Page 1

waarin opgenomen het gemeentenieuws van de gemeente Nederlek

24e jaargang • Nederlek Nieuws 1079 • 23 juni 2009

KIKADAG IN KRIMPEN KRIMPEN AAN DE LEK – Zaterdag 27 juni staat het dorp aan de Lek in teken van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Met een sponsorloop en de Zomerbraderie van de Winkeliersvereniging hopen de organisatoren veel geld binnen te halen voor het goede doel.

Organisatie Het geheel wordt georganiseerd door initiatiefnemer Run 4 Fun, Stichting KRAK, Koguryo en de Scouting. Daarnaast wordt dit mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers en bedrijven. De lopers kunnen veilig het parcours afwerken dankzij de aanwezige verkeersregelaars en het MotorBegeleidingsTeam. Voor de minder actieve mens is er ook voldoende te doen in Krimpen aan de Lek. Behalve dat men langs het parcours de lopers kan aanmoedigen kunnen zij op het Thialf terrein bij de verschillende kraampjes terecht. De kinderen kunnen ook hun lol op met onder andere een Survivalbaan en springkussen. Op het winkelcentrum vindt deze dag ook de Zomerbraderie plaats die eveneens in teken staat van KiKa. Hoe meer geld er deze dag wordt opgehaald, des te beter worden de medicijnen en kinderen. Meer informatie over het goede doel kunt u vinden op www.kika.nl. PTV

Om kwart voor tien in de ochtend landen skydivers met de KiKavlag op het Thialfterrein. Dit zal de start zijn van een dag vol activiteiten. Eerst zullen de kinderen van basisscholen uit de regio rondes lopen op de IJsbaan. De kinderen hebben voor de sponsorloop geld op gehaald bij familie, vrienden en buurtgenoten voor hun zieke leeftijdsgenootjes. In de middag start de grote wedstrijd waar de deelnemers vijf of tien kilometer door het dorp zullen lopen. Voor de prestatieloop van 5 km. is het mogelijk om de route verkleed af te leggen, waardoor het onderdeel veranderd in een funloop. De wedstrijd heeft de naam ‘Run 4 Life’ (Loop voor Leven) gekregen. Voor de snelste lopers zijn er leuke prijzen te winnen. Om 11.00 uur begint de or-

ganisatie met het sluiten van een aantal straten in het dorp (uitgezonderd de Hoofdstraat, die gaat dicht om 11.30 uur) voor het evenement.

REPARATIE APK EN ONDERHOUD

VAN ALLE MERKEN AUTO’S

AIRCOSERVICE

ADRES Kerkweg 52 2941 BM Lekkerkerk TEL. 0180-663829 / 661888 FAX 0180-664727 www. garagevanvliet.nl

LEKKERKERK

Voor al uw electrawerk Tel.: 0180 - 66 30 11 Mail: info@boele-rietveld.nl


DE AGENDA Wilt u de activiteiten van uw vereniging, organisatie, bedrijf of instelling in deze agenda zien staan? Stuur de gegevens naar Pieter Veerman, Neptunushof 28, 2931 XS Krimpen aan de Lek of per e-mail, pieterveerman@yahoo.com, uiterlijk donderdag 12.00 uur voorafgaand aan de week waarin u de gegevens geplaatst wilt hebben. VRIJDAG 26 JUNI Lekkerkerk, Manege De Lekruiters, 17.00 uur: Bonfirewedstrijd Lekkerkerk, Korte Achterweg, 20.00 uur: Zomeravondconcert m.m.v. Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust, Muziekvereniging Lekkerkerk en Accordeonvereniging Accordeonata. Bij slecht weer gaat het niet door. ZATERDAG 27 JUNI Krimpen aan de Lek, ’t Carillon, 09.00 - 16.00 uur: Zomerbraderie. Krimpen aan de Lek, Thialf, 09.30: Sponsorloop 2009, Run 4 Life. ZONDAG 28 JUNI Lekkerkerk, Terrein JBV Nederlek (v.v. Lekkerkerk), 10.30 uur: Het Lek toernooi met 36 equipes uit de wijde omgeving.   MAANDAG 29 JUNI Krimpen aan de Lek, Ontmoetingskerk, 20.00 uur: Zomeravondconcert van Symfonisch Blaasorkest Crescendo.  

DE AGENDA ZATERDAG 4 JULI Krimpen aan de Lek, ’t Carillon, 10.00 - 10.30 uur: Concert Leerlingenorkest Crescendo. VRIJDAG 10 JULI Lekkerkerk, Manege De Lekruiters, 18.00 uur: Dressurwedstrijd B t/m M2 ponies & paarden.   ZATERDAG 11 JULI Lekkerkerk, Opperduit: Ophalen van oud papier door Buurtvereniging ‘De Gulden Vrijheid’. WOENSDAG 15 JULI Lekkerkerk, Manege De Lekruiters, 16.00 uur: Bonfirewedstrijd.   ZATERDAG 8 AUGUSTUS Lekkerkerk, Opperduit: Ophalen van oud papier door Buurtvereniging ‘De Gulden Vrijheid’. DINSDAG 8 SEPTEMBER Lekkerkerk, De Boomgaard, 19.30 uur: Bijeenkomst Eerste Nederlekse Postzegel Vereniging. ZATERDAG 12 SEPTEMBER Lekkerkerk, Opperduit: Ophalen van oud papier door Buurtvereniging ‘De Gulden Vrijheid’.


DIJKROCK TWEE VEERHUYS LEKKERKERK LEKKERKERK - Voor de tweede keer werd op de Voorstraat voor café ‘t Veerhuys “Dijkrock”georganiseerd, een muziekgebeuren waarbij de band en artiest optraden in een voor dit doel geschikt gemaakte trailer. Vorig jaar was het één van Nederlands bekendste rockers die een optreden verzorgde te weten Peter Koelewijn. Het weer zat niet mee toen, integendeel, het goot regelmatig van de hemel maar desondanks was het een gezellige avond. Dit jaar troffen ze het beter, het was prachtig weer en dat werkt meteen al sfeerverhogend. Het feest kwam wat langzaam op gang maar tegen de tijd dat George Baker optrad was het al aardig vol op de dijk. Niet een echte rocker maar wel bekende nummers zoals Little Green bag en Una paloma blanca die door het enthousiaste publiek voluit meegezongen werden. Voor en na dit optreden was de band “Candy Zachter” eigenlijk de sfeermaker en speelden zij een hoofdrol in dit Dijkrock gebeuren. Deze band brengt een breed scala aan Pop-rock-funky disconummers en dat viel zeker in goede aarde bij het publiek op deze avond. Zeker de zang van de leadzangeres Marlous van der Linden werd zeer gewaardeerd door de Dijkrockers. Een hamburgertentje erbij, een drankje, mooi weer en veel publiek zorgde voor een geslaagde tweede Dijkrock georganiseerd door café ’t Veerhuys. (Anneke)

NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN ...

OPRUIMING! Méér dan 50 merken kwaliteitsschoenen voor dames, heren en kinderen nu stukken voordeliger

1.-

DAMESSCHOENEN:

SALE ... of 2 paar e

KIDS SHOES SANDALS

NU ALLES:

EURO

1/2 prijs!

ZOMERAVONDCONCERT LEKKERKERK – Vrijdag 26 juni is er om 20.00 uur het Zomeravondconcert aan Korte Achterweg tussen Burg. Roosstraat en Langestoep. Bij dit concert werken het Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust, Muziekvereniging Lekkerkerk en Accordeonvereniging Accordeonata samen. Er zijn voldoende zitplaatsen Bovendien is Amicitia geopend voor een drankje. Bij slecht weer gaat het concert niet door.


COLOFON verschijnt: iedere dinsdag. Oplage: 7.500 sluitingsdatum kopij: donderdag voor 16.00 uur verspreiding: Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk, Berkenwoude (Heeft u) vragen/opmerkingen over de bezorging? (Heeft u) het Nederlek Nieuws niet ontvangen? Bel Drukkerij van Meurs: 0180 - 41 82 00

MARINUS EN COBIE RIPMEESTER 50 JAAR GETROUWD KRIMPEN AAN DE LEK – Op 10 juni 1959 gaven Marinus Ripmeester en Jacoba Hendrica Maas elkaar het ‘ja-woord’ in Rotterdam. Inmiddels is het echtpaar een halve eeuw getrouwd en wonen ze plezierig in het dorp aan de Lek. Het huis van echtpaar Ripmeester was versierd met spandoek en slingers.

Samen De heer en mevrouw Ripmeester kenden in hun huwelijk ups & downs. “Het is belangrijk dat je elkaar in waarde laat,” vertelt mevrouw Ripmeester. “We hebben te maken gehad met ziekte, beiden hebben we een hartinfarct gehad. Uiteindelijk word je door dieptepunten wel sterker. We tekenen graag weer voor twintig jaar bij.” Marinus en Coby doen praktisch alles samen. Marinus: “Ik kreeg voor mijn verjaardag een rondvlucht boven Rotterdam, dan maken we daar gelijk twee van. Vroeger gingen we graag samen naar ‘de Blokhut’ om te klaverjassen of voor een dansavond, helaas bestaat dat niet meer. Ook hebben we in het verleden een aantal jaren motor gereden, dan maakten we tourtochten met motorclubs. Verder houden we allebei van honden. We hebben eigenlijk altijd grote honden gehad en nu hebben we twee kleintjes.” Toch doet het echtpaar ook wel dingen los van elkaar. Als Marinus aan het knutselen is met hout of modelbouwsels leest Coby graag een boek of computert ze. Daarnaast is de heer Ripmeester bij de SWSN actief als coördinator van de klussendienst.

redactieadres voor Krimpen aan de Lek: Pieter Veerman tel. 0180-524509 (18.00-19.00 uur) E-mail: pieterveerman@yahoo.com redactieadres voor Lekkerkerk: Anneke Meinema tel. 0180-664437 tel. 06-10256560 e-mail: haproos@hetnet.nl uitgever, advertentieopgaven, administratie, en kopij sturen naar: Drukkerij Van Meurs B.V., postbus 142, 2980 AC Ridderkerk, tel. 0180-418 200 fax 0180-418 127 e-mail: info@vanmeurs.com of bij één van de correspondenten mm prijs: los € 0,34 contracten op aanvraag ‘Nederlekkertjes’ uitsluitend schriftelijk zenden naar het adres van de uitgever. (indien TE KOOP AANGEBODEN met € 5,00) (Zie de bon in dit nummer.) Spelregels Nederlekkertjes TE KOOP GEVRAAGD advertenties zijn gratis. Voor TE KOOP AANGEBODEN moet u een overschrijving van € 5,- bijsluiten. Er gelden wel enkele spelregels: 1. Alleen particulieren die geen winstoogmerk hebben. 2. Geen koop/verkoop van dieren* 3. Geen koop/verkoop en huur/verhuur van onroerend goed* 4. Geen personeel gevraagd of aangeboden* 5. Geen familieberichten* * Voor advertenties van deze aard gelden de mm-tarieven. Bel voor prijsopgaaf tel.: 0180-418 200

Wegens plaatsgebrek is de uitgever niet altijd in staat alle ingeleverde berichten in Nederlek Nieuws op te nemen. Derhalve behoudt de uitgever zich het recht voor om ingezonden kopij niet of later te plaatsen. Tevens worden anoniem ingezonden stukken niet geplaatst. Bij voorbaat onze excuses voor het evt. ongemak.

meer weg uit het dorp. Mevrouw Ripmeester: “De stad is niets voor ons, hier kunnen we rustig onze gang gaan. Het is wel jammer dat er zo weinig groen is en dat je zo afhankelijk bent van het vervoer om in de stad te komen.”

