Page 1

TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 1

ΤΑΝΕΑΤΗΣΦΥΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ FREE PRESS ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ 6 | ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

Μαθαίνουμε από το Περιστέρι για μια Φυλή που μας αξίζει ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΟΥΛΑ

ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων 12-13

“Μαζί με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη για μια αλληλέγγυα 3 πόλη”

crash test

αλεξανδροσ κουλοχερησ vs Xρηστοσ παππουσ

10-11


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 2

2 | Απρίλιος 2019

αλεξανδροσ κουλοχερησ: “ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

4-5

editorial

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς! Αναγκαστήκαμε να παραφράσουμε τον εμβληματικό Κωνσταντίνο Π. Καβάφη για να περιγράψουμε την προεκλογική φαρσοκωμωδία που έχουν στήσει δημοτικές παρατάξεις οι οποίες επινοούν τεχνάσματα ελιγμού και συναλλαγής με τη διπροσωπία να εκλέγεται από τη πρώτη... Κυριακή.

ενασ “παππουσ” δεν φερνει την ανοιξη

6-7

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της Φυλής. Οι δημότες καλούνται να επιλέξουν άφθαρτους ανθρώπους για να διαχειριστούν την μέχρι τώρα κακή εικόνα στα δημοτικά δρώμενα. Οι εκλογές είναι πρόκληση για όλους. ΔΕΝ είναι όμως για όλους.

ΜΗΝΙΑΙΑ FREE PRESS ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Έδρα: Ερμού 56, 10563, Αθήνα E-mail: pressneafylis@gmail.com www.neafylis.gr Σύμβουλος Εκδοσης ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΙΚΑΣ Επιμέλεια & Συντονισμός Έκδοσης ΜΑΡΙΑ ΔΕΔΕ Γράφουν ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΑΤΣΑΚΑ ΕΦΗ ΔΕΔΕ ΘΟΔΩΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Δημιουργικό - Εκτύπωση CREATIVE POINT Τα ενυπόγραφα άρθρα, κείμενα, ή Δελτία Τύπου που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον υπογράφοντα και όχι απαραίτητα την άποψη της εφημερίδας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ύλης της εφημερίδας χωρίς την άδεια του εκδότη ή την πηγή προέλευσης της αναπαραγόμενης είδησης.

Αγαπητέ αναγνώστη, η εφημερίδα που κρατάς στα χέρια σου τυπώθηκε σε χαρτί που φέρει την οικολογική πιστοποίηση Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών FSC (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL). Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις το περιβάλλον. Θυμήσου όταν νοιώσεις πως δεν την χρειάζεσαι άλλο, να την τοποθετήσεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού της περιοχής σου.

Σα βγεις στον πηγαιμό για τη... κάλπη, να εύχεσαι νά ‘ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος συναλλαγές, γεμάτες τσέπες. Κι αν πτωχική την βρεις, η... καρέκλα δεν σε γέλασε. Έτσι αρπακτικό που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα κατάλαβες ότι δημότες σε έχουν γραμμένο!

ΔΕΝ είναι για εκείνους που ενώ ταυτίζονται με τις απόψεις και θέσεις ενός συνδυασμού, υποκύπτουν στις «σειρήνες» του χρήματος, της μικροπρέπειας, του λαϊκισμού. ΔΕΝ είναι για εκείνους που το πρωί πίνουν καφέ με τον Χ και το βράδυ τα πίνουν με τον Ψ. ΔΕΝ είναι για εκείνους που «πουλούν» την αξιοπρέπειά τους για λίγα ευκαιριακά ευρώ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ

ΤΑΝΕΑΤΗΣΦΥΛΗΣ

Φύγε εσύ, έλα εσύ!

ΘΕΜΑΤΑ

ΕΙΝΑΙ για αυτούς που ονειρεύονται έναν τόπο αλλιώτικο για τα παιδιά τους. ΕΙΝΑΙ για εκείνους που δεν λυγίζουν σε απειλές απέναντι στην οικογένειά τους. ΕΙΝΑΙ αυτοί που ο λόγος τους είναι συμβόλαιο, φορούν παντελόνια και δεν γνωρίζουν από πιρουέτες, κωλοτούμπες και από επικοινωνιακά σόου. Ήδη μαθαίνουμε τα παλληκάρια «διπλαρώνονται» από αντιπάλους και εν μια νυκτί ξεχνούν τους όρκους νίκης στο πλευρό άλλων υποψηφίων. Το ρητό λέει ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός. Αλλά χρειάζεται εξίσου προσοχή στους ενδιάμεσους σταθμούς, μη τυχόν και λοξοδρομήσεις από τη πορεία σου.

Το ταξίδι, λοιπόν, για τις εκλογές του Μαΐου έχει αρχίσει και ήδη κάποιοι εκτροχιάστηκαν, αφού ο δρόμος είναι μακρύς και οι ενδιάμεσοι σταθμοί κρύβουν πολλές παγίδες. Συνοδοιπόροι έμπειροι ή κι αμούστακα παιδιά που προς το τέλος του ταξιδιού που αντάλλαξαν για λίγα... καύσιμα το τιμόνι τους και ξέμειναν χωρίς να φτάσουν ποτέ στην Ιθάκη τους!

σε άλλους Δήμους έχουν:

Κέντρο Υγείας για όλους

Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ παντού ΚΕΠ Υγείας Ράμπες για ΑΜΕΑ

Κατ’οικον διανομή φαγητού σε άπορους κάθε μεσημέρι

Ανακύκλωση με επιβράβευση

από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του Δήμου

Στάσεις λεωφορείων με στέγαστρα Φύλακες στα σχολεία Δανειστικές βιβλιοθήκες

Πεζόδρομους & ποδηλατοδρόμους

Φεστιβάλ

Κέντρο Πολιτισμού

Δημοτικό Κινηματογράφο

ΚΔΑΠ

Δημοτικό Θέατρο

Δημοτική Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο

Δομές για τα αδέσποτα ζώα


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 3

πρόσωπα | 3

H «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μαζί με τη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» δίπλα στους δημότες ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΟΥΛΑ:

“Μαζί με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη για μια αλληλέγγυα πόλη” Η Γεωργία Γούλα όλα αυτά τα χρόνια παλεύει μόνη της σε έναν μαραθώνιο αγώνα για την αντιμετώπιση των αναγκών των συμπολιτών μας.

βοήθειά του σε ευάλωτους δημότες, έχουν ΗΔΗ ξεκινήσει από κοινού δράσεις για να ανακουφίσουν τους συνανθρώπους μας.

Μια κίνηση που στηρίζει έμπρακτα πάνω από 1000 ευάλωτες οικογένειες στη περιοχή μας, δεν αγκαλιάστηκε ποτέ από την διοίκηση, η οποία έχει «δαιμονοποιήσει» την αλληλέγγυα δράση, γιατί πολύ απλά δε μπορεί να την ελέγξει. Έχει αποδειχθεί ότι θέλει δημότες-ομήρους που η ίδια θα εξυπηρετεί με υποκειμενικά κριτήρια. Όπως θα φαντάζεστε η «χείρα βοηθείας» από αλληλέγγυους πολίτες φαντάζει απειλή σε ένα διαπλεκόμενο αυτοδιοικητικό σύστημα της Φυλής.

