκέψεως’’ - Στο χώρο της υγείας τουλάχιστον όμως δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις και πιστεύω πως συμφωνείτε κι εσείς σε αυτό. Συμφωνώ. -Ποιες θα ήταν οι δικές σας κινήσεις; Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως πρέπει όταν τίθενται στο τραπέζι αλλαγές, πρέπει να υπάρχει διάλογος και να τίθενται οι δικές μας παρατηρήσεις. Φέρνοντας ως παράδειγμα τις αλλαγές στην εκπαίδευση, η πρότασή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν να δούμε μία μία τις περιπτώσεις των σχολείων. Πιστεύω για παράδειγμα πως από τις 40 παρεμβάσεις οι 35 είναι σωστές και οι 5 υπερβολικές. Μέσα από το διάλογο θα είχαμε επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα. - Θεωρείτε πως έχουνε γίνει λάθος κινήσεις από τις τοπικές αρχές όσον αφορά το χειρισμό της υποβάθμισης; Θα έλεγα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού στην Καρδίτσα επέλεξε τη σύγκρουση αντί του διαλόγου. Προσπάθησε κατά τη γνώμη μου να λειτουργήσει αντιπολιτευτικά και ήταν κάτι που εμείς δεν το κάναμε τα χρόνια που ήμουνα Νομάρχης με αποτέλεσμα αυτή η έλλειψη διαλόγου να φέρει μια διάσταση. Θα έπρεπε από την αρχή να επιμείνουν στο διάλογο, να έχουν συγκεκριμένες και ξεκάθαρες προτάσεις, να μην έχουν συνολική απόρριψη, διότι η συνολική απόρριψη οδηγεί την άλλη πλευρά να εφαρμόσει την αρχική της πρόταση χωρίς βελτιώσεις. Ενώ μέσα από το διάλογο έχεις τη δυνατότητα να κερδίσεις αρκετά. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν υπάρχουν ευθύνες. -‘’Αγανακτισμένοι’’ στην Καρδίτσα. Αγανακτούν για τους ίδιους λόγους της υπόλοιπης Ελλάδας; Υπάρχουν πιστεύω διαφορετικές κατηγορίες αγανακτισμένων. Αυτοί οι οποίοι πρέπει να είναι αγανακτισμένοι είναι οι νέοι άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά και οι άνεργοι που χάσανε τη δουλειά τους. Όλοι οι άλλοι που εργαζόμαστε και χάνουμε ένα μέρος της ευημερίας που είχαμε νομίζω πως θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα γιατί ιδιαίτερα ο δημόσιος τομέας διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο που παράγει παντού ελλείμματα, χρήζει πάρα πολύ μεγάλης βελτίωσης και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολιτεία εξοικονομώντας αυτούς τους πόρους πρέπει να στηρίξει τους ανθρώπους που χάνουν το σύνολο της δουλειάς τους και ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε μια ηλικία της τάξης των 50 ετών και έχουν πολλές υποχρεώσεις. Παράλληλα μέσα από τις οικονομίες κλίμακας να στηρίξει την ανάπτυξη να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα ώστε τα νέα παιδιά να δούνε προοπτική. Με την έννοια αυτή πρέπει να πω πως συμφωνώ με το 3% της κράτησης υπέρ των ανέργων αρκεί να προστεθεί στο υπάρχον ποσό που διατίθεται σήμερα. Όσο για την Καρδίτσα, θεωρώ πως δεν έζησε με την ίδια βιαιότητα την οικονομική αλλαγή όπως την έζησε η Αθήνα και οι άλλες μεγάλες πόλεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και εδώ δεν είχαμε μειώσεις. Κι αυτό διότι στον αγροτικό τομέα που στηρίζει την οικονομία τα πράγματα πήγανε καλύτερα την περσινή χρονιά. Είχαμε καλύτερη τιμή στο καλαμπόκι και στο βαμβάκι και ταυτοχρόνως μέσα από τις επιστροφές του ΦΠΑ για το πετρέλαιο ο αγροτικός τομέας από τα καλύτερα εισοδήματα της δεκαετίας τα οποία στήριξαν την τοπική αγορά. Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν έχουμε εδώ έντονες αντιδράσεις από αγανακτισμένους. Όσον αφορά το ίδιο το κίνημα των αγανακτισμένων είναι σημαντικό βλέποντάς το με την οπτική της συμμετοχής του πολίτη. Αν μείνει στα όρια της διαμαρτυρίας θα έλεγα πως δεν με εκφράζει. Αν όμως θελήσουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους συμμετέχοντας μέσα από κάποια ψηφοδέλτια για να δηλώσει την παρουσία του, τότε το βλέπω θετικά γιατί οι πολίτες πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά. Ακόμη αν δεν θελήσουν να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι να αφιερώσουν πολύ χρόνο για κάνουν τις πολιτικές τους επιλογές. Γιατί ο κόσμος αφιερώνει πολύ χρόνο σε μικρά πράγματα και μόνο λίγα λεπτά για να επιλέξει Νομάρχη, Δήμαρχο ή Βουλευτή.

- Αυτό εκφράζεται και ως παράπονο για τις περιφερειακές εκλογές και τις επιλογές των Καρδιτσιωτών; Τα χαρακτηριστικά των περιφερειακών εκλογών είναι διαφορετικά. Κάποιοι ψήφισαν διαμαρτυρόμενοι για το μνημόνιο και όχι για την αυτοδιοίκηση, πολλοί δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τον κομματικό εναγκαλισμό κι έκαναν αυτού του είδους τις επιλογές. Παρ’ όλα αυτά στον πρώτο γύρο που κρίθηκε το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το αποτέλεσμα της Καρδίτσας ήταν το καλύτερο σε επίπεδο Θεσσαλίας και με την έννοια αυτή υπήρξε αναγνώριση από τους πολίτες για το έργο που παράξαμε και εκτιμώ πως αν είχαμε ξανά νομαρχιακές και όχι περιφερειακές εκλογές το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη καλύτερο για μας. Δεν εκφράζω κάποιο παράπονο. Πιστεύω πως οι πολίτες ως σύνολο δίνουν στον καθένα αυτό που του αξίζει. Επιμένω όμως πως πρέπει να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο όταν κάνουν τις επιλογές τους. - Μιλήστε μας για το πρόγραμμα για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας Ήταν μία επιτυχία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που ξεκίνησε από το 2009 μαζί με το Ογκολογικό Ίδρυμα και πετύχαμε το 2010 να γίνουν δωρεάν οι εξετάσεις για καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας που είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το κόστος αλλά και για την παρότρυνση της γυναίκας να κάνει αυτές τις εξετάσεις αλλά και να συνεχίσει και στο μέλλον ώστε να μην χάνονται άδικα ζωές. Οι 6.000 γυναίκες που εξετάστηκαν δωρεάν στο Δήμο Καρδίτσας, και τώρα το πρόγραμμα συνεχίζεται στο Δήμο Μουζακίου και στη συνέχεια και αλλού, θεωρώ πως ήταν μεγάλη επιτυχία και όσον αφορά το πρόγραμμα αλλά και την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μένει στενά μόνο στις αρμοδιότητες που έχει αλλά να κάνει και άλλου είδους παρεμβάσεις. Εμείς σαν διοίκηση προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο όχι μόνο με τα ζητήματα υγείας αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τα τοπικά προϊόντα. Οι απορροφήσεις σε έργα κατά τη δική μας 4ετία ήταν διπλάσια από τις 2 προηγούμενες και αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητά μας. -Λίμνη Πλαστήρα. Έχετε δώσει πολλές μάχες μέχρι τώρα. Γίνεται σωστή διαχείριση των υδάτων; Τα 4 χρόνια που υπηρετήσαμε την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπαθήσαμε να κάνουμε και συνετή διαχείριση του νερού και να περάσουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας της συνετής διαχείρισης του νερού γιατί είναι ένα είδος σε ανεπάρκεια. Κάθε χρόνο μπαίνουνε στη Λίμνη 133.000.000 κυβικά, και με βάση αυτή τη μέση εισροή, εξοικονομήσαμε στη Λίμνη Πλαστήρα αυτά τα 4 χρόνια 110.000.000 κυβικά και την αφήσαμε στην ανώτερη στάθμη. Με τις φετινές μη αναμενόμενες βροχοπτώσεις υπερχείλισε η λίμνη. Η φετινή άνοιξη ήταν η πιο βροχερή των τελευταίων 50 ετών και δεν χρειάστηκε να ποτίσουν οι αγρότες με αποτέλεσμα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο να λειτουργεί μόνο για παροχή ενέργειας. Αν όμως δεν συνεχιστεί η λογική της συνετούς διαχείρισης των υδάτων, μπορεί κάλλιστα μέσα σε 2 χρόνια με κακή διαχείριση και μικρές βροχοπτώσεις η στάθμη να κατέβει χαμηλά. Άρα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως η οικονομία γίνεται όταν έχεις νερό. Όσον αφορά το φράγμα, επειδή η λίμνη έχει πλούσια βλάστηση και δεν έχει μεγάλες διαβρώσεις θα ξεπεράσει το όριο ζωής της που αρχικά ήταν 80 χρόνια . Φαίνεται μέχρι στιγμής πως δεν έχει πολλά φερτά υλικά στον πυθμένα της βάσει των μετρήσεων, μάλιστα είναι πολύ λίγα σε σχέση με τα 50 χρόνια που έχουν περάσει από την κατασκευή του φράγματος, άρα τουλάχιστον για άλλα 50 χρόνια θα μπορεί να μας παρέχει τις υπηρεσίες και ως φυσικό περιβάλλον, ως τόπος προορισμού, ως παραγωγή ενέργειας αλλά και ως ύδρευση και άρδευση. Το φράγμα δεν φαίνεται να διατρέχει κινδύνους όπως και ο αγωγός προσαγωγής για την ύδρευση, άρα δεν συντρέχει λόγος παρεμβάσεων όσον αφορά τη στατική επάρκεια. Για την αισθητική πλευρά η ΔΕΗ ξεκίνησε κάποιες προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν.

Να θυμίσω ότι πέρσι η λίμνη βραβεύτηκε ως ο πιο δημοφιλής προορισμός περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και αυτό είναι και μία απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως η κατασκευή φραγμάτων είναι ενάντια στο περιβάλλον. Για τους πολίτες εδώ η λίμνη είναι ένας επίγειος παράδεισος. Άρα όταν σωστά παρεμβαίνει ο άνθρωπος δεν αλλοιώνει τη φύση αλλά φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. -Τι οδήγησε σε αυτόν τον έντονο ‘’διάλογο’’ μέσω των ΜΜΕ με τον κ. Τσιάκο και που κατέληξε; Ο έντονος διάλογος ξεκίνησε από μία λάθος τοποθέτηση της πλειοψηφίας της περιφέρειας η οποία προσμετρούσε τις υποχρεώσεις και τις θετικές παρεμβάσεις που είχε κάνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση όχι μόνο στη θητεία μου αλλά και η προηγούμενη του κ. Αναγνωστόπουλου, όλα τα προγράμματα που είχαμε φέρει στο νομό και τα οποία είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και βάση για να δουλέψει η νέα αρχή, σαν βάρος, σαν δυσκολία, σαν χρέη όπως τα ονόμασαν. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ, ΠΙΝΔΟΣ και ΕΣΠΑ. Είχαμε την τύχη να είμαστε ο μοναδικός νομός στη Θεσσαλία που είχε το πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ που ήταν 42.000.000 ευρώ από τα οποία είχαμε υλοποιήσει τα 27 εκατ. Και μένουν 15 για να ολοκληρωθεί έργο σε βάθος χρόνου. Το ίδιο και με το ΠΙΝΔΟΣ που ήταν 13 εκατ. που με τις δημοπρασίες έγιναν 8, ξοδέψαμε τα 5 και κάτι και μένουν άλλα τρία εκατομμύρια και ήδη το ένα τρίτο από αυτά έχει ήδη δοθεί. Τα προσμετρούσαν σαν χρέη γιατί έχουν γίνει συμβάσεις για έργα που θα εκτελεστούν . Δεν είναι χρέη είναι ευκαιρίες για να μπορέσει να παράγει έργο χωρίς να χρειαστεί να τα διεκδικήσει γιατί τα διεκδίκησαν κάποιοι άλλοι νωρίτερα. Ακόμα πιο έντονο είναι ότι αφορά το ΕΣΠΑ. Εμείς είχαμε εντάξει τα περισσότερα έργα από τις 4 νομαρχίες της Θεσσαλίας. Ακόμη και αυτό η περιφέρεια το ονόμασε χρέος. Προφανώς ήταν μια πολύ άδικη αντιμετώπιση που αργότερα ο κ. Αγοραστός κατάλαβε πως δεν ήταν ορθή τοποθέτηση και δικαίως μπήκαμε κι εμείς στους «αγανακτισμένους» και υπήρξε αυτή η λογομαχία. Γιατί αντί η νέα αρχή να μας αποδώσει τα εύσημα για την προίκα που της αφήσαμε, προσπάθησε να το παρουσιάσει σαν βάρος. Εγώ τους προκάλεσα να βρούνε ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί και δεν έχει αντίστοιχους πόρους και τις αντίστοιχες υπογραφές από την πολιτεία. Σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη της πλειοψηφίας να προάγει τη συνεργασία και τη συναίνεση. Πρέπει η πλειοψηφία να έχει υπομονή ακόμη κι αν ακούσει μια φωνή υπερβολική, γιατί ο ρόλος της είναι να ενώνει και να συνθέτει όχι να διαχωρίζει με τεχνητό τρόπο. Η περιφέρεια ξεκίνησε με λάθος τρόπο προσπαθώντας να θίξει τον αντίπαλο και όχι να τον πάρει με το μέρος της. Από την πλευρά μου , στο περιφερειακό συμβούλιο και στην οικονομική επιτροπή, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Επίσης έχω κάνει συζητήσεις με τον κ. Αγοραστό ώστε αυτό το κλίμα έντασης να μειωθεί και συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση. -Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Υπάρχει η σκέψη για μία υποψηφιότητα ως βουλευτής; Εάν τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά και οι συνθήκες επιτρέπουν να είμαι χρήσιμος για τον τόπο, θα εκδηλώσω ενδιαφέρον να είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για το κοινοβούλιο. Η απόφαση για αυτό όμως ανήκει στα κομματικά όργανα. - Σε ποιο πολιτικό χώρο θα εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας; Αν τελικά θέσω υποψηφιότητα θα το κάνω με την πολιτική παράταξη που υποστηρίζω μέχρι τώρα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και εύχομαι να υπάρχουν πάντα συμπολίτες μας που να μπορούν να προσφέρουν στην Καρδίτσα αντίστοιχο έργο με το δικό σας.


12

Αγροτικά Νέα μείωση της παραγωγής κάτω από τους 300.000 τόνους φοβούνται οι αμπελουργοί

«Λαβωμένα» από τον περονόσπορο φέτος τα αμπέλια

Κ

αίριο χτύπημα από τον περονόσπορο έχει δεχθεί φέτος ο ελληνικός αμπελώνας όπου σε συνδυασμό με τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την χώρα φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε μείωση της παραγωγής. Τα προβλήματα είναι πιο έντονα στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, την Θεσσαλία αλλά και την Αττική ενώ οι περιοχές που φαίνεται να βγαίνουν με τις λιγότερες ζημιές στον φετινό τρύγο είναι η Βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου και ένα μεγάλο ποσοστό των νησιών του Ιονίου. Την ίδια στιγμή οι αμπελουργοί σε όλη την χώρα βρίσκονται στην διαδικασία ψεκασμών ώστε να αντιμετωπίσουν τον περονόσπορο. Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρει ο διευθυντής της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης,: «οι αμπελουργοί είναι εξοντωμένοι οικονομικά και σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που εισέπραξαν από το προϊόν σταματούν τους ψεκασμούς. Ένα ακόμα πρόβλημα που επιδεινώνει την κατάσταση είναι ότι οι αμπελουργοί που είχαν πληρωθεί πολύ χαμηλά δεν είχαν προβεί σε καλλιεργητικές φροντίδες οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα αντιμετωπίζεται ακόμα πιο δύσκολα». Μετά την περσινή μειωμένη παραγωγή οίνου (300.000 τόνους), πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι φέτος λόγω των προβλημάτων που προαναφέραμε οδηγούμαστε σε μια νέα μείωση η οποία θα είναι καταστροφική για τον αμπελοοινικό τομέα.

Θεσσαλία - Καρδίτσα Και προσθέτει: «Στην Θεσσαλία στον Τύρναβο και την Αγχίαλο έχουν σημαντικά προβλήματα. Ειδικά ο Τύρναβος στην περιοχή του Δαμασίου. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε έντονες βροχοπτώσεις με απότομη ηλιοφάνεια και στην Αγχίαλο με αποτέλεσμα να εντείνονται τα προβλήματα. Στην Καρδίτσα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα τα προβλήματα όμως αυτά σχετίζονται με ένα κοκτέιλ καιρικών συνθηκών στο οποίο συμμετέχουν τα χιλιοστά βροχοπτώσεων, το ποσοστό υγρασίας, η ηλιοφάνεια και οι άνεμοι. Αυτά τα τέσσερα στοιχεία παρουσιάζουν πρωτογενή ανάπτυξη του μύκητα και μετά δευτερογενή ανάπτυξη του μύκητα. Για παράδειγμα στο Δαμάσι Τυρνάβου υπάρχει και δευτερογενή ανάπτυξη εκεί έχει πληγεί το 50% της παραγωγής».

Βοιωτία - Αττική - Κάρυστος Επίσης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ: «Στην περιοχή της Βοιωτίας έχουμε κατά τόπους μεγάλα προβλήματα. Ειδικότερα στις περιοχές Άρμα, Θεσπιές και Άσκρη έχουμε μεγάλα προβλήματα ενώ η παραγωγή επλήγη από χαλαζόπτωση. Στην Αττική, στα Σπάτα και το Μαρκόπουλο έχουμε επίσης μεγάλα προβλήματα ενώ στο Κορωπί δεν έχουμε έντονο φαινόμενο. Στα Μέγαρα προς το παρόν δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Στην Κάρυστο είχαμε πλημμύρες και βρέχει ακόμα με αποτέλεσμα οι αμπελουργοί να μην μπορούν να μπουν στα αμπέλια ώστε να ψεκάσουν».

Πελοπόννησος Κατεβαίνοντας στον χάρτη τα προβλήματα με τον περονόσπορο φαίνεται ότι εντείνονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Κορδοπάτη: «στην Πάτρα υπάρχει περονόσπορος και το ερώτημα είναι αν τα σταφύλια θα αντέξουν παρά τους ψεκασμούς. Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όταν ο περονόσπορος γίνεται ανθεκτικός στους ψεκασμούς και τα φάρμακα, βγάζει ανθεκτικότερα στελέχη και οι παραγωγοί δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Στην Νεμέα επίσης έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Άλλες περιοχές με ανάλογα προβλήματα είναι η Μεσσηνία και η Ηλεία».

Νησιά Αιγαίου Όσον αφορά στα νησιά - σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΟΣΟΕ - η Σάμος έχει ελάχιστο πρόβλημα, το ίδιο και η Λήμνος. Η Σαντορίνη δεν έχει πρόβλημα, η Πάρος και η Ρόδος δεν έχουν επίσης μεγάλα προβλήματα από περονόσπορο. Σε όλες αυτές τις περιοχές όμως παρεμβαίνουν με ψεκασμούς οι αμπελουργοί.

Κρήτη - Ιόνιο Ωστόσο η εικόνα στην Κρήτη εμφανίζεται πολύ άσχημη. «Όσον αφορά την Κρήτη τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα. Ειδικότερα, στην Σητεία κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα (πάνω από 50%). Το ίδιο και στις Αρχάνες, τα Πεζά και το Ηράκλειο», τονίζει ο κ. Κορδοπάτης. Τέλος η Ζάκυνθος φαίνεται ότι έχει περονόσπορο αλλά είναι διάσπαρτος. Το ίδιο συμβαίνει και στην Λευκάδα και την Κεφαλονιά. Υπάρχουν ζημιές αλλά δεν είναι εκτεταμένες.

Μείωση παραγωγής Σύμφωνα με όσα ανάφερε ο διευθυντής: «Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα να κάνουμε προβλέψεις αυτό που φαίνεται είναι ότι φέτος θα έχουμε μείωση της παραγωγής. Ο καιρός θα δείξει βέβαια τι παιχνίδι θα “παίξει” στα αμπέλια. Αυτή την στιγμή μιλάμε για 20% 30% μείωση σε σχέση με την περσινή. Πέρσι είχαμε 300.000 τόνους κρασιού έναντι 380.000 τόνων που είναι η κανονική. Αν πέσουμε κάτω από τους 300.000 τόνους δεν θα έχουμε κρασί να πιούμε. Ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Οι τιμές πέρσι ήταν οι χειρότερες τιμές των τελευταίων 20 ετών και οδήγησαν τους παραγωγούς στο να μην τρυγήσουν. Άλλοι αμπελουργοί κάλεσαν τους οινοποιούς να πάρουν τσάμπα τα σταφύλια εφόσον επιβαρυνθούν τα έξοδα συγκομιδής».

Γνωριμία με τα αγροτικά προϊόντα της Καρδίτσας Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προώθηση και την προβολή των τοπικών προϊόντων της Θεσσαλίας, τόσο στην υπόλοιπη χώρα όσο και στις διεθνείς αγορές ετοιμάζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Επιμελητηρίου εξετάστηκαν οι προτεινόμενες δράσεις, οι απαιτούμενες προδιαγραφές, οι κατευθύνσεις πιστοποίησης των επιχειρήσεων, αλλά και κάποιες λύσεις τόνωσης και στήριξης της τοπικής αγοράς. Σύμφωνα με όσα συμφώνησαν οι παραβρισκόμενοι, οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν

για την επίτευξη του στόχου είναι οι εξής: 1. Η τοπική γαστρονομική παράδοση: θα γίνει προώθηση της Τοπικής Διατροφής ως τρόπος ζωής 2. Η υγεία: θα προβληθεί η συμβολή της Τοπικής Διατροφής στην βελτίωση του επίπεδου υγείας, ως μέσο θεραπείας αλλά και πρόληψης 3. Τα τοπικά προϊόντα: θα γίνει προσπάθεια για την βελτίωση της ποι΄τητας των τοπικών προίόντων μέσω της στήριξης για τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών παραγωγής (σε παραγωγή, μεταποίηση, διανομή) 4. Το περιβάλλον: θα προωθηθεί η «πράσινη ανάπτυξη» του νομού, προβάλλοντας την Καρδίτσα ως έναν τόπο με καθαρό περιβάλλον και μεγάλη βιοποικιλότητα, όπου παράγονται μοναδικά, ασφαλή και υγιεινά προϊόντα 5. Ο πολιτισμός: θα προωθηθεί η Τοπική Διατροφή ως αναπόσπαστο κομμάτι του Καρδιτσιώτικου πολιτισμού και θα συνδεθεί με τις τοπικές αξίες 6. Ο τουρισμός: θα προωθηθεί ο γαστρονομικός τουρισμός στο νομό Καρδίτσας, βασισμένος στα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και στην Τοπική Κουζίνα.

Νέοι Καιροί

Από τον Ιούλιο οι αιτήσεις για τα αντιχαλαζικά δίχτυα Μέσω ΕΛΓΑ – όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια – και όχι μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», θα πραγματοποιηθεί τελικά το Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας του 2011, που επιδοτεί την αγορά και εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτυών και αντιπαγετικών ανεμιστήρων. Αυτό επιβεβαιώνει στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Χρήστος Χατζηαντωνίου τονίζοντας ότι ο λόγος αυτής της αλλαγής είναι το γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν θέλει να χάσει την χρονιά, μιας και η ένταξη στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» είναι μια χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει έως τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου μήνα. «Για το 2011 θα πάμε τελικά με την γνωστή διαδικασία μέσω ΕΛΓΑ. Ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι ότι η ιστορία με το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» φαίνεται να καθυστερεί και εμείς δεν έχουμε σκοπό να χάσουμε την χρονιά. Στόχος είναι στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο να εκδώσουμε πρόγραμμα για την αντιχαλαζική προστασία του 2011», μας αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ. Και προσθέτει: «Διότι αν μας πάει το «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στον επόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα χάσουμε την χρονιά. Όσον αφορά το Πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας για το 2012 θα δούμε στο μέλλον ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Ίσως ελέγξουμε λίγο τις προδιαγραφές και γίνουν λίγο πιο αυστηρές. Τα χρήματα είναι της ίδια τάξεως, περίπου στα 10 εκατ. ευρώ. Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι το 2010 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που ενέκρινε για επιχορήγηση ο ΕΛ.Γ.Α. ήταν: -O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό, -Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους -Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς, των αμπελοειδών καθώς και της ροδιάς από το χαλάζι.

