Page 1

Part of

ISTANBUL Polasci 31. Januar i 14. Februar 2012. 5 noćenja / 6 dana

Istanbul je najveći grad Republike Turske, nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, Istanbul, podeljen je na evropski i azijski deo, koji su povezani Bosforskim mostom, a evropski na stari i novi deo grada povezanih mostom Galata. Istanbul odiše vizantijskim i otomanskim stilom gradnje, a na ulicama grada koji broji između 15 i 17 miliona stanovnika, svakodnevno se nalaze desetine, katkad i stotine hiljada turista iz celog sveta. Carigrad je bio prestonica istočnog rimskog carstva od 312. godine kada je na presto stupio Konstantin Veliki, tokom zlatnog doba Vizantije i dolaska otomanske vladavine sa sultanom Mehmetom II, 1453. godine, pa sve do proglašenja Turske Republike 1923. godine, kada je prestonicom proglašena Ankara. Ovaj kosmopolitski grad, koji nazivaju prestonicom sveta, nudi najveća ostvarenja islamske arhitekture, velelepne džamije, fantastične palate, muzeje, parkove, trgove, bazare, ali i novo, moderno evropsko lice. Program Putovanja 1. dan BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera agencije SunLine Travel u 14:20 sati. Poletanje za Istanbul u 16:20 sati, let JU 420. Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 19:00 sati. Transfer do odabranog hotela. Smeštaj. Noćenje. 2. dan ISTANBUL Doručak. Polazak autobusom na poludnevno panoramsko razgledanje starog, istorijskog dela grada: Aja Sofija nekad najveća hrišćanska crkva na svetu, pa najveća džamija, danas muzej; Plava džamija jedna od tri najveće džamije u Turskoj sa jedinstvenih šest minareta; Hipodrom koji i danas impresionira svoje posetioce i gde se nalaze čuvena tri stuba- Konstantinov stub, Serpentinov stub i Teodosijev obelisk , Veliki bazar - Kapali čaršija. Noćenje. 3. dan ISTANBUL Doručak. Slobodno prepodne. Popodnevno fakultativno krstarenje Bosfrom. Autobus dolazi ispred hotela i dovozi do pristaništa u novom delu Istanbula, uz priču brodskog vodiča o lokalitetima koji se sa broda razgledaju, Gradske kapije, Zlatni rog, Rumeli tvrđava, plovi se pored evropskog dela Istanbula, ispod Bosforskog mosta, pa prelazi na azijsku stranu. Nakon krstarenja, vožnja do brda, vidikovca, Pjer Loti sa sjajnim pogledom na grad. Pauza za čaj, tursku kafu i fotografisanje. Cena izleta 45 eur po osobi. Noćenje.


4. dan ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualnu šetnju gradom, šoping ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje. 5. dan ISTANBUL Doručak. Slobodan dan za individualnu šetnju gradom, šoping ili odlazak na neki od ponuđenih fakultativnih izleta. Noćenje. 6. dan ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Transfer ka aerodromu “Ataturk”. Poletanje za Beograd u 17:45 sati, let JU 421. Dolazak u Beograd u 18:30 sati. U ponudi agencije SunLine Travel nalaze se i sledeći fakultativni izleti: 

Poludnevna, popodnevna, poseta ” Maloj Aja Sofiji” i Topkapi palati koja po parku u kom se nalazi i pogledu koji se odatle pruža podseća na Kalemegdan. Od 1985. godine uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Topkapi palata je bila stecište turskih vladara koji su u slobodno vreme uživali u svojim haremima. Izgradio ju je Mehmet II Osvajač u periodu od 1472. do 1478. godine i služila je kao sultanova palata. Smeštena je na prvom od sedam brežuljaka Istanbula sa pogledom na Bosfor i Zlatni rog, a bila je sedište otomasnkog carstva do 1853. godine kada je sultan Abdul Mecid izgradio novu, modernu Dolmabahče palatu. Kompleks carske palate Topkapi uključje brojne lođe, paviljone, državne kancelarije, spavaone, kasarne, privatne odaje, biblioteku, kuhinju i najvažnije - carsku riznicu koja čuva neprocenjiva blaga: tron turskog sultana od čistog zlata i dragog kamenja, mnoštvo rubina, safira i drugog dragog kamenja, mač i ogrtač proroka Muhameda, štap kojim je Mojsije razdvojio Crveno more prilikom izvođenja Jevreja iz egipatskog ropstva i druge vredne predmete. Cena izleta 45 eur po osobi.

Poludnevna, prepodnevna, poseta Jildiz i Dolmabahče palati, palati sultana iz 19. veka koja je po mnogima jedna od najlepših palata Evrope. Izgradio ju je sultan Abdul Aziz koji je želeo da ima svoju verziju Versaja. Sastoji se od 285 prostorija ali obilazi se samo 15-ak glavnih gde se može videti sultanov izuzetno prefinjen ukus. Nakon posete organizovan šoping. Ovaj izlet se ne može realizovati ponedeljkom i četvrtkom. Cena izleta 45 eur po osobi.


