Page 1

Het strandfeest van het jaar! programmaboekje


Vlieland Groet

Voorwoord door Burgemeester Baukje Galama Als burgemeester van Vlieland is mij gevraagd het voorwoord te schrijven bij de tweede editie van “Vlieland Groet”, het strandfeest van het jaar. Ik heb dit verzoek van harte aangenomen omdat ik graag wil laten weten dat ik best trots ben op de mensen achter de organisatie die allen een zeer nauwe band hebben met Vlieland. Het vergt de nodige talenten om een meerdaags evenement van het formaat “Vlieland Groet” van de grond te krijgen. Daarom vind ik het ook zo geweldig dat een groep (oud) Vlielanders hun kwaliteiten ten goede laten komen aan het eiland, haar gasten en haar inwoners, waar zij zo`n speciale band mee hebben. Na een succesvolle eerste editie is het altijd spannend of ook het vervolg daarop weer net zo goed wordt ontvangen. Ik ben er van over tuigd dat het in ieder geval aan de programmering en de locatie niet zal liggen. Op Vlieland is voor een evenement als dit eigenlijk geen mooiere locatie te bedenken dan het Noordzee strand. Alleen op deze locatie is het mogelijk om zo`n gevarieerd meerdaagsstrandfeest te organiseren. Daarin schuilt ook de kracht van “Vlieland Groet 2009”; de diversiteit in het programma maakt het festival aantrekkelijk voor jong en oud. Wanneer ook de weergoden ons goed gezind zijn worden het twee prachtige dagen met een mix van muziek en spor t. Ik ben ook zeer verheugd dat naast het gemeentebestuur heel veel lokale ondernemers het festival een warm har t toedragen. Want zonder de steun van sponsoren zou het niet mogelijk zijn geweest om het festival voor het publiek gratis toegankelijk te maken. Er bestaat

een breed draagvlak voor het evenement en dat geeft veel positieve energie, aan de mensen achter het festival maar zeker ook aan het eiland. Want de programmering is niet alleen boeiend voor onze gasten; ook de eilanders kunnen heel veel plezier beleven aan de verschillende onderdelen uit het programma. De groepen die komen spelen staan garant voor kwaliteit. Dat hebben zij bewezen tijdens de “Clash of the Coverbands Awards 2009”. En dan nu spelen op het strand van Vlieland, dat moet ook deze muzikanten inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik verheug mij in ieder geval op dit spektakel van herkenning. Maar ik kijk ook uit naar de spor tactiviteiten op zaterdagmiddag. De data 24 en 25 juli 2009 staan al lange tijd geblokt in mijn agenda. Ik hoop veel mensen te mogen begroeten en wens iedereen twee spetterende dagen toe. Baukje Galama, Burgemeester van Vlieland.


Zaterdag: Stranddag

Vlieland Groet Te land, ter zee en in de lucht

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli a.s. staat heel Vlieland wederom volledig in het teken van live muziek. ‘Vlieland Groet: hét strandfeest van het jaar’ wordt ook dit jaar georganiseerd door Stichting Dam20 i.s.m. vele Vlielander ondernemers.Vlieland Groet is uitgegroeid tot een waar begrip in de Noordelijke evenementenwereld. Het strand van Vlieland wordt hiervoor omgetoverd in een gratis toegankelijk festivalterrein, waar vrijdag 24 juli en zaterdag 25 juli vier van de beste coverbands van Nederland worden afgewisseld door eigentijdse DJ’s. De presentatie is in handen van Paul de Leeuw’s sidekick: Adje. De gehele zaterdag zijn er activiteiten voor het hele gezin op het strand en in het water.

Dakar Demo

Vliegshow ‘Vlieland Groet’ begint op vrijdag 24 juli om 19.30 uur op het strand naast strandpaviljoen het Badhuys. Dit jaar trappen we af met een spectaculaire vliegshow. Speciaal voor Vlieland Groet vliegt de Pitts special, bestuurd door de Nederlands kampioen aerobatics Ber t Huizenga, vanaf vliegveld Lelystad om zijn kunsten te ver tonen boven de zee bij het festivalterrein.

