Page 1

Part of:

DVORCI BAVARSKE I LEGOLAND 6 dana autobusom

POLAZAK: 19. Oktobar, 01. Novembar i 30. Decembar Munchen – Legoland - Neuschwanstein - Hohenschwangau - Linderhof - Herrenchiemsee – Salzburg Na samom jugu Nemačke smeštena je pokrajina Bavarska. Bavarska nije oduvek bila deo Republike Nemačke i tokom istorije mnoge zemlje su se otimale za njenu naklonost. Spletom raznih političkih manipulacija Bavarska je pripojena Pruskoj. Razlog velike popularnosti Bavarske su bila njena prirodna bogatstva te je i dan danas jedna od najbogatijih pokrajina u centralnom delu Europe. U doba svoje nezavisnosti Bavarska je bila kraljevina i njome su vladali razni kraljevi, a verovatno najpoznatiji je Kralj Ludwig II. 1864. Ludwig II je kao mlad (18g) došao na presto i od malena pa sve do svoje preuranjene i sumnjive smrti 1886, uživao je u pričama, legendama i mitologijama. Ludwig je bio izuzetno napredan i savremen.Tako je u svim svojim dvorcima osigurao tekuću vodu, a u nekima čak i toplu tekuću vodu na svim spratovima. Neosporno je bio vizionar ispred svoga vremena.Ludwig je takođe bio ljubitelj i pokrovitelj umetnosti.Tako su pod njegovim pokroviteljstvom nastale neke od najpoznatijih Wagnerovih dela. Iz Ludwigove strasti prema legendama i mistici stvoreni su prema mnogima najlepši dvorci .U bavarskoj se nalazi mnogo dvoraca ali definitivno najpoznatiji su Neuschwanstein, Linderhof, Herrenchiemsee i Hohenschwangau. 1.-2 dan: BEOGRAD - MUNCHEN Polazak autobusa u 20.00 sati sa parkinga ispred Sava centra.Vožnja uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Po dolasku sutradan, razgledanje bavarske metropole: MARIENPLATZ, FRAUENKIRCHE, RESIDENZ PALACE, SREDNJEVEKOVNI HOFBRAUHAUS, BAVARSKI PARLAMENT, KRALJEVSKA PALATA, OPERA, FELDERRNHALLE.Slobodno vreme za soping u mnogobrojnim buticima i robnim kućama u središtu grada (glavna trgovačka ulica Kaufringerstrasse pruža odlične mogućnosti za to).Smeštaj u hotel i noćenje. 3. dan: MÜNCHEN - LEGOLAND DEUTSCHLAND - MÜNCHEN Doručak.Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u zabavni park Legoland Deutschland, koji se nalazi u malom mestu Günzburgu, 115 km udaljenom od Münchena.Slobodno vreme za uživanje u atrakcijama parka (uz doplatu): Miniland (središnji deo parka s čuvenim europskim građevinama i znamenitostima, koje su izgrađene od više od 25 miliona lego kockica u razmeri 1:20) – Lego City (Lego fabrika, gde se može videti kako se proizvode lego kockice ; panoramski vozic Legoland express ; Brodogradilište ; Aerodrom ; vožnja brodićem po luci) – Lego X-treme (s mnoštvom atrakcija od trka u velikim lego vozilima do 4D bioskopa) – Kraljevstvo vitezova (vraćanje u prošlost vožnjom preko pokretnog mosta u unutrašnjost dvorca) – Zemlja pustolovine (ekspedicija kroz dzunglu okruženu drvećem i divljim životinjama , vožnja kroz


