Page 1

maandelijks magazine In deze uitgave... Special Broeckhuijsenstraat Interview Stefan Verwey Column Evenementen

Juni 2009

Win een gezichtsbehandeling speciaal voor de man van Patrizia Bos – de Man

Nijmegen Bruist... een sprankelend magazine! www.nederlandbruist.nl

Gratis mee te nemen!


De Moenenstraat viert zijn 5 jarig bestaan en deze gelegenheid willen wij samen met onze klanten vieren met een speciale aktie! In het weekeinde van 6 en 7 juni geven wij 10% extra korting op de gehele collectie.

luxe schoenmode Moenenstraat 16 - 6511 LZ Nijmegen - Tel: 024 3223112


asian fusion lounge restaurant Dinsdag t/m Zondag vanaf 17.00 uur Maandag rustdag (m.u.v. feestdagen)

V i s m ar kt 3 | 6 5 1 1 V J | N i j m eg e n | T. 0 2 4 - 3 2 3 9 0 0 5 Waalkade, onder Restaur ant Humphr ey’s...


Voorwoord In dit nummer o.a. Voorwoord................................................................................5 Horoscoop ................................................................................6 Column: opgevoerde opvoeding ...............................................9 Plattegrond..............................................................................10 Interview Stefan Verwey .........................................................12 Zakelijk Nieuws........................................................................16 Opening Patrizia Bos ...............................................................17 Puzzel .....................................................................................23 van Broekhuijsen Special..........................................................29 Contactgegevens Nijmegen Bruist... Fausto Sassen Tel 077-3200179, Mob. 06-19872572, Fax 077-3210225, nijmegen@nederlandbruist.nl Uitgever Nijmegen Bruist... Acquisitie Fausto Sassen Vormgeving Mirjam Kuus Redacteuren Fausto Sassen, Lyon Romijnders communicatie & organisatie Cover foto clarodesign.nl Fotografie Paul Grefkens, Fausto Sassen, Bob Walker Oplage 10.000 exemplaren Verspreiding DHL Selekt Mail / Team Nijmegen Bruist Evenementen Aanmelden via nijmegen@nederlandbruist.nl Copyright Nijmegen Bruist

Beste lezer, Juni mag toch wel de heerlijkste maand van het jaar genoemd worden. Zo valt de langste dag en de kortste nacht van het jaar altijd in Juni! Komt dat even goed uit voor die lange avonden op het terras of barbeques in de tuin. De winkels in Nijmegen puilen bovendien uit met de eerste zomerkoopjes, en de grote vakantie staat weer voor de deur. Kortom, genoeg om naar uit te kijken. Maar Juni is ook de maand van Vaderdag. En waarin de commercie de laatste jaren misschien is doorgeslagen met dure cadeaus voor papa moeten we misschien weer eens tevreden zijn met de “echte” cadeaus. Dit jaar wordt mijn eerste vaderdag en als mijn dochter mij breed lachend aankijkt als ik haar vroeg in de morgen uit bed haal, dan is deze dag voor mij al meer dan compleet. Daarom is het juist in deze crisistijden goed om te weten dat niet alles met geld te koop is…. Blijf genieten! Fausto Sassen

Ronald Reijnen Goudsmid Kannenmarkt 2, 6511 KC Nijmegen 024 - 3222985

5


Horoscoop

Juni Ram 21 maart - 20 april Je hebt deze maand een krachtige uitstraling, de Ram in jou toont zich in volle glorie. Zorg dat je enthousiasmerend bent want deze positieve kracht krijg je als een boemerang van de ander terug. Qua liefde belooft het een romantische tijd te worden.

Leeuw 23 juli - 22 augustus Als het goed is lacht het geluk jou nog toe. Je staat al snel centraal als je onder de mensen bent. Je komt nu charmant en innemend over, grijp de kansen die je nu in je liefdesleven krijgt. Trap niet in de valkuil van veel afspraakjes maar ga voor diepgang.

Stier 21 april - 20 mei Jij komt deze maand krachtiger over, dat uit zich zowel intellectueel als gevoelsmatig. In de liefde kun je nu beter aangeven wat jij fijn vindt en wat niet. Ook op het gebied van seksualiteit kun je nu slagvaardiger zijn, durf op dit vlak keuzes te maken.

Maagd 23 augustus - 22 september Jij staat deze maand met beide benen op de grond, je kunt nu gestalte geven aan wat je wensen zijn en door je realiteitszin kun je de weg ernaar toe duidelijk uitzetten. Waar je voor moet waken is dat je niet de verantwoordelijkheden van de ander gaat dragen.

Tweelingen 21 mei - 20 juni Dit wordt een aangename maand voor jou. Je straalt zelfvertrouwen uit en je komt zeer plezierig en innemend over. Kortom een maand om te genieten met vrienden en geliefden. Trek bijv. een weekend er samen even op uit en creëer fijne quality-time met hen.

Weegschaal 23 september - 22 oktober Voor de Weegschaal is het onderwerp vrijheid en gelijkwaardigheid een belangrijk thema. Vraag jezelf af wanneer je geneigd bent om jezelf onzichtbaar te maken of jezelf op te offeren voor de verlangens van de ander. Dit zijn belangrijke sleutels voor jouw gevoelswereld.