Η κα. Γεωργία Γούλα δήλωσε στα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ»: «Όταν γνώρισα τον Αλέξανδρο εντυπωσιάστηκα από τη διάθεση προσφοράς του προς τον συμπολίτη που διακατέχει και μένα. Αμέσως με ρώτησε πως μπορεί να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια και ομολογώ ότι με συγκίνησε με την έγνοια του. Ξεκινήσαμε ήδη δράσεις και θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάζουμε και ακόμη περισσότερα. Δυο χέρια είναι πάντα καλύτερα από ένα... και εδώ είναι πολλά περισσότερα. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν με προσέγγισε κανείς από τους τοπικούς φορείς για να ενισχυθεί το έργο. Η πίστη του Αλέξανδρου μου δίνει δύναμη και με τις γνώσεις που διαθέτω γύρω από τη κοινωνική μέριμνα και θα σταθώ δίπλα του σε κάθε πρόκληση».

Εδώ και αρκετό καιρό, η «αφανής ηρωίδα» τολμά να βγει για πρώτη φορά; στη πρώτη γραμμή, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη με τον οποίο σχεδιάζουν, οργανώνουν την κοινωνική πολιτική της δημοτικής παράταξης. Με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής να φημίζεται για την ενσυναίσθηση και τη

Η Γεωργία Γούλα κατάγεται από πατέρα Ηπειρώτη (Τετράκωμο Άρτας) και κατοικεί στα Άνω Λιόσια 28 χρόνια (από το 1991). Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στην Ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο». Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργή στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει στρατευτεί στο κίνημα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με όλες τις δυνάμεις της πρωταγωνιστει σε δράσεις προσφοράς και ανακούφισης σε όσους είχαν ανάγκη.

Με αυτό το κίνητρο συγκρότησε την συλλογικότητα «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής» μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο του πανελλαδικού Δικτύου «Αλληλεγγύη για Όλους» και αξιοποίησε κάθε δυνατή προσφορά σε τρόφιμα, ρουχισμό, φάρμακα κ.α. Δημιούργησε δομή με αποθήκη και οργάνωσε τις διανομές. Έφτασε σταδιακά να στέκεται στο πλευρό 800 και παραπάνω οικογενειών στη Φυλή και να αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια δεσμούς αλληλεγγύης μαζί τους. Η λειτουργία όλων αυτών

των δράσεων ήταν πάντα διαφανής, η συσκευασία των προϊόντων και η διανομή γινόταν από εθελοντές της ομάδας με γνώμονα την αξιοπρέπεια όσων είχαν ανάγκη, ενώ η όποια χρηματοδότηση προερχόταν κυρίως από το ελάχιστο συμβολικό τίμημα ενίσχυσης από τους ίδιους τους ωφελούμενους. Συνεργάστηκε από το 2011 με τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες» με αποτέλεσμα να μοιράζονται για πρώτη φορά στα Άνω Λιόσια μεγάλες ποσότητες παραδοσιακών προϊόντων σε χαμηλές τιμές.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης μας δήλωσε: «Άνθρωποι σαν την Γεωργία είναι εργαλεία συνοχής για μια πολιτεία και έναν Δήμαρχο που έχει σκοπό να καταπολεμήσει τις ανισότητες και να απαλύνει τον πόνο των πολιτών. Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να δίνονται όλα τα απαραίτητα εφόδια για να επιτελούν το κοινωνικό τους έργο και όχι να βρίσκονται στο περιθώριο. Μαζί σχεδιάζουμε ήδη μια νέα δημοτική κοινωνική πολιτική, αλληλέγγυα στον δημότη και με στόχο την εξάλειψη των οικονομικά ασθενών δημοτών μας. Δεν θα αναλωθούμε στην ευκαιριακή και ψηφοθηρική κάλυψη των αναγκών τους, άλλα θα σταθούμε δίπλα τους με ένα δομημένο πλαίσιο ενεργειών προκειμένου να ενταχθούν ενεργά στην κοινωνία.

Η κοινωνική πολιτική δεν είναι για εμάς φιλανθρωπία, αλλά ενέργεια μετατόπισης των ατόμων στο ενεργό δυναμικό της πόλης».


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 4

4 - 5 | ντοκουμέντο

«Άβατο» το Ζεφύρι με ευθύνη Π Τι υποσχόταν ο Χρήστος Παππούς... προεκλογικά το 2014 και δεν έκανε

Ανασφάλεια και φόβος επικρατεί στο Ζεφύρι – Σοκαριστική αδιαφορία των Παππού-Μαυροειδάκου Οι κάτοικοι του Ζεφυρίου νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ξεχασμένοι στην πιο παραμελημένη περιοχή του Δήμου. Διακεκριμένα στελέχη της διοίκησης Παππού προέρχονται από το Ζεφύρι, όπως οι Μαυροειδάκος, Αντωνόπουλος, Μπάρα, Σχίζας Κούρκουλος, και οι οποίοι ΔΕΝ έχουν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για την εγκληματικότητα στο Ζεφύρι το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αυτή είναι η τακτική της διοίκησης Παππού. Προεκλογικά τάζουν τα πάντα στους πάντες και μετεκλογικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για τα προβλήματα των δημοτών, ούτε για το στοιχειώδες που είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στο Ζεφύρι αλλά και σε όλο τον Δήμο Φυλής.

Τώρα που έρχονται ξανά οι εκλογές αναρωτιόμαστε με τι «μούτρα» ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου της διοίκησης Παππού, κ. Μαυροειδάκος θα ξαναζητήσει την ψήφο των Ζεφυριωτών; Τι θα πει στους Ζεφυριώτες ο Μαυροειδάκος για την αδιαφορία του απέναντι στην εγκληματικότητα της περιοχής; Η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των Παππού-Μαυροειδάκου έχει αποθρασύνει τα εγκληματικά και παραβατικά στοιχεία και έχει πολλαπλασιάσει τα φαινόμενα βίας, ληστειών και διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή του Ζεφυρίου.

Παππούς και Μαυροειδάκος ασχολούνται με «άλλες δουλειές» και έχουν αφήσει το Ζεφύρι να γίνει ένα πραγματικό γκέτο όπου το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας έχει κυριεύσει τους πολίτες. Έχουν γραφτεί τόσα τα τελευταία χρόνια για το άβατο που έχει δημιουργηθεί στο Ζεφύρι, το οποίο είναι απροσπέλαστο κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού «οργιάζουν» ανεξέλεγκτα συμμορίες, ναρκομανείς, και άλλα ταραχοποιά στοιχεία.

Η εγκληματικότητα και η ανομία είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα του Ζεφυρίου το οποίο έχει φτάσει στο απροχώρητο επί διοίκησης Παππού-Μαυροειδάκου, οι οποίοι δεν λαμβάνουν καμιά πρωτοβουλία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το παρεμπόριο και οι λεηλασίες στη περιοχή, αλλά και η αδυναμία σε πολλές περιπτώσεις να εισέλθουν οι αστυνομικές δυνάμεις σε γειτονιές του Ζεφυρίου. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί καθημερινά στο Ζεφύρι. Από τη μεριά τους οι κάτοικοι νιώθουν προδωμένοι που έχτισαν τα όνειρά τους σε αυτό το σημείο της Αττικής, καθώς δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε για τα καθιερωμένα ψώνια στην αγορά, αλλά και βλέποντας τα παιδιά τους να θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο που γεννήθηκαν.

