Page 1

maandelijks magazine In deze uitgave ...

2010

Winkelcentrum Heyhoef: culinair, modieus en handig! Budgettips

Slaap lekker!

... en nog vele andere bruisende zaken

januari 2010

Tilburg Bruist ... een sprankelend magazine!


Voorwoor

d

Hallo lezers van Tilburg Bruist ... Nederland Bruist! Zeker in 2010 en daarom wens ik iedereen een bruisend jaar toe. Het oude jaar is voorbij en het nieuwe is gekomen. Het is weer de maand van de bekende goede voornemens. Ik heb er wel een paar klaar liggen! Deze maand zal ik bijvoorbeeld gaan starten bij Slim’s Bodycare & Endermologie, die een nieuw product hebben waarmee de extra ‘feestdagenkilo’s’ er gegarandeerd af vliegen!

Ook ga ik meer genieten van mijn kinderen en mijn naasten. Ik kijk ernaar uit om dit jaar volop te gaan bruisen. Soms is het even nodig om opnieuw te beginnen. Dan helpt het om een jaar af te sluiten en vol met frisse, goede moed 2010 in te gaan. Wat gaat u doen? Heeft u goede voornemens? Mail ze naar mij en wie weet kan ik wel iets voor u betekenen ,,,, , Nederland Bruist! Met vriendelijke groeten, Marcel Bossers

2


Spelen met licht.

Niet het licht maar de afscherming creëert de sfeer. Vouwgordijnen, paneelgordijnen, vertikale of horizontale jaloezieën of mooi draperende gordijnen en overgordijnen, allemaal spelen ze hun unieke spel met het daglicht. In de tende®-winkels wordt u creatief bijgestaan en begeleid doorheen de fascinerende wereld van raamdecoratie. Speel met licht. Ontdek de mooiste en nieuwste raamdecoratie bij tende®.

ma: gesloten di tot vr: 9 - 18u za: 9 - 17u zo: 10 - 13u Mierdsedijk 66 2382 Poppel-Ravels België T 0032 (0)14 65 64 32 info@gordijnschuur.be www.gordijnschuur.be

de kunst van raamdecoratie


Inhoud

Bruisende thema’s

Heyhoef:

culinair, modieus en handig!

10

C

ol of on

Uitgever

Nederland Bruist C.V.

Eindredactie

Nederland Bruist C.V.

Manager

Marcel Bossers

Acquisitie

Loes Levy, Marcel Bossers

Office manager

Marion Schoonenberg

We b s i t e

www.nederlandbruist.nl

Themateksten

Renée ter Berg Tekstproducties

Budgettips 20

HieroSign, grafisch servicebureau

Oplage

7.500 exemplaren

Ve r s p r e i d i n g

Netwerk VSP

Evenementen

Aanmelden via evenementen@nederlandbruist.nl

Lekker slapen!

28

In deze reeks verschijnen:

4

Vo r m g e v i n g

Alkmaar, De Amerstreek, De Bollenstreek, Breda, ‘t Gooi, Den Haag, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch, Land van Cuijk, De Maasroute, Nijmegen, Rivierenland, Tilburg en Utrecht Bruist ...

C o n t a c t ‘ T i l b u r g B r u i s t . . .’

IABC 5214 T (076) 711 53 40 M 06 34 59 09 75

4814 RA Breda F (084) 835 46 55 tilburg@nederlandbruist.nl

Contact Hoofdkantoor

Nederland Bruist C.V. brabant@nederlandbruist.nl www.nederlandbruist.nl

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van het auteursrecht is niet toegestaan. © 2008 Nederland Bruist C.V. Merknaam Tilburg Bruist ... is een merknaam en eigendom van NL Bruist C.V.


200 jaar stadsrechten in Tilburg was een jaar lang feest! Tilburg vierde in 2009 uitgebreid dat ze precies 200 jaar geleden stadsrechten kreeg. En hoe! Hieronder een terugblik met enkele van de talloze hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Spectaculaire opening Het bijzondere jubileumjaar werd op 1 januari feestelijk geopend en alle Tilburgers waren daarbij in grote getale aanwezig!

Nicky Eberson Kinderburgemeester van Tilburg In het jaar dat Tilburg 200 jaar stadsrechten heeft, kreeg de stad ook haar eerste kinderburgemeester. Na een strenge selectie en een spannende spelshow, werd Nicky Eberson tot eerste Kinderburgemeester van Tilburg benoemd.

Eerste Walk of Fame tegel voor Guus Meeuwis Tilburg heeft een eigen Walk of Fame! De Alexanderstraat is omgetoverd tot een prachtige ‘walk’ waar zanger Guus Meeuwis de allereerste tegel onthulde. Een keur aan bekende en onbekende Tilburgers die iets goeds voor de stad of de medemens deden, zouden hem nog volgen.

