Page 1

PEUGEOT

208


Download de applicatie 208 « Let your body drive » via de App Store van Apple of Android.


REGENERATION


PRIKKEL UW ZINTUIGEN Met de 208 introduceert Peugeot een auto van de nieuwe generatie. Compact, wendbaar en efficiĂŤnt als hij is, is de 208 zijn tijd vooruit. Qua ergonomie en bedieningsgemak laat hij zich niet snel evenaren. In de geest van zijn beroemde voorgangers maakt de 208 in alle opzichten uw wensen waar en prikkelt hij uw zintuigen.


NIEUW

DESIGN Bij de Peugeot 208 komen de nieuwe stijlkenmerken van het merk op fraaie wijze tot uitdrukking. Elk detail - de “zwevende” grille, de LED-accentverlichting, de boemerangvormige achterlichten - is in harmonie met het geheel. Het fraaie en sportieve uiterlijk komt puur en geraffineerd over. Peugeot toont met dit design een nieuw  en verleidelijk gezicht dat model staat voor passie en levenslust.


EEN WARM

WELKOM Het interieur van de nieuwe 208 sluit naadloos aan op de innovatieve buitenkant. De strakke en eigentijdse lijnen vindt u ook terug in het originele en moderne interieur dat comfort, stijl en geavanceerde technologie in zich verenigt. Dankzij de ergonomische bestuurdersplaats en de royale interieurruimte van de 208 voelt u zich direct op uw gemak.


EEN INNOVATIEF

INTERIEUR


Het interieur van de 208 is revolutionair anders. De volledig opnieuw uitgevonden bestuurdersplaats is een belevenis op zich. Met de nieuwe, logische ergonomie, het compacte stuurwiel en het head-

up instrumentenpaneel is de 208 nog makkelijker, intu誰tiever en dus veiliger te bedienen. De zachte materialen en de sfeerverlichting maken het verblijf in dit moderne, strakke interieur extra aangenaam.


INTUITIE EN

CONNECTIVITEIT


De volstrekt nieuwe ergonomie van het interieur van de 208 maakt autorijden eenvoudiger. Het dashboard is voorzien van een touchscreen dat binnen het directe handbereik van bestuurder èn voorpassagier is geplaatst. Vanaf niveau Active geeft dit touchscreen toegang tot diverse functies (radio, Bluetooth handsfree set, luisteren naar muziek via een USB-aansluiting of via

streaming audio, ...). De 208 gaat met zijn tijd mee en versterkt dankzij de intuïtieve en connectieve technologie de band die van nature bestaat tussen de auto en zijn bestuurder. Met de applicatie Peugeot Connect Apps* beschikt elke bestuurder van de 208 over een eigen 3G-dongle met een geïntegreerd GPS. Een speciaal abonnement geeft de

inzittenden van de 208 toegang tot internet via het uitgebreide “Mobility Portal” en tot praktische en veiligheidsverhogende applicaties: ViaMichelin verkeersinformatie, in de omgeving beschikbare parkeerplaatsen, goedkope tankstations, weerberichten, Michelin-gidsen, Roadbook-functie, Peugeot Call Center, enz. De 208 maakt de ambitie van het merk waar: zo veel mogelijk mensen laten profiteren van multimedia-diensten. * Leverbaar in de loop van 2012.


VOLOP

RUIMTE De 208 is dankzij zijn doordachte ontwerp compact en ruim tegelijk en biedt ook voor de achterpassagiers en bagage volop ruimte. Het optionele glazen panoramadak met LED-sfeerverlichting versterkt het gevoel van ruimte en maakt het autorijden voor de passagiers nog aangenamer.


EEN CONCEPT VAN DE NIEUWE

GENERATIE De 208 maakt autorijden tot een waar genoegen. De wendbare en dynamische 208 laat zich moeiteloos volledig naar uw hand zetten. Er zijn diverse maatregelen getroffen om het gewicht van de auto te verlagen.

Maatregelen die passen in de strategie om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen en de passieve veiligheid en de prestaties van de auto te verhogen.