Τι συμβαίνει σήμερα; ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Οι κλοπές στις γειτονιές του Ζεφυρίου αυξάνονται με Ρομά και όχι μόνο, να δρουν ανεξέλεγκτα. Οι εμπρησμοί αυτοκινήτων συνεχίζονται στο Ζεφύρι που εξελίσσεται σε ένα νεκροταφείο αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι δράστες φέρνουν κλεμμένα οχήματα στη περιοχή από τα οποία παίρνουν τα ανταλλακτικά και στη συνέχεια τα καίνε. Το εμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο καλά κρατεί σε περιοχές γύρω από τον προαστιακό σταθμό, με την αστυνομία να μη μπορεί να εμποδίσει τους εκατοντάδες έμπορους που έχουν στήσει μια επικίνδυνη υπαίθρια αγορά.

Ερωτήματα n n n n

Τι έκανε η Διοίκηση Παππού σε πέντε χρόνια θητείας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας; Μπορεί να περπατήσει νύχτα στο Ζεφύρι ο κ. Παππούς που ευαγγελίζεται ότι έχει εκμηδενιστεί η εγκληματικότητα; Σε ποιες συντονιστικές ενέργειες έχει προχωρήσει ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου με τα Αστυνομικά Τμήματα; Υπάρχει άραγε Δημοτική Αστυνομία στο Ζεφύρι;


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 5

|5

η Παππού και Μαυροειδάκου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα.

Δίπλα στον πολίτη κάθε στιγμή Ποιος φταίει; Το ερώτημα που πλανάται στη σκέψη όλων είναι «Ποιος φταίει για τη κατάσταση αυτή;». Στην προσπάθεια να βρούμε λύσεις συνομιλήσαμε με κατοίκους και επιχειρηματίες του Ζεφυρίου οι οποίοι με αγανάκτηση τονίζουν ομόφωνα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής μαζί με την ανοχή της πολιτείας έχουν πλέον αποδεχτεί την παραβατική συμπεριφορά των Ρομά και άλλων, που καταπατούν ξένες ιδιοκτησίες, κατασκευάζουν παραπήγματα και γενικά ζουν σε βάρος της πόλης κλέβοντας ό,τι βρουν στο διάβα τους». «Περιμέναμε την ευαισθητοποίηση από τον αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκο, του οποίου ο ρόλος παραμένει διακοσμητικός».

Ζητάμε, την ύστατη ώρα, την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την άμεση επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων, καθώς και την ενισχυμένη παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στις γειτονιές.

Ο

υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης, μας δήλωσε τα εξής: “Θα έπρεπε να ντρέπεται ο Δήμαρχος όταν δηλώνει ότι έχουμε μηδέν εγκληματικότητα! Έχει περπατήσει ποτέ στο Ζεφύρι; Εμείς δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να λύσουν οι ίδιοι το πρόβλημα. Δεν θα δώσουμε άλλοθι στους πυροβολισμούς, στη διατάραξη της κοινής ησυχίας, στην οδήγηση ανηλίκων. Περιστατικά που καθημερινά καταγράφονται στον Δήμο μας. Εγώ θα βρίσκομαι δίπλα στον πολίτη, γιατί αυτό οφείλει να κάνει ο Δήμαρχος. Το σχέδιο μας, απλό και κατανοητό: Μηδενική ανοχή στην εγκλματικότητα.

Απαιτούμε διαρκή, ενισχυμένη και συνεχή αστυνόμευση. Μια επιχείρηση σκούπα ανά τρίμηνο δεν επιφέρει αποτελέσματα, για αυτό ζητάμε ΣΥΝΕΧΗ αστυνόμευση για όσο απαιτηθεί.

Στις περιοχές που επικρατούν συνθήκες ανομίας, χρειάζεται ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.

Δεν εννοώ μόνο την στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. Επιβάλλεται να φτιάξουμε νέα, σύγχρονα πλήρως επανδρωμένα Αστυνομικά Τμήματα στα Άνω Λιόσια και στο Ζεφύρι. Ο ρόλος του Δημάρχου δεν είναι να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις περί μηδενικής εγκληματικότητας, ούτε να παρακολουθεί αμέτοχος το όργιο της ανομίας και της παραβατικότητας. Οφείλει να παίρνει πρωτοβουλίες και να συντονίζει ενέργειες για τη βελτίωση της αστυνόμευσης.

Δεσμεύομαι ότι ως Δήμαρχος Φυλής θα κινήσω Γη και Ουρανό για να επανέλθει η κανονικότητα και το αίσθημα ασφάλειας στο Ζεφύρι και σε όλο τον Δήμο”.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:04 ìì

Page 6

6 -7 | κοινωνική πολιτική «Δεινόν τό γήρας, ου γάρ έρχεται μόνον» επεσήμανε ο Ευριπίδης για τα γηρατειά που δεν έρχονται μόνα τους αλλά ακολουθούνται από διάφορες συνέπειες, σωματικές και κοινωνικές. Οι ηλικιωμένοι εμφανίζουν πιο συχνά προβλήματα υγείας και περιορίζεται η κοινωνική τους δραστηριότητα, με αποτέλεσμα η ζωή τους να γίνεται δυσκολότερη. Ειδικά αν ζεις στο Δήμο Φυλής, που η Τρίτη ηλικία είναι σε πολύ χειρότερη μοίρα από ότι στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Ένας...“Παππούς” δεν φέρνει την άν οι

Ο

ι ηλικιωμένοι είναι όλοι εκείνοι που αγωνίστηκαν στη ζωή τους προκειμένου να δώσουν όλα τα εφόδια στα παιδιά και τα εγγόνια τους. Είναι μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που ακόμη και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης στήριξαν τη νέα γενιά που βρέθηκε στην ανεργία και ανέλαβαν με στοργή τη βοήθεια των νοικοκυριών. Σε αυτούς τους ανθρώπους, οφείλουμε και τους αξίζει ο σεβασμός και η φροντίδα όλων μας! Η Πολιτεία, η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν χρέος να υποστηρίξουν και να ενθαρρύνουν την Τρίτη ηλικία, ώστε οι ηλικιωμένοι να έχουν πρόσβαση στην υγεία και να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι πολίτες που προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους και στην τοπική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, τον κύριο λόγο έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με μια ευρεία γκάμα δράσεων φροντίδας, υποστήριξης, παροχής υπηρεσιών υγείας, ενίσχυσης της αυτονομίας και της κοινωνικής συμμετοχής τους.

ΕΡΕΥΝΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια τους γηράσκοντος πληθυσμού Είναι γνωστό ότι ο πληθυσμός του πλανήτη γερνάει. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) μάλιστα, μεταξύ του 2000 και του 2050, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι μεγαλύτεροι των 60 ετών, αναμένεται να διπλασιαστεί. Το 2050 εκτιμάται ότι 1 στους 5 ανθρώπους του πλανήτη μας θα είναι πάνω από 60 χρονών και ότι το 80% από τους ανθρώπους αυτούς της Τρίτης Ηλικίας θα ζουν σε χώρες με μέτριο ή φτωχό κατά κεφαλήν εισόδημα. Οπότε δεν μπορεί ούτε η κεντρική διοίκηση, αλλά ούτε και η τοπική αυτοδιοίκηση να αγνοήσουν αυτά τα νούμερα. Αντιθέτως, είναι σημαντική πτυχή των υποχρεώσεών τους προς τους πολίτες ο σχεδιασμός δράσεων, παρεμβάσεων και σχετικών προγραμματικών θέσεων, ώστε να προσφέρουμε στα άτομα της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ παροχές για μια καλύτερη ζωή.

