Page 1

waarin opgenomen het gemeentenieuws van de gemeente Nederlek 28e jaargang  •  Nederlek Nieuws 1257  •  15 januari 2013

NIEUWE KINDERFYSIOTHERAPEUT BIJ JORDENS FYSIO MEDISCH CENTRUM KRIMPEN A/D LEK - Sonja Ringeling (31 jaar) is de nieuwe kinderfysiotherapeut bij Jordens Fysio Medisch Centrum. Aan de hand van een aantal vragen stelt Sonja zich voor. ‘Op 1 november 2012 was het zover, mijn eerste officiële werkdag als kinderfysiotherapeut bij Jordens Fysio Medisch Centrum. terecht voor veel verschillende aandoeningen, zoals houdingsproblemen en ontwikkelingsachterstanden. Voor de volledige lijst kunt u terecht op onze website: www.jordensfysio.nl.

Ik ben op maandag, dinsdag en vrijdag op de praktijk aanwezig. Eerst zal ik wat meer over kinderfysiotherapie vertellen. Kinderfysiotherapie is bedoeld voor kinderen tot en met 16 jaar met bewegingsproblemen. Uw kind kan bij de kinderfysiotherapeut

Als u komt zal er eerst een kinderfysiotherapeutische intake gehouden worden. Zo kan worden vastgesteld wat de beweegproblemen zijn. Aan de hand hiervan zal ik een stappenplan opstellen voor de volgende behandelingen. Dit stappenplan zal precies op uw kind worden afgestemd. Tijdens de periode dat uw kind onder behandeling is zal er ook contact gehouden worden met de eventuele verwijzer, zoals de huisarts of specialist, de consultatiebureauarts, de school of een andere instantie. U kunt zonder verwijzing uw kind aanmelden voor kinderfysiotherapie’.

Wat vind je het leukste van het vak? ‘Het werken met kinderen is geweldig. Het is een verrijking van mijn kennis en bovendien erg leuk om spelenderwijs kinderen te helpen met hun beweegproblemen. Het geeft veel voldoening als je de vooruitgang ziet bij een kind’. Hoe bevalt het bij Jordens Fysio Medisch Centrum? ‘Het bevalt erg goed! Wat me gelijk al opviel is de gezelligheid op de werkvloer. Nu is de verbouwing van 5 behandelkamers naar 10 behandelkamers in volle gang en eind januari zal ik een kinderfysiotherapie ruimte tot mijn beschikking hebben. Dit is iets waar ik erg naar uitkijk! Ook heb hier veel mogelijkheden om samen te werken met andere therapeuten’. Hoe zie je de toekomst bij Jordens Fysio Medisch Centrum tegemoet? ‘Ik zie een praktijk met een mooie toekomst en een visie die je motiveert om uitdagingen aan te gaan. Ik heb er veel zin in om mijn steentje bij te dragen en kijk je hier met veel enthousiasme naar uit’.

Gordijnen gratis gemaakt

Wilhelminastraat 2a Lekkerkerk T 0180 - 661443 www.degrootwonenenslapen.nl

Heeft u nog schilderwerk

(binnen/buiten) of heeft u glas nodig?

Kerstbomenversnippering

LEKKERKERK – Ook dit jaar zag je de afgelopen dagen weer veel kinderen door het dorp rijden met achter hun fiets kerstbomen voor de jaarlijkse kerstbomenversnippering.

Op woensdag 9 januari konden alle bomen ingeleverd worden en sommige kinderen hadden heel wat bomen gescoord. Ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar werd er versnipperd en natuurlijk altijd spannend de bekendmaking van de prijzen. Een aantal prijzen van 10 en 20 euro en drie hoofdprijzen van 50, 100 en 150 euro. De winnaars van dit jaar waren Neo, Isis en Gigi van der Laan, zij hadden zo’n 80 bomen ingeleverd en wonnen zowel de prijs van 150,00 als die van 50,00. Ook de winnaars van vorig jaar Ellen de Vries en Joëlle van Erkel vielen weer in de prijzen en wonnen 100,00, zij hadden 77 bomen opgehaald. (Anneke)

Bel dan Stefko 06-54758350


TAXI KORTE WACHTTIJDEN Uw wijnspecialist Kerkplein 12 organiseert een PERSONENVERVOER

Fabuleuze Februari Proeverij Deze wijnproeverij vindt plaats op donderdag 7 februari 2013. U bent van harte welkom in onze winkel op Kerkplein 12 te Lekkerkerk. De wijnproeverij begint om 20.00 uur en zal zo rond 22.30 uur eindigen. Thema van de wijnproeverij is Chili en Argentinië; in totaal twintig wijnen uit deze landen staan op de proeftafel en uiteraard krijgt u uitgebreide informatie omtrent deze mooie wijnen. De wijnen worden vergezeld van een keur aan bijpassende hapjes. Geef u snel op want het aantal plaatsen is beperkt! U kunt zich telefonisch, in de winkel of per mail aanmelden: info@kerkplein12.nl De kosten voor deze avond bedragen €.10,- over te maken op ING rekeningnummer 7265532 t.n.v. Slijterij Kerkplein 12 o.v.v. wijnproeverij.

DEZE MAAND KORTING!

%

OP DE GEHELE COLLECTIE

OP ALLE SHOWROOM MODELLEN

DE WEERD WONEN&SLAPEN

%

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen: Onderhoud - Keukens - Badkamers Timmerwerk - Dakkapel - Renovatie

Roy van Leerdam

Onder de Waal 73 2931 AR Krimpen aan de Lek Tel. 0180 - 84 62 11, Mob. 06 - 51039024 r.vanleerdam@klussenier.nl, www.klussenier.nl

PAPIERCONTAINER FLORASCHOOL

Zijdepark 2 2935 LB Ouderkerk a/d IJssel Telefoon 0180-681253 www.deweerdwoninginrichting.nl info@deweerdwoninginrichting.nl

Van maandag 14 januari tot en met 18 januari aanstaande staat de papiercontainer weer bij de Floraschool aan Het Baken in Krimpen aan de Lek. De container is op de volgende tijden open: Maandag 14 januari: 11.30 tot 15.15 uur Dinsdag 15 januari: 08.20 tot 15.15 uur Woensdag 16 januari: 08.20 tot 12.15 uur Donderdag 17 januari: 08.20 tot 15.15 uur en 19.00 tot 19.30 uur Vrijdag 18 januari: 08.20 tot 11.30 uur


Rabobank stapt op, GROENE RegioBank blijft! TARA U heeft het vast al gehoord of gelezen. De Rabobank in Lekkerkerk sluit binnenkort haar deuren. Heeft u daar ook last van? Want even binnenlopen bij uw bank is dan niet zo gemakkelijk meer. Wilt u dichtbij blijven bankieren? Dat kan! Want De Jong Financiële Diensten en De Jong Assurantie Adviseurs in Lekkerkerk is hét adres voor al uw financiële zaken. Zowel voor verzekeringen, pensioenen, hypotheken als voor uw bankzaken. De bankzaken doen zij als Zelfstandig Adviseur van RegioBank. RegioBank, de buurtbank waar u zich onmiddellijk thuis voelt RegioBank is geen dure bank met marmeren vloeren en een beursnotering in New York. Het is een bank voor de regio, een nuchtere buurtbank – en daar zijn ze trots op. Zij weten wat de gewoonten zijn, wat er speelt in de Krimpenerwaard. Zij voelen zich betrokken bij de omgeving. Een bank zonder poespas en gedoe die dichtbij de mensen staat, dat is wat ze zijn. Echt een bank van ‘ons-kent-ons’. De klanten waarderen dat. RegioBank, de buurtbank waar u voor al uw geldzaken terecht kunt Kan ik een bankpasje krijgen? Kan ik internetbankieren? Geven zij hypotheek- en spaaradviezen? Drie simpele antwoorden: ja, ja en ja. Ze mogen dan een regionale bank zijn, ze hebben alle bankproducten in huis die de wereld te bieden heeft. Soms met een eigen accent. Alles tegen heldere voorwaarden en gunstige tarieven. Alles prettig en vlot geregeld. Met veel persoonlijk aandacht en gevoel voor service. Overstappen?