NIEUWE

MOTOREN Dankzij de technologische innovaties van Peugeot op motorengebied breekt met de 208 een nieuwe tijd aan. Met de beschikbare motoren en versnellingsbakken zijn maar liefst 10 combinaties mogelijk zodat er altijd een 208 is die bij uw karakter en uw wensen past. Nieuwe generatie driecilindermotoren Deze nieuwe generatie motoren staat garant voor een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot, zonder dat de prestaties daaronder te lijden hebben. Met de 1.0 en 1.2 VTi benzinemotoren heeft de 208 een CO2-uitstoot van respectievelijk 99 g/km en 102 g/km waardoor ze vrijgesteld zijn van motorrijtuigenbelasting tot 1 januari 2014.

e-HDi-technologie met Stop & Start-systeem De 208 is leverbaar met de e-HDi-technologie. Het snelle, doeltreffende en stille Stop & Start-systeem van de nieuwe generatie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot en zorgt ervoor dat de motor razendsnel en trillingsvrij afgezet en weer gestart wordt, voor een optimaal comfort.

Benzinemotoren 208: -1.0 VTi 50 kW (68 pk), -1.2 VTi 60 kW (82 pk), -1.4 VTi 70 kW (95 pk), -1.6 VTi 88 kW (120 pk), -1.6 THP 115 kW (155 pk),

handgeschakelde vijfversnellingsbak (2) handgeschakelde vijfversnellingsbak (1) handgeschakelde vijfversnellingsbak handgeschakelde vijfversnellingsbak handgeschakelde zesversnellingsbak (2) (3)

Dieselmotoren 208: - 1.4 HDi 50 kW (68 pk), -1.4 e-HDi 50 kW (68 pk), -1.6 e-HDi 68 kW (92 pk), -1.6 e-HDi 68 kW (92 pk), -1.6 e-HDi 82 kW (115 pk),

handgeschakelde vijfversnellingsbak 2Tronic met 5 versnellingen, Stop & Start handgeschakelde vijfversnellingsbak, Stop & Start 2Tronic met 6 versnellingen, Stop & Start (2) handgeschakelde zesversenellingsbak, Stop & Start

(1) Leverbaar vanaf juli 2012 (2) Leverbaar vanaf september 2012 (3) Vermogen met overboost


INNOVATIES VOOR

EEN BETER MILIEU Peugeot maakt voor alle modellen maximaal gebruik van de knowhow van het merk om de auto’s nóg zuiniger en schoner voor het milieu te maken. De 208 is daar het overtuigende bewijs van. Gewicht, luchtweerstand, banden en technologische knowhow; alles is in het werk gezet om het milieu zo veel mogelijk te ontzien. 25% van de kunststoffen van de 208 bestaat uit gerecycled of natuurlijk materiaal. Zo

is de complete achterbumper vervaardigd van 100% gerecyclede kunststof. Een wereldprimeur waarvan u profiteert en waar de 208 trots op mag zijn! Naast de nieuwe generatie driecilindermotoren is er een uitgebreide keuze aan krachtige benzine- en dieselmotoren, waaronder verschillende e-HDimotoren die lage verbruikscijfers koppelen aan rijplezier.

BRANDSTOFVERBRUIK Versnellingsbak

Brandstofverbruik (1/100 km)

CO2 g/km

Binnen de bebouwde kom

Buiten de bebouwde kom

Gecombineerd verbruik

Gecombineerd

Benzine 1.0 VTi 68 pk

5-bak

5,2

3,7

4,3

99

1.2 VTi 82 pk

5-bak

5,5

3,9

4,5

102

1.2 VTi 82 pk

5-bak

5,5

3,9

4,5

104

1.4 VTi 95 pk

5-bak

7,5

4,5

5,6

129

1.6 VTi 120 pk

5-bak

8,1

4,5

5,8

134

1.6 THP 155 pk

6-bak

7,9

4,5

5,8

135

Diesel 1.4 HDi 68 pk

5-bak

4,4

3,4

3,8

98

1.4 e-HDi 68 pk FAP

2Tronic 5 versn.

3,6

3,2

3,4

87

1.6 e-HDi 92 pk FAP

5-bak

4,5

3,4

3,8

98

1.6 e-HDi 92 pk FAP

2Tronic 6 versn.

