Page 1

waarin opgenomen het gemeentenieuws van de gemeente Nederlek 28e jaargang  •  Nederlek Nieuws 1280  •  25 juni 2013

COR EN BETS VAN DEURZEN ZEVENTIG JAAR GETROUWD Krimpen aan de Lek - “Vijf jaar geleden mocht ik u ook al komen feliciteren” memoreert burgemeester Trix van der Kluit als ze binnenstapt bij het echtpaar Van Deurzen.

Mevrouw Van der Kluit leest de brief van de koning voor. Dat was destijds ter gelegenheid van hun vijfenzestig jarig huwelijksjubileum en nu zijn er dat dus maar liefst zeventig. Mevrouw Van der Kluit komt niet met lege handen, ze overhandigt de heer en mevrouw Van Deurzen een fraaie bos bloemen, een speciaal voor de gelegenheid gebakken taart en… een persoonlijke felicitatie van de koning. “Die lijsten we in” glundert mevrouw Van Deurzen. Als het gezelschap, waaronder ook de dochter en een kleindochter een zitplaats zoekt in de knusse woonkamer van het stel meldt een tikje ondeugende Bets van Deurzen dat ze nog graag bij haar echtgenoot Cor op schoot zit. Maar voor deze gele-

genheid kiest ze toch maar een eigen plekje. Onder de koffie ontspint zich al snel een geanimeerd gesprek, onder meer over actuele politieke zaken, maar toch vooral over de meer dan zeventig gelukkige jaren die Cor en Bets, resp. 93 en 89 jaar, met elkaar achter de rug hebben. Zij herinneren zich nog goed hoe het is begonnen. Cor speelde als accordeonist in een orkestje dat dansavonden verzorgde in het café van Piet van Namen aan de Rijsdijk, destijds beter bekend als het Sociëteitsgebouw. Bets kwam er graag maar moest niets hebben van een opdringerige jongeman die haar graag thuis wilde brengen. “Ik loop wel even met je mee”

bood Cor aan. Dat leidde tot een vervolgafspraakje; een kopje thee onder toeziend oog van broers en zussen in huize De Groot (Bets is er één van bode De Groot) en zo kwam van het één het ander. Op 16 juni 1943 trouwden ze in Krimpen aan de Lek. “We deden dat vooral om in aanmerking te komen voor een eigen huis” vertelt Cor. Maar al met al hebben ze nog vijf jaar moeten inwonen voor ze hun eerste woning konden betrekken. Om te ontkomen aan tewerkstelling in Duitsland heeft hij in die tijd nog ondergedoken gezeten. Jarenlang hebben ze op diverse adressen in Rotterdam gewoond, waar Cor van Deurzen eigenaar was van een meubelstoffeerderij met vier man personeel. Rond 1990 kwamen ze terug naar Krimpen aan de Lek, waar ze nog steeds zelfstandig wonen. Cor waagt zich nog wel eens aan het stofferen van een stoeltje (hij maakte mini fauteuils voor al zijn klein- en achterkleinkinderen) en speelt nog regelmatig accordeon. “Daarvoor moet hij dan wel naar de zolder” aldus Bets, “da’s rustiger voor mij.” Het feest rond hun zeventig jarig huwelijk werd met alle achttien nazaten gevierd in Scheveningen en daags er na dus de afsluiting met het bezoek van de burgemeester. Dat zij er over vijf jaar in die functie weer bij zal zijn kon mevrouw Van der Kluit nog niet beloven. “Eerst maar eens afwachten hoe het met de gemeentelijke herindeling afloopt.”

Stroopwafelactie Speeltuin In de week van 1 tot en met 6 juli wordt er door de speeltuin ’t Lekkertje een stroopwafelactie georganiseerd. Deze actie wordt gehouden ten bate van de speeltuinkas. De stroopwafels kosten € 2,50 per stuk en drie voor € 6,00.

verhuizen?!

kom dan vrijblijvend de Wooninspiratie tas met aantrekkelijke aanbiedingen ophalen bij

Burg. Roosstraat 12-14 - Lekkerkerk 0180-661486

www.tdewaard.nl

Klankschaalmeditatie Krimpen aan den IJssel –Vrijdagavond 28 juni is in Groene Tara van 19.3021-30 uur weer dé kans om te genieten van mooie, zuivere en verstillende klanken van diverse gongs, klankschalen, drums, windgongs, rainsticks en harmonische tuners tijdens een klankschalenmeditatie door Bert van Grondelle. Er is plaats voor 10 deelnemers. Meld u snel aan via info@ groenetara.nl of 0180 -554633 en kom in comfortabele, makkelijk zittende kleding en een handdoek om op te liggen naar IJsseldijk 208. Matjes, kussens en dekentjes zijn aanwezig. Meer informatie vindt u op www.groenetara.nl.


SA LE

We zijn weer lekker bezig met de

! r e t e B

WWW.DEVRIESSCHOENEN.NL Graancirkels en wetenschap in Groene Tara Regio - Woensdag 26 juni vertelt Annemiek Witteveen aan de hand van prachtig beeldmateriaal wat tot nu toe bekend is over graancirkels. Annemiek, lerares op een basisschool en kinderboekenschrijfster, geeft regelmatig lezingen waarin ze haar belevenissen, ervaringen en bevindingen in de velden deelt. Meer informatie vindt u op www.groenetara.nl De lezing start om 20:00 uur in centrum Groene Tara, IJsseldijk 208, Krimpen ad IJssel. Aanmelden via info@groenetara.nl of bel 0180 – 554633.

Te huur in Krimpen aan de Lek Woning: De Rotonde 20 Type woning : 3-kamerwoning (3e verdieping, Hoek Brederodestraat/ De Dertienhuizen) Huurprijs : € 868,30 (incl. servicekosten) Reakties : vóór 3 juli 2013 Mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de parkeergarage. (Geen leeftijdsgrens!) Woning: Marijke Staete 30 Type woning : 3-kamerwoning (4e verdieping) Huurprijs : € 868,30 (inclusief servicekosten) Reakties : vóór 3 juli 2013 Mogelijkheid tot het huren van een parkeerplaats in de parkeergarage. (50+ kandidaten hebben voorrang!) Voor reakties en eventuele informatie: Bureau Van Rooy - tel. 0180-522466 Deze week kunt u bij TV Vrolek kijken naar de volgende onderwerpen: - Terugblik op de actie Alpe d’HuZes door team Nederlek en team Lekkerkerk. - Bereiken van het hoogste punt van gebouw de Waterpoort in Krimpen aan de Lek. De uitzendtijden deze week zijn: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag steeds vanaf 10.00, 15.00, 19.00 en 21.00 uur. Elke maandag zendt TV Vrolek de oranje top 30 uit. Dit is de Nederlands talige top 30. De uitzendtijden hiervan zijn: 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 0.00 uur. Dinsdag 25 juni vanaf 20.00 uur is er een live verslag van de raadsvergadering vanuit het gemeentehuis in Lekkerkerk. Tevens zijn alle filmpjes van TV Vrolek te bekijken via uitzending gemist op www.vrolek.nl of via het videokanaal www.youtube.com/ rtvvrolek Alle uitzendingen (ook de gemeenteraad) zijn live te volgen via www.vrolek.nl en ga naar live tv.