Κουπόνια για ανέργους από την Pepsico-HBH Στην έκδοση 50.000 κουπονιών αξίας 0,40 ευρώ για όλα τα προϊόντα της προχώρησε η PepsiCo-HBH στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για εκπτώσεις σε εγγεγραμμένους ανέργους. Τα κουπόνια θα ισχύσουν για όλα τα προϊόντα της PepsiCo-HBH, δηλαδή: Pepsi, 7UP, HBH, Lipton Ice Tea, τα οποία θα ισχύουν για όλους τους τύπους και τα μεγέθη συσκευασιών. Αντίστοιχος αριθμός κουπονιών (50.000) ίδιας αξίας (0,40€) θα προσφερθεί και για τα προϊόντα της Tasty, δηλαδή: Lay’s, Cheetos, Tasty Snacks, Ruffles και για όλα τα μεγέθη των συσκευασιών, επίσης. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συνεργαζόμενα super market θα διαθέτουν σχετική σήμανση (αφίσες), ενώ τα κουπόνια θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι από τη διεύθυνση του καταστήματος με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ. Οι συνεργαζόμενες αλυσίδες super market είναι: • Carrefour Μαρινόπουλος • Βερόπουλος • Σκλαβενίτης • ΑΒ Βασιλόπουλος • My Market • ΙΝΚΑ (Κρήτη) • Γρηγοριάδης (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα) Σημειώνεται ότι κάθε ένα κουπόνι θα ισχύει για την αγορά μιας συσκευασίας και η προσφορά δεν ανταλλάσσεται με χρήματα σε μετρητά. Επίσης, τα κουπόνια θα ισχύουν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, ενώ η εξαργύρωσή τους θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011.


Νέοι Καιροί

13

Πολιτικά Δρώμενα

Η «νέα» ανασχηματισμένη κυβέρνηση Και τα παρελκόµενα

Μ

ετά το ολονύχτιο κόψιμο και ράψιμο τελικά ανακοινώθηκε η «νέα» κυβέρνηση. Αλλάζοντας ο Μανωλιός και βάζοντας τα ρούχα του αλλιώς σχηματίστηκε το εξής κυβερνητικό σχήμα: Αντιπρόεδροι Κυβέρνησης: Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος Υπουργός Εσωτερικών: Χάρης Καστανίδης Υφυπουργός: Πάρις Κουκουλόπουλος Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Δημήτρης Ρέππας Υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης): Παντελής Τζωρτζάκης Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας Υπουργός Οικονομικών: Ευάγγελος Βενιζέλος Αναπληρωτής υπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης Αναπληρωτής υπουργός: Παντελής Οικονόμου Υπουργός Εξωτερικών: Σταύρος Λαμπρινίδης Αναπληρώτρια Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Υφυπουργός: Δημήτρης Δόλλης Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Πάνος Μπεγλίτης Υφυπουργός: Κώστας Σπηλιόπουλος Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Αναπληρωτής υπουργός: Χάρης Παμπούκης Αναπληρωτής υπουργός: Σωκράτης Ξυνίδης Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης Υπουργείο Περιβάλλοντος: Γιωργός Παπαπακωνσταντίνου Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Σηφουνάκης Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: Αννα Διαμαντοπούλου Αναπληρωτής Υπουργός: Φώφη Γεννηματά Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Γιάννης Ραγκούσης Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Κουτρουμάνης Υφυπουργός: Γιάννης Κουτσούκος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανδρέας Λοβέρδος Υφυπουργός: Μιχάλης Τιμοσίδης Υφυπουργός: Χρήστος Αΐδόνης Υφυπουργός: Μάρκος Μπόλαρης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Κώστας Σκανδαλίδης Υφυπουργός: Γιάννης Δριβελέγκας Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μιλτιάδης Παπαϊωάννου Υφυπουργός: Γιώργος Πεταλωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Χρήστος Παπουτσής Υφυπουργός: Μιχάλης Όθωνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος Υφυπουργός: Γιώργος Νικητιάδης Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ηλιας Μόσιαλος

‘’Χθες’’ παραιτούνταν, ‘’σήµερα’’ υπουργοποιήθηκε Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Κώστα Σπηλιόπουλου στην θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Όχι βέβαια, επειδή του λείπει κάτι του ανθρώπου ή δεν έχει τις ικανότητες να αντεπεξέλθει στα νέα του καθήκοντα (άλλωστε θα δώσει τις εξετάσεις του και θα φανεί), αλλά διότι στους διαδρόμους της Βουλής το

όνομά του «έπαιζε,» ως ο επόμενος βουλευτής μετά τον κ. Νασιώκα, που θα υπέβαλε την παραίτησή του, με τις κακές γλώσσες να υποστηρίζουν πως είχε συντάξει και το σχετικό κείμενο! Τελικά, όμως, η νύχτα ήταν μεγάλη και είχε εκπλήξεις όπως αυτή του κ. Σπηλιόπουλου, αλλά και του Παντελή Οικονόμου που τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προφανώς για να απορροφήσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις, μιας και διατηρεί άριστες σχέσεις με τους «συνήθεις ύποπτους» διαφωνούντες.

Μιχελάκης: «Κυβέρνηση υπό προθεσµία» Άμεση ήταν η αντίδραση των κομμάτων στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με γραπτή ανακοίνωση αντέδρασε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία, με τον κ. Μιχελάκη να σχολιάζει πως η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης αποτελεί ομολογία αποτυχίας του ίδιου του πρωθυπουργού. Χαρακτήρισε τη νέα σύνθεση «κυβέρνηση υπό προθεσμία» η οποία θα κληθεί να εργαστεί πάνω στα ίδια μέτρα, τα οποία οδήγησαν σε αδιέξοδο και αποτυχία. Υπογράμμισε τέλος, ότι ο κ. Παπανδρέου με την απόφαση του ανασχηματισμού παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, ωστόσο οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν, κατά τον κ. Μιχελάκη, αφορούν πρόσωπα και όχι την ουσία της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα. Η δήλωση του κ. Μιχελάκη έχει ως εξής: «Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία «ανασχηματισμό». Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του. Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου. Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο. Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική». ΚΚΕ: «Κυβέρνηση πλουτοκρατίας» «Ως «μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζει: «τώρα λαϊκή – πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό». ΣΥΝ: «Κυβέρνηση κατάρρευσης» Ο Συνασπισμός τονίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό», αναφέρει σχόλιο του Συνασπισμού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ωστόσο σημειώνει ο ΣΥΝ, «τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της». Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευσ,η ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή «εθνική»

προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους» και καταλήγει: «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του». ΛΑΟΣ: «Κυβέρνηση βαθύ ΠΑΣΟΚ» Κυβέρνηση βαθύ ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος το ΛΑΟΣ «Από μία οικουμενική Κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία Κυβέρνηση «βαθύ ΠΑΣΟΚ»”, υπήρξε το πρώτο σχόλιο του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. «Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα, ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Δημ. Αριστερά: «προσωρινός εξωραϊσμός για την εικόνα της κυβέρνησης» «Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει», ήταν το σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, για τον οποίο σημειώνει ότι «το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας» που «δεν θα έχει αντοχή».

«Αυθαίρετη» οµιλία πριν τον ανασχηµατισµό από τον Πρωθυπουργό Σημαντικά και ανεπανόρθωτα έχει πληγεί η προσωπικότητα του Πρωθυπουργού, παρ’ όλα αυτά όμως ο ίδιος στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σαν να μην υπήρξε προηγούμενο. Η αμφισβήτηση προέρχεται από όλους τους πολιτικούς χώρους αλλά και μέσα από το ίδιο το κυβερνών κόμμα. Γι’ ακόμη μια φορά περιμέναμε να μας διαφωτίσει ο κ. Παπανδρέου για την όλη κατάσταση αλλά εκείνος προτίμησε να μιλήσει με γενικολογίες για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας. «Είναι ώρα μάχης και δεν έχουμε την πολυτέλεια να φυγομαχήσουμε», υπογράμμισε. «Η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευθύνη, αλλά η ευρύτερη συναίνεση θα έδινε επιπλέον διαπραγματευτική δύναμη», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. «Όταν άλλα κοινοβούλια αποφασίζουν με ευρύτατη πλειοψηφία να δανείσουν την Ελλάδα, δεν μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να μη μπορούμε να συνεννοηθούμε», είπε εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας. «Εγώ, ο Γιώργος Παπανδρέου, πάντα έβαζα το συμφέρον το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα», ανέφερε πως είπε στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τορπίλισε τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας με επικοινωνιακή διαχείριση και θέτοντας δημοσίως όρους που δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί. «Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο του καθήκοντος, μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ», είπε επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης και υποβολής αιτήματος για ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή. Συνεχίζοντας είπε οτι οι αλλαγές είναι επώδυνες αλλα «όσο πιο γρήγορα τις κάνουμε τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε απο την κρίση».


Νέοι Καιροί

14

Οικονομία

Δεν θα πτωχεύσει η Ελλάδα Με την κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς , μίας εκ των ισχυρότερων, έως το 2008, επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ, που συνέβαλλε τότε στην παγκόσμια οικονομική κρίση, συγκρίνει σε τηλεγράφημα του το Ρόϊτερς, την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και η κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας, αποτελούν αντικείμενο ποικίλων αναλύσεων ξένων πρακτορείων μεταξύ άλλων. Μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Ρόιτερς, μετέδωσε σχετικό δελτίο, καταγράφοντας την πορεία της Ελλάδας που οδήγησε στην πολιτική

ΔΝΤ: «Κάντε τις μεταρρυθμίσεις

που έχουν συμφωνηθεί» Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε σήμερα με ανακοινωθέν του ότι συναρτά τη συνέχιση της βοήθειάς του στην Ελλάδα με την υιοθέτηση των υπεσχημένων μέτρων οικονομικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα, η οποία είχε συμφωνηθεί να δοθεί με αντάλλαγμα την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει το ίδιο ανακοινωθέν. Το ΔΝΤ εκφράζει, συγχρόνως, την αισιοδοξία του για την συνέχιση των χρηματοδοτήσεων, που προβλέπουν οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας. «Οι διαβουλεύσεις, με σκοπό να εξασφαλιστεί μία πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος (δανεισμού) προοδεύουν, και προβλέπουμε μία ευτυχή κατάληξη στο θέμα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο (των υπουργών Οικονομικών) της ευρωζώνης», αναφέρει το ανακοινωθέν του ΔΝΤ. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν εκ νέου την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο. Η μηνιαία σύγκληση του ίδιου οργάνου, θα γίνει την 11η Ιουλίου, αυτήν τη φορά στις Βρυξέλλες. Το ΔΝΤ υπενθύμισε σήμερα ότι προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη, κατά σειράν, δόση του δανείου των 30 δισ. ευρώ, το οποίο τον Μάιο του 2010 είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, προαπαιτείται η έγκριση του Διοικητικού συμβουλίου του.

και οικονομική κρίση. Μεταξύ άλλων επισημαίνει την στήριξη της γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση της χώρας και καταλήγει στο συμπέρασμα πως, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, οι ηγέτες του κόσμου δεν θα επιτρέψουν η κρίση της Ελλάδας να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα να επαναληφθεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση παρόμοια με εκείνη που προκάλεσε η κατάρρευση της Λίμαν Μπράδερς.

Μ.Νούναν: “Η Ελλάδα θα λάβει βραχυπρόθεσµη βοήθεια” Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν εκτιμά πως η Ελλάδα μπορεί να λάβει βραχυπρόθεσμη βοήθεια, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της μέχρι το φθινόπωρο, πριν από τη διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών για μακροπρόθεσμο δανεισμό. “Δεν περιμένω ότι η απόφαση θα είναι μία λύση με τριετή χρονικό ορίζοντα ή ένα τριετές πρόγραμμα, που ήταν η πρόθεση πριν από λίγους μήνες”, σημείωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Bloomberg. “Μου φαίνεται ότι θα υπάρξει ένας διακανονισμός, ώστε η Ελλάδα να φθάσει μέχρι το φθινόπωρο και μετά θα υπάρξει ένας άλλος γύρος συνομιλιών”, πρόσθεσε.

RE/MAX ΓΑΙΑ Συνεργάτης: Ταμπάκος Αθανάσιος Τηλέφωνο: 2441080900-1

1. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ενοικιάζεται διαμέρισμα 48τμ 2ου ορόφου πλήρως ανακαινισμένο με 1 υ/δ και αυτονομία θέρμανσης σε πολύ κεντρικό δρόμο της πόλης (2313) 2. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αυτοτελές κτίριο αποτελούμενο από ισόγειο κατάστημα 55τμ και διαμέρισμα 1ου ορόφου 55τμ επί της οδού Καραϊσκάκη (2013) 3. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται κατάστημα 96τμ στο Αθλητικό Πάρκο (2713) 4. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 308τμ Γ΄ζ’ωνης πλησίον 10ου Δημοτικού Σχολείου (1813) 5. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 340τμ Γ΄ζώνης επί της Λ.Δημοκρατίας (2213) 6. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 480τμ ανατολικό κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση στην περιοχή Ζαχαριώτες (2113) 7. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 3069τμ επάνω στο δρόμο Καρδίτσας-Δέλτα στο ύψος του Προδρόμου κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση (1018-16) 8. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται οικόπεδο 1.000τμ με δυνατότητα κατάτμησής του σε 2 οικόπεδα των 500τμ έκαστο άρτια και οικοδομήσιμα στον οικισμό Αγίου Αθανασίου στο Λάμπερό (1018-1) 9. ΚΑΡΔΙΤΣΑ Πωλείται αγρός 5στρ στο δρόμο ΚαρδίτσαςΜέλισσας (2613) 10. ΒΑΤΣΟΥΝΙΑ Πωλείται μονοκατοικία 5ετίας πολυτελούς κατασκευής 112τμ με 3 υ/δ-μπάνιο-wc-τζάκι-αποθήκη-bbq σε οικόπεδο 870τμ με καταπληκτική θέα κατάλληλη και για ξενώνα 15χλμ από Λίμνη Πλαστήρα και 15χλμ από Περτούλι στη Βατσουνιά (1018-15) 11. ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 80τμ ανατολική με 2 υ/δ-τζάκι-αυτονομία θέρμανσης-αποθήκηparking και θέα στη θάλασσα στην Κουτσουπιά (1613) 12. ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 117τμ ανατολική με 3 υ/δ-λουτρό-wc-τζάκι-αυτονομία θέρμανσης-αποθήκη-parking σε οικόπεδο 600τμ στο Καστρί Λουτρό (1713) 13. ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ Πωλείται νεόδμητη μεζονέτα 80τμ με 2 υ/δ-τζάκι-αυτονομία-αποθήκη-parking 70μ από τη θάλασσα στη Σωτηρίτσα (1913) 14. ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Πωλείται οικόπεδο 220τμ στα Μεσάγγαλα Λάρισας (0213)

Μ.Κέιµερ: “Πρέπει να είναι εθελοντική η συµµετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους” Για το ίδιο θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών Μίχαελ Κέμερ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι προειδοποίησε ότι μία μη ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές και επανέλαβε τη θέληση των τραπεζών να υπάρξει η συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση. Ο Μίχαελ Κέμερ τόνισε ότι η συμμετοχή των ιδιωτών πρέπει να είναι εθελοντική και όταν ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί στην αντίθετη περίπτωση, είπε ότι όλοι γνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Τηλ. 24410 72379 Βάλβη 36 Καρδίτσα

∆ιανοµή κατ’ οίκον από τις 10.30 µέχρι 12.00 το βράδυ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ


Νέοι Καιροί

15

Οικονομία

Δημοσιοποίηση οφειλετών άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Τ

ο υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να ζητήσει από τις τράπεζες να του αποστείλουν στοιχεία με τα εμβάσματα των χρημάτων που διοχετεύτηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού από Έλληνες πολίτες. Τη δημοσιοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα λίστας με τα ονόματα μεγαλοφειλετών του δημοσίου με χρέη πάνω από 150.000 ευρώ προβλέπει υπουργική απόφαση που είναι έτοιμη στο υπουρ-

γείο Οικονομικών και αναμένεται να υπογραφεί από το νέο αναπληρωτή υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. Η προετοιμασία της απόφασης που βασίζεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο έχει ήδη γίνει από τον απερχόμενο υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά. Επίσης, άλλη απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα - και η οποία επίσης βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών - προβλέπει τον έλεγχο των φορολογούμενων που “έβγαλαν” την τελευταία διετία καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα προχωρήσει στη συνέχεια σε ελέγχους Πόθεν Εσχες για να διαπιστώσει αν τα ποσά των καταθέσεων που μετακινήθηκαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια. Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα καταβληθεί ο φόρος επί της διαφοράς και θα επιβληθούν πρόστιμα για υποβολή ανακριβών δηλώσεων.

Περαίωση για τα αυθαίρετα -Ξεπαγώνει το σχέδιο για να μπουν χρήματα στα ταμεία. - Γενναίες εκπτώσεις για τη διατήρηση με σύστημα πολλών δόσεων - Πάνω από ένα εκ. τα αυθαίρετα των Ελλήνων Με στόχο την συγκέντρωση δύο δισ. ευρώ στα ταμεία που διψάνε, η κυβέρνηση ετοιμάζει περαίωση αυθαιρέτων, με τη σύμπραξη των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος.Σύμφωνα με την Ημερησία, το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως υπουργός Οικονομικών, θα υλοποιηθεί τώρα που είναι υπουργός Περιβάλλοντος. Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν με γενναίες εκπτώσεις τα πρόστιμα για την ανέγερση και τη διατήρηση αυθαιρέτων κατασκευών. Σύμφωνα με την Ημερησία, οι εκπτώσεις θα είναι από 50% ως 80% στο ύψος των προστίμων που ισχύουν σήμερα και θα μπορούν να αποπληρωθούν σε ως και 36 δόσεις. Με προθεσμία ορισμένων μηνών οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα κληθούν να προσέλθουν στις πολεοδομίες και στις οικονομικές εφορίες προκειμένου να δηλώσουν την υπαγωγή τους στη νέα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΒΑΛΟΣ & ΣΙΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ Λεωφόρος Δημοκρατίας & Πηλέως 1. Διαμπερή ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα Α & Β ορόφου 107 τ.μ. με πρόσοψη επί της Λ. Δημοκρατίας με υπόγειες αποθήκες και θέσεις στάθμευσης. 2. Κατάστημα γωνιακό επί των οδών Λ. Δημοκρατίας & Πηλέως 59 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη. 3. Κατάστημα επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 68 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη. Δ. Λάππα 1. Ανεξάρτητο κατάστημα επί της οδού Δ. Λάππα (έναντι Ι.Ν. Αγίου Σεραφείμ) 89τ.μ με ελεύθερο ύψος 5.20μ. 2. Κατάστημα επί της οδού Δ. Λάππα 56, 31.50 τ.μ. Τηλέφωνα: 24410 22718, 6936671181 , 6938783599

ρύθμιση. Θα αναλάβουν την υποχρέωση να πληρώσουν σε πολλές δόσεις και με σημαντικές μειώσεις τόσο τα σωρευμένα από το παρελθόν πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, όσο και τα μελλοντικά ετήσια πρόστιμα διατήρησης του αυθαιρέτου. Από τη ρύθμιση, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα εξαιρεθούν όσα κτίσματα είναι χτισμένα σε δάση και σε ρέματα, τα υπόλοιπα ωστόσο θα υπόκεινται στην τακτοποίηση και τα έσοδα θα θεωρούνται δημόσιο έσοδο, θα εισπράττονται από τις ΔΟΥ και θα καταγράφονται. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι σε εφορίες και πολεοδομικά γραφεία είναι καταγεγραμμένοι 350.000 400.000 ιδιοκτήτες αυθαιρέτων με πρόστιμα τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί. Αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα κληθούν. Επίσημη καταγραφή δεν υπάρχει αλλά τα αυθαίρετα υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα.

Διανομή στο χώρο σας καθημερινά εκτός Κυριακής και Αργιών από 8.00 το πρωί μέχρι 4.00 το απόγευμα τηλ. 24410 21821

Στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Μάιο του 2011

Αύξηση των προσλήψεων

Η μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά –3%, η μείωση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 21% και η αύξηση των προσλήψεων κατά 71% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν κατά τον μήνα Μάιο. Στα 685.000 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Μάιο. Από αυτά 299.984 είναι άνδρες (ποσοστό 43,79%) και 385.016 είναι γυναίκες (ποσοστό 56,21%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση κατά –2,81% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το (62,40%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το (28,06%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το (9,54)%. Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το (45,94%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το (38,45%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το (14,30%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το (1,30%). Στους Έλληνες Υπηκόους αναλογεί το (92,24%) των εγγεγραμμένων ανέργων, στους Υπηκόους τρίτων χωρών το (6,38%) και στους Υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το (1,38%). Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 222.976 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά -61.019 άτομα, ποσοστό –21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 73,70% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 9,50% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 8,40% είναι Οικοδόμοι επιδοτούμενοι και το 8,03% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι. Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 122.258, αυξημένες κατά 71% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (71.655). Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 24.198 (αυξημένες κατά 25,43% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 23.622 (αυξημένες κατά 47,46% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 21.492 (αυξημένες κατά 14,31% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα). Το σύνολο των καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου και των λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ανέρχεται σε 47.820, το 49,40% του οποίου οφείλεται σε αποχωρήσεις από την αγορά εργασίας λόγω λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 35,43% από τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο (35.311). Από τις παραπάνω ροές της μισθωτής απασχόλησης προκύπτει αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 52.946 θέσεις εργασίας, έναντι 17.543 τον Απρίλιο και 49.608 το Μάιο του 2010.


Νέοι Καιροί

CMYK

16

Life Style

Το εξώδικο για την Τζο Τόγκου Τζο Τόγκου δεν υπάκουσε στην προειδοποίηση του πρώην άντρα της ο οποίος από τον προηγούμενο Φεβρουάριο δεν της επέτρεπε να χρησιμοποιεί το επίθετό του. Σε συνέντευξή της μίλησε για τη διαμάχη μεταξύ τους. Εκείνη βέβαια υποστηρίζει πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Με τον άντρα της δυστυχώς δεν έχουνε καλές σχέσεις, οπότε δεν είναι από τα ζευγάρια που αν και σε διάσταση εξακολουθούν να έχουν επικοινωνία. Από τη στιγμή

Η

λοιπόν, που δεν μιλάνε στο τηλέφωνο, δεν γίνεται, είπε, να μιλήσανε και να την προειδοποίησε κιόλας να μη χρησιμοποιεί το όνομά του. Η μοναδική επικοινωνία που έχουνε είναι μέσω γραπτών μηνυμάτων και μπορεί, λ.χ., να αφορά το σχολείο του παιδιού. Το εξώδικο που της έστειλε ήταν πριν από μερικές εβδομάδες και το έμαθε από την παραγωγή της εκπομπής, γιατί κοινοποιήθηκε πρώτα στον ΑΝΤ1 και μετά σε εκείνη. Επίσης, δεν καταλαβαίνει πώς της ζητάει να μην χρησιμοποιεί

Ζέτα Μακρυπούλια

Η επένδυσή της στον Κεραμεικό

το όνομά του, από τη στιγμή που δεν έχουνε πάρει ακόμα διαζύγιο και δεν ξέρει καν πότε θα βγει. Δεν την ρώτησε ποτέ αν θέλει να πάρουνε διαζύγιο. Μπορεί να μην θέλει να του το δώσει, υποστήριξε η Τζο.

