ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Page 1

TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 1

ΤΑΝΕΑΤΗΣΦΥΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ FREE PRESS ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

ΤΕΥΧΟΣ 5 | ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Μας αξίζει

καλύτερος Δήμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ:

«Μπορεί μια “έξυπνη πόλη” να έρθει στον Δήμο Φυλής;»

6-7

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Η πόλη ψηφίζει Κουλοχέρη 9-15


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 2

2 | Φεβρουάριος 2019 ΘΕΜΑΤΑ

editorial 4

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

8

ερευνα

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΟΥ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

16-17

ΤΑΝΕΑΤΗΣΦΥΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑ FREE PRESS ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

Έδρα: Ερμού 56, 10563, Αθήνα E-mail: pressneafylis@gmail.com www.neafylis.gr Σύμβουλος Εκδοσης ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΙΚΑΣ

Το νόμιμο ΔΕΝ είναι και ηθικό

Το ερώτημα περί νομιμότητας και ηθικής στην πολιτική έχει απασχολήσει έντονα την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια. Το ίδιον όφελος παραβλέποντας το κοινό καλό, οι παραβατικές συμπεριφορές που πληγώνουν το λαϊκό αίσθημα, μπορεί μεν να μην παραβιάζουν ρητά νομικές διατάξεις αλλά σαφώς παραβιάζουν τους ηθικούς κανόνες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά αυτών που θέλουν να εκπροσωπούν τους πολίτες. Πολλές φορές πέφτουμε στη «παγίδα» όταν κάτι είναι νόμιμο, αλλά εν τέλει προσκρούει σε μια γενικότερη ηθική. Είναι συχνό φαινόμενο άτομα με δημοφιλία να είναι επιθυμητά στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων. Αλλοίμονο όλοι έχουμε το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»,

αλλά αλήθεια πόσο ηθικό είναι ένας πρόεδρος ενός σωματείου να χρησιμοποιεί την όποια δημοφιλία του για να υφαρπάξει ψήφους; Οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα πρέπει να λειτουργούν ως φωτεινά πρότυπα για να εξυψώνεται η κοινωνία, να υπάρχει υψηλό ήθος και απόλυτη διαφάνεια στην πολιτική ζωή με ταύτιση λόγων και έργων. Βέβαια, όλα αυτά είναι άγνωστες έννοιες για «πονηρούς πολιτευτές» οι οποίοι εξαργυρώνουν θητείες από Πολιτιστικούς Συλλόγους και Αθλητικά Σωματεία με την κάθοδό τους σε αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας ξεκάθαρο το γεγονός ότι η θητεία και ο ανυποψίαστος κόσμος ήταν το σκαλοπάτι για την πολιτική. Νόμιμο; ΝΑΙ! Ηθικό; ΟΧΙ!

Η αρχή της συμμόρφωσης όχι μόνο απέναντι στους νόμους αλλά και σε ηθικούς κανόνες, που εξασφαλίζουν την διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και κάνουν αξιόπιστους τους θεσμούς, χαρακτηρίζει σε κάθε εποχή το επίπεδο της πολιτικής ζωής κάθε περιοχής.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 469 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Η δημοτική παράταξη ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις διαδικτυακές της ενέργειες. Γνωρίζοντας καλά ότι η αμφίδρομη επικοινωνία με τον δημότη επιτυγχάνεται και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη πρωτοτυπεί. Με το μήνυμα "ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ", μέσα από την σελίδα του στο Facebook ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε ότι δημιουργήθηκε διαδραστικός χάρτης όλων των περιοχών της πόλης μας, όπου μπορεί ο δημότης να επιλέξει την περιοχή που μένει στο Δήμο Φυλής. Στη συνέχεια η πλατφόρμα επικοινωνίας δίνει την δυνατότητα στον δημότη να καταγράψει / αξιολογήσει τα προβλήματα της περιοχής του και να καταθέσει τις προτάσεις του.

Επιμέλεια & Συντονισμός Έκδοσης ΜΑΡΙΑ ΔΕΔΕ Γράφουν ΑΝΤΖΕΛΑ ΜΑΤΣΑΚΑ ΕΦΗ ΔΕΔΕ ΘΟΔΩΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Δημιουργικό - Εκτύπωση CREATIVE POINT Τα ενυπόγραφα άρθρα, κείμενα, ή Δελτία Τύπου που δημοσιεύουμε εκφράζουν τον υπογράφοντα και όχι απαραίτητα την άποψη της εφημερίδας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή ύλης της εφημερίδας χωρίς την άδεια του εκδότη ή την πηγή προέλευσης της αναπαραγόμενης είδησης.

Αγαπητέ αναγνώστη, η εφημερίδα που κρατάς στα χέρια σου τυπώθηκε σε χαρτί που φέρει την οικολογική πιστοποίηση Συμβουλίου Διαχείρισης Δασών FSC (FOREST STEWARDSHIP COUNCIL). Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις το περιβάλλον. Θυμήσου όταν νοιώσεις πως δεν την χρειάζεσαι άλλο, να την τοποθετήσεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού της περιοχής σου.

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ! Η κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητες της. Οι κάτοικοι της γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Ήρθε η στιγμή η γνώμη σου να ακουστεί! Η γνώμη του δημότη έχει πρωταρχική σημασία για την παράταξη μας. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε πλατφόρμα, όπου μπορείς εύκολα να καταθέσεις τη γνώμη σου και να αξιολογήσεις τα προβλήματα της περιοχής σου. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλεις να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα με λύσεις για κάθε περιοχή του Δήμου μας. Για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα από τον δημότη για τον δημότη.

www.fylineoxekinima.gr


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 3

άρθρο | 3 Η απόρριψη αποβλήτων είναι ικανή να προξενήσει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον, περιλαμβανομένων των εκπομπών στην ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, ανάλογα με το πώς γίνεται η διαχείρισή της. Τα απόβλητα αντιστοιχούν επίσης σε απώλεια φυσικών πόρων (όπως για παράδειγμα τα μέταλλα ή άλλα ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία περιέχουν, ή τη δυνατότητα χρήσης τους ως πηγή ενέργειας). Ως εκ τούτου, η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων μπορεί να προστατέψει τη δημόσια υγεία και την ποιότητα του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη διατήρηση των φυσικών πόρων. Μια κατάσταση που έχουμε ζήσει για αρκετά χρόνια στο Δήμο Φυλής, ο οποίος «φιλοξενεί» το μοναδικό χώρο υγειονομικής ταφής στην Αττική, καθώς και άλλες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Στη Ελλάδα όμως κυριαρχεί η υγειονομική ταφή για το 81% των απορριμμάτων. Το υπόλοιπο 19% ανακυκλώθηκε (16%) ή κομποστοποιήθηκε. Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών αποβλήτων πρέπει ασφαλώς να βασίζεται στη γνωστή ιεράρχηση (πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών και ενέργειας και τελικά ασφαλής διάθεση) και πρέπει να σκοπεύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων, τη μείωση της συνολικής χρήσης μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων και των σχετικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη χρήση πρώτων υλών.

Κάθε ολοκληρωμένη πολιτική για τη διαχείριση των απορριμμάτων λοιπόν, πρέπει να καλύπτει το ζήτημα της διαλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης των συσκευασιών (φυσικά και των υπολοίπων ανακυκλώσιμων) αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και το θέμα της επεξεργασίας και εκτροπής από την ταφή των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων.

Χρειαζόμαστε παιδεία ανακύκλωσης .

Γράφει ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ

Η ανακύκλωση των συσκευασιών και αποβλήτων συσκευασίας αφορά άμεσα τη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων (μείωση των αποβλήτων για επεξεργασία και εδαφική διάθεση), τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα εμφανή στους πολίτες. Η αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση των πόρων προσφέρει οικονομικά οφέλη, όπως τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς και την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Σήμερα ο Δήμος μας, ανακυκλώνει το απογοητευτικό περίπου 3% των συσκευασιών και του έντυπου χαρτιού (μπλε κάδος)- περίπου το μισό από τον ήδη χαμηλό μέσο όρο της Περιφέρειας Αττικής. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν εμείς που πεθαίνουμε από τα σκουπίδια να μην έχουμε παιδεία ανακύκλωσης. Θα έπρεπε να διδάσκεται στα παιδιά μας μέσα από την οικογένεια και τα σχολεία. Όπως θα έπρεπε ο Δήμος να κάνει δράσεις καθημερινά για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία. Ο Δήμος Φυλής θα έπρεπε να είναι Δήμος-πρότυπο για την ανακύκλωση σε όλη την Ελλάδα.

Είναι κυρίως θέμα πολιτισμού. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το Δήμο Φυλής να αλλάξει το υπόδειγμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Δήμος Φυλής να γίνει ο Δήμος που δεν οδηγεί τα απορρίμματα του για ταφή αλλά τα ανακυκλώνει.

Μπορούμε να συζητήσουμε επί μακρόν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά το ελάχιστο θα ήταν, ο Δήμος Φυλής μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να καταφέρει να ανακυκλώνει το 15% των απορριμμάτων που παράγει. Να αυξήσει δηλαδή, κατά το πενταπλάσιο το ποσοστό της ανακύκλωσης. Για να μπορούμε να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος στη διαχείριση των απορριμμάτων, που δεν οδηγεί απαραίτητα στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατό.

Χρειάζεται ενημέρωση, εκπαίδευση και δέσμευση, ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες μας στο εγχείρημα.

Με αυτό τον τρόπο θα αποδείξουμε ότι πρώτα εμείς σεβόμαστε το περιβάλλον. Θα αποδείξουμε ότι δε χρειαζόμαστε το ΧΥΤΑ στη περιοχή μας, διότι τα σκουπίδια μας θα αξιοποιούνται. Το θέμα της ορθολογικής και περιβαλλοντικά αποδεκτής διαχείρισης των απορριμμάτων μας είναι σημαντικό που αξίζει γι’ αυτό να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 4

4 | άρθρο

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 469 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Ο Ιστορικό δούλεμα Χρήστου Παππού στους κατοίκους για την αποκατάσταση της Χωματερής...

Δήμος χρωστάει 469 εκατομμύρια και ο δημαρχός μας υπερηφανεύετε σε επτάλεπτο βίντεό του ότι έσωσε το Δήμο προχωρώντας σε ρύθμιση του χρέους του σε 2.129 ετήσιες δόσεις ή 25.548 μηνιαίες δόσεις των 18.345,10 ευρώ. Με άλλα λόγια οι δημότες του Δήμου μας θα πληρώνουν τις αμαρτίες της διοίκησης για τουλάχιστον 2.000 χρόνια ακόμη.