WHISKY WEEK BIJ ÚW TOPSLIJTER

Wijnhuis Den Boer organiseert binnenkort een bijzondere actie. Van maandag 24 t/m zaterdag 29 juni gaat bij úw topSlijter elke tweede fles van 25 bekende whiskymerken voor half geld de deur uit. De aanbieding geldt weer voor 25 veelverkochte whiskymerken. Voor elke tweede fles hoeft 1 week lang maar de helft afgerekend te worden. Het kunnen ook twee verschillende merken zijn, áls het maar om deelnemende merken gaat. In dat geval geldt de korting voor het goedkoopste merk. Ga naar www.uwtopslijter.nl voor alle informatie. Whisky wordt in Nederland steeds meer gedronken. Úw topSlijter laat graag zo veel mogelijk klanten profiteren. Daarom geldt de aanbieding juist voor de meest verkochte merken, óók in het lagere prijssegment. Er is maar één nadeel bij al dit voordeel: de actie geldt zo lang de voorraad strekt. Op = Op! Ga voor meer informatie naar úw topSlijter Wijnhuis Den Boer: Wijnhuis Den Boer, Winkelcentrum Crimpenhof, Krimpen a/d IJssel, 0180-512377 Winkelcentrum ’t Carillon, Krimpen aan de Lek, 0180-512277


ZOMERAVONDCONCERT IN CULTUURHUIS

TE HUUR wwq

Krimpen aan de Lek – Op vrijdagavond 5 juli a.s. organiseert het Cultuurhuis een populair zomeravondconcert met aan de piano Martin Zonnenberg en op fluit/tinwhistle Marjolein de Wit, die is opgegroeid in Krimpen aan de Lek.

Zij studeerde bij Raymond Delnoye aan het Brabants Conservatorium en gaf een aantal jaren dwarsfluitles op de muziekschool van Crescendo. Inmiddels heeft Marjolein een uitgebreide carrière als fluitiste en concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, solistisch, in ensembleverband en met diverse grote koren. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien, evenals haar echtgenoot Martin Zonnenberg, die samensteller en arrangeur is bij het

bekende programma “Nederland Zingt”. Hij werd in 1958 in Sliedrecht geboren en had al op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde Martin een aantal koren en is nu als organist verbonden aan de NH kerken van Sliedrecht en Nieuwpoort. Hij behaalde de diploma’s koordirectie in Den Haag en schoolmuziek in Den Bosch en is dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor ‘Ichtus’ en het kleinkoor ‘Concertino’. In het Cultuurhuis aan de Hoofdstraat 16 spelen zij samen een programma: voor elk wat wils! Mooie verstilde stukken, virtuoze muziek, bekende en onbekende klanken, klassiek en populair, film- en volksmuziek, kortom een programma dat u niet mag missen! Kom op vrijdagavond 5 juli naar het Cultuurhuis, de zaal is open om 19.30 uur en het zomeravondconcert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 10 euro en na afloop is er gelegenheid om met Marjolein en Martin een praatje te maken onder het genot van een hapje en een drankje.

Nieuwe dirigent Harmonie muziekvereniging Lekkerkerk LEKKERKERK – In de persoon van Leon Wolfs heeft het bestuur van Muziekvereniging Lekkerkerk een vervanger aangesteld voor de in januari vertrokken dirigent Martijn Krijnen. Wolfs (57) start in augustus met zijn werkzaamheden. Met Leon Wolfs krijgt de harmonie een gelouterd dirigent, die in Limburg diverse aansprekende orkesten onder zijn hoede heeft gehad. Onder meer is hij actief in het Limburgse, maar sinds enige tijd woont Leon Wolfs in Rotterdam. Wolfs, die eveneens ICT-docent is op de Rotterdam Business School, heeft tijdens een proefdirectie en na veel gesprekken een uitstekende indruk achtergelaten bij de leden van de speciaal ingestelde commissie, het bestuur en de leden van de harmonie. Commissievoorzitter Koos Weerheim denkt dat Leon Wolfs op dit moment de juiste man is voor de vereniging. “Leon Wolfs is uiterst muzikaal

en dat heeft hij ruimschoots bewezen,” stelt Weerheim. “Daarnaast kan hij met zijn didactische achtergrond een belangrijke en inspirerende rol spelen bij de talrijke jeugdleden van de vereniging. Hij bezit een natuurlijk overwicht en heeft uitstraling. Dit is voor ons een uitstekende gang van zaken om vol vertrouwen de toekomst in te gaan.” In januari van dit jaar vertrok dirigent Martijn Krijnen. Voor een interim-periode werd Moordrechtenaar Sjef de Kort aangesteld, die het orkest tot aan de zomervakantie onder zijn hoede heeft. De Kort leidt het Zomeravondconcert, dat op vrijdag 12 juli plaatsvindt bij Amicitia in Lekkerkerk.

Prins van Oranje Krimpen aan de Lek

• Diverse 3 en 4-kamer appartementen

• Badkamer met ligbad en aparte douche

• Ruim balkon met fraai uitzicht • Luxe keuken • Berging in de onderbouw • Overdekte parkeerplaats HUURPRIJS VANAF

€ 775,00 per maand

BELANGSTELLING? 0180 55 44 01 • www.kortland.com

Caravan veiligheidskeuring !

eling, rlichting, remmen, kopp Controle van banden, ve , gas en elektra. ter oplooprem, opbouw, wa

tie Certificaat. Met FOCWA Garanen bederft uw vakantie. ur Ellende onderweg is du gen geopend. Ook op zaterdagmor

l

ans.n www.keurclasscarav Tel. 0180 66 20 22 Mercurius 1a, 2931 LJ Krimpen a/d Lek Ingang langs de Tiendweg

(Code: februari 2011 / hoort niet bij advertentie)

praise avond Op zaterdag 29 juni wordt in Berkenwoude een praise avond gehouden. Thema: God is Goed! Aanvang: 20.00 uur in CC de Zwaan, Kerkweg 2 Toegang: gratis Collecte voor Soriba www.bovenallenaam.nl


cOLOFON

DEZE week bij uw slager

verschijnt: iedere dinsdag. Oplage: 7.500

Woensdag gehaktdag

sluitingsdatum kopij: donderdag voor 16.00 uur

Donderdag, vrijdag en zaterdag

verspreiding: Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Berkenwoude (Heeft u) vragen/opmerkingen over de bezorging? (Heeft u) het Nederlek Nieuws niet ontvangen? Bel Drukkerij van Meurs: 0180 - 41 82 00 redactieadres voor Krimpen aan de Lek: Sem van der Laan Email: nederleknieuws@gmail.com redactieadres voor Lekkerkerk: Anneke Meinema tel. 0180-664437 tel. 06-10256560 e-mail: haproos@hetnet.nl uitgever, advertentieopgaven, administratie, en kopij sturen naar: Drukkerij Van Meurs B.V., postbus 142, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-418 200 fax 0180-418 127 e-mail: info@vanmeurs.com of bij één van de correspondenten mm prijs: los € 0,38 contracten op aanvraag ‘Nederlekkertjes’ uitsluitend schriftelijk zenden naar het adres van uitgever. (indien te Te Koop Aangeboden met € 5,00)

6,75

Te huur in Krimpen aan de Lek Woning De Dertienhuizen 17 Type woning : 1-kamerwoning (2e woonlaag, tuinzijde) Huurprijs : € 521,23 Huurtoeslag mogelijk! Inclusief : kosten voor elektra, verwarming, water en kabel t.v. Reakties : vóór 3 juli 2013 Woning De Dertienhuizen 40 Type woning : 2-kamerwoning (3e woonlaag, voorzijde) Huurprijs : € 713,37 Huurtoeslag mogelijk! Inclusief : kosten voor elektra, verwarming, water en kabel t.v. Reakties : vóór 3 juli 2013

Voor op de boterham: wegens enorm succes Ardenner boterhamworst van duurzaam rund- en varkensvlees

100 gram + 50 gram GRATIS Licht gezouten runder rookvlees

100 gram 2,65 Gehaktstaven

4 halen 3 betalen

Maandag 1 en dinsdag 2 juli Sterrenburgers

de 4e gratis

Voor reakties en eventuele informatie: Bureau Van Rooy - tel. 0180-522466

Workshop gezond eten en bewegen voor uw kinderen! Gezonde voeding en voldoende beweging is belangrijk voor de groei en ontwikkeling van uw kind en om een gezond gewicht (op latere leeftijd) te bereiken. Een gevarieerde voeding met voldoende basisproducten is belangrijk. De workshop wordt gehouden op dinsdag 1 juli a.s. van 16.00-17.00 uur. Gedurende de workshop kunt u samen met uw kinderen onder leiding van Alles-Is-Sport deelnemen aan leuke sportieve activiteiten! Het programma is bedoeld voor ouders/verzorgers en kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Deelname is gratis. De workshop vindt plaats in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek, Hoofdstraat 16. Opgeven kan via Linda.vaneverdingen@dietistenpraktijkhrc.nl of alles-is-sport@live.nl www.alles-is-sport.nl 06-260223 30 www.dietistenpraktijkhrc.nl 010-2025165

tekst en tekeningen: André Liedorp

Willem & Wesley

Wegens plaatsgebrek is de uitgever niet altijd in staat alle ingeleverde berichten in Nederlek Nieuws op te nemen. Derhalve behoudt de uitgever zich het recht voor om ingezonden kopij niet of later te plaatsen. Tevens worden anoniem ingezonden stukken niet geplaatst.