Marinus en Coby kennen elkaar al lang. “We woonden tegenover elkaar in dezelfde straat in Crooswijk. Marinus was de eerste met een brommer in de straat en had dus een streepje voor,” vertelt Coby Ripmeester. Op 10 juni trouwde het stel en een week later moest de heer Ripmeester voor achttien maanden in dienst. “Daarna ging ik werken in de machinekamer op de binnenvaart en woonden we op het schip,” vertelt Marinus Ripmeester, die tijdens hun verkering in de grote

vaart werkte. Toen hun tweede kind op komst was besloot het echtpaar aan wal te gaan. Via Rotterdam en Dordrecht kwam het stel 42 jaar geleden in de Krimpense Johannes Vermeerstraat terecht. Marinus Ripmeester: “We hadden in Dordrecht een mooie flat met prachtig uitzicht. Het was een dienstwoning en omdat ik van werk veranderde moesten we verhuizen. Het was wennen om in een straatje te gaan wonen.” Meer dan veertig jaar later willen Marinus en Coby niet

Feest! Het vijftigjarig huwelijk van het echtpaar Ripmeester is uitgebreid gevierd. Als cadeau van de kinderen kregen de heer en mevrouw Ripmeester een weekend weg aangeboden samen met kinderen en kleinkinderen. “We hebben twee dochters, twee zoons en zeven kleinkinderen,” vertelt mevrouw Ripmeester. “We hebben ontzettend genoten van het weekend met z’n allen.” Ook kreeg het koppel een vakantie naar Spanje aangeboden waar ze mochten genieten van de zon. Mevrouw Ripmeester: “Verder hebben we de trouwdag met familie gevierd en zijn we zaterdag 13 juni met kinderen en kleinkinderen uit eten geweest.” De festiviteiten werden afgesloten op maandag 15 juni met een bezoek van burgemeester Van der Kluit. PTV


27 JUNI OPEN HUIS IN HET NIEUWE PAND VAN ADMINISTRATIEKANTOOR P. VAN VUGT KRIMPEN AAN DE LEK – In een zijstraat van de Roemer Visscherstraat voerde administratiekantoor P. van Vugt jaarlang, tamelijk verscholen, haar diensten uit. Vanaf maandag 22 juni zal dat veranderen, dan gaat het bedrijf verder op een zichtlocatie aan de Hoofdstraat. Administratiekantoor P. van Vugt is goed bekend bij de mensen uit Krimpen aan de Lek,” vertelt Fred Frietman. “Maar als nieuwe klanten naar de Nicolaas Beetsstraat vroegen, werden ze steevast naar Lekkerkerk gestuurd.” Het administratiekantoor is al ruim dertig jaar, als enige pand, gevestigd in de Nicolaas Beetsstraat. In 1977 begonnen de ouders van Jacqueline Frietman-Van Vugt er met hun bedrijf. “In 1997 overleed mijn schoonvader vrij plotseling en toen hebben we met elkaar besloten met het bedrijf door te gaan. Ik kom zelf uit het bankwezen, waar ik meer dan vijftien jaar werkzaam ben geweest, voornamelijk als Bedrijvenadviseur. Mijn opleiding SPD en mijn goede contacten met veel ondernemers maakte dat dit goed aansloot bij het werk van een administratiekantoor.” Het kantoor

houdt zich bezig met het voeren n van de financiële- en loonadmini-stratie van het midden- en klein-bedrijf. Verder verzorgen zij allee mogelijke belastingaangiftes en n adviseren zij de ondernemers om-trent de gehele bedrijfsvoering. In 1999 trad ook Jacqueline Frietman in het bedrijf dat haar vader heeft opgezet. “We besloten samen verder te gaan met het bedrijf en zijn sindsdien een vennootschap onder firma,” vertelt mevrouw Frietman. Groei De laatste jaren is administratiekantoor P. van Vugt gegroeid in personeels- en klantenomvang. “In 2002 namen we ons eerste personeelslid aan,” vertelt de heer Frietman. “Per 1 juli aanstaande werken er vier fulltime- (en één partime) medewerkers bij ons, waardoor het pand eenvoudigweg te klein geworden is. Om die

Fred en Jaqueline Frietman voor het pand in Nicolaas Beetsstraat reden zijn we anderhalf jaar geleden begonnen met zoeken naar een nieuwe locatie en kwam de Marijke Staete in beeld. Door al de plannen die er liepen duurde het nog lang tot dat alles rond kwam. Vanaf 22 juni huren we twee units van bij elkaar 160 m2 ruimte. Met de grootte van het nieuwe kantoor kunnen en willen we verder groeien. We stellen hier wel een grens aan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat we onze klanten persoonlijk ken-

nen. Zo zijn alle klanten van mijn schoonvader gebleven.” Op vrijdag 26 juni wordt het nieuwe pand aan de Marijke Staete officieel voor genodigden geopend. Op zaterdag 27 juni is Administratiekantoor P. van Vugt voor iedereen te bezichtigen tijdens een ‘Open Huis’. Van 10.00 tot 14.00 uur kunt u onder het genot van een hapje en drankje het nieuwe kantoor bekijken.

SCHOOLSPULLEN VOOR ALBANIË KRIMPEN AAN DE LEK – Dinsdag 16 juni zijn zes mannen van de Hervormde Kerk vertrokken naar het Albanese dorpje Vagarr, ongeveer twintig minuten van hoofdstad Tirana. De mannen hebben twee bussen vol onderwijsmateriaal bij zich voor de Albanezen. In de vroege ochtend, om 06.00 uur, vertrokken de mannen naar OostEuropa. Het bezoek aan Vagarr is het gevolg van de succesvolle stepactie van 8 en 9 mei. Meer dan 16.000 euro werd opgehaald. Een eerste gedeelte van dit geld is inmiddels besteed aan een bus vol materialen (tafels, stoelen, etc.) en een bus vol onderwijsmethoden (boeken, schriften, etc.). Daarnaast is er ook ruimte gemaakt voor speelgoed en knuffels voor de Albanese kinderen. Naast het afleveren van de spullen, zullen de mannen ook kennis maken met de plaatselijke bevolking en de kerkelijk gemeente. Vandaag (dinsdag 23 juni) reist het zestal weer terug via het Italiaanse Bari. PTV

De reis naar Albanië is begonnen! (foto: Teus van Meerkerk)


FAMILIEBERICHTEN 22 juni 2004

22 juni 2009 BRAM KEUVELAAR

Bedroefd, maar dankbaar dat wij hem zolang in ons midden mochten hebben, delen wij u mee dat heden zacht en kalm is ingeslapen mijn zorgzame vader en onze opa ADRIANUS NEONARDUS BOOGAERDT sinds 3 april 1992 weduwnaar van N.W. de Wildt

voor altijd in ons hart. 15 april 1913

19 juni 2009

Jannie en gezin

J.W. Rook - Boogaerdt L. Rook in herinnering Nardus en Yolanda Kim Anouk

Op dinsdagochtend 16 juni 2009 vernamen wij dat onze oud-trainer BERT BARTELINGS op 48-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een herseninfarct. Bert Bartelings is trainer geweest van onze selectie in het afgelopen seizoen. Wij zullen Bert blijven herinneren als een gedreven sportman en een goed mens. Wij wensen zijn vrouw en dochter en alle nabestaanden veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken. Het bestuur vv Dilettant

Correspondentieadres: J.W. Rook - Boogaerdt Tuinstraat 53 2931 AX Krimpen aan de Lek Woorden van afscheid zullen gesproken worden woensdag 24 juni om 14.30 uur in de aula van de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk, waarna aansluitend de begrafenis zal plaatsvinden.

Jannie weduwe van Bastiaan Korevaar in de leeftijd van 88 jaar.

Met droefheid, maar dankbaar voor wat hij voor ons is geweest, geven wij u kennis dat de Heere op Zijn tijd van ons heeft weggenomen mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en allerliefste opa ABRAHAM VAN VLIET 17 september 1936

19 juni 2009 N. van Vliet - Graveland

Lekkerkerk, 17 juni 2009 Emmastraat 36

Eny en Ronald Marie-Charlotte Joséphine Asmari en Thirza Hadássa

Correspondentie-adres: Familie T. Wapperom - Korevaar Burgemeester Roosstraat 14 2941 AC Lekkerkerk De begrafenis heeft maandag 22 juni plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Lekkerkerk.

Vakantie op Texel Vakantiewoning te huur € 675,- per week. Meer info: Tineke Helleman van Plein 39 Raadhuisplein Lekkerkerk of bel: Ruud Helleman, 06 - 57 88 76 47

Diverse antieke spullen olielampen, hang- en tafelmodel, div. vazen plateel. Veel emaille, muurkastje en ook babykleertjes. Constantijn Huigensstraat 3A naast de bibliotheek Krimpen aan de Lek.

HEER, ai, maak mij Uwe wegen, Door Uw woord en Geest bekend; Leer mij, hoe die zijn gelegen, En waarheen G’ Uw treden wendt. Leid mij in Uw waarheid, leer IJv’rig mij Uw wet betrachten; Want Gij zijt mijn heil, o HEER, ‘k blijf U al den dag verwachten. Psalm 25:2

JANNA KOREVAAR - DE WAARD

Mijns en Kees in herinnering Jeanette en Marco Ruud en Sanne

ALLEEN OP VRIJDAG 26 JUNI EN OP ZATERDAG 27 JUNI Beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de rouwkamer aan de Burgemeester van der Willigenstraat 37b te Lekkerkerk.

Bedroefd, maar dankbaar voor wat zij voor ons is geweest, delen wij u mee dat heden zacht en kalm is ingeslapen onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder

Ina en Teo John en Jacqueline Marinka Bianca en Edwin Gavin, Lars

GARAGEVERKOOP

Loet 10 2941 LB Lekkerkerk Er is gelegenheid tot condoleren aan het woonhuis op D.V. dinsdag 23 juni van 14.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De rouwdienst zal worden gehouden op D.V. woensdag 24 juni om 11.45 uur in het Kerkelijk Centrum ’t Venster, Jan Ligthartstraat 68 te Lekkerkerk

Verdwaal niet in het bos van alternatieve geneeswijzen, vraag ons de weg! De Infolijn Alternatieve Geneeswijzen helpt u zoeken naar een voor u geschikte behandelwijze en een bekwame arts of therapeut die deze toepast. Al ruim 20 jaar geven wij informatie en ondersteuning als patiënteninitiatief, onafhankelijk van beroepsorganisaties of commercie. Wij dienen uitsluitend het consumentenbelang.