Hijs de vlag voor de Tilburg! Bij een feestje hoort natuurlijk een feestelijke aankleding, dus hadden we voor iedereen een leuke Tilburg 2009 vlag, gratis af te halen bij het projectbureau van de Stichting Tilburg 2009. Zo kon iedereen laten zien dat ze de 200ste verjaardag van hun stad meevierden!

Tilburg viert haar verjaardag De 200e verjaardag werd uitbundig gevierd! Op zaterdag 18 april, de dag dat Tilburg ook écht jarig was, was de binnenstad één groot openluchttheater.

De Mega Tingo Tilburg 2009 organiseerde de Mega Tingo: de grootste gratis bingo van Nederland! In het Willem-II stadion was op 5 juni de spectaculaire trekking van de bingoballen. Tussendoor vermaakten Corry Konings, Lee Towers en Wesley het publiek met een geweldig muzikaal optreden.

19 december: een Betoverende Sluiting Zo bijzonder als het jubileumjaar is begonnen, zo bijzonder is het ook afgesloten. De slot-act die plaats vond in de Piushaven was letterlijk een sprookje!

5


Bruisende

Byouterie Rianne verkoop van tassen, sieraden, riemen, horloges en het plaatsen van batterijen in horloges Openingstijden ma/wo/do/vr 9.00 - 17.30 uur dinsdag 9.00 - 11.30 uur zaterdag 9.00 - 16.00 uur

z a k e n

soontiens feestverhuur voor al u partyverhuur tafels,stoelen,barkrukken,koelkasten biertaps,partytenten,springkussens,etc. gratis thuis bezorgd in Tilburg vanaf 10,-

Lombardijenlaan 45 Tilburg Reeshof Tel 013-5710937 Mob 06-42246955

Burg. van de Mortelplein 57 • Tilburg • (013) 468 45 11

www.soontiens-feestverhuur.nl

Dé oplossing voor (tijdelijk) ruimtegebrek! Huur de eerste maand gratis*!

Dag en nacht bewaking met o.a. uniek unitalarm.

* Vraag naar de voorwaarden

prijzen vanaf €6,- * per maand met laagste prijsgarantie!

ALLSAFE Mini Opslag Breda Konijnenberg 98 4825 BE Breda ✆ 076 - 5879614 (Naast de Makro)

Huur de eerste maand gratis*!

ALLSAFE Mini Opslag Tilburg Oude Rielseweg 11 5032 SH Tilburg ✆ 013-5301855

Gratis gebruik verhuisbus!* Voor meer info bel GRATIS:

0800 - 64 64 677

of ga naar

WWW.ALLSAFE.NL

7 dg/wk toegang met persoonlijke pincode

7


Bruisende

z a k e n

DE KOUSENSPECIALIST • Onderhoud • Reparatie • APK • Diagnose • Occasions • Airco service Wij zijn verhuisd naar Smidspad 49a in Tilburg! Wilco Calje Smidspad 49a 5046 JB Tilburg tel. (013) 542 26 75

www.autobedrijfcentraal.nl

J.M. van ROOIJ

Besterdplein 39 • 5014 HP Tilburg Tel. 0031 (013) 5423979 Fax 0031 (013) 5422932 www.dekousenspecialist.nl info@dekousenspecialist.nl

1959

2009

Voorkomen is altijd beter dan genezen! Het is belangrijk naar de mondhygiënist te gaan, simpelweg voor een grondige reiniging als preventie of wanneer u last heeft van: • pijnlijk tandvlees • rook-/thee-/koffie-/wijnaanslag • tandsteen • gele tanden • bloedend tandvlees (vooral bij poetsen) • vieze smaak in de mond en/of slechte adem • losstaande of verplaatsende tanden • rood en gezwollen tandvlees • terugtrekkend tandvlees • schaamte omtrent het uiterlijk van het gebit

Mondhygiënepraktijk J. Laurant • Hoflaan 25 • Tilburg • telefoon (013) 563 66 48

9


Winkelcentrum Heyhoef:

Culinair, modieus en handig!

Wat zou de Reeshof zijn zonder een uitgebreid en gezellig winkelcentrum? Heyhoef is dan ook onmisbaar voor de bewoners van deze wijk Je kunt er terecht voor veel meer dan je dagelijkse boodschappen alleen.

10

Houd je van lekker eten?

Maak je mooi!

Natuurlijk is er wat eten en drinken betreft veel te kiezen in de verschillende supermarkten van winkelcentrum Heyhoef. Maar heb je eens wat meer tijd, dan loont het de moeite om langs de diverse culinaire speciaalzaken te gaan. De kaaswinkel, groenteman, visspecialist en slager hebben een zeer uitgebreide keuze aan producten. Met deze kwaliteitsproducten zet je zo iets verrukkelijks op tafel. Heb je een keer geen zin om te koken? Dan maak je gewoon een stop bij een van de brasseriĂŤn of de snackbar van Heyhoef.