ΠΗΓΗ: www.pitsounicity.gr

Αυτό που γίνεται στο Δήμο Φυλής από τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού...απλά δεν υπάρχει! Ιστορικό δούλεμα ρίχνει στους κατοίκους και τους παραμυθιάζει ότι θα κλείσει και θα αποκαταστήσει το ΧΥΤΑ Φυλής. Βέβαια, για να γίνει πειστικός παρουσιάζει μελέτες για την αποκατάσταση της Χωματερής, τις οποίες έχουν ακριβοπληρώσει οι δημότες. Εδώ είναι το παράδοξο και το περίεργο. Από την μία παρουσιάζει μελέτες που προδικάζουν ουσιαστικά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ, «πουλάει» και το παραμύθι ότι η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει το έργο (δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό πάρα μόνο υποσχέσεις) και από την άλλη ψηφίζει στον ΕΔΣΝΑ και

υπογράφει ουσιαστικά την επέκταση μονάδας στραγγισμάτων, η οποία σημειοτέον θα είναι επιβλαβής και επιζήμια για την υγεία των κατοίκων της περιοχής λόγω της αμμωνίας

(δεν το λέμε εμείς αλλά οι καθηγητές Πανεπιστημίου που μελέτησαν τις προδιαγραφές). Πάντως, δεν το έχει κάνει μία φορά ο κ. Παππούς, αλλά δύο, το οποίο σημαίνει ότι το κάνει εν γνώση του! Η δεύτερη πάντως, είναι και φαρμακερή, διότι η διεύρυνση είναι παράνομη, ποιο παράνομη δεν γίνεται και η οποία πέρασε με την καθοριστική ψήφο του κ. Παππού, και αυτό γιατί απαγορεύεται να γίνει διεύρυνση, επειδή πολύ απλά, ο ανάδοχος έπρεπε να εκπέσει. Και όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο δημοσίευμα: «Η αναδυόμενη αμμωνία από τα στραγγίσματα, μήπως στο τέλος ενοχλήσει και την μύτη του Εισαγγελέα;» .

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Δήμαρχός μας έχει φροντίσει για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας για παραπάνω από 500 γενιές. Βέβαια, ούτε λόγος για το πώς δημιουργήθηκε το υπέρογκο αυτό χρέος των 469 εκατομμυρίων ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Παππούς ήταν δήμαρχος Άνω Λιοσίων από το 2007-2010. Φαινομενικά το χρέος του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων μόλις ξεπερνούσε τα 11.000.000 ευρώ στα τέλη του 2010, ενώ τα χρέη των πρώην Δήμων Φυλής και Ζεφυρίου ήταν μηδενικά.

Πώς πήγαμε από τα 11

στα 469 εκατομμύρια; Θα πει κανείς την αλήθεια στον δημότη; Ένα video που δεν έχει να επιδείξει έργα στην παιδεία, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ένα video που δεν μιλά για το πού «χάθηκαν» τόσα εκατομμύρια και πόσο έχει επιβαρυνθεί ο δημότης από τις αποτυχημένες κινήσεις τους.

Αυτοί είναι οι δημοτικοί άρχοντες που θέλουμε; Αυτός είναι ο τρόπος διοίκησης που θέλουμε; Εμείς θα επανέλθουμε σε επόμενο άρθρο για να αναλύσουμε πως έφτασε η κατάσταση μέχρι εδώ.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 5

άρθρο | 5

ΜΙΑ (πολύ) MAΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Με τέσσερις αναρτήσεις στο προσωπικό του blog o Θωμάς Μπιζάς κατέγραψε ακριβώς την κατάσταση στην τοπική οργάνωση του Σύριζα.

ΠΗΓΗ: http://anntilogos.blogspot.com/

Η πρώτη ανάρτηση με τίτλο:

«Μια πολύ μαύρη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ»,

μας ενημερώνει ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε "ρίξει άκυρο"

στην συνεργασία του κόμματος με τον νυν δήμαρχο.»,

αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον Βάβουλα και δεν είναι κομματική γραμμή. Συνεχίζει απευθυνόμενος στον Βάβουλα:«Εμείς δεν “βάζουμε πλάτη σε ένα πετυχημένο Δήμαρχο, φίλο με συναγωνιστικές περγαμηνές” όπως λες εσύ στην ανακοίνωσή σου. Εσύ βάζεις την δική σου πλάτη σε έναν δήμαρχο αδίστακτο, που δεν διστάζει να κρύβει από τους δημότες του την αλήθεια για την μόλυνση από τον ΧΥΤΑ. Εσύ και όσοι σε ακολουθήσουν σε αυτή την κατηφόρα. Εσύ βάζεις πλάτη για να γίνει και νέα χωματερή στη Φυλή αμέσως μετά τις εκλογές». Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κας Κολυβοδιακου (η οποία εκλέχτηκε στις εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου 2019 στο συντονιστικό όργανο της νομαρχιακής επιτροπής του Σύριζα Δυτικής Αττικής), υπήρξε δεύτερη ανάρτηση στο blog του κ. Μπιζα με τίτλο: «Εκτίθενται ένας - ένας οι νεκροθάφτες της αριστεράς! The show must go on.» Αναφέρει ότι «η περίπτωση Βάβουλα δεν ήταν μεμονωμένη, αλλά ότι υπάρχει συμφωνημένο σχέδιο μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Χρ. Παππού.» και δηλώνει ότι αυτοί οι άνθρωποι:

«Πρώτα σκότωσαν την Aριστερά και τώρα σκυλεύουν το πτώμα της με τον χυδαιότερο τρόπο.» και προτρέπει την ηγεσία του

Σύριζα να κρατήσει αποστάσεις και να λάβει μέτρα αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην τρίτη ανάρτηση κάνει μια εξιστόρηση των γεγονότων και

κάνει σαφές ότι η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ αποφάσισε ΠΟΤΕ να γίνει αυτή η συνεργασία.

Και γίνεται πιο αναλυτικός γράφοντας: "Όταν όμως επισκέφτηκαν τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για να του εξηγήσουν αυτό το γελοίο πολιτικό σχέδιο έφαγαν πόρτα. Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τους είπε ότι θα πρέπει να το ξεχάσουν γιατί δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο δήμαρχο". Όπως λέει δε πτοήθηκαν αλλά:

“Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Βάβουλα και Κολυβοδιάκου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πραξικοπηματική ενέργεια προκειμένου να εκβιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να υποχρεωθεί να στηρίξει τον Χρ. Παππού. Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες τσαλάκωσαν πολύ άσχημα την εικόνα του κόμματός τους.” “Ήδη υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις”, όπως γράφει στην τρίτη ανάρτηση: Ο αντιπεριφεριάρχης Δυτ. Αττικής, Γ. Βασιλείου με ανάρτησή του στο facebook αναρωτιέται ποιός κυβερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι όμως απαράταιρο, π.χ. στη Δυτική Αττική, άλλοι να αυτοχρίζονται υποψήφιοι βουλευτές του (κάποιοι μάλιστα είναι και 'αλεξιπτωτιστές'), άλλοι να κλείνουν συμφωνίες με Δημοτικούς συνδυασμούς, ή να κυκλοφορούν στο f/b Δημοσκοπήσεις με ονόματα υποψηφίων που πουθενά δεν συζητήθηκαν κ.ο.κ., χωρίς δηλαδή να υπάρχουν αποφάσεις κανενός απολύτως κομματικού οργάνου!” Συνεχίζει λέγοντας:

“Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέει ο λαός. Τα νταραβέρια με τον Παππού ήταν απολύτως σίγουρο πως θα οδηγούσαν σε πολιτικό στραπάτσο. Όταν βάζεις τέτοια φίδια στον κόρφο σου θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως θα έρθει η στιγμή που θα σε δαγκώσουν.” Στην τέταρτη ανάρτησή του δηλώνει τα εξής: “Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν ούτε τον εαυτό τους να υπερασπιστούν και για αυτό ανέλαβε αυτοβούλως την υπεράσπισή τους ο Γ.Γ. του δήμου (γνωστός και ως ΦΥΛΑΡΧΟΣ), ο κατά κόσμον Α. Αργυρόπουλος. Πώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την σύμπραξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο που κρύβει από τους δημότες του τα στοιχεία για την ρύπανση από την χωματερή;

Το εντυπωσιακό πάντως με αυτούς είναι το πόσο γρήγορα άρχισαν να “μοιάζουν” με τον Χρ. Παππού. Να κινούνται παρασκηνιακά, να λένε ασύστολα ψέματα και να γλείφουν εκεί που έφτυναν.

Αλλά έτσι είναι. Όπως έλεγε και ο Πλάτωνας «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει»...

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:57 ìì

Page 6

6 -7 | με σχέδιο Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης συνάντησε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά και να περιηγηθεί στον ψηφιακό κόσμο της «Έξυπνης Πόλης» στα Τρίκαλα.

Μπορεί μια« Έξυπνη Πόλη» να έρθει στο Δήμο Φυλής;

Ο Δήμος Τρικκαίων έχει προκαλέσει την εντύπωση σε πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά Μέσα ενημέρωσης με τις καινοτόμες δράσεις και ιδέες έχουν δημιουργήσει ένα Δήμο πρότυπο.

Ό

Όταν στόχος σου είναι η εξυπηρέτηση του δημότη, όταν χρησιμοποιείς την τεχνολογία για να διασφαλίσεις μια καλύτερη πόλη τότε σίγουρα αποτελείς παράδειγμα για κάθε Δήμο. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που ο κ. Κουλοχέρης επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος με θερμή φιλοξενία, παρείχε ενημέρωση σχετικά με όλες τις ενέργειες που δημιούργησαν την «Έξυπνη Πόλη», αλλά και τον τρόπο διαχείρισης και διαρκής συλλογής δεδομένων. Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε στον κ. Κουλοχέρη ότι με λίγα χρήματα, αλλά με διάθεση για προσφορά και μια δυνατή ομάδα ανθρώπων, μπορούν να υλοποιηθούν έργα και να δημιουργηθούν υποδομές προς όφελος των δημοτών. «Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ο Δήμος Τρικκαίων, είναι η απόδειξη για τις δυνατότητες ένας Δημάρχου με όραμα και θέληση για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών. Πρέπει να εμπεδώσουμε ότι είναι χρέος του Δημάρχου να βρίσκεται δίπλα στον δημότη με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Από τον Δήμο Τρικκαίων φεύγω προβληματισμένος συγκρίνοντάς τον με τον δικό μας Δήμο, αλλά και γεμάτος θετική ενέργεια με τις «έξυπνες» πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε στον Δήμο Φυλής του 21ου αιώνα. Πραγματικά είναι άξιο θαυμασμού πώς ένας Δήμος με 60 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό και 81.000 κατοίκους καταφέρνει να υλοποιεί τόσα έργα και να μειώνει τα χρέη του κατά 50%, ενώ ο Δήμος μας με 120 περίπου εκατ. ευρώ προϋπολογισμό και 46.000 κατοίκους, με τόσα αντισταθμιστικά έσοδα, απλά να αναλώνεται σε έργα βιτρίνας και ασφαλτοστρώσεις». Ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε: «Μέσα από το αυτόνομο σύστημα καταγραφής και επίλυσης των προβλημάτων καταφέραμε να απεμπλέκεται ο αντιδήμαρχος από την διαχείριση απλών θεμάτων καθημερινότητας και κατ’ επέκταση να σταματήσουμε τη ψηφοθηρική εκμετάλλευση του δημότη». Από την πλευρά του, ο κ. Κουλοχέρης περιέγραψε στον Δήμαρχο τον τρόπο διοίκησης στο Δήμο Φυλής, τα υπέρογκα ποσά διαχείρησης, αλλά και την απαρχαιωμένη πολιτική λογική που καθιστά «όμηρο» τον δημότη σε ψηφοθηρικά τερτίπια. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο κέντρο διαχείρισης του Δημαρχείου, εκεί όπου υπάρχουν οθόνες παρακολούθησης για την καταγραφή και εποπτεία προβλημάτων και βλαβών στη πόλη, όπως επίσης και η πορεία επίλυσης των αιτημάτων πολιτών. Ο κ. Κουλοχέρης εντυπωσιασμένος από τον τρόπο διοίκησης του Δημάρχου Τρικκαίων με τις καινοτόμες εφαρμογές τόνισε:

Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης από την πλευρά του σημείωσε: «Ο Δήμος Τρικκαίων με αυτό το σύστημα έβαλε τέλος στις μικροεξυπηρετήσεις αντιδημάρχων προς τους δημότες.Τώρα δεν χρειάζεται να γνωρίζεις έναν αντιδήμαρχο για να επιλύεται κάποιο θέμα με αποτέλεσμα να εξαλείφει την ψηφοθηρία, ένα σύνηθες φαινόμενο στο Δήμο μας».