Aansluitend zal de begrafenis omstreeks 13.00 uur plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk.

Bel 088 - 24 24 24 0

Geen bloemen

Elke werkdag Normaal tarief


GERT VAN RIJSWIJK IN ACTIE OM LAATSTE WENSEN TE VERVULLEN KRIMPEN AAN DE LEK – Op 19 en 20 september van dit jaar zal Gert van Rijswijk in Zuid-Limburg gaan fietsen om geld te verzamelen voor de Stichting Ambulance Wens. In deze twee dagen zal hij een zo groot mogelijke afstand afleggen om de stichting te steunen. zijn naar het strand of een kerkbezoek, er is vanalles mogelijk.”

Om geld binnen te halen moet Gert minimaal 240 km afleggen in de heuvels van Limburg. De maximale af te leggen afstand heeft Gert op 380 km gezet. “Allereerst is het voor mij een sportieve uitdaging,” vertelt de 38-jarige Krimpenaar. “Daarnaast heb ik altijd al in mijn hoofd gehad om iets te doen voor een goed doel. Ik ben in aanraking gekomen met een nieuwe stichting: Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult de laatste wensen van terminale patiënten. Dat kan bijvoorbeeld een dagje uit

Wie geeft een laatste wens? U kunt Gert sponsoren door geld in te leggen. Voor elke 38 afgelegde kilometers betaald de sponsor het inlegbedrag, oftewel het uiteindelijke betaalbedrag wordt bepaald door de inspanningen van Gert. Gert moet daarbij minimaal 240 km afleggen. Gert: “Ik hoop op uw steun, want met elke financiële bijdrage aan deze actie, helpt u de stichting een laatste wens te vervullen. Mocht u een bijdrage willen leveren en/of meer willen weten over de Stichting Ambulance Wens en de actie van Gert van Rijswijk? Dan kunt terecht op de zomerbraderie, waar Gert een plaats heeft voor de winkel van Slagerij Sterrenburg. PTV

RONDOM DE KERKEN presenteert zondag 28 juni 2008

08.30 uur: ZINGEN OP ZONDAGMORGEN mw. J. Streefland 10.00 uur: DIENST VANUIT DE GROTE- OF JOHANNESKERK VOORGANGER: drs. A.J. Schumacher-Nap te Berkel en Rodenrijs RONDOM DE KERKEN iedere zondagmorgen op Radio Vrolek op de frequentie 105.9 (kabel) en 107.7 (ether).

ZINGEN IN DE ZOMER! Aanstaande zondagmiddag 28 juni is er in de Ichthuskerk, Kerkweg 34 te Lekkerkerk een zangdienst met het thema “Zingen in de zomer”. Er worden uitsluitend bekende liederen gezongen uit verschillende zangbundels. De zangdienst begint om vijf uur. Komt u ook meezingen? Jong en oud is van harte welkom !

VERKOOPMIDDAG DAMESMODE BOOMGAARD LEKKERKERK - Op donderdag 2 juli aanstaande wordt in de Boomgaard in Lekkerkerk een verkoopmiddag gehouden van Fashion Nathaly van Bijsterveld mode. De zomer collectie merkkleding wordt verkocht met grote kortingen en iedereen is van harte

welkom. De verkoop begint om 10.00 en duurt tot ongeveer 13.00 uur.

OP DE BRADERIE BIJ UW SLAGER

Een broodje Wensburger € 2,50 per broodje met een deel van de opbrengst steunen wij

de Stichting Ambulance Wens

Sponsor Gert’s fietstocht en maak laatste wensen waar!


Goede service verzekerd!

Alles onder ĂŠĂŠn dak Makelaardij Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Als Onderlinge kunnen wij u een volledig dienstpakket aanbieden tegen een zeer aantrekkelijk tarief omdat wij zonder winstoogmerk werken. Een goed advies kost niets en bespaart u veel! Dus waarom zou u ons niet even bellen?

Bezoekadres: Raadhuisplein 2, Lekkerkerk Postadres: Postbus 2600, 2940 AC Lekkerkerk Telefoon: 0180 - 66 16 44 Telefax: 0180 - 66 43 43 E-mail: info@lek-en-ijssel.nl Website: www.lek-en-ijssel.nl


gemeentenieuws Spreekuur volgens afspraak Afspraken kunt u maken via het bestuurssecretariaat op telefoonnummer 0180-667709. Gesprekken burgemeester Van der Kluit - de Groot Dagelijks, met afspraak. Spreekuur wethouder Van de Haterd Dagelijks, met afspraak. Gesprekken wethouder Wassenaar Dagelijks, met afspraak.

Gemeente

Nederlek

Akkoordstukken uit de meningvormende raad van 30 juni 2009 (voorlopig): 8. Voorstel tot vaststelling van de kadernota 2010; 9. Voorstel tot het vaststellen van de rekening van baten en lasten 2008 en kennis nemen van het verslag van bevindingen voor de raad van Ernst & Young Accountants; 10. Voorstel tot het vaststellen van de resultaatbepaling en resultaatbestemming van het boekjaar 2008; 11. Voorstel tot het bespreken van de brief van Gedeputeerde Staten d.d. 2 juni 2009 inzake bestuurlijke toekomst Krimpenerwaard en tot het bekrachtigen van de brief d.d. 27 mei 2009 aan Gedeputeerde Staten waarin het advies van de Commissie Leemhuis wordt afgewezen; 12. Voorstel tot het kennisnemen van de 1e bestuursrapportage 2009 en het vaststellen van de bijbehorende programmawijziging ; 13. Sluiting.

Raadsvergadering Agenda voor de raadsvergadering van de gemeenteraad van Nederlek op 30 juni 2009 in het gemeentehuis. Op dinsdag 30 juni 2009 houdt de gemeenteraad om 20.00 uur. de openbare meningvormende raadsvergadering van de gemeente Nederlek. Deze agendapunten zijn besproken in de rondetafelgesprekken van 16 en 17 juni 2009 en worden nu in de raad besproken. De agenda luidt als volgt: 1. Opening; 2. Vaststelling agenda (van de meningvormende en besluitvormende raadsvergadering); 3. Vragenrecht raadsleden; 4. Voorstel tot het bespreken van de brief van Gedeputeerde Staten d.d. 2 juni 2009 inzake de bestuurlijke toekomst Krimpenerwaard en tot het bekrachtigen van de brief d.d. 27 mei 2009 aan Gedeputeerde Staten waarin het advies van de Commissie Leemhuis wordt afgewezen; 5. Voorstel tot vaststelling van de kadernota 2010; 6. Voorstel tot het vaststellen van de rekening van baten en lasten 2008 en kennis nemen van het verslag van bevindingen voor de raad van Ernst & Young accountants; 7. Voorstel tot het vaststellen van de resultaatbepaling en resultaatbestemming van het boekjaar 2008; 8. Voorstel tot het kennisnemen van de 1e bestuursrapportage 2009 en het vaststellen van de bijbehorende programmawijziging; 9. Voorstel tot het kennisnemen van het visiedocument Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek en het kenbaar maken van uw zienswijze; 10. Sluiting. Aansluitend vergadert de raad verder in de besluitvormende raadsvergadering om ongeveer 21.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Lekkerkerk. 1. 2. 3. 4.

Opening; Vaststelling agenda; Bepalen volgorde stemming bij hoofdelijke stemming; Vaststelling verslag van de openbare (meningvormende en besluitvormende) raadsvergadering van 26 mei 2009; 5. Ingekomen stukken zoals gemaild aan de raadsleden op 27 mei 2009 en 17 juni 2009; 6. Voorstel tot het vaststellen van het bijgaand woonplaatsenbesluit als bedoeld in de wet B.A.G.; 7. Voorstel tot het verschuiven van de datum inwerkingtreding Huisvestingsverordening K5 en het verschuiven van de datum van het intrekken Huisvestingsverordening Nederlek van 1 juli naar 1 oktober 2009

Voor nieuws, informatie en producten, kunt u terecht op www.nederlek.nl

Speelplaats Baken geopend S Op 13 juni jl. werd de speelplaats aan het Baken in Krimpen aan de Lek feestelijk geopend. Voor de kinderen waren er tal van festiviteiten, zoals een springkussen, ijscokar, er was popcorn en natuurlijk de speeltoestellen. Voordat de kinderen naar huis gingen, kregen ze nog een frisbee mee. Huurdersvereniging Ons Belang nam het initiatief voor de nieuwe speeltuin. Een forse uitbreiding van het aantal toestellen en een complete herstructurering van het terrein was hun uitgangspunt. De gemeente Nederlek en QuaWonen schaarde zich achter het plan. De gemeente waardeert het initiatief van de huurdersvereniging en QuaWonen zeer en bedankt hen hiervoor. De gemeente gaat nu zorgdragen voor het onderhoud van de speelplaats en de speeltoestellen. Voor foto’s van de opening kunt u kijken op www.nederlek.nl / actueel.

Verkeersmaatregelen: Kika Loop 27 juni - Krimpen aan de Lek In verband met de Kika sponsorloop/prestatieloop op zaterdag 27 juni a.s. zijn in Krimpen aan de Lek een aantal verkeersmaatregelen van kracht. Het parcours van de prestatieloop zal tussen 11.45 uur en 14.00 uur worden afgesloten voor het overige verkeer. Het gaat dan om de volgende straten: Wilgenpad, Schepenstraat, Schoolstraat, Julianastraat, hoofdstraat (korte tijd), Tiendweg (fietspad), Florastraat, Tuinstraat, Adm. de Ruyterstraat, Houtzagersstraat en de Scheepmakersstraat. Tevens is er toestemming verleend om deze dag motorvoertuigen te parkeren op de speelplaats bij sporthal de Walvis. Om het verkeer te begeleiden zijn verkeersregelaars aanwezig. Feestweek 30 juni t/m 4 juli - Lekkerkerk Van dinsdag 30 juni tot en met zaterdag 4 juli a.s. zal op het ijsbaanterrein aan de Tiendweg Oost in Lekkerkerk een feestweek worden georganiseerd. In een grote feesttent zullen in deze periode diverse artiesten optreden. Om dit in goede banen te leiden zijn een aantal verkeersmaatregelen van kracht. Tijdens activiteiten in de feesttent zal de Tiendweg Oost ter hoogte van de Prinsessenweg en de Weidelaan worden afgesloten. Omdat de manege deze week vanaf de Tiendweg Oost niet bereikbaar is, zullen leden van de Lekruiters de ingang aan de Irenestraat gebruiken. Bezoekers van de feestweek worden verzocht om in de avonduren de auto te parkeren op het industrieterrein. Overdag kan er geparkeerd worden in de nabij gelegen wijken. Om het verkeer goed te begeleiden zijn verkeersregelaars aanwezig. Er zijn al 180 kaarten afgehaald voor de seniorenmiddag op 30 juni! Nederlek Nieuws - 23 juni 2009


gemeentenieuws Wilt u ook een gratis kaart voor deze middag en Ronnie Tober en het Pokomotions Popkoor zien, kom dan naar het Gemeentehuis in Lekkerkerk of de dependance in Krimpen aan de Lek en haal een kaart bij de balie! De middag duurt van 14.00 - 16.30 uur. Er worden tevens leuke prijzen verloot.

bemiddelen bij de Starterslening. Hierdoor blijft de jeugd behouden in de gemeente Nederlek” en dat is ook precies de wens van de gemeente zelf. De bijeenkomst werd feestelijk beëindigd met het aansnijden van een grote taart van Verdoold, met een mooie foto van het, zoals de koper het omschrijft, ‘knusse huisje’ aan de dijk in Krimpen aan de Lek.