ISTANBUL

Cene su izražene u Eur po osobi po noći Dvokrevetna standard Dete 00 - 06.99 Dete 07 - 12 Treća odrasla osoba Jednokrevetna soba Dvokrevetna standard Dete 00 - 06.99 Dete 07 - 12 Treća odrasla osoba Jednokrevetna soba Dvokrevetna standard Dete 00 - 06.99 Dete 07 - 12 Treća odrasla osoba Jednokrevetna soba

HOTEL ALAHAN 3* BB

HOTEL ATLANTIS 4* BB

HOTEL AKGUN 5* BB

LOKACIJA

HOTEL ALAHAN 3* www.alahanhotel.com

HOTELSKA PONUDA SOBE

LOKACIJA

HOTEL ATLANTIS 4* www.atlantishotel.net

HOTELSKA PONUDA SOBE

LOKACIJA

AKGUN HOTEL 5*

HOTELSKA PONUDA

www.akgunhotel.com

SOBE

31.01 - 05.02. 14.02 - 19.02. 5 noći / 6 dana

259 € 99 € 215 € 235 € 299 €

289 € 99 € 229€ 255 € 345 €

399 € 99 € 289 € 335 € 515 €

Nalazi se u starom centru Istanbula, u blizini najznačajnijih kulturno istorijskih spomenika. Od aerodroma Ataturk udaljen je 16 km. Hotel poseduje restoran u kome se služe specijaliteti turske i internacionalne kuhinje, pab, kafe bar u lobiju, manju fitnes salu, tursko kupatilo, prodavnicu. 64 standardne sobe, klimatizovane sa direktnom telefonskom linijom, kablovskom TV, mini barom, wi fi internet konekcijom, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. Udaljen 50 metara od tramvajske stanice Sultanahemt, hotel se nalazi u srcu starog centra Istanbula. Aerodrom Ataturk je udaljen 18km. Hotel je nedavno renovrian sa restoranom i barom koji se nalaze na poslednjem spratu i izlaze na veliku cvetnu terasu. 17 soba, jednostavno i ukusno nameštenih, klimatizovanih sa direktnom telefonskom linijom, kablovskom TV, kupatilom sa tuš kabinom i fenom. Nalazi se u istorijskom delu Istanbula, u blizini Topkapi Palate, Aja Sofije, Plave Džamije, čuvene Kapali čaršije. Do Aerodroma Ataturk deli ga 10 km. Restoran, bar, sauna, Tursko kupatilo, Finsko kupatilo (parna sauna), fitnes sala, spa centar, centar sa nekoliko vrsta masaže, zatvoreni bazen. U okviru hotela nalaze se i menjačnica, frizerski salon, zatvorena garaža. 72 standardne sobe, 191 deluxe soba, 10 junior suite-a, predsednički apartman. Luksuzno opremeljene sobe su klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, mini bar, LCD TV sa satelitskim programom, besplatna wifi internet konekcija u svim sobama, pribor za kuvanje kafe i čaja, sef, fen za kosu u kupatilu.


U cenu putovanja je uračunato: avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd; transfer klimatizovanim autobusom na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom; smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama, u hotelima prema izboru na bazi usluge noćenje sa doručkom; usluge vođenja izleta na srpskom jeziku, usluge lokalnih vodiča i troškovi organizovanja putovanja. U cenu putovanja nije uračunato: aerodromske takse (85 eur); putno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti i posete, posebe usluge i individualni zahtevi. Putno i zdravstveno osiguranje nisu uključeni u cenu putovanja. Za sve svoje aranžmane, SunLine Travel preporučuje putno zdravstveno osiguranje sa asistencijom, AS osiguranje. Važne napomene -

Za realizaciju ovog programa, prema gore navedenim cenama, potreban je minimum od 10 prijavljenih putnika.

-

Krajnji rok za obaveštavanje putnika o eventualnom otkazivanju putovanja, od strane agencije SunLine Travel, je pet dana pre početka putovanja.

-

Obzirom da je red letenja podložan promeni, molimo putnike da tačan red letenja provere dva dana pre polaska na put.

-

SunLine Travel zadržava pravo promene avio kompanije, direktan let, istog dana, sa izmenjenim satnicama letenja.

-

Usled promena na monetarnom tržištu agencija SunLine Travel zadržava pravo korekcije cena.

-

SunLine Travel, u dogovoru sa lokalnim agentom, zadržava pravo promene itinerera na licu mesta.

Način plaćanja -

gotovinski - uplata avansa od najmanje 50% ukupne cene aranžmana, prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

-

kreditnim karticama

-

čekovima građana

-

mogućnost plaćanja na 3 ili 6 mesečnih rata kreditnim karicama Komercijalne banke

ISTANBUL cenovnik br. 3 od 20. Decembra 2011. godine

SUNLINE TRAVEL ∙ Tel: +381 11 3285 688 ∙ Fax: +381 11 3285 988 ∙ info@sunline.rs Vuka Karadžića 7a ∙ YUBC, Bulevar Mihajla Pupina 10a, lok.13 ∙ 11000 Belgrade – Serbia www.sunline.rs

/cenovnik-6-427904  

http://www.sunline.rs/uploaded_pictures/cenovnici-pdf/cenovnik-6-427904.pdf

/cenovnik-6-427904  

http://www.sunline.rs/uploaded_pictures/cenovnici-pdf/cenovnik-6-427904.pdf