Κριτής ο Κώστας Μαρτάκης;

Δεν μπορεί να απαρνηθεί τις ρίζες της! Όσο και να έχει αλλάξει η ζωή της, η Ζέτα Μακρυπούλια εξακολουθεί να είναι το κοριτσόπουλο του Κεραμεικού. Ακόμα και σήμερα, που τα οικονομικά της επιτρέπουν πλήθος επιλογών, αυτή επενδύει δίπλα από το κλειδαράδικο της οικογένειάς της. Μάλιστα, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πριν από καιρό έκανε αγορά ενός ακινήτου στην περιοχή του Κεραμεικού. Πρόκειται για ένα παλιό διώροφο στον ίδιο δρόμο με την οικογενειακή επιχείρηση, το οποίο σήμερα έχει μετατρέψει σε μικρό παλατάκι προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν οι δικοί της.

Έλλη Κοκκίνου

Οι πρώτες βουτιές με το γιο της Εντυπωσιακή παραμένει η Έλλη Κοκκίνου ακόμη κι όταν δεν είναι «λουσμένη» στα φώτα της πίστας, αλλά στην αρμύρα της θάλασσας. Η τραγουδίστρια, λάτρης από μικρή των θαλάσσιων σπορ, δεν άφησε να χαθεί η ευκαιρία του καλού καιρού και με τις πρώτες ζέστες βρέθηκε στην παραλία της Βάρκιζας με τον γιο της Αλέξανδρο και την μητέρα της Μαίρη. Το λευκό μπικίνι τόνιζε την σταρένια της επιδερμίδα και απολάμβανε το μπάνιο της έχοντας πάντα τα μάτια της στραμμένα στον μικρό της γιο. Η μητέρα της Έλλης, Μαίρη, έλαμπε από χαρά και απολάμβανε τις ξέγνοιαστες στιγμές κόρης κι εγγονού.

Η Τάμτα και τα tattoo της Η fashion icon της ελληνικής μουσικής σκηνής, που δεν είναι άλλη από την Τάμτα, από μικρή δήλωνε φανατική θαυμάστρια του Μάικλ Τζάκσον και μέχρι σ ή μ ε ρ α πιστεύει πως δεν έχει γεννηθεί τέτοιο είδωλο σαν εκείνον. Μάλιστα, σε μια κρίση του μεγάλου θαυμασμού της προς τον αείμνηστο σταρ, η τραγουδίστρια χάραξε στο σώμα της δυο τατουάζ με στίχους από τα τραγούδια του. Κάτι για το οποίο όχι μόνο δεν μετάνιωσε αλλά το θεωρεί και μεγάλη της τιμή που το έκανε.

Ο Κώστας Μαρτάκης κέρδισε τις εντυπώσεις με τις χορευτικές του ικανότητες στο Dancing with the stars και κατέκτησε την δεύτερη θέση στο ριάλιτι χορού του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τους όρους του σόου, ο νικητής είναι μέλος της επιτροπής στον επόμενο κύκλο. Όμως, ο φετινός νικητής Αργύρης Αγγέλου δεν δέχτηκε αυτή την πρόταση. Ο τραγουδιστής θα ήθελε να είναι εκείνος μέλος της κριτικής επιτροπής του «Dancing with the stars 3; Δήλωσε ότι του αρέσει η τηλεόραση σαν μέσω επικοινωνίας με το κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσει ποτέ το τραγούδι, που είναι η μεγάλη του αγάπη!


Νέοι Καιροί CMYK

17

Γυναίκα

Αντιμετωπίστε τους καυγάδες με σωστό τρόπο

Η ανασφάλεια οδηγεί σε σεξουαλική απομάκρυνση;

Αν είσαστε στις «μαύρες» σας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους γύρω σας

Έ

νας καυγάς μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Και όχι, δεν αστειευόμαστε, όταν σας λέμε ότι μπορείτε να μάθετε τον σωστό τρόπο να αντιμετωπίζετε τις εντάσεις με τον σύντροφο ή τους συναδέλφους σας, χωρίς να χρειαστεί να υπάρχουν «θύματα» κάθε φορά. 1. «Μα, τι συμβαίνει πραγματικά;». Να μία ερώτηση που καθένας από εμάς πρέπει να κάνει στον εαυτό του, εάν επιθυμεί να δει πέρα από την επιφανειακή αντιπαράθεση. Με υπομονή και ειλικρίνεια, μπορείτε να εξετάσετε τους λόγους που σας κάνουν επιθετική, αλαζονική, ακόμη και παρανοϊκή με τους άλλους. Συνήθως, όλα ξεκινούν από μέσα μας. Σε εμάς τις γυναίκες, μεγάλο ρόλο παίζει και το ορμονικό, οπότε αν είσαστε στις «μαύρες» σας, καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους γύρω σας. 2. Μη διαιωνίζετε τους καυγάδες. Αν ένας καυγάς έχει ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως είναι τα λεφτά ή το σεξ, πιθανότατα κρύβει κάτι άλλο από πίσω. Προσπαθήστε να το εντοπίσετε και να μιλήσετε τελικά γι’ αυτό που σας απασχολεί, χωρίς προφάσεις κι ατελείωτες μεμψιμοιρίες ότι η άλλη πλευρά «απλά, δεν σας καταλαβαίνει».

3. Κανείς δεν είναι μάντης. Αν έχετε να πείτε κάτι ή να κατηγορήσετε κάποιον, μη το φέρνετε από εδώ κι από εκεί. Πείτε στα ίσα αυτό που σας ενοχλεί ή σας προβληματίζει και δώστε στον άλλο την ευκαιρία να εξηγήσει όσα έχει μέσα στο μυαλό του. 4. Αν επιμένετε ο άλλος να αναγνωρίσει το λάθος του και να σας ζητήσει συγνώμη, κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξετε σε έναν ακόμη καυγά. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο σε έναν διαπληκτισμό, μάθετε να αρκείστε σε αυτό. Ο «ηττημένος» θα νιώσει την ανάγκη να απολογηθεί από μόνος του και όταν είναι έτοιμος.

Α’ Μέρος

Οδηγός ομορφιάς για το καλοκαίρι Βαµµένα µαλλιά

Το καλοκαίρι είναι εποχή χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και ανανέωσης, αλλά μπορεί να αποδειχθεί «βαρύ» για την ομορφιά. Είναι ιδιαίτερα σκληρό με το πρόσωπο που μένει ολημερίς εκτεθειμένο στον ήλιο, ξεθωριάζει τα βαμμένα μαλλιά, ενώ η συνεχής έκθεση στο νερό και στον ιδρώτα μπορεί να καταστρέψει κάθε απόπειρα μακιγιάζ, εάν δεν γίνει σωστά. Ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξηγούν τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα θερινά προβλήματα ομορφιάς.

Ακµή Το καλοκαίρι δεν χρειάζεστε τόσο «βαριά» ενυδάτωση όσο το χειμώνα, για να καταπολεμήσετε την ξηρότητα της ακμής. Διαλέξτε ένα προϊόν oilfree, κατά προτίμηση σε μορφή λοσιόν γιατί είναι πιο ελαφρύ απ’ ό,τι οι κρέμες. Επειδή κάποια από τα φάρμακα της ακμής καθιστούν το δέρμα ευαίσθητο στο φως, μην ξεχνάτε το αντηλιακό στο πρόσωπο και σε όποιο σημείο του σώματος βλέπει ο ήλιος. Και αυτό πρέπει να είναι oilfree, καθώς και να έχει υψηλό δείκτη προστασίας. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ένα αντηλιακό με χρώμα, το οποίο καλύπτει τα σπυράκια δίχως την ανάγκη για πρόσθετο μέικ απ. Υπάρχουν επιλογές ακόμα και για τους εφήβους και τους νεαρούς άντρες που επιθυμούν να μειώσουν το κοκκίνισμα της ακμής.

Ό,τι χρώμα κι αν βάφετε τα μαλλιά σας, να θυμάστε ότι ο ήλιος, το χλώριο του νερού της πισίνας και το αλατόνερο το ταλαιπωρεί – και όσο πιο «ξένο» είναι το χρώμα σας σε σύγκριση με το φυσικό σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να το διατηρήσετε το καλοκαίρι. Αν κολυμπάτε σε πισίνα με χλώριο και βάφετε τα μαλλιά σας ξανθά, φροντίστε πριν βουτήξετε να έχετε βρέξει τα μαλλιά σας με φρέσκο νερό και να τα έχετε περάσει με κοντίσιονερ. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα τα δείτε να αποκτούν μια... πράσινη χροιά! Να τα ψεκάζετε επίσης με αντηλιακό σπρέι. Όσον αφορά το λούσιμο, μην παραλούζετε τις ανταύγειες, διότι τα καθαριστικά των σαμπουάν ξεθωριάζουν το χρώμα. Να λούζεστε με σαμπουάν μέρα παρά μέρα – και για να τα φρεσκάρετε την μέρα που δεν λούζεστε, αναμίξτε κοντίσιονερ με νερό και τρίψτε το κεφάλι σας. Τα κοντίσιονερ έχουν ήπιες καθαριστικές ιδιότητες, αλλά δεν ξεραίνουν ούτε ξεθωριάζουν τα μαλλιά όπως τα σαμπουάν.

Ο άνθρωπος είναι από την φύση του κοινωνικός. Υπάρχουν βέβαια στιγμές που όλοι μας θα πρέπει να υποβληθούμε σε μία προσωπική απομόνωση ώστε να σκεφτούμε καλύτερα, να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μας και να τα βρούμε με τον εαυτό μας. Παρόλα αυτά τα συχνά και παρατεταμένα διαστήματα απομάκρυνσής μας από την κοινωνική ζωή δεν είναι διόλου φυσιολογικά και προέρχονται κυρίως από ψυχολογικούς παράγοντες. Ένα άτομο που δεν νιώθει σίγουρο για τον εαυτό του, τις σεξουαλικές του επιδόσεις και τον ερωτισμό που μπορεί να εκπέμπει στο αντίθετο φύλο, σταδιακά αποσύρεται από το ερωτικό παιχνίδι και κλείνεται στον εαυτό του. Μπροστά σε μία ακόμα απόρριψη δεν τον ενδιαφέρει να είναι ούτε ο κυνηγός αλλά ούτε και το θήραμα. Ένας τέτοιος ανασφαλής τύπος δεν έχει καμία συμμετοχή στη θέση του ακόμα και αν είναι παντρεμένος. Φοβάται να πλησιάσει ερωτικά και να προκαλέσει τον σύντροφό του κι έτσι πέρα από την κοινωνική του απομόνωση επέρχεται και η σεξουαλική, και μέσα σε αυτήν την επιλεγμένη μοναξιά το πρόβλημα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση. Η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να δεχτούμε μία είδους ψυχολογικής υποστήριξης από έναν ειδικό και εφόσον συνειδητοποιήσουμε σε τι ακριβώς είμαστε ανασφαλής να ξεκινήσουμε την διόρθωσή του. Πολύ συχνά και ένα μικρό ελάττωμα στο σώμα ή στο πρόσωπό μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα με τον σύντροφό μας και να επηρεάζει αρνητικά την συμπεριφορά μας απέναντί του. Θα ήταν επομένως καλύτερα να διορθώσουμε τις μικρές ή μεγάλες μας σωματικές ατέλειες -εφόσον η επιστήμη πλέον κάνει θαύματα και να απελευθερωθούμε ως άτομα.

Χρόνος: Ο εχθρός των γυναικών

Το γυναικείο φύλο βρίσκεται «ώρες» μπροστά από το ανδρικό. Απόδειξη, το περίφημο βιολογικό ρολόι του ωραίου φύλου που χτυπά εκκωφαντικά, πολύ νωρίτερα από αυτό των ανδρών. Το γεγονός οφείλεται στην διαφορά ταχύτητας του βιολογικού ρολογιού, που ελέγχει τον ύπνο, το καρδιαγγειακό, το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 52 γυναίκες και 105 άνδρες, ηλικίας 18 έως 74 ετών. Οι εθελοντές έμειναν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί έξι εβδομάδες, χωρίς ρολόι ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα πληροφόρησης σχετικά με την ώρα: Έπεφταν για ύπνο, ξυπνούσαν και έτρωγαν όταν ένιωθαν την ανάγκη. Στο τέλος της δοκιμασίας, το βιολογικό ρολόι των γυναικών αποδείχτηκε πιο γρήγορο σε σχέση με των ανδρών. Συγκεκριμένα, η διάρκεια του βιολογικού κύκλου στις γυναίκες βρέθηκε να είναι έξι λεπτά συντομότερη σε σχέση με των ανδρών. Ως αποτέλεσμα, οι γυναίκες ξυπνούν, κατά μέσο όρο, πιο νωρίς από τους άνδρες ενώ κοιμούνται λιγότερο από αυτούς.


Νέοι Καιροί

18

Ελεύθερος χρόνος Λαχανικά στο φούρνο για το ριζότο Υλικά πιπεριές διαφόρων χρωμάτων 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ½ κούπα κουκουνάρι 2 μελιτζάνες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 4 μέτρια κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι 4 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο 1 κούπα ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι Αλάτι Εκτέλεση Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβετε κατά μήκος. Κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τα τοποθετείτε όλα σε ένα ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το τυρί, το κουκουνάρι, το κόκκινο πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και ½ ποτήρι ζεστό νερό. Τα βάζετε στο φούρνο και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να κρατήσουν το ζουμί τους. Σερβίρονται ζεστά με σπυρωτό ρύζι.

Sudoku

Κρέπες με σος ροδάκινου Υλικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ: 1 φλιτζάνι άπαχο γάλα ¾ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αυγό Ζάχαρη ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ: 1 ½ φλιτζάνι άπαχο τυρί κρέμα ¼ του φλιτζανιού φρέσκο ροδάκινο κομμένο σε κυβάκια 1 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι 1 βανίλια ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΣ: ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 1 κ.σ μέλι Φρέσκα ροδάκινα λιωμένα Εκτέλεση Ανακατέψτε το γάλα με το αλεύρι, το αυγό και 2 κ.γ ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Ζεστάνετε ένα μεγάλο, ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε μια μικρή μπάλα μαργαρίνη. Βάλτε μια μεγάλη κουταλιά από την παχύρευστη ζύμη στο τηγάνι και δοκιμάστε να περιστρέψετε Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τα κυβάκια ροδάκινου και 2 κ.σ. ζάχαρη, την μαρμελάδα πορτοκάλι και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το γιαoύρτι με το μέλι και τα λιωμένα ροδάκινα για την σος. Γεμίστε τις κρέπες με το μείγμα του τυριού-μαρμελάδας, διπλώστε τις και ρίξτε λίγη από την σος.

Προβλέψεις από 20/6 έως 26/6 Κριός (21/3-20/4)Μην κάνετε άσκοπες σπατάλες γιατί θα το μετανιώσετε. Αποφύγετε αντιπαραθέσεις με το ταίρι σας. Το πλανητικό σκηνικό σας ωθεί σε εσωστρέφεια, ενδοσκόπηση και ανάλυση του παρελθόντος. Προσοχή μην απομονωθείτε. Τα άστρα σας συμβουλεύουν να γίνετε τολμηροί και να διεκδικήσετε αυτά που επιθυμείτε. Στον αισθηματικό τομέα δημιουργείτε κλίμα ανανέωσης. Ταύρος (21/4-20/5) Οργανωθείτε και τακτοποιείστε εκκρεμότητες και περιουσιακά θέματα. Ο επαγγελματικός τομέας θα σας γεμίσει με αισιοδοξία και θα χτίσει καλές προοπτικές για μελλοντική οικονομική εξασφάλιση. Κοινωνικές επαφές και χαρούμενες γνωριμίες θα εξιτάρουν τη φαντασία σας. Η φροντίδα της εξωτερικής σας εμφάνισης θα σας χαρίσει μια ευχάριστη εβδομάδα. Δίδυμοι (21/5-21/6) Το πλανητικό σκηνικό ευνοεί τα οικονομικά σας. Το ερωτικό πάθος αυξάνεται κατακόρυφα. Τα άστρα σας κάνουν πιο ανάλαφρους στην ψυχολογία και όσοι από εσάς έχετε απομακρυνθεί από τον σύντροφό σας λόγω υποχρεώσεων, θα επιχειρήσετε με λογική και ηρεμία να επαναφέρετε τις ισορροπίες. Δώστε προσοχή στη διατροφή σας. Καρκίνος (22/6-22/7) Είναι μια καλή περίοδος για κόψετε τις κακές διατροφικές συνήθειες και παντός είδους καταχρήσεις. Ευχάριστα γεγονότα, όσον αφορά την κοινωνική και επαγγελματική σας άνοδο, θα σας γεμίσουν με αισιοδοξία και ικανοποίηση. Χαρίστε στο ταίρι σας ρομαντικές στιγμές γεμάτες από αγάπη και τρυφερά συναισθήματα.

Έξυπνες ιδέες 1 Τα μαγειρικά σκεύη μην τα

ό καβάλετε κάτω από κρύο νερ ήστε τα να κρυώσουν Αφ . τιά φω την από τευθείαν ν. γιατί αλλιώς στραβώνου ζέλια, καλαμπόκι 1 Όταν μαγειρεύετε καρότα, μπιλαχανικά, προσθέγλυκά και άλλα τέτοια ελαφρώς και μετά βράστε τα. Έτσι, ό νερ στο αρη ζάχ στε λίγη ύσια και θα κρατηθεί πλο η γεύση τους θα γίνει πιο πιο ζωντανή. να αναμίξετε λιω1Όταν μια συνταγή σας ζητάει φροντίστε να ρίό, υγρ μένη σοκολάτα με κάποιο ζί με τη σοκολάτα. Έτσι μα ό υγρ το ή αρχ ν στη ε ξετ ούν και το μείγμα θα τα υλικά θα ομογενοποιηθ τερή υφή που πρέπει. πάρει τη βελούδινη, γυαλισ όταν τηγανίζετε λι1 Για να μην πιτσιλάει το λίπος αλάτι στον πάτο τα πρώ ε παρά υλικά, προσθέτετ να ζεσταθεί και στη συτου τηγανιού, περιμένετε κό που θέλετε να τηγανίνέχεια προσθέτετε το υλι σετε. σετε να νευριά1Την επόμενη φορά που θα νιώαρη. ιά ζάχ ζετε πολύ, φάτε μια κουταλ ύτερος φίλος του μεθυκαλ ο αι είν ες 1 Οι μπανάν τε τον εαυτό σας με αλσμένου. Όσο εσείς ποτίζα κάλιο εγκατέλειπαν τον κοόλ, μεγάλες δόσεις από μια μπανάνα θα αναοργανισμό σας. Τρώγοντας . και θα νιώσετε καλύτερα πληρώσετε την απώλεια

Σταυρόλεξο

Λέων (23/7-23/8) Μια συμφωνία αυτές τις μέρες θα σημαδέψει την κοινωνική σας άνοδο. Ήρθε ο καιρός για αλλαγές, για να περάσετε τις ιδέες σας και να υιοθετήσουν τις απόψεις σας. Μη διαφωνήσετε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα γιατί θα είναι εις βάρος σας. Θα υπάρξει τάση για φιλανθρωπικές πράξεις και προσφορά καλών συναισθημάτων.

Γρίφοι της εβδομάδας Θωράκιση αεροσκαφών Στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο τα βρετανικά βομβαρδιστικά αντιμετώπιζαν το σοβαρό πρόβλημα ότι καταρρίπτονταν από τα γερμανικά αντιτορπιλικά. Έτσι φώναξαν έναν ειδικό στη θωράκιση των αεροσκαφών και του είπαν να τους υποδείξει σε ποια σημεία πρέπει να θωρακίσουν την κοιλιά των αεροσκαφών τους ώστε να μην καταρρίπτονται. Δυστυχώς αυτό δεν μπορούσε να γίνει σε όλη την επιφάνεια της κοιλιάς γιατί το πρόσθετο βάρος θα ήταν απαγορευτικό για την πτήση. Ο ειδικός λοιπόν ζήτησε να δει όλα τα αεροσκάφη που παρόλο που είχαν χτυπηθεί από τους Γερμανούς, κατάφεραν να επιστρέψουν στη βάση τους. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη είχαν πέσει σε γερμανικό έδαφος και ήταν αδύνατον να εξετασθούν. Έβγαλε φωτογραφίες τις κοιλιές τους και τις εξέτασε προσεκτικά. Διαπίστωσε πως οι σφαίρες που είχαν δεχτεί ήταν τυχαία και ισομερώς κατανεμημένες σε όλη την επιφάνεια της κοιλιάς και των φτερών των βομβαρδιστικών. Παρόλα αυτά όμως κατάφερε να υποδείξει τα ακριβή σημεία στα οποία έπρεπε να προστεθεί θωράκιση. Τι πρότεινε;

Παρθένος (24/8-22/9) Η αναποφασιστικότητά σας αρχίζει να κουράζει το ταίρι σας. Η έντονη προσωπικότητά σας θα οδηγήσει σε απομάκρυνση τον άνθρωπο που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Μπορεί κάποιος, με τον οποίο είχατε αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα, να κάνει μια προσπάθεια συμφιλίωσης αυτές τις μέρες. Αποφύγετε την υπογραφή συμβολαίων και μην κλείνετε συμφωνίες. Ζυγός (23/9-22/10) Αυτή την εβδομάδα νομικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν θα τελειώσουν, ενώ οι κατάλληλες κινήσεις θα αυξήσουν τα έσοδά σας. Τα άστρα ευνοούν ταξίδια καθώς και συμφωνίες με άτομα που βρίσκονται στο εξωτερικό. Η τύχη είναι με το μέρος σας στον τομέα των οικονομικών. Σκορπιός (23/10-22/11) Νιώθετε να γεμίζετε με έμπνευση και να είστε έτοιμοι να δράσετε. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας εμποδίσει να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Προσοχή στις εξαπατήσεις από άτομα που εμπιστεύεστε. Οι βιαστικές κινήσεις δεν οδηγούν πουθενά. Τοξότης (23/11-21/12) Το ταίρι σας δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της ζωής του και η γκρίνια του σας ενοχλεί. Η προαγωγή και η κοινωνική σας άνοδος βρίσκονται πολύ κοντά. Σε περίπτωση που νιώσετε μεγάλη ένταση μην βγάλετε τον κακό σας εαυτό σε φίλους και συνεργάτες γιατί το πιθανότερο είναι να την πληρώσουν άτομα που δεν φταίνε. Αιγόκερως (22/12-19/1) Γίνετε πιο διαλλακτικοί με τους συναδέλφους σας και περιορίστε τα έξοδά σας. Με εξυπνάδα, μεθοδικότητα αλλά και καταπόνηση του εαυτού σας θα καταφέρετε τα ακατόρθωτα. Η τύχη είναι με το μέρος σας. Δώστε μεγάλη προσοχή στην υγεία σας. Κάποιες καινούριες γνωριμίες θα αναπτερώσουν το ηθικό σας. Υδροχόος (20/1-19/2) Είναι η κατάλληλη περίοδος για να πάρετε αποφάσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Οι μέρες αυτές θα φέρουν έριδες και συκοφαντίες που συμβαίνουν πίσω από την πλάτη σας. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας και περάστε όμορφες στιγμές μαζί τους. Αφιερώστε χρόνο για να χαλαρώσετε και ασχοληθείτε με την εξωτερική σας εμφάνιση. Ιχθύες (20/2-20/3) Οι αναποδιές που συναντούσατε τον τελευταίο καιρό φεύγουν σιγά σιγά και τα πράγματα ξεκαθαρίζουν. Τα επαγγελματικά σας καλυτερεύουν και οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν θα σας ανταμείψουν. Προσοχή στις εντάσεις και τις παρεξηγήσεις με άτομα που βρίσκονται ψηλότερα από εσάς.

ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ: 1. Το μέτρο της αταξίας ενός συστήματος 2. Μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι 3. Τζον Χάνινγκ ..., βρετανός εξερευνητής του 19ου αιώνα - Νευρική σύσπαση 4. ... Ουέστ, η δυτική πλευρά των ηνωμένων πολιτειών Γκουστάβ ..., γάλλος ζωγράφος του 19ου αιώνα 5. Είναι το επίθετο στην ελληνική γραμματική - Αραβικό άρθρο 6. Χαρούν αλ ..., χαλίφης της Βαγδάτης από τη δυναστεία των Αββασιδών 7. Ιερή συλλαβή των ινδουιστών - Πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές 8. Κάρλος ..., διάσημος αμερικανός μουσικός

ειρηνικό με τον ατλαντικό 3. Αποξηραμένο σκουμπρί 4. Φωκίων ..., έλληνας γλύπτης του περασμένου αιώνα - Τζέιμς ..., άγγλος νομπελίστας οικονομολόγος 5. Αρχαία αναφορική αντωνυμία - Το μεγαλύτερο σελάχι 6. Ανρί ..., γάλλος υδραυλικός μηχανικός του 18ου αιώνα Αιτιατική δωρικού άρθρου 7. Νηρηίδα της ελληνικής μυθολογίας - Συντομογραφία κυρίας 8. Γιορτή στην αρχαία αθήνα

ΛΥΣΗ

ΚΑΘΕΤΑ: 1. Ο πλανήτης Αφροδίτη στην αρχαιότητα 2. Διώρυγα που ενώνει τον

ειδη κιγκαλεριας αντιπροσωπείες εισαγωγές

σ. βλαχος

• Κουρτινόξυλα- κουρτίνες • Πόμολα είδη επιπλοποιΐας • Αξεσουάρ κουζίνας + μπάνιου • Ξύλινα δάπεδα laminate • Ταπετσαρίες αξεσουάρ τζακιού • Σκάλες αλουμινίου (τύπου inox) Λαρίσης + Παπαναστασίου γωνία έναντι Κτελ Καρδίτσα Τηλ. 24410 25672/ 75223 fax: 24410-75223 e-mail: s.vls@hotmail.com

Απάντηση: Ο ειδικός συνέκρινε τις φωτογραφίες των αεροσκαφών και βρήκε σε ποια σημεία της κοιλιάς τους δεν είχε χτυπηθεί κανένα από αυτά. Από αυτό συμπέρανε πως όσα είχαν τυχαία χτυπηθεί σε εκείνα τα σημεία, δεν γύρισαν ποτέ πίσω και άρα τα σημεία αυτά ήταν τα πιο ευάλωτα στην κατασκευή του αεροσκάφους. Έτσι πρότεινε να θωρακισθούν ακριβώς αυτά.


Νέοι Καιροί

19

Ο γύρος του κόσμου

Ένα από τα οκτώ παιδιά τέθηκε σε τεχνητό κώμα

Σε κατεψυγμένα μπιφτέκια βρέθηκε τύπος του E - coli

Ο

κτώ παιδιά στη βόρεια Γαλλία νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με έναν τύπο του βακτηρίου E - coli. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κατανάλωσαν κατεψυγμένα μπιφτέκια. Όπως ανέφεραν αρμόδιοι Γάλλοι αξιωματούχοι, ο συγκεκριμένος τύπος βακτηρίου δεν φαίνεται να συνδέεται με το στέλεχος του E - coli που έχει προκαλέσει 37 θανάτους, κυρίως στη βόρεια Γερμανία. Ένα από τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Το παιδί, ηλικίας 2 ετών, υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση, όπως δήλωσε ο καθηγητής Stefan Letertr του νοσοκομείου της Λίλλης σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι χρειάστηκε να καταβληθούν εντατικές προσπάθειες για την ανάνηψή του, ενώ υπογράμμισε ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει “ανησυχητική”. Σύμφωνα με τον γιατρό το παιδί είχε “τα συνηθισμένα συμπτώματα” της μόλυνσης όμως επιπλέον παρουσίασε “μία νευρολογική κρίση” με αποτέλεσμα να έχει λιποθυμίες. Η κατάσταση των υπόλοιπων παιδιών, από διαφορετικές πόλεις της βόρειας Γαλλίας που εξακο-

λουθούν να νοσηλεύονται, είναι “σταθερή”, σύμφωνα με τον επικεφαλής της νεφροπαιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Λίλλης, ενώ για δύο από αυτά εξετάζει το ενδεχόμενο να πάρουν εξιτήριο στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στη Γαλλία αλλά και στην Ιταλία απέσυρε παρτίδες κατεψυγμένων μπιφτεκιών, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη μόλυνση των παιδιών, καθώς ένα πακέτο από τέτοια μπιφτέκια βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τα παιδιά. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη και τα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από «σοβαρές αιμορραγικές διάρροιες». Το ένα από αυτά πήρε γρήγορα εξιτήριο, όμως τα πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αν και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Εκπρόσωπος των Lidl από την πλευρά του δήλωσε πως το βοδινό που χρησιμοποιήθηκε για τα μπιφτέκια η αλυσίδα το προμηθεύτηκε από τη γαλλική εταιρεία SEB-CERF, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα τα προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα ΝορΠα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία. «Το ύποπτο κρέας προέρχεται από τη Γερμανία. Εκεί έγινε η σφαγή των ζώων, προτού γίνει η εισαγωγή τους στη Γαλλία από την εταιρεία μας» εξήγησε ο Γκι Λαμορλέτ, πρόεδρος γενικός διευθυντής της SEB, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιζιέ, στην ανατολική Γαλλία. Πάντως, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της SEB εξέφρασε αμφιβολία για το αν η μόλυνση αυτή οφείλεται στα μπιφτέκια. «Από τα παιδιά που μολύνθηκαν, τουλάχιστον ένα από αυτά δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε μπιφτέκια, αυτό θέτει και πάλι ένα ερώτημα» σημείωσε.

Νέος «εγκέφαλος» στην Αλ Κάιντα Ο επί χρόνια υπαρχηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, είναι ο νέος αρχηγός της Αλ Κάιντα. Γεννημένος στην Αίγυπτο ο αλ Ζαουάχρι είχε τονίσει νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στην πρώτη του δημόσια

δήλωση μετά το θάνατο του μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ειδικής ομάδας κρούσης στις αρχές Μαΐου στο Πακιστάν. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αλ Κάιντα δεσμεύεται να συνεχίσει υπό την αρχηγία του αλ Ζαουάχρι τον ιερό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

Ε Ι ΔΗ Α Λ Ι Ε Ι Α Σ Κ Α Μ Π Ι Γ Κ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ Καραϊσκάκη 48

ΚΟ Λ Ο Β ΟΣ Π ΑΝ Α Γ Ι Ω Τ Η Σ ΤΗ Λ: 24410 24510 ΚΙ Ν : 6 9 7 7 7 1 3 0 6 9

Ευρωβουλευτής με πλαστό διδακτορικό

Η περίπτωση της Κοχ Μέριν, πρώην αναπληρώτριας προέδρου του κοινοβουλίου, σημειώνεται στον απόηχο της πιο “διάσημης” υπόθεσης του Γερμανού πρώην υπουργού Άμυνας, κ. Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος παραιτήθηκε τον Μάρτιο αφότου και η δική του διδακτορική διατριβή βρέθηκε να είναι προϊόν λογοκλοπής. Η Κοχ Μέριν παραιτήθηκε από τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου του κοινοβουλίου και του αξιώματος της ηγέτιδας του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, μετά τους ισχυρισμούς αυτούς που έγιναν δημόσια. Το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης ανέφερε ότι η εργασία της δεν ήταν αντάξια των ακαδημαϊκών προτύπων. Ένα σώμα εξεταστών του πανεπιστημίου είπε ότι εντόπισε 120 χωρία, σε 80 διαφορετικές σελίδες, στη διδακτορική διατριβή της τα οποία ήταν προϊόν λογοκλοπής. “Δεδομένου του συστηματικού χαρακτήρα της λογοκλοπής δεν μπορεί να υπάρχει αμφιβολία ότι η Κοχ Μέριν οικειοποιήθηκε την πνευματική ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων και την παρουσίασε ως δική της”, δήλωσε ο κοσμήτορας της σχολής Μάνφρεντ Μπεργκ.


Νέοι Καιροί

20

Είπαν... Υλοποιούνται τα έργα που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή

«Του Σωτήρη Καραγιάννη»

Του ∆οµήνικου Βερίλλη

Σ

την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας συζητηθήκαν σημαντικά για την Καρδίτσα, έργα, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των έργων τα οποία προετοίμασε και ξεκίνησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τα προηγούμενα χρόνια . Θετικό είναι το γεγονός ότι τα έργα αυτά αφ’ ενός είναι συνέχεια άλλων σημαντικών έργων στης προηγούμενης τετραετίας και αφετέρου γίνονται με χρηματοδότηση όχι από το ταμείο του Δήμου αλλά από εξασφαλισμένες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ. Χρηματοδοτούνται από κοινοτικά προγράμματα.

Τα έργα αυτά είναι : 1. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Το έργο αυτό είναι προϋπολογισμού 475.000 € και μετά από μεγάλη προεργασία δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε σε Ανάδοχο Κοινοπραξία το καλοκαίρι του 2010. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε προσαρμογή της αρχικής μελέτης και διόρθωση ορισμένων επιμετρητικών λαθών. Έτσι, δεδομένου ότι είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Θεσσαλίας και όχι από τακτικά έσοδα του Δήμου Καρδίτσας σύντομα μία έκταση 28 στρεμμάτων κοντά στην πόλη της Καρδίτσας θα είναι περιβαλλοντικά αναβαθμισμένη ενώ παράλληλα θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών. 2. Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ Είναι ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) για το

οποίο ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και υπογράφηκε η σύμβαση από την Περιφέρεια και την ανάδοχο Εταιρεία τον Οκτώβρη του 2010. Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα δίνεται η άδεια για την έναρξη των εργασιών σε δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Καρδίτσας πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απαλλοτριώσεων αυτών των εκτάσεων. Αυτών των εκτάσεων. Έτσι η κοινοπραξία η οποία ανέλαβε την κατασκευή του έργου λόγω της μη απαλλοτροίωσης των εκτάσεων στην περιοχή Αρτεσιανού 3. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Το έργο αυτό που δημοπρατήσαμε το Νοέμβριο του 2010 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2.744.628 € από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας – Ηπείρου και όχι από χρήματα του Δήμου, άρχισε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη μας. Το αντικείμενο του περιλαμβάνει την ανακατασκευή και την κατασκευή πεζοδρομίων, τον επανασχεδιασμό των επικινδύνων κόμβων, την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (κάδων, ποδηλατοστασίων κλπ.), την δημιουργία οργανωμένων σημείων στάθμευσης ποδηλάτων, την υπογείωση του δημοτικού φωτισμού και την αξιοποίηση φωτοβολταϊκών στοιχείων κλπ. 4. Έγινε η Διακήρυξη του Έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Δ. ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ» Είναι ένα έργο με προϋπολογισμό 5.522.085 € για το οποίο εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.). Είναι υψίστης σπουδαιότητας και περιλαμβάνει δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων μήκους 15.910 μ, 2 αντλιοστάσια, δύο καταθλιπτικούς αγωγούς και ένα κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό ο οποίος επί πλέον θα συνδέει το Δ.Δ. Αρτεσιανού με το βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Καρδίτσας.

Τώρα έβαλαν στόχο το Ολοήμερο Σχολείο Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας η απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννας Διαμαντοπούλου, με την οποία : «To Ολοήμερο Πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μόνο στα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία» και «θα εγγράφονται και θα φοιτούν στο πρόγραμμα του ολοήμερου, οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας, σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας». Η δημόσια και δωρεάν παιδεία γίνεται «όνειρο απατηλό» για αρκετούς από τους μαθητές μας. Το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου στην ελληνική οικογένεια, παρά τις όποιες αδυναμίες του, βρίσκεται στο στόχαστρο των πολιτικών και των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδεί-

Διαβάστε να μάθετε την αλήθεια

ας. Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καταδικάζει την απόφαση αυτή που δείχνει για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης που δε διστάζει, στο βωμό της «εξοικονόμησης» προσωπικού και οικονομικών πόρων, να «θυσιάσει» οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών αλλά πάνω απ’ όλα να προσθέσει ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική οικογένεια που στενάζει κάτω από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Οι Έλληνες μαθητές και η ελληνική κοινωνία απαιτούν ίση και δίκαιη μεταχείριση. Το ολοήμερο σχολείο εξυπηρετεί τις ίδιες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες είτε εφαρμόζεται σε 6/θέσια και άνω είτε σε μικρότερης λειτουργικότητας σχολεία. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών στήριξε και στηρίζει τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων που έχουν σημαντική προσφορά στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία. Η κυβέρνηση ας καταλάβει – όσο ακόμα βρίσκεται στην εξουσία – ότι οφείλει να προασπίζει τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημόσιας εκπαίδευσης. Όμως οι μέχρι τώρα ενέργειες της δείχνουν ότι τα παραπάνω είναι άγνωστες έννοιες γι’ αυτήν. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κυρία Υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Καρδίτσα είναι της επιστήμης των θαυμάτων, καταπιάνεται με της Ελληνογνώσεις των θεμάτων, και βάζει τα νέα θεμέλια της νέας τάξης πραγμάτων. Είχαμε τη σχολή ακαδημίας, με αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό οι φοιτητές είχαν πνεύμα θεϊκό, το ίδιο ήταν και η σχολή νηπιαγωγών, τον πλούσιο της Ελληνογνώσης τον θησαυρόν. Έχουμε όμως, τον κεροσκόπων τον εχθρό, που τα ελληνικά γράμματα, τα μετέτρεψαν σε δράματα, η νέα μας γενιά σήμερα, είναι για κλάματα, όταν μας πήραν τις σχολές οι γείτονες Λαρισαίοι και Βολιώτες. Σήμερα στην πλατεία είναι πολλές ομαδούλες, κλαίνε για την πολιτική όλες της Ελλάδας οι μανούλες, γιατί είναι αιώνια στους σιωνιστές δούλες, η οικονομία μας, είναι γεμάτη μαύρες βούλες. Που είναι το υπουργείο γεωργίας, να έρθει στον πνεύμονα της Θεσσαλίας, γιατί ο κάμπος, είναι τόπος επαγγελίας, κ. Υπουργέ μπορούν να ξεδιψάσουν και να ζήσουν 100 Ελλάδες, με τις πλούσιες υδάτινες πηγές που έχουν των Αγράφων οι δεξαμενές. Αν κ. Υπουργέ καταπιαστείτε με τον πρωτογενή τομέα, θα γίνει πλούσιος Καναδάς η Θεσσαλική μας γη, χωρίς όμως κλεψιά και φοροδιαφυγή και να σταματήσει στο μέλλον του πολέμου η σφαγή. Μου έκανε η πείρα της ζωής να έχω σοφό μυαλό και με την αξιοκρατία να κάνω της αγάπης το παγκόσμιο χωριό. Επιβάλλεται να γίνει μια κουζίνα μαγειρικής και να σερβίρονται τα υγιεινά φαγητά στην Ευρωπαϊκή αγορά. Εμείς οι Έλληνες χριστιανοί, είμαστε της αλήθειας η φωνή, με του Θεού την ευλογία θα κυβερνήσουμε όλη τη γη. Αν η Ελληνογνώση, δεν γίνει γλώσσα διεθνή, οι βάρβαροι τύραννοι θα μας στείλουν στο Δαφνή, οι Τρόικες, τα Μνημόνια, θα μας κάνουν μνημόσυνα. Αιώνες σιωνιστές ιλλουμινάτοι την Ελλάδας μας την ροφούσαν το αίμα και να ρέει το αίμα σαν το ρέμα, με το τιποτένιο αχάριστο ψέμα, σκοτώνει μυριάδες ψυχές, πως θα έρθει το μέλλον το ευτυχές; Ναι θα κάνω συνέντευξη, σε όλα τα διεθνή πρακτορεία, για να μάθουν όλοι οι λαοί τη χρεοκοπία, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία, αυτοί ήταν και είναι του κεφαλαίου η ολιγαρχία. Οι Τρόικες τα Μνημόνια, θα μας χρεοκοπήσουν, φύση, άνθρωποι, ζώα, πουλιά, θα σβήσουν, γλώσσες και πολιτισμοί δεν θα επικρατήσουν, όλα τα δίκαια των ανθρώπων θα δύσουν. Υ.Γ. Δυστυχώς τα κόμματα, οι σύλλογοι, τα συνδικάτα, τα Σωματεία, δεν έχουν με το λαό συμμαχία, είναι ένα με την ολιγαρχία, τώρα έρχεται η δυστυχία των λαών, γιατί είναι ένα με τα τέρατα των καπιταλιστών. Τι αδικία να μένουν σκλάβοι η συνάνθρωποι μας, επί σειρά ετών.

Από τη ΔΑΚΕ / Π. Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Θα είναι τιμή για την εφημερίδα μας να φιλοξενήσει τα ενυπόγραφα άρθρα σας. Η μόνη μας παράκληση είναι να αποστέλλονται μέσα στην εβδομάδα και να περιορίζονται μέχρι τις 250 λέξεις. Φροντίζουμε η σκέψη σας να αποκτήσει φωνή. Αποστολή στο nkairoi@otenet.gr ή tsavalou_christina@hotmail.com


Νέοι Καιροί

21

Καιροί...για εργασία

Οκτάμηνες συμβάσεις για υπηρεσίες της ΔΕΗ Γ ια τις π ρ ό σκαιρες ανάγκες τους 5 Υπηρεσίες της ΔΕΗ θα προσλάβουν με οκτάμηνες συμβάσεις 257 εποχικούς υπαλλήλους. Αιτήσεις υποβάλλονται σε δύο Υπηρεσίες, ενώ για τις υπόλοιπες αναμένεται σύντομα ο καθορισμός των προθεσμιών. Συγκεκριμένα, διαγωνισμοί διεξάγονται από τους φορείς: ΔΕΗ Βέροιας Έως σήμερα, 20 Ιουνίου, θα γίνονται δεκτά τα “χαρτιά” των υποψηφίων για τέσσερις θέσεις κατηγορίας ΔΕ. Πρόκειται για τρεις θέσεις ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων ως υπαλλήλων γραφείου και μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνικού Δικτύων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23310 20400. Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής Από τις 48 θέσεις που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ για τη Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής, 42 αφορούν την Αττική και έξι τις Κυκλάδες. Τις θέσεις θα καταλάβουν απόφοιτοι Λυκείου, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε τέσσερις ειδικότητες ως εξής: -ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων, 29 θέσεις, -ΔΕ Σχεδιαστών, εννέα θέσεις,

-ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, οκτώ θέσεις, και -ΔΕ Μανουβραδόρων, δύο θέσεις. Το προσωπικό θα προσληφθεί για το χρονικό διάστημα των οκτώ μηνών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3287398. ΔΕΗ Λαμίας Τον καθορισμό της προθεσμίας για αιτήσεις αναμένουν οι ενδιαφερόμενοι για τις πέντε θέσεις εποχικού προσωπικού στη ΔΕΗ Λαμίας. Από μία θέση κατανέμεται στη Λαμία και στα Πρακτορεία Δομοκού και Καμένων Βούρλων, ενώ οι υπόλοιπες δύο θέσεις αφορούν το Πρακτορείο Αταλάντης. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22310 22307. 33 υπάλληλοι στη Διεύθυνση Δικτύου Τριάντα τρεις θέσεις εποχικού προσωπικού ενέκρινε το ΑΣΕΠ για τη Διεύθυνση Δικτύου της ΔΕΗ με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας οκτώ μηνών. Οι θέσεις αφορούν αποφοίτους Λυκείου, οι οποίοι θα στελεχώσουν δώδεκα ειδικότητες. Η πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνεται στις ακόλουθες πέντε ειδικότητες: -ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, επτά θέσεις, -ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Σταθμών και Υποσταθμών, πέντε θέσεις, -ΔΕ Μανουβραδόρων, τέσσερις θέσεις, -ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων, τρεις θέσεις, και -ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού, τρεις θέσεις. Από δύο θέσεις αφορούν τις ειδικότητες ΔΕ Εργατών, ΔΕ Οδηγών Φορτηγών, ΔΕ Τεχνικών Επιμελητών και ΔΕ Χειριστών Γερανού, ενώ από μία στις ειδικότητες ΔΕ Ελαιοχρωματιστή 0 Βαφέα και ΔΕ Μάγειρα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5293664.

Προσλήψεις σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 184 θέσεων τακτικού προσωπικού σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας σε όλη την επικράτεια. Ήδη έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση, με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, με την οποία καθορίζονται οι 16 θέσεις που θα καλυφθούν βάσει των διατάξεων του Νόμου 2643/1998 για τα άτομα ειδικών κατηγοριών. Ωστόσο, ΑΣΕΠ και υπουργείο Υγείας δεν έχουν καταλήξει ακόμη στον τρόπο με τον οποίο θα προσληφθεί το νέο προσωπικό, αν δηλαδή θα καλυφθεί από τους κυλιόμενους πίνακες νοσηλευτών ή θα γίνει ξεχωριστή προκήρυξη με υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους. Ειδικότητες Υπενθυμίζεται πως ο διαγωνισμός αφορά την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε Ψυχιατρικά και Παιδοψυχιατρικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ενώ οι ειδικότητες που θα λάβουν την πλειονότητα των θέσεων αφορούν κυρίως Βοηθητικό Υγειονομικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό. Οι περισσότερες θέσεις κατανέμονται στις ακόλουθες πέντε ειδικότητες:

KAFFE Ζαχαροπλαστείο Κιέριον Παλαµιώτης ΠέτροςΜαγαλιός Χρήστος Κεντρική Πλατεία ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ Τηλ. 24410 21412

-ΤΕ Νοσηλευτικής, -ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων, -ΥΕ Βοηθών Θαλάμου, -ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, και -ΥΕ Νοσοκόμων. Ανάμεσα στους φορείς που θα καλύψουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας περιλαμβάνονται τα Γενικά Νοσοκομεία Παίδων “Αγία Σοφία” και “Αγλαΐα Κυριακού” για τα Παιδοψυχιατρικά τους Τμήματα, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας, το Δρομοκαΐτειο, το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης, το Σισμανόγλειο για τον Παιδοψυχιατρικό Τομέα, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο“ και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Αίτημα για διοικητικούς Από τον Οκτώβριο του 2010 το Υπουργείο Υγείας είχε καταθέσει αίτημα προς το ΑΣΕΠ για ακόμη μία προκήρυξη 150 θέσεων Νοσηλευτών και Διοικητικών σε δεκάδες Μονάδες Ψυχικής Υγείας. Οι θέσεις αφορούσαν Διοικητικούς-Λογιστικούς Υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ και ΔΕ, πτυχιούχους ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Επισκέπτες Υγείας ΤΕ και Νοσηλευτές κατηγορίας ΔΕ.

Νέες θέσεις σε δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις Τις 176 θέσεις σε 14 δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις θα καταλάβουν απόφοιτοι όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν 26 ειδικότητες που είναι οι εξής: -ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, 29 θέσεις, -ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων, είκοσι θέσεις, -ΔΕ Υδραυλικών, 14 θέσεις, -ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων, δώδεκα θέσεις, και -ΔΕ Ναυαγοσωστών, δώδεκα θέσεις. Οι θέσεις αφορούν προσλήψεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Μετά την εγκριτική απόφαση του ΑΣΕΠ, οι φορείς καταρτίζουν τις προκηρύξεις τους ώστε να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Πρόσληψη εποχικού προσωπικού σε Τέμπη - Φάρσαλα Επτά θέσεις εποχικού προσωπικού προκήρυξαν δύο Δήμοι της Λάρισας, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Δήμος Τεμπών. Στα Φάρσαλα θα καλυφθούν τέσσερις θέσεις Εργατών Καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προσληφθούν με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας, ενώ στα Τέμπη τις θέσεις θα καταλάβουν τρεις Ναυαγοσώστες κατηγορίας ΔΕ για το χρονικό διάστημα των τριών μηνών. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα 24913 50120 για τα Φάρσαλα και 24950 35106 για τα Τέμπη.


22

Υγεία

Κανόνες ασφαλείας κατά την κολύμβηση

Β

άσει στατιστικών στοιχείων η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε πνιγμούς.

