Page 1


Ja s’ha posat en marxa la 86a edició dels Premis cinematogràfics més importants de l’Acadèmia de Hollywood. Les pel·lícules més nominades són La gran estafa americana i Gravity, amb 10 candidatures cada una, seguides de 12 años de esclavitud, amb 9 nominacions, Dallas Buyers Club, Capitán Phillips i Nebraska, amb 6, i ja amb 5 candidatures hi ha Her i El lobo de Wall Street.

La cerimònia d’entrega dels Premis serà el 2 de març, al Dolby Theatre de Hollywood.


Us proposem que voteu els vostres preferits Al final d’aquest dossier hi ha la butlleta de participació on hi trobareu les bases i 10 de les candidatures amb els aspirants a guanyar l’Oscar aquest 2014.

Ompliu i introduïu la butlleta a dins de l’urna que trobareu a la zona de cinema de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell

Qui encerti més nominacions guanyarà dos DVD’s a triar al Vídeo Oca Taradell Teniu temps fins al dissabte 1 de març

Bona sort!!!


Amb un Globus d’Or al millor director (Alfonso Cuarón), Gravity opta ara als Oscars amb 10 nominacions, entre elles la de millor pel·lícula, millor director, millor actriu (Sandra Bullock) i millors efectes visuals. El film ens transporta a la immensitat de l’espai, fascinant i aterridor alhora, i ens fa viure 90 minuts de tensió i angoixa per conèixer el que li esdevé a la protagonista i a la resta de tripulació després de patir un greu accident a l’estació espacial on treballen.


Basada en la vida real de Ron Woodroof, un drogoaddicte que l’any 86 li diagnostiquen SIDA i li pronostiquen un mes de vida. Woodroof comença a prendre AZT, l’únic medicament disponible per a lluitar contra la terrible malaltia en aquella època. Aquesta pel·lícula compta amb 6 nominacions, entre elles la de millor pel·lícula, millor actor principal i secundari, millor guió original i millor maquillatge.


Nebraska és una comèdia dramàtica que narra el viatge que fan un pare alcohòlic i el seu fill, des de Montana fins a Nebraska, per anar a recollir el que creuen que és un premi d’un milió de dòlars. El seu director, Alexander Payne, és un dels nominats a millor director. Repeteix nominació després de 10 anys, ja que també va ser nominat per la seva pel·lícula Entre copas (2004). Els seus films es caracteritzen per un fort sentit de l’humor i una sàtira constant a la societat nord-americana actual.


Aquesta pel·lícula explica la història real que va patir la tripulació del vaixell de mercaderies Maersk Alabama, capitanejat per Richard Phillips, interpretat per Tom Hanks. El vaixell va ser abordat per pirates somalis l’any 2009. Aquest era el primer segrest d’un vaixell nord-americà en més de 200 anys. El director Paul Greengrass té un clar estil documental en vàries de les seves pel·lícules, on hi són recurrents els temes sobre atemptats i segrests perpetrats per organitzacions terroristes.


Her, pel·lícula escollida per clausurar el 50è Festival de Cinema de Nova York del 2013, narra la història de Theodore, un introvertit escriptor que en un moment sentimentalment complicat de la seva vida estableix una peculiar i estreta relació amb la “personalitat” i la veu femenina d’un sistema operatiu informàtic basat en el model d’Intel·ligència Artificial i dissenyat per a satisfer totes les necessitats de l’usuari. Classificada com a drama, comèdia romàntica i de ciència ficció, i ambientada en un futur no molt llunyà, aquest film ha guanyat el Globus d’Or al millor guió original i ara entra als Oscars amb 5 nominacions.


El director anglès Steve McQueen firma la seva primera pel·lícula americana, un drama històric racial en el que compta amb el seu actor fetitxe, l’irlandès Michael Fassbender (Shame, Prometheus), i amb estrelles de la talla de Brad Pitt o Paul Giamatti. L’obra es basa en la novel·la publicada l’any 1853 amb el mateix títol (Twelve years a slave) i escrita per Solomon Northup, on hi relata la seva experiència real en una plantació de cotó després de ser segrestat i venut com a esclau. El film ha estat nominat en 7 categories als Globus d’Or d’enguany, obtenint el premi en la categoria de millor pel·lícula de gènere dramàtic.


Basada en la vida real de l’agent de borsa Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio), aquest film competeix als Premis Oscars tot i la severa crítica rebuda. DiCaprio ha obtingut aquest 2014 el Globus d’Or al millor actor, essent així un dels favorits per rebre l’Oscar en aquesta categoria. Diners, poder, sexe i drogues són les bases en què s’acaba sustentant la vida d ‘El Llop de Wall Street, sobrenom amb el qual, als anys 80, s’acaba fent conèixer Jordan Belfort quan es deixa endur per l’ambició i la corrupció d’una manera desenfrenada.


Un estafador brillant i la seva intel·ligent i seductora companya es veuen obligats a treballar per a un agent de l’FBI que els arrossega al món de la política i la màfia de Nova Jersey, un món perillós i atractiu alhora... Aquest film ja ha guanyat 3 Globus d’Or, inclòs el de millor pel·lícula, i ara competeix per ser un dels films més premiats en els Oscars d’enguany.


Aquesta coproducció britànica, nordamericana i francesa explica la història real de Philomena Lee, una dona irlandesa que en l’etapa adolescent es queda embarassada i es veu obligada a donar el seu fill en adopció. Durant la resta de la seva vida es dedicarà a buscar-lo... Una commovedora pel·lícula basada en la novel·la The lost child of Philomena Lee, de Martin Sixsmith, i que ara compta amb 4 nominacions als Premis Oscars, entre elles la de millor pel·lícula, però quedant-se a la cua de les seves rivals de candidatura pel què fa a quantitat de nominacions.


OSCARS 2014: LA TRAVESSA DE LA BIBLIOTECA DE TARADELL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you