Ξαφνικά, μπαίνουν στα σπίτια, τους παίρνουν παραμάσχαλα με μια ταυτότητα στο χέρι και τους βάζουν στα αυτοκίνητα για να τους πάνε στη κάλπη.

Στον Δήμο Φυλής, οι ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται σε ΚΑΠΗ - καφενεία, αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης, δεν έχουν πρόσβαση στις δομές υγείας, ενώ δυσκολεύονται να μετακινηθούν στην άναρχη δομή της πόλης.

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Ο αδιάφορος Παππούς και οι αβοήθητοι παππούδες Είναι γεγονός ότι μια δημοτική αρχή θυμάται τους ηλικιωμένους δημότες όταν έρχεται η περίοδος των δημοτικών εκλογών.

Στον Δήμο Φυλής - παρά τα αντισταθμιστικά οφέλη και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ - καμία διοίκηση ως σήμερα, ούτε του κ. Παππού ούτε του κ. Μπουραΐμη - δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό και χειροπιαστό με αποτέλεσμα οι δημότες, εν έτει 2019, να μην έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα και να βιώνουν μια υποβαθμισμένη καθημερινότητα.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 7

Αλέξανδρος Κουλοχέρης: “Με τον κ. Δημήτρη συζητήσαμε τα προβλήματα των ατόμων της τρίτης ηλικίας αλλά και την αδιαφορία που βιώνουν από τις διοικήσεις του Δήμου Φυλής. Θα παλέψω για να χαρίσω το χαμόγελο στον κ. Δημήτρη και στους φίλους του. Το οφείλω σε αυτούς αλλά και στον δικό μου παππού που μου έλεγε να σέβομαι πάντα και να προστατεύω τους ανθρώπους.”

άν οιξη ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Η φροντίδα και η κοινωνικοποίηση των ηλικιωμένων δημοτών της Φυλής είναι βασική προτεραιότητα για τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής, κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη. Στο πρόγραμμα της παράταξης "Φυλή. Νέο Ξεκίνημα" υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την Τρίτη ηλικία. Κάποιοι από τους βασικούς άξονες έχουν ανακοινωθεί από τη παράταξη που θέλει να ενσωματώσει ξανά τους ηλικιωμένους στην τοπική κοινωνία. Επιγραμματικά:

Η έξαρση της παραβατικότητας έχει κάνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και να νιώθουν “απόμαχα” μέλη της κοινωνίας. Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας δεν θα αισθάνονται πια μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. n Ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια

στο σπίτι».

Δημιουργούμε τη δομή «Άμεση δράση για την τρίτη ηλικία». Εισάγουμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες «Τηλεειδοποίησης για ηλικιωμένους» για λόγους πρόληψης καθώς και για την ασφάλειά τους.

Δήλωση υποψηφίου Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη για τα ζητήματα που αφορούν τους ηλικιωμένους δημότες Φυλής.

n

n Δημιουργούμε τη δομή «Οι νέοι δίπλα στην Τρίτη Ηλικία» οι οποίοι θα συνοδεύουν τους ηλικιωμένους σε τράπεζες και αγορές. Δίνουμε έτσι λύση, στα καθημερινά προβλήματα των ατόμων της τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζοντας το αίσθημα της ανασφάλειας και συμβάλλοντας στην κοινωνικοποίησή τους. n Δημιουργούμε μια διευρυμένη μορφή τύπου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων όπου θα βρίσκεται καθημερινά δίπλα σε ηλικιωμένα άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον εργάζεται ή δεν δύναται να τα φροντίσει.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ Κ.Α.Π.Η. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου που θα προσφέρουν συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, οδηγίες για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, οργανωμένη ψυχαγωγία. Σχεδιάζουμε μια νέα μορφή ΚΑΠΗ με νέες δημιουργικές δραστηριότητες, επιμορφωτικά σεμινάρια και μαθήματα, εκδρομές αναψυχής, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος Στα Κ.Α.Π.Η. θα λειτουργεί ένα Κ.Ε.Π. ΥΓΕΙΑΣ με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη καθώς και τις κατευθύνσεις στις δομές υγείας όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας.

“Ως Δήμαρχος θα βάλω μπροστά όλες τις δυνάμεις του Δήμου και θα δουλέψουμε συστηματικά ώστε να διασφαλίσουμε και άλλους πόρους για να μην νιώθει κανένας ηλικιωμένος αφημένος στη μοίρα του. Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας αξίζουν ένα Δήμο που θα παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες, ώστε να είναι ενεργοί και δραστήριοι και να προσφέρουν στην κοινωνία μας με τη γνώση και την εμπειρία τους. Άλλωστε, η ζωή δεν τελειώνει στα 60. Διεκδικούμε την ψήφο των συμπολιτών μας για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων απέναντι στην υποβάθμιση και την ελεημοσύνη που τους καταδίκασε η διοίκηση του κ. Παππού. Το να δίνεις τσάντες με πορτοκάλια δεν συνιστά σοβαρή κοινωνική πολιτική και προσβάλει τους ίδιους τους ηλικιωμένους. Στις 26 Μαΐου έχουμε την ευκαιρία, όλοι μαζί, να αλλάξουμε τη Φυλή βάζοντας τέλος στο παλιό κατεστημένο.”


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 8

8 - 9 | δραστηριότητα

ΕΤΣΙaλλαζουμε τ Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης πραγματοποιεί συναντήσεις με πρωτοπόρους δημάρχους που έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην τοπική αυτοδιοίκηση για το έργο τους και τον σεβασμό τους προς τον δημότη. Μετά τον επιτυχημένο Δήμαρχο Τρικκαίων –πρωτοπόρο στην Ελλάδα στον τομέα των ψηφιακών εφαρμογών για τον πολίτη και τις οικολογικές παρεμβάσεις στην πόλη των Τρικάλων - ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης συναντήθηκε με τον επί 17 χρόνια Δήμαρχο Περιστερίου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εργαλεία για μια χρηστή διοίκηση και την ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα υγείας και κοινωνικής πολιτικής που παρέχει ο Δήμος Περιστερίου στους δημότες, αλλά και στα βήματα που ακολούθησε ο Δήμος Περιστερίου ώστε να είναι σήμερα μια πόλη-πρότυπο για την Αττική με καινοτόμες δράσεις και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους δημότες.

Σ

υγκεκριμένα, ο κ. Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε: «Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για ό,τι χρειαστείτε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω εσάς κ. Κουλοχέρη, έναν νέο άνθρωπο, καταρτισμένο και με όρεξη για δουλειά να θέλει να προσφέρει στον Δήμο της Φυλής. Γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες της περιοχής σας, όπως και τι σημαίνει να συγκρούεσαι με το κατεστημένο που κρατά πίσω μια πόλη. Αλλά και την ευθύνη που αναλαμβάνεις όταν γίνεσαι για πρώτη φορά Δήμαρχος.».