Vergis je niet, voor dat paar hippe pumps, die stijlvolle tuniek, een mooi kapsel en dat lekkere geurtje hoef je echt niet naar het centrum van Tilburg of Breda. Alles is bij Heyhoef te vinden. Handig dat je niet uren en uren door de stad hoeft te lopen om je keuze te maken. De winkels zitten lekker dicht bij elkaar. Zo heb je snel een elegante of stoere nieuwe outfit, compleet met het perfecte paar schoenen. Ben je op zoek naar een bijzonder sieraad of horloge? Zelfs hiervoor vind je de juiste winkel in Heyhoef.


Handig! Winkelcentrum Heyhoef is veelzijdig. Van cadeautjes tot boeketten en speelgoed, van telefoons tot televisies en camera’s. De winkels zijn zeer divers en dat maakt het winkelcentrum zo compleet.

Karen Goossens: “Mijn vriend en ik wonen graag in de Reeshof, maar wat winkels betreft zit je toch overal wat verder vandaan. Daarom is het prettig dat er in de Heyhoef zoveel verschillende zaken te vinden zijn. We kunnen hier lopend naar toe.”

Wat zeggen de shoppers? Ellie Verschuren: “Ik winkel graag bij Heyhoef. Ik vind hier alles wat ik nodig heb. Ik vind het hier ook gezellig, want ik kom bijna altijd wel iemand tegen die ik ken. Voor de feestdagen vorige maand heb ik bijna alle cadeautjes voor mijn kinderen hier kunnen vinden. Dat is toch ideaal?”

11


Slank worden? Slank blijven! Op advies van mijn specialist ben ik afgevallen. 40 kg in 5 1/2 maand en dat zonder te sporten! Lees mijn verhaal op

dokteranders.nl

VOOR

NA (-40 KG)

dokteranders.nl Nu ook hoge darmspoeling, (vergoeding mogelijk), bel:

013 - 535 25 14


Topkapsalons tegen een betaalbare prijs

Kleuren vanaf

€ 19,50

Knippen vanaf

€ 15,50

www.tresjoli.nl


Bruisende

z a k e n

AUTOSLOPERIJ

GEENEN

• Verkoop 2de hands onderdelen voor alle merken (direct leverbaar) • Verkoop nieuwe onderdelen tegen de beste prijzen

• Vandaag bestellen, morgen hebben! • Inkoop schadewagens ook uit Nederland (inclusief vrijwaringsbewijs) Molenzijde 61 - 2330 Merksplas (België) (vlakbij Nederlands-Belgische grens) Tel. 0032 14/634651

www.autohandelgeenen.be

Permanente Make-Up “Schoonheid in luxe, luxe in schoonheid” Alleen op afspraak tel. (013) 462 34 83 e-mail info@delphin-healthenbeauty.nl

In-store promotie op meer dan 25.000 locaties

www.jam.nl

Artinails & Beauty, Bredaseweg 94a, Tilburg, email info@artinails-beauty.nl • Telefoon: (013) 543 90 28

T 0495 498 325

15


Het leven volgens Anouk ... (3) Anouk (30) woont midden in Utrecht en heeft een relatie met Richard. Ze heeft een drukke baan als communicatiemedewerker. Samen met haar drie trouwe vriendinnen is ze regelmatig op leuke spots door heel Nederland te vinden. In Tilburg Bruist ... lees je elke maand over haar belevenissen.

“De vorige keer vertelde ik je over de verjaardag bij mijn verschrikkelijke schoonmoeder en hoe heldhaftig Richard het voor mij opnam - niet dus! - toen ze me volledig afkraakte. Ik was even niet op mijn best. Niet alleen zat ik met een zere enkel, ik was ook lichtelijk teleurgesteld in Rich en mijn zelfvertrouwen was door de opmerkingen van schoonmoederlief gedaald tot het nulpunt. Gelukkig had ik een heerlijk dagje in het vooruitzicht: samen met Sofie naar Let’s Relax in Bussum. Dat is inderdaad net zo ontspannend als

16

het klinkt. Tussen de massages en schoonheidsbehandelingen door hadden we eindelijk weer eens de tijd om lekker bij te kletsen. En dat was nodig ook, want Sofie had spannend nieuws. Ze is aan het daten! Dat klinkt op zich niet wereldschokkend, maar je moet weten dat Sofie de meest verstokte vrijgezel van Utrecht is. Echt waar. Tijdens haar laatste date bezocht ze denk ik een concert van Bon Jovi. Dus dat ze een afspraakje had, was genoeg gesprekstof voor de rest van de dag. Vooral toen bleek wie de gelukkige was: Michiel. En laat dat nu net de ex zijn van onze goede vriendin Kimberley. Oeps!