Kreeft 21 juni - 22 juli Jij kunt een beetje in de sfeer zitten van ‘ik doe mijn eigen zin’. Je hebt even geen zin om je aan te passen vandaar dat je in gesprekken wat eigenwijs over kunt komen. Pas op dat je de boel niet onnodig op de spits drijft. Breek niet onnodig het goede af.

Schorpioen 23 oktober - 22 november Er breekt een tijd aan waarin je je wat alleen kunt voelen waardoor je de neiging kunt hebben om jezelf af te sluiten waarmee je jouw eigen angsten waarmaakt. Durf open en kwetsbaar te blijven en neem de moeite om je in te leven in de gevoelens van anderen.


Horoscoop

Door Willem Kunst Boogschutter 23 november - 21 december Jij kunt met een uitputtingslag bezig zijn. In je hoofd wil je van alles maar waarschijnlijk neem je te weinig tijd om zowel fysiek als mentaal uit te rusten. Zorg dat je niet zolang doorgaat dat het mannetje met de hamer voorbij komt, verzorg jezelf goed. Steenbok 22 december - 20 januari Je behoefte aan presteren en perfectie gaat deze maand afnemen hierdoor zul je milder en minder kritisch worden. Je zult merken dat de anderen hierop met een prettiger manier reageren omdat zij jou nu liefde en warmte kunnen geven zonder jouw oordeel. Waterman 21 januari - 19 februari Jij kunt wat te persoonlijk reageren deze week en dat maakt je kwetsbaar en onzeker. Vermijd daarom conflictsituaties. Blijf bij jezelf en dan kun je op het eind van de maand je verheugen op het feit dat er voor jou een aangename tijd gaat aanbreken. Vissen 20 februari - 20 maart Deze maand begint zo, zo, maar in de tweede helft wordt dit duidelijk goedgemaakt. Er breekt dan een fijne tijd voor jou aan. Je hunkering naar liefde en harmonie wordt dan in vervulling gebracht waardoor de zwaarte van de plichten die je hebt langzaam wegebt.

stadscafĂŠ

STAPS Kom nu onze vernieuwde lunchkaart proberen!! Nu nog meer keuze in open wijnen!! Ganzenheuvel 1 - 3 Nijmegen 024 - 3609111 www.stadscafestaps.nl

Het adres voor lunch, borrel en diner 7


Bruisende zaken

NIEUW! NIEUW! NIEUW!

Gepofte aardappelen met gesmolten boter en mozzarella! Vanaf s 3,Keuze uit vlees/vis en groentes. Ook diverse salade’s en Turkse deegwaren Vismarkt 1 Nijmegen 024-3238841


Opgevoerde opvoeding Neemt de beschaving af naarmate de bevolkingsdichtheid toeneemt? Vorig jaar hield de Chinese overheid een campagne om de 13 miljoen inwoners van Peking manieren te leren met het oog op de vele buitenlandse gasten voor de Olympische spelen. Ik heb ergens in de vorige eeuw een tijdje in Peking gestudeerd en heb dus ook als buitenlandse gast de Pekinese manieren mogen ervaren. Ik houd het netjes en bespaar je de details, maar het was voor mij shocking! Ook in de drukbevolkte Randstad heb ik de indruk dat men minder beleefd is dan hier in Nijmegen. Hoe dichter men op elkaar zit, hoe meer men de neiging lijkt te hebben om veel ruimte in te nemen met herrie, rook, troep, hondenpoep en dergelijke. De Nederlandse overheid heeft inmiddels verschillende opvoedingscampagnes die ons bewust moeten maken van onze ongemanierdheid: “Kort Lontje”, Onbewust Asociaal” en “Rij met je hart” bijvoorbeeld. Ik voel me niet aangesproken door dergelijke campagnes, jij wel? Het zijn toch altijd anderen die zich niet weten te gedragen. Ik ben wél netjes opgevoed, jij zeker ook? Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de ouders zich ergert aan andermans kinderen. Zij vinden ze brutaal, asociaal, ongehoorzaam en stiekem. Slecht opgevoed dus. Alle vaders en moeders vinden echter dat hun éigen opvoedkwaliteiten prima in orde zijn. Opvoeren van de opvoeding hoeven we hier dus niet te verwachten.

In ons gemoedelijke en beschaafde Nijmegen valt het over het algemeen nog best mee met de ongemanierdheid vind ik. Maar als we dan toch met al die opvoedingscampagnes bezig zijn, dan maak ik van deze gelegenheid misbruik om er ook één te lanceren. Mobiele bellers zijn mijn persoonlijke ergernis. In het bijzonder als je samen met mij uit bent. Ik heb in heel wat gezellige Nijmeegse eettentjes zitten duimendraaien terwijl mijn tafelheer mobiel in vergadering was. De laatste keer was zelfs voor het personeel zo tenenkrommend om aan te zien, dat ze me vol medeleven uitnodigden voor een praatje aan de bar. Lief toch! Ach, waarschijnlijk voelt niemand zich aangesproken door mijn persoonlijke opvoedingscampagne, maar ik probeer het toch. Wees dus wijzer met dat kletsijzer! Chris Mede mogelijk gemaakt door nijmegenleeft.nl 9