Τι πέτυχαν στο Περιστέρι n Δωρεάν

Παροχές Υγείας (Κέντρο Υγείας – Κ.Ε.Π. Υγείας – Συνεργασία με Δημόσιο Νοσοκομείο).

n Tο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό"

το οποίο πραγματοποιεί δραστηριότητες σχετικά με την πρόληψη της χρήσης ουσιών και την εν γένει προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας.

n Στήριξη

φοιτητών κάθε μήνα εκτός Αττικής.

n Κατ’

οίκον φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό σε άπορες οικογένειες.

n Δημοτικός

Κινηματογράφος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προσφέροντας μαγικές κινηματογραφικές βραδιές.

n Κινηματογραφικό Εργαστήρι. Απευθύνεται σε ανθρώπους

όλων των ηλικιών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας ή περισσοτέρων ταινιών μικρού μήκους.

Νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα στις δημοτικές υπηρεσίες με μηδενικούς ρύπους. Σύγχρονα απορριμματοφόρα. n

n Ηλιακοί

κάδοι συμπίεσης απορριμμάτων. Πρωτοπορία με τη πρότυπη μονάδα ανακύκλωσης «Πράσινο Σπίτι». Υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης. Καθαρή πόλη.

n Άλσος

Περιστερίου. Ένα χώρος-κόσμημα για τους Περιστεριώτες με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Γίνονται ενέργειες για δεύτερο άλσος εντός της πόλης.

n Έκθεση

«ΦΥΤΑ & ΚΗΠΟΣ». Ένας θεσμός για την Αθήνα όπου πραγματοποιούνται περιβαλλοντικές και οικολογικές δράσεις, καθώς και συναυλίες, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις.

n Δίπλα

στα νεογέννητα παιδιά και μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών.

n Συσσίτιο

και κοινωνικό παντοπωλείο με σεβασμό προς τους πολίτες.

n Έδωσε

13ο και 14ο μισθό στους υπαλλήλους του.

n Κ.Δ.Α.Π.

και Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.

Με τη σειρά του ο κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης σημείωσε: «Για εμάς η διοίκησή σας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την ανάπτυξη μιας πόλης. Το έργο σας στο Περιστέρι αποδεικνύει ότι δεν χρειάζονται μόνο πόροι, αλλά τεχνογνωσία και πολιτική βούληση για να αλλάξει πρόσωπο μια πόλη. Στον γειτονικό σας Δήμο Φυλής παρά τα αντισταθμιστικά οφέλη και τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ, καμία διοίκηση δεν άφησε το αποτύπωμα στη κοινωνία με αποτέλεσμα οι δημότες, εν έτει 2019, να μην έχουν πρόσβαση στα απαραίτητα και να βιώνουν μια υποβαθμισμένη καθημερινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στις πρακτικές κάποιων που θέλουν τη Δυτική Αττική «χαβούζα» του λεκανοπεδίου.

Η εποχή της αδιαφορίας για τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών της Φυλής και της κακοδιαχείρισης θα γίνει πολύ σύντομα παρελθόν.».


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 9

ε την πολη μασ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ: “Βάζουμε τέλος στην κακοδιαχείριση και την εγκατάλειψη

της διοίκησης Παππού”

Στον Δήμο Περιστερίου λειτουργεί σύγχρονο αστικού τύπου Κέντρο Υγείας για όλους τους δημότες, την στιγμή που οι διοικήσεις ΠαππούΜπουραΐμη δεν έχουν κάνει τίποτα για την περίθαλψη του δημότη στη Φυλή. Παρά τις δυνατότητες που έδωσε το κεντρικό κράτος για τη δημιουργία δημοτικών δομών, εκείνοι αδιαφόρησαν για την υγεία των πολιτών και προτίμησαν να οργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που τους δίνουν το στιγμιαίο χειροκρότημα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ούτε ο κ. Παππούς ούτε ο κ. Μπουραΐμης είχαν ποτέ ουσιαστικό πρόγραμμα υγείας για τον δημότη. Γιατί δεν είναι πρόγραμμα η πρακτική τους να μετατρέπουν σε ελεημοσύνη και τρόπο εξαγοράς ψήφων ευκαιριακούς σχεδιασμούς.

Οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι όπως ο κ. Παχατουρίδης σέβονται την αξιοπρέπεια των δημοτών τους και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και όχι «ψίχουλα» με αντάλλαγμα την ψήφο.

Αυτή είναι η νοοτροπία των Παππού-Μπουραΐμη: ακόμη και τα έργα που ευαγγελίζονται είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενα από τη Περιφέρεια Αττικής.

Η συνάντηση αυτή δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του υποψηφίου Δημάρχου Φυλής, κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη, σχετικά με έναν βασικό τομέα, αυτόν της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας των δημοτών. Σε μια περιοχή με τέτοια περιβαλλοντική όχληση, με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας και μείωση του προσδόκιμου ζωής, η μόνη απάντηση σε αυτούς που αδιαφορούν για την υγεία μας, είναι η απαξίωση και η καταψήφισή τους. Αλλά και η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τη δημιουργία των απαραίτητων δομών υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Ο δημότης δεν ανέχεται πλέον αδιάφορους Δημάρχους που δεν έχουν την τεχνογνωσία να βάλουν τον Δήμο Φυλής σε τροχιά εκσυγχρονισμού. Οι δημότες της Φυλής αξίζουν καλύτερο Δήμο και θα τον διεκδικήσουν. Όλοι μαζί θα γυρίσουμε τη πλάτη στους υπεύθυνους της σημερινής υποβάθμισης, όλοι μαζί θα γυρίσουμε σελίδα για το καλό των παιδιών μας.

Στο σκοτάδι απαντάμε με φως!


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 10

10 -11 | αυτοδιοικητικές εκλογές

Είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία να

Πρέπει να επιλέξουμε τοn Δήμαρ χο

CRASH T VS

ΑΛΕΞanδροσ κουλοχερησ

Ο Αλέξης δεν έχει υπογράψει και ψηφίσει καμία επέκταση, έχει σταθερή και πάγια θέση για την απομάκρυνσή της. H αλήθεια είναι ότι μόνο ένας νέος Δήμαρχος που σημαινει ΝΕΑ-ΚΑΘΑΡΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ μπορεί να δώσει λύση στο θέμα της απομάκρυνσης της χωματερής.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Η ομάδα του στηρίζεται σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους, που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Αποτελούμενη από ανθρώπους, με αγάπη για την περιοχή που ζούμε, μακριά από σκοπιμότητες και κομματικά διαχωριστικά τείχη, άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές, και ιδεολογικές αναφορές, ενώθηκαν για το καλό της πόλης.

ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ένας ακέραιος, νέος άνθρωπος, που διαθέτει πολιτικό ήθος και σεβασμό προς τους δημότες. Ένας νέος άνθρωπος, με παιδεία, διάθεση να προσφέρει στην κοινωνία της Φυλής. Έρχεται για να πολεμήσει και να δώσει λύση στα δυο βασικά προβλήματα της πόλης μας: την παραβατικότητα-εγκληματικότητα και την χωματερή.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ

Οργανωμένο πλάνο κατά της εγκληματικότητας, με συνεχή ενημέρωση μέσα από συναντήσεις με διοικητές των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Διαρκής, ενισχυμένη και μόνιμη αστυνόμευση.

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δηλώνει περήφανος και ευτυχής που έχει παντρευτεί τη Γεωργία Καμπόλη. Κάποιοι άλλοι είχαν παντρευτεί πολιτικά τον Δημήτρη Καμπόλη. Έχει προκαλέσει σε δημόσιο διάλογο για να αποκαλύψουν τι έχουν προσφέρει οι πεθεροί του καθενός στους δημότες της Φυλής.