4,3

3,5

3,8

98

1.6 e-HDi 115 pk FAP

6-bak

4,6

3,4

3,8

99


25

%

De verbruikscijfers in deze tabel zijn officiële waarden die zijn vastgesteld aan de hand van Europese normen die gelden voor alle fabrikanten en alle personenauto’s die in Europa worden verkocht. Op basis van deze waarden kunt u auto’s vergelijken en uw keuze bepalen. Het brandstofverbruik in de bebouwde kom wordt gemeten bij een route door de stad

van ongeveer 4 kilometer. Het brandstofverbruik buiten de bebouwde kom wordt gemeten bij een route over buitenwegen van ongeveer 7 kilometer. Het gecombineerde brandstofverbruik komt overeen met het gemiddelde over beide routes, dus over ongeveer 11 kilometer. Deze waarden komen tot stand onder specifieke, voorgeschreven

VAN DE KUNSTSTOFFEN VAN DE 208 BESTAAT UIT gerecycled of natuurlijk materiaal waarmee de 208 een nieuwe fase markeert op het gebied van eco-design.

testomstandigheden (temperatuur, gewicht van de auto, type rollentestbank, enz.) en met een uiterst rustige rijstijl. In de praktijk zal het brandstofverbruik van uw auto van deze officiële waarden afwijken: het verbruik wordt immers beïnvloed door het verkeer, de weersomstandigheden, de belading van de auto, uw rijstijl, de bandenspanning, de aanwezigheid van

allesdragers (ook zonder belading), veelvuldig gebruik van de airconditioning en/of de verwarming, de staat van de auto, enzovoort. (Zie voor meer informatie om uw brandstofverbruik te verbeteren “EcoDrive” op www.peugeot.com)


Peugeot Connect SOS* Peugeot zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Op de momenten dat elke seconde telt, kunt u rekenen op de bliksemsnelle reactie van Peugeot Connect SOS*. Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. Peugeot Connect SOS* lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op.

De gesprekken vinden plaats in de taal van de eigenaar van de auto. Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op Peugeot Connect SOS*. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop op het dashboard is voldoende. Peugeot Connect SOS* is momenteel beschikbaar in 11 Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en GrootBrittannië). Vanaf 2012 zal de dienst ook beschikbaar zijn in Denemarken en Polen.

ESP Alle Europese uitvoeringen van de 208 zijn voorzien van het ESP van de nieuwste generatie met ASR (antispinregeling), CDS (stabiliteitscontrole), NRA (noodremassistentie) en ERV (elektronische remdrukregelaar). *Peugeot Connect SOS is gratis beschikbaar bij alle uitvoeringen van de 208 die zijn voorzien van deze optie, op voorwaarde van acceptatie bij de aflevering van de auto en afhankelijk van de algemene gebruiksvoorwaarden van de dienst, die opvraagbaar zijn bij uw Peugeot-dealer.


EXTRA

BESCHERMING De 208 verrast met zijn design, is verleidelijk door zijn prestaties en overtuigt door zijn veiligheidsniveau. De ingenieurs zijn er in geslaagd de 208 compacter en lichter te maken ten gunste van het brandstofverbruik en de passieve veiligheid van de auto. Dankzij de toepassing van verschillende rijhulpsystemen (zoals standaard ESP) zijn de veiligheid en het comfort van de 208 van een ongekend niveau. De 208 heeft een voortreffelijke wegligging en is voorzien van 6 airbags, een actieve voetsteun en een samendrukbare stuurkolom die de kans op ernstig letsel bij een aanrijding aanzienlijk verminderen. Bovendien biedt Peugeot u de mogelijkheid gratis en voor onbeperkte tijd gebruik te maken van Peugeot Connect SOS en Peugeot Connect Assistance. De veiligheid voor u en uw passagiers komt altijd op de eerste plaats.


BEKLEDING Kies, afhankelijk van de uitvoering, de bekleding die het beste aan uw wensen voldoet. Access Active Allure

Stof Etnical Mistral Access

Stof Curve MordorĂŠ Active


Afhankelijk van het uitrustingsniveau zijn acht interieurambiances mogelijk. Zwartgelakt middenpaneel, lederen of stoffen bekleding, van zwart naar blauw overlopende sierpanelen op de portieren: een eigentijds en stijlvol interieur dat bij elke uitvoering weer een eigen gezicht heeft.