Waal

Lekker, makkelijk en snel Stel je eigen menu samen in 3 stappen vanaf â‚Ź 5,70


In het mooie pand “De nieuwe winkel” in de Lange Hezelstraat 10 in Nijmegen vindt u de bijzondere woonwinkel Zen Lifestyle. Wij verkopen stoere kasten en eettafels van onbehandeld gerecycled teak, linnen banken in verschillende maten, modellen en kleuren (3 zits al vanaf € 895,-). Verder nog rechtsreeks uit eigen import kasten, buddha’s en originele woonaccessoires uit China, Tibet en Thailand. Tevens gaan wij binnenkort ook een mooie collectie kalk en krijtverven bij van Pure & Original in prachtige verstilde kleuren voeren. Vanzelfsprekend kunt u bij ons ook terecht voor een persoonlijk woonadvies. Welke stijl en kleur past het best bij u en uw huis, ieder mens en iedere woning is namelijk uniek. Zen Lifestyle is een schitterende woonwinkel waar woorden als puur, robuust, eerlijk, stoer, sober, tijdloos en betaalbaar, zo gewoon zijn!

Lange Hezelstraat 10 Tel 024-3296131

www.zen-lifestyle.nl


“Elke dag op zoek naar dé grap is hard werken.”

Foto’s: Paul Grefkens Fotografie

CARTOONIST STEFAN VERWEY

Als één van de bomen uit de tuin bij Stefan Verwey een dikke tak verliest, snijdt hij er mensgrote kleurpotloden van.


Interview Er is niets heerlijker dan in de media te publiceren, het zijn altijd schouderklopjes, maar tegelijkertijd is het ook altijd op examen gaan. Dat vind ik het enige vervelende, omdat ik nooit een examen gehaald heb. En nu ga ik in feite elke dag een paar keer op examen omdat ik beoordeeld word door een eind­redactie. Niet dat ik er me nog druk over maak, maar je moet wel zorgen dat het goed blijft. Je moet het vóór blijven dat mensen zeggen; ‘Wat vind je er zelf van?’ Dat lijkt me dodelijk. Deze uitspraak van cartoonist Stefan Verwey (Nijmegen, 1946), zou zo een thema kunnen zijn voor een typische Stefan Verwey-grap. Voor Stefan is tekenen zoiets als ademhalen, hij heeft een geheel eigen stijl: een tussenvorm van de humoristische cartoon en de politieke prent. Vaak hebben zijn tekeningen een kritische ondertoon als reactie op politiek-maatschappelijke zaken. Stefan wordt bij het grotere publiek bekend als hij vanaf 1974- 1984 cartoons gaat tekenen voor de rubriek ‘Dag in Dag uit’ in de Volkskrant, waarin hij met zijn cartoons, dan nog zonder tekst, zijn sombere kijk op de maatschappij stileert. Na 1984 veranderd zijn stijl, hij gaat tekstballonnen gebruiken en de lijnen van zijn tekeningen worden wat ronder en zachter. Ook de puntige zwarte voeten, die als dolken aan zijn personages zaten, maken plaats voor ‘echte’ voeten. Zijn absurdistische grappen met hier en daar een laagje venijn, dat tot denken aanzet, blijven.

Publicaties Verwey tekent nog steeds voor de Volkskrant. In de bijlage ‘Cicero’ publiceert hij wekelijks een literaire cartoon. Voor De Gelderlander tekent hij sinds eind jaren ’80 een meer politiek getinte tekening. Daarnaast publiceert (of publiceerde) Stefan onder andere ook in: HP/De Tijd, De Standaard (België), de VPRO-gids, The Spectator (Engeland), Der Tagesspiegel (Duitsland) en Achmea. 13


Kranten lezen De dag begint in huize Verwey met het lezen van de kranten. “Om 10.00 uur heb ik de Volkskrant en De Gelderlander doorgevlooid en dan ga ik naar boven naar mijn werkkamer. Dan ga ik het internet op en dan komen de andere kranten. De rubrieken economie, binnen- en buitenland hebben mijn grootste aandacht. Met regionaal nieuws doe ik niets.” Leest hij dan iets over mondkapjes en het griepvirus, dan is de ironie daar. “Voor De Gelderlander heb ik een tekening gemaakt van twee mensen die zeggen: ‘we zijn aan het strand geweest.’ “De grap is natuurlijk dat je het wit op hun gezicht ziet van waar de mondkapjes hebben gezeten.”