ΠΕΘΕΡΟΙ

Ζει στα Άνω Λιόσια από επιλογή. Εδώ γεννήθηκε, εδώ μεγάλωσε και εδώ έφτιαξε την οικογένειά του.

ΠΟΥ ΖΟΥΝ

Ανεξάρτητος Υποστηρίζεται από την ομάδα του και τους δημότες. Μηδενική διαπλοκή. Αλλάζουμε την πόλη μας. Αλλάζουμε πρόσωπα! Αλλάζουμε νοοτροπίες χρόνων. Αλλάζουμε προτεραιότητες. Αλλάζουμε και εμείς οι ίδιοι. Κατεβαίνει για Δήμαρχος με συγκεκριμένο, κοστολογημένο σχέδιο. Έχει συγκροτήσει ομάδα με τεχνογνωσία. Δίπλα του άνθρωποι καθαροί, που είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν όσα αξίζει η πόλη μας! • Έχει κάνει επαφές με το μεγαλύτερο μέρος των συλλόγων, έχει επισκεφτεί τις περισσότερες γειτονιές της πόλης. • Συναντήσεις με τα Αστυνομικά Τμήματα ώστε να ενημερωθεί για την κατάστασή τους και μαζί να οργανώσουν σχέδιο επαναφοράς της ασφάλειας των δημοτών. • Συναντήσεις με επιτυχημένους Δημάρχους ώστε να του μεταφέρουν την εμπειρία τους και την τεχνογνωσία τους (ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ-ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) • Συναντήσεις για θέματα υγείας και θέματα ίδρυσης δημοτικού ιατρείου στις 3 δημοτικές ενότητες. • Συναντήσεις για την υποστελέχωση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στην περιοχή μας. • Συνάντηση με την Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής

ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 11

να σώσουμε αυτή την πόλη

αρ χο που μας αξίζει.

TEST

χρηστοσ παππουσ

Ο Χρήστος υπέγραψε δυο φορές για την επέκτασή της και θα υπογράψει άλλες δέκα, αν χρειαστεί, για να ξεκοκαλίσει τα αντισταθμιστικά. Είναι αυτός που έλκει την χωματερή , γιατί ζει και τρέφεται από τα αντισταθμιστικά της. Βασίζεται στην πολιτικά γερασμένη ομάδα της διαπλοκής με μπροστάρηδες τον Κρητικό, τον Μαυροειδή, την Αρβανιτάκη, αλλά και τις ‘’νέες’’ μεταγραφές Ραφτέλη-Γεωργιάδη –Βάβουλα, Συνισθισμένη στάση του Δημαρχού με τα πόδια πάνω στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Καμία ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια, παρά μόνο δηλώσεις σε κανάλια για μηδενική παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ • Δεν έχει διοικήσει ούτε ένα λεπτό • Ζει στα Άνω Λιόσια και είναι πατέρας της 20μηνων Μαίρης. • Μετά τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στo Μαθηματικό τμήμα συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων (Master in Business Administration (MBA). • Έχει την τεχνική εταιρεία που έχει κατασκευάσει τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου καθώς και άλλα μεγάλα έργα της πόλης μας. • Ενεργός πολίτης αλλά είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τα κοινά.

Κρύβεται πίσω από τον Δημήτρη Παπαδήμα (πεθερό), αλλά στην πορεία απέκτησε ακόμη έναν πολιτικό πατέρα, τον Δημήτρη Καμπόλη, στον οποίο χρωστά δυο φορές την εκλογή του. Ευτυχώς, δεν θα τριτώσει! Η πλατεία πάντως ξέρει ποιος είναι ο Μητσογαμπρος. Επανέκαμψε άρον- άρον στο πατρικό του, στα Άνω Λιόσια, τους τελευταίους μήνες. Είναι μια κίνηση για να καλύψει ότι ο τόπος διαμονής του τα τελευταία χρόνια είναι η Κηφισιά. Έρχεται ως τουρίστας για λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Το πρωί εμφανίζεται με τη Δούρου, το βράδυ φωτογραφίζεται με βουλευτή της ΝΔ. Όλες αυτές οι σχέσεις τον δεσμεύουν και τον εμποδίζουν στην προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών. Όπως λέει συνήθως είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. 0% παραβατικότητα στην πόλη μας. Στα @@@ σας γράφω ΟΛΟΥΣ. Κάθε μέρα βρίσκεται στα δικαστήρια. Γιατί είμαι κι εγώ μέρος της διαπλοκής και λέω ΝΑΙ στις απευθείας αναθέσεις, στο μηδενικό έργο στην Παιδεία, στην αδιαφορία για τα προβλήματά μας, στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματός σου, στις κρυφές συμφωνίες για τη Χωματερή, στην αδιαφορία για την υγεία των δημοτών...

• Στηρίζει τον αγώνα του για άλλη μια φορά σε ψεύτικες ειδήσεις και σε ανώνυμα blogs. • Κάνει πρόχειρες προεκλογικές ψευτοεπαλείψεις με πίσσα παντού (15.000.000 ευρώ σπατάλησε για πίσσα αντί να φτιάξει 7 σχολεία), ώστε να πείσει τον δημότη ότι παράγει έργο. • Διαφημίζει τα έργα της περιφέρειας ως δικά του γιατί δεν έχει να επιδείξει έργο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ • Ασχολείται 20 χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι 9 χρόνια Δήμαρχος. • Ζει στην Κηφισιά. • Είναι απόφοιτος του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. • Πριν λίγους μήνες επέστρεψε στο πατρικό του μέχρι τις εκλογές. Μετά θα εξαφανιστεί πάλι όπως είχε κάνει στις εκλογές του 2010. • Θα είναι ο μόνος Δήμαρχος που δε θα αφήσει ένα έργο στην περιοχή.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 12

Όλοι μαζί αλλάζουμε την Πόλη μας!

Η Γεωργία Γούλα με τη «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής» συμμετέχει σε σημαντικές δράσεις προσφοράς και ανακούφισης σε όσους συνδημότες μας το χρειάζονται.Η καταγωγή της είναι από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Κατοικεί στα Άνω Λιόσια τα τελευταία 30 χρόνια και έχει 2 γιους. Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στην Ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ενεργή στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο τα τελευταία 10 χρόνια. Η αλληλέγγυα πόλη που ονειρευόμαστε με την Γεωργία μπορεί να γίνει πράξη.

Ο Σάκης Κυριακόπουλος ζει στα Άνω Λιόσια, στην περιοχή της Δροσούπολης. Είναι πατέρας δυο παιδιών, της 22χρονης Αναστασίας και του 6χρονου Μιχαήλ. Πτυχιούχος προπονητής UEFA και εργάζεται 15 χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Προπονητής και τεχνικός σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομάδας ΕΡΜΗΣ της πόλης μας έχει καταφέρει η ομάδα του ΕΡΜΗ, μοναδική στην Αττική να ενταχθεί στο δίκτυο της ΑΕΚ. Το ήθος του και η αγάπη του για τον αθλητισμό είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν την πόλη μας.