Fridaynight: Musicnight The Clash of the Cover Bands is de grootste, jaarlijkse coverbandcompetitie van Nederland. Honderden coverbands strijden

Zaterdag 25 juli begint het programma om 13.00 uur en eindigt wederom in de late uurtjes. Zaterdagmiddag zijn er diverse strandactiviteiten voor het hele gezin op en rond het festivalterrein. Zo organiseren we voor jong en oud een beachvolleybaltoernooi, kun je o.a. voetvolleyballen, zijn er wakeboard demonstraties door Red Bull, kun je brandingkanoën, brandingraften en golfsurfen. Ook zijn er springkussens, kun je banaanvaren en kun je boogschieten op het strand. De hele middag zorgen DJ’s voor gezellige muziek, cocktailshaker Ate voor de lekkerste cocktails en MIN12 voor het ijs.

elk jaar op de beste poppodia om de ‘Clash of the Cover Bands Award’, oftewel ‘Beste coverband van Nederland. Wij hebben het voorrecht u vier van de beste coverbands te mogen presenteren tijdens ‘Vlieland groet’. Beide avonden zullen twee van de beste coverbands die Nederland rijk is de avond tot een spetterend muzikaal hoogtepunt brengen! Op vrijdag treden voor je op: Rattlesnake Shake en CATCH!. Het wordt een feest der herkenning met deze twee winnaars. Het zijn twee spetterende rockbands met uitstapjes naar Rock & Roll, Funk en Dance Classics. Rattlesnake shake is de publiekswinnaar uit 2007 en CATCH dé coverbandsensatie van 2009!

Aan het eind van de zaterdagmiddag zal er een, voor Vlieland unieke, DAKAR demonstratie gegeven worden. Onze eigen Gerard List van Vlieland (team Waddenrally) zal met zijn collega’s van Team Vicking zorgen voor een spectaculaire show op het strand van Vlieland. Motoren, vrachtwagens en terreinwagens zullen laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Wie weet mag je een stukje meerijden?

inwendige mens wordt ook gezorgd. Als de voetjes wat moe zijn van het dansen en de maag wat leeg raakt gaat een typisch Vlielandse barbecue er wel in. Je hoeft dus niet naar huis om te eten!

Foute avond De rest van de avond staat in het teken van FEEST! Foute muziek, Nederlandstalige krakers en meezingers zorgen voor één groot feest in het zand, Vlieland style. Zaterdag treden voor je op: Pitchlight en Noises R Back. PitchLight is een 14 koppige band en was dé Limburgse sensatie tijdens ‘The Clash of the Cover Bands’ 2009. Noises R Back is een 7-mans party coverband uit Den Haag. Gegarandeerd dat het spreekwoordelijke dak er af gaat!

Vervoer en afterparty

Beide dagen staan er aan het eind van het evenement boven bij de bushalte van het Strandhotel Seeduyn bussen en taxi’s voor je klaar. Deze brengen je tegen gereduceerd tarief naar het dorp. Beide avonden zijn de café’s in het dorp een uur langer open en mag je ook tot 02.00 uur naar binnen. In de Vlielandse kroegen wordt het feest dus nog gewoon voortgezet. Het beloven dus twee energieke en specVlieland Groet uurtje taculaire dagen te worden. Kortom, het Na de spectaculaire Dakar show begint strand op Vlieland is op vrijdag 24 en zahet avondprogramma. Onze band Pitch- terdag 25 juli a.s. absoluut ‘the place to be’ light maakt er een tropisch feestje van. voor iedereen die van gezelligheid en liveDe cocktailbar is ook geopend! Voor de muziek houdt! See you on the beach!