Fluitje van een cent dankzij de speciale Overstapservice. Gratis Overstapservice De Overstapservice biedt u volop gemak en zekerheid. Ze nemen u allerlei regelwerk uit handen. En dat doen ze 13 maanden lang voor u. Veel bij- en afschrijvingen vinden immers maar een enkele keer per jaar plaats en ontsnappen zo makkelijk aan uw aandacht. Vandaar dat er voor gekozen is om ruim de tijd te nemen voor de Overstapservice: zo ziet u niets over het hoofd en hebben alle bedrijven en instanties ruimschoots de tijd om uw rekeningnummer te wijzigen. Stap nu over! Als u nu overstapt van uw huidige bank naar RegioBank, dan krijgt u € 50 cadeau bij onze betaalrekening!* De rente op spaarrekeningen is al lange tijd hoger dan op vergelijkbare spaarrekeningen bij ABN-AMRO, ING of Rabobank. En wist u dat u bij RegioBank voor uw (klein)kinderen ook een Zilvervlootrekening kan openen. Naast een mooi rente ook nog eens een extra premie. Loop snel binnen bij De Jong Financiële Diensten, Raadhuisplein 25/27 in Lekkerkerk, bel op 0180 661425 of mail info@dejongadviseurs.nl. U bent van harte welkom!

REGIO - Groene Tara heeft op haar open dag, afgelopen zaterdag veel nieuwe bezoekers mogen verwelkomen. De gratis lezingen en workshops o.a. over meditatie, healing tao, tenen lezen, mindfull bewegen, stressreductie, hooggevoelige kinderen en touchfulness werden goed bezocht en gewaardeerd. Wilt u het jaar goed beginnen met zorg en aandacht voor uzelf? In deze week starten veel lessen weer en soms geldt een speciale open dagkorting. Het gratis boekje waarin het aanbod voor het komend seizoen is te vinden, kunt u in de ochtenduren afhalen op de IJsseldijk 208 in Krimpen a/d IJssel. Ook op www.groenetara.nl vindt u veel informatie.

Nu weer volop schaatsen slijpen! (noren, kunst en hockey) Onze openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.30 uur Korte Achterweg 6 Lekkerkerk 0180-663847 06-57211787

KASSABONNENACTIE KRIMPEN A/D LEK - In de maand december werd door meerdere winkeliers weer de jaarlijkse kassabonnen- actie gehouden: Het winkelend publiek kon na het doen van aankopen bij meerdere winkeliers van Krimpen aan de Lek hun kassabon inleveren en iedere zaterdag in december vond er een trekking plaats van 16 kassabonnen. De prijs bestond telkens uit een waardebon van 25 euro die te besteden was/is bij 1 van de deelnemende winkeliers. Tijdens de laatste trekking werden de grootste prijzen uitgedeeld. Drie mensen waren de gelukkige: mevrouw Gerats (200 euro), mevrouw Von Lindern (100 euro) en mevrouw Alblas (100 euro). Allen van harte gefeliciteerd! De gelukkige winnaars tonen hun prijs (foto H. Visser)

* Deze actie loopt tot en met 30 maart 2013. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.regiobank.nl.

FEESTELIJKE OPENING EXPOSITIE KRIMPEN A/D LEK – Van 7 januari t/m 28 februari 2013 exposeren Monique van Wensveen en Kea Koot in het Cultuurhuis. Monique van Wensveen (1961) exposeert met de serie analoge foto’s, etsen en een collage van tekeningen met als titel ‘What was then and what is now’. In verlaten gebouwen doemen menselijke gestaltes op, gefotografeerd of getekend. Ze zijn onvolmaakt en niet helemaal fysiek aanwezig. Hun onschuld staat in contrast met de plek waar ze zich bevinden. Horen ze wel in deze tijd en ruimte thuis? Tegelijk zijn het interpretaties van lichamen en houdingen die een verbazing, in positieve en negatieve zin, over het menselijk lichaam verraden.

De foto’s zijn analoog ontstaan, een spel met positief en negatief, een vastlegging van licht dat er net als de schimmige figuren maar heel even was. Speciaal voor deze expositie zijn de foto’s digitaal vergroot. Ook zullen etsen en een collage van tekeningen met dezelfde thematiek te zien zijn. Website: www.wensveengrafiek.nl. Kea Koot-Broers (1952) expo-

seert met schilderijen en beelden. De beelden die zij maakt zijn veelal van albast, speksteen of serpentijn; soms abstract van vormgeving, soms realistisch. Hierbij laat zij zich leiden door het gevoel dat de steen haar geeft. Vaak ontstaan er vogels. Haar schilderijen zijn gemaakt met acrylverf in gemengde techniek en zijn voornamelijk realistisch met af en toe een abstracte of surrealistische zijsprong. De polder met haar brede rivieren, maar ook de kust zijn belangrijke

inspiratiebronnen. Behalve een serie ‘Bomen’ wordt dan ook een aantal nieuwe ‘Zeelandschappen’ geëxposeerd. Kea Koot woont in Bergambacht en heeft een eigen beeldentuin, “De Lek in Beeld”. De tuin is in 2013 geopend ieder 2e weekend van de maand, vanaf maart t/m september. Zie voor meer informatie www.delekinbeeld.nl. U bent van harte uitgenodigd om de feestelijke opening van de expositie bij te wonen op vrijdagavond 18 januari 2013 vanaf 19.30u.


cOLOFON verschijnt: iedere dinsdag. Oplage: 7.500 sluitingsdatum kopij: donderdag voor 16.00 uur verspreiding: Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Berkenwoude (Heeft u) vragen/opmerkingen over de bezorging? (Heeft u) het Nederlek Nieuws niet ontvangen? Bel Drukkerij van Meurs: 0180 - 41 82 00 redactieadres voor Krimpen aan de Lek: René Landman Kakebeen 51 Email: nederleknieuws@gmail.com redactieadres voor Lekkerkerk: Anneke Meinema tel. 0180-664437 tel. 06-10256560 e-mail: haproos@hetnet.nl uitgever, advertentieopgaven, administratie, en kopij sturen naar: Drukkerij Van Meurs B.V., postbus 142, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-418 200 fax 0180-418 127 e-mail: info@vanmeurs.com of bij één van de correspondenten mm prijs: los € 0,38 contracten op aanvraag

PvdA Krimpenerwaard slaat nieuwe wegen in De PvdA Krimpenerwaard zoekt nieuwe manieren om met inwoners in contact te komen. Dit jaar wil de partij ombudsteams en jongerenactiviteiten via Facebook opzetten. Daarnaast gaat de PvdA door met de thema-avonden die voor iedereen toegankelijk zijn. De partij zoekt actieve vrijwilligers en bestuursleden die haar daarbij willen ondersteunen. Het jaar 2013 wordt een jaar van veranderingen. Van bezuinigingen bij Rijk en gemeenten, van dingen die niet meer kunnen en anders moeten. Een jaar nog van economische crisis, ook in deze regio. De PvdA zoekt daarom mensen met ideeën en kennis die kunnen helpen bij het bieden van een reactie op vragen als hoe we zorg en welzijn, wonen, en economie, natuur en landschap anders kunnen organiseren. Mensen die willen helpen bij het schrijven van een nieuw verkiezingsprogramma voor de grootste

PROJECTKOOR ZOEKT BASSEN EN TENOREN

Woensdag Gehaktdag donderdag, vrijdag en zaterdag Provençaalse rundersmoor

500 gram 6,75

soep van de week: Bruine bonensoep

4,38 per emmer

Runderrollade

100 gram 1,98

Bourgondische pate

100 gram 1,38

Let op! Deze week kunt u aktiebon 2 inleveren

KRIMPEN A/D LEK – In een eerdere uitgaven van Nederlek Nieuws is reeds bericht over het projectkoor wat in september 2013 de Ethno Mass For Peace, een compositie van de Duitse componist Lorenz Maierhofer, ten gehore zal brengen.

‘Nederlekkertjes’ uitsluitend schriftelijk zenden naar het adres van uitgever. (indien te Te Koop Aangeboden De eerste voorlichtingsmet € 5,00) avond heeft reeds plaatsWegens plaatsgebrek is de uitgever niet altijd in staat alle ingeleverde berichten in Nederlek Nieuws op te nemen. Derhalve behoudt de uitgever zich het recht voor om ingezonden kopij niet of later te plaatsen. Tevens worden anoniem ingezonden stukken niet geplaatst.

progressieve partij van de Krimpenerwaard. Mensen die misschien ook, na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014, raadslid willen worden. Mensen die stevig in hun samenleving staan en die zich willen inzetten voor die gemeenschap zijn van harte welkom bij de PvdA. Wie is geïnteresseerd kan dat kenbaar maken via een mail naar pvdakrimpenerwaard@gmail.com. Een telefoontje naar een fractieof bestuurslid kan ook, de contactgegeven staan op www.krimpenerwaard. pvda.nl.

