Page 1

waarin opgenomen het gemeentenieuws van de gemeente Nederlek 27e jaargang  •  Nederlek Nieuws 1235  •  31 juli 2012

OP KAMP MET ZEEVERKENNERS VAN ADMIRAAL DE RUYTER KRIMPEN AAN DE LEK – Ieder jaar gaan de Zeeverkenners van de scouting met alle boten op kamp. De boten werden achter de sleper SKUA gehangen en gesleept naar hun eindbestemming: de Biesbosch.

Op kamp met de Zeeverkenners Dit jaar zijn alle kinderen ook over het water naar de plaats van bestemming gevaren, sommige op de sleepboot, een aantal op de platbodem en andere in een meevarende speedboot van één van de ouders. Eenmaal aangekomen op het eiland was het mooie weer een beetje over. In een uur tijd moesten alle tenten opgezet worden met het droge weer. Alleen de laatste slaaptent was niet op tijd opgezet. Helaas was dat niet de laatste keer dat de Zeeverkenners met regen te maken kregen…

China De kampweek had een centraal thema: China. Het hele kamp was uitgewerkt rondom de geschiedenis, de uitgangspunten, het heden en natuurlijk de Olympische spelen. Elke dag stond er een ander aspect van China centraal waar verschillende spellen en activiteiten omheen uitgewerkt waren. Tussen de regenbuien door hebben zijn buiten actieve spellen gedaan, terwijl binnen met name denkspellen en vooral creatieve bezigheden werden geNatuurlijk werd er ook gevaren

daan. Het was letterlijk voor ieder wat wils dit jaar. Varen Zodra de zon lekker doorbrak gingen de scouts het water op. Er werd dan met vier boten gezeild. Drie boten met kinderen en één bootje met leiding om alles goed in de gaten te houden en te helpen waar nodig. De zeilwedstrijd werd op de mooiste dag gehouden. Het was op dat moment heerlijk vertoeven in de zon op het water. Het was heerlijk zeilen in de Biesbosch! Helaas komt er aan elke week en aan elk kamp een einde. Op zaterdagochtend werden alle spullen ingepakt en alle tenten opgevouwen en weer naar de boten gebracht. Helaas kwam er net één laatste hoosbui langs toen de tenten werden opgevouwen. Die hangen nu lekker te drogen in het clubhuis, straks worden ze opgevouwen en is het zomerkamp 2012 van de Zeeverkenners Admiraal de Ruyter echt voorbij. Dan nu maar vast beginnen aan de voorbereidingen voor zomerkamp 2013! Alle kinderen, leiding, kookstaf en sleephulp worden bedankt voor een gezellig en leuk kamp! Wil je volgende keer mee op zomerkamp en ben je nog geen lid, kijk op de website www. scoutingadr.nl voor informatie en kom een keertje kijken.

Gordijnen gratis gemaakt wonen en slapen Wilhelminastraat 2a Lekkerkerk T  0180 - 661443 www.degrootwonenenslapen.nl

Reparatie APK en Onderhoud

van alle merken auto’s

Aircoservice

ADRES Kerkweg 52 2941 BM Lekkerkerk TEL. 0180-663829 / 661888 FAX 0180-664727 www. garagevanvliet.nl

Grote tuinplannen? Huur een minigraver bij ...

V

Huu

Terras tegelen?

Hog


COLOFON verschijnt: iedere dinsdag. Oplage: 7.500 sluitingsdatum kopij: donderdag voor 16.00 uur verspreiding: Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Berkenwoude (Heeft u) vragen/opmerkingen over de bezorging? (Heeft u) het Nederlek Nieuws niet ontvangen? Bel Drukkerij van Meurs: 0180 - 41 82 00

JEUGDKAMP KRIMPEN NAAR WAALRE

redactieadres voor Lekkerkerk: Anneke Meinema tel. 0180-664437 tel. 06-10256560 e-mail: haproos@hetnet.nl

mm prijs: los € 0,36 contracten op aanvraag ‘Nederlekkertjes’ uitsluitend schriftelijk zenden naar het adres van uitgever. (indien te TE KOOP AANGEBODEN met € 5,00)

Jeugdkamp Krimpen in het teken van de Sterren. De meeste voorbereidingen voor de kampweek zijn inmiddels gedaan en dus is de organisatie er helemaal klaar voor: op zaterdag 11 augustus vertrekken 86(!) kinderen vanuit Krimpen aan de Lek naar Waalre in Brabant! “Nog nooit eerder vertrok-

ken we met zoveel kinderen voor een kampweek,” vertelt Bernard de Jong, onderdeel van leidinggroep van Jeugdkamp Krimpen. Samen met de leiding hopen de kinderen er weer een geweldige week van te maken. “Aangezien we deze zomer al een hoop regen hebben gezien, hopen we op mooi, zonnig en vooral droog weer. Het liefst met elke dag een heldere hemel, zodat het thema voor 2012 extra goed tot zijn recht komt: Sterren!”