Stof met kunstleer Ekmet Allure 3-deurs

Stof Textab Tree Allure 5-deurs

Stof Ekmet Mistral Allure 5-deurs


BEKLEDING

Urban Vintage (geperforeerd alcantara/hoogwaardig kunstleer) Interieurambiance Dark Chrome, bekleed dashboard met sierstiksels. Optie op Allure

Leder Claudia zwart Optie op Allure


KLEUREN De 208 is leverbaar in 10 carrosseriekleuren. Aan u de keus.

METALLIC

BLOSSOM GREY

BLEU VIRTUEL

BLEU BELLE ILE

GRIS SHARK

GRIS ALUMINIUM

ROUGE ERYTHREE

BLANC BANQUISE*

ROUGE NOIR

NOIR OBSIDIEN

SPIRIT GREY

*Standaardlak


VELGEN WIELPLATEN 15“

LICHTMETALEN VELG 15“

LICHTMETALEN VELG 16“

LICHTMETALEN VELG 17“

BORE

AZOTE

HÉLIUM

OXYGÈNE

CHROME

ARGON*

HÉLIUM TECHNICAL GREY*

OXYGÈNE TECHNICAL GREY*

IRIDIUM

SCANDIUM*

HÉLIUM BLANC BANQUISE*

NAAFDOPPEN*

LIGNE S

BLANC

STREET GRIS

BLEU VIRTUEL

STREET BRUN CALERN

BLOSSOM GREY

LIGNE S*

KRYPTON*

* Als accessoire leverbaar.


VOOR EEN PERSOONLIJKE UITSTRALING ONTDEK HET VOLLEDIGE AANBOD ACCESSOIRES VOOR UW 208 BIJ UW PEUGEOT VERKOOPUNT

DAKPRINT MET DAMBORDMOTIEF

DAKPRINT VOOR PANORAMADAK

LIGNE S BINNEN SPIEGELKAP

BUITEN SPIEGELKAP

DIFFUSER

DORPELLIJST

SPOILER

LIGNE S DAMIERS

LIGNE S BANDES

STREET BRUN CALERN

LICHTMETALEN VELG 17“

STREET GRIS SIDOBRE

GRAFFIC


PEUGEOT & U De aanschaf van een Peugeot betekent niet alleen de zekerheid van jarenlang comfortabel rijplezier. Inbegrepen is ook een fijnmazig verkoopen servicenetwerk dat te allen tijde voor u klaarstaat. Alleen al in Nederland betreft het bijna 200 modern uitgeruste bedrijven. Stuk voor stuk specialisten die goed naar u luisteren, uw wensen begrijpen en daarop vakkundig en efficiënt antwoord weten te geven. En is dat niet de beste basis voor een vertrouwensrelatie?

PEUGEOT GARANTIE Uw nieuwe Peugeot wordt geleverd met twee jaar contractuele garantie zonder kilometerbeperking*. De lakgarantie voor personenauto’s (geel kenteken) is drie jaar, terwijl de garantie tegen doorroesten van binnenuit maar liefst twaalf jaar is. * Geldt niet voor onderdelen die vanwege normale slijtage vervangen dienen te worden. PEUGEOT ASSISTANCE Tijdens de garantieperiode (en tijdens de looptijd van het Peugeot Zekerheidscontract) kunt u in heel Europa rekenen op gratis hulp van Peugeot Assistance bij pech onderweg, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Bovendien kunt u onder bepaalde omstandigheden aanspraak maken op vervangend vervoer of de kosten van een overnachting in een hotel. PEUGEOT OPTIWAY Aansluitend op de twee jaar contractuele garantie kunt u aanvullend, naar uw keuze, voor 1, 2 of 3 jaar Peugeot Optiway afsluiten. Peugeot Optiway kent 3 verschillende niveaus. Elk van deze niveaus geeft u na gedurende de looptijd extra zekerheid. Deze zekerheid kan bestaan uit een langere periode garantie