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:58 ìì

Page 7

Tι κάνουν τα Τρίκαλα n

Παροχή ελεύθερου δικτύου Wi-Fi.

n

Δωρεάν Ποδήλατα – Ανάπτυξη Ποδηλατικής Κουλτούρας – Εκτεταμένη Χρήση Ποδήλατου Υπάρχουν 30.000 ποδήλατα και έχει τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στη χώρα!

n

ΑΤΜ για αυτόματη έκδοση πιστοποιητικών στην είσοδο του Δημαρχείου.

n

Καταγραφή και παρακολούθηση πορείας επίλυσης αιτημάτων πολιτών.

n

Σύστημα παρακολούθησης λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών.

n

Έξυπνος φωτισμός LED και άμεση μέτρηση της εξοικονόμησης ενέργειας.

n

Αυτόματη ενημέρωση για βλάβες φωτισμού και προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης.

n

Αυτόματη ενημέρωση ενέργειας για πλήρωση κάδων απορριμμάτων.

n

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς. Τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό έκαναν την εμφάνισή τους, στο πλαίσιο της πιλοτικής τους λειτουργίας στην «έξυπνη πόλη» των Τρικάλων και έφεραν τα πάνω κάτω.

n

Ταχύτητες 5G! Τα Τρίκαλα θα αποτελέσουν την πρώτη πόλη της Ελλάδας που θα εγκαταστήσει πιλοτικό δίκτυο 5G, με την πλοήγηση στο internet να περνά σε γρηγορότερες ταχύτητες για όλους.

n

Ενημέρωση των οδηγών για θέσεις στάθμευσης μέσω κινητού και πινακίδων στην πόλη.

n

Δίπλα στον ηλικιωμένο! Τηλεπρόνοια και δημιουργία 150 «έξυπνων» σπιτιών για άτομα με άνοια, στην Κεντρική Ελλάδα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ACTIVAGE.

n

Εφαρμογές Open Mall μέσω διάδρασης του πολίτη με το Δήμο και τις επιχειρήσεις του.

n

Δημιουργεί το «Έξυπνο Σπίτι» ή «Σπίτι Ευφυούς Διαβίωσης», το οποίο περιλαμβάνει εφαρμογές που βελτιώνουν τη ζωή, ιδίως των ατόμων της τρίτης ηλικίας, με αισθητήρες κίνησης, φωτισμού, στάθμης νερού, παραθύρων κ.α., ηλεκτρονική κάρτα υγείας (καταγραφή δεδομένων υγείας), αυτόματος τρόπος αποστολής στοιχείων καρδιογραφήματος. Το «Έξυπνο Σπίτι» είναι εφαρμογή που πλέον διατίθεται και εμπορικά από την e-trikala.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:58 ìì

Page 8

8 | έρευνα

χαρτί

μέταλλο

γυαλί

πλαστικό

οργανικά

Το μήνυμα της Ανακύκλωσης ΔΕΝ πέρασε ποτέ από το Δήμο Φυλής

Η

περιοχή μας, χρόνια ολόκληρα ανέλαβε δυσβάστακτο βάρος, προσφέροντας σε όλη την Αττική, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση, τόσο του περιβάλλοντος, όσο και της υγείας των συμπολιτών μας. Διαχρονικά, η ευθύνη της δημοτικής αρχής, αλλά και της κεντρικής εξουσίας, είναι τεράστια, διότι αδιαφόρησαν και βολεύτηκαν πίσω από τα αντισταθμιστικά οφέλη και άφησαν το λαό της Φυλής, παντελώς απαίδευτο, μπροστά στην ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων του. O Δήμος Φυλής, σύμφωνα με την Περιφέρεια, είναι ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ανάμεσα σε 66 δήμους που δεν έχει καταθέσει τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Υποτιμά την νοημοσύνη ενός ολόκληρου δήμου, εάν θεώρει ότι με το λεωφορείο της Ανακύκλωσης παραδίδει μαθήματα ανακύκλωσης στους δημότες. Στα σχεδόν 5 χρόνια διοίκησης του ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς δεν έχει ασχοληθεί με την ανακύκλωση. Δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα της ανακύκλωσης, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος πρέπει να συμβάλλει ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μάθουν να κάνουν σωστή ανακύκλωση. Ενδεικτικά κάθε γειτονιά χρειάζεται: • Κάδους ανακύκλωσης • Ενημερωτικές δράσεις όλο τον χρόνο Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ (2008/98), μέχρι το 2020 το ποσοστό της ανακύκλωσης θα πρέπει να φτάσει το 50% του συνόλου των απορριμμάτων ή με άλλα λόγια στους ΧΥΤΑ θα πρέπει να θάβονται τα μισά απορρίμματα από ότι θάβονται σήμερα.

Στην Ελευσίνα, που είναι μια περιοχή που έχει ξεκινήσει πιλοτικά σύστημα «Πληρώνω όσο Πετάω», η ανακύκλωση έχει πολλαπλασιαστεί. Μετά την πόρτα-πόρτα ενημέρωση του κόσμου τα υλικά που φτάνουν στους μπλε κάδους έφτασαν από τα 100 γραμμάρια τα 300 γραμμάρια ανά νοικοκυριό ενώ στον Δήμο Παιανίας έχουν φτάσει τα 400 γρ. ανά νοικοκυριό. Ο Δήμος Χαλανδρίου αξιοποιώντας πόρους ύψους 455.250 ευρώ από το κοινοτικό πρόγραμμα Horizon 2020 βρήκε την χρυσή τομή. Έτσι, ο δήμος κατένειμε σε 800 κατοίκους βιοδιασπώμενους κάδους, όπου εκεί τοποθετούν τα οργανικά υπολείμματα από την κουζίνα. Για την παράταξη «Φυλή.Νέο Ξεκίνημα» και τον επικεφαλής, κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη, ο Δήμος Φυλής, που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική με τα σκουπίδια, μετατρέπεται σε Δήμο Ολικής Ανακύκλωσης. Εκτός από τους μπλε κάδους που ανακυκλώνουν τις γνωστές συσκευασίες, εφαρμόζουμε το σύστημα διαλογής στην πηγή και το θεσμό της ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Εφαρμόζουμε έτσι τον πρωταρχικό ευρωπαϊκό στόχο, που είναι η βελτίωση του τρόπου εφαρμογής της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και η ενσωμάτωση των αρχών της κυκλικής οικονομίας. Εφαρμόζουμε την αρχή «Αυτός που μολύνει-Αυτός πληρώνει» (κυρίως για τις βιομηχανίες), ώστε αυτός που ρυπαίνει να θεωρείται ιδιοκτήτης των απορριμμάτων του. Το σύστημα «Πληρώνω Όσο Πετώ» (ΠΟΠ) είναι ένα νέο σύστημα φορολόγησης των υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων, σύμφωνα με το οποίο τα τέλη που πληρώνει κάθε νοικοκυριό σήμερα μειώνονται,

εφόσον συνδέονται με την ποσότητα των αποβλήτων που παράγει και από τα οποία εξαιρούνται τα υλικά που ανακυκλώνει ή κομποστοποιεί. Οι δημότες του Δήμου Φυλής δίνουν πρώτοι το παράδειγμα συμμετέχοντας ενεργά στην ανακύκλωση και απαιτώντας το σεβασμό από τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Η εφαρμογή της ιεραρχίας στην επεξεργασία των σκουπιδιών - μείωση, επανάχρηση στο maximum, ανακύκλωση – πρέπει να γίνει κτήμα όλων των πολιτών της Αττικής. Απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξανδρου Κουλοχέρη κατά τη παρουσίαση των αρχών και των θέσεων της παράταξης. Για την ανακύκλωση και αξιοποίηση απορριμάτων είχε τονίσει: «Η εναπόθεση των σκουπιδιών στις χωματερές ήταν η πιο κλασική μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων τον περασμένο αιώνα. Εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη, έχουν αναπτυχθεί τεχνικές διαχείρισης των απορριμμάτων, πέρα από την εναπόθεση στις χωματερές και την καύση. Ο περιορισμός των απορριμμάτων θεωρείται από πολλούς ένας από τους καλύτερους τρόπους επεξεργασίας τους! Εφαρμόζουμε τη δράση «Αυτός που μολύνει, αυτός πληρώνει» ώστε αυτός που ρυπαίνει να θεωρείται ιδιοκτήτης των απορριμμάτων τουΗ εφαρμογή της ιεραρχίας στην επεξεργασία των απορριμμάτων είναι: μείωση, επαναχρησιμοποίηση στο maximum, ανακύκλωση και πρέπει να γίνει κτήμα όλων των πολιτών της Φυλής.».


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:58 ìì

Page 9

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ

όλοι μαζί

ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ! Η δημοτική παράταξη ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ αποτελεί μια πολυπληθή ομάδα

που συνεχώς αυξάνεται...

Απαρτίζεται από ανθρώπους, με αγάπη για την περιοχή που ζούμε, μακριά από σκοπιμότητες και κομματικά διαχωριστικά τείχη, ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές που ενώθηκαν για το καλό της πόλης. Οι νέοι ήταν οι πρώτοι που πλαισίωσαν δυναμικά την παράταξη. Ακολούθησαν οι μεγαλύτεροι, εκείνοι που είχαν κρατήσει την ελπίδα ζωντανή, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν κάποιον, τον οποίο, να πιστέψουν! Τέλος, ήρθαν οι έμπειροι, εκείνοι που από διάφορα πόστα υπηρέτησαν τον Δήμο, αλλά λόγω του σαθρού κατεστημένου εμποδίστηκαν να βοηθήσουν πραγματικά! Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνθέτουν το μωσαϊκό της δημοτικής παράταξης ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Αλέξανδρος Κουλοχέρης δήλωσε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Είναι αυτή που μου δίνει δύναμη και σιγουριά ότι θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πόλη μας. Όπως λέω συχνά, μόνος του κανείς δεν είναι τίποτα, η ομάδα είναι αυτή που σε κάνει δυνατό. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο και στις επιλογές μου αλλά και για το γεγονός ότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν συνταχθεί με τις αρχές της παράταξής μας. Έχουμε οργανώσει ομάδες εργασίας που ο καθένας ασχολείται με τον τομέα στον οποίο μπορεί καλύτερα να προσφέρει, ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με δημότες, ομάδες, συλλόγους, φορείς ώστε να αποτυπώσουμε το μήνυμα της κοινωνίας. Αν και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Η πόλη χρειάζεται ριζική αλλαγή. Αλλαγή σε πρόσωπα, νοοτροπίες, τρόπο διοίκησης. Πιστεύω ότι ο Δήμος Φυλής είναι μαζί μας και αυτό φαίνεται από τα εκατοντάδες μηνύματα συμπόρευσης με την παράταξή μας».