DEZE week bij uw slager

gevonden en is goed bezocht. De aanmeldingen voor het koor stromen binnen. Maar…. er zijn heel wat meer dames dan heren! Bij deze dan ook de oproep aan (potentiële) tenoren en bassen. Het zou jammer zijn als het project alsnog afgeblazen moet worden wegens gebrek aan

Willem & Wesley

mannenstemmen? Uitgebreide informatie over de Ethno Mass for Peace is te vinden op de website www.ethnomasskrimpen. nl of www.projectkoorkrimpen.nl Indien u zich aan wilt melden voor het projectkoor, kunt u een email sturen naar klaas. rigterink@gmail.com. De eerste repetitie staat gepland voor 17 januari.

tekst en tekeningen: André Liedorp

© Studio Liedorp


€ 50 cadeau bijla onze beta !* rekening

Welkom!

De Jong Financiële Diensten B.V. Raadhuisplein 25-27 2941 BS LEKKERKERK T (0180) 66 14 25 E info@dejongadviseurs.nl

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.

LEKKERKERK – Op 19 januari aanstaande is in de Boomgaard vanaf 10.00 uur een opruimingsverkoop van Fashion mode Nathaly. Met kortingen van 20,30 en 50 %. Passen mogelijk, een deskundig advies en er kan gepind worden. Iedereen is van harte welkom op 19 januari in de Boomgaard vanaf 10.00 uur. * Alleen in combinatie met de Overstapservice. Vraag naar de voorwaarden.

Rabobank stapt op. Wij blijven.

Opruimingsverkoop Boomgaard

EERSTE WELLNESSMARKT IN DE TUYTER KRIMPEN A/D IJSSEL - Zaterdag 19 januari staat de Tuyter in het teken van gezondheid, geestkracht en geluk. Van 10.00 tot 13.00 uur staan er 35 stands opgesteld waarbij u alles komt te weten over verzorging van lichaam en geest, ontspanning, beweging, voeding, psychologie, schoonheid, zelfontwikkeling enz. Daarnaast kunt u zich laten testen op geluksgevoel of leefstijl. De Wellnessmarkt is een initiatief van Yvonne Balvert van YB Counselling/Coaching en wordt ondersteund door de Wereldwinkel, de Zonnebloem en de Hartstichting. De toegang is gratis.

Prijswinnaars Fletcher Kerstwensboom bekend Lekkerkerk – Op vrijdag 11 januari heeft de prijsuitreiking plaats gevonden van de Fletcher Kerstwensboomactie. De waardecheque voor een 5-gangen verrassingsdiner voor twee personen is persoonlijk overhandigd aan de gelukkige winnaar de heer en mevrouw Münster uit Voorschoten. Begin december is Fletcher Hotels van start gegaan met de tweede Kerstwensboom campagne. In deze maand hebben gasten en buurtbewoners van Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Brug op een speciale kerstbal aangegeven wie volgens hen een 5-gangen verrassingsdiner verdient en waarom. Fletcher Hotels wilde

met deze actie aandacht besteden aan mensen die het écht verdienen. Voor meer informatie kan de media contact opnemen met Remco van Helden via 0180-663 344 of via info@hoteldewittebrug.nl.


familieberichten We zijn verrast door de overweldigende blijken van belangstelling vanwege ons 50-jarige huwelijk. Het is ons echter onmogelijk om ieder persoonlijk te bedanken. Uw felicitaties in welke vorm dan ook, hebben ons bijzonder goed gedaan. Wij mochten genieten van de bloemen, het aantal kaarten en uw persoonlijke felicitaties. Heel hartelijk dank daarvoor. Dick en Jopie Middelkoop In plaats van kaarten De overweldigende belangstelling en deelneming welke u ons heeft betoond na het overlijden van onze zorgzame vader, schoonvader, opa, opi en overgrootvader

Gerrit Visser hebben ons diep getroffen. Wij zijn u dankbaar voor de steun en troost welke ons dit heeft gegeven. Willem en Ria Jeroen en Sandra Bram Angélique en Patrick Luuk Rosalie en Wilco Gerard en Anja Nadieh en Frank Esmee en Frank Lenie Lekkerkerk, januari 2013 Lieve mama lieve oma soms vraag je je af waarom…………. Met droefheid geven wij u kennis van het plotseling overlijden van mijn lieve moeder, schoonmoeder en oma

Catharina Maria RodenburgHoffman Trien weduwe van Klaas Rodenburg Weststellingwerf, 3 februari 1933

Krimpen aan de Lek, 8 januari 2013 Jan en Els Bryan

Jan Steenstraat 5, Krimpen aan de Lek Correspondentieadres: Familie J. Rodenburg Middelland 2 2931 AL Krimpen aan de Lek Wij hebben afscheid van haar genomen op zaterdag 12 januari jl. in de aula van crematorium IJsselhof te Gouda.

Zou voor de HERE iets te wonderlijk zijn? Genesis 18: 14a In vertrouwen op zijn Here en Heiland is van ons heengegaan mijn innig geliefde man, onze lieve vader, groot- en overgrootvader, zwager en oom

Bastiaan Goudriaan Geboren:Overleden: 25 januari 1921 11 januari 2013

Jannetje Cornelia Goudriaan - Verheuvel

Bas Goudriaan Alie Goudriaan - Schoonderwoerd Niels en Nettie Jorina en Peter Pieter en Marleen Liesbeth en Huibert

Henk Goudriaan † Hanny Goudriaan - Pluimers Sonja Bas Johan en Jolanda Janet en Hans Jan

Corrie van den Berg - Goudriaan Wim van den Berg Hanneke en Ivo Wim en Belinda Bas

Achterkleinkinderen en verdere familie

Verpleeghuis Tiendhove Patrijzenstraat 57, Krimpen aan den IJssel Correspondentieadres: B. Goudriaan, Merwestraat 20, 2931 XN Krimpen aan de Lek Geen bloemen De rouwdienst wordt gehouden woensdag 16 januari om 11.30 uur in de Nederlands Hervormde Kerk, Dorpsstraat 1 te Krimpen aan de Lek, waarna de begrafenis plaatsvindt op de Algemene Begraafplaats, Molenweg 1 te Krimpen aan de Lek, omstreeks 12.30 uur.

KERKVOOGDIJWINKEL KOOPJE VAN DE WEEK 2-deurs hang- en legkast kinderkamer, 105 x 53 x 175 cm Met laden en planken. Prijs € 100,--.

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213 TE KOOP AANGEBODEN Elegante eethoek, tafel 100 cm Glas op messing voet. Plus 4 stoelen. Prijs € 65,--.

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213 Te KOOP AANGEBODEN Rollator in trendy blauw In goede conditie. Prijs slechts € 25,--.

Voorafgaand aan de dienst is er gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen van 10.30 tot 11.15 uur in gebouw ‘t Voorhof (naast de kerk). Met dank voor de liefdevolle verzorging door allen van verpleeghuis Tiendhove, afdeling Korenbloem.

POPPENTHEATER REGIO - Tijdens de Nationale Voorleesdagen zal in een aantal vestigingen van De Bibliotheek Krimpenerwaard een poppentheatervoorstelling gegeven worden. Het gaat over het meisje Dorus dat heel graag al vast jarig wil zijn. Ze gaat een feestslinger maken van driehoekjes stof; maar waar heeft ze al die lapjes vandaan….? Kinderen die dit willen weten kunnen op woensdag 23 januari op 15.00 uur terecht in de bibliotheek van Ammerstol, zaterdag 26 januari om 11.00 uur in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek, woensdag 30 januari om 15.00 uur in De Spil in Ouderkerk aan den IJssel en op zaterdag 2 februari om 13.30 uur in de bibliotheek van Schoonhoven. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 2 tot ongeveer 6 jaar. Kaartjes kunnen gekocht worden in de betreffende bibliotheken of gereserveerd via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl. Kaartjes kosten € 5,00, voor 1 ouder en 1 kind.

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213 Te KOOP AANGEBODEN KLASSIEK EIKEN KAST Model ooisterwijk Prijs slechts € 150,--.

Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213


gemeentenieuws

Gemeente

Nederlek

de centralist van de politiemeldkamer na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind, een Burgernetactie opstarten. Dit gebeurt op basis van een goed signalement.

Spreekuur vol gens afspraak Gesprekken met burgemeester Van der Kluit - de Groot, wethouder Roelse en wethouder Van der Graaf. Afspraken kunt u maken na overleg met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 0180-667709. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl. De agenda en stukken voor de RTG- en raadsvergaderingen vindt u op www.nederlek.nl bij Bestuur & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderkalender - en stukken.

