Page 1

In VaNelle huist Nelle Op 21 juni 1980 word ik geboren. Mijn geboortekaartje verklapt al met wie de familie te maken zal krijgen: een komediant, een gekkebekkentrekker. In de lagere school begin ik -eerst stil, maar dan luid- te voelen dat spreken, vertellen en doen alsof voor een publiek mijn dada zal zijn. Dus mag ik van moeder en vader al eens beginnen oefenen aan de Academie van Muziek,

Woord en Dans. Blijkbaar smaakt dat naar meer. Dus mag ik van moeder mijn dramatische smaakpapillen verfijnen in Dé Kunsthumaniora in Antwerpen. Niet makkelijk want het loopt daar vol komedianten en gekkebekkentrekkers. Blijkbaar heb ik de smaak nu wel erg te pakken. Dus mag ik van moeder en vader voor een ster gaan in het Herman Teirlinck, richting Woordkunst.

Om daar vier jaar later met een valies vol verhalen en ervaringen buiten te stappen met één groot vraagteken: Wat nu? Het heeft drie schatten van kinderen geduurd, vooraleer ik het wist. Dit is mijn vierde: VaNelle, Woorden en Daden voor Koters en Dromers.


Waarom VaNelle? Van Nelle: dat was vroeger een merk van een koffiebrander. Nelle is zot van een lekkere kop koffie met taart en een gezellige babbel, zo rond een uur of drie, vier. Met de koffieverpakkingen kon je in de jaren 1920 punten sparen, waarmee je de verhaaltjes van Piggelmee kon verzamelen. De oude Piggelmeeboekjes, plaatjes en kopjes zijn ondertussen geliefde verzamelobjecten. Ook van Nelle. Va Nelle: dat betekent in het Frans: Ga Nelle! En daarin schuilt engagement, want Nelle gaat ervoor. Dat mijn naam hierin zit, is handig meegenomen.

VaNelle  

Why VaNelle?