Dam20

Evenementen en producties

Loodscafe

Dam20, de organisator van “Vlieland groet”, is in 2008 in het leven geroepen voor een afstudeerproject van één van de oprichters. De eerste editie van Vlieland Groet was geslaagd en het afstudeerproject is bekroond met een dikke 9. Nu in 2009 vieren we alweer ons eerste bestaansjaar. Welk ‘bedrijfje’ viert zijn éénjarig bestaan al met zo’n groots strandfeest? Dat belooft nog wat de komende jaren!

Wie zei je? Dam20 bestaat uit drie ambitieuze personen: Erwin Soolsma, Frank Abbing en Bas Dijkstra. Alle drie Vlielanders die momenteel aan de wal wonen en werken, maar zo veel mogelijk op Vlieland komen. Het blijft toch je thuis, nietwaar?

Ambiteus, maar wel heus! Wellicht blijft het niet alleen bij Vlieland Groet. We zitten vol leuke en innovatieve ideeën voor Vlieland, maar ook daarbuiten. Ambitieus als we zijn willen we Dam20 als organisatie ook naar een hoger level brengen. U hoort nog van ons en wij van u?!

Geen Vlieland Groet?

Mede via deze weg willen we alle sponsoren, de gemeente en alle andere partners bedanken. Een speciaal “dank je wel uit de grond van ons hart” gaat uit naar alle vrijwilligers die ons tijdens Vlieland Groet geheel belangeloos helpen. Daarom: “TopHet organiseren zit ons in het bloed. Het pers, ontzettend bedankt.” Zonder jullie kost veel (vrije)tijd, maar als je dan al die geen Vlieland Groet. Super! enthousiaste mensen ziet en hoort, dan Wij wensen iedereen een leuk weekend weet je waar je het allemaal voor doet. toe! See you on the beach! Ieders kwaliteiten worden ten volste benut en de combinatie werkt verrassend Groet, goed. Wij zijn voornemens nog vele jaren Dam20 Evenementen en Produkties! door te gaan met de organisatie van Vlie- Erwin, Frank en Bas land Groet en hopelijk kan het elk jaar een stukje groeien.


Dakar 2009 Op Vlieland Groet ‘09

Onze eigen Gerard List van Vlieland (team Waddenrally) zal met zijn collega’s van Team Vicking zorgen voor een spectaculaire show op het strand van Vlieland. Gerard eindigde in de 2009 editie van Dakar als eerste in de 250cc klasse toen hij de eindstreep in Argentinië bereikte. Een hele prestatie waar wij met zijn allen ontzettend trots op mogen zijn. Wie weet mag je een stukje meerijden?! Op 3 januari ging de Dakar-rally van start. Het was niet voor het eerst dat de Vlielander Gerard List aan de start stond, in 2006 was hij ook in Lissabon om van start te gaan voor de zwaarste tocht ter wereld. En verleden jaar was hij er ook klaar voor. Zijn motor was al naar Lissabon gebracht en toen hij, Gerard een paar dagen later in Lissabon aan kwam leek alles klaar voor de monstertocht. Maar het werd een illusie, de organisatie van de rally laste het hele gebeuren af. Het zou te gevaarlijk zijn, de dreiging van terreur was te groot. Een week eerder waren nog vier Franse toeristen vermoord in Mauritanië, de streek waar ook de rally door zou gaan. Vermoed werd dat het werk was van lieden die banden met ‘Al-Qaeda’ zouden hebben. De organisatie vond het te gevaarlijk en laste de tocht af. Voor de deelnemers was het een enorme klap, ieder had zich al zeer lang voorbereid en dat bleek nu allemaal nutteloos zijn geweest. Toen Gerard List weer op Vlieland terug kwam, was nog aan zijn gezicht te zien welk een zware dreun men gekregen had.