Οι χαρές της θάλασσας είναι πολλές και μεταξύ αυτών το κολύμπι είναι μία από τις μεγαλύτερες. Παρ’ όλα αυτά όμως για να απολαύσουμε τις χαρές της θάλασσας θα πρέπει να τηρούμε απαράκλητα ορισμένους κανόνες οι οποίοι θα καταστήσουν ασφαλή την κολύμβηση και πραγματική απόλαυση την θάλασσα. Μερικοί από τους κανόνες που δεν θα πρέπει να παρεβαίνουμε είναι οι εξής: Μην κολυμπάτε ποτέ με γεμάτο στομάχι. Είναι ένας πασίγνωστος κανόνας που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και που επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού κυρίως από μεγάλους προς μικρούς και τον οποίο δυστυχώς πολύ συχνά παρεβαίνουμε εκθέτοντας το εαυτό μας σε σοβαρούς κινδύνους. Συχνά οι μεγάλοι φωνάζουν αυτήν την εντολή στα παιδιά, αλλά οι ίδιοι των παραβαίνουν με αποτέλεσμα συχνότερα τα θύματα να είναι μεγάλοι. Το βαρύ στομάχι δρα με πολλούς τρόπους καθιστώντας το κολύμπι προβληματικό και επικίνδυνο. -Μην κολυμπάτε όταν δεν αισθάνεστε καλά. Το κολύμπι θα πρέπει να θεωρείται σαν μία ευχάριστη και απολαυστική άσκηση και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γίνεται με εξαναγκασμό ή από υποχρέωση. Το κολύμπι απαιτεί εγρήγορση και καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για να θεωρηθεί ωφέλιμο. Άτομα

τα οποία για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνονται καλά θα πρέπει να αποφεύγουν την κολύμβηση. Πολλά δυστυχήματα στη θάλασσα έχουν σαν αιτία το γεγονός ότι το άτομο βούτηξε ή μπήκε στη θάλασσα έχοντας κάποιο πρόβλημα (ζάλη, πονοκέφαλο, τάση για λιποθυμία ή για έμετο, πυρετό, δύσπνοια, κοιλιακά ενοχλήματα, πόνους στο στήθος κ.α.). - Κολυμπάτε προσεκτικά σε άγνωστες θάλασσες. Πολλά ατυχήματα προκαλούνται από βουτιές σε άγνωστα μέρη ή από κολύμπι σε περιοχές με απότομα βαθιά νερά, ρεύματα κ.λπ. -Αποφεύγετε να κολυμπάτε σε απομονωμένες και απόμακρες παραλίες τις οποίες δεν γνωρίζετε και ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχουν στο χώρο και άλλα άτομα που μπορούν να προσφέρουν κάποια βοήθεια σε ώρα ανάγκης. Η υπερβολική εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και ιδιαίτερα στις κολυμβητικές μας ικανότητες συχνά μας οδηγεί σε επικίνδυνες υπερβολές. -Μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς εποπτεία να κολυμπούν. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο όσο μικρότερα είναι τα παιδιά και όσο πιο άγνωστες είναι οι παραλίες. Παιδιά τα οποία δεν γνωρίζουν κολύμπι ευνόητο είναι ότι χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη επιτήρηση. Κάθε άτομο δεν θα πρέπει να αναλαμβάνει την εποπτεία περισσοτέρων των δύο παιδιών. -Αποφεύγετε το νυκτερινό κολύμπι. Η κολύμβηση στο σκοτάδι ή ακόμη και υπό το φως της πανσελήνου εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνου αφού η ορατότητα είναι περιορισμένη και η επικοινωνία περιορίζεται μόνο με την ομιλία και τις φωνές. -Αποφεύγετε να κολυμπάτε μετά από κατάχρηση αλκοόλ. Το οινόπνευμα εκτός του ότι μειώνει σημαντικά τις αντιδράσεις μας συχνά μας κάνει να υποεκτιμάμε τους κινδύνους. Παράλληλα οι έμετοι που συχνά προκαλούνται όταν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση μέθης ή ημιμέθης επιδεινώνονται με την πίεση που ασκεί το νερό στην κοιλιά και στο στομάχι μας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πνιγμού να πολλαπλασιάζεται στα άτομα αυτά. - Άτομα τα οποία πάσχουν από σοβαρές παθήσεις θα πρέπει πάντα στην αρχή του καλοκαιριού και ίσως και κατά καιρούς ενδιάμεσα να επισκέπτονται τον γιατρό τους και να ζητούν την άδεια του για κολύμπι.

Χωρίς φαγητό για 24 ώρες Η αποχή από το φαγητό για 24 ώρες τον μήνα μπορεί να ελαττώνει τον κίνδυνο αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου και διαβήτη, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, με επικεφαλής τον καρδιολόγο δρα Μπέντζαμιν Χορν, μελέτησαν 200 κατοίκους της Γιούτα, όπου η πλήρης αποχή από το φαγητό και τα υγρά (πλην νερού) επί τουλάχιστον μία ημέρα το μήνα αποτελεί τρόπο ζωής για πολλούς Μορμόνους. Περίπου το 70% των κατοίκων της Γιούτα είναι Μορμόνοι και η θρησκεία τους επιτάσσει να μένουν νηστικοί την πρώτη Κυριακή του μήνα, κατά τον δρα Χορν. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι εθελοντές έκαναν συστηματικά νηστεία είχαν κατά 58% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας σε σύγκριση με όσους δεν έκαναν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκαναν στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (ACC). Η συστηματική αποχή από το φαγητό φάνηκε επίσης να ελαττώνει κατά 50% τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη. Για να βεβαιωθούν πως τα ευρήματά τους οφείλονται όντως στη νηστεία αλλά και να αναζητήσουν τυχόν εξήγηση για το όφελός της στην καρδιά, οι ερευνητές έκαναν και μία δεύτερη μελέτη, σε ομάδα εθελοντών οι οποίοι δεν νήστευαν συστηματικά. Επί 24 ώρες οι εθελοντές αυτοί δεν έφαγαν ούτε ήπιαν τίποτε άλλο πέρα από νερό και υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων. Τις ίδιες εξετάσεις έκαναν και όταν τέλειωσε η νηστεία και άρχισαν να τρώνε φυσιολογικά. Οι εξετάσεις έδειξαν πως η αποχή από το φαγητό και τα ροφήματα προκαλεί κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης – μιας ορμόνης που επιταχύνει τον μεταβολισμό και καίει λίπος. Τα επίπεδά της αυξήθηκαν κατά 13 φορές στις γυναίκες και κατά 20 στους άντρες την ημέρα που έμειναν εντελώς νηστικοί. Η αποβολή λίπους από τον οργανισμό είναι γνωστό ότι ελαττώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιολογικών προβλημάτων. Η νηστεία προκάλεσε επίσης κάποια αύξηση στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα των εθελοντών (η χοληστερόλη παράγεται κυρίως από το ήπαρ και δευτερευόντως προέρχεται από την τροφή μας), αλλά μόλις άρχισαν να τρώνε, επέστρεψε στα φυσιολογικά επίπεδα. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει τα ευρήματα προγενέστερης, μεγαλύτερης ερευνητικής εργασίας που δημοσιεύθηκε το 2008 στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας» και είχε πραγματοποιηθεί σε 448 εθελοντές, δείχνοντας και εκείνη πως υπάρχει ευνοϊκή επίδραση της νηστείας στην καρδιολογική υγεία.

Νέοι Καιροί

Το ελαιόλαδο «εχθρός» του εγκεφαλικού Οι ηλικιωμένοι που καταναλώνουν στις σαλάτες και στο μαγείρεμα αρκετό ελαιόλαδο, το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας, έχουν μικρότερο … κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), επί μια περίοδο πέντε ετών, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα. Οι συμμετέχοντες είχαν χωριστεί σε τρεις ομάδες ανάλογα με το πόσο ελαιόλαδο κατανάλωναν (καθόλου, μέτρια, πολύ). Διαπιστώθηκε ότι όσοι ανήκαν στην κατηγορία που έκανε την πιο «εντατική» κατανάλωση ελαιολάδου (τόσο σε σαλάτες, όσο και στο μαγείρεμα), είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης εγκεφαλικού σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου λάδι. «Η έρευνά μας δείχνει ότι πρέπει να υπάρξουν νέες συστάσεις για την ημερήσια διατροφή, ώστε να αποφεύγονται τα εγκεφαλικά στα άτομα άνω των 65 ετών. Τα εγκεφαλικά είναι τόσο συχνά στους ηλικιωμένους και το ελαιόλαδο είναι ένας φθηνός και εύκολος τρόπος αποφυγής τους», όπως είπε η Σαμιέρι. Προηγούμενες έρευνες έχουν συσχετίσει το ελαιόλαδο με μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα, διαβήτη, υψηλή πίεση, υψηλή «κακή» χοληστερίνη, παχυσαρκία κ.α.


Νέοι Καιροί

23

Τεχ νολογί@

Με φωνητική εντολή η αναζήτηση στο Google γραπτή αναζήτηση μέσω Google φαίνεται να γίνεται παρελθόν πια αφού η αναζήτηση θα γίνεται πλέον με φωνητική εντολή. Προς το παρόν βέβαια η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στην αγγλική γλώσσα. Η μοναδική προϋπόθεση είναι η χρήση του προγράμματος Google Chrome. Μέχρι τώρα αυτή η εφαρμογή ήταν δυνατή μόνο μέσω smart phones αλλά πλέον θα είναι εφικτή και μέσω υπολογιστή. Σε επόμενο στάδιο, η Google προτίθεται μελλοντικά να καταστήσει διαθέσιμη τη φωνητική αναζήτηση και μέσω των δύο δημοφιλέστερων προγραμμάτων πλοήγησης, του Microsoft Explorer και του Mozilla Firefox. Επίσης, αργότερα θα είναι εφικτή και η χρήση άλλων γλωσσών εκτός από την αγγλική. Η τεχνολογία αναγνώρισης φωνής βασίζεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων από περίπου 230 δισεκατομμύρια λέξεις, που η Google έχει δημιουργήσει κατά την τελευταία διετία. Το νέο χαρακτηριστικό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αποσκοπεί στο να γίνουν ακόμα πιο γρήγορες οι αναζητήσεις της, με στόχο την εξοικονόμηση ακόμα και χιλιοστών του δευτερολέπτου από την υποβο-

Η

λή του ερωτήματος και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Μια παράλληλη δυνατότητα που προστίθεται, πέρα από την φωνή, είναι η αξιοποίηση εικόνων, αντί λέξεων. Έτσι, για παράδειγμα, αντί ο χρήστης να γράψει τη λέξη «εστιατόρια», αρκεί να κάνει «κλικ» στο σχετικό εικονίδιο. Ακόμα, για οποιαδήποτε φωτογραφία (π.χ. που έχει τραβήξει σε διακοπές πριν από χρόνια), ο χρήστης θα μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με αυτήν (π.χ. για την τοποθεσία όπου τραβήχτηκε). Αυτή η τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων, δυνητικά είναι σε θέση να αναγνωρίσει και ανθρώπους, όμως η εταιρία έχει σκοπίμως αποφασίσει να μην την αξιοποιήσει για αυτό το σκοπό, προκειμένου να αποφύγει να εμπλακεί σε πιθανές διαμάχες περί παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Οι φωνητικές αναζητήσεις στις κινητές συσκευές Android έχουν σχεδόν εξαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο και η εταιρία εκτιμά ότι η επέκταση της δυνατότητας σε όλους τους υπολογιστές θα δημιουργήσει γενικότερα μια νέα συνήθεια χρήσης της φωνής για τις αναζητήσεις.

Ένας στους τέσσερις χάκερ είναι πληροφοριοδότης του FBI!

Τo 25% των χάκερ στις ΗΠΑ, γίνεται πληροφοριοδότης των αρχών ύστερα από την απειλή φυλάκισης. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, το FBI και οι

μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όταν συλλαμβάνουν έναν χάκερ, τον απειλούν με φυλάκιση, με σκοπό να τον αναγκάσουν να δουλέψει γι’ αυτούς έτσι ώστε να δίνει πληροφορίες για τους υπόλοιπους... Έτσι λοιπόν οι πληροφοριοδότες χάκερ, χρησιμοποιούν τα διάφορα underground forums, ακολουθώντας τις οδηγίες των πρακτόρων του FBI με απώτερο σκοπό να εντοπίσουν και να συλλέξουν πληροφορίες για εγκληματικές ενέργειες στο διαδίκτυο. Όπως είναι λογικό το γεγονός αυτό, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα δυσπιστίας και αμφιβολίας μεταξύ των χάκερ και πολύ πιθανό να έχουν επηρεάσει και τις δύο μεγάλες ομάδες χάκερ που δραστηριοποιούνται έντονα τον τελευταίο καιρό (Anonymous και των LulzSec). Τέλος ένα πολύ γνωστό παράδειγμα όπου ο χάκερ έδωσε πληροφορίες στο FBI μετά τη σύλληψή του ήταν ο Adrian Lamo, οποίος έδωσε πληροφορίες για τον πληροφοριοδότη του WikiLeaks, τον Bradley Manning.

Άλλη μια εφαρμογή που δεν πρέπει να εγκαταστήσετε Άλλη μια εφαρμογή εμφανίστηκε στο Facebook που σκοπό έχει να ξεγελάσει τους χρήστες. Έχουμε δει παρόμοιες εφαρμογές στο παρελθόν, οι οποίες υπόσχονται στους χρήστες ότι θα τους ενημερώνουν ποιοι βλέπουν το προφίλ τους. Μια αρκετά δελεαστική πρόταση, αλλά ταυτόχρονα και μια παγίδα στην οποία “πέφτουν” οι περισσότεροι χρήστες. Αυτή τη φορά το μήνυμα που εμφανίζεται στους χρήστες είναι το εξής: “Facebook profile views” Κείμενο: AMAZING! My FB wall has been visited 2022 times Boy views: 425. Girl views: 1597. Check yours @: http://apps.facebook.com/—Η εφαρμογή “Facebook profile views” δίνει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο διαχωρίζει τα αγόρια από τα κορίτσια (“girl views” και “boy views”) που παρακολούθησαν το προφίλ του χρήστη. Όταν λοιπόν ο χρήστης ακολουθήσει το link τότε η εφαρμογή του ζητά πρόσβαση στα προσωπικά του στοιχεία, όπως γίνεται με τις περισσότερες εφαρμογές. Τότε το όνομα της εφαρμογής αλλάζει σε “Flash Mail”. Οι περισσότεροι λοιπόν χρήστες θα επιτρέψουν στην εφαρμογή να συνδεθεί στο προφίλ τους, ενώ όμως φαίνεται ότι “φορτώνει”, τότε εμφανίζεται ένα μήνυμα που μπλοκάρει τη διαδικασία και ζητά από τον χρήστη να ακολουθήσει κάποιες ρυθμίσεις ασφάλειας. Ακολουθώντας τα βήματα ο χρήστης καταλήγει σε μια σελίδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με έλεγχο ασφάλειας. Σε αυτό το σημείο η πρόθεση είναι ξεκάθαρη: Κάποιος θέλει τον αριθμό του κινητού σου. Η διαδικασία αυτή τελειώνει και ο χρήστης έχει δώσει τα στοιχεία του, έχει συμμετάσχει σε μια παράξενη έρευνα, έχει δώσει το κινητό του τηλέφωνο, αλλά ακόμα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή. Βλέποντας οι φίλοι του χρήστη την δημοσίευση θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία. Αυτό αποτελεί μια απάτη κοινωνικής μηχανικής και οι χρήστες του Facebook θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, καθώς δεν υπάρχει καμία εφαρμογή τέτοιου είδους.


CMYK

24

Περιβάλλον

Απίστευτη φωτογραφία από την περιστροφή της γης!

Η

συγκεκριμένη εικόνα δεν έχει υποστεί επεξεργασία, είναι ακριβώς όπως τη βλέπετε! Η φωτογραφία . . . τρ α β ή χ τ η κ ε στην Αυστραλία για να δείξει την περιστροφή της γης. Την εικόνα τράβηξε ο Άντριου Μπρουκς, ερασιτέχνης φωτογράφος, τη στιγμή που... βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού ενός φίλου του στην περιοχή Denial Bay, που βρίσκεται στην άκρη του Great Australian Bight. Ο φωτογράφος εκμεταλλεύτηκε τη φυσική περιστροφή της γης εξ ου και οι κύκλοι στην εικόνα που δημοσίευσε η Telegraph. Η κάθε φωτογραφία χρειάστηκε 36 λεπτά για να ολοκληρωθεί με το κλείστρο της κάμερας να είναι ανοιχτό για 18 λεπτά.

“Πήγα έξω ένα βράδυ κοίταξα στον ουρανό και έμεινα άφωνος από το πόσο ξάστερος ήταν. Τοποθέτησα την κάμερα, άνοιξα τα παν τζούρια, έφτιαξα ένα τσάι και παρακολούθησα έναν αγώνα ποδοσφαίρου μέχρι να τραβηχτούν οι φωτογραφίες. Στη συνέχεια επέστρεψα και έμεινα έκθαμβος με τις εικόνες”, είπε ο 42χρονος φωτογράφος. Η κοντινότερη μεγαλύτερη πόλη απέχει από το σημείο 800 χιλιόμετρα κάτι που σημαίνει πως ο ουρανός δεν δέχεται την επίδραση από τα φώτα της μεγαλούπολης. Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα η γη βρισκόταν σε τέτοια θέση που ήταν τέλεια για την αποτύπωση της εικόνας.

Διαμαρτυρία Βρετανίδας κρεμασμένη σε αγκίστρι Η ευαισθησία της Βρετανίδας Alice Newstead για το άγριο κυνήγι του καρχαρία ξεπέρασε κάθε όριο της φαντασίας. Είναι γνωστό πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να αφυπνίσει τον κόσμο σχετικά με το ανελέητο και βάρβαρο κυνήγι του καρχαρία για τα πτερύγιά του, τα οποία σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη γίνονται... σούπα που θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα. Αυτή τη φορά κρεμάστηκε και η ίδια από αγκίστρια στο Χονγκ Κονγκ προσπαθώντας, με τη δική της εμπειρία, να συνειδητοποιήσει ο κόσμος πόση σκληρότητα κρύβει το ανόητο αυτό κυνήγι.

Κατά τη διάρκεια του κυνηγιού οι καρχαρίες ακινητοποιούνται, οι άνθρωποι τους κόβουν τα πτερύγια και στη συνέχεια τους ξαναπετούν στη θάλασσα καταδικάζοντάς τους σε αργό και βασανιστικό θάνατο, καθώς χωρίς πτερύγια δεν μπορούν να κολυμπήσουν.

Νέοι Καιροί

Μαύρες τρύπες και γαλαξίες μεγαλώνουν παράλληλα Οι αστρονόμοι ανίχνευσαν σήματα ακτινοβολίας Χ τα οποία προέρχονται από γιγάντιες μαύρες τρύπες που υπήρχαν ήδη πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Αξιοποιώντας το τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ «Τσάντρα», οι αστρονόμοι, με επικεφαλής τον κοσμολόγο Πριγιαμβάντα Ναταράτζαν, εστίασαν την προσοχή τους σε περίπου 250 γαλαξίες, τους οποίους αρχικά είχαν επιλέξει με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου «Χαμπλ». Ο πιο απομακρυσμένος από αυτούς τους γαλαξίες απέχει γύρω στα 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη, δηλαδή έχει ηλικία μόλις 700 εκατομμυρίων ετών μετά το αρχικό «Μπιγκ Μπανγκ» της δημιουργίας του σύμπαντος. Τα νέα ευρήματα υποστηρίζουν τη θεωρία ότι οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες παίζουν ένα διπλό ρόλο καταστροφής και αναδημιουργίας στο επίκεντρο των γαλαξιών. «Αυτές οι παρατηρήσεις δείχνουν ότι υπερβολικά μεγάλες μαύρες τρύπες ήδη υπήρχαν 700 έως 800 εκατομμύρια χρόνια μετά την αρχική “Μεγάλη Έκρηξη”, πράγμα που σημαίνει ότι είτε εξαρχής γεννήθηκαν γιγάντιες, είτε αναπτύχθηκαν με ραγδαίο ρυθμό. Οποιοδήποτε σενάριο μάς λέει περισσότερα πράγματα από αυτά που ξέρουμε, πράγμα που είναι συναρπαστικό», όπως είπε ο Ναταράτζαν. Οι πρώιμες μαύρες τρύπες εντοπίστηκαν έμμεσα χάρη στις υψηλής ενέργειας «υπογραφές» τους στο φάσμα της ακτινοβολίας-Χ, η οποία μπόρεσε να περάσει μέσα από τα πυκνά νέφη σκόνης και αερίων στους γαλαξίες που τις φιλοξενούσαν (τα νέφη αυτά εμποδίζουν τα οπτικά τηλεσκόπια να δουν τις αρχέγονες μαύρες τρύπες). Είναι οι πιο βαθιές στο σύμπαν «εικόνες» ακτίνων-Χ που έχουν ληφθεί ποτέ. Αρχαίες μαύρες τρύπες έχουν εντοπιστεί και στο παρελθόν, όμως είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει μαζική ανίχνευσή τους σε τόσο μεγάλη κλίμακα γαλαξιών. Υπολογίζεται ότι μεταξύ 30% και 100% των μακρινών γαλαξιών περιέχουν μαύρες τρύπες σούπερ-μεγέθους. Σύμφωνα με μια εκτίμηση, υπάρχουν τουλάχιστον 30 εκατ. υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες στο πρώιμο σύμπαν, 10.000 φορές περισσότερες από τα κβάζαρ, τα πολύ φωτεινά γαλαξιακά κέντρα, που μοιάζουν με μαύρες τρύπες. «Φαίνεται πως βρήκαμε ένα τελείως νέο πληθυσμό μαύρων τρυπών-μωρών, οι οποίες θα μεγαλώσουν κατά 100 ή 1.000 φορές, ώσπου τελικά να γίνουν οι γιγάντιες μαύρες τρύπες που βλέπουμε σήμερα, έπειτα από σχεδόν 13 δισεκατομμύρια χρόνια», δήλωσε ο συνυπεύθυνος της έρευνας Κέβιν Σαβίνσκι του πανεπιστημίου Γιέηλ. Ένας τέτοιος μαζικός πληθυσμός νηπιακών μαύρων τρυπών είχε προβλεφθεί θεωρητικά, αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχε παρατηρηθεί. «Μέχρι σήμερα δεν είχαμε ιδέα τι έκαναν οι μαύρες τρύπες στους πρώιμους γαλαξίες - ούτε καν ήμασταν σίγουροι αν υπήρχαν. Τώρα ξέρουμε ότι υπάρχουν και ότι μεγαλώνουν ταχύτατα», δήλωσε ο ερευνητής Εζεκιήλ Τράϊστερ του πανεπιστημίου της Χαβάης. Το ερώτημα πάντως ως προς τον τρόπο με τον οποίο σχηματίστηκαν οι πρώτες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες, αλλά και το πώς μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, παραμένει. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μαύρες τρύπες και γαλαξίες, με κάποιο συμβιωτικό τρόπο, μεγαλώνουν παράλληλα και αυτή η διαδικασία έχει αρχίσει ήδη από τα πρώτα στάδια του σύμπαντος.


Νέοι Καιροί CMYK

25

Διακόσμηση

Διακοσμήστε το δωμάτιο του μωρού σας πριν κάνει… την εμφάνισή του Φροντίστε η διακόσμηση του δωματίου να σας γεμίζει με ηρεμία και να αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ψυχολογία και τον χαρακτήρα σας

Α

ν δεν γνωρίζετε ή δεν θέλετε να μάθετε το φύλλο του μωρού σας αλλά παρ’ όλα αυτά θέλετε να ετοιμάσετε το χώρο που θα το υποδεχθεί υπάρχουν τρόποι ώστε να το διακοσμήσετε σε unisex στιλ. Ας δούμε κάποιους από αυτούς τους τρόπους που δεν θα φέρουν σε «δύσκολη θέση» ούτε εσάς αλλά ούτε και τον καινούριο «συγκάτοικό» σας.

1. Επιλέξτε ένα χρώµα για τη βασική διακόσµηση

μωρού. Μετά τη γέννηση εμπλουτίστε την διακόσμηση του δωματίου με αξεσουάρ που θα σηματοδοτούν το φύλο του μωρού. Το καπέλο του πορτατίφ, ένα χαλάκι, ένας πίνακας, η δέστρα της κουρτίνας και διάφορες κορνίζες είναι αξεσουάρ που θα δώσουν σε ένα “unisex” δωμάτιο τον αγορίστικο ή κοριτσίστικο χαρακτήρα που χρειάζεται.