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:58 ìì

Page 10

Από αριστερά προς τα δεξιά: Θοδωρής Υφαντής, Σωτήρης Καμπόλης, Γιώργος Λαθουράς, Γιάννης Παπαχρήστος, Σίσσυ Πιτέλη, Χρήστος Θανάσης, Παναγιώτης Μουές, Κωνσταντίνος Βρυσσέλας, Γιώργος Κόλλιας, Νίκος Κολιός, Θανάσης Κόλλιας, Άγγελος Ατζάμπος

H ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΓΡΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΤΖΑΜΠΟΣ

nnn

Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον Αλέξη κατάλαβα τι άνθρωπο είχα απέναντι μου... έναν άνθρωπο με νέες ιδέες, αντιλήψεις και όραμα για αυτόν τον τόπο. Είναι άνθρωπος που μπορείς να τον εμπιστευτείς και να συνεργαστείς μαζί του, εκείνος που θα κάτσει να ακούσει τα προβλήματά σου και δεν θα σε προσπεράσει σαν έναν από τους πολλούς που θα ακούσει. Είμαι μαζί του γιατί μπορώ να μιλήσω ελεύθερα για ότι με απασχολεί. Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης με αρχές και ήθος και το πιο σημαντικό είναι ότι πάνω από όλα είναι άνθρωπος!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΥΣΣΕΛΑΣ

nnn

Στηρίζω τον Αλέξη γιατί... Δεν είδα απλά ένα υποψήφιο Δήμαρχο όπως όλοι οι προηγούμενοι, αλλά έναν διορατικό άντρα που νοιάζεται για τα προβλήματα της πόλης με απώτερο σκοπό να τα λύσει με σοφία. Είδα έναν άνθρωπο που ξέρει τη σημασία των προοδευτικών ιδεών και θα προσπαθήσει να τις εφαρμόσει στην περιοχή μας μέσω της πολιτικής!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

nnn

Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη για Δήμαρχο Φυλής, γιατί γνώρισα έναν

άνθρωπο πολύ διαφορετικό από όλους όσους μας έχουν διοικήσει. Έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να συγκρουστεί για να αλλάξουμε αυτήν την πόλη. nnn

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ

Ως νέος θέλω να δω την αλλαγή στην πόλη μου. Συνεχώς εναλλάσσονται τα ίδια πρόσωπα και οι ίδιες νοοτροπίες. Είμαι δίπλα στον Αλέξανδρο γιατί είναι η ώρα να αλλάξουμε πρόσωπα, νοοτροπίες, τρόπο διοίκησης. Έχει δίπλα του μια σημαντική και δυνατή ομάδα, νέων και έμπειρων, που είναι ικανή να αλλάξει την πόλη μας. nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Οι νέοι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις εκλογές γιατί θεωρούν ότι δεν αλλάζει τίποτα. Όμως ο Αλέξανδρος στηρίζεται και ακούει τους νέους, είμαι και εγώ ένας από εκείνους που θα σταθεί δίπλα του, για να ακουστεί και η φωνή των νέων αυτής της πόλης. nnn

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Με τον Αλέξη έχω συζητήσει πολλές φόρες για όλα αυτά που προβληματίζουν τους νέους. Στον Αλέξη είδα έναν άνθρωπο που αρχικά "ακούει" και κατά δεύτερον έχει ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο για την πόλη. Για αυτό είμαι

δίπλα του και δίπλα στην ομάδα για να υλοποιήσουμε όσα έχει σχεδιάσει. nnn

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΙΟΣ

Δε μπορώ να πω ότι με ενδιέφερε ποτέ η πολιτική αλλά πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν ζω σε μια πόλη όπως αυτές που επισκεπτόμουν. Το μόνο που ζήτησα από τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη είναι να προσπαθήσει να κάνει την πόλη μας πιο όμορφη. Είναι ένας άνθρωπος που όχι μόνο ακούει τους νέους αλλά συμμερίζεται και τις απόψεις τους. nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΘΟΥΡΑΣ

Σε αυτήν την εποχή γεμάτη τοξικότητα που ζούμε, είναι ίσως ουτοπία να ψάχνουμε το τέλειο. Χρέος μας όμως είναι να ψάχνουμε το ΑΛΗΘΙΝΟ. Με γνώμονα αυτό, στηρίζω την παράταξη του Αλέξανδρου Κουλοχέρη Φυλή. Νέο Ξεκίνημα. nnn

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν. ΜΟYΕΣ

Ζω σε μια παραμελημένη περιοχή του Δήμου Φυλής, την Ζωφριά. Μιλώντας με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη οι απόψεις μας ταυτίστηκαν αποφασίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν εν έτη 2019 να επιζητούμε τα αυτονόητα. Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον και θα το διεκδικήσουμε.

nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης είναι ανεξάρτητος από κομματικές αγκυλώσεις και καθοδηγητές. Έχει επιστημονική γνώση και κατάρτιση περί τα δημόσια - κοινά, αστείρευτη διάθεση προσφοράς και όραμα για την βιοτική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας. Με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και την επιθυμία να παραδώσουμε έναν καλύτερο Δήμο συστρατεύομαι δίπλα του. nnn

ΣΙΣΣΥ ΠΙΤΕΛΗ

Ο Αλέξανδρος αποδεικνύει έμπρακτα πως πορεύεται με σοβαρότητα, σεβασμό και μεθοδικότητα. Στοιχεία που απορρέουν κύρος, ηθικότητα και ευγένεια. Διαθέτει πάθος για να πετύχει τους στόχους του, σπίθα στα μάτια του όταν τους μεταφέρει στο κοινό του και όταν οραματίζεται το αποτέλεσμα. Και σε αυτό το αποτέλεσμα κρύβεται η δική μου ποιότητα ζωής!! nnn

ΘΟΔΩΡΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Άφθαρτος με όρεξη για καλή δουλειά και με μοντέρνες ιδέες είναι οι λόγοι που με έκαναν να ασχοληθώ με τα δημόσια κοινά και συγκεκριμένα στο πλευρό του Αλέξανδρου Κουλοχέρη... μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και βρώμικο παρελθόν.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Πανάγος, Κώστας Μπίμπιζας, Θεοδόσης Δρόλιας, Γιώργος Λιάσκος, Έφη Ρόδη, Μαρία Χριστοπούλου, Κώστας Σκαμαντζούρας, Βαγγέλης Σταματάκος, Χριστόφορος Κατουρτσίδης, Αλέξανδρος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Μοσχόπουλος

ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ nnn

ΘΕΟΔΟΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ) ΔΡΟΛΙΑΣ

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη για τη Δημαρχεία της Φυλής. Στο πρόσωπό του βλέπω τον επόμενο Δήμαρχο της πόλης μας. Δημοκράτης, αποφασιστικός με σύγχρονες ιδέες, εμπεριστατωμένη σκέψη, είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαι δίπλα του. nnn

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ

Συναναστρέφομαι πολλά παιδιά στον ΕΡΜΗ και πραγματικά θλίβομαι σε τι πόλη θα μεγαλώσουν. Πρέπει να δοθεί στον αθλητισμό βαρύτητα, πρέπει τα παιδιά να έχουν χώρους άθλησης. Είμαι δίπλα στον Αλέξανδρο για να μπορέσω να κοιτώ κατάματα τα παιδιά, γιατί θα τους έχουμε προσφέρει όσα αξίζουν. nnn

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΤΟΥΡΤΣΙΔΗΣ

Στηρίζω τον Αλέξανδρο γιατί είναι ένας άνθρωπος με όραμα και όρεξη να δουλέψει για το Δήμο και τους Δημότες του.

nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΣΚΟΣ

Ένας νέος άνθρωπος που θα φωνάξει μέσα από τις πράξεις του ότι είμαστε και εμείς εδώ. Όλοι εμείς που κοιτάμε το σήμερα και το αύριο. Ένας νέος χωρίς μαύρες σελίδες στα πολιτικά δρώμενα μια ξεχωριστή φωνή για το μέλλον του τόπου μας. nnn

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Νιώθω την ανάγκη να είμαι υποψήφιος με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη, διότι συμβολίζει μια νέα αρχή για τη περιοχή μας. Είμαι επιχειρηματίας στη Ζωφριά και πιστεύω ότι η τόνωση της αγοράς είναι μονόδρομος. Μόνο μέσα από σύγχρονες παρεμβάσεις πιστεύω ότι οι δημότες θα νιώσουν ασφάλεια και οι δρόμοι θα γίνουν πιο ελκυστικοί. nnn

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΜΠΙΖΑΣ

Κάποιες φόρες προσπαθείς να αλλάξεις πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό όταν την αλλαγή δε τη θέλουν όλοι. Στηρίζω τον Αλέξανδρο γιατί στην ομάδα μας είμαστε

έτοιμοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ριζική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος. nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Είναι καιρός νέοι άνθρωποι να έρθουν στο προσκήνιο και να προσφέρουν τις γνώσεις και την καινοτομία τους για το καλό του τόπου. Στηρίζω τον Αλέξανδρο και του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία. nnn

ΕΥΘΥΜΙΑ (ΕΦΗ) ΡΟΔΗ

Τόσα χρόνια οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν κατάφεραν τίποτα.Στηρίζω έναν νέο, άφθαρτο άνθρωπο που πρέπει να του δώσουμε μια ευκαιρία, γιατί έχει όραμα για μια ανθρώπινη πόλη. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αλλάξουμε όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. nnn

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΜΑΝΤΖΟΥΡΑΣ

Μας έφτασαν να διεκδικούμε τα αυτονόητα, να ζητάμε απλά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μαζί με τον Αλέξη, μας δίνεται ίσως η τελευταία ευκαιρία αυτός ο πολύπαθος Δήμος

να τα καταφέρει. Γιατί έχουμε ομάδα με επίλεκτα μέλη, αρχηγό δίπλα μας και δίπλα στο δημότη και ένα σχέδιο για μια καλύτερη πόλη. nnn

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ

Έχω μάθει να μην βάζω νερό στο κρασί μου. Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, τη τιμιότητα, τη διαφάνεια, εγώ αποχωρώ. Στις συζητήσεις μου με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη έχω δει ένα καθαρό βλέμμα με τίμιες, σταράτες κουβέντες. Συντάσσομαι στο πλευρό του επόμενου Δημάρχου μας, διότι η πόλη έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που θα αποτάξουν καθετί παλιό. nnn

ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στηρίζω Αλέξανδρο Κουλοχέρη, γιατί στο πρόσωπό του βλέπω το δρόμο της αλλαγής και της ελπίδας. Είναι νέος, με νέες ιδέες και όραμα για την πόλη μας. Όταν μιλάς μαζί του σε κοιτάει στα μάτια και βλέπεις το καθαρό του βλέμμα. Άλλωστε λένε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:01 ìì

Page 11

Από αριστερά προς τα δεξιά: Αρθούρος Χατσατούροφ, Κώστας Μαργαρίτης, Γιάννης Καγκελίδης, Γιάννης Μυλωνάς, Φωτεινή Μπίρμπα, Δημήτρης Ρόδης, Γιάννης Κατσίκης, Διονύσης Κυριακόπουλος, Γιώργος Βελτσίστας, Χρήστος Πιπίνης