Voor de barbecue

4 Gekruide filet lapjes + 4 barbecue worstjes van duurzaam varkensvlees

© Studio Liedorp


Prijswinnaar DA de Groot LEKKERKERK – Bij DA Drogisterij de Groot kon meegedaan worden met een actie van Dr. Vogel homeopathische verzorging- en geneesmiddelen, bij aankoop van twee producten konden de klanten een bon invullen en meedingen naar een fiets. Trudy Graafland kocht op de valreep nog een paar producten en vulde de bon in. Ze was totaal verrast toen ze opeens gebeld werd door André Breedveld van drogisterij de Groot die haar vertelde dat ze een fiets gewonnen had. Vrijdag 21 juni kwam ze naar de winkel om de fiets in ontvangst te nemen. Een roze meidenfiets waar dochter Marit van 7 jaar binnenkort op kan gaan fietsen en zeker heel blij mee zal zijn. (Anneke)

feestje met Ernst en Bobby Statiegeldactie Coop - Verwachtingsvolle gezichten bij de kinderen afvoor familie Vermeulen LEKKERKERK gelopen zaterdagmiddag in de feesttent want Ernst en Bobby kwaLEKKERKERK – Een tijdje geleden brandde de boerderij af van de familie Vermeulen in Opperduit en meteen kwamen er allerlei acties op gang. Carolien Verhoeff werkt samen met de dochter van de familie Vermeulen en wilde ook iets doen. Haar zoon werkt bij supermarkt de Coop en ze stapte er naar toe om te vragen of ze mee wilden werken met een statiegeldactie en daar vond ze meteen gehoor voor en de actie werd gestart. Het was niet het eerste wat de eigenaars van de Coop, de familie de Haaij, deden voor de getroffen

familie, na de brand brachten ze meteen een grote doos met levensmiddelen die in dank werden aanvaard. En een fiets die verloot mocht worden onder de klanten kwam ook bij de familie Vermeulen terecht. Vrijdag 21 juni mocht Carolien het bedrag in ontvangst nemen te weten € 102,60 wat ze aan de familie Vermeulen zal overhandigen. (Anneke)

men naar Lekkerkerk en dat vonden ze best een beetje spannend.

“Zijn die dan echt” had een van de kinderen, die hen altijd op televisie ziet, aan zijn moeder gevraagd. Ja echt zijn ze en ze kwamen ook echt naar Lekkerkerk en daar maakten ze er een feestje van voor de kinderen. Er werd volop meegezongen met de bekende liedjes en in polonaise achter Bobby aan door de hele zaal gelopen. Voorafgaande aan het optreden van Ernst en Bobby was de spetterende kindershow “THE HITS VOOR KIDS SHOW”. Veel muziek, lekker dansen, meelopen in een de polonaise, het kon allemaal op deze middag. Twee meisje debuteerden op het podium met een nummer van K3, de tekst zat er nog niet zo

vast in maar giechelen konden ze des te beter. Deze leuke middag werd georganiseerd door de Stichting Kinderwerk Lekkerkerk in samenwerking met café ’t Veerhuys Lekkerkerk die de tent en faciliteiten gratis beschikbaar stelde. Door sponsoring van de Goede Doelendag kon dit evenement georganiseerd worden. De stichting Kinderwerk Lekkerkerk beschikt sinds kort ook over een eigen website www.kinderwerkenlekkerkerk.nl waar ook de foto’s van deze middag op zullen komen en nieuwe evenementen zoals het Huttendorp dat aan het einde van de vakantie weer georganiseerd zal worden. (Anneke)

WEGUSTA Open Jeugdtoernooi LEKKERKERK - Van 26 augustus t/m 1 september 2013, de laatste week van de zomervakantie, wordt er voor de vierde keer een open jeugdtoernooi georganiseerd bij TCL. Ieder jaar meer deelnemers. In 2012 waren er maar liefst 106 tennissers uit de hele regio. Bij tropische temperaturen werd er lekker op los geslagen. De ijsjes waren niet aan te slepen! Dit jaar kan je je kan je in de volgende categorieën tot en met 8, 10, 12, 14 en 17 jaar inschrijven: JE (Jongens Enkel); JD

(Jongens Dubbel); ME(Meisjes Enkel); MD (Meisjes Dubbel); GM (gemengd dubbel). De wedstrijdleiding van open jeugdtoernooi is in handen van Arian Koning en net zoals vorig jaar wordt er weer gespeeld in poules en schema’s met een verliezersronde. Dus altijd minimaal 2x tennissen. Lekker sporten en veel gezelligheid gegarandeerd! Doe lekker mee!!! Schrijf je in via www.toernooiklapper.nl.


familieberichten

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

In alle rust en stilte hebben wij, ten gevolge van de ziekte ALS, afscheid moeten nemen van

Op 18 juni 2013 hebben wij afscheid genomen van onze grote vriend

Arie van Kleij

Arie van Kleij

26 januari 1957

Lekkerkerk

18 juni 2013

Wat zullen wij deze positieve levensgenieter missen.

Plonie

Peter † en Ina Fred en Marijke Henk en Nelleke Poul en Wilma Gerard en Anja

Tom Randweg 5 2941 RK Lekkerkerk Overeenkomstig de wens van Arie heeft de crematie in besloten kring plaatsgevonden.

En onze kinderen

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges. Bij besteding ontvangt u

20% extra

Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

OPRUIMING

En nu, wat verwacht ik, o Heere! Mijn hoop, die is op U. Psalm 39: 8 Met grote verslagenheid geven wij u kennis dat door de Heere, in Wiens hand alle dingen zijn, plotseling van ons is weggenomen mijn lieve man, onze zeer zorgzame vader, schoonvader en opa

Kleuren TV’s met afstandbediening - Bekende merken, diverse maten Deze week voor € 25,-- per stuk. - Met speelgarantie.

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk - Telefoon 0621513213 KOOPJE VAN DE WEEK Eiken secretaire in prima conditie; Maten 85 x 42 x 105 cm Prijs € 100,--.

Burger de Jong Burt in de leeftijd van 70 jaar. “Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend.” G. de Jong-van Herk Bert en Anja   Gerben, Joost, Gerco, Rosanna Anja en Jan   Denise, Melanie, Anouk Corno en Jolanda   Charlotte, Rosalie

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213

Heeft u nog schilderwerk

(binnen/buiten) of heeft u glas nodig?