50 jaar getrouwd De heer D. Middelkoop en mevrouw J. Middelkoop Stubbe waren op 20 december 2012 vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Van der Kluit – de Groot kwam hen persoonlijk feliciteren met deze bijzondere dag.

Sms-, spraak- en zelfs mailbericht Tot voor kort werd alleen via een sms-je de hulp van deelnemers ingeroepen. Zij ontvingen op hun mobiele telefoon een sms-je met het verzoek uit te kijken naar een gestolen auto of het helpen opsporen van een verdachte. Het Burgernetsysteem maakt naast het versturen van een sms-bericht ook gebruik van spraak- en e-mailberichten. Burgernetdeelnemers krijgen via het Burgernetbericht het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Of wanneer bijvoorbeeld in de wijk een inbreker actief is, een kind vermist wordt of een onbevoegde collectant of andere oplichter aan het werk is. Via Burgernet is het ook mogelijk een e-mail te versturen. Het versturen van een mailbericht is niet alleen veel goedkoper, maar er kan ook veel meer informatie gedeeld worden. In een tekstbericht van Burgernet zijn maar 160 tekens mogelijk. Een e-mail is een prima middel om deelnemers bijvoorbeeld in te lichten over preventiemaatregelen voor als men op vakantie gaat of verkeerswaarschuwingen. Horen, zien en bellen Gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Iedereen kan direct behulpzaam zijn bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist persoon. De politie is in staat om deelnemers zeer actueel te informeren over incidenten die zich in hun omgeving afspelen. De politieberichten zijn gratis. De politie verwacht van de deelnemers dat zij tips en andere bruikbare gegevens snel doorgeven via het nummer dat in het bericht wordt vermeld. Bij heterdaadsituaties is het 0800-0011. De beller komt dan rechtstreeks terecht bij de politiemeldkamer. Dit nummer is alleen bereikbaar gedurende de Burgernetactie. Zodra deelnemers bericht hebben ontvangen dat de actie is beĂŤindigd, dan is het 0800-0011 gesloten en kan men informatie kwijt via 0900-8844 of uiteraard bij spoed via 112. Bij minder urgentiezaken worden deelnemers verzocht de informatie door te geven via nummer 0900-8844. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat mensen zelf voor agent spelen en verdachten opsporen en aanhouden. Meld u zich ook aan als deelnemer! Op dinsdag 29 januari gaat Burgernet van start in Nederlek. U kunt zich echter nu al aanmelden aan deelnemer! Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid van uw woon- en leefomgeving? U kunt zich snel en eenvoudig aanmelden via de website www.Burgernet.nl. Heeft u geen internet? Geen probleem. U kunt voor hulp en andere vragen terecht bij onze ambtenaar Openbare orde en veiligheid Rik Ros. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0180-667758.

Misdaad te lijf met Burgernet. Meld u zich nu aan als deelnemer! De gemeente en de politie zijn samen verantwoordelijk om de veiligheid te waarborgen. Natuurlijk kunnen zij dat niet alleen. Met de hulp van het publiek verwacht de politie meer verdachten te kunnen aanhouden en vermiste personen sneller op te sporen. Wonen en leven in een veilige omgeving vinden we allemaal belangrijk. Iedereen die alert is en bereid is zelf ook een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving, kan van zich laten horen door mee te doen met Burgernet. Burgernet is een uniek samenwerkingsverband om met elkaar de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Bij een heterdaadsituatie kan

Gemeenteraad voornemens raadsvergadering 22 januari a.s. te cancelen Geachte inwoners van de gemeente Nederlek, de gemeenteraad van Nederlek is voornemens om de raadsvergadering van dinsdag 22 januari 2013 niet te houden wegens een gebrek aan agendapunten. Omdat de planning van de vergaderingen openbaar is en al bekend is, wil de raad met grote zorgvuldigheid besluiten of hij de vergadering laat vervallen. Een regulier agendapunt van de raadsvergadering is onder meer het inspreekrecht van inwoners. Mocht u bezwaar maken tegen het cancelen van de raadsvergadering van 22 januari aanstaande, omdat u gebruik wilt maken van uw spreekrecht, kunt u dat aangeven bij de griffie van de gemeenteraad via griffie@nederlek.nl of 0180-667775. Wilt u zo vriendelijk zijn dit uiterlijk donderdag 17 januari 2013 door te geven? De eerstvolgende raadsvergadering na 22 januari is gepland op 5 maart, direct na de voorjaarsvakantie.

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 15 januari 2013


gemeentenieuws Trekkingsuitslag kerstboomversnippering Lekkerkerk 2013 PRIJS LOTNUMMER € 150,00 832 Neo en Isis v.d. Laan € 100,00 594 Ellen de Vries en Joelle van Erkel € 50,00 820 Neo en Isis v.d. Laan € 20,00 646 € 20,00 684 € 20,00 374 € 20,00 304* € 20,00 312

PRIJS € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00

LOTNUMMER 640 495 633 597 700* 321 317 326 782 716

Nederlek

Verloren voorwerpen periode 11-12-2012 T/M 08-01-2013 • Bril, kleur: bruin • RSA Technology, RSA Secure ID, kleur: grijs • Rugzak Eastpack, kleur: zwart, antraciet

Uitnodiging inloopavond MFA

* Deze prijs is nog niet opgehaald In totaal zijn 617 loten uitgegeven. In Lekkerkerk zijn 2 prijzen nog niet opgehaald. Deze zijn af te halen bij Edith van Steel, medewerker Gemeentewerken (telefoonnummer: 0180-667714 of e-mail: e.vansteel@nederlek.nl).

Trekkingsuitslag kerstboomversnippering Krimpen aan de Lek 2013 PRIJS LOTNUMMER € 150,00 378 (Rik Lekkerkerker) € 100,00 513 € 50,00 710 € 20,00 696 € 20,00 413 € 20,00 479 € 20,00 649 € 20,00 567 € 10,00 680

Gemeente

PRIJS € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00 € 10,00

LOTNUMMER 638 647 328 528 377 516 771 620 433

Het definitieve ontwerp van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) is bijna klaar. Het uiteindelijke resultaat willen wij graag delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft. Daarom organiseren basisschool De Wegwijzer, Prinses Ireneschool, Stichting Kinderopvang Nederlek en de gemeente Nederlek op 24 januari een inloopavond. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur in het Koetshuis (Dorpsstraat 114a). Tot 22.00 uur kunt u binnenlopen om de ontwerptekeningen te bekijken. Ook kunt u uw vragen stellen aan de aanwezige personen van de scholen, de gemeente en aan de architecten. Nieuwsbrief De gemeente Nederlek gaat een digitale nieuwsbrief uitgeven over de MFA. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuurt u dan een e-mail met u mailadres naar communicatie@nederlek.nl. Vragen Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met communicatieadviseur mevrouw K. Muskens. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0180667757 of via e-mail k.muskens@nederlek.nl.

In totaal zijn 509 loten uitgegeven. Alle prijzen van de kerstboomversnippering in Krimpen aan de Lek zijn opgehaald.

Kennisgeving voornemen herziening bestemmingsplan 'Landelijk Gebied' Verkeersregelaars krijgen voortaan e-learing instructie Vanaf 1 januari 2013 vervalt de mondelinge instructie door de politie voor de evenementen-verkeersregelaars. Daar komt een e-learning-instructie via internet voor in de plaats. Een voordeel is dat evenementenverkeersregelaars in het hele land voortaan dezelfde instructie krijgen. Bovendien kan iedereen zelf bepalen wanneer en waar hij deze instructie via zijn computer wil volgen en zijn ‘examen’ wil afleggen. Op termijn is het de bedoeling dat gemeenten via de site van de Stichting Verkeersregelaars Nederland kunnen nagaan of de aan te stellen verkeersregelaars met goed gevolg de e-learning-instructie hebben gevolgd. De elearning-instructie is bedoeld voor de evenementenverkeersregelaars die voor bepaalde tijd worden aangesteld (max. 1 jaar) of éénmalig worden ingezet. De instructie voor de eerste groep verkeersregelaars is zwaarder dan voor de tweede groep. Meer informatie vindt u op www. verkeersregelaarsexamen.nl