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ... ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη γιατί από την πρώτη μας επαφή κατάλαβα ότι θέλει το καλύτερο για την πόλη μας! Οι ιδέες του και το όραμα του ταυτίζονται με τα δικά μου θέλω και μπορεί να αφουγκραστει την νεολαία μιας και είναι νέος άνθρωπος με νέες ιδέες! nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΓΚΕΛΙΔΗΣ

Ως «μαχητής» στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη ως υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής επειδή πιστεύω πως ότι μαζί του και μαζί με όλη την ομάδα θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο για τον τόπο μας και τους πολίτες. nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Οι νέοι άνθρωποι που είμαστε στο πλευρό του ΑΚ είναι γιατί είδαμε στο πρόσωπο του την ίδια επιθυμία: να αλλάξουμε την πόλη μας, να αφήσουμε πίσω μας νοοτροπίες και πρόσωπα και να διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει.

nnn

ΔΙΟΝΥΣΗΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ασχολούμαι χρόνια με τον αθλητισμό και βρίσκομαι δίπλα σε παιδιά. Ο αθλητισμός είναι η μόνη λύση ώστε τα παιδιά μας να γίνουν σωστοί πολίτες. Ο Δήμος πρέπει να τους προσφέρει τα εφόδια. Στηρίζω ένα νέο άνθρωπο γιατί ηχεί όραμα και σχέδιο για κάθε τομέα και κυρίως για τον αθλητισμό. nnn

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Βρίσκομαι εδώ και χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, ένας χώρος που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην περιοχή μας. Με τον Αλέξανδρο φίλοι από παλιά, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και έχουμε κοινό στόχο να τοποθετήσουμε τον αθλητισμό εκεί που του αξίζει. Είμαι δίπλα του, με την πείρα μου και με την ενασχόληση τόσων ετών, να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σκεφτεί για την πόλη μας. nnn

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΠΙΡΜΠΑ

Κάνοντας 25 χρόνια αθλητισμό και 17 χρόνια

στην Εθνική Ελλάδος έχω μάθει στη ζωή μου να έχω πρόγραμμα, οργάνωση και στόχους. Όλα αυτά απαιτούν δουλειά και προσήλωση. Μιλώντας με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη μου εξήγησε ότι με δουλειά, σταθερά βήματα, θα τα καταφέρουμε. Συντάσσομαι δίπλα του διότι έχει όραμα και θέληση για την πόλη μας. nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη είμαστε μαζί από μικρά παιδιά. Μαζί στις αλάνες, μαζί στο σχολείο, με τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον. Ένας έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος ο οποίος αγαπάει τον τόπο του και νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματα του. Ο πιο κατάλληλος για Δήμαρχος Φυλής. Του έχω καταθέσει κάποιες σκέψεις μου και θα είμαι δίπλα του σε αυτόν τον αγώνα. nnn

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΠΙΝΗΣ

Αποφάσισα να στηρίξω τον Αλέξανδρο διότι

είναι ένας άνθρωπος με όρεξη ώστε να εργαστεί σκληρά και να κάνει πράξη τα όσα μας έχει υποσχεθεί στις προσωπικές μας συζητήσεις! Έχει όραμα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στο Δήμο μας και θεωρώ πως είναι ένας ξεκάθαρος χαρακτήρας χωρίς υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους. nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΔΗΣ

Η πόλη μας έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, όλοι οι προηγούμενοι μας έφτασαν μέχρι εδώ. Ανήκω και εγώ μαζί με πολλούς νέους στην ομάδα του Αλέξανδρου και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πόλη που μας αξίζει. nnn

ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΟΒ

Έχω μάθει στη ζωή να αγωνίζομαι και να βγαίνω νικητής. Μαζί με τον Αλέξανδρο θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε την πόλη που ονειρευόμαστε την πόλη που αξίζουμε.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Λιόσης, Ελένη Κουκουσιάνου, Δημήτρης Σκρέκας, Γιώργος Πέτρου, Αντωνία Μπλέτσα, Γιάννης Παππούς, Χρήστος Μπαδήμας, Στέλιος Κοκκόριας, Κώστας Κορονιώτης

ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ “ΑΠΟΛΙΤΙΚ”... ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ nnn

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΚΚΟΡΙΑΣ

Από μικρός ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης μας, όμως έχασα την ελπίδα και απογοητεύτηκα. Αναρωτιόμουν πως θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε καλύτερα από όλες τις προηγούμενες διοικήσεις. Η ελπίδα για αλλαγή φάνηκε στο πρόσωπο του Αλέξανδρου Κουλοχέρη. Ήρθε η ώρα η διοίκηση του Δήμου να περάσει στην γενιά του. nnn

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΟΝΙΩΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης είναι φίλος μου επί σειρά ετών και ξέρω ότι είναι ειλικρινής, επίμονος με τους στόχους του και αποτελεσματικός. Είναι σίγουρο ότι έχει μελετήσει τα βήματα που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία, που θα είναι επιτυχία των δημοτών. Δηλώνω ρητά την απόλυτη συμπαράσταση στον αγώνα του για μια καλύτερη πόλη.

nnn

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΚΟΥΣΙΑΝΟΥ

Η επιχειρηματικότητα για τις γυναίκες και η κοινωνική τους φροντίδα αποτελούν για εμένα κομβικά σημεία. Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη ως υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής για τις αρχές που τον διέπουν πάνω σε αυτά τα ζητήματα και την θέληση που έχει, ώστε να δώσει λύσεις άμεσες και λειτουργικές. nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΣΗΣ

Εμπεριστατωμένες θέσεις, χειροπιαστές, ξεκάθαρες λύσεις και διαφορετική νοοτροπία απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Δήμο μας. Κυρίως, ένας άνθρωπος με συγκροτημένη σκέψη, που σε κοιτάζει στα μάτια χωρίς ιδιοτελείς σκοπιμότητες και διπλωματικές υπεκφυγές. Αυτά χαρακτηρίζουν τον Αλέξανδρο και με ώθησαν να συμπορευθώ μαζί του, για το μέλλον αυτού του τόπου.

nnn

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΔΗΜΑΣ

Αποφάσισα να ενεργοποιηθώ μαζί με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη γιατί γνώρισα έναν άνθρωπο έτοιμο να συγκρουστεί με οτιδήποτε δεν εξελίσσει την πόλη και το καλό των δημοτών. Ένα παιδί της γενιάς μας, για να αλλάξουμε πρόσωπα, τρόπο διοίκησης και νοοτροπίες. nnn

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΛΕΤΣΑ

Θεωρώ τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη τον ιδανικό Δήμαρχο για την πόλη μας. Η ειλικρίνειά του και το πάθος του για αυτόν τον τόπο με έπεισαν να τον ακολουθήσω στο δύσκολο έργο του. Θα είμαστε δίπλα σε όλους όσους μάς έχουν ανάγκη, με κοινό όραμα με τους ίδιους στόχους. nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Η επικοινωνία με τον Αλέξη φανερώνει έναν άνθρωπο με ανησυχίες για την καθημερινότητα του πολίτη και το μέλλον του Δήμου. Η καθαρή του σκέψη, οι

καινοτόμες ιδέες, η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη που εμπνέει με οδήγησαν στην απόφαση να τον στηρίξω στην προσπάθεια του για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Η αγάπη του για τον Δήμο μας και οι τεκμηριωμένες απόψεις του Αλέξανδρου Κουλοχέρη για τα κύρια προβλήματα της περιοχής, αποτελούν για εμένα βασικά χαρακτηριστικά του. Στηρίζω την υποψηφιότητά του για Δήμαρχο Φυλής για ένα νέο ξεκίνημα για τον Δήμο μας. nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Στηρίζω τον Αλέξανδρο γιατί έχει ως πρωταρχικό του μέλημα το συμφέρον του δημότη και της περιοχής που ζούμε. Τοποθετείτε ξεκάθαρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας. Με αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά είμαι δίπλα του για να αλλάξουμε ό,τι μας έφτασε μέχρι εδώ.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:01 ìì

Page 12

Από αριστερά προς τα δεξιά: Δημήτρης Καμπόλης, Μαρία Πλαβούκου, Νίκος Μπρέμπος, Γκίκας Χειλαδάκης, Άρης Μπρέμπος

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ

nnn

Πιστεύω ό,τι πρέπει να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης του Δήμου, να εφαρμοστούν νέες τακτικές και νοοτροπίες. Αυτές τις αλλαγές πιστεύω ότι μόνο ο Αλέξανδρος και η ομάδα του μπορούν και θέλουν να τις κάνουν. Είμαι δίπλα τους με την 30χρονη αυτοδιοικητική μου πείρα σε ότι θελήσουν.

nnn nnn

ΑΡΗΣ ΜΠΡΕΜΠΟΣ

Παρότι ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τα δημοτικά πράγματα είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια τόσο υγιής και δυνατή ομάδα, αλλά και έναν επικεφαλής που είναι έτοιμος να συγκρουστεί για να αλλάξει αυτήν την πόλη. Δίπλα του σε κάθε ενέργειά του.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΡΕΜΠΟΣ

Εργάζομαι στο Δήμο Φυλής εδώ και 25 χρονιά και γνωρίζω καλά την κουλτούρα όσων Δημάρχων πέρασαν. Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη για το ήθος και την καθαρότητα που διαθέτει, είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τη διαφορά.

ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ

Αποτελώ μέλος της παράταξης του Αλέξανδρου Κουλοχέρη, μιας ομάδας με πολλά νέα πρόσωπα. Πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, μπορεί να έχουν Όραμα. Πολλοί μπορεί να είναι επικοινωνιακοί και να πείθουν με τα λόγια τους.

Ένας όμως έχει βλέμμα καθαρό και είναι ΑΦΘΑΡΤΟΣ. Ένας μόνο κερδίζει την καρδιά και τα συναισθήματα σου... Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ, ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης. nnn

ΓΚΙΚΑΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Ό,τι δεν λύνεται κόβεται αλλά και για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση. Ο Αλέξης και η ομάδα του είμαστε αποφασισμένοι να καταφέρουμε μαζί με τη βοήθεια των δημοτών να λύσουμε τα χρόνια προβλήματα αυτής της πόλης. Έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα και θέληση.

Οι ‘’παλιές καραβάνες’’ έρχονται να στηρίξουν την παράταξή ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Μετρώντας πολλά χρόνια διοίκησης στην πλάτη τους, γνωρίζουν όλες τις κακοτοπιές και μπορούν να την οδηγήσουν με σύνεση στις αποφάσεις της, μπροστά στα δύσκολα σταυροδρόμια. Είναι οι άνθρωποι που εμποδίστηκαν από το κατεστημένο να αλλάξουν προς το καλύτερο τον τόπο μας. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να αφήσουν στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους μια καλύτερη πόλη από αυτήν που κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Η πολύτιμη πείρα τους θα συμβάλλει στην παράταξη.