Η Τζένη από την πρώτη στιγμή δήλωσε την δυναμική της παρουσία στην ομάδα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Λιόσια. Παντρεμένη με τον Μανώλη Δασκαλάκη και μητέρα δυο παιδιών του Κωνσταντίνου και της Σοφίας. Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Είμαι σίγουρος ότι με την ευαισθησία που την διακρίνει για τα κοινωνικά θέματα θα συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Ένα από τα αγαπητά παιδιά της Ζωφριάς, που σε κερδίζει με την αμεσότητα και το χαμόγελό του. Έχει καταγωγή από το Καρπενήσι, αλλά γεννήθηκε και ζει στη Ζωφριά με την γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά. Είναι πτυχιούχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αυτοκινήτων και εργάζεται στο Δήμο Φυλής. Ασχολείται με τα κοινά της πόλης από το 2014. Πιστεύω ότι μαζί με τον Γιώργο η παραμελημένη, από τις διοικήσεις, Ζωφριά θα γίνει μια όμορφη συνοικία του Δήμου Φυλής.

Πραγματικά η πόλη μας θα ήταν διαφορετική αν υπήρχαν περισσότερα άτομα με το ήθος και τις γνώσεις του Δημήτρη. Ο Δημήτρης Λιόσης είναι διπλωματουχος αρχιτεκτων μηχανικος του Ε.Μ.Π. με MSc στον Ενεργειακό Σχεδιασμό. Κατάγεται και ζει στα Άνω Λιόσια. Είναι Αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων “Η Γρίζα”. Είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεται, θεωρώ ότι μαζί του θα καταφέρουμε να αναδείξουμε ουσιαστικά τον πολιτισμό και την ιστορία του Δήμου μας.

Ο Χρήστος Μπαδήμας ζει στα Άνω Λιόσια και κατάγεται από την Ήπειρο. Διατηρεί επιχείρηση εστίασης στα Άνω Λιόσια εδώ και 15 χρόνια. Ενεργό μέλος του συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει την σφραγίδα του με το έργο του.

Ο Κώστας Μπίμπιζας γεννήθηκε και κατάγεται από τα Άνω Λίοσια. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Ασχολείται με τα κοινά του Δήμου από το 2010 και είναι ανεξάρτητος τοπικός Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε. Άνω Λιοσίων. Παράλληλα είναι γενικός αρχηγός στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα “ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΦΥΛΗΣ”.

Η Χριστίνα Ξένου είναι παντρεμένη με τον τον Άγγελο Σούλο και έχουν δυο παιδιά. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε κατασκευαστική εταιρεία. Πιστεύω ότι η ικανότητα της να επιτυγχάνει τους στόχους της θα βοηθήσει στην αλλαγή της πόλης μας.

Η Μαρία-Φωτεινή γεννήθηκε και ζει στα Άνω Λιόσια Κόρη της Χριστίνας και του Περικλή Ξυδούς πρώην μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθώς και πρώην γραμματέα της τοπικής οργάνωσης των Άνω Λιοσίων. Είναι φοιτήτρια του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και παράλληλα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Μια νέα γυναίκα που παρά τους χαμηλούς τόνους που διατηρεί είναι μεθοδική και αποτελεσματική.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 13

12 -13 | δημοτικές εκλογές Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους της Δημοτικής Παράταξης “Φυλή. Νέο Ξεκίνημα”

Ο Χρήστος Πιπίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Άνω Λιόσια. Ξεκίνησε από την ομάδα του Ακράτητου και κατάφερε να φτάσει στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής. Είναι προπονητής Ποδόσφαιρου σε αναπτυξιακές ηλικίες με δίπλωμα UEFA και δραστηριοποιείται στον χώρο εστίασης έχοντας δύο καφέ γνωστής αλυσίδας. Η εμπειρία του από τον αθλητισμό, το ήθος του αλλά και το όραμα που έχει για τον αθλητισμό στην πόλη με κάνουν περήφανο που ανήκει στην ομάδα της δημοτικής παράταξης ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Η Μαρία Πλαβούκου είναι Προϊσταμένη στο Τμήμα Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού - Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ελευσίνας. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών με M.S.C. και Υποψήφια Διδάκτωρ. Επίσης, είναι επίτιμη Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φερενίκη και Πρόεδρος στο Κέντρο Αθλητισμού Πολιτισμού & Τεχνών Φυλής. Ασχολείται με τα κοινά από το 2007 και διετέλεσε επιτυχημένη Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Άνω Λιοσίων. Αγαπά τον τόπο της και έχει αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνουν σωστά βήματα για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Η Γιώτα Σακκά μεγάλωσε και ζει στα Άνω Λιόσια, με καταγωγή από την Ήπειρο. Παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπαλή έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. Έχει σπουδάσει βρεφοκόμος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αισθητικής και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι μέλος στο Δ.Σ. του Ακράτητου, όπου έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις, ταμίας στην Ε.Π.Σ.Δ.Α. Δυτ. Αττικής και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Α΄ Γυμνασίου, εκλεγμένο μέλος στο νέο Δ.Σ. του Ερυθρού Σταυρού και στο σύλλογο Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων.

Ο Δημήτρης έχει γεννηθεί στα Άνω Λιόσια. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Πλακιά και έχουν ένα αγοράκι, τον 9 χρόνο Αχιλλέα. Λόγω της μεγάλης του αγάπης για την κυνοφιλία και το κυνήγι δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην περιοχή ανοίγοντας ένα κατάστημα με κυνηγετικά είδη. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίες. Η τιμιότητα και ο εξαίρετος χαρακτήρας του αποτελούν εφόδια για την παράταξή μας.

Η Στέλλα Σπάνιου κόρη του Ιωάννη Σπανίου, γεννήθηκε στο Περιστέρι και κατοικεί στη Ζωφριά τα τελευταία 25 χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Θανάση Χαντσούλη και έχουν δύο κόρες, την Ελισάβετ Χαντσούλη πτυχιούχο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και Φοιτήτρια Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την Θεοδώρα Χαντσούλη φοιτήτρια στο εμπορικό Ναυτικό. Εργάζεται στον τομέα της ανακύκλωσης στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα της, που δραστηριοποιείται στα Άνω Λιόσια από το 1973.

Ο Πέτρος Στρέπκος έχει γεννηθεί στο Γαρέφι, Αλμωπίας στην Πέλλα και κατοικεί στα Άνω Λιόσια από το 1991. Παντρεμένος με την Ελένη Αποστολοπούλου, πατέρας του Αργύρη και του Δημήτρη. Υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία και έχει επιλέξει, αν και είχε προτάσεις να μεταβεί σε άλλες υπηρεσίες, να παραμείνει στο Α.Τ. Άνω Λιοσίων & Φυλής. Με τον Πέτρο είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας στον δημότη. Αποτελεί για εμάς προσωπικό στοίχημα και δέσμευση.

Ειλικρινά δε ξέρω πως χωράει σε 24 ώρες όλα αυτά που κάνει. Ο Θοδωρής, γνωστός ως Hoper, είναι καλλιτέχνης σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Πήγε μουσικό σχολείο, σπούδασε μαγειρική, τουριστικές επιχειρήσεις, γράφει μουσική, παίζει μπάσο, είναι DJ είναι ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος MOKA BAND και αλλά πολλά και διαφορετικά. Ένας δραστήριος νέος με απόψεις και θέσεις που είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει ουσιαστικά.