ROWENTA RC-10-2 Raclette + grill + crepes Nieuw in de doos. 8 persoons. Prijs € 35,--. Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213 TE KOOP AANGEBODEN Massief grenen TV-computermeubel Maten 102 x 62 x 130 cm. Prijs slechts € 125,--. Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk Telefoon 0621513213 Te KOOP AANGEBODEN z.g.a. NIEUW. Complete babykamer SCHARDT 2-deurskast 96x56x179cm Commode + wandbord 112x56x93cm. Bedje in hoogte verstelbaar met matras 60 x 120 cm. Prijs slechts € 250,--.

Bernard: “Voor nu wensen we iedereen nog fijne vakantiedagen en we hopen al onze deelnemers natuurlijk zaterdagmiddag 11 augustus te mogen ontmoeten bij de bus in Krim- Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk pen aan de Lek en even Telefoon 0621513213 later bij het kampgebouw in Waalre. Tot dan!”

KERKVOOGDIJWINKEL

P.V. “DE POSTDUIF” Dit weekend zijn er weer twee vluchten geweest vanuit Peronne voor de jonge en oude duiven. Zowel de jonge als de oude duiven zijn om 07.30 uur gelost en de eerste duiven waren rond 10.00 uur thuis. De duiven hebben een snelheid behaald van ongeveer 96 km per uur met een westenwind.Bij de jonge duiven werd er gestreden om de ‘Eetcafe plus Breekade’ prijs en bij de oude duiven om de ‘van Dam BV Hef-

truck-mobiele kranen’ prijs. G. Luyten heeft beide vluchten gewonnen. Uitslag jonge duiven G. Luyten: 1-3, 6, 8, 11-13, 20 J.K. Ouwerkerk: 4, 5, 7, 15, 17 J.A. Hoogenboezem: 9, 10, 14, 16, 18 C. Molenaar: 19, 29, 30 J. Ouwerkerk: 23 H. Spiering: 25-27 D. Goudriaan: 28, 41 A.C. Molenaar: 47 B. Jansen: 72 Comb. Bravenboer: 89 T.A. van Halewijn: 92.

Uitslag oude duiven G. Luyten: 1-4, 6, 12-14, 16 D. Goudriaan: 5, 15 H. Spiering: 7-11. Op 16 juli 2012 is er nog een overnacht vlucht vervlogen vanuit Mont de Marsan. Deze is gewonnen door Comb. Bravenboer. Comb. Bravenboer: 1, 2, 5 H.J. Buitelaar: 3, 6, 7 B. Jansen: 4, 9, 10 G. Bravenboer: 8.

tekst en tekeningen: André Liedorp

Willem & Wesley

Wegens plaatsgebrek is de uitgever niet altijd in staat alle ingeleverde berichten in Nederlek Nieuws op te nemen. Derhalve behoudt de uitgever zich het recht voor om ingezonden kopij niet of later te plaatsen. Tevens worden anoniem ingezonden stukken niet geplaatst.

TE KOOP AANGEBODEN Elektrische open haard Uitschuifbare afvoerpijp Prijs: € 150,--.

KRIMPEN AAN DE LEK – Heb jij je tas al gepakt? Dan ben je iets te vroeg, want het duurt nog een klei- Kerkvoogdijwinkel Lekkerkerk ne twee weken voordat Jeugdkamp Krimpen met de Telefoon 0621513213 bus richting Waalre vertrekt! Maar misschien zou je het liefst morgen al op kamp gaan... TE KOOP AANGEBODEN

redactieadres voor Krimpen aan de Lek: René Landman Kakebeen 51 Email: nederleknieuws@gmail.com

uitgever, advertentieopgaven, administratie, en kopij sturen naar: Drukkerij Van Meurs B.V., postbus 142, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-418 200 fax 0180-418 127 e-mail: info@vanmeurs.com of bij één van de correspondenten

TE HUUR Motorfiets stalling in het centrum van Lekkerkerk. 0624748061.