‘Denk je dat ze het erg vindt?’ vroeg Sofie me. ‘Zij heeft hém tenslotte gedumpt.’ Dat was waar. Kimberley stelt nogal hoge eisen aan mannen en ook Michiel was na vier maanden bruut aan de kant gezet. De reden? Hij was niet aantrekkelijk genoeg. En aangezien hij niet bereid leek om minimaal drie keer per week aan de gewichten te gaan hangen, was hij de laan uitgestuurd. Zonder pardon. En nu was Sofie hem vier jaar later tegengekomen op een feestje en was de vonk overgeslagen. Wat moest ik nou doen met deze info?

Aan de ene kant is het natuurlijk not done om met de ex van je beste vriendin aan de haal te gaan, maar aan de andere kant was het wel heel zeldzaam dat Sofie dit voor iemand voelde. Ik smeekte Sofie of ze het snel aan Kim wilde vertellen, want geheimen bewaren is niet mijn sterkste punt en al helemaal niet als het om zulke nieuwtjes gaat. Ze beloofde het me de verjaardag van Melissa te vertellen. Dan gaan we met zijn vieren een hapje eten in een trendy restaurant. Ik ben benieuwd ... .’’

17


Visrecept van de maand Zwaardvis Ingrediënten • • • • • • • • • •

150 gr zwaardvis olijfolie verse tijm rozemarijn knoflook 1/2 liter visbouillon blik gepelde tomaten courgette 150 ml rode wijn sjalot

Bereidingswijze Zwaardvis Marineer de zwaardvis, 150 gram per persoon, in wat olijfolie met verse tijm, rozemarijn en knoflook (circa 2 uur). Tomaten-courgettesaus Pureer een blik gepelde tomaten, wrijf dit door een zeef. Snijd van een courgette dikke julienne, bak deze in wat olijfolie met 1 gehakte sjalot en wat knoflook. Afblussen met 150 ml rode wijn, visbouillon en de gepureerde tomaat. Rustig laten inkoken tot sausdikte. Breng de saus op smaak met peper uit de molen, zout en wat verse tijm. Gril de zwaardvis in circa 10 minuten gaar en serveer hem op gekookte pasta met daar omheen een aantal druppels saus. Garneren met citroen en peterselie.

18


OSTEOPATHIEPRAKTIJK SMIDTS/RODRIGUS Osteopathische geneeskunde is een functionele behandelingswijze waarbij herstel van de beweeglijkheid van verschillende lichaamsstructuren centraal staat. Niet alleen gewrichten bewegen, maar ook zenuwweefsel, organen en bloedvaten moeten vrij kunnen bewegen. Zo niet leidt dit tot functieverlies en klachten: ontstekingen, zwelling, slijtage, nekklachten, hoofdpijn, buikpijnen, maagklachten, slechte vertering, moeilijke ademhaling. In bovengenoemde gevallen kan u de osteopaat raadplegen. Hij is opgeleid om de onderliggende factoren, meer nog dan de klacht zelf op te sporen en te behandelen. De oorzaak van uw klacht ligt niet altijd op de plaats waar de pijn wordt waargenomen. De osteopaat herstelt bij zowel bij baby’s en kinderen als bij volwassenen de functies van verschillende lichaamsystemen en daardoor verbeteren of verdwijnen de klachten. Kijk voor meer informatie op

Osteopatie Smidts/Rodrigus Tilburg

www.osteopathierodrigus.nl

Rosmolenplein 41a • 5014 ET Tilburg tel. 06 81 62 42 30 Speciaal voor baby/kinderen (dinsdagmiddag) Nispenstraat 22 • 5045 MR Tilburg tel. 06 14 30 68 56


Budgettips De dure decembermaand is weer voorbij. Om in 2010 een goede start te maken, hebben we enkele nuttige budgettips op een rijtje gezet. Wie weet zitten er voor u ook wel tips bij die u een hoop euro’s kunnen besparen, maar waar u nooit eerder aan heeft gedacht.

Boeken kopen? Ruilen kan ook! Boeken staan voor 95% van de tijd ongebruikt in de boekenkast. Op Ruilboek.nl kunt u gratis boeken ruilen binnen Nederland. Met dit systeem worden boeken efficiënter gebruikt en zijn meer mensen in de gelegenheid een goed boek te lezen. U plaatst een boek en mag gelijk een mooi boek uitzoeken!

Voordelig sporten Bent u van plan om dit jaar te starten bij een sportschool of wilt u beginnen met salsadansen? Het is óók een sport om uit te zoeken waar de lessen leuk en voordelig zijn. U kunt namelijk aan het begin van het seizoen bijna overal meedoen aan gratis proeflessen. Met een beetje geluk kunt u daarmee al maanden vooruit en gaat u iets doen wat u echt leuk vindt.

Belastingteruggave via Tj-biljet Heeft uw zoon of dochter een vakantiebaan? Dan heeft hij of zij vast recht op belastingteruggaaf. Het bedrag dat automatisch ingehouden wordt op het loon is gebaseerd op het uitgangspunt dat er het hele jaar door wordt gewerkt. Iedereen die een tijdelijke baan heeft, betaalt daarom te veel en heeft recht op teruggave.