Op zoek naar dé grap “Elke dag op zoek naar dé grap is hard werken. Ik kan alleen tekenen in de beslotenheid van mijn atelier. Ik kan buiten in de tuin wel dingen bedenken, maar tekenen doe ik er nooit. En als ik op vakantie ga, noteer ik veel en maak ik ook wel schetsjes, maar nooit voor een cartoon. Het afzonderen van alles en iedereen heb ik nodig, dan orden ik mijn gedachten. Ik ben in mijn persoonlijke leven een chaoot, mijn huis zoals je ziet is net een Pipi Langkous huis, vol met spullen waar een verhaal aan kleeft. Mijn atelier is ook een grote chaos, maar ik kan er wel alles vinden.” Lachend voegt hij er aan toe: “Alleen wanneer ik het opgeruimd heb omdat de chaos te groot is, dan duurt het een week voor ik alles weer kan vinden.” Toegang tot zijn ate-


lier is alleen voorbehouden aan zijn levenspartner Helma. Zij mag als enige over zijn schouder mee­ kijken. “Heel graag zelfs.” Zegt hij nadrukkelijk. “Ik laat haar veel dingen zien. De manier waarop zij reageert is bepalend. Hmmm, ik moet er toch nog wat aan schaven.” Kladblokpapier Stefan begint altijd met het schetsen op kladblokpapier. “Een soort krantenpapier, dat scheurt lekker weg.” Legt hij uit. “Ik werk altijd met 2B of 3B-potlood van het merk Staedtler. Als een schets klaar is, laat ik afhankelijk van de deadline de schets nog een dag liggen. Sommige tekeningen moeten zoals bij goede wijn nog rijpen. Als ik helemaal tevreden ben, dan teken ik hem over op mooi tekenpapier met inkt.” Zijn eeuwige kroontjespen en Oost-Indische inkt, die al sinds zijn begindagen zijn werk kenmerkte heeft hij 3 jaar geleden toch maar ingeruild voor een zwarte stiftpen van hetzelfde merk als zijn potloden. “Het werkt veel sneller.” Moet hij toegeven. Weggegooid heeft hij zijn vertrouwde gereedschap niet. Het heeft een ereplaatsje gekregen. Net zoals het spoedig zal vergaan met zijn puntenslijper uit 1966 die hij me met trots laat zien. Het laten vallen heeft de slijper niet veel goeds gedaan. De veren hangen er een beetje bij en het bakje waar het slijpsel in opgevangen wordt, sluit ook niet meer helemaal. “Jammer hé,” voegt Stefan er een beetje beteuterd aan toe. “Maar als ik nog eens een tentoonstelling heb, dan staan ze er ook.” Verzekert hij mij.

Stefan Verwey heeft voor zijn werk verschillende prijzen ontvangen. In 1987 kreeg hij de Ton Smits-erepenning voor zijn gehele oeuvre. In 1999 werd hij onderscheiden met de Inktspotprijs voor de beste politieke tekening van het jaar 1998 en in 2000 won hij de Inktspotprijs nogmaals; nu voor de beste politieke prent van 1999. Tussen 1978 en 2007 verschenen 12 cartoon­ bundels van zijn hand bij Uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In dit najaar verschijnt zijn laatste bundel, waaraan hij momenteel nog hard werkt. Overzichtstentoonstellingen van het werk van Stefan Verwey waren te zien in: 1999: in de Kunsthal te Rotterdam. 2002: in Münster Duitsland 2005: Persmuseum te Amsterdam

CV STEFAN VERWEY Naam: Stefan Verwey Geboren op: 13 januari 1946 te Nijmegen Sterrenbeeld: Steenbok Lengte: 1.81 meter Kleur: ogen: blauw Haarkleur: grijs Sport: nee Hobby: fietsen voor mijn plezier Ik lust geen: hete bliksem en witte chocolade Je kunt me wakker maken voor: beter van niet, maar als het dan moet, dan alleen voor Italiaans topijs! Favoriet vakantieland: Frankrijk Leest graag: gedichten

Tekst: Lyon Romijnders 15


Zakelijk Nieuws 2ndMas bestaat 3 jaar! 2ndMas, dé winkel voor inbreng en verkoop van dameskleding met een eigentijdse stijl bestaat alweer drie jaar. Met een breed assortiment aan dameskleding, aantrekkelijke prijzen en unieke 2e hands merk­ kleding, is de modeboetiek een waar ‘walhalla’ voor fashionata’s geworden. 2ndMass biedt nu ook nieuwe kleding, dit zijn de beste restanten van uit winkels of monsterproducties. De collecties zijn dagelijks wisselend. Marcha (Mas) nodigt u graag uit in haar mooie winkel in de van Welderenstraat 97. Of kijk ook even op www.2ndmas.nl

Nijmeegs nieuws nu ook op de Iphone Dagelijks het Nijmeegse nieuws opzoeken op heel veel websites? Voor Nijmegenaren die in het bezit zijn van een Iphone verleden tijd. Nijmegenleeft.nl heeft namelijk een unieke nieuws applicatie laten maken. Vanaf nu helemaal gratis te downloaden in de applicatie store en te installeren op uw Iphone. Dagelijks zijn wij druk bezig met de plaatsing van al het nieuws over Nijmegen en over NEC wij plaatsen alle berichten van andere media op een website om zo een goed overzicht te geven van het actuele nieuws. Bij het opstarten van de applicatie kunt u kiezen uit zowel algemeen nieuws uit Nijmegen en nieuws over voetbalclub NEC u klikt op een item en kunt in alle rust het dagelijkse nieuws bekijken.