Gelukkig voor hem kwam er dit jaar een herkansing. Wel een totaal andere route, die ging door Argentinië en Chili, wat ook voor de organisatie ASO een hele uitdaging is geweest. Maar begin dit jaar stond een stralende Gerard in de veerbootterminal, ziels gelukkig met zijn behaalde prestatie. Een route van 9574 km. waar 235 voor aan de start stonden en meer dan de helft de eindstreep niet zouden halen. En dan ook nog als eerste in het klassement van de 250cc te eindigen en de 63ste plaats in het algemeen klassement te bezetten, dat mag echt wel een enorme prestatie genoemd worden. Is het dan vreemd dat Vlielands burgemeester Baukje Galama trots was op de man die Vlieland op de wereldkaart gezet heeft. Toch heeft een soort heimwee naar dat nietige eilandje op de grens van de Wadden- en de Noordzee hem er door heen gescheurd om die finish te halen. Op een gegeven ogenblik, toen hij in Chili over de duinen reed sprak hij: “ik zie Vlieland”.  Ook de wetenschap dat zeer veel eilanders ’s avonds voor de televisie zaten in de hoop iets van hun eilander te zien of te horen, heeft Gerard  de moed en de kracht ge-

geven om door te zetten. De rally door Zuid Amerika was wel totaal anders dan de eerdere tocht door Afrika. Nu stonden soms zeer veel mensen langs de route te kijken en te roepen naar de coureurs. Het zijn dingen die hartverwarmend zijn. En dan even denkend aan 2010, een nieuwe Dakar rally, is Gerard dan weer present?, wilde de burgemeester weten. Voor Gerard kwam deze vraag te vroeg: “ik moet de komende weken daar maar eens ernstig over nadenken, het moet financieel ook maar kunnen”. Voorlopig had hij meer zin in zijn eigen bed, uitrusten en bij zijn gezin zijn. Maar dat nadenken kan wel eens van korte duur zijn, hij heeft al een aanbieding op zak om de tocht met een SAND-buggy te rijden, dat zou een totaal nieuwe uitdaging zijn, om op vier wielen de tocht te rijden. Of gaat hij als teammanager een kleine groep leiden? Het zijn vraagtekens waar ter zijner tijd wel

een antwoord op zal komen.Toch zal zijn eigen motor hem blijven aantrekken om nog eens het zand van Afrika of Zuid Amerika te proeven. Wel kreeg Gerard een waarschuwing van de burgemeester mee toen zij vroeg wat hij de komende dagen ging doen en Gerard antwoordde om met zijn zoon een stuk te rijden. Zij antwoorde hierop: “dat begrijp ik, maar op Vlieland mag je niet zo hard rijden als in de rally”.


Huisregels

Daarnaast staan wij voor een verantwoord alcoholgebruik. Misbruik van alcohol wordt niet getolereerd.

Vlieland Groet

Vlieland Groet is het leukste strandfeest van het jaar en dat willen we graag zo houden. Daarom gelden er op en rond het festivalterrein een aantal huisregels. We verwachten van jou dat je de huisregels van Vlieland Groet naleeft en dat je aanwijzingen door of vanwege de organisatie en/of het bevoegd gezag opvolgt. Houd je je niet aan de huisregels, dan kan de organisatie je de toegang tot het festivalterrein ontzeggen, zonder vorm van compensatie. Houd rekening met elkaar en je omgeving en maak er twee prachtige dagen van!

Aansprakelijkheid Het betreden van het festivalterrein en het bijwonen van het festival geschiedt op eigen risico van de bezoeker. Stichting Dam20 is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van het bijwonen van het festival en de activiteiten (inclusief persoonlijk letsel, verlies en/of beschadiging van goederen).

Veiligheid

Laat deze zoveel mogelijk thuis. Vlieland Groet heeft geen mogelijkheid om waardevolle spullen op te slaan.