Ο Χειλαδάκης Γκίκας γεννήθηκε στα Άνω Λιόσια και η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και από την Μάνη. Σπούδασε λογιστική κι είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας με ευαισθησίες για τη περιοχή του. Παντρεμένος με την Χαλκιά Ιωάννα και πατέρας 3 κοριτσιών. Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1998. Χρειαζόμαστε την αυτοδιοικητική του πείρα και τις γνώσεις του για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

Ένας άνθρωπος που εργάζεται πυρετωδώς και καθημερινά έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο. Έχοντας γνώση των προβλημάτων του Δήμου, έχει ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις για την αλλαγή που χρειάζεται η πόλη μας. Κατάγεται από την Μάνη αλλά γεννήθηκε και ζει στη Ζωφριά. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική και πατέρας του 18 ετών Δημήτρη και του 15 ετών Βαγγέλη. Διατηρεί επιτυχημένη κατασκευαστική εταιρεία στα Άνω Λιόσια που δραστηριοποιείται σε όλη την Αττική.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 14

Ίσως να μην έχει καρέκλα ο Κίτσος μετά το δικαστήριο στις 19 Απρίλιου. Τραγικό ο Δήμαρχός μας να κινδυνεύει με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτόν τον Δήμαρχο θέλουμε;

• • • • • • • • •

Εκεί στο κάστρο ονειρεύονται πρωτιές ...τους χαλάει φαίνεται ο καθαρός αέρας.

• •

Προβοκάτσια στον στρατηγό από το παρεάκι του Κίτσου. Μάλλον δε τον θέλουν εκλεγμένο.

• •

Δεν έχει πέρασμα ο Πόντιος στους δικούς του… βλέπεις το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

• •

Άφησαν μόνο του το αηδόνι της Χασιάς και κινδυνεύει η έδρα τους στο χωριό.

Έρχεται έλεγχος στην Κοινωνική Υπηρεσία και ο Γιώργος έχει φοβηθεί. Ο Κουλοχέρης βγαίνει μπροστά και σαρώνει. Προσπαθεί να φύγει από το ψηφοδέλτιο του Κιτσου και δεν τον αφήνουν. Χώρισε ο Θωμάς; Μέτρησε και έμαθε ο Κίτσος πόσο έχασε από τον Καμπόλη ...και άνοιξε τα σεντούκια. Ποιος είπε ότι ευτυχώς που οι Αρβανίτες δεν χωρίζουν; (σ.σ. Εκείνος δεν είναι Αρβανίτης) Σε αυτές τις εκλογές θα δούμε πόσο κοστολογείται η αξιοπρέπεια! Κρυφά χαρτιά έχει ο Κουλοχέρης για τις τελευταίες μέρες των εκλογών. Ήδη κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους.

5.000 ευρώ η ταρίφα του Κίτσου αν έχεις λίγους σταυρους. 10.000 ευρώ εάν έχεις μεγάλη παρέα. Η Αποκεντρωμένη ...αρχίζει να μαθαίνει!

Ο Κίτσος μήπως δεν είναι τόσο απέναντι στον Θωμά και την Ρούλα; Μήπως είναι ένα παρεάκι όλοι μαζί; Πάρε 10.000 ευρώ αρκεί να στηρίξεις την Ελένη. Ποιος τα έδωσε; Ποιος το είπε; Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει. Για τέτοιες ενέργειες έχουν αρχίσει και σφάζονται τα παιδιά του ΚΙΤΣΟΥ.

ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:05 ìì

Page 15

must στέκια

Τους νεολαίους της Ζωφριάς θα τους συναντήσεις σίγουρα στα café της περιοχής να συζητάνε τα νέα τους, αλλά και τους προβληματισμούς τους για τη Ζωφριά που δεν έχει αλλάξει μορφή τα τελευταία χρόνια.

«Πλατειάζουμε» όμορφα για καφέ και φαγητό στη Ζωφριά...

Θα ήθελαν περισσότερες επιλογές για την έξοδό τους στην περιοχή τους και όχι να αναγκάζονται να "ταξιδεύουν" αλλού.

Κάπου...

Για καφέ-κρέπα-σάντουιτς

Όχι κάπου... μόνο εκεί λένε τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι της Ζωφριάς και όχι μόνο. Ο καφές εξαιρετικός και αν πεινάς έχεις πρόβλημα... Δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις από ένα πλούσιο κατάλογο. Κρέπες με απίστευτες γεύσεις και ένα κλαμπ σάντουιτς από τα πιο γευστικά που έχουμε δοκιμάσει, σαλάτες, μπαγκέτες κάνουν την επιλογή σου δύσκολη αλλά την απόλαυση σίγουρη.

Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου 73

Η Ζωφριά διατηρεί τα όμορφα χαρακτηριστικά ενός χωριού. Οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς. Παρότι αρκετοί κατάγονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν αγαπήσει τον τόπο διαμονής τους. Στη Ζωφριά λειτουργούν τρία παραδοσιακά καφενεία που αποτελούν διέξοδο τόσο για τους συνταξιούχους όσο και για τους νεότερους που θέλουν να απολαύσουν ένα παραδοσιακό καφεδάκι, μια μπύρα, ένα ούζο με μεζέ και να αναλύσουν από τα δημοτικά θέματα μέχρι και την πολιτική κατάσταση της Αμερικής.

Jimmy’s coffee Είναι το μέρος που θα συναντήσεις όλη τη Ζωφριά. Έχει γίνει στέκι πια. Η αγάπη των ιδιοκτητών για τον καλό καφέ εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα του καφέ αλλά και όλων των υλικών που έχουν επιλέξει. Πρωινό αλλά και γλυκά είναι εκεί για να αποφασίσεις, δύσκολα είναι η αλήθεια, τι θα διαλέξεις.

Καφενείο του Θοδωρή Μεγάλου Αλεξάνδρου 20

Καφέ-Ουζερί “Ο Χοντρός” Μεγάλου Αλεξάνδρου 198 & Αγησιλάου

“Όπως Παλιά” του Αντώνη Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυδίκης 2

Λεωφ.Μεγάλου Αλεξάνδρου 51

ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Και αν πολύ πεινάσεις...

Faltso Και αν θέλεις το ποτάκι σου με ωραία ψαγμένη μουσική και αυτό το έχει η Ζωφριά. Ένας ζεστός, μοντέρνος και καλαίσθητος χώρος το FALTSO έχει κερδίσει το κοινό της πόλης. Με live και αφιερωματικές βραδιές, καθαρά ποτά, αξιόλογη κάβα και άψογο σέρβις, αποτελεί την καλύτερη νυχτερινή πρόταση και όχι μόνο. Λειτουργεί από το πρωί και ως cafe. Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 20

Η καλύτερη επιλογή είναι ο ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ με το καλύτερο σουβλάκι της Ζωφριάς. Ο Βαγγελης έχει μια εμμονή στην ποιότητα και τα πάντα του είναι προσεγμένα από το εκλεκτό κρέας μέχρι και τις πατάτες και τις πίτες. Γύρος χοιρινός και κοτόπουλο καλοψημένοι, τα καλαμάκια χοιρινού και κοτόπουλου ζουμερά και απολαυστικά, κεμπάπ με αγνά υλικά. Και για όσους νηστεύουν ...μπιφτέκια-κεμπάπ-λουκάνικα θαλασσινών αλλά και καλαμάρι πάνε και κεμπάπ λαχανικών. Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 90


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 06 - March 2019:Layout 1

9/4/2019

3:06 ìì

Page 16

Προτεραιότητα η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων συμπολιτών μας.

Δίπλα τους κάθε στιγμή

Profile for Νέα Φυλής

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019  

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019  

Profile for neafylis
Advertisement