Koopzondagen Centrum Nijmegen: 1 juni, 7 juni


Joop Janssen (l) partner van Attilio en Jan Jansen met filiaalhoudster Ilse van het Jan Jansen filiaal in Nijmegen.

Jan van der Pool van Peugeot garage Hunnik te Arnhem met de nieuwe Peugeot 308 CC.

V.l.n.r. medewerksters Jeany en Inge, moeder Patrizia Bos, Patrizia Bos zelf, Jan Jansen en zijn partner Tony.

Jan Jansen met Patrizia en Inge in de behandelstoel.

Ivan van stucadoorsbedrijf Stukissimo met partner

De opening door schoenontwerper Jan Jansen.

SPECTACULAIRE OPENING Huidverzorgingsinstituut Patrizia Bos-de Man Patrizia Bos met het team van Sebastian-F, v.l.n.r. Mourat, Pieter en Sebastian.

Het team van Attilio, Rob en Attilio.

17


Haarverzorging ATTILIO LA BIOSTHETIQUE Paris Doddendaal 212 6511 DG Nijmegen tel. 024-3603888 info@attilio.nl www.attilio.nl

Foto’s: Bob Walker

Vele malen per dag waaien er, secondenlang, flarden van gepassioneerde Italiaanse liederen en muziek over het Kronenburgerpark. Dat gebeurt wanneer de deur van Kapsalon Attilio aan de Doddendaal openzwaait.

geurende handcrème. Er wordt, zowel voor de mannelijke als voor de vrouwelijke klant, gewerkt met innovatieve verzorgingsconcepten o.a. volgens de filosofie van La Biosthetique Paris. Nieuw is de Natuaral Cosmeticlijn.

Wie er naar binnengaat komt er niet alleen voor de mooie muziek, de rust, de fijne glossy’s, de lekkere koffie of voor een ‘gewone kappersbehandeling’. Er is meer: Attilio volgt regelmatig trainingen en workshops in binnen en buitenland waardoor de cliëntèle verzekerd is van professionele en eigentijdse kennis van alle mogelijke kniptechnieken, haarstyling en behandelingen. Bij een gewone wasbeurt hoort een heerlijke, ontspannen hoofdhuidmassage en tijdens het wachten na een verf- of wasbehandeling is er een zachte,

Attilio: “De kapsalon bestaat nu vijf jaar en het aantal klanten wordt almaar groter. Daarbij zijn overigens ook mensen die al bij me kwamen toen ik bijna veertig jaar geleden in dit vak begon. Het is prettig om nieuwe mensen te ontmoeten maar ook om al zo lang dezelfde klanten te mogen zien. Ik ben erg happy met de warme, rustige uitstraling en sfeer die hier is ontstaan; en dat op zo’n mooie plek in onze stad!”


Huidverzorgingsinstituut Patrizia Bos-de Man Doddendaal 208a 6511 dg nijmegen teL. 024-3238559 www.patriziabos.nl

Op 17 mei j.l. opende Patrizia Bos het 2e huidinstituut voor de man in Nederland. Daarmee wordt voldaan aan de steeds groter wordende behoefte van mannelijke cliënten voor een eigen plek en specialistische behandelingen speciaal gericht op de mannenhuid. De 30-jarige ervaring van Patrizia Bos en het team van specialistes, die frequent trainingen volgen in de laatste technieken, staan garant voor de deskundigheid. Het sfeervol ingerichte pand straalt rust uit, maar is tegelijkertijd stoer en mannelijk. Er wordt alle tijd genomen voor een eerste intake-gesprek, uitleg en behandelplan, helemaal volgens de wensen en verwachtingen van de client. De man kan hier terecht voor anti-age behandelingen die worden gegeven met het moderne merk Nimue uit Zuid-Afrika. Door de speciale pee-

lings en werkstoffen van dit merk is het resultaat meteen te zien en te voelen. Ook kan men terecht voor een ontspannen behandeling met een gezichtsmassage die uitgevoerd wordt met heerlijke geurende natuurlijke oliën van de eigen verzorgingslijn van Patrizia Bos – de Man. Deze lijn bestaat uit producten voor de verzorging thuis, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en is dierproefvrij. Alle behandelingen zijn op afspraak, maar voor een korte verf- of harsbehandeling kan men altijd binnenlopen. De ATS-Kliniek uit Vlijmen, gespecialiseerd in haartransplantaties, ontharing met de laser en advies over plastische chirurgie zal geregeld aanwezig zijn. Op woensdag is het “Lady’s-Day”en zijn de dames welkom. Een stukje moderne tijd in een van de mooiste en oudste gebieden van Nijmegen.