Burgemeester en wethouders geven kennis van hun voornemen het in 2010 vastgestelde bestemmingsplan 'Landelijk Gebied' te herzien. Dit bestemmingsplan zal zijn gebaseerd op de bestaande planologische mogelijkheden en is bedoeld om verschillende tijdens het gebruik geconstateerde gebreken te herstellen, een actueel beleidskader te bieden en de gevolgen van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak op de tegen het bestemmingsplan ingestelde beroepen te verwerken. Met betrekking tot het voornemen liggen nog geen formele stukken ter inzage. Er kunnen op dit moment dan ook geen zienswijzen worden ingediend. Deze mogelijkheid wordt geboden op het moment dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd. In een eerder stadium wordt overigens een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd, waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld een inspraakreactie te geven. Dit voorontwerp zal naar verwachting in juli 2013 ter inzage worden gelegd. Lekkerkerk, 15 januari 2013 Burgemeester en wethouders van Nederlek

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 15 januari 2013


gemeentenieuws Omgevingsvergunning voor het realiseren van de tijdelijke huisvesting voor De Wegwijzer op het perceel Klaverstraat 15 te Krimpen aan de Lek Burgemeester en wethouders van Nederlek maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 2 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van de tijdelijke huisvesting voor De Wegwijzer op het perceel Klaverstraat 15 te Krimpen aan de Lek. De tijdelijke huisvesting voor De Wegwijzer is een tijdelijk bouwwerk dat dient voor de tijdelijke huisvesting van een deel van de groepen van christelijke basisschool De Wegwijzer, gedurende de periode van de bouw van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). De locatie van de tijdelijke huisvesting is het perceel naast de huidige locatie van De Wegwijzer. Het perceel is momenteel ingericht als trapveldje. Ter inzage De omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen voor eenieder ter inzage vanaf woensdag 16 januari 2013 voor een periode van zes weken bij het omgevings-loket op het gemeentehuis in Lekkerkerk. U kunt de stukken inzien tijdens de openings-tijden van het gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 12:30. U kunt ook een afspraak maken met een van de medewerkers van het omgevingsloket voor het inzien van de stukken buiten de reguliere openingstijden om, telefoonnummer 0180-667777. De stukken zijn digitaal te raadplegen via www.nederlek.nl. Beroep Gedurende bovenstaande termijn kunnen belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning (tijdig) zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerp besluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning geen dan wel niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, tegen deze vergunning een gemotiveerd beroepsschrift indienen bij de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het indienen van een beroepsschrift schort de werking van de omgevingsvergunning niet op. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan gelijktijdig met het indienen van een beroepsschrift een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Lekkerkerk, 15 januari 2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek.

Omgevingsvergunningen Hieronder staan de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn ingediend. Bezwaar of beroep maken is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Voor procedure zie kader. Aangevraagde omgevingsvergunning: Ontvangen op: 03-01-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 CX, Paulus Potterstraat 19 Het oprichten van een schuur met prieel

Gemeente

Nederlek

03-01-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 CS, Joh. Vermeerstraat 24 Verhoging garagedak 07-01-2013 Krimpen aan de Lek, 2931 LA, Breekade (sectie D, nr. 30) Plaatsen duiker/uitweg Verdaagde aanvraag omgevingsvergunning: Verdaagd op: 08-01-2013 Lekkerkerk, 2941 AT, Opperduit 460a Het bouwen van een woning met bijgebouw Beslistermijn verlengd tot 20-02-2013

Voor ter inzage liggende stukken geldt: Voor ter inzage liggende stukken geldt: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu-, en verkeerszaken kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien. U kunt zich daarvoor melden bij de algemene receptie. De publicaties van de vergunningen zijn tevens op de website te raadplegen, zie www.nederlek.nl ➨ over Nederlek ➨ bekendmakingen. • Voor informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning: Aanvragen voor een omgevingsvergunning worden behandeld op de afdeling VROM. Als u hierover vragen heeft kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de mensen van deze afdeling. Meestal is dat voldoende om uw vragen te beantwoorden. Soms kan het echter gewenst zijn een persoonlijk gesprek te voeren. Ook dit is mogelijk. U dient daarvoor wel vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. • Voor informatie met betrekking tot bestemmingsplannen: Voor informatie over bestaande bestemmingsplannen dient u ook vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667777. Zienswijzen Iedereen kan bij een afwijkingsbevoegdheid (de bevoegdheid om af te wijken van het bestemmingsplan) tijdens de termijn van inzage zijn/haar zienswijze schriftelijk (of mondeling) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. De zienswijze dient uw naam, adres en motivering te bevatten. Bezwaarmogelijkheden Tegen genomen besluiten (verleende vergunningen e.d.) kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager (zie datum bij besluit) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en een volmacht indien een ander namens belanghebbende het bezwaarschrift indient.

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 15 januari 2013


Afsluiting wildseizoen bij Eetcafé de Nar

Zaterdag 19 januari vieren we de afsluiting van het wildseizoen! 


Eetcafė de Nar Kerkweg 12 2941 BM Lekkerkerk 0180-664746

info@eetcafedenar.nl www.eetcafedenar.nl www.facebook.com/ EetcafedeNar

• Aanvang wijnproeverij

• Reserveer snel! Bel of

18.00 uur, aanvang diner 19.00 uur

mail naar de Nar voor meer informatie of reserveringen.

• Heerlijke hapjes tijdens

• Vol=vol!

de proeverij

• 3- gangen wildmenu

• Wijnproeverij o.l.v. Roel Lenten van slijterij Kerkplein 12

met o.a. hazerugfilet en smient

• € 25,00 p.p. Inclusief

wijnproeverij en drankjes tijdens de proeverij

• Sfeervolle ambiance

GEVRAAGD

Voor mensen in Roemenie: dames-, heren-, kinder-, baby- kleding, ondergoed, pannen, bestek, schoenen, brillen, kaarsen, naaidoos, schoolspullen, wol, breien haaknaalden, lapjes stof, naaimachine, tin, koper, lampen, klokken, bontjassen, toilettassen, koffiezetapp., gereedschap, printers, typemachines, mobieltjes, moltononderdekens, lakens, slopen, dekbedhoezen, badhanddoeken, theedoeken, washandjes, speelgoed, serviesgoed, kunstplanten, bloemen, dekens, broodroosters, mutsen, sjaals, handschoenen enz. Voor de kleuterschool in Pancote: Speelgoed, grote puzzels, kopieerapparaat, computer met printer, ministek, kleurpotloden, verf, stiften. Alles is welkom, maar moet wel netjes en schoon zijn. Wij brengen het zelf weg en delen het uit bij arme gezinnen. Fam. in ’t Veld, Bilwijkerweg 27B, tel. 0182 – 34 20 28.

DAMESMODE

HALVE PRIJS! van der

WOUDEN M o d e - Te xt ie l

Lange Stoep 9 • Lekkerkerk 0180 - 661253

0180 - 661253

Contante inkoop Oud goud

zilver en horloges Bij besteding ontvangt u

20% extra.

Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 info@rikkoert.nl www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

Dat zit toch veel lekkerder met nieuw tapijt?

SERVICE EN ONDERHOUD? BEL (0180) 66 41 41 V a n M a r k e n s t r a a t 1 5 – 2 9 41 B X L E K K E R K E R K

Deze week kunt u op TV Vrolek kijken naar: - De Poldertuffers - Bedrijf in de regio: Wellink Vlees Lekkerkerk - Column van Albert de Haaij: Schöpfung (de schepping) - Huismuziek vanuit de Ichthuskerk in Lekkerkerk.

Aanbieding: tapijt + arbeidsloon

€ 439,-

De uitzendtijden deze week zijn: woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag steeds vanaf 10.00, 15.00, 19.00 en 21.00 uur. Tevens zijn alle programma’s van TV Vrolek te bekijken via uitzending gemist op www.vrolek.nl of via het videokanaal www.youtube.com/rtvvrolek Alle uitzendingen (ook de gemeenteraad) zijn nu live te volgen via internet www.vrolek.nl en ga naar Live TV.