ΚΑΛΛΙΡΟΗ ΚΕΜΑΛΗ - ΒΑΓΕΝΑ

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Πρώην Δήμαρχος Άνω Λιωσίων Ο Δήμος Φυλής επιβάλλεται να κάνει το νέο ξεκίνημα, με τον νέο, δυναμικό και αποφασισμένο Αλέξανδρο Κουλοχέρη. Μαζί με άλλους ικανούς συμπολίτες θα θέσουν τέρμα στο παλιό σύστημα που οδήγησε την πόλη στην απαξίωση και την υποβάθμιση και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου. Είμαι δίπλα στον Αλέξανδρο Κουλοχέρη από την πρώτη στιγμή.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ Πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση του χρέους απέναντι στην περιοχή επιθυμώ να δηλώσω δημόσια ότι στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη για τη Δημαρχία της Φυλής. Στέκομαι στο πλευρό του, στην προσπάθεια που αναλαμβάνει μαζί με τους συνεργάτες του, να βγάλουν τον Δήμο Φυλής από το τέλμα των τελευταίων χρόνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ένας νέος άνθρωπος με όραμα, αξίες, στόχους και όρεξη για δουλειά για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που χρόνια αντιμετωπίζει ο Δήμος Φυλής είναι ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης, που κέρδισε την εμπιστοσύνη μου για την απλότητα, σεμνότητα και την αποτελεσματικότητα σε θέματα που του ζητήσαμε για τον Σύλλογο Αγ. Στυλιανού. Αξίζει την βοήθεια όλων μας για έναν καλύτερο Δήμο.

Αποφάσισα να συμπορευτώ και να στηρίξω με την εμπειρία μου ένα νέο παιδί που και αυτός αναζητά λύσεις και καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας, τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη. Είμαι δίπλα του απόλυτα και ξεκάθαρα.

Είμαι σε ηλικία που δε μπορώ να κλείνω τα μάτια στα κακώς κείμενα. Για αυτό φεύγω από εκεί που δεν εκφράζομαι πια. Στην ομάδα του Αλέξη βρήκα εκείνο το όραμα και την ελπίδα που έλειπε από την πολιτική μου ζωή. Θα σταθώ δίπλα τους να τους βοηθήσω όπως μπορώ.

ΔΑΥΙΔ ΜΑΥΡΟΣ


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:01 ìì

Page 13

Επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τον ορισμό είναι η προσπάθεια μετατροπής της πρωτοβουλίας σε αποτέλεσμα. Περιλαμβάνει τα βήματα της Καινοτομίας, της ηγεσίας, της διαχείρισης και της ανάπτυξης πρωτοβουλίας. Οι επιχειρηματίες της πόλης αναγνώρισαν την καινοτομία στις ιδέες του Αλέξανδρου Κουλοχέρη,το όραμα για ανάπτυξη, την διάθεση στήριξης της τοπικής αγοράς και τη δυνατότητα υλοποίησης ενός προγράμματος ανάπτυξης.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΛΕΧΑΣ - Ιδιοκτήτης καταστημάτων “ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ”

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΜΠΑΒΛΗΣ - Ιδιοκτήτης κατασκευαστικης εταιρείας

Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί με μια προβολή και μια αισθητική αναβάθμιση να βοηθήσει τους επαγγελματίες της πόλης που δοκιμάζονται από τους πτωτικούς τζίρους. Είμαι ενεργός δημότης, παρακολουθώ τις εξελίξεις και κρίνω ότι έχουμε ανάγκη στον τόπο από ένα νέο ξεκίνημα. Για αυτόν τον λόγο είμαι δίπλα στον Αλέξανδρο Κουλοχέρη για ότι με χρειαστεί.

Επέλεξα να στηρίξω τον Αλέξη γιατί θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να προσφέρει στο Δήμο μας. Γιατί έχει τις γνώσεις και η ομάδα του αποτελείται από αξιόλογους και τίμιους ανθρώπους. Είναι ένας από εμάς και πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε το Δήμο μας τον πιο όμορφο αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΙΖΟΣ - Ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων εμπορίας κρεάτων Η επιχειρηματικότητα στον Δήμο Φυλής είναι μια καθημερινή πρόκληση και ένα δύσκολο αντικείμενο. Χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, νέες στρατηγικές ανάπτυξης και εργατικότητα. Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης είμαι πεπεισμένος πως θα θέσει τον Δήμο σε μια καλύτερη τροχιά ανάπτυξης για τους δημότες που ζουν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο Φυλής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΥΣ - Iδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου

ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ - Ιδιοκτήτης καταστήματος ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ

Στηρίζουμε τον Αλέξη, γιατί η φερεγγυότητα και η ειλικρίνεια είναι σταθερές αξίες που βρίσκουμε στο πρόσωπό του. Με πυγμή και καινοτόμες ιδέες είναι ικανός να φέρει αυτό που η περιοχή μας έχει ανάγκη, ένα Νέο Ξεκίνημα.

Οι επιχειρηματίες του Δήμου Φυλής αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του. Δίνουμε δουλεία στον κόσμο της περιοχής. Ο Δήμος πρέπει να βρίσκεται δίπλα μας, να φροντίζει ώστε να υπάρχει μια βιώσιμη πορεία για τι επιχειρήσεις και να βοηθά στην βελτίωση του βοιωτικού επιπέδου των δημοτών. Όλα αυτά είναι μια αλληλένδετη αλυσίδα που θα οδηγήσει τον Δήμο στην ανάπτυξη. Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη για τις ιδέες και το πρόγραμμά του.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: «Στηρίζουμε το νέο Δήμαρχο της πόλης μας».

Στηρίζουμε τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη, διότι θεωρούμε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της πόλης μας και στην ενίσχυση του αθλητισμού. Άλλωστε από τα πρώτα δείγματα γραφής έχει ξεχωρίσει από την σεμνότητα και το ήθος του κρατώντας ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό στη περιοχή μας.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:21 ìì

Page 14

Όλοι εμείς μπαίνουμε στη μάχη και διεκδικού nnn

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στηρίζω τον Αλέξανδρο γιατί είναι νέος, άφθαρτος και αυτοδημιούργητος. Έχει όραμα, ειλικρινή αγάπη και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο του. Δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην έως τώρα κακοδιοίκηση του Δήμου. Γιατί επέλεξε για συνεργάτες νέους ανθρώπους, πετυχημένους επαγγελματίες, γνώστες της τοπικής αυτοδιοίκησης και καταξιωμένους στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.

nnn

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ

Οι Ηπειρώτες φημιζόμαστε για την εργατικότητα, το σθένος, την επιμονή και το ήθος μας. Κοινά χαρακτηριστικά που βρήκα και στον Αλέξανδρο Κουλοχέρη. Στηρίζω την υποψηφιότητά του για Δήμαρχο Φυλής απόλυτα πεπεισμένος για όλα όσα αντιπροσωπεύει.

nnn

nnn

nnn

nnn

nnn

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Όταν έχεις παιδιά παλεύεις για το καλύτερο, θέλεις ένα ελπιδοφόρο μέλλον για αυτά. Η ζωή στη Ζωφριά δεν είναι εύκολη, οι ελλείψεις πολλές. Η πόλη μας επιτέλους πρέπει να αλλάξει από ανθρώπους που έχουν όραμα και καθαρό βλέμμα. Ο Αλέξης τα διαθέτει και τα δύο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΤΖΟΣ

Η Χασιά είναι δύσκολη περιοχή και δυστυχώς δεν αναπτύχτηκε όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να δούμε το “χωριό μας” όπως του αξίζει. Έχουμε δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, έχουν δικαίωμα τα παιδιά μας σε ένα καλύτερο αύριο. Μαζί με τον Αλέξανδρο πιστεύω ότι θα έχουμε την πόλη που μας αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας.

nnn

nnn

nnn

ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΛΑΣΣΗ

Ζω τόσα χρόνια στα Άνω Λιόσια και πραγματικά δεν έχω δει καμία αλλαγή. Δε θέλω να συνεχίσει η Φυλή να είναι η πόλη της χωματερής και της παραβατικότητας. Ο Αλέξανδρος έχει όραμα για την πόλη και θα προσπαθήσω και εγώ όπως μπορώ να τον βοηθήσω να το υλοποιήσει.

nnn

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ

ΜΑΤΘΙΛΔΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Αλέξης δεν είναι πολιτικός είναι ένας νέος και καθαρός άνθρωπος. Δε μοιράζει υποσχέσεις αλλά μας λέει ότι όλοι μαζί με δουλειά μπορούμε θα κάνουμε αυτήν την πόλη καλύτερη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

Εκφράζω την στήριξη μου και συντάσσομαι απολύτως σχετικά με την υποψηφιότητα του Αλεξάνδρου Κουλοχέρη πιστεύω ατράνταχτα ως αυριανός Δήμαρχος, θα δώσει λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής μας γιατί θέλει, ξέρει και μπορεί.

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗ

Φιλόδοξος με όραμα και νέες ιδέες, ικανός να αλλάξει το μέλλον του τόπου μας προς όφελος των πολιτών. Αυτός είναι ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης και είμαι δίπλα του ξεκάθαρα.

nnn

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΡΟΔΗΜΟΣ

Ο Δήμος μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η συνεχόμενη αύξηση της παραβατικότητας μας έχουν φτάσει σε μια δύσκολη κατάσταση. Μόνο με σοβαρή προσέγγιση και από άφθαρτους ανθρώπους μπορεί να επέλθει η αλλαγή, μια αλλαγή που αξίζουμε και πρέπει να διεκδικήσουμε.

nnn

nnn

Η ζωή δε κερδίζεται χωρίς αγώνα και κόπο. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου. Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης έχει σύνθημα του το :δουλειά, δουλειά, δουλειά που με αντιπροσωπεύει πλήρως. Μπορεί να κοπιάσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πόλη. Είμαι δίπλα του σε ό,τι με χρειαστεί

ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Είμαι δημοτικός υπάλληλος και γνωρίζω τα πράγματα εκ των έσω. Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή και μόνο ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης και η ομάδα του μπορούν να την κάνουν. Έχουν την θέληση, έχουν σχέδιο και δίπλα τους όλοι εμείς να συνδράμουμε όπως μας ζητηθεί σε αυτήν την προσπάθεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Τόσα χρόνια έχω δει και έχω ακούσει τόσα πολλά. Πλέον έμαθα να ξεχωρίζω! Για τον Αλέξη δεν θέλω να πω πολλά είναι διαφορετικός, ειλικρινής και όχι πολιτικός. Είμαι δίπλα του σε ό,τι με χρειαστεί.

nnn

nnn

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ

Ο Δήμος Φυλής είναι μια περιοχή με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Με σχέδιο, πρόγραμμα και αγάπη για τον Δήμο μας θα υπάρξει εξέλιξη. Τρείς βασικές προϋποθέσεις που βρήκα στον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής Αλέξανδρο Κουλοχέρη.

nnn

nnn

ΝΙΚΟΣ ΖΑΡΚΑΔΑΚΗΣ

Πραγματικά όσο πάει και τα πράγματα γίνονται χειρότερα στην πόλη μας. Χωματερή, παραβατικότητα, ανεργία τα βασικά μας προβλήματα και διάθεση επίλυσης από κανέναν. Με τον Αλέξη Κουλοχέρη και την ομάδα του έχουμε αποφασίσει ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι, πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα σε αυτήν την πόλη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΚΑΣ

Από παιδί στην περιοχή, ζώντας και μεγαλώνοντας εδώ τα παιδιά μου έχω δει από κοντά τα προβλήματα της πόλης και ξέρω πολύ καλά ότι οι δοκιμασμένες παλιές τακτικές δεν επαρκούν. Όπως δεν επαρκούν τα γνωστά φθαρμένα πρόσωπα με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις τους. Πιστεύω ότι μαζί με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη μπορούμε να προχωρήσουμε στη λύση χρόνιων προβλημάτων.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΒΕΝΕΤΗ

Δραστηριοποιούμαι και ζω στην Ζωφριά. Ο Δήμος Φυλής δεν σταματά στην γέφυρα και πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας όλοι! Θεωρώ πως η ανάγκη για αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου μας είναι επιτακτική. Για αυτό στηρίζω την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου. Έχει όραμα, αποφασιστικότητα και τόλμη να αλλάξει την κατάσταση στο Δήμο μας!

ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΤΖΗΣ

Σε έναν Δήμο με πολλά προβλήματα πρέπει να έχεις θέληση και δυνατή ομάδα. Ο Αλέξανδρος έχει και τα δύο και εγώ θα τον βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ από όπου μου ζητηθεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μεγαλώνω τα παιδιά μου σε μια πόλη που δεν είναι φιλική για αυτά. Θέλω να έχουν ασφαλείς χώρους άθλησης, παιδικές χαρές. Θέλω να μπορώ εγώ και τα παιδιά μου να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Βρίσκομαι στο πλευρό του Αλέξανδρου Κουλοχέρη γιατί είδα έναν νέο άνθρωπο με τεκμηριωμένες προτάσεις, με ουσιαστικά λόγια.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

12:26 ìì

Page 15

ικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο μας nnn

ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΣΗ

Στηρίζω Αλέξανδρο Κουλοχέρη γιατί πιστεύω στην αλλαγή. Πιστεύω σε έναν νέο άνθρωπο που είναι άφθαρτός και μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, για έναν Δήμο με καλύτερο αύριο και ουσιαστικά έργα. Στέκομαι δίπλα του σε αυτήν την προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας.

nnn

nnn

Είμαι δημότης φυλής 45 χρόνια και αποφάσισα να συμμετέχω στην παράταξη ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, γιατί όλοι εμείς οραματιζόμαστε να δούμε τον τόπο μας όπως του αξίζει και όχι όπως τον έχουν καταντήσει. Για το καλό όλων μας, για το καλό των παιδιών μας, για το καλό του τόπου μας. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΛΙΟΣΗΣ

Σε μια πόλη που έπαψε να ελπίζει στηρίζω την Ελπίδα, όπου η διαπλοκή βασιλεύει στηρίζω την Ειλικρίνεια. Στην εγκληματικότητα στηρίζω τις βιώσιμες λύσεις της... Για όλα αυτά, ΣΤΗΡΙΖΩ την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη αλλά και για την πεντακάθαρη υπογραφή του στο θέμα της χωματερής για να αλλάξουμε την πόλη και όχι να αλλάξουμε πόλη.

nnn

nnn

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΧΝΑΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ

Την πόλη που γεννήθηκα την αγαπώ. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η εικόνα της με στεναχωρεί. Θεωρώ ότι δε πρέπει να μείνω αμέτοχη, ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης μου γέννησε την ελπίδα ότι όλα μπορεί να αλλάξουν αρκεί να έχεις όραμα και θέληση. Βρίσκομαι στο πλευρό του και τον στηρίζω.

nnn

Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη γιατί πιστεύω στο λόγο του ότι θα τον κάνει πράξη και όχι σε χαρτί που θα το πετάξει, ούτε σε ψεύτικες δηλώσεις στις πλατείες και εκδηλώσεις.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

Τόσα χρόνια βλέπουμε ίδια πρόσωπα μα κυρίως ίδιο τρόπο διοίκησης. Οι νέοι έχουν απομακρυνθεί από όλα αυτά γιατί τίποτα δε τους εκφράζει. Στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, του Αλέξανδρου Κουλοχέρη είδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε και να διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει. Βρίσκομαι στο πλευρό σε αυτήν την προσπάθεια αλλαγής.

nnn

nnn

nnn

ΜΑΙΡΗ ΜΠΛΑΝΗ

nnn

nnn

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

nnn

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

Αποφάσισα να στηρίξω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη γιατί το 90% της παράταξης αποτελείται από νέους και άφθαρτους ανθρώπους με την πολιτική. Γιατί τόσα χρόνια τα πρόσωπα επαναλαμβάνονται και δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι τώρα για το τόπο μας ουσιαστικά. Πιστεύω ότι μαζί με τον Αλέξη θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την πόλη.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ

Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό του Αλέξανδρου γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην πόλη μας. Είμαι σίγουρος ότι το όραμα του θα γίνει έργο και πράξη.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΕΡΟΥ

Το μπάσκετ είναι βασικό κομμάτι της ζωής μου και θα ήθελα να δω στο δήμο μου να γίνονται πράγματα για τον αθλητισμό. Στην ομάδα του Αλέξη Κουλοχέρη έχουν θέσει ως προτεραιότητα τον αθλητισμό και αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και θα παλέψω μαζί τους ώστε να υλοποιηθούν όσα σχεδιάζουμε.

nnn

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΞΕΝΟΥ

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συνεργάζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο με τον Αλέξανδρο. Η παρουσία του λιτή και επιβλητική, συνδυάζεται με χαρακτηριστικά όπως η ειλικρίνεια, η σοβαρότητα, η ευστάθεια και η υπευθυνότητα. Τον στηρίζω και του εύχομαι καλή επιτυχία.

nnn

nnn

Στηρίζω τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη, γιατί έχει όραμα να αλλάξει τον τόπο μας, τον αυριανό δήμαρχο που με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελούς προσφοράς θα αρχίσει από την επομένη μέρα, να μάχεται για το καλό της πόλης μας, για το καλό όλων των δημοτών. Τον δήμαρχο που θα κάνει πράξεις τα λόγια του και έργο το όραμά του.

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΡΕΠΚΟΣ

Τον στηρίζω γιατί είναι η ευκαιρία μας να αποκτήσουμε ένα νέο και "καθαρό " άνθρωπο για Δήμαρχο. Ο Αλέξης έχει την όρεξη να ακούσει και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών του Δήμου μας.

nnn

Η ευθύτητα, η συνέπεια λόγων και πράξεων και κυρίως η αλήθεια, είναι αναμφισβήτητα τα στοιχεία που βρήκα στον Αλέξανδρο Κουλοχέρη και με έκαναν να σταθώ δίπλα του με όλες μου τις δυνάμεις με σκοπό να υπηρετήσουμε την πόλη μας.

ΑΝΝΑ ΣΙΟΥΜΑΛΑ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ειδικά στο Ζεφύρι είναι σοβαρά και δυστυχώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να δώσει λύσεις. Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης και η ομάδα του έχει θέσει ως προτεραιότητα την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών. Θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή μαζί του.

ΘΕΩΝΗ ΤΣΟΥΤΣΑΝΗ

Επέλεξα να τον στηρίξω ενεργά πιστεύοντας πως μπορεί και θέλει να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα και να παρουσιάσει αξιόλογο έργο. Επειδή ξεχωρίζει για τις γνώσεις και την αποφασιστικότητά του, το ήθος και τις ικανότητές του. Επειδή βασική δομή της παράταξής μας είναι οι αρετές των στελεχών της και όχι τα συμφέροντα των λίγων. Επειδή έχουμε κοινό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας!

ΜΑΙΦΑ ΞΥΔΟΥΣ

Έχω ταυτιστεί με τις ιδέες του Αλέξανδρου Κουλοχέρη και τάσσομαι στο πλευρό του. Είναι ένας άνθρωπος με σύγχρονη αντίληψη και γνώσεις που θα βγάλει από τα αδιέξοδα την περιοχή μας. Ήδη έχει δείξει θερμό ενδιαφέρον και σε θέματα που του έχω επισημάνει.

nnn

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΙΤΕΛΗΣ

Η κατάσταση στο Ζεφύρι δε σε αφήνει να μένεις αμέτοχος. Λύσεις με παλιές συνταγές δε μπορούν να δοθούν. Πρέπει να στηρίξουμε το νέο και την αλλαγή, είναι η μόνη μας ελπίδα. Βρίσκομαι δίπλα στον Αλέξανδρο για την αλήθεια του, την κατάρτιση του και την κοινή μας πεποίθηση ή αλλάζουμε την πόλη ή αλλάζουμε πόλη.

nnn

ΓΙΩΤΑ ΣΑΚΚΑ

Πάνω από όλα για μένα είναι το καλό της πόλης. Ο Αλέξανδρος από την πρώτη μέρα που συζητήσαμε μου έδειξε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με ήθος ,αξιοπρέπεια και έτοιμο να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται η πόλη μας. Είμαι δίπλα του στην προσπάθεια του αυτή.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:02 ìì

Page 16

16 - 17 | ρεπορτάζ

Αλλάζουν όψη οι Ιεροί Ναοί του Ζε φυ Προχωρούν οι εργασίες σε δυο Ιερούς Ναούς του Ζεφυρίου, όπου οι πιστοί μετά από χρόνια θα εκκλησιάζονται σε ευπρεπείς και καλαίσθητους χώρους.

Ή

δη ολοκληρώνεται το εσωτερικό του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης και ξεκινά το εξωτερικό, ενώ σύντομα θα συνεχίσουν οι εργασίες στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από τις φωτογραφίες, οι εργασίες εντός του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν σε ένα πραγματικό στολίδι αντάξιο των Ζεφυριωτών.

Το χρονικό της αποπεράτωσης

Ο Ιερός Ναός της Παναγίας Γρηγορούσης υπέστη ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό του 1999. Έκτοτε κι ενώ βρισκόμαστε εν έτη 2019, δεν έχει ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάστασή του. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής Αλέξανδρος Κουλοχέρης, μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη, είναι εκείνοι που παρέδωσαν τον περικαλλή ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες τόσο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γρηγορούσης, όσο και στον Αγ. Στυλιανό. Η εικόνα των δυο Ιερών Ναών του Ζεφυρίου αντικατοπτρίζει την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Στα τόσα χρόνια διοίκησης, δεν έχουν καταφέρει να βάλουν ούτε ένα λιθαράκι στον «οίκο του Θεού» αλλά ούτε έχουν κάνει κάποια προσπάθεια να αναζητήσουν πόρους από ιδιώτες. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, Αλέξανδρος Κουλοχέρης, γνωστός για την ευαισθησία του και τις άμεσες πρωτοβουλίες, ήρθε σε συνάντηση με τον ευεργέτη της πόλης μας, όπως συνηθίζει να τον αποκαλεί τιμητικά τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και μαζί με τον πάτερα Άγγελο, άλλος ένας σημαντικός παράγοντας για αυτήν την εξέλιξη, επισκεφτήκαν τον Ιερό Ναό.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:02 ìì

Page 17

17

Ζε φυρίου με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Κουλοχέρη Πρόκειται για μια ενέργεια που θα συμβάλλει στην παράδοση δυο περικαλλών Ναών για την πόλη του Ζεφυρίου.

