Page 1

ŠOLA V NARAVI poročilo Šola v naravi na Kozjaku, kjer sta voda in narava velika zabava. Neža Hribar 17.1.2011


POTEK ŠOLE V NARAVI PONEDELJEK, 10. 1. 2011 V ponedeljek, 10. 1. 2011 smo se izpred avtobusne postaje Ivančna Gorica odpravili proti Štajerski, natančneje proti Kozjaku. Ko smo prispeli tja, smo se najprej razpakirali in odšli na kosilo. Da ne bom preveliko tvezla o tem kako je vse skupaj potekalo bom opisala in omenila le tiste najboljše stvari, ki so se pripetile v celotnem tednu. Kot sem že omenila smo prišli ravno na kosilo. Ko smo pojedli, smo že imeli dejavnosti. In kar je najhujše je bila ta dejavnost seveda pohod. Nismo ravno veliko prehodili saj smo se sprehodili le do vasi Gaj, ki je le nekaj kilometrov stran od našega doma, kjer smo preživljali prosti čas. Tam smo se ustavili pri cerkvi in v velikih mukah po domače rečeno mukali, da želimo nazaj, saj smo bili zmatrani od vožnje z avtobusom. Komaj smo čakali da je bila večerja saj so bili želodčki že zelo lačni. S velikimi koraki smo se napodili proti domu vendar je bil ponovno veliki problem, pred nami se je vlekel hrib. Končno smo prispeli do doma, smo takoj odkorakali proti sobam in se za petnajst minut ulegli in se spočili. Po večerji smo imeli nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za kartanje, smejanje ali igranje takšnih in drugačnih igric. Kmalu je prišel čas, ko smo morali vsi v jedilnico. Tam se je začela improliga. Vsaka soba oz. skupina je dobila svoj predmet s katerim je prestavila kateri koli drugi predmet le tistega ki ga resnično predstavlja ne. Po improligi smo imeli uro in pol za tuširanje in pripravljanje na spanje. Vendar kaj ko smo mladi polno življenja ne samo podnevi ampak tudi ponoči. Nikakor nas niso mogli dobiti v svoje sobe. Punce kot punce smo se vedno zadrževale pri fantih, ne samo zato ker bi se našel kakšen lušen, vendar tudi zato ker smo se nekatere boljše razumele s fanti kot z dekleti. Ura je odbila 22, in vsi smo odkorakali v svoje sobe, vendar nismo zaspali, pogovarjali smo se in okoli enih trdno zaspali.

TOREK, 11.1.2011 Bilo je torkovo jutro in zaslišala sem vpitje naše najboljše profesorice kako se po domače povedano dere po hodniku ustaj narod in hodila od sobe do sobe in prižigala lučki in nas budila. Vsi polni energije v negativnem smislu smo se morali obleči in odkorakati na jutranjo telovadbo. Vendar nekaterim se nam ni dalo in smo kar lepo se izmuznili in ostali v sobah, kajti prejšnji dan je bil resnično nemogoč, seveda kar se tiče pohoda.


Po telovadbi je sledil zajtrk, po zajtrku pa nekaj prostega Ä?asa. Za tem smo imeli f razred neki projekt. Kako bi na Kozjaku odprli poletni turizem. Delali smo plakate se pogovarjali o tem in odprli razliÄ?ne turistiÄ?ne debate.

sola v naravi  

sola v naravi nekje na obmocju pohorja