Thirza en Asmari   Hadássa, Jedidja, Jeftha Ronald en Marieke   Marc, Thom Astrid en Wim  Bas Mariska 2941 TB Lekkerkerk, 22 juni 2013 Groenezoom 19 Mijn man, onze vader en opa is thuis opgebaard. Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen D.V. vrijdag 28 juni van 19.00 tot 21.00 uur in kerkelijk centrum ’t Venster, Jan Ligthartstraat 68 te Lekkerkerk. Geen bloemen  -  Graag gepaste kleding

Bel dan Stefko 06-54758350

CV-KETEL VERVANGEN? BEL (0180) 66 41 41 V a n M a r k e n s t r a a t 1 5 – 2 9 41 B X L E K K E R K E R K


Bedankt René Landman Krimpen aan de Lek - Zo anderhalf jaar geleden werd René Landman correspondent van het Nederlek Nieuws voor Krimpen aan de Lek, vanaf begin juni heeft hij besloten om te stoppen en wordt hij opgevolgd door Sem van der Laan. Op mijn vragen gaf hij de volgende antwoorden: Wat vond je leuk aan het schrijven voor het Nederlek Nieuws? Het meeste plezier heb ik beleefd aan de interviews met de beginnende ondernemers. Zij zijn vaak hobbymatig een eigen bedrijf gestart. Het gaf enorm veel voldoening om de passievolle verhalen over te brengen aan de lezer, zeker als achteraf blijkt dat het artikel voor de nodige ‘spin off’ heeft gezorgd. Bovenal waren de interviews erg gezellig en heb ik veel nieuwe

mensen leren kennen. Mooi om te zien was hoe openhartig mensen praten over de zaken welke hen bezig houden. Enerzijds is de openhartigheid erg fijn voor een journalist omdat je voldoende stof hebt om mee aan de gang te gaan. Anderzijds moet je er wel de juiste dingen uitpikken want met tekst kun je een hoop maken, maar zeker ook breken. Ik hoop en denk dat ik er in ieder geval integer mee omgegaan ben. Waarom stop je er mee? Vanuit mijn werkgever wordt

mij de kans geboden om een mooie studie te gaan starten. Dat wordt best pittig, zeker in combinatie met een gezin en een aantal hobby’s. Je moet dan keuzes maken. Hetgeen overigens niet betekent dat ik de schrijverspen definitief aan de wilgen hang. Ik richt me nog op sfeerverslagen van bruiloften, partijen en andersoortige familiaire/ zakelijke bijeenkomsten. Deze verslagen verwerk ik – eventueel in samenwerking met de fotograaf van het evenement – in een kleurrijk magazine. Uiteindelijk heeft de opdrachtgever dan een prachtig naslagwerk van de dag/ bijeenkomst, inclusief eventuele interviews met de gasten, ludieke uitspraken en

andere wetenswaardigheden. Voor meer informatie hierover of een voorbeeldexemplaar van een dergelijk sfeerverslag kunt u René altijd vrijblijvend bellen (06-11007533). Wie volgt je op en per wanneer gaat dit gebeuren? Vanaf begin juni heeft Sem van der Laan het van mij overgenomen. Hij is geen onbekende in de omgeving. Heeft al vaker voor NN geschreven. Het e-mailadres voor de kopij blijft hetzelfde nederleknieuws@gmail.com René namens de medewerkers van het Nederlek Nieuws bedankt voor je werk en inzet en veel succes in je verdere carrière en persoonlijke leven. (Anneke)

Open dag Fysiotherapie Lek & IJssel LEKKERKERK – De laatste werkzaamheden worden momenteel verricht aan de voormalige brandweerkazerne aan de Burgemeester van der Willigenstraat 47 om het pand helemaal klaar te maken voor de nieuwe eigenaar Fysiotherapie Lek & IJssel.

De praktijk die in 1975 begon in de Krimpenerwaard geeft niet alleen de traditionele fysiotherapie maar heeft ook een aantal therapeuten die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld kinderfysiotherapie,

manuele therapie, hart/vaat/ longtherapie en oncologie etc. De kinderfysiotherapie is momenteel gevestigd in Ons Gebouw waar de kinderfysiotherapeuten een maal per week

Schoolreisje onderbouw Prins Bernhardschool De leerlingen van groep 1, 2 en 3 van de Prins Bernhardschool zijn op een leuk en leerzaam schoolreisje geweest. “s Ochtends werden de kinderen en hun juffen uitgezwaaid door de leerlingen uit de hogere groepen en leerkrachten van school, een traditie op school. De rit ging naar het natuurhistorisch museum te Rotterdam, wat was daar veel bijzonders te zien! Van het skelet van een olifant tot een opge-

zette krokodil, van vitrines vol prachtige gekleurde vlinders tot het geraamte van een potvis. De kinderen keken hun ogen uit, en leerden ondertussen meer over de natuur van een medewerkster van het museum. Na het museumbezoek reed de groep naar Krimpen aan den IJssel, om aldaar in de speeltuin lekker te picknicken en te spelen. De kinderen hebben genoten van hun uitstapje!

aanwezig zijn. In het huidige onderkomen aan de Koninginneweg waren ze eigenlijk een beetje uit hun jasje gegroeid, toen dit pand van de voormalige brandweerkazerne leeg kwam was daar de kans om mooi in het centrum, dicht bij de andere medische voorzieningen de nieuwe praktijk te beginnen. Op zaterdag 6 juli zal het pand op een ludieke wijze officiële geopend worden om 10.00 uur, wat tevens de start is van de open dag van de praktijk die tot 13.00 uur zal duren. Het pand is onherkenbaar veranderd, mooie ruime behandelruimtes, die allemaal gelijkvloers zijn dus gemakkelijk voor de cliënten om binnen te komen. Door de ruimte kan de praktijk nu ook beschikken over een grote oefenzaal, mooi hoog zodat hier diverse behandelingen plaats kunnen vinden. “Eind juli willen we dan ook beginnen met het geven van trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut”, aldus Ali Anink,

fysiotherapeut in deze praktijk van het eerste uur. Deze trainingen zijn bedoeld voor mensen die te weinig bewegen, iets aan hun conditie willen doen, slijtage van gewrichten hebben, of misschien een beetje te dik zijn. Speciaal hiervoor zijn een aantal kleine apparaten aangeschaft, omdat juist versterking van de spieren een goed effect heeft daar de spierkracht in deze gevallen vaak achteruit gaat. Er wordt getraind in groepjes van maximaal 10 personen. Ter kennismaking en ter gelegenheid van de opening is er een speciale aanbieding die te vinden is op de website van de praktijk www.fysiotherapie-lek-yssel.nl. Iedereen is van harte welkom op deze opendag op 6 juli aanstaande om eens een kijkje te nemen en informatie te krijgen over de verschillende therapieën en mogelijkheden. Van 10.00-13.00 uur aan de Burgemeester van der Willigenstraat 47 in Lekkerkerk. (Anneke)


Boormeester William Boere We zijn in staat om een leiding van 1,22 meter doorsnede en wel een kilometer lang tot op de centimeter nauwkeurig aan de andere kant boven te laten komen. © Visser & Smit Hanab

Aanleg gastransportleiding Boren Bij de aanleg van de gastransportleiding tussen Beverwijk en Wijngaarden kruist Gasunie wegen en kanalen. Hiervoor zet ze verschillende boortechnieken in. Daarmee is ze in staat om de leiding vanaf één

Krimpen a/d Lek

Lekkerkerk

locatie tot wel 1.500 meter verder te leggen. Ook in natte veengebieden zet Gasunie deze techniek in. Een boring vergt van voorbereiding tot oplevering een paar weken tot een paar maanden.

Meer informatie: www.gasuniebouwt.nl

Nieuwe website Van Herk Makelaardij De website vanherk.nl is geheel vernieuwd. Net zoals de websites van de andere makelaarskantoren binnen de Schep Groep. De makelaars hebben dit gedaan om de voorsprong in online marketing en sales verder te vergroten. Directeur van Van Herk Makelaardij Dick Stofberg hierover: “Met de nieuwe sites is het beter mogelijk om de huizen online te profileren en dit komt de verkoop van onze objecten ten goede. We geloven in internet en social media en we willen een innovatieve makelaar blijven”.