Εκεί, παρατηρήθηκε ότι οι πιστοί εκκλησιάζονται σε ένα γιαπί, με τον δωρητή να ευαισθητοποιείται και να ανακοινώνει ότι θα ολοκληρώσει το εσωτερικό του ναού. Ενώ οι εργασίες στο εσωτερικό βρίσκονται σε τελικό στάδιο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, οι χαρμόσυνες ειδήσεις δε σταματούν εδώ. Μετά την ενημέρωση από τον κ. Κουλοχέρη και τείνοντας προς το πέρας των εργασιώνκαι για την θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο του Ζεφυρίου αυτής της ενέργειας του δωρητή (ευεργέτη, θα υιοθετήσουμε και εμείς αυτόν τον τίτλο που του αξίζει περίτρανα), αποφασίστηκε από τον ίδιο να πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση και της εξωτερικής όψης, παραδίδοντας έναν ολοκληρωμένο ναό. Όλους αυτούς τους μήνες, η διοίκηση παρακολουθούσε αμέτοχη τις ενέργειες τόσο του υποψηφίου, όσο και του ευεργέτη της πόλης. Τα πάντα είναι θέμα ΒΟΥΛΗΣΗΣ και ΔΙΑΘΕΣΗΣ και αυτή η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι ούτε βούληση έχει αλλά ούτε και διάθεση να βοηθήσει. Αρέσκεται στις επιφανειακές ασφαλτοστρώσεις λίγους μήνες πριν τις εκλογές και είναι ίσως η μοναδική δημοτική αρχή, που δε θα αφήσει ΕΝΑ ΕΡΓΟ κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Ένα αίτημα να σημειώσουμε εδώ που έγινε γνωστό χάρη στην παρέμβαση του κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη. Κανένας από τη δημοτική αρχή, ακόμα και εκείνοι που έχουν τυπικές σχέσεις με τον ευεργέτη δεν του χτύπησαν την πόρτα, ώστε να του επικοινωνήσουν την επιθυμία των πιστών. Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Στυλιανός», κα Καλλιρρόη Βαγενά, τονίζει στα «ΝΕΑ της ΦΥΛΗΣ» τα εξής: «Με τη βοήθεια των ενοριτών προσπαθούμε, χρόνια τώρα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Στυλιανού στο Ζεφύρι να βρίσκεται σε μια κατάσταση που θα μπορούν οι πιστοί να εκκλησιάζονται. Η είδηση της ανέγερσης μας χαροποίησε άπαντες και αναμένουμε να παραδοθεί ένα στολίδι για το Ζεφύρι. Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου προς τον κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη και τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για την πολύτιμη προσφορά τους και την ουσιαστική συμβολή στην ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού».

Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού

Η βόρεια πλευρά του Ζεφυρίου παραμελημένη από τις διοικήσεις έχει γίνει μια περιοχή με έντονα στοιχεία γκέτο. Οι κάτοικοι αυτής της πλευράς έχουν μόνη διέξοδο την εκκλησία του Αγίου Στυλιανού και το ΚΑΠΗ Ζεφυρίου. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Στυλιανού χτίστηκε το 1993 και παραμένει μέχρι σήμερα ένας μικρός χώρος για να εκκλησιάζονται οι πιστοί του Ζεφυρίου. Ο δραστήριος σύλλογος του Αγίου Στυλιανού κάνει χρόνιες προσπάθειες οι οποίες είναι αδύνατο να οδηγήσουν στην ανέγερση του ναού. Μη βρίσκοντας ανταπόκριση ήρθαν σε επαφή με τον Αλέξανδρο Κουλοχέρη, μιας και όλη η περιοχή του Ζεφυρίου γνωρίζει ότι ήταν εκείνος που συνέβαλε στην αποπεράτωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Για άλλη μια φορά ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος δεν αρνήθηκε τη βοήθειά του στο δίκαιο αίτημα των πιστών.

Ι.Ν. Αγ. Στυλιανού

Άφαντη η διοίκηση Παππού

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να βρίσκουν τρόπους να βοηθούν στην ανέγερση και αποπεράτωση των Ναών, αλλά και να συμβάλλουν στο ποιμαντορικό έργο της Εκκλησίας με μικρές παρεμβάσεις αναβάθμισης των περιβάλλοντων χώρων. Άλλωστε στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξής του, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς είχε συμπεριλάβει την αναμόρφωση του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια στη διάρκεια της θητείας του. Επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο με τον Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του κ. Χρήστου Παππού.


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:03 ìì

Page 18

• Εντύπωση προκάλεσε η αφίσα του Αλέξη στο σιντριβάνι. Δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. να μην σερβιριστούν οι άνθρωποι της διοίκησης σε γλέντι συλλόγου, γιατί έκαναν την πάπια και • Παραλίγο δεν είχαν πληρώσει τις προσκλήσεις; Αχ αυτό το γραφείο δημάρχου! • Το Νο2 νέου συνδυασμού πιάστηκε για φοροδιαφυγή. Ωραίο ξεκίνημα για τον νέο συνδυασμό. ανησυχία έχει πιάσει τον Κίτσο μετά το τελευταίο γκαλόπ και ανακοινώνει σωρηδόν υποψηφίους • Τρελή των 18 σταυρών. Καμία δυναμική νίκης... • Τρίζουν τα κόκκαλα του Λένιν και του Μαρξ με όσα συμβαίνουν στην πόλη μας! • Για τα αδέσποτα ο Δήμος κάνει κάτι; Ή η διοίκηση ξέρει να συχνάζει μόνο σε σκυλάδικα; • Ο ένας φωτογραφίζεται με τον Βάβουλα και ο άλλος πήγε στα Τρίκαλα. Το νέο και το πρωτοποριακό ξεχωρίζει. μάζεψαν μέλη μεγάλου συλλόγου για την αήθη στάση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ τους που έχει αγκαλιάσει την • Υπογραφές καρέκλα. Αναμένουμε τις εξελίξεις. • Φήμες λένε ότι έμεινε η άσφαλτος του Κιτσου για δέκα ολόκληρα λεπτά χωρίς να καταστραφεί. • Φήμες θέλουν τον Μήτσο να μην έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του. • Άλλος ένας υποψήφιος που δε κατάφερε όχι να τερματίσει... άλλα ούτε καν να αρχίσει!!! Ποιός έχει σειρά;; Το γκάλοπ που ανέβασε ιστοσελίδα του Δήμου μας κόπηκε στον αέρα γιατί έκοψε… τον αέρα του Παππού. Μετά τον "αέρα" αυτοδυναμίας που του έδινε νεόκοπη εταιρεία δημοσκοπήσεων (η εταιρεία INNOVATION METRISIS POLL που προχώρησε στη μέτρηση είναι ...ενός μηνός –ίδρυση 22/01/2019 σύμφωνα με το ΓΕΜΗ – και δεν είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ), ήρθε η ψυχρολουσία από γκάλοπ τοπικής ιστοσελίδας που έδινε πρώτο και με διαφορά τον Κουλοχέρη. Το αποτέλεσμα; Λυτοί και δεμένοι βάλθηκαν να κόψουν το γκάλοπ στον αέρα πριν πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Η ζημιά, όμως, έγινε. Ο κόσμος κατάλαβε ποιός είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Παππού στο Δήμο μας και κατάλαβε επίσης ότι ένα αυθόρμητο γκάλοπ μέσα από τα σπλάχνα του Δήμου, μπορεί να αξίζει όσο δέκα δημοσκοπήσεις νεόκοπων εταιρειών. Ο κόσμος, Δήμαρχε, σταμάτησε να τρώει κουτόχορτο!

ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

26/2/2019

1:03 ìì

Page 19

must στέκια «Πλατειάζουμε» όμορφα στις καφετέρειες της Χασιάς...

La Casa De Locos

Καμιά φορά το όμορφο είναι τόσο κοντά μας, αλλά δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να το αντικρίσουμε. Η Χασιά είναι μια περιοχή που η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια του Δήμου, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, τόσο για το φυσικό τοπίο, όσο και για τις παραδοσιακές ταβέρνες.

Το La Casa De Locos (σπίτι των τρελών), του Γιάννη και Θανάση Κατσίκη, έχει μια τρελή διάθεση Όμως στη Χασιά υπάρχουν και να σας εξυπηρετήσει. Σε ένα καλαίσθητο χώρο έχει πανέμορφες καφετέριες, που δεν κερδίσει κιόλας τις εντυπώσεις όχι μόνο των ντόπιων έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα Αθηαλλά και των επισκεπτών. Μπορεί κανείς να απολαύσει ναϊκά καφέ, που προσδίδουν μια τον καφέ του από το πρωί, αλλά και να γευτεί σαλάτες, αύρα χαλαρότητας και μακαρονάδες, πίτσες, με αγνά υλικά, όλα φτιαγμένα από το σπιτικής ζεστασιάς. έμπειρο προσωπικό, ή ακόμη και υπέροχα γλυκά που τρελαίνουν τον ουρανίσκο, ενώ το βράδυ στο σπίτι των τρελών ‘’La Casa De Locos’’, το κέφι ανεβαίνει. Σουλίου & Δημοκρατίας 2 (ΚΑΙ DELIVERY τηλ.: 210 2412 002)

Caprice Demini Ένας νέος χώρος λειτούργει στη Φυλή που έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων και των επισκεπτών στη περιοχή. Στο DEMINI μπορείς να απολαύσεις κρέπες, βάφλες, burger και έναν εξαιρετικό καφέ. Λεωφ. Φυλής 58, τηλ.: 210 2412 427

Ποιος δεν γνωρίζει το café Caprice; Η φήμη του έχει ξεπεράσει κατά πολύ την τοπική κοινωνία και αυτό οφείλεται αφενός στην προσωπικότητα των ιδιοκτητών και αφετέρου στα άψογα υλικά που χρησιμοποιούν. Ένας καλαίσθητος ζεστός χώρος όπου το ξύλο κυριαρχεί δίνοντας τα διαπιστευτήρια του εδώ και 10.000 χρόνια. Εξαιρετικής ποιότητας καφές, υπέροχοι παραδοσιακοί λουκουμάδες και άλλα γλυκά, πίτσες και μακαρονάδες, ποικιλίες συμπληρώνουν τον κατάλογο δυσκολεύοντας τον επισκέπτη. Λεωφ. Φυλής 62, τηλ.: 210 2411072

Twins

Στα Γρήγορα

O Τάσος και ο Βαγγέλης είναι αχτύπητο δίδυμο και στην εξυπηρέτηση εκτός από τη ζωή. Η ζέστη τους αύρα κερδίζει κάθε επισκέπτη ενώ η εκλεκτή κουζίνα τους κερδίζει του πάντες. Παραδοσιακός καφές στη χόβολη, λουκουμάδες με μέλι και σοκολάτα, αλμυρά πιάτα και ποικιλίες χαράσσονται στη γευστική μνήμη των επισκεπτών.

Στην είσοδο της πόλης σε καλωσορίζει ένα ξύλινο καφέ. Αποτελεί στέκι του νεαρόκοσμου της περιοχής, ενώ τις ημέρες των ποδοσφαιρικών αναμεταδόσεων γεμίζει ασφυκτικά από άτομα κάθε ηλικίας. Μπορείς να γευτείς πίτσες, κρέπες, σάντουιτς και να απολαύσεις τον καφέ σου στην τζαμαρία του.

Λεωφ. Φυλής 42, τηλ.: 210 2411810

Λεωφ Φυλής 69, τηλ.: 210 2412058


TA NEA TIS FYLIS - TEFXOS 05 - February 2019:Layout 1

χαρτί

26/2/2019

γυαλί

1:04 ìì

Page 20

πλαστικό

οργανικά

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ

ΣΕ ΔΗΜΟ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είναι δυνατό.