Wilhelminastraat 2a, 2941 CBV Lekkerkerk Tel. 0180 - 66 14 43 www.degrootwonenenslapen.nl


UITNODIGING Het bestuur van Oranjevereniging “Oranje Nassau” Lekkerkerk nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering, welke gehouden zal worden op maandag 28 januari 2013 om 20.00 uur in de Raadzaal van Amicitia, Raad2huisplein 1 te Lekkerkerk. AGENDA: 1. Opening door de voorzitter: 2. Notulen van de algemene ledenvergadering van 25 jan. 2012: 3. Jaarverslag 2012: 4. Financieelverslag 2012: 5. Verslag van de kascontrole commissie: 6. Bestuursverkiezing: Aftredend en herkiesbaar zijn mevrouw A.L. de Haaij-Augustin, mevrouw G.C. van Loon – van Zwienen en de heren A. de Haaij en R. van Dijk. 7. Verkiezing secretaris: 8. Verkiezing 2e secretaris: 9. Verkiezing kascontrolecommissie; aftredend is de heer W. Wielaard: 10. Vooruitblik op de in 2013 te organiseren activiteiten: 11. Rondvraag: 12. Sluiting: Het bestuur

Powerday op het Gemini College LEKKERKERK – Voor het tweede jaar werd op het Gemini College een Powerday gehouden dit keer met de ongeveer 65 leerlingen van de 3e klassen kader beroepsgerichte leerweg. De Powerday is een trainingsproject van RADAR voor een grote groep deelnemers, bijvoorbeeld een groep middelbare scholieren en hun docenten. Doel van dit project is om op een indringende wijze de deelnemers te confronteren met hun eigen vooroordelen en het vertrouwen te hebben om wellicht pijnlijke geheimen die sommige deelnemers met zich meedragen met je medeleerlingen en docenten te kunnen en willen delen. Het doel van de training is het stimuleren van meer onderling begrip en solidariteit tussen leerlingen en docenten. Door middag van spelelementen leerde de groep om elkaar te vertrouwen en zich kwetsbaar op te stellen. De spelelementen werden afgewisseld met gesprekken. Leerlingen die voor het eerst persoonlijke dingen durven te vertellen door letterlijk over de streep te gaan. Zo heeft iedere leerling zijn of haar eigen verhaal en dingen meegemaakt. Docente Engels mevrouw Adilia Carraco was een van de organisatoren van deze dag. De Powerday van vorig jaar heeft veel positieve reacties opgeleverd, vertelt docent Robert Redelijk. Zo vertelde een leerling dat ze met iemand bevriend was geworden waarmee ze voor die dag niet omging. Toch zag je na een aantal maanden wel dat het effect wat afnam,

aldus Robert, vandaar dat we nu op het Geminicollege een Powerteam in het leven hebben geroepen om dit goede gevoel vast te kunnen houden. Zo vullen alle leerlingen die dit jaar meedoen een kaart in met goede voornemens, met het Powerteam gaat later bekeken worden wat er van terecht gekomen is en wat er nog verbeterd kan worden. Hij vertelde ook het verhaal van een leerling waar de leerkrachten weinig vat op konden krijgen die na de Powerday opener naar de leerkrachten was geworden. De leerlingen krijgen een completer beeld van elkaar en vooroordelen brokkelen af. Achter de pestkop of degene die gepest wordt, blijkt een heel verhaal te zitten. Als klas maak je met elkaar iets heel intens mee en dat verbindt. Leerlingen die de Powerday hebben meegemaakt durven elkaar in de klas beter aan te spreken en er zijn minder incidenten. En: zit je als leerling beter in je vel, dan doe je vaak ook beter je best op school. Een intensieve en soms ook emotionele dag voor de leerlingen en docenten met als achterliggende gedachte de intentie om deze sfeer van openheid proberen te behouden zodat alle leerlingen, wie en wat ze ook zijn, zich veilig en zichzelf kunnen en durven voelen op hun school. (Anneke)

Stempelkaartactie Lekkerkerkse winkeliers: vier blije winnaars en tevreden gezichten

Felicitaties, bloemen en een I-Pad Mini; het kon vrijdagavond niet op voor de hoofdprijswinnaars van de Stempelkaartactie die Winkeliersvereniging Lekkerkerk tijdens de ‘feestmaand’ december organiseerde. Blije gezichten dus bij Marjan Burger, Daphne Deen, Teun Willemse en Marian Verkerk.

“Ik doe al jaren mee, maar had nog nooit iets gewonnen”, vertelt de in Lekkerkerk woonachtige Marian Verkerk. “En dan nu de hoofdprijs. Echt heel leuk! Ik ben er heel blij mee.” Haar plaatsgenote Daphne Deen denkt er precies het zelfde over. “Meedoen aan de Stempelkaartactie is voor mij ieder jaar vaste prik. En ik lever steevast flink wat kaarten in, hoor! Ik doe namelijk al mijn inkopen hier op het dorp. Dat is gemakkelijk en lekker dichtbij.” Teun Willemse is de enige man binnen het kwartet hoofdprijswinnaars. Tot voor anderhalf jaar geleden woonde de gezellige zeventiger lang in Gouderak, op vervolgens samen met zijn vrouw een appartement te betrekken aan de Koninginneweg te Lekkerkerk. “Op aanraden van de kinderen”, vertelt hij. “Nou, daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Ik voelde me meteen thuis in dit dorp. En dan win ik ook nog zo’n mooie prijs. Ik hoop trouwens wel dat de kleinkinderen me uit willen zeggen hoe zo’n I-Pad werkt, ha ha! Voor mij is het nu nog abacadabra!” Marjan Burger is de enige hoofdprijswinnaar van buiten Nederlek. Zij woont in Ouderkerk. “Maar ik kom regelmatig in Lekkerkerk boodschappen doen”, vertelt ze. “Onlangs werd mijn man vijftig en kocht ik bij Expert Mudde een tablet voor hem. Op basis van die bon raakte mijn stempelkaart vol. En dan win ik nu een I-Pad Mini! Grappig gè?!” Dorien Ruit en Arie Verwoerd horen de enthousiaste verhalen van de hoofdprijswinnaars met een glimlach aan. Het duo kan terugkijken op een zeer geslaagde

stempelkaartactie. “Er hebben meer mensen dan ooit aan deelgenomen”, vertelt Arie Verwoerd. “Dat heeft deels te maken met de vernieuwde opzet met bijvoorbeeld mooiere hoofdprijzen, maar zeker ook met de economische situatie. Waar sommige consumenten voorheen nog wel eens een actie aan zich voorbij lieten gaan, zie je dat ze daar nu anders over denken.” De voorbije weken werden vele tientallen, door de aan de actie deelnemende winkeliers, beschikbaar gesteld en afgehaald. Anders dan in andere jaren konden de ‘uitslagen’ alleen bekeken worden bij de stempelkaartinleveradressen: COOP, Albert Heijn Lekkerkerk, Esso De Boezem, Ruit Mannenmode en Juwelier Rikkoert. Bij die zaken hingen de lijsten met prijswinnaars. “We hebben daar een aantal ‘boze’ reacties op gekregen”, zegt Dorien Ruit. “Sommige mensen dachten dat we de lijsten met winnaars net als voorheen in Nederlek Nieuws zouden vermelden, maar daar zijn we dit jaar van afgestapt. En dat hadden we ook voor iedereen zichtbaar aangekondigd. Daar lag een praktische reden aan ten grondslag. We wilden meer investeren in mooiere prijzen en wat minder in advertentiekosten, vandaar. Daarin zijn we geslaagd. De actie was een doorslaand succes! Volgend jaar weer?! Zeker weten!” De lijsten van de trekking van de laatste prijzenronde hangen overigens nog tot en met 26 januari bij de ‘inleveradressen’. Tot en met die dag kunnen winnaars hun prijs komen incasseren.


de lekkerkerkse weekmarkt van 8.30-15.00 uur Zonnepit volkoren € 1,25

KAASHANDEL

VAN BEMMEL

Waldmik meergranen € 1,75

de Woerdense kaasboer

Belegen

500 gr.

30+ kaas 25% minder zout

Vikingbroodjes 10 voor € 3,25 Woepies kaneel en chocolade 5 voor € 3,95 + 20 gratis zegels P. Visser & Zn. v.o.f.

500 gr.

Camembert Actieprijs Voordeelaanbieding

2. 95 3. 00 1. 95 6. 95

Partijvoordeel

Roomboter appelpencees 10 voor € 5,00

per stuk

Kipkarbonades

3 kilo

Aardappelen, Groente en Fruithandel Bloemige Zeeuwse eigenheimers

10 kilo 5 kilo

5,50 2,95

Prei kilo 1,25 2 kroppen

1,50

3 kilo

2,95

Doyenne du comice handperen

2 kilo v.a.