Transparantie hoort ook bij de bedrijfsvoering. Op de websites staat pontificaal de Funda-rating op basis van reviews: een 8,8. „Klanttevredenheid is erg belangrijk en wij durven dat ook te laten zien. Dat vinden wij een kwaliteit. Evenals dat wij er voor zorgen dat ook in deze tijd woningen vlot en goed verkocht kunnen worden”,

zegt Dick Stofberg. „Dat doen we door ons enorm met de verkoop te bemoeien. Ons team stelt zich zeer proactief richting klanten op. Als je een huis wilt verkopen, willen wij het pand ook perfect presenteren. Dat doen wij op alle mogelijke manieren, zeker ook digitaal. Met de nieuwe sites wordt ons aanbod nog beter gevonden via Google en integreren we Facebook en Twitter nog dieper in onze werkwijze”.

Transparantie en online marketing werkt als strategie. De Schep Groep is de afgelopen jaren, tegen de crisis in, blijven groeien. Van Herk Makelaardij heeft vestigingen in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Gouda. Zusterbedrijf Schep Makelaardij is gevestigd in Zwolle, Boijl, Schoonhoven en Schönberger Makelaardij in Rotterdam. Gezamenlijk is de Schep Groep de 5e aanbieder van woonhuizen in Nederland. (onderzoek Bangma en Bosma Bedrijfsadvies).


gemeentenieuws Spreekuur volgens afspraak Gesprekken met burgemeester Van der Kluit - de Groot, wethouder Roelse en wethouder Van der Graaf. Afspraken kunt u maken na overleg met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 0180-667709. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl. De agenda en stukken voor de RTG- en raadsvergaderingen vindt u op www.nederlek.nl bij Bestuur & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderkalender - en stukken.

Seniorenmiddag feestweek: een begrip in de gemeente Nederlek De seniorenmiddag, die tijdens de feestweek werd georganiseerd door de gemeente Nederlek, was ook dit jaar weer één groot feest. Corry Konings en Conny Vink zorgden voor een gezellige middag vol bekende Nederlandse liedjes. De 500 beschikbare gratis kaartjes waren zeer populair. Binnen een aantal dagen waren de beschikbare exemplaren op. Conny Vink Burgemeester Van der Kluitde Groot opende op donderdagmiddag 20 juni de seniorenmiddag. Ze vertelde vol enthousiasme over dit jaarlijks terugkerende evenement, waarbij na vijf jaar sprake is van ‘een begrip in de gemeente Nederlek’. Ze feliciteerde Francis en Coby met dit jubileum. Vervolgens kondigde zij Conny Vink aan. Iedereen genoot vol overgave van haar optreden.

Gemeente

Nederlek

Health Cosmetics werkt niet namens gemeente Een inwoonster uit Krimpen aan de Lek is onlangs gebeld door mensen die zich uitgeven als het bedrijf 'Health (bio)Cosmetics'. Zij geven aan dat zij in opdracht van de gemeente werken en dat u een verwenpakket gewonnen zou hebben. Dit pakket zou worden aangeboden door de gemeente Nederlek, als dank voor een deelname aan een enquête. U dient echter de verzendkosten van € 8,50 zelf te betalen. Health Cosmetics werkt echter niet namens de gemeente! Wordt u ook telefonisch benaderd door dit bedrijf? Geef dan in geen geval uw gegevens.

Bekendmaking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders zijn van plan de volgende omgevingsvergunning voor het onderdeel milieu te verlenen: - Handelsonderneming Wormen Handel Geda: oprichtingsvergunning voor een inrichting voor het kweken van wormen op het perceel Tiendweg-West 45 C, 2931 LH Krimpen aan de Lek. Dit ontwerpbesluit kunt u van 26 juni tot en met 6 augustus 2013 inzien bij de gemeente Nederlek. U kunt uw schriftelijke zienswijzen over een ontwerpbesluit gedurende deze periode bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek, indienen, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (telefoon 0182-545700). Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit, kunnen later beroep instellen tegen een definitief besluit.

Corry Konings Na Conny Vink was het de beurt aan Corry Konings, die door het publiek welkom werd geheten met een warm applaus. Ook zij gaf een indrukwekkend optreden. Deze zeer gewaardeerde zangeres bracht met veel plezier haar bekendste nummers ten gehore.

Inzage Voor inzage kunt u tijdens kantooruren terecht in het gemeentehuis van Nederlek, Burgemeester van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk (telefoon 0180-667777). Voor inzage buiten kantooruren kunt u een afspraak maken. Deze bekendmaking staat ook op de website van de Omgevingsdienst Midden-Holland, www.odmh.nl.

Omgevingsvergunningen Hieronder staan de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn ingediend. Bezwaar of beroep maken is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Voor procedure zie kader.

De senioren, de gemeente Nederlek en café ‘t Veerhuys kijken terug op een geslaagde seniorenmiddag,waarbij de nodige meezingers, twee indrukwekkende optredens en een perfecte sfeer niet ontbraken. De gemeente Nederlek bedankt daarnaast alle vrijwilligers van de Breeje Hendrick!

Aangevraagde omgevingsvergunning: Ontvangen op: 13-06-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 AT, Oosterstraat 1 het kappen van een boom 14-06-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 RD, Kakebeen 3 het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning 17-06-2013 Krimpen aan de Lek, volkstuinen nabij Harpoen, kad. sectie B nr 245 (nabij postcode 2931 RC) het plaatsen van drie tuinhuisjes Openstaand voor bezwaar: (reguliere procedure)

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 25 juni 2013


gemeentenieuws Verleende omgevingsvergunning: Verzonden op: 13-06-2013 Lekkerkerk, 2941 AP, opperduit 330a herinrichting terrein 17-06-2013 Lekkerkerk, 2941 EB, Korte Achterweg 17 plaatsen dakkapel

Gemeente

Nederlek

17-06-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 LC, Tiendweg 1 het realiseren van een schutting 17-06-2013 Lekkerkerk, 2941 PD, Watersniplaan 39 plaatsen dakkapel aan de voorzijde 18-06-2013 Lekkerkerk, 2941 PD, Watersniplaan 39 plaatsen dakkapel aan de achterzijde

Voor ter inzage liggende stukken geldt: Voor ter inzage liggende stukken geldt: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu-, en verkeerszaken kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien. U kunt zich daarvoor melden bij de algemene receptie. De publicaties van de vergunningen zijn tevens op de website te raadplegen, zie www.nederlek.nl ➨ over Nederlek ➨ bekendmakingen. • Voor informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning: Aanvragen voor een omgevingsvergunning worden behandeld op de afdeling VROM. Als u hierover vragen heeft kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de mensen van deze afdeling. Meestal is dat voldoende om uw vragen te beantwoorden. Soms kan het echter gewenst zijn een persoonlijk gesprek te voeren. Ook dit is mogelijk. U dient daarvoor wel vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. • Voor informatie met betrekking tot bestemmingsplannen: Voor informatie over bestaande bestemmingsplannen dient u ook vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. Zienswijzen Iedereen kan bij een afwijkingsbevoegdheid (de bevoegdheid om af te wijken van het bestemmingsplan) tijdens de termijn van inzage zijn/haar zienswijze schriftelijk (of mondeling) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. De zienswijze dient uw naam, adres en motivering te bevatten. Bezwaarmogelijkheden Tegen genomen besluiten (verleende vergunningen e.d.) kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager (zie datum bij besluit) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en een volmacht indien een ander namens belanghebbende het bezwaarschrift indient. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 25 juni 2013

Ons Gebouw NEDERLEK - Begin 2012 is aan de Koninginneweg 3 in Lekkerkerk “Ons Gebouw” in gebruik genomen, op de plaats waar ooit Het Gebouw stond. Voor de naam “Ons Gebouw” werd gekozen omdat hier een aantal disciplines gehuisvest zijn die voor iedereen in Nederlek bestemd zijn. Hier is ook gevestigd het centrum voor jeugd en gezin voor alle vragen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Onder het centrum voor Jeugd en gezin vallen een aantal organisaties zoals Kwadraad, algemeen maatschappelijk werk, Het Consultatiebureau, Opvoedbureau Midden Holland, Jongerenwerk, en Diëtiste. Deze week het Jongerenwerk.