pećine i niz 12 metara visoki slap uz mogućnost vožnje kanuom) – Mašta (izgradite vlastiti trkački automobil i isprobajte njegovu brzinu!) , Zemlja gusara i drugo....Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje. 4. dan: MÜNCHEN-DVORCI NEUSCHWANSTEIN,HOHENSCHWANGAU,LINDERHOF-MÜNCHEN Doručak.Celodnevni izlet u najlepše bavarske dvorce.Poseta Neuschwensteinu, svetski poznatoj znamenitosti - „dvorcu iz bajke“ Ludwiga II. Ovaj dvorac godišnje posećuje preko milion turista. U bajkovitom okruženju nemačkih Alpa, sa zanimljivim i neobičnim unutrašnjim prostorijama kao što je sala pevača, prestolna dvorana, spavaća soba Ludwiga II., itd.Poseta ovom dvorcu upečatljiv je doživljaj...Dvorac Hohenschwangau, porodično sedište u doba Ludwigovog oca Maksimilijana II. privlači unutrašnjim prostorijama: velikom viteškom dvoranom, orijentalnom sobom i muzičkom sobom Ludwiga II. Dvorac Linderhof, omiljeni Ludwigov dvorac, sagrađen je nakon posete Versaillesu. Čudesni svet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maorske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. veka, Venerinu pećinu i fontane. Povratak u München. Noćenje. 5. i 6. dan: MÜNCHEN - DVORAC HERRENCHIEMSEE - SALZBURG -BEOGRAD Doručak.Odlazak iz Münchena. Vožnja do jezera Chiemsee, “bavarskog mora“.U mestu Prien na obali jezera ukrcavanje na brodić i kratka plovidba do ostrva Herreninsel.Ovdje je Ludwig II. planirao svoju gradnju „novog Versaillesa“ inspirisan likom i delom francuskog kralja Luja XIV., “kralja sunca“. Poseta dvorcu s velikom dvoranom ogledala, vrtu - primeru francuske vrtne arhitekture.U dvorcu je i muzej o životu Ludwiga II., kao i nekadašnji augustinski manastir.Vožnja brodićem na kopno.Putovanje kroz Austriju i dolazak u Salzburg.Razgledanje središta grada u pratnji vodiča: KATEDRALA BISKUPSKA REZIDENCIJA - MOZARTOV TRG - ULICE GETREIDE I JUDEN - PARK MIRABELL.Polazak na put preko Slovenije i Hrvatske do Beograda.Dolazak u ranim jutarnjim satima.

CENA ARANŽMANA: 239 € DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU: 79 € CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:  prevoz turističkim autobusom visoke kategorije  smeštaj u hotelu 3* u Münchenu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na bazi 3 noćenja s buffet doručkom  pratioca putovanja i troškove organizacije putovanja. CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:  ulaznice za Legoland, muzeje i dvorce, vožnju brodom po jezeru Chiemsee  lične troškove CENE ULAZNICA ZA LEGOLAND I DVORCE : ulaznice za dvorce i vožnja brodićem po jezeru cca. 40 EUR po osobi, Legoland Deutschland (www.legoland.de): 22 EUR (odrasli iznad 15 godina starosti) / 16 EUR (deca od 4 do 15 godina starosti)-informativne cene.. NAPOMENA: Gradske vlasti Munchena najavile su tokom 2011. godine uvođenje plaćanja boravišne takse u hotelima u Munchenu. Datum stupanja na snagu ove odluke nije poznat u trenutku objave programa.U slučaju uvođenja ove takse, gosti je plaćaju direktno na recepciji hotela prilikom odlaska.


Način plaćanja:  gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% ukupne cene aranžmana, prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.  kreditnim karticama  čekovima građana Važne napomene: Putno i zdravstveno osiguranje nisu uključeni u cenu putovanja. Agencija Sunline Travel preporučuje zdravstveno osiguranje.Ovlašćena osiguravajuća kuća agencije Sunline Travel je As osiguranje. Krajnji rok za obaveštavanje putnika o eventualnom otkazivanju putovanja, od strane agencije SunLine Travel, je pet dana pre početka putovanja. Obzirom da je vreme polaska podložno promeni, molimo putnike da tačno vreme polaska provere dva dana pre polaska na put.

Minimalan broj prijavljenih putnika je 40. Usled manjeg broja prijavljenih putnika od 40, ili promena na monetarnom tržištu agencija Sunline Travel zadržava pravo korekcije cena. Uz ovaj cenovnik vaze Opšti uslovi putovanja agencije Sunline Travel od 21.06.2011. godine, koji su deo ugovora o putovanju. Svi nevedeni iznosi su u evrima i plaćaju se u dinarskoj protivrednosti, po prodajnom kursu Raiffeisen banke za efektivu na dan plaćanja aranžmana. Program broj 1 od 21.09.2011.

_____________________________________________________________________________ SUNLINE TRAVEL Tel.: +381 11 3285 688 / +381 11 311 8790 / info@sunline.rs Vuka Karadžića 7a ∙ YUBC, Bulevar Mihajla Pupina 10a lok.13, 11000 Belgrade – Serbia www.sunline.rs

/dvorci-bavarske-i-legolend  

http://www.sunline.rs/cenovnici-kruzne-ture/dvorci-bavarske-i-legolend.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you