Interieur

Fabulous Fabrics and Furniture

- kleurrijke stoffen, beddenspreien en foulards - oude kelims, en kelimmeubelen - kunstzinnige handgemaakte lampen - originele (bed)banken en Indiase meubelen - cadeauartikelen van verre en met allure...

www.aba-i.nl Lange Hezelstraat 54 Nijmegen Tel: 024-360 06 58 abai.nijmegen@betuwe.net


Bruisende zaken

Uw speciaalzaak voor :

• • •

Gordijnen Meubelstoffen

Binnenzonwering Vouwgordijnen, Plissés, Panelen, Shutters, etc

De nieuwe TOPcollectie zonnebrillen is binnen! Ray-Ban - Gucci - Vogue - Versace - DKNY Prego - Mexx - D&G - Persol

Plein 1944-151 Nijmegen tel: 024-3239300 info@ploegkeldertje.nl www.ploegkeldertje.nl

Passage Molenpoort 36 Nijmegen T 024 - 323 02 02 www.maalsen.nl

HET FITNESSCENTRUM dat aandacht voor u heeft

Portugese-mediterrane à la carte gerechten 3- of 4-gangen verrassingsmenu / 9- of 12 gangen petiscos menu Lunch

’.

* vraag naar de overige voorwaarden.

aren itief onth snel defin , veilig en OS IPL. C ‘Pijnloos ED M met de Dit kan nu

Elke zondag live braziliaanse & latin muziek / 16.00-19.00 uur / entree gratis

ACTIE:

SCHRIJF JE NU IN EN SPORT DE 1e MAAND GRATIS*

Thijmstraat 141 (zijstr. St. Annastraat) Nijmegen

Tel.: 024-3567616

Aangesloten bij:

www.nijmegen82.nl

Hertogstraat 1, Nijmegen, 024-3220498, www.restaurantoporto.nl Elke dag geopend vanaf 9.00 uur.


9

2

4

7

1 4

SUDOKU 6

5

3

9

5

1

4

4

2

3

9

8

2 8

6

1

9

2 3

5

6

6

5

7

2

7

Puzzel

9 8

5

2

2

3

8

5 2

6

6

3

5

1

1

Hard

7

7

1

8

1 2

8

4

7

6

Oplossing mei

www.sudoku-puzzles.net

8

9

2

7

3

1

4

5

6

6

4

7

9

5

2

1

8

3

1

3

5

6

8

4

2

9

7

4

1

3

5

2

9

6

7

8

7

5

8

3

1

6

9

2

4

2

6

9

8

4

7

5

3

1

9

8

6

4

7

5

3

1

2

5

7

1

2

6

3

8

4

9

3

2

4

1

9

8

7

6

5

Het diner voor twee bij de Gelagkamer is gewonnen door Polam Cheung uit Nijmegen. Van harte gefeliciteerd! www.sudoku-puzzles.net

4 www.sudoku-puzzles.net

Mail uw oplossing voor 16 juni o.v.v. uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd naar nijmegen@nederlandbruist.nl (alle cijfers van de gekleurde van invullen, 1 4 vlakjes 3 9 links 8 naar 7 rechts 2 5 6 beginnende linksboven) en win een gezichtsbehandeling speciaal voor de man 6 5 2 1 4 3 9 8 7 t.w.v. ₏ 65,- van Patrizia Bos – de Man. 8

7

9

5

6

2

1

4

3

23


Evenementen juni ma 1 juni MUSIC MEETING 2009 In het Pinksterweekend bruist het Nijmeegse Park Brakkenstein van de muzikale ontmoetingen. Drie dagen lang worden muziekstromingen uit alle windstreken verenigd: van jazz, soul en funk tot klezmer en van gipsy tot afro-latin. ma 1 juni Rondleiding Jan Jansen & Swip Stolk - Museum Het Valkhof Op deze zondag om 14.30 openbare rondleiding Jan Jansen & Swip Stolk. Voor en na de rondleiding kunt u de andere exposities in het museum bekijken. ma 1 juni Lint van Ooij - Telpost Millingen The origin of species, door beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen. Het idee voor dit project is ontstaan uit de wens om het Nederlandse landschap op een min of meer natuurlijke manier weer rijker aan planten te maken.

vr 5 juni Lenteconcert - Een avondje stappen met de Politiekapel De Politiekapel Gelderland-Zuid neemt u muzikaal mee naar een restaurant, een nachtclub, een discotheek en naar een bruin café om vervolgens rustig neer te dalen op een huiskamer. za 6 juni Kunstmarkt - Hazenkamp, Nijmegen Zaterdag 6 juni van 10.00 tot 17.00 uur wordt de eerste kunstmarkt in de Hazenkamp georganiseerd, op de hoek van de IJsbeerstraat-Steenbokstraat. zo 7 juni Meidendag - Staddijk Check www.staddijk.nl voor actuele informatie di 9 t/m vr 12 juni Avond4daagse Nijmegen In Nijmegen van 9 t/m 12 juni 2009 - De Nijmeegse Avondvierdaagse wordt georganiseerd door Wandelvereniging Gelderland. Afstanden zijn 5, 10 en 15 km. Meer info: Avondvierdaagse en avondvierdaagse-nijmegen.nl

ma 1 juni Jaarmarkt Overasselt Traditiegetrouw organiseert men in Overasselt op 2e Pinksterdag weer een grote jaarmarkt. In de Hoogstraat zullen zo’n 150 kramen staan, waarbij allerlei artikelen worden aangeboden.

do 11 juni Why Music Matters - Lezing door Roger Scruton - Radboud Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert de lezing Beyond Entertainment: Why Music Matters door de Britse filosoof en publicist Roger Scruton.

vr 5 juni Nijmegen Zingt..! Allemaal samen zingen op de Grote Markt in Nijmegen.

vr 12 juni Freaky Friday - 22 Tango Elke 2e vrijdag van de maand Freaky Friday oefensalon met workshop vooraf. Locatie: Amanné. 25


Lekker genieten...