2. Το µοντέρνο γκρι Το βεραμάν και το κίτρινο είναι τα παραδοσιακά ουδέτερα χρώματα, αλλά δεν θέλετε να μπείτε σε τόσο συνηθισμένες λύσεις; Τολμήστε το γκρι που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διακόσμηση του μωρουδίστικου δωματίου. Ένα ζεστό γκρι στους τοίχους είναι μια πολύ μοντέρνα επιλογή. Όχι δεν είναι παράδοξο, με τόσες παραλλαγές χρωμάτων που υπάρχουν στα χρωματοπωλεία, υπάρχουν πραγματικά ζεστές αποχρώσεις, του κατά τ’ άλλα ψυχρού αυτού χρώματος. Κρεβατάκια-κούνιες, αλλαξιέρες και άλλα έπιπλα σε γκρι, συνδυασμένο με λευκό ή με κίτρινο, είναι επίσης καλόγουστες και ασφαλείς επιλογές. Τέλος επιλέξτε προίκα μωρού (σεντονάκια, παπλωματακι κτλ) σε κίτρινο, πράσινο και –γιατί όχι- φωτεινό πορτοκαλί.

3. Απογειώστε το µε µια τοιχογραφία Τα έπιπλα, το χρώμα των τοίχων και οι κουρτίνες, είναι τα βασικά που πρέπει να έχετε ετοιμάσει πολύ πριν την γέννηση του μωρού σας. Η επιλογή των χρωμάτων γι’ αυτά –ειδικά αν δεν γνωρίζετε το φύλο του μωρού- σας προβληματίζει. Η λύση είναι τελικά απλή: Επιλέξτε ένα ή δύο ουδέτερα χρώματα για τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τους τοίχους του

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤOKINHΤΩΝ 1) NISSAN ALMERA 1.4 4D FULL EXTRA μοντ. 1998 2) SEAT INCA VAN 1.4 DIESEL μοντ. 2004 3) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2003 4) FORD FOCUS 1.6 3D FULL EXTRA μοντ. 2001 5) FORD FIESTA 1.4 5D FULL EXTRA μοντ. 2002 6) FORD MAVERICK 2 4X4 FULL EXTRA μοντ. 2003 7) FORD FOCUS 1.4 3D FULL EXTRA μοντ. 2002 8) TOYOTA COROLLA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 1999 9) NISSAN PRIMERA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2000 10) HYUNDAI ELANTRA 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2003 11) FIAT PUNTO 1.25 4D FULL EXTRA μοντ. 2002 12) TOYOTA AVENSIS 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 13) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2002 14) FORD FOCUS SW 1.6 FULL EXTRA μοντ. 2002 15) TOYOTA RAV-4 2.0 FULL EXTRA μοντ. 2003 16) FORD MONDEO 1.8 FULL EXTRA μοντ. 2001 17) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2006 18) OPEL VAN 1.7 DIESEL μοντ. 1997 19) FORD FOCUS 1.6 4D FULL EXTRA μοντ. 2001 20) PEUGEOT 306 1.4 FULL EXTRA μοντ. 2002 Όλα τα αυτοκίνητα περασμένα από ΚΤΕΟ Χρηματοδότηση από 0% προκαταβολή και έως 72 μήνες ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ FORD ΤΗΛ. 24410-79600

Αν έχετε αποφασίσει να διακοσμήσετε έναν τοίχο του μωρουδίστικου δωματίου με μια τοιχογραφία, διαλέξτε ένα θέμα που θα παραμείνει ενδιαφέρον όταν το μωρό σας θα μεγαλώνει και τα ενδιαφέροντά του θα αλλάζουν. Μια σκηνή από την ύπαιθρο, ένα απλό δέντρο με γαλάζιο φωτεινό ουρανό είναι μια όμορφη και ασφαλής επιλογή.

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ •Ηρ. Πολυτεχνείου 33 & Νικηταρά •Τ. 24410 79592 •Καρδίτσα

Επίσης μην παραλείψετε να ζητήσετε τη γνώμη του τοιχογράφου, που και περισσότερη πείρα από εσάς έχει και –σαν καλλιτέχνης- περισσότερες ιδέες. Αν επιλέξετε ένα ουδέτερο σκηνικό για την τοιχογραφία σας, θα μπορέσετε στο μέλλον να την εμπλουτίσετε με ένα παραμυθένιο κάστρο αν κάνετε κοριτσάκι ή με ένα τρένο ή ιππότες αν κάνετε αγοράκι.

4. Ταπετσαρία ή αυτοκόλλητο τοίχου. Η οικονοµική λύση Αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να προσλάβετε έναν τοιχογράφο, υπάρχει πάντα η οικονομική και καλόγουστη λύση της ταπετσαρίας και των αυτοκόλλητων τοίχου. Ειδικά τα τελευταία, αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς δίνουν μοναδικό τόνο στην διακόσμηση του δωματίου, πλένονται εύκολα και δεν ξεκολλούν από τον τοίχο παρά μόνο όταν εσείς επιλέξετε να τα αφαιρέσετε, για να τους αλλάξετε θέση ή να τα καταργήσετε. Επιπλέον είναι μια οικονομική προσθήκη που μπορείτε να την κάνετε, αφού το μωρό έχει γεννηθεί, οπότε θα μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιό του ανάλογα με το φύλο του. Το μωρό σας, τους πρώτους μήνες της ζωής του, λίγο θα νοιάζεται για τη διακόσμηση του δωματίου. Το ενδιαφέρον του θα εστιάζετε στην παρουσία σας, στο ζεστό του γάλα και το «περιεχόμενο» της πάνας του. Εσείς, από την άλλη, θα περνάτε αρκετές ώρες στο δωμάτιο του μωρού σας. Φροντίστε λοιπόν η διακόσμηση του δωματίου να είναι αυτό που θα αρέσει σε εσάς, που θα σας γεμίζει με ηρεμία και θα αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ψυχολογία και τον χαρακτήρα σας, ενώ θα παρέχει στο μωρό σας ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.


Νέοι Καιροί

26

Καιροί & Σπορ

Επαναλειτουργεί η ΕΠΟ Τ ο άτυπο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ αποφάσισε ότι από σήμερα Δευτέρα (20/6) θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί η ομοσπονδία, ενώ η γενική συνέλευσή της που διακόπηκε στις 3 Ιουνίου, θα συνεχιστεί με έναν μήνα καθυστέρηση, δηλαδή στις αρχές Ιουλίου. Στην ομοσπονδία είχε μπει «λουκέτο» έπειτα από πρόταση του προέδρου της κ.Σοφοκλή Πιλάβιου και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου οι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου να τοποθετηθούν από κοινού στα σημαντικά προβλήματα του αθλήματος. Στο συμβούλιο της Παρασκευής (17/6) συζητήθηκε το πολύκροτο θέμα των πλαστογραφήσεων δημοσίων εγγράφων και έγινε γνωστό ότι συνολικά 21 ομάδες έχουν πρόβλημα και οι φάκελοί τους παραπέμφθηκαν στην αρμόδια επιτροπή μεταγραφών! Απ’ αυτές τις ομάδες, οι επτά ανήκουν στη Β’ κατηγορία, οι εννέα στο νότιο όμιλο της Γ’ κατηγορίας και πέντε στον βόρειο όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Επιπλέον αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ιτο πόρισμα της UEFA για τις υποθέσεις αδειοδότησης του ΟΦΗ, του Ηρακλή και των Τρικάλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα έχει απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα για την ΕΠΟ.

Έτσι μέχρι να αποφασίσει η επιτροπή μεταγραφών της ΕΠΟ για τις υποθέσεις των 21 ομάδων και η ΕΠΟ να εκδόσει την οριστική απόφασή της για την αδειοδότηση των ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων, δεν γίνεται να διεξαχθούν πλέι οφ, πλέι άουτ και το μπαράζ της Γ’ εθνικής, αλλά ούτε και να επικυρωθούν οι τελικές βαθμολογίες των επαγγελματικών κατηγοριών. Δεδομένου μάλιστα, ότι τα συμβόλαια αρκετών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών λήγουν τυπικά στις 30 Ιουνίου, είναι άγνωστο τι θα συμβεί αν χρειαστεί να αγωνιστούν με τις ομάδες τους σε αγώνες κατάταξης... Τέλος να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε πρόταση του κ. Βασίλη Χατζηαποστόλου και των ποδοσφαιρικών ενώσεων Μακεδονίας και Ηρακλείου να εξεταστούν εφέτος μόνο οι φάκελοι των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρώπη και όχι των υπολοίπων!

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΠΟ: «1. Οι υπηρεσίες της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων μελών της αποφασίστηκε ότι θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 20 - 6 - 2011, οι εργασίες των οποίων είχαν ανασταλεί με απόφαση της

Η ομάδα με χρειάζεται Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε σε συνέδριο προπονητών της πατρίδας του και υποστήριξε ότι έμεινε στον Παναθηναϊκό γιατί τον χρειάζεται η ομάδα. «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση, στην Ελλάδα – για να πάρετε μια ιδέα – ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 2 πρωταθλήματα τα τελευταία 21 χρόνια, είναι πιο εύκολο να είσαι πρωταθλητής στην Πορτογαλία», είπε αρχικά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και υποστήριξε στην συνέχεια ότι οι «πράσινοι» είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση στην Ελλάδα

Β Α Σ . Ρ Ο Β Α Σ & Σ ΙΑ Ε. Ε . SUPER MARKET-ΑΝΤ/ΠΕΙΕΣ

ΒΑΣΙΑΡΔΑΝΗ 51 Τηλ. 24410 26097 Κιν. 6974720919 Καρδίτσα

και πως παρέμεινε για να βοηθήσει με την εμπειρία και τις γνώσεις του. «Αν και είναι δύσκολο στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, έμεινα γιατί η ομάδα χρειάζεται την εμπειρία μου και έχει ανάγκη από οργάνωση έτσι ώστε να είναι πιο συχνά πρωταθλήτρια. Αντίθετα με όσα σκέφτονται μερικοί, ο Παναθηναϊκός είναι μια διαφορά η ομάδα με την μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φερέιρα στο συνέδριο της Αλμπουφέιρα.

Ψητοπωλείο- Παντοπωλείο Ευάγγελος Μπαλογιάννης Αγ. Νικολάου 66 Καρδίτσα Τηλ. 24410 22186

γενικής συνέλευσης στις 3 - 6 - 2011. 2. Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών το πόρισμα και οι φάκελοι για τις πλαστές ενημερότητες ΠΑΕ/ΤΑΠ, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους, τόσο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, όσο της επιτροπής που είχε συσταθεί με απόφαση του Δ.Σ.της Ομοσπονδίας. Η ΕΙΜ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 22 - 6 - 2011 προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και στη συνέχεια να παραπέμψει τις υποθέσεις στα αρμόδια όργανα. 3. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., στην οποία θα συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα (αδειοδότηση κλπ.) και θα οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής νέας γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της ΕΠΟ εντός του Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθεί η γενική συνέλευση που είχε διακοπεί στις 3 - 6 - 2011».

Πλέι οφ χωρίς Τρίκαλα και ΟΦΗ δεν γίνονται Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων, Βαγγέλης Πλεξίδας, σε τοποθετήσεις του κατέστησε σαφές πως δεν μπορούν να γίνουν πλέι οφ χωρίς την ομάδα του και τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά η δήλωση του: «Ότι απόφαση και να πάρει η ΕΠΟ, πλέι οφ χωρίς Τρίκαλα και ΟΦΗ δεν γίνονται. Δεν μπορεί καμία ιδιωτική εταιρία να κρίνει κανενός το φάκελο και δεν μπορεί κανένας επίσημος της UEFA να κρίνει τον φάκελο των ομάδων, χωρίς να είναι παρόντες εκπρόσωποι των σωματείων που «καίγονται» για την αδειοδότηση. Ας σιγήσουν τα «παπαγαλάκια» και στα Τρίκαλα ας μείνω αισιόδοξος μόνο εγώ. Γιατί άραγε;».

‘Ωρες ∆ιανοµής Για το κατάστηµα στην Καραaσκάκη από τις 6.30 το πρωί µέχρι τις 21.00 τηλ. 24410 21110 Για το κατάστηµα στην Παπανδρέου από 7.00 το πρωί µέχρι 14.30 τηλ. 24410 40039


Νέοι Καιροί

27

Καιροί & Σπορ

Στη Λάρισα ο Νεμπεγλέρας Κώστας Νεμπεγλέρας είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της θεσσαλικής ομάδας εδώ και αρκετό καιρό. Ο 36χρονος μέσος επιστρέφει στην ΑΕΛ μετά από 14 χρόνια, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο. Η ανακοίνωση της Λάρισας για την απόκτηση του έμπειρου μεσοαμυντικού, αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Νεμπεγλέρα, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μας μετά από 14 χρόνια. Ο έμπειρος μέσος συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους». Ο Κώστας Νεμπεγλέρας γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1975 στη Λάρισα, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, σε τοπικό επίπεδο, στις ομάδες της Πελασγιώτιδας και του Πηνειού, πριν γίνει επαγγελματίας με τη φανέλα της ΑΕΛ σε ηλικία 18 ετών. Φόρεσε τα «βυσσινί» για 4 σεζόν (1993-97) και αποτέλεσε ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Εθνική. Η διαρκώς ανο-

δική αγωνιστική του πορεία τον έφερε το καλοκαίρι του 1997 στον Πανηλειακό και 4 χρόνια αργότερα στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά για λογαριασμό του Ηρακλή (20012004) και ακολούθως στον Άρη (2005-08), με τον οποίο αγωνίστηκε σε δυο τελικούς Κυπέλλου (2005 & 2008), χωρίς –όμως– να κατακτήσει τον τίτλο. Φιναλίστ ήταν και στο φετινό τελικό με την ομάδα του Ατρόμητου, που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του πριν από την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και την ΑΕΛ. Με 542 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (εκ των οποίων οι 384 σε επίπεδο Α’ Εθνικής) και 17 επαγγελματικές σεζόν με περισσότερες από 20 αγώνες ετησίως, ο Κώστας Νεμπεγλέρας θεωρείται ένας από τους συνεπέστερους αγωνιστικά και πλέον «βιονικούς» ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής. Μετράει μία συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών (σε φιλικό αγώνα το 2001), ενώ ήταν βασικό στέλεχος της Ολυμπιακής ομάδας στους Αγώνες του 2004.

Δέλλας: Μάλλον θα μείνω

Ξανά στο Γουέμπλεϊ

Ο

Μετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο, στην ΑΕΚ περιμένουν να απαντήσει θετικά ως προς την παραμονή του για ακόμα έναν χρόνο, ο Τραϊανός Δέλλας. Και ο έμπειρος Έλληνας αμυντικός φέρεται να είπε σε οπαδούς της ΑΕΚ στη Ζάκυνθο (βρέθηκε εκεί για να περάσει μέρος των διακοπών του) ότι είναι πολύ πιθανό να πει το ναι. «Όλα δείχνουν πως και του χρόνου θα φοράω την αγαπημένη μου φανέλα, αυτή της ΑΕΚ. Αν δεν υπάρξει κάποιο, πραγματικά, απρόοπτο, θεωρώ πως θα παραμείνω. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία μου», φέρεται να δήλωσε στους οπαδούς της Ένωσης.

Ο τελικός του Champions League για το 2013 θα διεξαχθεί στο «Γουέμπλεϊ», ενώ αυτός του Europa League στην «Άμστερνταμ Αρένα». Η συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στην Νιόν αποφάσισε τα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθούν οι τελικοί των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το 2013. Ο τελικός του Champions League θα διεξαχθεί και πάλι στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ», ενώ αυτός του Europa League στην Ολλανδία και την «Άμστερνταμ Αρένα». Το σούπερ Καπ Ευρώπης θα γίνει στην Τσεχία και την Πράγα, στο ανακαινισμένο «Έντεν Στάντιουμ», όπου η Εθνική ομάδα της Τσεχίας δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της.

CAFE-BAR

Παιδικό τουρνουά μίνι τένις

Στο Βόλο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου και υπό την αιγίδα της Ε΄ Ένωσης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, διοργάνωσε στα πλαίσια του Αγωνιστικού σχεδιασμού της Ε.Φ.Ο.Α & της Ε΄Ε.Σ.Α.Κ.Ε παιδικό τουρνουά (μίνι τένις) συμφώνα με τους κανονισμούς του επίσημου Προγράμματος της I.T.F. < play and stay > για μικρά παιδιά από ηλικίες 6-10 ετών. Οι εν λόγω αγώνες έλαβαν χώρα στα ανοιχτά γήπεδα, συνθετικού χλοοτάπητα του Ομίλου Αντισφαίρισης Μαγνησίας. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες είχαν αγόρια και κορίτσια, γεννηθέντα από το 2000 έως το 2006, με την προϋπόθεση ότι αθλούνται σε σύλλογο ο οποίος ανήκει στο δυναμικό της Ένωσης και κατέχουν δελτίο της Ε.Φ.Ο.Α,η σε άλλο επίσημο φορέα. Συγκεκριμένα :2003-2006( Κόκκινο γήπεδο ),2001-2003 (πορτοκαλί γήπεδο) και 2000-2001 (πράσινο γήπεδο) Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες οι μικροί αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν σε γκρουπάκια των (6) έξι παιδιών και αφού έδωσαν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα ( Rount – robin- όλοι με όλους ), ο καλύτερος-ρη, του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) μπήκε στο τελικό ταμπλό των (4) τεσσάρων καλύτερων αθλητών –τριων Ο Καρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα με (1) μία αθλήτρια και (1) αθλητή κατά επιλογή του προπονητή κ. Θωμά Γραπατσά , την μικρή και πολλά υποσχόμενη αθλήτρια κάτω των 10 ετών Καρκαλέτση Ερμιόνη και τον ταλαντούχο μικρό αθλητή Αντωνίου Κωνσταντίνο Και οι δύο αθλητές του ΣΟΑΚ.ΦΩΚΙΑΝΟΥ έλαβαν μέρος στη κατηγορία του Πράσινου Γηπέδου.(δηλ οι αγώνες τους, έγιναν σε ολόκληρο γήπεδο!) Τους μικρούς αθλητές-τριες συνόδεψε ο προπονητής του Ομίλου και προπονητής τους κ. Θωμάς Γραπατσάς.

Κορώνης Νικόλαος Οφθαλμίατρος

Τηλ. 24410 26529

Σταµούλη 3 24410 26206


28

Αθλητικά

Νέοι Καιροί

Η Καρδίτσα υποδέχθηκε την Φλόγα των Special Olympics Σεµνή και συγκινητική η τελετή υποδοχής της Φλόγας της Ελπίδας και των λαµπαδηδρόµων που πραγµατοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης ην Φλόγα των Special Olympics, της κορυφαίας Ο χαιρετισµός του ∆ηµάρχου

Τ

αθλητικής διοργάνωσης που φιλοξενεί φέτος η χώρα μας και διεξάγεται από τις 25 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου του 2011 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 7000 αθλητών από 180 χώρες, υποδέχθηκε τη Δευτέρα 13/6 με την πρέπουσα τιμή η πόλη της Καρδίτσας. Η ομάδα των λαμπαδηδρόμων- αθλητών των Special Olympics και αξιωματικών της Αστυνομίας, απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκπροσωπώντας τη χώρα τους, συγκροτούν την ομάδα LETR λειτουργώντας ως “Φρουροί της Φλόγας της Ελπίδας”, έφθασε αρχικά στην πλατεία Πλαστήρα. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού & Πολιτισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) κ. Ι. Ζορμπάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καρδίτσας κ. κ. Θ. Κατσιαβάρας και Χ. Παπαδημητρίου, καθώς και αντιπροσωπεία των παιδικών τμημάτων του Δημοτικού Χορευτικού «Μαίρη Ιωαννίδου» που τους πρόσφεραν λουλούδια. Ακολούθησε λαμπαδηδρομία στον κεντρικό πεζόδρομο Κ. Τερτίπη μέχρι την πλατεία Πλαστήρα, όπου και πραγματοποιήθηκε η σεμνή, όσο και συγκινητική τελετή με τους λαμπαδηδρόμους να ανάβουν με τη δάδα τους τον βωμό που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας υπό τα θερμά χειροκροτήματα των Καρδιτσιωτών που παρακολούθησαν την τελετή.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, οι αντιδήμαρχοι Καρδίτσας κ.κ. Β. Ευαγγελακόπουλος, Ν. Καραγιάννης, Αθ. Μαρκινός και Στ. Παπαγεωργίου, ο αντιδήμαρχος Παλαμά κ. Δημ. Πάττας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό, με βάση το τυπικό της τελετής, απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλός, καθώς και εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, των αθλητών- λαμπαδηδρόμων και των αστυνομικών λαμπαδηδρόμων που ευχαρίστησαν τους φορείς και τους πολίτες της Καρδίτσας για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους και μοιράστηκαν μαζί τους τις μοναδικές εμπειρίες που έχουν αποκομίσει ασχολούμενοι με τους Special Olympics.

Ο κ. Κ. Παπαλός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας η άφιξη της Φλόγας των Special Olympics της Φλόγας της Ελπίδας, την οποία υποδεχόμαστε σήμερα με συγκίνηση και υπερηφάνεια. Η Φλόγα που ξεκίνησε το ταξίδι της από τον ιερό βράχο της Πνύκας την περασμένη Παρασκευή έφθασε στην Καρδίτσα χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς από όλο τον κόσμο που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές των Special Olympics. Ήρθε στην πόλη μας για να ζεστάνει τις καρδιές μας, με τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο που συμβολίζει. Αναμφισβήτητα οι Special Olympics, από το 1968 που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Σικάγο μέχρι και σήμερα που διοργανώνονται στη χώρα μας έχουν αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων με αναπηρία στο κόσμο. Οι αθλητές των Special Olympics είναι όλοι νικητές της ζωής. Έχουν κερδίσει τον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους, αλλά και για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους. Έχουν κερδίσει τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων. Έχουν κερδίσει τον αγώνα τους για ένταξη και κοινωνικοποίηση, απέναντι σε μια κοινωνία που παρά τα βήματα προόδου της συνεχίζει να υψώνει τείχη.

Έχουν όμως δώσει μεγάλη δύναμη και ελπίδα και σε εκατομμύρια συνανθρώπους μας στον πλανήτη, για να μπορέσουν να δώσουν κι εκείνοι τον

δικό τους καθημερινό αγώνα ενάντια στην προκατάληψη και την περιθωριοποίηση. Έδωσαν και δίνουν σε όλους μας ένα σπουδαίο μάθημα ζωής. Είμαστε βέβαιοι ότι η Φλόγα των Special Olympics, η Φλόγα της Ελπίδας που καίει σήμερα μπροστά μας θα καταφέρει να εμφυσήσει και πάλι στις καρδιές των ανθρώπων την πίστη σε ιδανικά, στις διαχρονικές αρχές και αξίες.

Την πίστη στο όραμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά από αυτούς που εντάσσονται. Από εδώ, λοιπόν, από την φιλόξενη πόλη μας, στέλνουμε τις ευχές μας για καλή επιτυχία στους Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics 2011 που θα διεξαχθούν στην Αθήνα». Ας κρατήσουμε όλοι μας τη «λάμψη» και τη «ζέστη» της Φλόγας στην καρδιά μας.» Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και αναχώρηση της Φλόγας, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν των λαμπαδηδρόμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη της διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας φρόντισε για την ασφαλή διέλευση των λαμπαδηδρόμων από την πόλη μας.