Ontheffingsprocedure Opperduit 36, Lekkerkerk

Thuisgeven ook in de T g gemeente Nederlek De Huisvestingswet verplicht de gemeenten vluchtelingen die in Nederland mogen blijven passende woonruimte aan te bieden. Op basis van het aantal inwoners in de gemeente stelt het Rijk jaarlijks vast hoeveel vluchtelingen de gemeente moet huisvesten. Ook de gemeente Nederlek spant zich hiervoor in en hecht waarde aan een goede begeleiding van deze nieuwe inwoners op weg naar een zelfstandig bestaan. Al vele jaren heeft de gemeente deze begeleiding uitbesteed aan VluchtelingenWerk. De eerste opvang en begeleiding van de mensen die onder het generaal pardon vallen, brengt veel extra werk met zich mee. VluchtelingenWerk kampt op dit moment met een groot tekort aan vrijwilligers voor deze begeleiding. Wij zoeken daarom mensen die weten hoe belangrijk inburgering en integratie is en dit om willen zetten in daden. VluchtelingenWerk biedt een prettige werksfeer, werkbegeleiding, cursussen en trainingen en de mogelijkheid een brede, multiculturele ervaring op te doen. Belangstellenden voor dit leerzame werk kunnen zich aanmelden bij Carla Melieste, coördinator van VluchtelingenWerk locatie Nederlek/K5, telefoonnummer 0182 387236, e-mail c.melieste@vwzhm.nl.

Eerste gebruiker Starterslening in het zonnetje gezet Op 18 juni heeft wethouder Van de Haterd de eerste gebruiker van de Starterslening in het zonnetje gezet. Met deze Starterslening heeft de koper een karakteristiek huis kunnen kopen aan de dijk in Krimpen aan de Lek. De woning is verkocht door Verdoold Makelaars. Verdoold Hypotheken heeft de financiering verzorgd. Wethouder Van de Haterd gaf in zijn toespraak aan dat het belangrijk is om starters en jonge gezinnen te binden aan de gemeente. Door deze lening krijgen zij immers meer kansen op de woningmarkt en hoeven zij niet de gemeente uit voor het vinden van een geschikte woning. De wethouder sprak tevens de wens uit om meer aanvragen van Starterslening te mogen ontvangen. Hij eindigde zijn toespraak door de koper veel geluk en succes te wensen en overhandigde hem daarbij een cadeaubon van ‘De Jong IJzerwaren en Gereedschap’ en een plant voor in zijn nieuwe huis. Mark Swijnenburg (Verdoold Makelaars) is blij om met de Starterslening een extra instrument in handen te hebben, waarmee starters een eerlijke kans wordt geboden op de woningmarkt. Hij eindigde met “Onbekend maakt onbemind.” Hiermee wilde hij aangeven hoe belangrijk het is dat de Starterslening meer bekendheid krijgt. Theo Bronsema (Verdoold Hypotheken) gaf aan trots te zijn om te mogen bemiddelen bij de aanvraag van de eerste Starterslening. Daarnaast vindt hij het een goede zaak dat de gemeente Nederlek meedenkt tijdens de woningzoektocht van starters en onderstreept hij tevens het belang van het promoten van de Starterslening. Als laatste zei hij: “Ik hoop dat wij in de toekomst meer starters mogen adviseren en hen te helpen door te Voor nieuws, informatie en producten, kunt u terecht op www.nederlek.nl

(artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening; Projectbesluit) Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij ontheffing heeft verleend door middel van een projectbesluit conform artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening voor het onderstaande bouwplan •

Het verbouwen van een stal tot woning, op het perceel aan de Opperduit 36 te Lekkerkerk, zodat het pand geschikt wordt voor dubbele bewoning. Voor het inzien en/of het indienen van beroep en/of een voorlopige voorziening wordt u verwezen naar het kader met dien verstande dat dit projectbesluit gedurende zes weken ter inzage ligt vanaf woensdag 24 juni 2009.

Ontheffingsprocedure Onder de Waal 34, Krimpen aan de Lek (artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening; Projectbesluit) Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij ontheffing heeft verleend door middel van een projectbesluit conform artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening voor het onderstaande bouwplan. •

Het voormalige fabriekspand Haagen-Draaijer aan Onder de Waal 34 in Krimpen aan de Lek, verbouwen tot bedrijfspand en woning. Voor het inzien en/of het indienen van beroep en/of een voorlopige voorziening wordt u verwezen naar het kader met dien verstande dat dit projectbesluit gedurende zes weken ter inzage ligt vanaf woensdag 24 juni 2009.

Lekdijksteeg in Lekkerkerk weer openbaar en toegankelijk De Provincie heeft besloten dat de Lekdijksteeg in Lekkerkerk een openbare weg is en daarom voor iedereen toegankelijk. Na een lange procedure tussen de gemeente en de eigenaar van de steeg heeft de Kamer van de provincie n.a.v. een zitting op 30 maart hier een uitspraak over gedaan. De gemeente was van mening dat de steeg voor iedereen toegankelijk moest zijn en niet afgesloten voor privégebruik, zoals de eigenaar van mening is. De steeg is vanaf heden weer voor iedereen toegankelijk en krijgt zo weer verbinding met de Voorstraat. De wegenwet geeft aan dat een weg openbaar wordt, wanneer de weg 30 jaar voor iedereen toegankelijk is geweest. De gemeente heeft volgens de provincie overtuigend kunnen aantonen dat hier bij de Lekdijksteeg sprake van is. Een belangrijke reden om de steeg openbaar te houden was, naast toegankelijkheid voor iedereen,  op advies van de brandweer  i.v.m. de veiligheid. De gemeente heeft ook aangegeven zeer terughoudend te zijn met het aan de openbaarheid onttrekken van wegen t.g.v. particulieren, omdat vele openbare wegen in onze gemeente particulier bezit zijn. Nederlek Nieuws - 23 juni 2009


gemeentenieuws

Structuurvisie

Open huis Kindcentrum Krimpen aan de Lek Nu peuterspeelzaal ’t Krielhok en kinderdagverblijf Alles Kids verhuisd zijn naar hun nieuwe onderkomen, kan het kindcentrum van Krimpen aan de Lek officieel geopend worden. Op zaterdagochtend 27 juni aanstaande zal het kindcentrum officieel geopend worden door wethouder R.P.A. van de Haterd. ’s Middags tussen 14.00 en 16.00 uur zijn de (toekomstige) ouders, opa’s en oma’s, omwonenden en overig geïnteresseerden van harte welkom om het gebouw van binnen te bekijken. Een ideale mogelijkheid om eens achter de schermen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal te kijken! Zo kunt u zien wat het kindcentrum voor uw (klein)kind te bieden heeft. Wij leiden u graag rond in het nieuwe kindcentrum. Wij hopen u allen te ontmoeten op zaterdag 27 juni aanstaande.

Aanvragen vergunningen Hieronder staan de aanvragen die recentelijk bij de gemeente zijn ingediend. Bezwaar maken is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Voor inzage zie kader. Aanvragen Bouwvergunning: Ontvangen 10 juni 2009 Lekkerkerk, Lange Stoep 14: plaatsen van een reclamebord t.b.v. verkoop Parkwijk 1e fase Verleende Bouwvergunning: Verzonden 8 juni 2009 Lekkerkerk, 2941 AE, Lange Stoep 8: geheel veranderen van voorgevel 17 juni 2009 Krimpen aan de Lek, Tiendweg 1 (terrein gemeentewerf): plaatsen van een brandweerkazerne

Aanvragen sloopvergunning Aanvragen Sloopvergunning: Ontvangen 28 mei 2009 Lekkerkerk, 2941 EK, Schuwacht 242: slopen dakbedekking, achtergevel, vloer 4 juni 2009 Krimpen aan de Lek, 2931 CT, Kerkestoep: gedeeltelijk slopen van peilstation Krimpen aan de Lek (alleen de asbesthoudende toepassingen)

Voor ter inzage liggende stukken geldt: De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu-, en verkeerszaken kunt u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op maandagen van 13.30 uur tot 18.00 uur inzien bij de publieksbalie van de


gemeentenieuws afdeling VROM op het gemeentehuis te Lekkerkerk, telefoon 0180-667722. De publicaties van de vergunningen zijn tevens op de website te raadplegen, zie www.nederlek.nl 쏡 actueel 쏡 bekendmakingen Zienswijzen Iedereen kan bij een vrijstelling, ontwerpvrijstellingsbesluit, ontheffing of projectbesluit tijdens de termijn van inzage zijn/haar zienswijze schriftelijk (of mondeling) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen richten aan: het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. De zienswijze dient uw naam, adres en motivering te bevatten. Bezwaarmogelijkheden Tegen genomen besluiten (verleende vergunningen e.d.) kunnen belanghebbende binnen 6 weken na de dag van verzending van het besluit aan de aanvrager (zie datum bij besluit) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2503, 2940 AA Lekkerkerk. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving waartegen het bezwaar is gericht, de gronden van het bezwaar en een volmacht indien een ander, namens belanghebbende het bezwaarschrift indient.

Beroepsmogelijkheden Tegen genomen besluiten (aanwijzing gemeentelijke monumenten) kunnen belanghebbenden die aan specifieke voorwaarden voldoen, binnen 6 weken na publicatie beroep instellen door het indienen van een beroepschrift bij de rechtbank te ’s-Gravenhage, Postbus 20302, 2500 EH ’s-Gravenhage (sector Bestuursrecht). Het beroepschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste te bevatten: de naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroepschrift rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd worden. Van de indiener van een beroepschrift wordt een griffierecht geheven door de griffier van de rechtbank. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt. Als u beroep instelt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ‘s-Gravenhage. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt eveneens een griffierecht geheven door de griffier van de rechtbank.