De tien gebodeN Kerkplein 2a, 6581 AC Malden, Tel: 024-3881311 naast bioscoop Cine Twins

VOOR KOFFIE, LUNCH, DINER EN BORREL GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR VAN MA T/M VR KEUZE UIT 2 WEEKSCHOTELS VOOR MAAR € 10.50 MOOI TERRAS OP HET ZUIDEN

www.detiengeboden.com

Da Angelo Delicatezza & Trattoria In hartje Molenhoek vindt u het gezellige Italiaanse familierestaurant Da Angelo Delicatezza & Trattoria. Gastheer en chefkok Angelo Petralia verrast hier de klant met (h)eerlijke Italiaanse delicatessen: vers bereide pasta’s, lasagna, ravioli en eigen sauzen. We verzorgen catering voor bedrijven en particulieren en kookworkshops.

Prinsenweg 3a, Molenhoek (Winkelcentrum) T. 024-3880879 www.da-angelofood.nl

Kom Italiaans genieten bij Da Angelo!!!!

Colomba

(Italiaans delicatessenbrood)

+ fles amaretto 18,50 Angelo heeft de 1e prijs gewonnen voor "het lekkerste Italiaanse hoofdgerecht 2009" Openingstijden: Dagelijks (op maandag alleen voor kook workshops) geopend van 11.00 uur tot 22.00 uur. Vrijdags en zaterdags vanaf 10.00 uur geopend.


Evenementen juni vr 12 juni Theatersportvereniging Schwung! tegen Gasten! Het publiek geeft de ingredienten voor de sprankelende improvisatie scenes! Aanvang: 20:00 uur Plaats: Cafe ndrgrnd, Molenstraat 99, Nijmegen. Entree: 5 euro za 13 juni Open Dag Nijmeegse Stadstuinen Ieder jaar op de tweede zaterdag van juni, stellen in de Gemeente Nijmegen, een groot aantal particuliere tuinbezitters, hun tuin open voor een ieder die het leuk lijkt eens een kijkje te nemen in andermans tuin. Lees verder... zo 14 juni Rondleiding door de vaste collectie - Museum Het Valkhof Op 14 en 21 juni: om 14.30 openbare rondleiding door de vaste collectie.

Agenda LUX Do 14 mei 19.30 FilmFlirt Daten in de filmzaal – Sunshine Cleaning Do 14 mei 19.30 Debat Global: Bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking Do 14 mei 20.30 Muziektheater Leoni Jansen - Second Wind Ma 18 mei 19.30 Filmfront De Loods presenteert Stadskroniek Di 19 mei 19.30 Filmcursus De Kunst van het Kijken # 7 – Les 2: Gus Van Sant Di 19 mei 20.00 Debat Crisis in de bouw Vloek of zegen? Wo 13 mei 20.00 Debat Verkiezingsdebat Europese Verkiezingen

zo 14 juni Kamerkoor Mnemosyne - Stevenskerk Kamerkoor Mnemosyne, Barokensemble Eik en Linde en solisten kunt u horen op 14 juni in de Stevenskerk om 16:00 uur. za 20 juni Eastside Bluesfestival in Nijmegen-Oost Diverse mix van bluesstijlen, van snoeiharde bluesrock tot swingende funk/blues, in de negen leukste kroegjes/ cafés van Nijmegen-Oost. Kijk op www.nijmegenonline.nl voor het totale overzicht! 27


Op een hippe manier vanuit een diepere dimentie (six senses) voeding voor Lichaam & Geest, omringd door Art & Music Design in een paradijselijke locatie met kleurrijke en sfeervolle belevingsruimtes. Ook excl. B. & B., ceremonies en (zakelijke) bijeenkomsten in het Land van West Maas & Waal. Respect4all bevordert meer en meer rust Balans Succes Wellness & Happiness in alles Voor Particulieren, Organisaties & Bedrijven. Welkom: Sonja Dover & Henny Vermeijs

Zie film op www.respect4all.nl

Locatie “Spiritual Heart” Papesteeg 5 te Dreumel (Tussen Nijmegen en Zaltbommel, net onder Tiel) Tel (0487) 57 09 35 • www.respect4all.nl


VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL Nijmegen Bruist sprak twee echte ‘straat coryfeeën’ over de verbouwing van hun geliefde straat en wat ze nu eigenlijk vinden van het resultaat.

Aan het woord: Rob Westers van de gelijknamige kantoorvakhandel Net als Tabbers lichtdesign zijn wij ook al ruim dertig jaar in deze straat gevestigd. Daaruit blijkt maar weer hoe constant deze straat is. Over het resultaat kan ik eigenlijk maar één ding zeggen, namelijk fabelachtig mooi. De brede trottoirs lijken wel Parijse Boulevards geworden en alle details zijn fantastisch. Van de vernieuwde fietsrekken tot de prachtige verlichting, aan elk detail is gedacht. Mijn complimenten gaan daarbij ook speciaal uit naar Margriet Modderkolk die zich hier enorm voor heeft ingezet. Met de europese subsidies zijn bijna alle ringstraten prachtig opgeknapt en dat is wel eens een compliment waard, aldus Rob!