20

Dit kan via een Tj-biljet (teruggaaf jongeren) worden aangevraagd. Meer informatie op de website van de belastingdienst.

Kortingsacties en gratis kaartjes Een dagje uit kan duur zijn. Door eerst op internet te zoeken naar kortingsacties voor toegangskaartjes, kunt u misschien goedkoper uit zijn . Er bestaan diverse websites waarop dit soort aanbiedingen overzichtelijk wordt gepresenteerd, bijvoorbeeld gerangschikt op locatie of soort bestemming. Even speuren op het web kan zo enkele tientjes schelen.

Sla uw slag op Koninginnedag In de aanloop naar Koninginnedag is het raadzaam om al eens rond te kijken in huis naar spullen die u niet meer gebruikt. Uzelf of de kinderen kunnen deze spullen proberen te verkopen op één van de vele Koninginnedagmarkten in het land: een mooie aanvulling op hun zakgeld! Ook kunt u tijdens een Oranjemarkt zelf tegen leuke koopjes aanlopen. Maak een lijstje van spullen die u goed kunt gebruiken en kom dan extra vroeg: de beste spullen zijn als eerste weg!


Stap over op spaarlampen

Betaal op tijd!

In 2012 verdwijnen de laatste gloeilampen uit de winkels. Een gemiddeld huishouden heeft rond de 29 gloeilampen in huis. Als u al deze lampen vervangt door spaarlampen, kunt u (op jaarbasis) € 95,- besparen op de energierekening. Een spaarlamp gebruikt vier keer minder energie dan een gloeilamp en gaat tien keer langer mee. De aanschafkosten heeft u binnen 1 tot 2 jaar terugverdiend.

Ruim wekelijks uw post op. U weet dan zeker dat uw rekeningen op tijd betaald worden. Ook weet u precies wat u nog te besteden heeft. Pin een vast bedrag per week, hierdoor weet u precies wat u te besteden heeft en op is op!

Abonnement Voorraad Kijk voordat u boodschappen gaat doen in de koel- en voorraadkast. De kans is groot dat u veel meer in huis heeft dan u denkt. Wees creatief!

Meerdere dagen Doe één keer in de week de grote boodschappen. Zo komt u minder vaak in de supermarkt, waardoor u niet in verleiding komt om impulsaankopen te doen.

Prijs per kilo Vergelijk in supermarkten de prijs per kilo van bepaalde producten; zo komt u te weten, of het ene merk duurder is dan het andere. Koop van bepaalde producten, bijvoorbeeld vlees, kiloverpakkingen als het in de aanbieding is; u kunt het altijd invriezen.

Zeg uw abonnement van de krant of tijdschrift op en lees de gratis edities zoals Metro, Spits en Breda Bruist ... . Tevens kunt u online goed op de hoogte worden gehouden door uw favoriete media. Als u uw abonnement op moet zeggen, zet dit dan in uw agenda, anders loopt u de kans dat u toch weer aan het abonnement vastzit.

Persoonlijk Budgetadvies Bezuinigen begint met inzicht krijgen in uw geldzaken. Maak een eigen begroting met behulp van het Persoonlijk Budgetadvies op www.nibud.nl

Onderneem actie Kunt u een rekening niet betalen? Neem dan direct contact op met de instantie waar u de betalingsachterstand heeft. Daarmee voorkomt u grotere problemen!

Huismerken Kijk in de supermarkt of uw favoriete producten ook verkrijgbaar zijn in het huismerk. De prijzen hiervan zijn altijd lager dan A-producten. Kwalitatief zijn ze vaak even goed. Goed voor uw portemonnee. Als lang houdbare producten die u vaak gebruikt in de aanbieding zijn, kunt u er gerust wat van inslaan. Het is goedkoper en u heeft het toch nodig!

Garantie Heeft u artikelen gekocht waar garantie op zit? Bewaar de aankoopbonnen dan goed! Gaat uw product kapot, dan kunt u altijd aantonen wanneer u het heeft gekocht!

21


Even voorstellen ... Sinds zeven jaar is Wendy Zweerts eigenares van Artinails & Beauty. Wendy werkte al eerder bij Artinails. Toen ze de kans kreeg om de zaak over te nemen, heeft ze deze met beide handen aangegrepen. Ze begon met de nagelsalon en na drie jaar ervaring opdoen, kwam daar ook de schoonheidssalon bij. Bij deze sfeervolle, gezellige salon staat de klant voorop. Goed passend advies is hier heel belangrijk. Je bent altijd welkom voor een vrijblijvende afspraak! Ga heerlijk ve

rzorgd 20 Nieuwe kl 10 in: anten ontv angen tege inlevering n van deze bon 25% kortin g op de ee rste behandelin g naar keuz e!