Voor nieuws, informatie en producten, kunt u terecht op www.nederlek.nl

Nederlek Nieuws - 23 juni 2009

GRATIS FEEST VOOR 55 PLUSSERS VAN NEDERLEK NEDERLEK - In de week van 30 juni tot 4 juli wordt er op de IJsbaan in Lekkerkerk een feestweek georganiseerd door café ’t Veerhuys in Lekkerkerk. en Musical songs. Van oude bekende popsongs van de 60-ties en 70-ties tot songs van Queen en Marco Borsato, in een wervelende show met eigen solisten worden de toppers uit de vocale pop muziek aan het publiek gepresenteerd.

Er zullen deze hele week tal van evenementen zijn waarover u al verschillende keren heeft kunnen lezen in het Nederlek Nieuws. De gemeente heeft vergunning voor dit feest gegeven en tijdens deze week wordt er ook een gratis feestmiddag door de gemeente aangeboden aan alle 55 plussers in Nederlek. De gratis koffie “met” staat klaar voor alle bezoekers die een gezellig programma voorgeschoteld krijgen. Entertainer en zanger Ronnie Tober zal deze middag een optreden verzorgen evenals het popkoor Pokomotions. Pokomotions dat overigens onder leiding staat van de Lekkerkerkse dirigent Loek van Kersbergen brengt een zeer gevarieerd repertoire van Pop, Close Harmony

Burgemeester van der Kluitde Groot zal de middag openen. Wilt u hiernaast nog iets drinken is dit voor eigen rekening. Kaarten hiervoor kunt u gratis afhalen bij de receptie van het gemeentehuis in Lekkerkerk en bij de dependance burgerzaken in Krimpen aan de Lek. Het gemeentehuis Burg. v.d. Willigenstraat 58 is van maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op maandagmiddag van

13.30 tot 18.00 uur. De dependance Burgerzaken, de Dertienhuizen 1, te Krimpen aan de Lek is van maandag t/m donderdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. En kunt U de kaarten zelf niet ophalen mag ook een ander dat voor u doen. Er worden op deze middag ook nog enkele prijzen verloot. Kortom een middag met enter-

tainment, gezelligheid met elkaar, muziek en misschien nog met een leuke prijs naar huis gaan. De middag vindt plaats op dinsdag 30 juni van 14.00 tot 16.30 uur op het IJsbaanterrein in Lekkerkerk. Haal uw kaart op en maak er met elkaar een gezellige feestmiddag van. (Anneke)


WHISKY VIERDAAGSE, HELEMAAL TOP! KRIMPEN A/D LEK – De slijterijen van EuroSlijter en Bottelier werken voortaan samen. Zij presenteren zich sinds april als úw topSlijter. Topslijter is ook een onderdeel van Wijnhuis den Boer. Bij die gelegenheid konden klanten kaartjes winnen voor de Toppers in Concert. Maar liefst 280 klanten van topSlijter zaten ruim een week geleden op de tribune van de Amsterdam Arena. Nu hebben is er weer een leuke actie. Van woensdag 24 tot en met zaterdag 27 juni gaat bij de topSlijter van 26 bekende whiskymerken elke tweede fles voor half geld de deur uit. Daarbij kan het voordeel oplopen tot boven de 20 euro! Bij Wijnhuis Den Boer was de Whisky Vierdaagse al een paar jaar zo’n succes, dat de klanten steeds vragen wanneer de actie terugkomt. Logisch dus dat de Vierdaagse door topSlijter wordt voortgezet. De 26 deelnemende merken zijn gemakkelijk herkenbaar aan een speciale actiehanger om de hals van de fles. Ze staan ook op een grote actieposter. Voor elke tweede fles hoeft maar de helft afgerekend te worden. Wilt u liever twee verschillende soorten? Geen probleem, áls het maar twee van de deelnemende merken zijn. In dat geval geldt de 50% korting voor het goedkoopste merk. Whisky krijgt in Nederland steeds meer liefhebbers. Met name voor Single Malt Whisky en de zogenaamde ‘Premium Brands’ groeit de belangstelling. TopSlijter wil zo veel mogelijk klanten de winst laten pakken. Daarom geldt de aanbieding niet voor een enkel merk maar voor 26 grote, veelverkochte merken, óók in het lagere prijssegment. Er is maar één nadeel bij al dit voordeel: de actie geldt zo lang de voorraad strekt. Op = Op!

WINNAAR GEZOCHT! Stefan Eikelenboom uit Capelle aan den IJssel liet op Koninginnedag dit jaar een ballon de lucht in die maar liefst 47,6 kilometer aflegde. Hiervoor zou hij een prijs ontvangen. Na een poging contact op te nemen bleek dat de contactgegevens niet juist zijn. Het opgegeven adres klopt niet en daarom willen wij van K.R.A.K. een oproep doen naar iedereen die ons maar enige informatie kan geven over waar we Stefan kunnen vinden. Weet jij wie Stefan is? Waar hij woont en hoe hij te bereiken is? Stuur dan een mail naar: secretariaat@stichting-krak.nl. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat Stefan Eikelenboom alsnog zijn prijs in ontvangst kan nemen!

TOPPRIJZEN UITGEREIKT BIJ WIJNHUIS DEN BOER KRIMPEN AAN DE LEK – In de week van 8 juni heeft Wijnhuis Den Boer de prijswinnaars bekend gemaakt van de aktie ‘naar de toppers’. Vanwege de fusie van de inkoopcombinatie was er een spaaraktie waar de klant per gekochte fles een stempel kreeg. Bij een volle kaart (zes stempels) en het oplossen van een rebus maakte de deelnemers kans op twee kaarten voor de Toppers in de Amsterdam Arena. In totaal waren er landelijk 280 tickets te winnen. Maar liefst acht personen mochten naar de Toppers afgelopen weekend met Wijnhuis Den Boer. Tevens waren er ook nog een aantal troostprijzen. De familie Luten uit

Krimpen aan den IJssel, familie A. de Boom uit Erica, M. de Wit uit Krimpen aan de Lek en H. Visser uit Krimpen aan de Lek mochten de Toppers opzoeken in de hoofdstad. Troostprijzer was er voor R. den Toom uit Rotterdam en D. de Groot uit Krimpen aan de Lek, zij kregen een Trudeau Kurkentrekker. Een set wijnglazen werd gewonnen door E. Kooistra uit Rotterdam en M. de Jong-Lijzenga uit Krimpen aan de Lek. Alle prijswinnaars hebben persoonlijk bericht gekregen.


ZOMERVOORDEEL OP DE BRADERIE IN KRIMPEN AAN DE LEK € 19.95 SCHIESSER heren hemden of slips - 2 stuks € 15.00 Heren boxers € 17.50 - nu 2 voor € 25.00 Heren shortama’s € 34.95 - nu € 24.95 TEN CATE kinderondergoed - t/m maat 188 € 15.00 per set 40% korting TEN CATE damesslips 3 voor € 26.85 - nu € 19.00 TEN CATE dameshemden 2 voor € 29.90 - nu € 19.00 Heren Boxershorts € 5.95 - 2 voor € 10.00 Damesslips elastische katoen 3 voor € 6.95 Kindernachtkleding 92 t/m 176 t/m 60% korting Baby pyjama’s maat 62 t/m 86, nu € 6.95 Dames nachthemden ook zonder mouw - uitzoeken € 9.95 Heren shortama’s spotprijs € 9.95 Washandjes 8 voor € 5.00 Jorzolino vaatdoekjes € 1.95 - 3 voor € 5.00 Theedoeken lichte kleur - 3 voor € 8.95 Zakdoeken 9 voor € 5.00 ILA Heren boxers 2-pack - vandaag

PUMA sportsokken/sneakers t/m maat 47/49 Zonnekleppen / Strohoedjes Herenpetten al vanaf Kussenborduurpakket € 19.95 - nu

€ 9.95 € 12.50

Borduurpakketten zeer voordelig Breigarenstunt pak van 10 bollen nu 3 pakken voor Luxe naaiboxen o.a. in burberry

€ 10.00 € 25.00 € 10.00

P.S. Heeft u speciale wensen? Even bellen we nemen het graag voor u mee.

van der

WOUDEN Te x t i e l

Lange Stoep 9 • Lekkerkerk

Tel. 0180 - 66 12 53

SAMEN SPORTEN IS SAMEN GENIETEN LEKKERKERK - Het eerste lustrum voor de G sportdag in de Bakwetering en dat bracht in deze vijf jaar al veel beroemde sporters naar de Lekkerkerkse sporthal. Maar eigenlijk nog veel belangrijker dan die bekende sporters zijn de hoofdrolspelers van deze dag de mensen met een verstandelijke beperking die samen met de leden van de plaatselijke sportverenigingen een hele dag samen bezig zijn. Een dag waar al lang van te voren naar uit gekeken wordt door de deelnemers, ze kunnen aan twee sportonderdelen meedoen. Deze dag wordt georganiseerd door de Stichting Met Elkaar Voor Elkaar, die naast deze sportdag nog tal van andere activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie op het programma heeft staan. Zo is er de G soos, zwemmen, voetbal, het G orkest en niet te vergeten de muziekavonden en ik weet uit eigen ervaring dat je maar zelden zulke swingende muziekavonden meemaakt als op deze avonden. Maar zaterdag 13 juni was het allemaal sport wat de klok sloeg in de Bakwetering. Negentig deelnemers hadden zich aangemeld en tel daarbij op de leden van de diverse sportverenigingen, begeleiders en vrijwilligers die op deze dag hielpen w Tennis, badminton, atletiek Judo, KdO met de tumblingbaan en KdO Jazz, Volleybal en voetbal waren de sporten waaruit gekozen kon worden. Weer een beroemde sporter, te weten Yuri van Gelder, was deze morgen aanwezig om bij de gymnasten mee te doen. De voetbalwedstrijden zijn ook altijd zeer populair en ook hier weer een aantal beroemde voetballers die graag weer hun beste beentje voorzetten deze dag. Door de Stichting Met Elkaar Voor Elkaar wordt voor mensen met een verstandelijke handicap en hun familie op 3 juli een grote feestmiddag georganiseerd in de Feesttent op de IJsbaan. Van 13.30 - 16.00 uur is deze middag en de toegang is gratis. Optredens van Stef Ekkel (De woonboot) Havenzanger Willem Mulder de ex zanger van The New Four Henry Lagarde en Peter Manier. (Anneke)