Aan het woord: Ruud Duppen van Tabbers Lichtdesign De van Broeckhuysenstraat is altijd al een goede speciaalzaken straat geweest. Nog steeds zie je dat de zaken die er zitten elkaar goed aanvullen en aansluiten bij het type klant wat hier komt. Bovendien is de betrokkenheid onder de ondernemers in deze straat enorm. Dat was al toen ik hier dertig jaar geleden ben gestart, aldus Ruud. We hebben toentertijd met z’n allen een flink bedrag bij elkaar gesprokkeld en de opknapbeurt grotendeels zelf bekostigd. Na dertig jaar was de straat ook wel toe aan een opknapbeurt en ik moet zeggen dat het resultaat verbluffend is geworden. Brede wandelboulevards, prachtige verlichting en goed gekozen materialen. De straat past weer helemaal bij de unieke collectie winkels die er gevestigd zijn en andersom. Het is nu een mooie open, brede en vooral begaanbare straat geworden. Je kunt hier voor de deur parkeren, maar struikelt absoluut niet over de auto’s en fietsen. En met de invulling van de laatste leegstand, heeft de straat meer dan haar oude allure terug. Ik ben zeer verheugd met het uiteindelijke resultaat en zie de straat bruisen als nooit tevoren. 29


VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL Dat de van Broeckhuijsenstraat een zeer bijzonder straat is blijkt wel uit de diversiteit van winkels die u hier aantreft. Nijmegen Bruist... vatte het even voor u samen: •S lagerij Verstegen, de bekende kwaliteitsslagerij in het centrum van Nijmegen. •K antoorvakhandel Westers •N aast kantoorvakhandel Wester komt binnenkort een nieuwe lunchroom! •M ultifunctioneel en onlangs gerenoveerd centrum, De Grote Broek •E xclusieve kapsalon José Gonzalez •T abbers lichtdesign • Il deco tapijten en vloeren •D e Oude Mol, deze bekende Nijmeegse Boekhandel is aan het verbouwen en gaat deze zomer weer open. Momenteel is de Oude Mol gevestigd in theater het Lux. •T iming uitzendbureau •E clipse, bijzondere galerie en lijstenmakerij •C afe restaurant Faber, voorheen beter bekent als de Karseboom. • L undia (gevestigd aan het Mariënburgplein) •V oetsalon Fremery •P ompo, voor vermaken van kleding en stomerij •T eunissen naaimachines •B eter horen •R ikken keukenarchitectuur, gespecialiseerd in keukendesign. • In het kader van, bijzondere schilderijen • Il Deco gordijnen, de betere merken gordijnen en zonwering. •A riane Inden, schoonheidsinstituut en winkel in schoonheidsproducten.


VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL


VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL

FFURES I O C

JOSÉ GONZALEZ

Van Broeckhuijsenstraat 44 Nijmegen Telefoon 024 - 322 94 59 Depositair van Redken Nexus


WONINGDECORATIE

van Broeckhuijsenstraat 53 Nijmegen Tel. 024 - 360 36 36 Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12.00 - 17.00 uur 33


VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL

n - gare t - kan d - ban ek ti - elas n pe - kno g rin - voe

- Pfaff e om - Jan r e g - Sin er h t - Bro nz. ., e z n -e

Passementerie - Borduurstudio - Naaimachines

RIKKEN keukenarchitectuur  

van Broeckhuysenstraat 15 tel. 024-3775200 www.rikkenkeukens.nl

STOMERIJ POMPO Van Broeckhuijsenstraat 8 - 6511 PH Nijmegen Tel. 024-3240004 - info@pompo.nl Openingstijden: maandag: 13.00 - 17.00 uur dinsdag: 09.30 - 17.00 uur woensdag: 09.30 - 17.00 uur donderdag: 09.30 - 18.00 uur vrijdag: 09.30 - 17.00 uur zaterdag: 09.30 - 15.00 uur

Kijk voor afwijkende openingstijden (feestdagen en vakantieperiode) op onze website:

www.pompo.nl


van Broeckhuysenstraat 40

Nijmegen 024-3220707 www.tabberslichtdesign.nl

VAN BROECKHUIJSEN SPECIAL

32

Verlichting kan uw interieur maken of breken. Een goed lichtplan is daarom de basis van iedere leefomgeving. Maak vrijblijvend een afspraak, De Gelderse Roos langs in onze winkel. of kom

Layout Roos Def.indd 32

15-07-2005 17:50:20

35


Meer dan 500 m2 stoere en moderne mode voor de grote en lange man T-Time Tshirt

Van twee maal XL t/m zes maal XL Maak een keuze uit de volgende kleuren:

5 9 , 4 1 s

Aanbieding 4 halen 3 betalen! Molenpoort 33a Nijmegen Tel. 024 - 360 50 90

www.groteman.nl

Nijmegen Bruist...  

Editie Juni 2009

Advertisement