Jongerenwerk

André Kuipers en Wolter Dijkstra zijn de twee jongerenwerkers van de gemeente Nederlek, waarvan

Wolter meer de ambulante werker is die de jongelui opzoekt en André meer op de locaties werkzaam is. In Krimpen aan de Lek is dat in de Tuinfluiter en in Lekkerkerk in Ons Gebouw. Voor de jongerenwerkers is de basis de ontwikkeling van de jongeren op verschillende manieren. Het kan zijn door middel van gesprekken, voorlichting, nuttige vrijetijdsbesteding en projecten doen. Een voorbeeld van zo’n project is een groep jongeren die naar het Glazen huis gingen fietsen in Enschede. Hiermee wordt jongeren geleerd maatschappelijk betrokken te zijn en ook wat te doen voor een ander. De inloopavonden zijn bestemd voor jongeren van 12-23 jaar in de Tuinfluiter

op donderdag vanaf 19.30-22.30 en in Lekkerkerk op woensdag en vrijdag van 19.30-22.00 uur. “De woensdagavond is momenteel een onzeker punt “, aldus André, “door bezuinigingen zijn de uren minder geworden, geprobeerd wordt om een aantal mensen te vinden die deze woensdagavond willen begeleiden maar of dat allemaal gaat lukken is nog niet zeker”. Naast deze opvang lopen er nog meer projecten die de jongerenwerkers doen zoals momenteel op de basisscholen over alcohol, drugs en roken. Daar kan je niet jong genoeg mee beginnen. Wij proberen te stimuleren om de jongeren zelf activiteiten te laten ontwikkelen, eigen ideeën naar voren te brengen en dat kan op velerlei gebied zijn. Er zijn bijvoorbeeld ook bepaalde

thema’s, zo is er een keer een workshop graffiti geweest, waarvan de resultaten nog te zien zijn in de inloopruimte in Ons Gebouw. “Er kan veel” aldus André “eigenlijk proberen wij uit de vragen van jongeren dingen te organiseren waar ze dan zelf ook hun bijdrage aan leveren”. Samenwerking met andere instanties in Ons Gebouw is er ook al geweest met Kwadraad, die op een inloopavond aanwezig was zodat jongeren vragen konden stellen en zij hun verhaal kwijt konden. André ervaart de samenwerking als positief en ook de locatie in Ons Gebouw die door de jeugd zelf helemaal ingericht is als prettig. De ingang voor het jongerenwerk en de inloop zit aan de achterkant van Ons Gebouw. (Anneke)


Feestweek

in Lekkerkerk

LEKKERKERK – Het zal niet veel mensen ontgaan zijn dat afgelopen week voor de 5e keer een Feestweek werd georganiseerd door Francis en Coby Hoogerwerf van ’t Veerhuys op het park Weydeblick. Na vijf jaar heeft het concept nog niets aan populariteit ingeboet en dat zal mede te danken zijn aan de verscheidenheid van artiesten die dit jaar op het podium in de feesttent stonden en alle kaarten waren weer uitverkocht. Het eerste lustrum werd een feest van terugkijken, vooruitblikken maar voor elke leeftijdscategorie was er wel een optreden en dat is ook het unieke van deze feestweek, het is zowel voor jong en oud bestemd. Als eerste stond Gerard Joling woensdag op het podium, voor een stampvolle zaal en onder tropische omstandigheden wist hij

meteen de sfeer er in de brengen. Zo stonden er deze week artiesten die al eerder kwamen en hun populariteit bewezen hebben zoals Jan Smit en Belle Perez . De Zware Jongens die het Lekkerkerkse volkslied hebben doen ontstaan waren natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig. Voor de vijfde keer stonden ze op het podium in de feesttent en nog steeds bijzonder populair. De nieuwe gezichten van dit jaar zoals Ali B met Brace en Brownie en de swingende Traffasi vielen goed in de smaak. Ali B en zijn vrienden deden het goed bij het jongere publiek en veel kinderen

beleefden de avond van hun leven toen ze bij hen op het podium mochten komen. En geridderde Traffasi bracht op de koudste avond van de Feestweek, zaterdagavond, tropische warmte en zwoele muziek. Donderdag was de seniorenmiddag, een middag waar veel mensen al lang van te voren naar uitkijken, een middag die door de gemeente Nederlek verzorgd wordt. Bloemen als

dank waren er voor de organisatoren Cobi en Francis van burgemeester mevrouw B.F.A. van der Kluit-de Groot bij dit eerste lustrum. En alle optredens werden omlijst door de populaire Andries de Swart, Music en showproductie. Een geslaagde feestweek waarover nog veel over nagepraat zal worden in Lekkerkerk, waar het nog steeds gebeurt. (Anneke)

KlantServiceCentrum spil in dienstverlening Zorgpartners Zorgpartners Midden-Hollland zet in haar dienstverlening het belang van haar cliënten centraal. Daarom is Zorgpartners gestart met het KlantServiceCentrum, het eerste aanspreekpunt voor klanten die meer informatie willen over het uitgebreide dienstenaanbod van Zorgpartners. Door de inzet van één centraal informatiepunt en telefoonnummer is het voor klanten van Zorgpart-

ners direct duidelijk waar vragen gesteld kunnen worden. Deze dialoog met klanten is een belangrijk

uitgangspunt voor Zorgpartners om haar dienstverlening zo optimaal mogelijk in te zetten. Het KlantServiceCentrum is binnen deze dienstverlening een belangrijke spil. KlantServiceCentrum geeft antwoord op alle vragen over diensten die Zorgpartners aanbiedt, zoals het lidmaatschap

Comfort à la carte, thuiszorg, personenalarmering, tafeltje-dekje en woningen. Ook kunnen mensen zich direct aanmelden voor diensten. Het KlantServicentrum is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 via (0182) 723 723 en via mail: klantcontact@zorgpartners.nl


de lekkerkerkse weekmarkt van 8.30-15.00 uur KAASHANDEL

VAN BEMMEL

GEBR. RAVENSBERGEN B.V.

de Woerdense kaasboer

Oude luxe kaas lekker bij een wijntje

3. 95 3. 00 1. 90 9. 95

500 gr.

30+ kaas 25% minder zout

500 gr.

Div. franse kazen

p. stuk

Actiepakker!

Kipdrumsticks

Gemengde rozen

20 stuks

3,50

Lavendel, petunia’s en kalanchoe’s Fresia’s alle kleuren

per stuk 6 voor

1,00 5,00

per bos 3 voor

2,00 5,00

P. Visser & Zn. v.o.f.

Aardappelen, Groente en Fruithandel Nieuwe oogst holl. Frieslander aardappelen Dore poters Holl. bloemkool Bospeen Clementine mandarijnen Nieuw Zeelandse kiwi’s Paraquao (platte perziken)

5 kilo 2½ kilo 5 kilo per stuk 2 bossen 20 stuks 15 stuks kilo

4,50 2,50 2,95 1,25 1,95 3,95 2,75 2,95

3 kilo

Pompoen pittenbrood € 1,25 Donker meergranen zeebonk € 1,75

boerenachterham

Roomboter notenringen 4 voor € 3,50

cornedbeef tongeworst leverkaas

100 gram € 1,39 100 gram € 1,29 100 gram € 1,39

riblappen gehaktbal braadworst

100 gram € 1,49 1,09 4 voor € 3,98 100 gram € 1,20

pittige borrelballen oud hollandse mosterd salade

100 gram € 1,39 100 gram € 1,39

Broodjes zonder naam 6 voor € 3,25 Sportmik € 2,75 + 20 gratis zegels Spritsstukken 2 pakken € 5,00 Biologisch Noors zonnepittenbrood € 3,00

100 gram € 2,29

2e 100 gram gratis

Prijswijzigingen en druk(zet)fouten voorbehouden

Wat is de leukste kapsalon van de gemeente Nederlek? Iedere kapsalon heeft zijn eigen sfeer, medewerkers en persoonlijke klantenkring, maar wat is nu de leukste kapsalon van de gemeente Nederlek? Dat bepalen de inwoners van de gemeente Nederlek nu zelf door een stem uit te brengen via www.kapsalonvanhetjaar.nl Bij het uitbrengen van een stem maken stemmers direct kans op leuke prijzen zoals een mooie tablet, luxe hotelovernachting of

een wellnessdag voor 2 personen. Daarnaast wordt Stichting Haarwensen gesteund. Stemmen kan nog tot en met 7 juli.