Νέοι Καιροί

29

Books-DVD-Cine

Παράνοια Καλλιοντζή, Αναστασία

Ο ιερόσυλος Ryan, William

Ο Σπύρος Παπασπύρου κάποτε βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Γόνος ιστορικής οικογένειας, πάμπλουτος, ικανός επιχειρηματίας απολάμβανε την αίγλη των ισχυρών και μια ζωή χωρίς προβλήματα. Ο Ροτίμι γεννήθηκε και μεγάλωσε σ’ ένα χωριό της Αφρικής, μακριά από τον πολιτισμό των δυτικών, αλλά γεμάτος από εκείνα τα αγαθά που μόνο η επαφή με τη φύση και τη μάνα Γη μπορεί να προσφέρει. Αυτοί οι δύο άνθρωποι συναντιούνται στο σήμερα, χάρη σ’ ένα μυστηριώδες σχέδιο που μόνο η μοίρα θα μπορούσε να εξυφάνει. Μια συνάντηση που θα πυροδοτήσει συγκλονιστικές εξελίξεις που θα σημάνουν το τέλος του κόσμου τους, όπως τον ήξεραν...

b video clu

ζ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒ∆ΟΜΑ∆ΑΣ

Μόσχα, 1936. Η Μεγάλη Εκκαθάριση του Στάλιν ξεκινά. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη σε μια παροπλισμένη εκκλησία, με το ακρωτηριασμένο της σώμα εκτεθειμένο σε δημόσια θέα πάνω στην Αγία Τράπεζα. Την υπόθεση καλείται να διερευνήσει ο αστυνόμος της Διεύθυνσης Ποινικών Ερευνών και Λοχαγός της Πολιτοφυλακής της Μόσχας, Αλεξέι Ντμιτρίεβιτς Κόρολεφ, ακριβώς τη στιγμή που έχει επιτέλους αρχίσει να απολαμβάνει τους καρπούς των πολύ καλών του επιδόσεων στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι το θύμα είναι Αμερικανή πολίτης, στην έρευνά του παρεμβάλλεται η ΝιΚαΒεΝτέ, η σκληρή και τρομακτική μυστική αστυνομία της Ρωσίας. Το κάθε βήμα του Κόρολεφ ελέγχεται ασφυκτικά από τη ΝιΚαΒεΝτέ και η παραμικρή λάθος κίνηση μπορεί να τον στείλει στη Ζώνη - το σύστημα φυλακών και στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας στην παγωμένη Σιβηρία, όπου καταλήγουν όλοι οι εχθροί, πραγματικοί και φανταστικοί, του Σοβιετικού Κράτους. Αποφασισμένος να διαλευκάνει αυτό τον αποτρόπαιο φόνο και να φτάσει στη ρίζα της αλήθειας, ο Κόρολεφ εισχωρεί στο βασίλειο των Ληστών, των ανθρώπων που κινούν τα νήματα του υποκόσμου της Μόσχας. Καθώς όμως οι φόνοι πληθαίνουν και τα πτώματα συσσωρεύονται, ο Κόρολεφ αρχίζει να αναρωτιέται ποιους μπορεί πραγματικά να εμπιστευτεί και ποιοι, σ’ αυτή τη Ρωσία, όπου βασιλεύουν ο φόβος, η αβεβαιότητα και η πείνα, είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Πολύ σύντομα ο Κόρολεφ θα ανακαλύψει ότι απειλούνται όχι μόνο οι ηθικές αρχές και τα πολιτικά του ιδανικά, αλλά και αυτή η ίδια η ζωή του...

2. Μόνο το σεξ δε φτάνει (Νάταλι Πόρτµαν, Άστον Κάτσερ)

1.Το µούτρο (Τζέισον Στέιθαµ)

5. Είµαι το νούµερο τέσσερα

4. Παγκόσµια εισβολή

7. Αληθινό θράσος (Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιµον)

6. Σύζυγος κατά λάθος (Άνταµ Σάντλερ, Τζένιφερ Άνιστον)

8. Απώλεια (Νικόλ Κίντµαν, Άαρον Έκχαρτ)

Προτεινόµενη ταινία : BIUTIFUL (ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡ∆ΕΜ) Ο Ουξμπάλ ανακαλύπτει πως του απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής και αποφασίζει να βάλει σε τάξη το χάος της ζωής του. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του αυτής, περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και στον υπόκοσμο της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε μετανάστες, συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών. Ο υποψήφιος για 2 όσκαρ σκηνοθέτης Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου (Βαβέλ) επιστρέφει με ένα νέο δράμα και συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον βραβευμένο με όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ (Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους).

3. Όταν άρχισε ο πόλεµος

9. Η τελετή (Άντονι Χόπκινς)

Δημοτικό Κιν/θέατρο Καρδίτσας Τηλ. επικοινωνίας: 24410-42024

‘’K ung f u Panda ’’ (παιδικό µεταγλωττισµένο) Παρασκευή 17/6 έως Τετάρτη 22/6 Ώρα Προβολής καθηµερινά στις 6 το απόγευµα Τιµή εισιτηρίου 5€

‘’Thor’ ’ (περιπέτεια φαντασίας) Παρασκευή 17/6 έως Τετάρτη 22/6 Ώρα Προβολής καθηµερινά στις 20:00 22:00 Τιµή εισιτηρίου 7€ ∆ευτέρα & Τρίτη 5€


30

Χρήσιμα ÅÐÁ ÖÕÓÉÊÏ ÁÅÑÉÏ: 801801801-2, 24410-76500 Νοµαρχία: 24413-50100 Ôçëåöùíéêü ÊÝíôñï ÄÞìïõ Êáñäßôóáò: 24413 50700 ÊÅÐ ÄÞìïõ Êáñäßôóáò 24413 50011 Íïóïêïìåßï: 24413-51555 ÅÊÁÂ: 166 Ê.Õ. ÓïöÜäùí: 24430-22222 & 23806 Ê.Õ. ÐáëáìÜ: 24440-23511 & 23514 Ê.Õ. Ìïõæáêßïõ: 24450-49100 Ðáí/ìéá êü Íï óïê. ËÜ ñé óáò: 2410617000 Ðõñ. Õðçñåóßá Êáñäßôóáò: 199 & 71255 Ðõñ. Õðçñåóßá ÓïöÜäùí: 24430-23333 Ðõñ. Õðçñåóßá ÐáëáìÜ: 24440-24166 Ðõñ. Õ ðç ñå óß á Ìïõ æá êß ïõ: 2445043199 Ôñï÷áßá: 80244 Áóôõí. ÔìÞìá: 80200 ÔìÞìá Áóöáëåßáò: 80233 Á.Ô. ÐåñéöÝñåéáò: 80229 ÔìÞìá ÓõíïñéáêÞò Öýëáîçò: 80248 Õäñåõóç-ÂëÜâåò: 71711 ÄÅÇ ÂëÜâåò: 21507 ÏÔÅ ÊëÞóçò Åêôáêôçò ÁíÜãêçò: 112 ÏÔÅ ÊÝíôñï Áíáããåëßáò Âëáâþí: 121 ÏÔÅ Áíáããåëßåò ÓõíäéáëÝîåùí Åóùôåñéêïý & Ðëçñïöïñßåò: 129 Ðëçñïöïñßåò Ôçëåö. Êáôáëüãïõ: 11888 ÏÔÅ ÅîõðçñÝôçóçò ãéá üëá ôá ðñïéüíôá êáé Õðçñåóßåò: 134 ÙÑÁ ÅËËÁÄÏÓ: 14844 ÁðïôåëÝóìáôá Áãþíùí Óôïé÷Þìáôïò: 14744 ÅËÔÁ äéáíïìÞ: 24410-22701 ÅËÔÁ óõíáëëáãÞ: 24410-21567 ΕΛΤΑ ταχυµεταφορές: 24410-41363 ÊÔÅÏ: 24430-24300 & 24302 ÊÔÅË ÕÐÅÑÁÓÔ: 21411 & 21001 ÊÔÅË ÁÓÔÉÊÏ: 21718 ÏÓÅ: 21402 Ñáäéïôáîß: 73001, 73002 ÔÁÎÉ: 22266 EXPRESS SERVICE: 1154 HELLAS SERVICE: 1057 ÃåíéêÞ Ôá÷õäñïìéêÞ: 71373 SPEEDEX: 71941 Ôå÷íéêÞ êÜëõøç: 18192

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

ÄÑÏÌÏËÏÃÉÁ ÊÔÅË ΤΗΛ. 24410 21001 & 14505 ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30π.μ. (εκτός Κυρ) 07.30 π.μ. 8 π.μ. μέσω Κέδρου 9.30π.μ. μέσω Κέδρου 09.00 π.μ. 10.45 π.μ. 11.30 π.μ. 13.30 μ.μ. 13.00 μ.μ. 15.00 μ.μ. 15.30 μ.μ. 17.30 μ.μ. 16.30μ.μ. (Μόνο Παρ.) 20.30 μ.μ (Σαβ-Κυρ.) 17.00 μ.μ. 19.00 μ.μ. 01.00 εκτός Σαβ. 21.00 μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 07.00 π.μ. 10.30 π.μ. 10.00 π.μ. 15.00 π.μ. 15.30 μ.μ. 19.30 μ.μ. 18.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.) 21.30 μ.μ. (εκτός Σαβ.) ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ 06.00 π.μ. 07.20 π.μ. 06.00 π.μ. 09.15 μ.μ.10.30 μ.μ. 07.20 π.μ. (Βλοχό) 12.00 π.μ. 08.00 μ.μ. 09.15 μ.μ. 13.30 π.μ. (Βλοχό) 10.30 π.μ. (Βλοχό) 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 11.45 π.μ. 13.00 μ.μ. 17.30 μ.μ. 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 18.30 μ.μ. 20.30 μ.μ. 20.30 μ.μ. (Βλοχό) ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΛΑΡΙΣΑ ΛΑΡΙΣΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30 π.μ. 08.00 π.μ. 07.00 π.μ. (Βλοχό) 10.30 π.μ. 09.15 μ.μ. 12.00 π.μ. 10.30 π.μ. (Βλοχό) 13.30 π.μ. (εκτός Κυρ.) 11.45 π.μ. (εκτός Κυρ.) 14.30 μ.μ. 13.00 μ.μ. (Βλοχό) 16.00 μ.μ. 17.30 μ.μ. 14.30 μ.μ. 16.00 μ.μ. 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 18.30 μ.μ. (Βλοχό) 20.30 μ.μ. 19.45 μ.μ. (Κυρ.) 20.30 μ.μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 06.15 π.μ. 07.00 π.μ. 06.15 π.μ. 08.30 π.μ. 07.00 π.μ. 10.00 μ.μ. 08.30 μ.μ. (Παλαιοχ.) 13.00 μ.μ. (Παλαιοχ.) 10.00 μ.μ. 15.00 μ.μ. 12.00μ.μ. 17.00μ.μ. 14.00μ.μ. 19.00 μ.μ. 16.00 μ.μ. 21.15 μ.μ. 18.00 μ.μ. 20.30 μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ 08.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) 08.00 π.μ. (Σάβ 10.00 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) Παλαιοχ. Κυρ.) 10.00 π.μ. (Σάβ.-Κυρ.) 12.00 13.00 μ.μ. (Σαβ-Κυρ.) μ.μ. (Σαβ-Κυρ) 15.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 14.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ) 17.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ.) 16.00. μ.μ. (Σαβ-Κυρ) 19.00 (Σαβ-Κυρ.) 18.00 (Σαβ-Κυρ) 21.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ)

ΒΟΛΟΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΒΟΛΟΣ 06.00π.μ. 06.45 π.μ. (Σαβ.-Κυρ.) 07.30π.μ. 12.00 μ.μ. 11.00 π.μ. 15.00 μ.μ. 15.30 μ.μ. 19.00 μ.μ. 19.30 μ.μ. ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 14.30 μ.μ.15.00 (Παρ.) 12.00 μ.μ. 13.45 Παρ. / Κυρ.) ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 15.30 Πέμπ. Παρ. /Κυρ. 15.15 Δευτ. Παρ. /Κυρ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.20 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 05.45 ΦΑΝΑΡΙ 07.00 ΦΑΝΑΡΙ 07.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 08.30 ΦΑΝΑΡΙ 08.00 ΦΑΝΑΡΙ 09.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ 10.00 ΦΑΝΑΡΙ 09.30 ΦΑΝΑΡΙ 10.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 09.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 12.00 ΦΑΝΑΡΙ 11.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 13.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ 14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 16.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 14.30 ΦΑΝΑΡΙ 18.00 ΦΑΝΑΡΙ 16.00 ΦΑΝΑΡΙ 20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 17.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 21.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.45 ΦΑΝΑΡΙ 21.30 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΥΖΑΚΙ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΜΟΥΖΑΚΙ 07.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 06.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 08.00 ΦΑΝΑΡΙ 07.00 ΦΑΝΑΡΙ 08.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 08.30 ΦΑΝΑΡΙ 09.30 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 10.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 11.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 10.45 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 12.15 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΣΑΒ. 12.00 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ 12.45 ΦΑΝΑΡΙ ΚΥΡ. 13.00 ΦΑΝΑΡΙ ΣΑΒ. 14.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 13.30 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 14.30 ΦΑΝΑΡΙ 15.00 ΦΑΝΑΡΙ 16.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.00 ΦΑΝΑΡΙ 18.45 ΦΑΝΑΡΙ 20.00 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ 20.45 ΜΑΓΟΥΛΙΤΣΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ 06.30 π.μ. 08.00 π.μ. 07.25π.μ. 08.25π.μ. 09.25 π.μ. 12.15μ.μ. 11.00 π.μ. 13.50 μ.μ 13.40 μ.μ.14.40 μ.μ. 15.30 μ.μ. 18.00 μ.μ. 16.25μ.μ.18.55μ.μ. 20.30 μ.μ. 21.25μ.μ. ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΑΡΓΙΕΣ ΚΟΡΔΑ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΟΡΔΑ 07.30 π.μ. (Σαβ-Κυρ.) 08.25π.μ.(Σαβ-Κυρ.) 09.25 π.μ. .(Σαβ) 11.00 π.μ.(Σαβ) 12.15 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 13.50 μ.μ (Σαβ) 14.40 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 16.25μ.μ. (Σαβ) 18.00 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 18.55μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 20.30 μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) 21.25μ.μ.(Σαβ-Κυρ.) ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΣΟΦΑΔΕΣ ΕΚΚΑΡΑ 06.15 ΕΚΚΑΡΑ 06.45 07.00 08.00 09.00 10.45 11.15 ΕΚΚΑΡΑ 11.45 13.00 13.45 ΕΚΚΑΡΑ 15.00 17.00 17.30 ΕΚΚΑΡΑ 20.30

Φαρμακεία από 20/6 έως 26/6

Τηλ. Σ.Σ Καρδίτσας 24410-21402 (Ώρες λειτουργίας 06:30-21:45) Σ.Σ Παλαιοφαρσάλου 24910-31470 (24ωρη λειτουργία)

Δευτέρα 20/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΙΩΑΝΝΟΥ-ΣΙΩΜΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Μπλατσούκα 3 Τηλ. 23789 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Ιεζεκιή-Χαρίτου Τηλ. 74126 Τρίτη 21/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΠΑΛΑΣΚΑ ΑΘ.-ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ Ε. Βασιαρδάνη-Πίνδου Τηλ. 29452 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΚΩΤΟΥΛΑ-ΤΣΙΚΡΙΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Διάκου 1 Τηλ. 24994 Τετάρτη 22/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΑΡΚΟΜΑΝΗ ΑΜ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΟΛΓΑ Ιεζεκιήλ-Αζά Τηλ. 28597 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 41 Τηλ. 21824 Πέμπτη 23/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΧΟΡΜΟΒΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ Χαρίτου 13 Τηλ. 26081 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΨΩΧΙΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ Αλλαμανή - Ταλιαδούρου Τηλ. 28093

Παρασκευή 24/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χαρίτου 14 Τηλ. 26265 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΑΚΡΙΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. Λάππα-Κουμουνδούρου Τηλ. 29330 Σάββατο 25/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Γ. ΜΑΝΩΛΗ ΑΓ. Κουμουνδούρου 36 Τηλ. 24834 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ. ΣΠΑΝΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 5 Τηλ. 22096 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΗ Ιεζεκιήλ 51 Τηλ. 25576 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 13.30 μεσ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Καραϊσκάκη 10 Τηλ. 27744 Κυριακή 12/6 Ανοιχτό μέρα και νύχτα ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΛΕΝΗ Υψηλάντου 9 Τηλ. 20553 Ανοιχτό από 8.00 πρωί έως 21.30 μεσ. ΚΕΧΑΓΙΑ ΕΛ. -ΚΟΥΤΣΙΑΛΗ ΣΠ. Μπλατσούκα 16 Τηλ. 24821

Ενεχυροδανειστήριο Καρδίτσας Ενεχυροδανείζονται κοσµήµατα Αγοράζουμε όλα τα παλαιά σας κοσμήματα και χρυσαφικά. Αγορές και πωλήσεις χρυσών λιρών. Αξιοποιείστε το παλαιό σας χρυσό και μετατρέψτε τον σε χρήματα. ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ με απόλυτη εμπιστοσύ-

Νέοι Καιροί

νη και εχεμύθεια, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Και κατόπιν ραντεβού. Καζαµπάκα 6 Ηµιόροφος Τηλ. 24410 – 23881 κιν. 6936952457 Ελάτε για µια δωρεάν εκτίµηση e-mail leonardopapad@hotmail.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΤΟΣ 5΄ΛΕΠΤΩΝ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ Ή ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ Ή ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 48 ΑΤΟΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ - ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ - ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ & ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Κος ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΛ. 6988888850-6988888804 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ Καταστήματα Ισόγειο γωνιακό κατάστημα 170,00τ.μ. – Βασιαρδάνη & Αλλαμανή, Καρδίτσα Ισόγειο γωνιακό Κατάστημα 350,00τ.μ. – Σαρανταπόρου & Κιλκίς, Καρδίτσα Ισόγειο κατάστημα 160,00τ.μ. με 10 γκαράζ στο υπόγειο – Χαρίτου 7 Δύο συνεχόμενα καταστήματα 50τ.μ. έκαστο με 25τ.μ. νόμιμο πατάρι το καθένα - Δ. Λάππα & Καραϊσκάκη (νοικιασμένα) Ισόγειο κατάστημα 106,00τ.μ. – Καμινάδων 8 (νοικιασμένο) Ισόγειο Κατάστημα 280,00τ.μ. – Καποδιστρίου (νοικιασμένο) Ισόγειο γωνιακό κατάστημα 350,00τ.μ. – Οδός Σαρανταπόρου (νοικιασμένο σε πολυεθνική) Υπόγεια γκαράζ Χαρίτου 9 Κολοκοτρώνη & Υδρας Οικόπεδα προς διάθεση Οικόπεδο Β’ ζώνη, στα όρια με Α ζώνη, 550,00τ.μ. διαμπερές – οδός Χατζημήτρου & Σμύρνης (ιδανικό για parking) Γωνιακό Οικόπεδο 300,00τ.μ. Γ ζώνη, περιοχή Σαρανταπόρου Γωνιακό οικόπεδο Γ ζώνη, 3.000,00τ.μ. σε κεντρικό κόμβο της Καρδίτσας, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό (ιδανικό για πολυκατάστημα – ξενοδοχείο) Διαμερίσματα προς πώληση Νεόδμητο διαμέρισμα 1ου ορόφου 103,00τ.μ. – Αλλαμανή 46 Υπό κατασκευή διαμερίσματα 110,00τ.μ. 1ου & 2ου ορόφου – Κονδύλη 16 Τηλέφωνα επικοινωνίας 24410 – 26572 6936527198

ÃÍÙÓÔÏÐÏÉÇÓÇ ÃÁÌÏÕ Γνωστοποιείται σύμφωνα με το άρθρο1369 του Α. Κ. όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 1250/82 ότι: ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ του Στυλιανού και της Μαρίας το γένος Χατζησταμάτη που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Θήβα και η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΙΑΤΗΡΑ του Φωτίου και της Στυλιανής το γένος Αλογάριαστου που γεννήθηκε στην Καρδίτσα και κατοικεί στην Καρδίτσα πρόκειται να έλθουν σε γάμο.


Νέοι Καιροί

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 33 τ.μ. στον 4ο όροφο με κουζίνα-ψυγείο, ηλιακό θερμοσίφωνα, κλιματιστικά μεγάλο μπαλκόνι. Πληρ. 6942202303 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κατάστημα 50 m2 σε καλή κατάσταση στην Καρδιτσομάγουλα στην πλατεία του χωριού σε καλή τιμή. (Πρώην ψησταριά) Πληρ. κ. Γιάννης Τηλ. 24410 27634 Κιν. 6932244638 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ parking (γκαράζ) επί της οδού Δραγατσανίου κ’ Αφροδίτης απέναντι από την υπηρεσία της Περιφέρειας. Πληρ. 6973795172 24410 41307 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 2ΔΣΚ-χωλ - Υψηλάντου 69(κέντρο). Τηλ. 6975653817 / 6974247702 / 26910-22458 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ κεντρικό κατάστημα 60 μ2 σε πολύ καλή κατάσταση επί της οδού Κουμουνδούου 24. Τιμή μίσθωσηε συμφέρουσα. Πληρ. Τηλ. 6936777698& 6973533411 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ 2αρι με αυτόνομη θέρμανση, πρώτοσ όροφος. Νέα Κρήνη Καμαμαριά Θεσσαλονίκη. Πληρ.6948101429 Κ.ΔΗΜΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ατάστημα ισόγειο 30 τ.μ. με όροφο 25 τ.μ.επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 25.Πληροφορίες τηλ24410/21000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στην Αθήνα δυάρι στον Κολωνό κοντά στο METRO Πληρ.: 24410 91504 πρωινές ώρες και 24410 27746 απόγευμα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι ρετιρέ. Πληρ. τηλ. 2441301268, 6984251659 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα δυάρι, 1ος όροφος, Άνω Κυψέλη. Πληρ. τηλ. 210-8653288, 6945422213 ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα κεντρική, φρεσκοβαμμένη με μεγάλη βεράντα και με ελάχιστα κοινόχρηστα επί της οδού Μπλατσούκα 21 στον Α’ όροφο. Τιμή μίσθωσης συμφέρουσα. Πληρ. τηλ. 6936777698 & 6973533411

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 42m2 στον 2ο όροφο πλήρως ανακαινισμένο στο Αιγάλεω-Αθήνα κοντά στο μετρό, στα ΤΕΙ και ΙΕΚ . Τηλ. 6977751347 Υπόψιν κ. Γιάννη ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμέρισμα 72m2 διαμπερές στον Β’ όροφο με 2 υπνοδωμάτια στην Κυψέλη Σικιανού και Λέρου Πληρ. 6974904460, 24410 70129 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο γωνιακό 766 τ.μ. στον Άγιο Νικόλαο οδός Παλάσκα Τηλ.6976636221 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 981 τ.μ. στην οδό Βασιλείου Δερεχάνη έχοντας μπροστά κοινόχρηστο χώρο πρασίνου Τηλ. 6976636221 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο στη Μητρόπολη Καρδίτσας σε τιμή ευκαιρίας Τηλ. 210 2822705 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικία 60 m2 με 500 m2 οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας 15.000 ευρώ στο Μάρκο Καρδίτσας τηλ. 210 2822705 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ στην Λεπτοκαρυά οικόπεδα με πολλές δόσεις από ιδιώτη. Τιμές λογικές 6956906435, 6970496180 ΠΩΛΕΙΤΑΙ συνεργείο μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών κομπλέ με όλα τα εργαλεία. Πελατεία εξασφαλισμένη. Τηλ. επικοινωνίας 24410 20864 κ. Γιώργο ΠΩΛΕΙΤΑΙ ραφείο 45 χρόνια στην ίδια θέση με αξιόπιστη πελατεία τηλ. 24410 20094 Βάλβη 46 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ τρία Σεσουάρ Welonda της Wella πολυτελείας για κομμωτήριο τηλ. 6976449877, 6978422184 ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 300μ2 πάνω στον κεντρικό δρόμο στο Αμπελικό Καρδίτσας. Πληρ. 6938565519 ΠΩΛΕΙΤΑΙ γραφείο σε οικοδομή 10ετίας, άριστης κατασκευής, 47μ2 στο 2ο όροφο στην οδό Βότση 7 κοντά στο Δημαρχείο Τιμή 70.000 ευρώ. Πληρ. 6989438093 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ μηχανήματα Σιδήρου-Αλουμινίου 10ετίας Πληρ. 6972176660 ΠΩΛΕΙΤΑΙ λεωφορείο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας με θέση οδηγού. Πληρ. 6987123472 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μπετονιέρα βενζινοκίνητη μισού σάκου Τηλ. 6975752569 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία 104 τ.μ. σε τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 6947848483 ΠΩΛΕΙΤΑΙ τριφύλλι και τρακτερ, καρότσα, καρούλι ποτίσματος, πρέσα χορτοδεσίας, χορτοκοπτικό χορτοσυλέκτης Τηλ. 6932396375 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μονοκατοικία σε άριστη κατάσταση 1,5 στρέμα με καρποφόρα δέντρα και αμπέλι στη Μυρίνη. Τηλ. 6978894167 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ 3 ορολόγια τσέπης του 1800 σε λειτουργία και σε άριστη κατάσταση. Πληρ. 6983390518 ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγρόκτημα εκτός σχεδίου 15 στρεμμάτων γωνιακό καλλιεργήσιμο με ρεύμα και νερό από ποτάμι στην περιοχή Μεταμόρφωσης Σωτήρος-Καρδίτσας. Τιμή 3.000 το στρέμμα. Πληρ. 6975531190 ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αγρόκτημα α) 4120m σε (100m από τη θάλασσα) και β) 2.240m σε (200m από τη θάλασσα σε τιμή ευκαιρίας). Βρίσκονται στη θέση