22

Wat is er allemaal mogelijk? Specifieke behandelingen van Guinot • Huidverzorging, gelaats- en lichaamsbehandelingen • Definitief ontharen door middel van IPL (gepulseerd licht) Nagels • Verzorging van natuurlijke nagels • Verzorging van kunstnagels • Pedicure Make-up advies (en alles wat daarmee te maken heeft) Bruidsmake-up Tevens zijn er persoonlijke bruidsarrangementen mogelijk! Artinails & Beauty werkt alleen op afspraak en de salon is vijf dagen in de week geopend: ma / di / vr 09.00 tot 18.00 do 09.00 tot 21.00 za 09.00 tot 16.00 Voor meer informatie kun je altijd even op de site kijken of bellen!

Bredaseweg 94 • Tilburg • T (013) 543 90 28 www.artinails-beauty.nl


Indoor Voetbalschool Orange Healthclub Orange in Rijen start in het nieuwe jaar met een Indoor Voetbalschool. Techniek is op dit moment hot. Het straatvoetbal is voor een groot deel verdwenen bij de jeugd. Tijdens het voetballen op straat leren spelers de vaardigheden spelenderwijs. Het straatvoetbal vormde je als voetballer. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Door het voor een groot deel verdwenen beeld van straatvoetbal neemt niet alleen de techniek af, maar ook de mentale weerbaarheid en de slimheid om met een bepaald fysiek om te gaan. De techniek vormt de belangrijkste basis voor een goede voetballer. Zowel aanvallend als verdedigend. Bij voetbalverenigingen is vaak de gelegenheid om specifieke voetbaltraining te geven/te krijgen, minimaal. Dit heeft alles te maken met de geringe trainingsuren tijdens slechte weersomstandigheden en geen goede of zelfs helemaal geen training kunnen krijgen. Bij voetbalschool Orange kan de gehele jaar door binnen getraind worden op een kunststofvloer. De voetbalschool biedt een speler via een leerplan de mogelijkheid om zich te bekwamen via voetbaltraining. Het leerplan is zodanig opgesteld dat iedere speler/speelster zich op zijn/haar niveau kan door ontwikkelen. De trainingen bij onze voetbalschool zijn gebaseerd op plezier, bewegen en vaardigheid.

24

De voetbalschool is bestemd voor jongeren, zowel jongens als meisjes, in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar. Ongeacht of zij lid zijn van een club en wel of niet spelend in een selectieteam of niet selectieteam bij een voetbalvereniging. De speler zal het verschil maken ten opzichte van zijn tegenstander door zijn bekwaamheid en bereidheid. Geïsoleerd trainen van technische vaardigheden naar organisatievormen maakt een speler echt tot een betere voetballer. Hiervoor word een complete training aangereikt. We heten iedereen van harte welkom op de site van Healthclub Orange (www.healthcluborange.nl/voetbalschool). De voetbalschool staat onder leiding van een ervaren, oud-profvoetballer en gediplomeerde voetbaltrainer Cemal Yilmaz (Willem II, PSV, Saiyerspor en RBC). De voetbaltrainer wordt geassisteerd door een enthousiaste en ervaren collega, Wenzel van de Put. Samen verzorgen zij de complete trainingen. Door jou te ontwikkelen, kan de voetbalschool door middel van professionele trainingen op basis van balvaardigheden zoals balgevoel, schijnpasseerbewegingen, snel voetenwerk, halve draaien, balaanname en traptechniek, jouw droom wellicht uit laten komen. De techniek die de speler ontwikkelt, moet na verloop van tijd worden toegepast binnen spelsituaties in wedstrijden op het veld.

HealthClub Orange • Parallelweg 46 •


Gezond aankomen ...

5 gouden tips!

Je kunt eten wat je wilt, maar er komt geen grammetje vet bij. Jij behoort tot één van de mensen in Nederland die maar moeilijk aan kunnen komen. Je voelt je mager en wilt niets liever dan zo’n lief zwembandje. Daar gaan we wat aan doen! Veilig aankomen: hoeveel moet jij eten op een dag? Wil je weten hoeveel calorieën jij op een dag binnen moet krijgen om aan te komen? 1. Voedingsgewoontes Als je wilt aankomen is het allereerst erg belangrijk om een week lang na te gaan hoeveel je eet. Misschien eet je wel veel te weinig! Ga met een voedinglijst van een week naar de sportschool; daar wordt dan meteen een advies gegeven of je teveel of te weinig eet. Eet je te weinig, dan kun je eerst proberen wat meer te gaan eten om aan te komen. Eet je voldoende? Ga dan eens na of er andere dingen mee kunnen spelen. Stress kan ook zorgen voor gewichtsverlies. 2. Regelmatig eten om aan te komen Een belangrijke voorwaarde om aan te komen is regelmatig eten. Plan in je dag minstens 5 maaltijden. Probeer er wel genoeg tijd voor te nemen en jezelf niet vol te stouwen. Als je vol zit, zit je vol. Ook zijn tussendoortjes erg belangrijk bij een aankomdieet. Goede en lekkere tussendoortjes zijn bijvoorbeeld Sultana, Liga, fruit, yoghurt met cruesli, cracker met aardbeien en noem maar op!