© Studio Liedorp


OMA’S NAAR NIJMEEGSE VIERDAAGSE LEKKERKERK – Jans Ooms en Gerda Thoutenhoofd deden dit jaar voor de tweede keer mee met de Nijmeegse Vierdaagse en wisten deze opnieuw uit te lopen.

VIER DE ZOMER IN DE WITTE BRUG! Barbecue en poolparty in augustus

LEKKERKERK - Kom in de maand augustus elke zaterdag genieten van een gezellige poolparty met barbecue. Vanaf 19.00 tot 22.00 uur bent u welkom van harte welkom om te eten, drinken, dansen en zwemmen. De party heeft alleen doorgang bij droog, zonnig weer en bij voldoende deelname. De kosten bedragen € 39,50 en kinderen van 4 t/m 11 jaar krijgen 50% korting.

Jans en Gerda wandelden altijd al graag en regelmatig en dan meestal zo’n 10 km maar om aan een Vierdaagse mee te doen komt wel iets meer voor kijken. Vandaar dat ze in maart al begonnen zijn met de eerste trainingen, van de site van de Vierdaagse hadden ze een trainingsschema gehaald en daarmee gingen ze aan de slag. Zo kenden ze inmiddels alle paadjes in de Krimpenerwaard en daarom was het ook wel leuk om eens ergens anders te lopen en gingen ze al laatste training naar het havengebied van Rotterdam, een afstand van 35 kilometer inclusief twee tunnels. Daarna werd er op weg gegaan naar Nijmegen, vorig jaar vonden ze het een overweldigende ervaring zodat ze het nog een keer mee wilden maken dit jaar. En het was opnieuw een mooie happening, wel wat buien maar niet extreem nat of warm. De trainingen hadden vruchten afgeworpen want zonder blaren en blessures kwamen ze op de eindstreep aan. De laatste zeven kilometer werden ze gedragen door het publiek en van alle kanten toegejuicht. Voor Jans en Gerda was dat heel

Collecte door natuurmonumenten

WAAROM COLLECTEREN? Natuurmonumenten ontvangt voor het beheer en herstel van de natuurgebieden subsidies, sponsorgelden en bijdragen van leden. Giften zoals tijdens de collecte maken het mogelijk onze natuurgebieden extra te verrijken met nieuwe fiets- en wandelpaden, kanoroutes, uitkijkpunten en informatiepanelen.

Maandag 20 augustus vanaf 13.30 uur weer open.

Reformhuis Tilia

Depot Stomerij Uniek Lange Stoep 21 Lekkerkerk Tel. 0180-669047

leuk dat ze door hun kleinkinderen met “hup Oma” werden aangemoedigd. De kleinkinderen hadden ook een spandoek voor de oma’s gemaakt, alleen de kilometers klopten niet helemaal, Jans en Gerda liepen 4x30 km. Een mooie prestatie en natuurlijk na afloop voor hen ook de welbekende gladiolen die in een adem genoemd worden met de Vierdaagse van Nijmegen en de kroon op hun eerste Vierdaagsekruis. (Anneke)

LEKKERKERK – Wilma de Jong deed dit jaar mee met de 96e Vierdaagse van Nijmegen, het grootste sportevenement ter wereld en het was een unieke ervaring volgens Wilma.

‘GEEF VOOR DE NATUUR’:

Natuurmonumenten is een vereniging van meer dan 730.000 leden, met een gezamenlijk doel: zorgen voor natuur in Nederland. Daarom verwerven en beheren we natuurgebieden. Dat zijn er inmiddels 365 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houden we Nederland open en groen, en kunnen we blijven genieten van de natuur.

van ma. 30 juli t/m za. 18 augustus

VIERDAAGSEKRUIS VOOR WILMA DE JONG

Reserveren gewenst en u kunt tot elke vrijdagmiddag voor 15.00 uur aanmelden bij Fletcher Hotel-Restaurant De Witte Brug aan de Kerkweg te Lekkerkerk 0180-663344 voor meer informatie.

Natuurmonumenten organiseert dit jaar van 27 augustus tot en met 1 september een collecte in de provincies Gelderland, NoordBrabant, Utrecht en Zuid-Holland. Ook in Lekkerkerk zal gecollecteerd worden. Ruim 3.400 collectanten vragen steun voor de natuur in Nederland.