2,50

Grote zoete sappige Salustiana perssinaasappelen vol sap

20 stuks per krat

4,95 16,95

Kassla Goudreinetten

Verse cranberries per zak 1,95 2e gratis gratis

GEBR. RAVENSBERGEN B.V. Stunt Narcissen

per bos 4 voor

2,75 5,00

Tulpen alle kleuren

per bos 3 voor

2,50 6,00

Voleco overwintert goed Zaterdag begon de tweede helft van het seizoen van de volleybal competitie met een thuis wedstrijd voor Voleco tegen De Burgst Brede, de nummer twee in de stand. Terwijl de Ouderkerkers derde van onderen waren. Met geblesseerde Laurens Minderhoud als interim coach werd er een start gemaakt met 2e helft van het seizoen. Voleco ging erg goed van start, overspeelde de tegenstander een beetje en won de eerste set afgetekend met 25-18. De Burgst was goed geschrokken en begon de 2e set rustiger en effectiever te spelen wat in een overwinning voor De Burgst in 20-25. De derde set leek een kopie te worden van de 2e set met

een redelijk spelend De Burgst, dat al gauw resulteerde in een 10-16 tussenstand. Maar door toen kwam de ommekeer door een dubbele wissel was iedereen weer scherp en deed iedere speler weer goed en extra werk. Goed verdedigen en heel simpel minder fouten te maken kwam Voleco steeds dichterbij. Bij een tussenstand van 22-22 was alles nog open. Voleco perste er nog een eindsprint uit en de derde set werd binnengehaald. In de vierde set was Voleco gewoon de betere ploeg en was De Burgst het spoor kwijt. Voleco won de 4e set met 25-18. Voleco heeft dus goed overwinterd en dat belooft wat voor de komende maanden.

Prijswijzigingen en druk(zet)fouten voorbehouden

BC Het Dijckhuys Shuttlek Team 1 van BC Het Dijckhuys Shuttlek is het nieuwe jaar goed begonnen met een 5-3 winst op Pijnacker. Door deze overwinning lijkt degradatie uit de Hoofdklasse onmogelijk. De herendubbel Jorrit Veenis/ Jasper Hak was een ware triller die met een verlenging in de derde set door Pijnacker naar zich toe getrokken werd. Jasper nam in zijn single revanche en ging er in twee sets met de winst vandoor. Naast de heren lieten Gerdine Naaktgeboren en Elise v.d. Heijden deze wedstrijd sterk spel zien. Het tweede team maakt nog altijd kans op het kampioenschap. Met name de dames Kim Okkerse, Suzanne Hak en Linsey Kortlever konden op een eenvoudige wijze de punten pakken. Met een 6-2 overwinning stuurde het badmintonvereniging PIP

terug naar Berkel. Afhankelijk van concurrent Zigo wordt duidelijk wie de grootste kans maakt op de titel. Ook team 3 wist er een 6-2 overwinning uit te halen. Joke van Vuuren wist onder meer al haar partijen te winnen. Met nog twee wedstrijden te spelen staat dit team op de eerste plaats. Team 4, 5 en 6 moesten alle drie genoegen nemen met een gelijkspel. Het vierde team kan in haar laatste wedstrijd de titel definitief naar zich toe trekken. Vrijdagavond 25 januari vinden de laatste thuiswedstrijden van het seizoen plaats in Sporthal De Walvis.


Klaverjasmarathon v.v. Lekkerkerk LEKKERKERK – Op zaterdag 5 januari werd bij v.v. Lekkerkerk voor de 20e keer een klaverjasmarathon gehouden met een mooi deelnemersveld van 80 kaarters. Precies om 10 uur werden de eerste kaarten geschud en gingen de deelnemers met elkaar de strijd aan om zo hoog mogelijk te eindigen. Maar zeker ook is de gezelligheid en het samen met elkaar een dag kaarten op zo’n toernooi heel belangrijk. Er werden 14 rondes van 16 potjes gekaart en uiteindelijk werd Jan Dekker met 24.729 punten winnaar van deze dag, hij speelde een gemiddelde van 1766. Laatste werd mevrouw Hetty Vette met 17.992 punten een gemiddelde van 1285 punten. Het kan zo gebeuren dat je

het ene jaar als eerste eindigt en het volgende jaar opeens met een 59e plaats genoegen moet nemen zoals de winnaar van vorig jaar Hans Erkelens moest ervaren. Een compliment voor de organisatoren en vrijwilligers van deze dag die alles goed geregeld hadden, mooie prijzen, de catering goed verzorgd en het bijhouden van de standen verliep allemaal zonder problemen. Zo kon iedereen tevreden terug kijken op een gezellige kaartdag bij v.v. Lekkerkerk. (Anneke)

Nieuwjaarsconcert LEKKERKERK – Op zondag 6 januari werd in Amicitia een Nieuwjaarsconcert georganiseerd door Accordeonvereniging Accordeonata. Een mooie gelegenheid om te genieten van een middag muziek en zang en ook om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen.

Voor een uitverkochte zaal speelde Accordeonata bekende maar ook nieuwe nummers. La Storia, Otto e Mezzo, Princess Fantasy, Phantom of the Opera, Concerto d’Amore zijn enkele nummers die deze middag gespeeld werden. Als gastkoor trad het Popkoor “Topaz” uit Krimpen aan de Lek o.l.v. Celina Schrotz op. Het koor bestaat inmiddels 6 jaar en bracht diverse popnummers ten gehore waaronder: Winterwonderland,

Paradise by the Dashboardlight en Hotel California. Als afsluiting speelde Accordeonata en Topaz samen het nummer: Thank you for the Music van Abba. Ook het leerlingenorkest kwam aan bod, samen met een aantal muzikanten van Accordeonata hadden ze voor deze gelegenheid een leuk en spannend stuk ingestudeerd. Wilt u meer weten over Accordeonata kijk op www.accordeonatalekkerkerk.nl (Anneke)

Mooie cheque van KW school LEKKERKERK – Het afgelopen jaar werd er in juni een Fancy Fair gehouden op de KW school met daarbij een sponsorloop en de opbrengst daarvan was bestemd voor twee doelen. In de eerste plaats voor KIKA en een gedeelte van de opbrengst was bestemd voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein. Er werd heel hard gewerkt, hard gelopen en veel geld opgehaald maar liefst ruim 9000 euro waarvan 6000 euro bestemd is voor KIKA en van de resterende 3000 euro een nieuw speeltoestel gekocht kon worden. Het toestel is inmiddels geplaatst en dat was een uitstekende gelegenheid om het bedrag officieel te overhandi-

gen aan een vrijwilliger van KIKA. Zij naam graag de taak op zich om meteen officieel het speeltoestel te openen met het doorknippen van een lint. Dubbel feest dus en alle leerlingen waren er bij op dinsdag 8 januari en luisterden naar het verhaal van Marry Pijl, die vertelde waarvoor het bedrag dat ze opgehaald en waar alle kinderen en vrijwilligers hard voor gewerkt hadden aan besteed werd. (Anneke)

Ruiteravond LEKKERKERK - Zaterdag 19 januari 2013 wordt de jaarlijkse ‘Ruiteravond’ van rijvereniging ‘De Lekruiters’ weer gehouden. Dit jaar speelt de toneelgroep bestaande uit o.a. (oud) leden het stuk ‘“Moeder neemt de benen”. Een klucht in 3 bedrijven, geschreven door Ulla Kling. Als ‘moeder de vrouw’ vader, zoon en opa (die is weggelopen uit het bejaardentehuis) achterlaat en haar huisvrouwenbestaan inruilt voor een leven als ‘model’ voor de kledingboetiek die haar oude schoolvriendin in de stad heeft, heeft dit natuurlijk verstrekkende gevolgen voor het huishouden. Maar dat niet alleen: vader beseft dan ook dat zijn vrouw eigenlijk nog niet zo onaantrekkelijk is, maar hij is niet de enige die dit constateert! Inmiddels proberen zoon Stef en zijn liefje Gea uit de problemen en de buurt van de politie te blijven. Als dat maar goed

komt. Gegarandeerd lachen dus, met na afloop uiteraard nog de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig na te borrelen. En, in tegenstelling tot wat de naam van deze avond doet vermoeden: iedereen is van harte welkom, niet alleen ruiters!! De avond wordt gehouden in de grote zaal van Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten a € 8,50 zijn aan de deur verkrijgbaar of bij Jeanette Hoogstrate, Voorstraat 14, Lekkerkerk, telefoon 0180-661681.