Er kan nog tot en met 7 juli gestemd worden op meerdere kapsalons in de gemeente Nederlek en de winnende kapsalon vertegenwoordigt de gemeente Nederlek in de Provincie Ronde. Daarin maakt de Leukste Kapsalon van de gemeente Nederlek kans op de titel van de Leukste Kapsalon van de provincie Zuid-Holland.

Stemmen is kosteloos. Iedere stem waarbij toestemming wordt gegeven voor het ontvangen van de nieuwsbrieven van de partners van de verkiezing levert € 0,05 op voor Stichting Haarwensen. Dit goede doel zorgt er voor dat kinderen die hun haar verliezen als gevolg van ziekte een pruik van echt haar ontvangen.


Concert Jeroen Liedorp Op 30 juni aanstaande is het zesde concert in de serie “Jeroen Liedorp nodigt uit:”. Het concert vindt plaats in de NH kerk te Ammerstol en begint om 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur.

Jeroen heeft de sopraan Jenny Haisma uitgenodigd. Tijdens het concert wordt de nieuwe CD van Jenny en Jeroen gepresenteerd. Kaarten à €15,00 zijn verkrijgbaar via kaarten@jeroenliedorp. nl en via 06-22568989 of 0180398411 of op de dag zelf aan de kerk. Reserveren wordt gezien de verwachte grote opkomst aanbevolen. Meer info op www.jeroenliedorp.nl.

Jenny en Jeroen werken sinds 2010 samen en hebben inmiddels al een serie prachtige recitals gegeven met werken van Nederlandse vrouwelijke componisten. In januari 2010 hebben zij een bezoek gebracht aan meesterliedbegeleider Roger Vignoles in Londen om zich nog verder in het vak te verdiepen. Tijdens het concert zullen Jenny en Jeroen hun nieuwe CD met liederen van vrouwelijke Nederlandse componisten presenteren. Jeroen opent het programma met de eerste pianosonate van Franz Schubert. Hierna zingt Jenny liederen van Elisabeth Kuyper en Bertha Frensel Wegener-Koopman. Jeroen sluit het programma voor de pauze af met La Notte van Franz Liszt. Na de pauze prachtige liederen van Anna Cramer en Henriette Bosmans met een intermezzo door Jeroen met de 11e etude d’exécution trancendante ‘Harmonies du soir’van Franz Liszt. twee bevlogen musici van topniveau brengen een programma van romantisch muziek, dat mag u niet missen!

lezers schrijven Ongeveer een jaar geleden zijn door het Hoogheemraadschap op de Schuwacht, Opperduit en Lekdijk West te Bergambacht snelheidsbeperkende maatregelen genomen. Zo is een fietsuitwijkstrook gemaakt en zijn op 19 plaatsen drempels en paaltjes geplaatst. Voor de dijkverzwaring stonden soortgelijke paaltjes ook op de Schuwacht. Inmiddels is een groot aantal fietsers tegen zo´n paaltje gereden. Een aantal heeft daar o.a. botbreuken bij opgelopen. Bij het Hoogheemraadschap is slechts 1 geval van zo´n ongeval bekend. Alleen als de politie een rapport opmaakt krijgt men zicht op het ongevallenbeeld. Slechts in een enkel geval komt de politie ter plaatse en wordt een rapport opgemaakt. Om het Hoogheemraadschap duidelijk te maken, dat het ongevallenbeeld op de dijk na het plaatsen van de paaltjes voor fietsers (vaak oudere mensen) ernstig is verslechterd wordt u verzocht om uw ongeval te melden bij de heer Guichelaar van het Hoogheemraadschap, telefoon 010-4537481. U wordt ook verzocht om ongevallen die niet recentelijk zijn gebeurd bij hem te melden. Mogelijk kan uw informatie er toe bijdragen, dat het Hoogheemraadschap maatregelen neemt om de kwetsbare verkeersdeelnemer, wat de fietser is, meer te beschermen. Naam en adres bij de redactie bekend

lezers schrijven Geweldige mensen.

Op maandag 17 juni omstreeks 15.00 uur belandde ik door een samenloop van omstandigheden met mijn scootmobiel in de sloot op de hoek Tiendweg / Straat Davis. Dat was geweldig schrikken natuurlijk. Op mijn hulpgeroep kwamen gelukkig heel snel mensen toegesneld om mijzelf en mijn scootmobiel op het droge te helpen. Ook de politie en ambulance waren bijzonder snel ter plaatse om de nodige bijstand te verlenen. Wonderlijk genoeg ben ik gelukkig heelhuids van dit natte avontuur afgekomen, mede dank zij het kordate optreden van een paar geweldige mensen. Langs deze weg wil ik graag in het bijzonder deze mensen als ook de hulpdiensten enorm bedanken voor hun inzet. Dank u wel. Naam en adres zijn bij de redactie bekend.

Stichting WON ondersteunt bij Burendag 2013 Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar kunt u burendag vieren op 20, 21 of 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt of elkaar beter leren kennen. Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek (WON) steunt deze burendag! Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt onder het genot van een kop koffie: het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag! Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Daarom is het mogelijk als buurt een aanvraag tot € 500,= in te dienen bij het Oranje Fonds om de burendagplannen te kunnen uitvoeren.

Stichting Welzijn WON ondersteunt buurten en organisaties met het uitwerken en het voorbereiden van de Burendag. Vorig jaar hebben verschillende buurten al meegedaan met deze landelijke Burendag. Een groot succes! Voor informatie of aanmelding kunt u terecht op de website: www.burendag.nl. Wilt u graag op weg geholpen worden met het maken en uitwerken van de plannen, dan kunt u contact opnemen met Inge Bonhof van de Stichting WON, tel.: 522045.


Ook aanbevolen voor lange vliegreizen

Vermoeide benen

tijdens uw werk, sporten of reizen? SolvaCare compressiekousen ondersteunen de doorstroming van het bloed en de afvoer van afvalstoffen. Met als gevolg minder vermoeide benen en sneller herstel. Door het meten van uw enkelomvang bent u verzekerd van de juiste compressie op de juiste plaats! • Effectief tegen vermoeide benen • Geeft ondersteuning bij spataderen en verstuikingen • Helpt diepe veneuze trombose (reizigers trombose) voorkomen Ontwikkeld door een team van vasculaire wetenschappers en vaatchirurgen van het University College of London (UCL). Nu verkrijgbaar bij: Drogisterij - Homeopathie

DROGISTERIJ

DE GOUDSBLOEM Joh. Verloop

9.95 PER PAAR

Hoofdstraat 23-25, Krimpen a/d Lek, Tel. 0180 - 511962

BLOEMISTERIJ WOUT MUDDE WILHELMINASTRAAT 28 LEKKERKERK

wegens tijdelijke sluiting (tot voorjaar 2014)

UITVERKOOP

planten voor binnen en buiten

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

24 juni 25 juni 26 juni 27 juni 28 juni 29 juni

10% korting 20% korting 30% korting 40% korting 50% korting 60% korting

op alle andere artikelen de gehele week 25% korting (m.u.v. snijbloemen) alle klanten bedankt voor het vertrouwen IN de afgelopen 40 jaar en tot ZIENS IN HET voorjaar 2014 de vestiging op de kerkweg bij albert heijn zal door oud-medewerkster adje bol worden voortgezet. hier kunt u terecht voor al uw wensen op HET gebied van bloemen en planten.