Wat je niet mag meenemen Onderstaande zaken mag je als bezoeker niet meenemen naar het festivalterrein: • glas, blik, vuurwerk, vlaggenstokken, paraplu’s en wandelstokken (m.u.v. medische krukken en hulpmiddelen), (vuur)wapens, gevaarlijke voorwerpen, generatoren en muziekinstallaties; • drugs; • alle (andere) goederen die in strijd zijn met de Nederlandse wetgeving; • zelf meegenomen eten en/of drank; • huisdieren. Je kunt bij de ingang gefouilleerd worden. Bovenstaande goederen worden in beslag genomen. Mocht je twijfelen of je iets mee mag nemen, informeer dan vooraf bij de organisatie.

Gebruik van alcoholische dranken

Voor jouw en onze veiligheid houden Vlieland Groet medewerkers op het gehele Wij schenken geen alcoholische dranken terrein toezicht. Je bent echter zelf ver- aan jongeren onder de 16 jaar! Het barantwoordelijk voor je waardevolle spullen. personeel kan je om legitimatie vragen.

Consumptiemunten Voor de diverse dranken en het eten moet betaald worden met consumptiebonnen, deze zijn à € 2,00 per stuk te koop op de daartoe aangegeven plaatsen. Consumptiebonnen/munten zijn alleen op het festivalterrein geldig en worden niet teruggenomen. Consumptiebonnen / munten zijn slechts 1 jaar geldig.

Legitimatie Tijdens het festival moet je je, net als in de rest van Nederland, kunnen legitimeren met één van de volgende legitimatiebewijzen: paspoort, Nederlandse Identiteitskaart, rijbewijs, bromfietscertificaat, OVstudentenkaart.

Toegangsleeftijd Er geldt een minimum adviesleeftijd van 16 jaar. Jongere bezoekers dienen te worden begeleid door een verantwoordelijke meerderjarige.

Handel en sampelen Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren en te sampelen op het festivalterrein.

Klimmen Het is verboden de festivaltenten en de podia te beklimmen.

Crowdsurfen Crowdsurfen is verboden.

Gooien Het is verboden om met dranken of andere goederen te gooien naar andere bezoekers, personen van de organisatie of artiesten. De gemaakte schade kan persoonlijk op je verhaald worden. Bij overtreding wordt je de toegang ontzegd.

Programmering De organisatie behoudt zich het recht voor de programmering te wijzigen.

DE VLIELAND GROET HUISREGELS ZIJN BINDEND. OVERTREDERS KUNNEN WORDEN VERWIJDERD VAN HET FESTIVALTERREIN. GEDRAAG JE NETJES, GENIET VAN HET FEEST, DAN IS ER NIETS AAN DE HAND.


Achlumerdijk 133 8861 AL Harlingen tel: (0517) 434566 fax: (0517) 434549

web: www.islandevents.nl mail: info@islandevents.nl

vormgevers van dit programmaboekje

www.twice2.nl


ELMIC Produkties bv ELMIC ELMIC Produkties bv is het meest ­complete Organisatie-, Managementen Produktie-bureau in de Benelux met als statement: To Hear, To See, To Be Impressed !!! Met onze subtitel ‘Live Music Events’ melden we alles in huis te hebben om elke vorm van live-enter tainment optimaal voor u te kunnen ­neerzetten. Of het nu gaat om bruiloften, ­bedrijfsfeesten, cafe’s, indoor-festivals en outdoor-festivals, ELMIC Produkties zorgt na zorgvuldig overleg voor de gewenste uitstraling en programmering. Wij nemen uitsluitend opdrachten aan waar wij een echte meerwaarde kunnen leveren; dát is onze passie. ­ Elk project wordt door ons tot een op maat gesneden evenement gemaakt waarin wij, ook voor een klein budget, maximale resultaten kunnen behalen.