tot en met het afdekken van alle reparatieen onderhoudskosten van uw auto. Raadpleeg uw verkooppunt over de exacte voorwaarden en kosten. PEUGEOT ONDERHOUDSSYSTEEM Peugeot heeft een helder en voordelig onderhoudssysteem. Een Peugeot onderhoudsbeurt omvat de juiste controlepunten en afhankelijk van tijd en/of kilometrage de benodigde vervangingen. Er bestaan standaard adviestarieven voor het Peugeot onderhoudssysteem en de bijkomende vervangingen zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. ORIGINELE ONDERDELEN EN ACCESSOIRES Peugeot stelt aan onderdelen en accessoires dezelfde hoge kwaliteitseisen als aan de door haar geproduceerde auto’s. Ze worden dan ook zonder uitzondering aan zware beproevingen onderworpen en ze garanderen natuurlijk dat uw Peugeot een Peugeot blijft. PAKKETPRIJZEN Voor uitlaten, remmen, trekhaken en alarmsystemen en de meeste accessoires hanteren alle daartoe bevoegde leden van de Peugeot Verkoop-

& Serviceorganisatie concurrerende all-in adviespakketprijzen, dus inclusief alle materialen, montage en BTW. PEUGEOT ERKEND SCHADEHERSTEL Schadeherstel met merkgarantie van 4 jaar op reparatie, plaat- en spuitwerk. Kies bij (ruit)schade uitsluitend voor Peugeot Erkend Schadeherstel. De contractuele garantie, met inbegrip van de carrosseriegarantie, blijft dan onverminderd van kracht. PEUGEOT LEASE & FINANCE Uw Peugeot-distributeur regelt - via Peugeot Lease & Finance – voor u ook de beste financiering en/of het beste leasecontract. Want hij zit direct aan de bron, gunstiger kan het niet: leasevormen op maat, waaronder uiteraard optional lease en financial lease, en snel te regelen leningen met altijd concurrerende tarieven.

Peugeot, (2) in uw huidige Peugeot blijven rijden of (3) uw huidige Peugeot laten overnemen tegen de gegarandeerde inruilwaarde. Met Peugeot Perspectief rijdt u altijd in een nieuwe Peugeot, gedurende de looptijd betaalt u alleen voor het gebruik. Een fraai perspectief, waarover uw verkoopadviseur u graag alles vertelt. PEUGEOT EXPERIENCE Beleef de wereld van Peugeot in Peugeot Experience. Het grootste productpresentatie- en proefritcentrum van Peugeot in Europa. U vindt Peugeot Experience in Breukelen (langs de A2 Utrecht-Amsterdam, afslag Breukelen, industrieterrein Breukelerwaard). In twee markante blauwe gebouwen op meer dan 6.000 m² expositieruimte vindt u ruim 150 auto’s, waaronder 90 demonstratieauto’s startklaar voor een via uw Peugeot verkoopadviseur te regelen proefrit.

PEUGEOT PERSPECTIEF Hiermee rijdt u een gloednieuwe Peugeot tegen een vast en superlaag maandbedrag, met een gegarandeerde minimum inruilwaarde en slottermijn. Na een door u gekozen periode van 2, 3 of 4 jaar kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: (1) overstappen op weer een nieuwe

De informatie en illustraties die in deze brochure voorkomen zijn gebaseerd op de technische karakteristieken zoals die waren op het moment van drukken van dit document. De gepresenteerde uitrustingen zijn, afhankelijk van het model, standaard of optioneel en kunnen per land verschillen. Het is mogelijk dat de getoonde uitrusting van sommige versies niet geheel overeenstemt met de werkelijkheid in een betreffend land. In het kader van het streven van de fabrikant naar een constante verbetering van haar producten, kan Peugeot op elk moment de technische specificaties, de uitrusting, de opties en de kleuren wijzigen, zonder voorafgaande kennisgeving. Deze brochure bevat informatie met een algemeen karakter en is in geen enkel opzicht een contractueel document. Voor de meest actuele informatie en eventuele aanvullingen gelieve contact op te nemen met een daartoe bevoegd lid van de Peugeot Verkoop- & Serviceorganisatie in Nederland. Onder invloed van het drukprocédé kunnen de kleuren van de in deze brochure afgebeelde auto’s afwijken van de werkelijkheid. Niets uit deze brochure mag worden gereproduceerd – in welke vorm dan ook – zonder toestemming van Automobiles Peugeot en/ of Peugeot Nederland N.V.


Création : BD Network – Réalisation / Edition : Gutenberg Networks Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 – Imprimé en U.E. NL – Februari 2012

www.peugeot.nl

Brochure 208  
Brochure 208  
Advertisement