3. Aankomen door je eetgewoontes te veranderen Als je zeker weet dat jouw ‘ondergewicht’ is ontstaan doordat je bijvoorbeeld een snelle stofwisseling hebt, moet je je eetgewoontes aan gaan pakken. Ben je bijvoorbeeld ‘s ochtends gewend maar één boterham te eten? Eet er dan eens twee. Om aan te komen zou je denken dat je het best vetter kunt gaan eten. Dit is echt niet waar! Teveel vet is ook voor magere mensen ongezond. Je kunt het beste producten eten die veel koolhydraten en eiwitten bevatten, zoals eieren, volkorenbrood, (volkoren) pasta, vlees en vis. 4. Lekker sporten om aan te komen Je kunt sporten om af te vallen, maar ook zeker om aan te komen. Ga naar de sportschool en leg je probleem voor. Zij zullen een persoonlijk sportprogramma voor je kunnen maken, waardoor je meer spieren zult ontwikkelen. De dichtheid van een kilo spierweefsel is namelijk groter dan de dichtheid van een kilo vetweefsel. 5. Wees geduldig Wist je dat afvallen makkelijker is dan aankomen? Als je wilt afvallen, kun je makkelijk een kilo verliezen in anderhalve week. Een kilo aankomen lukt je vaak pas in drie of vier weken. Probeer dus niet na een week al op te geven, maar blijf proberen. Die kilootjes komen er echt wel bij! Rob Ammersdorffer Directeur HealthClub Oange

5121 LD Rijen • tel. (0161) 23 22 82 • email: info@ healthcluborange.nl • www.healthcluborange.nl


ETI Turbo Dryer 2000

De professionele kwaliteits föhn in trendy kleuren

€ 49,95

Kwaliteitsborstels en kammen vanaf

26

€ 14,95


WAHL Cutek straightener De professionele kwaliteits stijltang, tiatan of pink

€ 49,95

WAHL Etui / onderlegger Hittebestendig,

voor stijl- en krultang

€ 49,95

WAHL Triple Head

Neus/oor/wenkbrauw/bikinelijn trimmer

€ 13,95

WAHL Neus & oortrimmer

€ 4,95

The Brand Used By Professionals Deze artikelen zijn verkrijgbaar bij:

Très Joli Specials

Kijk op: www.tresjoli.nl

27


Slaap lekker!

Staat er een laptop in de slaapkamer waar je vaak op werkt of slingert er speelgoed van de kinderen rond, heb je er een televisie staan? Dan is de kans groot dat je stukken beter slaapt als je dit alles weghaalt. Televisie in de slaapkamer blijkt funest voor Als je toch bezig bent om je slaapkwaliteit te verhogen, je slaap én je seksleven. Italiaans onderzoek toont dan is het goed om eens te kijken naar de totaalsfeer aan dat stellen zonder televisie op de slaapkamer in je slaapkamer. Probeer de ruimte zo rustig mogelijk gemiddeld acht keer per maand seks hebben en stellen te houden. Symmetrie in je inrichting kan hiervoor mét televisie slechts vier keer. Zachte verlichting zorgen. Door niet te veel verschillende kleuren te maakt een rustige ambiance helemaal compleet. gebruiken houd je het geheel ook rustig. Verlichting is belangrijk, maar vergeet niet dat de ruimte ook goed verduisterd moet Leestip voor kunnen worden. In de winter is de het slapen gaan ruimte vast al donker genoeg. ‘Slaap je slim!’, geschreven Maar in de zomer wil je natuurlijk door Guus Pijpers leert je hoe niet om 5.30 uur ’s ochtends wakker je informatie zo ontspannen worden van het opkomende zonnetje. mogelijk tot je kunt nemen. Verduisterende gordijnen zijn een prima oplossing. Verander je slaapkamer in € 19,95 jouw oase van rust en slaap lekker! De meest intieme plek van je huis. De ruimte waar je aan het eind van de dag helemaal tot rust komt en wegdroomt. De slaapkamer. Besteed eens wat extra aandacht aan de inrichting van deze ruimte. Zorg voor een goed bed, het mooiste beddengoed en een serene ambiance. Een plek waar je je oplaadt voor de volgende dag.

28


Slaapfeiten Slaaptips • Door dagelijks op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan, zal je slaap verbeteren. Uitslapen verstoort je bioritme. • Alcohol, opwekkende dranken als koffie of een volle maag, kunnen je slaap verstoren. • Maak je hoofd leeg voor je gaat slapen door bijvoorbeeld een paar bladzijden te lezen. • Ventileer je kamer goed. Een ietwat koele temperatuur bevordert de slaap.