ELMIC Produkties bv bestaat uit 5 speerpunten die elk evenement van begin tot eind tot een groot succes kunnen maken: - Organisatie & Management - Marketing en Publiciteit - Verhuur - Boekingen en Programmering - ELMIC Records ELMIC Produkties bv is initiatiefnemer en organisator van: - The Clash of the Cover Bands - The Agency of the Cover Bands - LIVE ON STAGE Tour > serie grootse buitenevenementen met de beste coverbands van Nederland Voor meer informatie zie www.elmicprodukties.nl


Vlieland Outdoor Center Organiseert sinds 1999 outdoor activiteiten op Vlieland

jong van geest), wij bieden een activiteitenprogramma afgestemd op de wensen van de groep. Onze activiteiten worden altijd begeleid door ervaren instructeurs die garant staan voor betrouwbaarheid en vakmanschap. Wij zullen alles in het werk stellen om er een geslaagd avontuur van te maken.

Hoe werken wij : Sinds juni 2008 zijn wij aangesloten bij de brancheorganisatie VeBON (vereniging voor buitensport organisatie Nederland). En zijn wij ISO gecertificeerd. VeBON is een overkoepelende organisatie die staat voor kwaliteit en veiligheid binnen de buitensport. De uitgestrekte zandvlakte op Vlieland is met de zee onze thuisbasis voor sportieve en recreatieve belevenissen. Uitgangspunt van ons is altijd Uw veiligheid. Het accent van avontuurlijke activiteiten kan liggen op actie of ontspanning. Veel ervaring of geen ervaring, jong of oud ( maar

We werken in het voor en najaar op aanvraag met groepen vanaf 6 personen. Wij verzorgen voor bedrijven verschillende activiteiten die variëren van een 2-daags Teambuilding programma tot een compleet verzorgd strand programma, met daarbij een keuze uit verschillende activiteiten. In de maanden juli en augustus kunnen particuliere klanten bij ons terecht naast het strand paviljoen “Het Badhuis’’ aan het Noordzee strand. Wij verzorgen daar dagelijks, als het weer het toelaat activiteiten. De prijzen van de activiteiten kunt u bij ons opvragen.


Sponsors

De sponsoren van Vlieland Groet

‘t Smulpunt Bakkerij Westers Bar Dancing de oude Stoep Bouwbedrijf Dick Visser Bouwbedrijf Tj. Dijkstra Fietsverhuur Zeelen Foto- en Boekhandel Hommema Gemeente Vlieland Groepsaccomodatie Twest Endt Groepsbuitenhuis de Vliehorst Havenpaviljoen de Dining Herbergh van Flielant Hofman Hoveniers Hotel de Bosrand Hotel Doniastate Hotelletje de Veerman Island Events Koster schilders afwerkingsbedrijf Loodscafe Makelaardij Visser

Min12 Online Store Eb&Vloed Outfield Sportsmarketing & Events Pronk Transport Rabobank Vlieland Rederij Doeksen Rederij Waddentransport Restaurant de Richel Restaurant de Stern Sjootz Slijterij de Branding Spar van der Veen Stratim Puntkom TCR Twice2 Grafische vormgeving Visrestaurant Oosterbaan Vlieland Outdoor Center Vlieland-info.nl VVV Vlieland WestCord Hotels


PROGRAMMA VLIELAND GROET 2009 Vrijdag

(19.30 uur - 01.30 uur)

Vliegshow Aerobaticsshow door Pitts Special van vliegveld Lelystad Rocknight Rattle snake shake en CATCH!

Zaterdag (13.00 uur – 01.30 uur) Strandactiviteiten voor iedereen Beachvolleybaltoernooi, Voetvolleybal, Kitesurf clinic, Branding kanoën, Branding raften, Golfsurfen, Boogschieten, Springkussens, Banaanvaren. Dakarshow Demonstratie van terreinwagens, vracht-wagens en motoren uit de Dakar Rally Vlieland Groet uur Tropische muziek door Pitchlight, BBQ, Cocktails Foute avond Pitchlight en Noises R Back

Vlieland Groet Programmaboekje  
Vlieland Groet Programmaboekje  

Vlieland Groet Programmaboekje

Advertisement