Πωλείται οικόπεδο 300 τ.μ. στον Μπελοκομίτη Καρδίτσας ακριβώς πάνω από τη λίμνη άρτιο και οικοδομήσιμο πληροφορίες 6944546488

31

Αγ γελίες Παγώνι στο χωριό Γλύφα του Δήμου Πελασγίας Ν. Φθιώτιδας μέσα σε αυτοτελή οικισμό με ιδιωτικό δρόμο προς τη θάλασσα. τηλ. 6946266007 ΕΥΚΑΙΡΙΑ πωλείται οικόπεδο στο Μοσχάτο 358 τ.μ. Τηλ. 2441021918 κιν. 6974766444 ΠΩΛΕΙΤΑΙ mercedes 2000 κυβικά μοντέλο 94,95 σε πολύ καλή κατάσταση 150.000 χιλ. φιμε τζάμια δερμάτινα καθίσματα sony ηχοσύστημα και τιμή συζητήσιμη. Πληρ. 6973391999 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ξηρογραφικό (εκτυπωτικό) μηχάνημα σχεδίων Α0 ΟCE TPS 100 καινούριο αχρησιμοποίητο με εξασφαλισμένη την τεχνική υποστήριξη Τηλ. 6938783599 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 725τ.μ. στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας τετραγωνισμένο άρτιο και οικοδομήσιμο. Έχει ανατολικό προσανατολισμό και θέα τη θάλασσα. 29μ φάτσα και 25μ βάθος. Τιμή 110000 ευρώ (Συζητήσιμη) Πληρ. κ. Κώστας 2441021918, 6974766444. ΠΩΛΕΙΤΑΙ σπίτι 55 τ.μ. μονοκατοικία με 1 στρέμμα οικόπεδο στον Παλαμά. Πληρ. τηλ. 24440-23827, κιν. 6977270345 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Φορτηγάκι κλούβα RENAULT KANGOO 1.9 D-65 μον. 2002 (πετρέλαιο) χρώμα λευκό. Ράδιο-κασετόφωνο, αερόσακο, σε άριστη κατάσταση, τιμή ευκαιρίας. Τηλ. 2431072136 κιν. 6983482713 ΠΩΛΕΙΤΑΙ μοτοσικλέτα MODENAS DINAMIK 125 με 3.500 χλμ. Πληρ. τηλ. 6979662752 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κονσόλα αυτοενισχυόμενη YAMAHA MX 3500 12κάναλη. Πληρ. τηλ. 6974007368 ΠΩΛΕΙΤΑΙ 1)οικόπεδο στις Αλυκές βόλου με συνολικό εμβαδό 330 τμ. εντός σχεδίου κοντά σε κεντρική οδός. 2)οικοπεδαγρός 2290 τμ ακριβώς πίσω από το κτήριο της πυροσβεστικής καρδίτσας οικοδομήσιμος πρόσβαση σε αγροτικό δρόμο. 3)κατάστημα συνολικού εμβαδού 60 τμ στην νέα αγορά καρδίτσας(30τμ ισόγειο 30τμ 1Ος όροφος) στην οδό βάλβη 35 πρόσφατα ανακαινισμένο με τον αέρα του. Πληροφορίες στο τηλ.. 6983110941 κος Ηλίας απογευματινές ώρες. ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ έπιπλα και οικιακές συσκευές Γκαρσονιέρας. Αναλυτικότερα:Τηλεόραση, Ψυγείο, Πλυντήριο Ρούχων, Φουρνάκι (με 3 μάτια), Τοστιέρα, και Σίδερο για τα ρούχα. Από έπιπλα πωλούνται, Κρεβάτι, 2 Τραπεζάκια, 3 Καρέκλες, Έπιπλο TV και Καρέκλα γραφείου. Διαθέσιμα περί τα μέσα Νοέμβρη κι έπειτα. Θα υπάρξει προσφορά σε μαζική αγορά. Σταθερ ότηλ.: 2441027754 Κινητό: 6972293939 (WU) ΑΓΙΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ισόγεια γκαρσονιέρα 34 τμ στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κων/νου (σαλόνι - κουζίνα, w.c.), κατασκευή ‘85, άριστη κατάσταση, επιπλωμένη, κατάλληλη για εξοχική κατοικία ή γραφείο. Τιμή 35.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 2.603 τμ εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, εφαπτόμενο της παλαιάς Ε.Ο., πολύ κοντά στην πόλη του Αγίου Κων/νου, 200 μ από την παραλία, εύκολη πρόσβαση, ελαφρώς επικλινές με ελαιόδεντρα και θέα τον Β. Ευβοϊκό. Τιμή 100.000 M.Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 4.000 τμ (80 x 50), εκτός σχεδίου στην περιοχή του Λογγού Αγίου Κων/νου, γωνιακό, 500 μ από την θάλασσα σε όμορφη αναπτυσσόμενη περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, όλες οι παροχές. Τιμή 120.000 M. Τηλέφωνο: 6947/90848 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 7.700 τμ, εκτός σχεδίου, (περιοχή “ΛΕΒΕΝΤΗ”), γωνιακό, επίπεδο με ελιές, 600 μ από την παραλία, σε αναπτυσσόμενη περιοχή. Τιμή 230.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 430 τμ, εντός σχεδίου, γωνιακό, ελαφρώς επικλινές, με καταπληκτική θέα και συντελεστή δόμησης 0,8. Απέχει 500 μ περίπου από την παραλία, σε πανέμορφη περιοχή με όμορφες κατοικίες. Τιμή 80.000 M. Τηλέφωνο: 6947/908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ Citroen C2, 1400 cc, με full extra. Πληρ. τηλ. 6979990247, 24410-74441 ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗ/ΜΙΤΖΕΛΑ, πελαιοπερίβολο 5.5 στρεμμάτων, αμφιθεατρικό, με θέα το νησάκι του κόλπου της Μιτζέλας, εφαπτόμενο θάλασσας (κόλπος Μπαρούτσικου) και αγροτικού δρόμου, με νερό και φώς, ΣΔ 0.40, εκτός σχεδίου. Τιμή 230.000 ευρώ. Τηλ. επικοινωνίας 6936 057778 ΠΩΛΕΙΤΑΙ κλειστό φορτηγάκι (κλούβα) FORD TRANSIT 280s FD VAN Πετρέλαιο (diesel). Μον. 07/2001. Υδραυλικό τιμόνι, κεντρικό κλείδωμα, αερόσακο οδηγού συνοδηγού, ράδιο-κασετόφωνο, καινούργια λάστιχα, χρώμα. Λευκό. Σε άριστη κατάσταση, τιμή ευκαιρία.Τηλ. 2431072136 κιν. 6983482713

ΠΡΟΣΦΟΡΑ & ΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ έμπειρος πωλητής-τριας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, κατά προτίμηση με δικό τους πελατολόγιο και μεταφορικό μέσο, για τα Γρεβενά, για πώληση καινοτόμων συνδρομητών υπηρεσιών μουσικής σε καφετέριες μπαρ, pub, ιντερνετ καφέ, εστιατόρια, take away αίθουσες ψυχαγωγίς, ξενοδοχεία, γυμναστήρια, spa, ινστιτούτα αισθητική. Παρέχονται: -Πολύ καλή αμοιβή -Υψηλή προμήθεια επί των πωλήσεων

-Bonus επαναληπτικών πωλήσεων Επικοινωνίας: κ. Τσιρος Χρήστος τηλ. 6936740802 ΖΗΤΑ εργασία κυρία Ελληνίδα σε ταβέρνα ή ξενοδοχείο στην περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων Πληρ τηλ.: 6978667637 ΖΗΤΑ κυρία Ελληνίδα σαν οικιακή βοηθός στην περιοχή Μουζακίου και Τρικάλων Τηλ.: 6978667637 ΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιες σχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμητές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας και κατά προτίμηση κάτοικος Καρδίτσας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ δισκοβάρνα 32αρα σε πολύ καλή κατάσταση. Πληρ. 6972231415, 6974730787 ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια με εμπειρία σε κατάστημα γυναικείων ρούχων. Ώρες καταστημάτων. Τηλ. 24410 23132 ΖΗΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ πεπειραμένος μάγειρας με τη γυναίκα του στην κουζίνα ή στη λάντζα τηλ.6975644753 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κοπέλα για καφενείο τηλ. 2441300827 ΖHTOYNTAI 2 σοβαρά άτομα για εργασία μέσα από το χώρο τους, μέσω υπολογιστή. Τηλ. 6959333600 site.www.successstep.gr (10.00-15.00 και 17.30-20.30 ώρες επικοινωνίας). ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 2 σοβαρά άτομα για εργασια από το χώρο τους μέσω Η/Υ. Τηλ. 6959333600 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία από Βουλγαρία με πείρα αναλαμβάνει φροντίδα ηλικιωμένων αρρώστων κατοίκων, επίσης καθαριότητα σπιτιού σιδέρωμα, φύλαξη παιδιών κάθε ηλικίας ως εσωτερική. Επίσης δουλειές ταβέρνας, πανσιον, καμαριέρα, λαντζιέρα, καθαρίστρια Τηλ. 6992531891 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νοσηλεύτρια 30 ετών με γνώσεις και εμπειρία στη νοσηλευτική φροντίδα ατόμων με ψυχικά κινητικά και παθολογικά προβλήματα αναλαμβάνει υπεύθυνα ενηλίκων και ανηλίκων και κατ’ οικον νοσηλεία. (πρώτες βοήθειεςπεριποίηση τραύματος και φαρμακευτική αγωγή). Τηλ. 6980740624 κ. Ευαγγελία. Μαθητευόμενη της ΕΠΑΣ ζητά δουλειά για κομμωτήριο Πληρ. 6937790169 ΖΗΤΕΙΤΑΙ μαθητευόμενη-ος του ΟΑΕΔ για κομμωτήριο. Πληρ. τηλ. 24410-41245 ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 3 άτομα (άνω των 22 ετών) για εργασία από το χώρο τους μέσω Η/Υ. Μερική ή ολική απασχόληση. Πληροφορίες στο τηλ. 6975593625 ή στο site www-time-for-money.gr ΖΗΤΕΙΤΑΙ γραμματέας με γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ξένες γλώσσες, άριστες δημόσιες σχέσεις, για εξαήμερη απασχόληση, για το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης. Επιθυμητές γνώσεις σε Θέματα Πολιτισμού και Παιδείας. Πληροφορίες στα γραφεία του Ωδείου Καρδίτσας (Κολοκοτρώνη 38 και Ύδρας) και στα τηλέφωνα 24410-75440, 24410-42896 ΖΗΤΕΙΤΑΙ Χειρηστής εκσκαπτικών μηχανημάτων (σφυρί-τσάπα κ.α.) από τεχνική εταιρεία για την Καρδίτσα. Πληρ. 210 4253100 ΖΑΝΤΙΔΗΣ Α.Ε ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΛ. 210-4253100 Τεχνική εταιρεία ζητά οδηγούς με εμπειρία στην ανατροπή, κατόχους διπλώματος Ε’ κατηγορίας για εργασίες στην περιοχή της Καρδίτσας. Τηλ. 210.4253100 ΖΗΤΕΙΤΑΙ κλιματιστικό τοίχου ή επιδαπέδιο κυρίως για θέρμανση Πληροφορίες : τηλ.2441021000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΖΗΤΕΙΤΑΙ πωλήτρια έμπειρη, για κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων στην Καρδίτσα. Πληρ. 6977366990 ΖΗΤΑΕΙ εργασία Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα σε φροντιστήριο του νομού ζητά συνεργασία σε φροντιστήριο εντός της πόλεως των Τρικάλων τηλ: 6974003063. ΖΗΤΑΕΙ εργασία γεωπληροφορικός που ασχολείται με δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης και με γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών G.I.S., G.P.S., πτυχιούχος ΤΕΙ Σερρών. Πληρ. τηλ. 24310-39068, 6979255341 ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Κυρία αναλαμβάνει δουλειά στο σπίτι της (εργόχειρα κ.λ.π.). Πληρ. τηλ. 2441061887 Αναλαμβάνω σιδέρωμα ρούχων και κουρτινών. ΖΗΤΕΙΤΑΙ γάιδαρος με σαμάρι, καλοσυνάτος, ήρεμος κατάλληλος για μεταφορές και μετακινήσεις ανθρώπων (ταξί). Πληροφορίες τηλ. 2441021000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Νηπιοβρεφοκόμος με εμπειρία προσχολική αγωγή παιδιών κατ’ οίκον (και απογευματινές ώρες) Τηλ. 6976381533 Φιλόλογος παραδίδει μαθήματα σε μαθητές δημοτικού γυμνασίου και λυκείου. Τηλ. 24410 25510 κιν. 6974914299 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει μαθήματα της ειδικότητας της σε μαθητές δημοτικού-γυμνασίουλυκείου Πληρ. 24410 26392 6947600902 ΒΙΟΛΟΓΙΑ Καθηγητής με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει μαθήματα Κατεύθυνσης και Γενικής Παιδείας. Τιμές προσιτές. Τηλ.6944355729 και 2441080486 Καθηγήτρια Φιλόλογος με φροντιστηριακή πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τηλ: 6974003063.

Φιλόλογος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου. Τιμές προσιτές. Πληρ. τηλ. 24410-23185, 6948303746 Δασκάλα με διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα γλώσσας και αριθμητικής όλων των τάξεων του Δημοτικού σε καλή τιμή. Πληρ. τηλ. 2441041307, 75097 Απόφοιτη Πανεπιστημίου με master, proficiency κ.λ.π. παραδίδει μαθήματα αγγλικών και ιταλικών. Επίσης βοηθάει παιδιά του Δημοτικού στη γλώσσα και αριθμητική.Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6947836801 Απόφοιτος Πολυτεχνείου με εμπειρία παραδίδει μαθήματα μαθηματικών, φυσικής, χημείας και συναφών σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου. Πληρ. τηλ. 24410-41307, 75097, κιν. 6973795172 Απόφοιτος Πολυτεχνείου με διδακτική εμπειρία παραδίδει μαθήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και συναφών σε φοιτητές. Πληρ. τηλ. 6983268434 Βρεφονηπιοκόμος ζητά εργασία Τηλ. 6983067407

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα ενιαίου χώρου ισογείου κατοικίας 34 τμ χωρίς κοινόχρηστα, δίπλα στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας και σε απόσταση 100 μ από το λιμάνι της περιοχής. Τιμή πώλησης: 35.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 1ου ορόφου 54 τμ, με 1 υπν/δ, μεγάλο σαλόνι-καθιστικό, κουζίνα, μπάνιο, air condition και μεγάλες βεράντες. Το διαμέρισμα έχει αυτόνομη θέρμανση, θωρακισμένη πόρτα, θυροτηλεόραση, τέντες κλπ. Είναι πολύ κοντά στη θάλασσα και η θέα του είναι προς το βουνό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 2ου ορόφου 60 τμ (τριάρι μικρό), διαμπερές και πολύ φωτεινό, με 2 υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα και 1 μπάνιο. Πολύ κοντά στην πλατεία και την αγορά της πόλης. Το διαμέρισμα είναι σε αρίστη κατάσταση και διαθέτει (πλέον των αναφερόμενων χαρακτηριστικών στοιχείων), θυροτηλεόραση και υποδομή για ηλιακό. Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Διαμέρισμα 55 τμ, 1ου ορόφου σε διώροφη κατοικία με κεραμοσκεπή στα Καμένα Βούρλα, κατασκευή 2005 (στο ρεύμα εισόδου από Άγιο Κων/νο). Το διαμέρισμα έχει δύο (2) υπν/δ, σαλόνι - κουζίνα, μπάνιο, θέση parking με όμορφη θέα και απέχει μόνο 30 μ από την θάλασσα. Τιμή πώλησης: 125.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Μεζονέτα 125 τμ με 4 υπν/δ, σαλόνι, κουζίνα, 2 μπάνια, 1 wc, εσωτερικές ξύλινες σκάλες, μεγάλα μπαλκόνια, ανεξάρτητοι βόθροι, κοινόχρηστη πισίνα, άνετος χώρος parking 2 θέσεων, καλαίσθητος κήπος με αυτόματο πότισμα από γεώτρηση, πολύ κοντά στη θάλασσα, σε καταπράσινη περιοχή εξαιρετικού κάλους με πανέμορφη παραλία. Τιμή πώλησης: 250.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 4.200 τμ εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, σε πολύ όμορφη και ήσυχη περιοχή του Αγίου Κων/νου, με καταπληκτική και ανεμπόδιστη θέα σε βουνό και θάλασσα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, 452 τμ, αμφιθεατρικό, πολύ κοντά στη Θάλασσα και την αγορά της πόλης του Αγίου Κων/νου. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 65.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 220 τμ, εντός σχεδίου στην Α΄ ζώνη. Έχει Σ.Δ. 1,6 (χτίζει 352 τμ) και ποσοστό κάλυψης 60%. Απέχει 100 μ από την θάλασσα και είναι κατάλληλο για κατοικία ή όποιας μορφής επαγγελματική δραστηριότητα. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ! Τιμή πώλησης: 70.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Οικόπεδο 570 τμ εντός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, πολύ κοντά στην Κεντρική Πλατεία του Λογγού όπου αναπτύσσεται και η αγορά της πόλης. Τιμή πώλησης: 45.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Γωνιακό οικόπεδο, εκτός σχεδίου πόλεως, εφαπτόμενο σε δημοτική οδό, στην ιδιαιτέρως όμορφη και αναπτυσσόμενη ραγδαίως περιοχή του Λογγού Αγίου Κων/νου με εξοχικές και μόνιμες κατοικίες. Απέχει από την παραλία 500600 μ περίπου. Τιμή πώλησης: 110.000 € - ΑLPHA ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ - Τηλ.: 22350 32184 & 6947908488 Θέλετε να χάσετε κιλά και πόντους χωρίς δίαιτα και στερήσεις και χωρίς να τα ξαναπάρετε ποτέ πίσω; Εύκολα οικονομικά, υγιεινά; Δωρεάν ενημέρωση τηλ. 6975593625 site www.ilikemybody.gr

Zητούνται τρεις μεταχειρισμένες σιδηρόπορτες με πλέγμα για περιφραγμένο χωράφι. Το άνοιγμα πόρτας για τη μία είναι πέντε περίπου μέτρα και για τις άλλες δύο τρία περίπου μέτρα. Μπορεί να είναι δίφυλλες με μεντεσέδες ή μονόφυλλες συρόμενες Πληροφορίες: τηλ. 24410/21000 και 28550 εκτός από ώρες κοινής ησυχίας


CMYK

ÃÑÁÖÅÉÁ: ÁÍÄÑÅÁ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ 40 ΚΑΡ∆ΙΤΣΑ 43100 ÔÇË. 71571, 71572,

22718 FAX: 20998 e-Mail:nkairoi@otenet.gr info@neoikairoi.com

Νέοι Καιροί www.neoikairoi.com

Η φωτογραφία της ημέρας

Ο καιρός στη Θεσσαλία Πραγματική απειλή ή απλή προειδοποίηση;;;

Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο!

Από τις 9 Ιουνίου υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA ένα βίντεο, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κάθε χρόνο γίνονται παρόμοιες “ασκήσεις πληθυσμού” στις ΗΠΑ, από κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε σε τέτοιες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά ανέβηκε και βίντεο στην ιστοσελίδα της, ώστε προφανώς - να γίνει ευρέως γνωστό. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτι περιμένουν να συμβεί. Κάτι πολύ ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Δεν εξηγείται αλλιώς, τόση ανησυχία, που μέρα με τη μέρα παίρνει όλο και πιο επίσημους τόνους. Εδώ και λίγο καιρό, συνεχώς και με κάθε τρόπο, προετοιμάζουν τον κόσμο (επισήμως, πλέον) για εξωγήινες “απειλές” ή φυσικές καταστροφές, μέσα από το διαδίκτυο, τις εφημερίδες, τις κινηματογραφικές ταινίες κλπ. Μήπως άρχισε κάποιο είδος αντίστροφης μέτρησης και για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Ή μήπως προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, που υποφέρει κάτω από τις προσταγές της παγκοσμιοποίησης και εξεγείρεται; Το μέλλον θα δείξει…

Ένας Φιλιππινέζος, το ύψος του οποίου είναι 59,93 εκατοστά, ανακηρύχθηκε επίσημα ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, σήμερα ημέρα των 18ων γενεθλίων του από την οργάνωση Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ο νικητής άρχισε να χειροκροτεί όταν ο Κρεγκ Γκλέντεϊ, ο διευθυντής σύνταξης του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες τον ανακήρυξε τον πιο κοντό άνθρωπο του κόσμου στο κέντρο υγείας της πόλης Σινταγκάν, στο νησί Μιντανάο, 865 χλμ. νότια της Μανίλας. Ο Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του σιδηρουργού Ρεϊνάλντο Μπαλάουινγκ και της συζύγου του, Κονσεπσιόν. Τα αδέλφια του έχουν κανονικό ύψος. «Είμαστε περήφανοι γι αυτόν» είπε η μητέρα του. Ο Μπαλάουινγκ που με δυσκολία περπατά και δεν μπορεί να μένει όρθιος αρκετή ώρα παίρνει την πρωτιά αντικαθιστώντας τον Χαγκέντρα Τάπα Μαγκάρ από το Νεπάλ που με ύψος 67,08 εκατοστών ήταν στην κορυφή της λίστας από τον Οκτώβριο του 2010. Οι γονείς του συγκέντρωσαν χρήματα κατά την εκδήλωση αυτή, τα οποία η φτωχή οικογένεια θα χρησιμοποιήσει για τη διαβίωσή της. Ο Τζάνρεϊ έσβησε τα 18 κεράκια πριν πει ότι είναι κουρασμένος. Ο πατέρας του εξήγησε ότι ο γιός του, ως μωρό, είχε κακή υγεία και σταμάτησε να αναπτύσσεται στην ηλικία των δύο ετών. Οι γιατροί ουδέποτε καθόρισαν τα αίτια της διακοπής της ανάπτυξής του.

Για σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αραιή συννεφιά τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 - 32 βαθμούς. Για την Τρίτη προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 - 30 βαθμούς. Για την Τετάρτη προβλέπεται αίθριος καιρός με ασθενής συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 - 31 βαθμούς. Για την Πέμπτη προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 - 32 βαθμούς. Για την Παρασκευή προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 - 33 βαθμούς. Για το Σάββατο προβλέπεται αίθριος καιρός σε ολη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμναθεί από 18- 30 βαθμούς. Για την Κυριακή προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες συννεφιές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 28 βαθμούς.

Ο καναπές ποδήλατο είναι γεγονός!

Τη λύση για τους όχι και πολύ αθλητικούς τύπους φαίνεται να δίνει ο Jacek Holubowicz, ο οποίος μεταμόρφωσε έναν καναπέ σε ποδήλατο. Τοποθέτησε σε ένα διθέσιο καναπέ ρόδες, πετάλια, ταχύτητες, υδραυλικά φρένα, ακόμη και ηχεία, τα οποία τροφοδοτούνται από μία 17 ΑΗ μπαταρία, για να κάνει την εμπειρία του ποδηλάτου τόσο άνετη όπως όταν ξεκουράζεστε στο καναπέ σας. Εννοείται βέβαια πως την όλη δημιουργία συνοδεύει και η απαραίτητη τέντα, γιατί καλοκαιράκι έχουυμε, δεν θέλουμε να πάθουμε και ηλίαση! Πάντως αυτό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τον κάθε «αγανακτισμένο» που αρνείται να αποχωριστεί τον καναπέ του. Προβλέπεται αύξηση στις πλατείες τις επόμενες ημέρες κατά 90%!!!

neoi kairoi 20/6/2011  

efhmerida ths karditsas, neoi kairoi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you