Beeld: H&M, Hülsta, Olivier Strelli, uitgeverij Nw A’dam, GadgetHouse

• We brengen gemiddeld ruim een derde van ons leven in bed door. Zo’n 25 jaar dus. • Nederlanders in de leeftijdsgroep 20-50 jaar slapen 7 uur en 47 minuten per dag gemiddeld. • Ongeveer 1 op de 20 mensen gaan tussen 21.00 en 22.00 uur naar bed. Zo’n 33 procent kruipt tussen 22.00 en 23.00 uur tussen de lakens en bijna 40% gaat tussen 23.00 en 00.00 uur naar bed. • Als je meer slaapt, heb je overdag minder honger. Na een goede nachtrust maakt je lichaam minder ghreline aan, het hormoon dat de eetlust opwekt.

29


Uw autobedrijf bij de Reeshof!

Compleet onderhoud alle merken Particulier & Lease Schadeherstel APK keuringsstation Airco-service Nieuwe en gebruikte auto’s

Heraclesstraat 20 • 5048 CG Tilburg • Industrie Terrein Vossenberg nr. 1564 (zichtlocatie Dongenseweg) telefoon (013) 542 02 62 • www.garagestrijbosch.nl


Te Koop Prachtig woonhuis met bedrijfsruimte aan de Centaurusweg 75 te Tilburg. Bel voor meer informatie naar 06 25 03 59 14. 31


Nieuw bij SLIM'S

Vet definitief verwijderen zónder dieet of operatieve ingrepen! De cosmetische wereld is in de ban van een compleet nieuwe ontwikkeling: een alternatieve manier voor de dure en risicovolle operatieve ingrepen om vetcellen definitief te verwijderen. Met de innovatieve Liposculpture-behandeling kunnen de zogeheten ‘sinaasappelhuid’ en onderhuids vet aanzienlijk worden verminderd en kan het lichaam zónder dieet, pijn en bijwerkingen van een operatieve ingreep worden gecorrigeerd. Deze behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, laagdrempelig en garandeert een omvangvermindering van anderhalf à twee centimeter per behandeling en is totaal pijnloos. Nu ter introductie in januari en februari: bij het boeken van een Liposculpture-pakket één behandeling gratis! Bel voor een afspraak of informatie naar: 06 24 42 86 38 of bezoek onze website. SLIM’S Bodycare endermologie® • Stationsstraat 27 • 5141 GB Waalwijk tel. (0416) 650 615 • e-mail info@slims.nl • internet www.slims.nl


SLIM’S bodycare & endermologie biedt verschillende non-chirurgische behandelingsprogramma’s, gericht op een effectieve aanpak van cellulite, gelokaliseerde vetten en een verslapte huid.

SLIM’S Bodycare®

Deze behandeling is bijzonder geschikt voor zônes waar hardnekkige vetophopingen zitten, zoals buik, billen, benen en rug, waarbij sport en/of dieet vaak niet toereikend zijn en niet het gewenste resultaat opleveren.

SLIM’S Facelift®

Een ouder wordende huid verliest aan densiteit en er ontstaan rimpels, inzakkingen en uitgezette poriën. SLIM’S Facelift is een pijnloze, volledig natuurlijke techniek, die de productie van collageen en elastine weer op gang brengt. Het resultaat: een stralend gelaat, minder rimpels en een veerkrachtige, dikkere en vollere huid, zonder chirurgie of injecties.

®

Stationsstraat 27 • 5141 GB Waalwijk • Telefoon (0416) 65 06 15 • E-mail: info@slims.nl

33


TILBURG

FM88.8

IG L A T S D N A L 24 UUR PER DAG NEDER 34


P

Sudoku Los de puzzel op en mail de getallen van de blauwe vakken door naar: tilburg@nederlandbruist.nl en maak kans op een jaar gratis sporten aangeboden door: Puur Fitness Op de site staat ook wie de gelukkige winnaar van de vorige maand is. Natuurlijk kunt u uw oplossing ook sturen naar: Nederland Bruist C.V. IABC 5214, 4814 RA Breda o.v.v. stad en maand

2

A

8

5

8

1

u z z e l

3

4

B

1

2

8

9

6

6 7

C

2

4

9

9

8

D 4

1

4

5

7

3

E

6

Oplossing december: 5

1

7

6

2

9

4

8

3

3

4

9

5

1

8

7

6

2

6

2

8

3

4

7

1

9

5

2

5

1

7

6

4

8

3

9

9

6

4

8

3

2

5

7

1

7

8

3

9

5

1

2

4

6

1

3

6

4

7

5

9

2

8

4

9

2

1

8

3

6

5

7

8

7

5

2

9

6

3

1

4

35


Schrijf nu in, sport 1 maand gratis en betaal géén inschrijfgeld!

PUUR T

RK ONBEPE FITNESS 10,VANAF € AND!* PER MA

Artemisstraat 6 I 5042 XA Tilburg I (013) 59 00 140 I info@puur-fitness.nl

www.puur-fitness.nl *Vraag naar de voorwaarden.

Tilburg Bruist  
Tilburg Bruist  

januari 2010

Advertisement