Wij zijn gesloten

Als voorbereiding had zij zich aangesloten bij een wandelvereniging en met een groep leden heeft zij ook deze vierdaagse samen gelopen. Geen minuut spijt dat ze meegedaan heeft al liep ze wel regelmatig met zere voeten door blaren maar ondanks dat heeft ze niet opgegeven en de 4x 40 km met goed gevolg voltooid. Wilma liep deze Vierdaagse ook met een missie namelijk om geld op de halen voor de Stichting ALS, zoals u al eerder heeft kunnen lezen in het Nederlek Nieuws. Soms waren er moeilijke momenten, de donderdag toen het zo re-

gende dat Wilma wel eens dacht, vind ik dit nu eigenlijk nog wel leuk om te doen maar dat was een moment opname. De laatste dag was onvergetelijk voor haar, iedere kilometer die je dichter bij je einddoel brengt en zeker de ontmoeting met de vriend waarvoor ze liep, die bij het plaatsje Beers stond langs de route, was ontroerend. De aankomst, aanmoedigingen van het publiek en natuurlijk de gladiolen en het Vierdaagsekruis als afsluiting van deze prachtige ervaring voor Wilma. Het resultaat mag er ook zijn, ze heeft maar liefst in totaal 4610 euro opgehaald voor de Stichting ALS en daarvoor wil zij al haar sponsoren via deze weg hartelijk voor bedanken. En natuurlijk ook de mensen die haar tijdens de Vierdaagse gesteund hebben met mailtjes, telefoontjes en op facebook. De Stichting ALS heeft ook het hoogste bedrag aan sponsorgeld binnengehaald bij deze Vierdaagse namelijk 41.113 euro in totaal. Meer informatie over deze stichting http://www.stichtingals.nl/ (Anneke)


gemeentenieuws

Spreekuur volgens afspraak Gesprekken met burgemeester Van der Kluit-de Groot, wethouder Roelse en wethouder Van de Haterd. Afspraken kunt u maken na overleg met het bestuurssecretariaat via telefoonnummer 0180-667709. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl. De agenda en stukken voor de RTG- en raadsvergaderingen vindt u wekelijks op www.nederlek.nl bij Bestuur & Organisatie - Gemeenteraad - Vergaderkalender - en stukken.

Inzameldagen plasticafval juli en augustus Zet uw plastic alstublieft voor 7.30 uur op de aanbiedplaats. Cyclus start namelijk om 7.30 uur met de inzameling. Sommige inwoners zijn wellicht gewend dat de vuilniswagen elke week op een vast tijdstip langskomt. De tijdstippen kunnen echter veranderen als het voertuig een andere route rijdt, vanwege wegwerkzaamheden en omleidingen, er minder afval is en de inzameling dus sneller gaat of omdat er meer vuilniswagens worden ingepland voor de inzameling. Nederlek bedankt! In juni hebben de inwoners van Nederlek met elkaar 13.540 kilo plastic afval gescheiden aangeboden. Wat een prestatie! Als u zo doorgaat, komt de gemeente op ruim 20 kilo per huishouden uit, 5 kilo meer dan de landelijke doelstelling van 15,1 kilo per huishouden per jaar Zet hem op en bedankt voor uw medewerking! Plasticinzameling juli en augustus 27 juli 10 augustus 24 augustus

Gemeente

Nederlek

Projectbesluit (artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening) Burgemeester en wethouders van Nederlek maken bekend dat zij op grond van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening een projectbesluit hebben vastgesteld en een reguliere bouwvergunning hebben verleend voor het plaatsen van een ponton op het perceel Molendijk 11b te Krimpen aan de Lek. Het projectbesluit, de bouwvergunning en de overige bijbehorende stukken liggen voor eenieder ter inzage vanaf 31 juli 2012 tot en met 11 september 2012 bij de publieksbalie van de afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk. Het projectbesluit is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Nederlek www.nederlek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl Beroep Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden, die ten aanzien van de ontwerpbesluiten (tijdig) zienswijzen hebben ingediend, en belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot de ontwerpbesluiten geen of niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, tegen het projectbesluit in combinatie met de reguliere bouwvergunning beroep instellen. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep dient te worden gericht aan de rechtbank te ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Indiening van een bezwaarschrift betekent niet dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien gelet op uw belangen onverwijlde spoed is vereist bestaat de mogelijkheid om na indiening van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage. Inwerkingtreding Het projectbesluit en de bouwvergunning treden, overeenkomstig artikel 3.8, vijfde lid van de Wet ruimtelijke ordening, in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. De bouwvergunning is pas onherroepelijk als er na afloop van deze termijn geen beroep is ingesteld. Lekkerkerk, 30 juli 2012 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek

Omgevingsvergunningen Tijdelijke ontheffing parkeerverbod Reinier Bloklaan Op 11 augustus 2012 van 16.00 tot 0.00 uur geldt een tijdelijke ontheffing van het parkeerverbod aan de Reinier Bloklaan. De ontheffing geldt voor de westzijde van de weg en wel het gedeelte tussen de Nicolaas Beetstraat en het en de kruising van de weg met Schuwacht. De ontheffing geldt alleen voor de ontheffinghouder, bewoners van Schuwacht 24a.

Hieronder staan de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn ingediend. Bezwaar of beroep maken is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Voor procedure zie kader. Aangevraagde omgevingsvergunning: Ontvangen op: 18-07-2012 Krimpenerhout/Loetbos te Krimpen aan de Lek/ Lekkerkerk vervangen van bruggen

Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 31 juli 2012


gemeentenieuws 20-07-2012 Lekkerkerk, 2941 EK, Schuwacht 212 het oprichten van een carport/berging 20-07-2012 Krimpen aan de Lek, 2931 RC, Harpoen 5 plaatsen van een dakkapel 24-07-2012 Krimpen aan de Lek, 2931 LB, nabij Breekade 24 het plaatsen van een hobbykas Openstaand voor bezwaar: (reguliere procedure)

Gemeente

Nederlek

Verleende omgevingsvergunning: Verzonden op: 20-07-2012 Lekkerkerk, 2941 BC, Julianastraat 34 uitbreiden aan de achterzijde van de woning 19-07-2012 Lekkerkerk, 2941 BD, Julianastraat 68 en 70 plaatsen van een dakkapel 20-07-2012 Krimpen aan de Lek, 2931 SJ, Noord 137-139 het veranderen van twee bedrijfsunits

Voor ter inzage liggende stukken geldt: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu-, en verkeerszaken kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis inzien. U kunt zich daarvoor melden bij de algemene receptie. De publicaties van de vergunningen zijn tevens op de website te raadplegen, zie www.nederlek.nl ➨ over Nederlek ➨ bekendmakingen. •

Voor informatie over het aanvragen van een omgevingsvergunning: Aanvragen voor een omgevingsvergunning worden behandeld op de afdeling VROM. Als u hierover vragen heeft kunt u uiteraard telefonisch contact opnemen met de mensen van deze afdeling. Meestal is dat voldoende om uw vragen te beantwoorden. Soms kan het echter gewenst zijn een persoonlijk gesprek te voeren. Ook dit is mogelijk. U dient daarvoor wel vooraf telefonisch een afspraak te maken. De afdeling VROM is bereikbaar via telefoonnummer 0180-667786 of 0180-667785.

Voor informatie met betrekking tot bestemmingsplannen: Voor informatie over bestaande bestemmingsplannen dient u ook vooraf telefonisch een afspraak te maken. U kunt deze afspraak maken via telefoonnummer 0180-667786 of 0180-667785.

Zienswijzen Iedereen kan bij een afwijkingsbevoegdheid (de bevoegdheid om af te wijken van het bestemmingsplan) tijdens de termijn van inzage zijn/ haar zienswijze schriftelijk (of mondeling) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. De zienswijze dient uw naam, adres en motivering te bevatten. Bezwaarmogelijkheden Tegen genomen besluiten (verleende vergunningen e.d.) kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager (zie datum bij besluit) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en een volmacht indien een ander namens belanghebbende het bezwaarschrift indient. Voor nieuwsberichten, bestuurlijke informatie, formulieren, productinformatie enzovoort, kunt u altijd terecht op onze website www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 31 juli 2012