John Witgoed

GEVRAAGD: Voetbalschoenen maat 38/39. Tel. 06-42558645.

Wasmachine - Afwasmachines Drogers - Koel- en vriesapparaten - enz.

DRUKKERIJ VAN MEURS

Reparatie en verkoop van:

• wand- en plafondafwerking • spuitwerk • schilderwerk gevelcoatings Voor meer informatie www.murenspuiter.nl of bel voor een vrijblijvende offerte 06 - 26 02 63 43

Adres: Burgemeester v/d Willigenstraat 1, Lekkerkerk - Telefoon: 0180-661142 E-mail: info@johnwitgoed.nl Website: www.johnwitgoed.nl Verkoop onderdelen zie: Webshop

0180 - 418 200 www.vanmeurs.com


Activiteiten Alles-is-Sport week 26 Dinsdag 25 juni 2013 Peutergym 9:30-10:15 uur, Sporthal de Walvis, Krimpen aan de Lek Sporten na schooltijd 15.45-16.45, Gymzaal Julianastraat. Krimpen aan de Lek. Woensdag 26 juni 2013 Kidsdance, 4-8 jr 13:00-14:00 uur Gymzaal Julianastraat, Krimpen aan de Lek A-Sport&Spel &Crea ** 14:00-15:00 uur, we gaan voetballen op een veld met een echte trainer! Locatie; Voetbalveld Dilittant krimpen aan de Lek. Donderdag 27 juni 2013 Kidsdance Tijd 4-6 jr: 15:45-16:30 uur Tijd vanaf 7 jr: 16:30-17:30 uur Speellokaal Kon. Wilhelminaschool, Lekkerkerk. In-lineskateles en/of skeelerles CLINIC 2. Leeftijd: vanaf 5/6 jaar. 16.00-17.00 uur, Skeelerbaan Weidelaan 55, Lekkerkerk. Vrijdag 28juni 2013 Commit To Be Fit. 19.30-20.30. Gymzaal Julianastraat, Krim-

pen aan de lek. ZUMBA DANCE!! Verzorgd door meer in beweging.

Osteopathie door Annemiek Deckers

Zaterdag 29 juni 2013 Waterbasketbal** Met en zonder beperking. 15:00-16:00 uur Zwembad De Lansingh, Krimpen aan den IJssel Privé zwemles** 16:00-17:00 uur Zwembad De Lansingh, Krimpen aan den IJssel Zondag 30 juni 2013 A-zwemmen** 8.30-10.00. Zwembad De Lansingh Te Krimpen aan den IJssel ** (voor kinderen met bijv ADHD/Down/PDD-NOS/lichamelijke beperkingen. Welke beperking is niet belangrijk gezellig op jou niveau bewegen wel. Dit geldt voor al onze AActiviteiten) Stichting Alles-is-Sport Aanmelden voor een sport kan via de site www.alles-is-sport.nl of via e-mail Alles-Is-Sport@live.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met Wilma Terlouw tel. 06 – 26 02 23 30.

Streetwise op de Ireneschool Verkeersles op een andere manier. Dat past bij uitstek bij de Prinses Ireneschool in Krimpen aan de Lek. In plaats van verkeersles uit de boekjes een hele ochtend verkeersles in praktische situaties georganiseerd door de mensen van ANWB-Streetwise.

De kinderen uit groep 2 kregen les in het speellokaal met behulp van materialen aangeleverd door het Streetwiseteam, zoals een levensecht zebrapad en verkeerslicht. In de groepen 3 en 4 werd het programma Blik en Klik aangeboden. In de gymzaal

Nieuw bij Jordens Fysio Medisch Centrum:

Wat is Osteopathie? Ik ben Annemiek Deckers en ik ben Fysiotherapeut en Osteopaat i.o. Ik zal uw lichaam terug de mogelijkheid geven zichzelf weer in balans te brengen en u tips mee geven om uw lichaam zo goed mogelijk gezond te houden. Vanaf 1 juli ben ik op maandag en woensdag aanwezig bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Bij vragen en voor vrijblijvende informatie kunt u een email sturen naar (info@ jordensfysio.nl), de website bezoeken (www. jordensfysio.nl) of telefonisch contact opnemen 0180-398929. Osteopathie is een holistische geneeswijze. Holistisch betekent: het geheel, er wordt dus niet alleen gekeken naar het gebied van de klacht waar u voor komt, maar ook naar de rest van het lichaam. Alle organen, de gewrichten en de schedel zijn met bindweefsel verbonden. Een probleem van 1 orgaan breidt zich na verloop van tijd, via het bindweefsel, uit over het lichaam. Hierdoor kan een klacht zich dus op een andere plaats uiten, dan waar door oorzaak zich bevindt. Na een uitgebreid vraaggesprek over uw klachten, voeding, ongevallen (trauma’s) en beweging, wordt het hele lichaam onderzocht. Na het onderzoek volgt de behandeling van de gewrichten,

leerden de kinderen oversteken tussen auto’s door en reden ze zelf een stuk in een elektrische auto. In de Schoolstraat ervoeren de kinderen van groep 5 en 6 hoe het is mee te rijden in een auto die moest remmen op een natte straat en de kinderen van groep

de schedel, de organen en het bindweefsel. Deze worden gemobiliseerd met overwegend zachte en soms stevigere technieken, of zo nodig gemanipuleerd, om de bewegingsverliezen te herstellen. Het lichaam heeft een zelf herstellend vermogen. Dit wil zeggen dat het lichaam na de behandeling, zelf aan de slag gaat om weer terug in balans te komen. Ook preventief kunt u de Osteopaat bezoeken, om uw lichaam in goede gezondheid te houden. Het lichaam is een mooi systeem, wat met een paar problemen/ bewegingsbeperkingen nog prima kan functioneren; het lichaam past zich aan. Bij het opstapelen van meerdere bewegingsbeperkingen kunnen klachten ontstaan. Door het lichaam preventief te laten behandelen, kunnen klachten worden voorkomen. De behandeling van een Osteopaat past goed naast behandelingen van andere disciplines. Als u bij een Fysiotherapeut, arts of andere (para)medische behandelaar onder behandeling bent, kunt u Daarnaast ook de Osteopaat bezoeken. Voor wie is een behandeling Osteopathie geschikt? Simpelweg: voor iedereen, van baby en kind tot de volwassene en oudere Denk bijvoorbeeld aan: - baby’s met een voorkeurshouding, reflux, huilbaby - kinderen met hoofdpijn, concentratie problemen en motorische stoornissen - zwangere vrouwen, - sporters - migraine - whiplash, - rug/nekklachten, - littekens na bijvoorbeeld een operatie - spijsverteringsproblemen U bent van harte welkom bij Jordens Fysio Medisch Centrum.

7 en 8 verbeterden hun fietsvaardigheid in een oefencircuit op het schoolplein. Aan het eind van deze leerzame dag ontvingen de kinderen een diploma en gingen ze “streetwise” naar huis.


www.vanmeurs.com

DIGITALE PRINTSERVICE o.a.: • visitekaartjes • geboortekaartjes • uitnodigingen • offertes • folders • rapporten • proefschriften

Hoogwaardig printwerk van fantastische kwaliteit. Superieur van kleur. Subliem afgewerkt. Uiterst snel geleverd. Bijzonder scherp geprijsd.

D R U K K E R I J VA N M E U R S Wolweverstraat 21 - Postbus 142 - 2980 AC Ridderkerk - T 0180 - 418 200 - F 0180 - 418 127 - info@vanmeurs.com - www.vanmeurs.com

NN1280  
NN1280  

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is op...

Advertisement