ALLEEN DINSDAGAVOND INLEVEREN PASSE-PARTOUT FEESTWEEK! De organisatie van de Veerhuys Music & Show on Tour 2009 wil langs deze weg iedereen ten eerste een echte super feestweek toewensen, maar ten tweede ook al de feestgangers nogmaals wijzen op de gang van zaken tijdens deze feestweek. De organisatie heeft in samenwerking met de gemeente geprobeerd voor iedereen een zo goed mogelijke voorbereiding te treffen zodat al de mensen qua verkeer en doen en laten een soepel verblijf in en om de feesttent kunnen hebben. De ingang van het ijsbaanterrein is aan de Tiendweg Oost. Let op de verkeersmaatregelen die gepubliceerd zijn en worden door de gemeente. Kom vooral zo vaak mogelijk op de fiets of lopend. Uw fiets kunt u neerzetten op het ijsbaanterrein. Mocht u toch met de auto komen, dan verzoeken wij u uw voertuig in eerste instantie op een nette manier op het industrieterrein te parkeren. Volgt u vooral de aanwijzingen van de verkeersregelaars op!! De Tiendweg Oost zal ’s avonds geheel afgesloten zijn. Alleen op dinsdagavond kan de passe-partoutkaart ingeleverd worden tegen armbandjes. Kun je niet, laat het dan doen voor je!! En vergeet je legitimatie niet. U krijgt voor elke avond een ander armbandje die niet naamsgebonden zijn. Mocht u dus een avond niet kunnen, dan kunt u dat bandje aan iemand anders weggeven. Er is een verschil in bandjes voor mensen boven en onder de 16 jaar in verband met alcohol. Als de security hier oneigenlijk gebruik opmerkt bij personen, dan worden deze verwijderd van het feest. En denk hierbij na; de security maakt deze wettelijke regels niet. Die moeten deze alleen maar controleren. Hen treft bij ingrijpen bij minderjarigen met alcohol geen blaam. Consumpties (eten+drinken) kunnen worden aangeschaft

middels het bekende muntjes systeem. Deze kunnen de gehele week gebruikt worden, maar zijn niet meer terug inwisselbaar. Personen die zich onder invloed van drank of drugs bij de ingang melden wordt de toegang geweigerd. Wees wijs en volg vooral en gewoon de aanwijzingen van de alom aanwezige security op. Op de eerste avond zal helaas Frans Duyts niet optreden. Zijn plaats wordt ingenomen door Stef Ekkel. Voor de 55+middag kunnen de kaarten afgehaald worden in het gemeentehuis in Lekkerkerk of in de dependance in Krimpen aan de Lek. Via de lagere scholen zijn de kaarten over de leerlingen van Nederlek verspreid voor de kindermiddag op woensdag 1 juli 2009. Let ook op de leuke voordelen die u kunt halen met de advertenties die staan in de bijlage bij uw passe-partout. Korting in het restaurant, bij de kapper of op uw kleding of ander toebehoren. Ook op de grote schermen in de feesttent is van alles te zien. Kom ook zaterdagmiddag eens naar het terrein. Er wordt daar van alles georganiseerd voor het goede doel. Er wordt ook door Jan Smit gesigneerd kleding geveild. Ten slotte vragen wij u bij het verlaten van de feesttent de nodige rust in acht te nemen om ook de omwonenden een ongestoorde avond/nacht te laten hebben. De organisatie hoopt dat iedereen een heel gezellige week gaat hebben die ongestoord verloopt, zodat er een leuke traditie kan ontstaan in Nederlek.

!!! PIRATEN FESTIJN !!! De zomervakantie komt er weer aan en voor de 27e keer wordt in de laatste week van de zomervakantie een Huttendorp georganiseerd door Stichting Kinderwerk Lekkerkerk. Het evenement vindt plaats op maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus aanstaande op de IJsbaan te Lekkerkerk en is bestemd voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Dit jaar is gekozen voor het thema “Piraten”. Het programma bestaat dit jaar uit: Maandag: Bouwen van de Hut Dinsdagochtend: Knutselen Dinsdagmiddag: Speurtocht Dinsdagavond: Opening van het dorp Woensdag: Sport en spel Donderdagochtend: Rommelmarkt Donderdagmiddag: Artiest met aansluitend Barbecueën. Donderdagavond: Playbackshow gevolgd door Disco, Kampvuur en eventueel slapen in je eigen hut. Vrijdagochtend: Opruimen. Lijkt het je leuk om mee te doen aan dit Huttendorp? Om de hele week deel te nemen, kan je een paspoort kopen, waar-

mee je aan alle activiteiten kan deelnemen. Het paspoort kan gekocht worden tijdens de voorinschrijving op maandag 29 juni, 6 juli en 10 augustus. Deze voorinschrijvingen vinden plaats in de bibliotheek te lekkerkerk op de genoemde data van 19.00 - 20.00 uur. De kosten van het voorinschrijven bedragen voor de hele week € 10,00. Als je vooraf ingeschreven bent, kan je op maandag snel beginnen met het bouwen van je eigen hut. Inschrijven op maandag 17 augustus op de IJsbaan kan ook, dan zijn de kosten van het paspoort € 11,00. Wil je geen eigen hut bouwen? Dan ben je ook van harte welkom. Je kan bij de ingang gewoon een kaart voor 1 dag of dagdeel kopen. Kaarten voor dagdelen van ma. t/m wo. zijn € 3,00. Donderdag de hele dag € 5,50. Voorstelling met barbecuen € 5,50. Voorstelling € 3,00. Rommelmarkt € 3,00. Geef je op en beleef een week vol leuke en verrassende activiteiten op de IJsbaan te Lekkerkerk! We gaan er samen weer één groot feest van maken! Deelname aan het Huttendorp geschiedt geheel op eigen risico.

Inschrijfformulier: Naam: ............................................................................................................ Adres: ............................................................................................................. Tel.nr: ............................................................................................................ Huisarts: ....................................................................................................... Leeftijd: .........................................................................................................

SBO GEEFT GRATIS ZOMERCONCERT KRIMPEN AAN DE LEK – Het Symfonisch Blaasorkest van muziekvereniging Crescendo geeft op maandag 29 juni een zomeravondconcert in de Ontmoetingskerk in Krimpen aan de Lek. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Het zomeravondconcert is een kort concert van een uur waarin het SBO onder leiding van dirigent Frank Adams een aantal toegankelijke muziekstukken laat horen. Zo speelt het orkest onder meer ‘Spanish Dance’, een werk met een solopartij voor altsaxofonist Johan Lops. Verder worden de mars Richmond Avenue, een medley van hardrockband Deep

Purple en een nummer met filmmuziek van ‘The Incredibles’ gespeeld. Na afloop van het uur durende concert is er vanaf 21.00 uur de mogelijkheid om de in de kerk nog te genieten van een hapje en een drankje. Crescendo moedigt bezoekers aan om zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen mee te nemen.

ZATERDAG 27 JUNI ZAL GYMNASTIEKVERENIGING ’SPARTA’ WEER AANWEZIG ZIJN OP DE BRADERIE EN ZORGEN VOOR OVERHEERLIJKE POFFERTJES. GEBAKKEN DOOR ENTHOUSIASTE LEDEN. DE PRIJS VAN DE POFFERTJES ZAL € 1,50 PER PORTIE ZIJN. BIJ DEZE KRAAM ZULLEN OOK LOTEN VAN DE ZONNEBLOEMLOTERIJ TE KOOP ZIJN TOT UITERLIJK 11.30 UUR.


SPECIALITEITENSLAGERIJ

J. DE JAGER it ‘t is Kwalite t a w nijdt! De Jager s

Kwaliteit is pas kwaliteit als de klant het zo ervaart

ZOMER CORDON BLEU

4 halen 3 betalen KIPKADETTEN PEPERSTEAKS BIEFHAASJES MAGER STOOFVLEES

P O

€ 0,99 3 stuks € 5,50 100 gram € 1,10 100 gram

P O € 3,99 = 500 gram

FILETKARBONADE naturel of diverse soorten gemarineerd

4 halen 3 betalen GRILLWORST div. smaken SCHOUDERHAM

€ 0,69 100 gram € 0,79

100 gram

GEOPEND: Donderdags 08.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur Vrijdags 08.00-12.00 uur Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden.

Kom dus snel bij ons langs. Ons adres is: Specialiteitenslagerij J. de Jager, Van Markenstraat 9, Lekkerkerk, tel. 0180-664117/0180-662085 (privé)

HEEFT U NOG SCHILDERWERK (binnen/buiten) of heeft u glas nodig?

Bel dan Stefko 06-54758350


KRIMPEN AAN DE LEK – Op vrijdag 12 juni waren pers en genodigden te gast bij Wijnhuis den Boer voor de presentatie van een nieuw bier in het assortiment: Krimpens Blonde Pracht. Ook kregen ze uitleg van gastheer Bert Hazeleger over de verschillende bieren en mocht er geproefd worden.

Initiatiefnemers Bert Hazeleger en Sandra van der Kooi met Krimpens Blonde Pracht.

het glas een belangrijke rol, ieder bier heeft een eigen glas.” Krimpens bier Na een Krimpense Whiskey en kruidenbitter is er nu ook een Krimpens blond bier. “We vonden dat we best eens extra aandacht mochten besteden aan de bieren,” vertelt Hazeleger. “In het Belgische Ertvelde hebben we bij brouwerij Van Steenberge een bier laten maken. Het is donkerblond bier op 75cl fles van een gul kaliber met 8% alcohol. Het bier is lekker moutig en ruikt iets naar vanille, goed gehopt en mild van smaak. Een pracht van een bier, schuimend en fonkelend als het levendige mooie water van de Lek.” Dat het blond bier is geworden past prima in het totaalplaatje. “Het moest geen pils worden, maar iets speciaals. We hadden eerst een naam bedacht en daar pastte blond bier bij. Het is een toegankelijk product voor een goede prijs met een lange

Het assortiment bieren is de laatste maanden enorm toegenomen bij de Krimpense slijter. “We proberen het assortiment steeds weer uit te breiden en aan te passen. We stellen zelf ook thema’s samen van verschillende bieren. Dit zijn leuke pakketten om cadeau te geven,” vertelt Bert Hazenleger van Wijnhuis Den Boer, die tevens de oprichter is van het BierGenietschap. “We hebben ruim 130 verschillende bieren, waaronder vijf van de zeven soorten trappistenbieren die er op de wereld zijn. Daarnaast hebben we verschillende bierglazen te koop. Bij de presentatie van bier speelt

: “Krimpen aan de Lek heeft een biertje om trots op te zijn.” houdbaarheidsdatum.” Wijnhuis Den Boer medewerkers Sandra van der Kooi en Bert Hazeleger legden de kenmerken van Krimpen aan de Lek vast op de gevoelige plaat. Het oude stadhuis, carillon, de walvis op de kerk, de watertoren en het wapen van Krimpen aan de Lek zijn terug te vinden op het etiket van Krimpens Blonde Pracht. Krimpens Blonde Pracht is te verkrijgen in de winkels van Wijnhuis Den Boer voor nog geen zeven euro. PTV

Bij Wijnhuis Den Boer kan de klant terecht voor meer dan 130 verschillende bieren.