THUIS EN TOCH VAKANTIE LEKKERKERK – Soms hoef je niet zover te gaan om toch een vakantiegevoel te krijgen en toch niet op vakantie te zijn, dat was tenminste mijn ervaring donderdag 26 juli toen ik ging wandelen op Kinderdijk. Het prachtige zomerweer van de afgelopen week werkte daar ook wel goed aan mee en het was er dan ook gezellig druk. De molens van Kinderdijk, sinds 1997 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en het gebied is tevens een beschermd dorpsgezicht. De molenrijen zijn te voet of per fiets goed te bezichtigen. Eén van de molens, vrij dicht bij het bebouwde gedeelte van Kinderdijk, is een bezoekersmolen waar je binnen een kijkje kan nemen of je kan langs de

molens gaan varen met de rondvaartboot. Het was een prachtig zonnige dag met een strakblauwe lucht en het weer nodigde ook uit om daar te wandelen, op een van de vele bankjes te kijken naar het uitzicht en je waant je in het buitenland met al de verschillende talen die je om je heen hoort spreken. Of zittend op een terrasje, een koel drankje met uitzicht op de Molens. Soms hoef je niet ver te gaan om je even helemaal uit en op vakantie te voelen. (Anneke)

VOETVEER AMMERSTOL-GROOT AMMERS GOED BEREIKBAAR Ondanks de dijkverzwaringsactiviteiten is ons voetveer voor voetgangers en fietsers goed bereikbaar. Wij varen 5 augustus en verder volgens ons schema op www.voetveerammerstol.nl. Ook 2e hands boeken te koop.


TE Huur

Krimpen Krimpen aan aan de denLek IJssel Jacob Stormsweg Catsstraat 6 16

Bedrijfshal bestaande uit circa 100m² bedrijfsruimte op de beKeurig 3 kamer met gane grond en appartement circa 75m² op de balkon en een berging. verdieping gelegen op bedrijvenEigen opDiverse het terreinparkeerplaats ‘Stormpolder’. binnenterrein. Goede ligging in voorzieningen zoals entreehal een gezellige woonwijk nabij vele met toilet, keuken met pantry, voorzieningen zoals winkels, verwarming middels een heater het medisch centrum en hetoveren electrisch bedienbare openbaar headdeurvervoer. met glassecties.

Huurprijs: € 995,00 p/m, HuurprIJS € 660,00 pEr mAANd, ExCLuSIEf SErvICEKoSTEN

Contante inkoop Oud goud

zilver en horloges Bij besteding ontvangt u

20% extra.

Burg. Roosstraat 22 Lekkerkerk Tel. (0180) 66 14 90 info@rikkoert.nl www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres sinds 1876

HEEFT U NOG SCHILDERWERK

(binnen/buiten) of heeft u glas nodig?

BELANGSTELLING? 0180 55 44 01 • www.kortland.com

John Witgoed Reparatie & Verkoop Huishoudelijke Apparaten Reparatie en verkoop voor alle merken: • Wasautomaten • Afwasautomaten • Droogautomaten • Koelkasten • Diepvriezers • Magnetrons • Afzuigers

DE VRIES & ZANTMAN ADVOCATEN

Mr. R. ZANTMAN Mr. A.M.H. BALJEU-VISSER RAADHUISPLEIN 125 2922 AL KRIMPEN A/D IJSSEL TELEFOON: 0180-516911 FAX: 0180-516910 WWW.ADVOCATENINFO.NL

Burg. v/d Willigenstraat 1 2941 ES Lekkerkerk E-mail: info@johnwitgoed.nl

Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen: Onderhoud - Keukens - Badkamers Timmerwerk - Dakkapel - Renovatie

Roy van Leerdam

Onder de Waal 73 2931 AR Krimpen aan de Lek Tel. 0180 - 84 62 11, Mob. 06 - 51039024 r.vanleerdam@klussenier.nl, www.klussenier.nl

Deze week op Vrolek TV: - Restauratie grafmonumenten Krimpen aan de Lek.

Tel.: 0180 - 661142 www.johnwitgoed.nl * Voor afspraken maandag t/m vrijdag: 09.00 - 11.00 uur 15.00 - 17.00 uur 19.00 - 20.00 uur * Ook verkoop van onderdelen.

Bel dan Stefko 06-54758350

- Boottocht De Zonnebloem. Altijd een gevarieerd aanbod van 2e-hands auto’s op voorraad Een greep uit onze voorraad: • BMW 2.2 Z4 Roadster • Fiat Doblo 1.2 Sx • Kia Picanto 1.1 LXE • Peugeot 307 2.0 Nav 5drs • Mitsubishi Space star • Nissan X-Trail 2.2 dci Van • Renault Megane 1.4 16v 5drs

05, Zilver met Airco, Lmv 15.750,02, Rood met Airco, Lmv 2750,04, Zilver met Stb 3695,04, Grijs met Navi, Ecc, Lmv 4650.03, Groen met Stb 2850.05, Grijs/Brons Airco, ex btw 5950,99, Zilver met Airco, Lmv 1850,-