Thorbeckelaan 5, 2805 CA Gouda Postbus 45, 2800 AA Gouda Tel: (0182) 54 57 00 E-mail: info@odmh.nl www.odmh.nl

Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet milieubeheer (Wm)

Onderwerp De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) maakt namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat zij voornemens zijn om een ontheffing te verlenen op grond van artikel 10.63 van de Wet Milieubeheer. Deze ontheffing heeft betrekking op het verzoek van de N.V. Nederlandse Gasunie en gaat over het op of in de bodem brengen van houtachtige materialen ter plaatse van de nieuw aan te leggen gasleiding. Het traject van de gasleiding loopt door de gemeenten Kaag en Braassem (Woubrugge), Rijnwoude (Koudekerk a.d. Rijn en Hazerswoude), Zuidplas (Moordrecht), Ouderkerk (Gouderak), Bergambacht (Berkenwoude), Nederlek (Lekkerkerk), Nieuw-Lekkerland, Graafstroom (Oud-Alblas, Bleskensgraaf en Wijngaarden). Inzage U kunt de ontwerpbeschikking en de overige relevante stukken inzien van 16 januari tot en met 27 februari 2013 - in de gemeentehuizen van Kaag en Braassem; Rijnwoude; Zuidplas; Ouderkerk; Bergambacht; Nederlek; Nieuw-Lekkerland; Graafstroom; - ten kantore van de Omgevingsdienst Midden-Holland te Gouda Zienswijzen Een ieder kan tot en met 27 februari 2013, schriftelijk en/of mondeling, een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij de Omgevingsdienst MiddenHolland, Postbus 45, 2800 AA Gouda, onder vermelding van 2012193623. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen en voor inlichtingen kunt u zich wenden tot de Omgevingsdienst Midden-Holland, telefoon (0182) 54 57 00. Deze kennisgeving staat ook onder Bekendmakingen op www.odmh.nl.

Maak uw volgende afspraak Met onze app

Vanaf nu kunt u binnen enkele klikken uw afspraak online maken. Download onze app in de App Store of Play Store!

iedere woensdag kinderknippen

€10,50

Lekkerkerk • Raadhuisplein 2a • Telefoon: 0180 66 12 07

www.maat-kappers.nl


Vier het Leven gaat in 2013 van start

Samen uit, Samen genieten in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel Vanaf januari 2013 is Stichting Vier het Leven ook actief in de gemeente Nederlek en Ouderkerk a/d IJssel. Onder het motto ‘samen uit, samen genieten’ organiseert Vier het Leven theater- en concertbezoek voor senioren die niet graag alleen op stap gaan. Met dit initiatief worden oudere inwoners van Nederlek en Ouderkerk a/d IJssel van harte uitgenodigd mee te genieten van diverse voorstellingen in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. Ouderen die niet meer zelfstandig uit kunnen- of durven gaan zijn van harte welkom bij Vier het Leven. Vier het leven bezorgt ouderen een zorgeloos en compleet avondje uit naar het theater of concert. Er ontstaan nieuwe ontmoetingen tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. Het is een belevenis die ouderen ook de mogelijk geeft om mee te blijven doen. Vier het Leven verspreidt binnenkort uitnodigingen onder ouderen in Nederlek en Ouderkerk a/d IJssel, voor bijzondere voorstellingen in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel en een aantal voorstellingen in Rotterdam. Vier het Leven verzorgt het vervoer, de beste plaatsen in het theater, de entreekaarten, de consumpties en bovendien een prettig gezelschap. Ook ouderen met een rollator of rolstoel zijn welkom en wordt aangepast vervoer verzorgd. De Gemeenten Nederlek, Ouderkerk a/d IJssel en Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek juichen het initiatief van Vier het

Leven zeer toe! In samenwerking met het Isala Theater is er een afwisselend programma-aanbod van toneel-, muziek- en dansvoorstellingen samengesteld. Ouderen maken hieruit hun keuze en melden zich aan bij Vier het Leven. De deelnemers betalen uitsluitend de kosten van de toegangskaart, de consumpties en een zeer kleine bijdrage voor het vervoer. Mensen die het programma willen aanvragen of kaarten willen reserveren, kunnen op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur bellen met telefoonnummer 0355245156. Het programma wordt dan per post toegestuurd. Het overzicht met de geselecteerde voorstellingen is ook te vinden op: www.4hetleven.nl. De begeleiding van de Vier het Leven ‘uitjes’ is in handen van vrijwilligers. Voor de gemeenten Nederlek en Ouderkerk a/d IJssel is de stichting op zoek naar vrijwilligers, die zich willen inzetten om ouderen een heerlijke avond uit te bezorgen. Aanmelden als Vier het Leven vrijwilliger kan via de Regio-coördinator; Peter Staal, tel. 06-58899173, Email: peter@4hetleven.nl of het centrale telefoonnummer 0355245156.

PLAYSTATION VERLOOT BIJ VONK DIERVOEDERS KRIMPEN A/D LEK – Als vaste klant van de dierenwinkel zal het u niet ontgaan zijn. Gedurende de maand december ontvingen de klanten een speciale klantenkaart waarmee ze mee konden doen met de verloting van een Playstation + 2 gratis spellen. Op maandagmiddag voor kerst is de Playstation uitgereikt aan de winnares: Mevrouw de Hon.

De gelukkige winnares van de klantenactie bij Vonk Diervoeders

Uitslag verloting De Prijswinnaar van de grote verloting van vuurwerkspecialist De Vuurpijl / Schoenmakerij de Vries uit Lekkerkerk tijdens de vuurwerk verkoopdagen is geworden Martijn Bulte uit Rotterdam. De laatste dagen van het oude jaar werd veel grond-knal & siervuurwerk verkocht en tijdens de jaarwisseling volop afgestoken. De jaarwisseling en het afsteken van het vuurwerk is ook in Lekkkerkerk goed verlopen. Het favoriete vuurwerk van Martijn Bulte waarvoor hij naar Lekkerkerk afreisde met zijn vader en broertje zijn de Chooet mega shock; een geweldige mortier met een prachtige knal en crackling erin. Geweldig spul daar in Lekkerkerk.

Uitreiking van de mini bike door Ellen de Vries aan Martijn Bulte

Rouwgroep kwadraad maatschappelijk werk Donderdag 14 februari 2012 om 14.30 start er een nieuwe rouwgroep “Verlies van partner” in Gouda op de Boelekade 1. Ook mensen uit de Krimpenerwaard zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Mensen die zich aanmelden voor een rouwgroep zijn gewone mensen met verdriet. Het is zeer ingrijpend om je partner te verliezen. Voor u als nabestaande staat het leven stil. Het leven wordt nooit meer hetzelfde. Gevoelens van wanhoop, verdriet, boosheid, angst en eenzaamheid komen veel voor. Met elkaar over deze gevoelens praten helpt de meeste mensen verder. U voelt zich niet meer de enige die deze

gevoelens heeft. Kunt en wilt u er met lotgenoten over praten en kunt u de verhalen van de andere deelnemers aan horen dan bent u van harte uitgenodigd om mee te doen met deze groep. Voor informatie kunt u bellen met Marian van Kooij of Anja Jansen via telefoonnummer 0900-9004000 van Kwadraad maatschappelijk werk. U kunt zich via dat nummer ook opgeven. U krijgt dan een intake gesprek.

VRIENDSCHAP ZOEKT BASSEN! BERKENWOUDE - Gemengde Zangvereniging Vriendschap, gevestigd in Berkenwoude, is dringend op zoek naar nieuwe bassen. Daarom is er nu een speciaal kennismakingsaanbod! In januari kunt u deelnemen aan een tweetal repetities, twee stemvormingsochtenden met Jenny Haisma en meezingen met ons concert op zondagmiddag 27 januari in de Gasthuiskapel van Museum Gouda. Aan wie daarna lid wil blijven geeft de zangverenigingen twee individuele zanglessen bij Jenny Haisma cadeau. Gemengde Zangvereniging Vriendschap probeert op een zo hoog mogelijk niveau klassieke muziek te zingen. Het koor heeft inmiddels een goede reputa-

tie in het uitvoeren van nieuwe en verrassende oude muziek in bijzondere programma’s en op bijzondere locaties. De jaarlijkse concerten bij kaarslicht in de dan feëriek versierde Dorpskerk van Berkenwoude zijn al jaren een begrip in de Krimpenerwaard. Om de balans in het koor te verstevigen en het repertoire verder uit te bouwen zijn nu dringend bassen nodig. Voor aanmelden of meer informatie, surf naar www.zangverenigingvriendschap.nl


www.vanmeurs.com

DIGITALE PRINTSERVICE o.a.: • visitekaartjes • geboortekaartjes • uitnodigingen • offertes • folders • rapporten • proefschriften

Hoogwaardig printwerk van fantastische kwaliteit. Superieur van kleur. Subliem afgewerkt. Uiterst snel geleverd. Bijzonder scherp geprijsd.

D R U K K E R I J VA N M E U R S Wolweverstraat 21 - Postbus 142 - 2980 AC Ridderkerk - T 0180 - 418 200 - F 0180 - 418 127 - info@vanmeurs.com - www.vanmeurs.com

1257  

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is op...

1257  

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is op...

Advertisement