75 KINDEREN IN KRIMPEN AAN DE LEK BEHALEN HUN EHBO-DIPLOMA KRIMPEN AAN DE LEK – Wat doe als iemand een gebroken been heeft of bewusteloos op straat ligt? Voor de kinderen van groep 8 van de Floraschool en de Wegwijzer en groep 7/8 van de Prinses Ireneschool zijn deze vragen makkelijk te beantwoorden. Zij haalden namelijk allen hun diploma jeugd eerste hulp A. Tijdens de twaalf theorie- en praktijklessen (gegeven door Lyda Buskoop, Bep Vuik en Annette Vat) hebben de kinderen uit het werkboek ‘jeugd eerste hulp A’ van het Oranje kruis gewerkt. Alles kwam aan bod, een paar voorbeelden: een bloedneus, een wespensteek, een wondje, vergif en botbreuken. De gastles van dokter Oostendorp ging vooral over de functies van de organen en over ziek zijn.

Ook was er een les met moeilijke vragen en ‘echte’ wondjes door Lotussen. Na al deze lessen waren de kinderen klaar voor het examen. In groepjes van vier of vijf kinderen gingen ze naar de dokter om twintig minuten lang vragen te beantwoorden en dan nog eens twintig minuten praktijk uit te voeren. Een wond aan de vinger, elleboog, hand of knie moest netjes worden behandeld. Stabiele zijligging, greep van Rautek en de Heimlich, alles moesten ze weten.

Op de Floraschool hebben 21 kinderen van groep 8 op 19 november 2008 hun diploma behaald. Bij de Wegwijzer kregen 26 kinderen van groep 8 op 12 maart 2009 het diloma. Als laatste was de beurt aan de Prinses

Ireneschool. 28 Kinderen van groep 7/8 hebben op 4 juni 2009 het examen succesvol afgerond. Allemaal hebben ze het examen gehaald. Op maandag 8 juni 2009 gingen ze met elkaar op de foto.

75 EHBO-diploma’s uitgereikt!


DE LEKKERKERKSE WEEKMARKT van 8.30-15.00 uur

✰ ✰ VAN BEMMEL ✰ de Woerdense kaasboer KAASHANDEL

*NOORD HOLLANDS EXTRA BELEGEN *OUDE GOED

5.95kilo

P. Visser & Zn. v.o.f.

Ja

Aardappelen, Groente en Fruithandel

Nieuwe oogst Hollandse Frieslander aardappelen 5 kilo € 2,95 10 kilo € 5,50 Jonge Hollandse Tuinbonen Gratis bonenkruid

2 kilo € 2,50

Broccoli

1 kilo € 0,95

Grote sappige Nectarina’s

95

5.kilo

SNIJDBARE KAAS

10 stuks € 2,95

Jonagold handappelen

3 kilo € 1,95

Spitskool

1 kilo € 0,65

Volop Hollandse aardbeien en kersen scherp geprijsd

*BLOKJES KIPFILET

4.95kilo *HAWAISTEAKS (kipfilet met ananas) 4.9510 st. *KIPHAMBURGERS 95 (normaal € 0,80 p.st.) nu 4.10 st. KANT EN KLAAR

Vikingbrood meergranen, ongesneden

€ 1,50 Roomboter super Krentenbollen

8 voor €

2,50

Grote Mergpijpen

5 voor €

Nico Houweling

2,50

Heerlijke Boeren Appelcake

€ 1,75 GEBR. RAVENSBERGEN B.V. Zonnebloemen

10 stuks 3,50

Grote Campanula’s

per stuk 3,50 2 voor 6,50

Gemengde Rozen

20 voor 2,50

Phalanopsis (2 tak)

per stuk 4,50

Op de markt krijgt u de beste kwaliteit voor minder euro’s Prijswijzigingen en druk(zet)fouten voorbehouden


SERVICE-PAGINA POLITIE: ALARMNUMMER: 112 “daar red je levens mee” voor zeer spoedeisende gevallen. GEEN SPOED, WEL POLITIE? BEL DAN 0900-8844 Wilt u in niet spoedeisende situaties in contact komen met de politie, dan geldt één telefoonnummer voor alle politievestigingen: 0900-8844. U kunt dit nummer bellen tegen lokaal gesprekstarief. Op dit nummer kunt u terecht met vragen en problemen die niet spoedeisend zijn. Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. Belt u met een vast toestel van KPN, dan komt u rechtstreeks bij de centrale in uw politieregio uit. In andere gevallen kan het zijn dat u via een keuzemenu wordt doorverbonden of via bemiddeling van het callcenter in Driebergen wordt verbonden met het gewenste politiekorps of direct geholpen. Districtsbureau Krimpenerwaard: Postbus 4240, 2350 CE Leiderdorp. Bezoekadres: G.J. van Heuven Goedhartweg 2 Schoonhoven. Politiebureau Lekkerkerk: Koninginneweg 2, 2941 ES. Geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00-17.00 Politiebureau Krimpen aan de Lek: Hoofdstraat 153. Op afspraak. BRANDWEER: ALARMNUMMER: 112 Commando: A.H. Ottingh, 667793/ J.P. Verwaal, 663087. BUREAU HALT Buro Halt is een bureau voor alternatieve straffen. Jongeren tot 18 jaar, die zich hebben schuldig gemaakt aan kleine delicten, kunnen door de politie naar buro Halt worden verwezen. Bij Buro Halt krijgen zij een alternatieve straf opgelegd en moeten ze de eventuele schade betalen. Inl. bij Bureau Halt Gouda en Omstreken, Postbus 3091, 2800 CD Gouda. Bezoekadres: Turfmarkt 44, Gouda, tel. 0182-520638. JONGERENWERKERS Andre Kuipers, te bereiken via: andrekuipers@stjimh.nl of tel. 06-25179689 Wolter Dijkstra, te bereiken via: wolterdijkstra@stjimh.nl of tel. 06-47094455 OPBOUWWERKER Marianne den Uil, te bereiken via: mariannedenuil@stjimh.nl of tel. 06-52695851 HUISARTSEN Krimpen a/d Lek: Huisartsenpraktijk. Brederodestraat 3, 2931 XB, tel 586586 spoedlijn 580400. Spreekuur: volgens afspraak. Artsen: J.A.M. de Ronde, E. Oostendorp, mw. A.H. Vijn, L.H. Trouwborst, Brederodestr. 3, 2931 XB, Apotheek geopend van 08.00-12.30 uur, 13.30-17.00 uur. Lekkerkerk: • E.P.C. Janssen en H.A. Janssen-Prins, Burg. v.d. Willigenstraat 84, 2941 ES, tel. 661303, Spoedlijn 662404. Spreekuur volgens afspraak; afspreken tussen 8.00-9.00 uur en 15.30-16.30 uur. • Huisartsenpraktijk van der Sanden, Burgemeester v.d. Willigenstraat 86, 2941 ES, tel: 661333. Spoedlijn 662404. Spreekuur op afspraak. Afspraken maken maandag t/m vrijdag van 8.00-9.00 uur en van 15.00-16.00 uur. Telefonisch spreekuur van 16.00-17.00 uur. HAP NEDERLEK: Voor spoedeisende huisartsenhulp buiten kantooruren: van 17.00 uur ‘s middags tot 08.00 uur ‘s ochtends, tijdens het weekeinde feestdagen: HuisArtsenPost Midden-Holland (HAP), Bleulandweg 10, 2803 HH Gouda, tel. 0182-322488 (alleen na telefonische afspraak.) APOTHEEK LEKKERKERK Burg. Roosstraat 5, 2941 AC Lekkerkerk. Tel.: (0180) 669193. Openingstijden: ma t/m vrijdag van 08.00-17.30 uur. Buiten de openingstijden voor spoedgevallen: Dienstapotheek MiddenHolland, Ronsseweg 138 (tegenover Bleulandlocatie van het GHZ), 2803 ZR Gouda, tel.: (0182) 698820. TANDARTSEN Krimpen aan de Lek: P.J. v.d. Bas, Schepenstraat 15, 2931 GP, tel.511459. H.P. Hoogenboom, De Dertienhuizen 5, 2931 XJ, tel. 524467. Lekkerkerk: W.P. Blom, De Elzen 38, 2941 VM, tel. 663708. Spreekuren volgens afspraak, afspreken van ma. tot do. tussen 09.00-12.00 uur. P.C. Klomp, Gruttolaan 37, 2941 RC, tel. 663291. Behandeling volgens afspraak. S.v.p. bellen tussen 9.00-12.00 uur . FYSIOTHERAPIE Fysiotherapie Schilder en Blom, Burg. van de Willigenstraat 88, 2941 ES Lekkerkerk, tel. 663380. Fysiotherapie Lek en Yssel, Koninginneweg 32, 2941 XK Lekkerkerk , tel. 663764, www.fysiotherapie-lek-yssel.nl Praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie,Van der Leeden - Rijnberg - Verkaik, Brederodestraat 3, 2931 XB Krimpen aan de Lek, tel. 580222, www.fysiokrimpen.nl dependance: Koningin Julianastraat 4, 2841 VL Moordrecht, tel. 0182-375492, www.fysiomoordrecht.nl DIERENARTSEN Krimpen a/d Lek: Kleine Huisdierenkliniek Krimpen B.V., Ooster Lekdijk 24a, 2931 AN. Behandeling alleen volgens afspraak, tel. 0180-522336. Lekkerkerk: Dierenartspraktijk Crimpenerwaert, Burg. v.d. Willigenstraat 10a, 2941 ES. Elke dag tel. spreekuur: 8.00-9.00 uur, (0180-661310 / 0180-351695 (voor alle dieren.) Spreekuren GG: ma.-woe.-vrij.: 18.30-19.30 uur, di.-do.: 14.00-15.00 uur daarna op afspraak, zaterdag: 9.30-10.00 uur en op afspraak/ voor spoedgevallen altijd bereikbaar. Dieetvoeders en medicijnen e.d. afhalen te Lekkerkerk. Ma. t/m vrij.: 9.00-17.00 uur, zaterdag: 9.00-13.00 uur.