Kom gerust eens langs om onze voorraad te bekijken of voor een proefrit. Openingstijden: ma t/m vr van 8.30 tot 17.30, zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Randweg 6 2941 CG 0180 - 66 38 50 Lekkerkerkinfo@baksautomobielen.nl

Uitzendtijden: woensdag 1 tot en met zaterdag 4 augustus, telkens vanaf 10.00 uur, 15.00 uur en 19.00 uur. Alle door Vrolek TV uitgezonden items zijn ook te bekijken via internet. Ze worden namelijk direct op YouTube geplaatst. Het adres is: www.youtube.com/ rtvvrolek. Zie ook www.vrolek.nl.

BELANGRIJKE MEDEDELING AANLEVEREN KOPIJ KRIMPEN AAN DE LEK

Voor de uitgave van dinsdag 7 en 14 augustus a.s. kunt u de redactie direct mailen naar Drukkerij van Meurs, e-mailadres info@vanmeurs.com Sluitingsdatum kopij altijd op donderdag voor 16.00 uur!


Aflevering 24, juli 2012 Kogelpotaardewerk Eeuwenlang was de kogelpot de standaardkookpot van de Middeleeuwse Nederlander. Het is een pot die typisch is voor de kuststrook van Noordwest-Europa en die vanaf 725 na Christus in de Karolingische tijd ontstaat. In Friesland werden de eerste gemaakt. In het begin zijn het de boeren die zelf vormen en bakken, maar geleidelijk ontstaan pottenbakkerscentra. Men gebruikte geen draaischijf en versiering komt bijna niet voor. Tussen 1000 en 1200 neemt de populariteit toe en zien we de potten in een gebied tussen Luxemburg en de Duitse rivier de Elbe. Met een bolle potbodem in een haardkuiltje blijft de pot tijdens het koken in een open vuurtje goed staan. De hier afgebeelde kogelpot is niet compleet en is met heel veel moeite door Cor Zondervan ten dele in elkaar gelijmd. Hij is gevonden op een bewoningsplek in een weiland waar de nieuwe N210 is aangelegd. Het zeer dunne aardewerk is erg brokkelig en bestond uit meer dan 100 scherven. Helaas is er maar één randscherf. Mogelijk is de kookpot

door een lokale boer(in) gemaakt en is het tot nu toe de oudst bekende pot uit de gemeente Nederlek. De datering is omstreeks 1050. De WAN is een samenwerkingsverband van leden uit de twee historische verenigingen van Nederlek. Heeft u ook iets gevonden en wilt u er meer van weten? Bel ons contactpersoon, tel: 663195.

DE LEKKERKERKSE WEEKMARKT van 8.30-15.00 uur

Tijgerbruin € 1,00 Rustiek pompoen € 1,75 Italiaanse bollen wit en bruin 8 voor € 3,00 Ham/kaasbroodjes 5 voor € 4,50 Roomboter fondant pencees 10 voor € 5,50

Kogelpot, gevonden langs de N210

P. Visser & Zn. v.o.f.

Aardappelen, Groente en Fruithandel Nieuwe oogst Frieslander aardappelen

5 kilo

2,95

Nieuwe oogst Holl. montana sperziebonen

kilo ½ kilo

2,25 1,25

2 bossen

1,95

Holl. opal pruimen

kilo v.a.

2,50

Big top nectarines

10 stuks

2,95

kilo

2,95

kilo ½ kilo

4,95 2,95

10 stuks

2,50

Boskroten Tekening van de kogelpot

Rode bessen Blauwe bosbessen Mineola’s

GEBR. RAVENSBERGEN B.V. STUNT Zonnebloemen, fresia’s, rozen, per bos chrysanten en gladiolen 3 bossen

2,50 6,00

I..v.m. de vakantie staan wij deze week alleen in Lekkerkerk

Prijswijzigingen en druk(zet)fouten voorbehouden


Mededeling Nog één week vakantie en dan zijn we er weer. Dinsdag zeven augustus staat het team van Slagerij Sterrenburg weer voor u klaar.

Uw Meesterlijke Slager & Worstmaker sinds 1948 Winkelcentrum ‘t Carillon - Krimpen a/d Lek - tel: 0180-51 21 32

1235  
1235  

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is op...

Advertisement