ZONNEBLOEM Nederlek: * Coördinator bezoekwerk: 06-28427467. STICHTING WELZIJN SENIOREN NEDERLEK (SWSN) Raadhuisplein 55a, 2941 BS Lekkerkerk, tel.: 0180-522045. Informatie en aanvragen m.b.t. activiteiten, maaltijden en de rolstoelbus. Rolstoelbus voor senioren en gehandicapten uit Nederlek die niet zelf met openbaar vervoer kunnen reizen. Aanvraag twee dagen vooraf. SWSN Ouderenadvisering Informatie m.b.t. wonen, zorg en welzijn. Tel: ma/woe/do 9-12 uur 0180-522541. Open spreekuur woensdag: Raadhuisplein 55a Lekkerkerk van 9-12 uur, donderdag: De Dertienhuizen van 9-12 uur. Vrijwillige Thuishulp Krimpen a/d Lek: 0180-523362 / 523053. NPV VRIJWILLIGE THUISHULP, voor iedereen die hulp nodig heeft, jong of oud. Jansje de Vries (tel. 663818) of Ada Rodrigo (tel. 662987 - 06-13779410). GroeneHartHopper (CVV) - Informatielijn: 0900-600 80 08 (€ 0,10 p/m) bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. VIERSTROOM Gespecialiseerd in diensten als: verpleging, (huishoudelijke zorg, lichamelijke zorg, (wijk)verpleging), jeugdgezondheidszorg 0-4 en maatschappelijke dienstverlening. Bereikbaar voor hulpaanvragen, informatie en aanmeldingen via Vierstroom Zorglijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, tel.: 0182-594500. ZORGPARTNERS MIDDEN-HOLLAND Zorgpartners Midden-Holland biedt huishoudelijke zorg, verzorging en verpleging in de gemeenten Ouderkerk a/d IJssel en Nederlek. Op werkdagen van 9.00-17.00 uur bereikbaar via (06) 304 27 981. KWADRAAD MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING Voor meer informatie over inloop- en telefonisch spreekuren bel: 0900-1202150 (lokaal tarief) of kijk op www.stichtingkwadraad.nl VERLOSKUNDIGE PRAKTIJK Lekkerkerk/Bergambacht/Stolwijk, M. van Kasteel & J. Luten, tel. 06-21847620 voor afspraken en tel.nr. 06-51334850 voor bevallingen en spoed. Kr. a/d Lek/ Kr. a/d IJssel/ Ou. a/d IJssel. Verloskundige praktijk IJssel en Lek, Meerkoetstr. 79, 2922 GM Kr. a/d IJssel, tel. 06-52070810. Telefonisch spreekuur op werkdagen van 8.008.30 uur en 17.30-18.00 uur. LOKALE OMROEP: Stichting Vrolek, radio-uitzendingen maan- t/m vrijdag van 18.00 - 23.00 uur; zaterdag van 09.00 23.00 uur; zondag van 08.30 - 23.00 uur. Gemeente op de radio. Iedere zaterdag van 10.00-11.00 uur maakt de lokale omroep Vrolek in Nederlek een uur Nederlek Nieuws over ontwikkelingen bij de gemeente Nederlek. Stem ook eens af op Dorp en Waard. Op de kabel op 105.9 en in de ether op frequentie 107.7 MHz. KERKEN: Krimpen aan de Lek: • Hervormde Gemeente Krimpen aan de Lek, Dorpsstraat 1, 2931 AD, tel. 515336. Samenkomst elke zondag 10.00 en 18.30 uur. • Gereformeerde Ontmoetingskerk, Kerkgebouw Hoofdstraat 90, 2931 CL, tel. 519145, Samenkomst elke zondag 10.00 uur, met uitzondering van Nieuwjaarsdag en Hemelvaartsdag. • Gemeente Er is Leven in het Woord, Samenkomst elke zondag om 10.00 uur. Admiraal de Ruyterweg 10, Krimpen aan • de Lek, tel. 663129. Lekkerkerk: • Hervormde Gemeente ’t Venster, Kerkdiensten: elke zondag 10.00 uur in ‘t Venster, Jan Ligthartstraat 68 en 19.00 uur in de Dorpskerk, Kerkplein 4. • Protestantse Gemeente te Lekkerkerk, Kerkgebouwen: Kerkplein 4, 2941 AD, tel. 662502, en Kerkweg 34, 2941 BM, tel. 660303. Kerkdiensten op zondag april t/m aug. 9.30 uur; sept. t/m maart 10.00 uur in de kerk op het Kerkplein of in de kerk aan de Kerkweg. Om 17.00 uur dienst in de kerk aan de Kerkweg. • Ned. Hervormde (Geref.) Evangelisatie, Samenkomst in het kerkgebouw, Kerkweg 66, Eredienst elke zondag 10.00 en 18.30 uur. • Katholieke Gemeenschap H. Jozef, Ontmoetingscentrum, Emmastraat 26. Vieringen elke zondag 10.00 uur, elke woensdag van 10.00 - 12.00 uur. Stilte centrum en inloopuur.

OPENBARE BIBLIOTHEKEN NEDERLEK Krimpen a/d Lek: Constantijn Huijgensstraat 3, 2931 XC, tel: 0180-521951, fax: 0180-580426, e-mail: infokrimpenadlek@bibliothekenkrimpenerwaard.nl Openingstijden: maandag 13.30-17.00 uur en 18.3020.30 uur, dinsdag 13.30-17.00 uur, woensdag 10.00-12.00 uur en 13.30-17.00 uur, vrijdag 13.3017.00 uur en 18.30-20.30 uur, zaterdag 10.00-12.00 uur. Leent ook DVD’s en luisterboeken uit! Surfen op het Internet voor € 1,00 per half uur! Er zijn diverse GRATIS Internet-sites te raadplegen! Reserveren en verlengen van uw materialen via onze website: www.bibliothekenkrimpenerwaard.nl Lekkerkerk: Talmastraat 1, 2941 GS, tel: 0180669999, fax: 0180-669933, e-mail: infolekkerkerk@bibliothekenkrimpenerwaard.nl Openingstijden: maandag 13.30-17.00 uur en 18.3020.30 uur, dinsdag 10.00-12.00 uur, woensdag 10.0012.00 uur en 13.30-17.00 uur, vrijdag 13.30-17.00 uur en 18.30 tot 20.30 uur, zaterdag 10.00-12.00 uur. Leent ook DVD’s en luisterboeken uit! Surfen op het Internet voor € 1,00 per half uur! Er zijn diverse GRATIS Internet-sites te raadplegen! Reserveren en verlengen van uw materialen via onze website: www. bibliothekenkrimpenerwaard.nl HUISVUIL INZAMELING Zelf brengen bij het afvalbrengstation: Milieuservices AVR - Krimpen aan den IJssel Stormsweg 11 - 2921 LZ Krimpen aan den IJssel Tel. (0180) 53 07 30 Openingstijden: • Maandag tot en met vrijdag van 08.00-16.00 uur • Zaterdag van 10.00-16.00 uur • Op zon- en feestdagen is de milieustraat gesloten Voor het laten ophalen van grof vuil of klachten over grijze/groene minicontainers: Bel Cyclus, Gouda: tel. 0182-547500. Raadpleeg uw inzamelkalender of www.nederlek.nl. Milieucontroleur A. de Jong, tel. 06-53763681. Voor klachten en meldingen illegale afvalstortingen, lozingen, graffiti, vernielingen etc. KLEDING EN HUISRAAD Bel: Stichting Kringloop Huisraad. Aanmelden goederen: ma. t/m vr. 08.00-17.00 uur, telefoon 514563. Verkoop goederen: Kringloopwinkel Binnenweg 5a, Krimpen aan den IJssel, ma. t/m vr. 09.00-12.00 uur, di. van 19.00-20.00 uur (tijdens schoolvakanties gesloten). Bruikbare kleding/textiel/schoenen containers Poolmanweg en Hoofdstraat. COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS: Burgemeester: B.F.A. van der Kluit. Wethouders: R.P.A. v.d. Haterd (PvdA) en C.J.M.W. Wassenaar (VVD). GEMEENTE NEDERLEK: Gemeentehuis: Burg. v.d. Willigenstraat 58, 2941 ES Lekkerkerk, tel. 667777. Openingstijden: ma. t/m vr. 08.30-12.30 uur, ma. 13.30-18.00 uur, Dependance Krimpen a/d Lek: De Dertienhuizen 1, 2931 XZ Krimpen a/d Lek, tel. 667707. Openingstijden: maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30-16.30 uur; vrijdag gesloten. Gemeentewerken tel. 667714 en buiten kantoortijd 664198. Storingen aan de openbare verlichting bellen naar storingsnummer van City Tec, tel. 088-895 9200 (24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week). De storingsmelding kunt u ook kwijt op www.citytec.nl WMO-LOKET * Dinsdagochtend van 9.00 - 10.30 uur in de Dertienhuizen te Krimpen aan de Lek * Donderdagochtend van 9.00 - 10.30 uur in het gemeentehuis te Lekkerkerk. Telefonische bereikbaarheid op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via tel. (0180) 667800. OPVOEDBUREAU MIDDEN-HOLLAND Voor advies aan ouders/verzorgers van kinderen van 0 t/m 18 jaar met vragen over de opvoeding. Locatie Nederlek: Spreekuur: 1e, 2e en 3e maandag van 9.00 tot 11.00 uur. Poolmanweg 5: Bel of mail voor informatie of het maken van een afspraak naar JSO en vraag naar het Opvoedbureau. Tel: 0182 - 547 888 of email: opvoedbureau@jso.nl

RAADSLEDEN NEDERLEK C. Barnhoorn CDA Speenkruidstraat 10, 2931 TT Krimpen aan de Lek 515636 M.G. Blok VVD Jan Ligthartstraat 43, 2941 GN Lekkerkerk 661940 M. Both SGP Buitenweg 5, 2931 AC Krimpen aan de Lek 524515 D. den Braber SGP Nicolaas Beetshof 78, 2941 TM Lekkerkerk 662469 S. Burggraaf PvdA Emmastraat 53, 2941 XC Lekkerkerk 662047 C. van der Graaf PvdA Schuwacht 140, 2941 EH Lekkerkerk 663688 M.H. de Heer CDA Da Costastraat 81, 2941 GK Lekkerkerk 661180 J. Hofman-Verwoert VVD Molenwerf 108, 2941 TL Lekkerkerk 662910 J.C. de Keuning Werkgroep ’84 Commandeur 1, 2931 PA Krimpen aan de Lek 510653 A.H. Langerak CDA De Elzen 61, 2941 VM Lekkerkerk 662045 J. Schilt PvdA Schuwacht 224, 2941 EK Lekkerkerk 663023 W.F.R. Schipper PvdA Noordwester 3, 2931 PH Krimpen aan de Lek 519447 G. Smit-Raggers VVD Schepenstraat 7, 2931 GP Krimpen aan de Lek 599813 H.M. Tiggelaar Werkgroep ’84 Bilderdijkstraat 69, 2941 GG Lekkerkerk 669085 E.J.M. Troe PvdA Zalmstraat 9, 2931 HD Krimpen aan de Lek 518099 De raadsvergaderingen worden gehouden in het gemeentehuis, Burg. van der Willigenstraat 58 te Lekkerkerk. Aanvang 20.00 uur.


1079  

Altijd het laatste nieuws vanuit de regio Nederlek. Hieronder vallen Lekkerkerk, Berkenwoude en Krimpen aan de Lek. In Nederlek Nieuws is op...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you