GCC 050&Mode 25 september 2021

Page 1

Zaterdag

25 september 12 - 17 uur

MODEShOwS clOSET SalE MUziEk DivERSE STanDS En lEUkE acTiES

FORUM GRONINGEN NIEUWE MARKT 1 Mogelijk gemaak door:

GCC GRONINGEN CITY CLUB

www.050enmode.nl

TIME TO DRESS UP


Speciaal voor jou

€ 15,- korting

Tegen inlevering van deze bon,

1 bon per klant


050&Mode:

VOORWOORD

TIME TO

dress up! Shoppen tot de avond valt, modeshows, muziek en dans. Dat zijn de ingrediënten voor alweer de zesde editie van het event 050&Mode. Dit keer is gekozen voor het Forum als locatie voor de bijbehorende modeshow, met kleding van de deelnemende winkels uit de Groninger binnenstad, geshowd door professionele modellen. Het event bestaat natuurlijk niet uit modeshows alleen. Er wordt hard gewerkt aan pop-up stands in het Forum en tussen de modeshows door wordt het publiek getrakteerd op spectaculaire dans. De omlijsting zal worden verzorgd door DJ Christian Lukes.

FORUM: IDEALE LOC ATIE 050&Mode vindt dit jaar voor het eerst in het Forum plaats, en niet zonder reden. “Het Forum heeft natuurlijk enorm veel aandacht gekregen door de bijzondere architectuur en de opvallende locatie in het hart van Groningen”, zo zegt Fred de Bruin, vanuit de Groningen City Club verantwoordelijk voor een groot deel van de organisatie. “Met in gedachten de soms behoorlijk wisselende weersomstandigheden in september proberen we altijd te kiezen voor een locatie die tegen een stootje kan als het hard gaat waaien of regenen. De combinatie met het Forum, die uit zichzelf al veel bezoekers

trekt, is ideaal voor onze doelstelling. Door handig gebruik te maken van de trappen krijgen de shows extra glans.” De organisatie van 050&Mode had heel wat voeten in aarde. De Bruin: “Omdat we hebben moeten wachten op de ontwikkelingen rondom corona konden we pas laat beginnen. Maar met hulp van veel vrijwilligers en de partijen die zich in deze echt opstellen als partner van de Groningen City Club hebben we toch een volwaardig evenement kunnen optuigen. Dat vroeg wel enige flexibiliteit van zowel partners als vrijwilligers, want wij zijn niet de enige kapers op de kust als het gaat om beschikbaarheid van modellen, ondersteunend materieel en locaties.” Natuurlijk neemt de GCC een risico door in een tijd waarin de situatie van de ene op de andere dag kan veranderen zo’n stevig event te organiseren. Eric Bos, voorzitter van de GCC verklaart: “Juist nu is het van belang dat we zaken weer oppakken. Daarin moet je je als belangenbehartiger van de binnenstad, waar fashion het grootste deel vanuit maakt, opstellen als ondernemer. Ondernemen is risico’s nemen, dit is een risico waarvan wij vinden dat het opweegt tegen de voordelen.”

ALLES UIT DE K A ST VOOR VLIEGENDE START Wat betekent dit evenement dan voor

de binnenstad? Bos: “De ondernemers in Groningen hebben anderhalf jaar nauwelijks kunnen ondernemen. Nu de kans er is, moeten we alles uit de kast halen om met een vliegende start het najaar in te gaan. De mode heeft keiharde tikken gehad, het is nu tijd om terug te slaan en de consument te laten zien wat voor fantastisch modeaanbod we hebben. Als GCC willen en moeten we daarin het voortouw nemen. We merken dat ondernemers het nog wat spannend vinden allemaal, maar de modeshows tonen kleding van uitstekende zaken en zijn een goede afspiegeling van wat Groningen te bieden heeft. Het is hartverwarmend om te zien dat winkels die, gedwongen door omstandigheden, moeilijk kunnen meedoen aan de modeshows, wel in hun winkel van alles proberen te organiseren. Omdat ze weten dat consumenten na het zien van modeshows en het horen van lekkere muziek, geneigd zijn om de binnenstad in te gaan en hun kledingslag te slaan.” Groningen is een van de weinige steden met een jaarlijks terugkerend mode-event, voor en door ondernemers uit de binnenstad. Shows, muziek, aanbiedingen, straten die zelf leuke acties organiseren, dans. “Groningen mag trots zijn op zichzelf”, zegt Bos. Kijk op de middenpagina voor meer informatie over het programma, of kijk op www.050enmode.nl

3


TRENDS NAJAAR

dameskleding WIJDE BROEKEN, KLEUREN EN KEKKE PRINTS:

dé trends voor komende herfst Felle keuren, wijde broeken, een pofmouwtje of schoudervulling en kekke prints! “We gaan komend najaar helemaal los”, vat Trees Dijkman van Palazzo Woman in de Zwanestraat de trends voor de herfst en winter samen. BROEKEN Wijde broeken! We zagen het afgelopen collecties ook al, en ook komende herfst en winter blijven de wijde broeken onverminderd hot. Wijde pantalons a la Marlène Dietrich, culottes (wijd en wat korter), flared pants: de rekken hangen er vol mee. Volgens Trees Dijkman zorgen juist de wijdere modellen voor een prachtig en slank silhouet. “Als je maar zorgt dat de broeken in de taille mooi aansluiten.” En: lief-

hebbers van skinny jeans en strakke broeken, niet getreurd. Die modellen zijn gewoon een blijvertje.

KLEUR, KLEUR, KLEUR! We gaan helemaal los, en zeker ook als het om kleur gaat. Paars, fuchsia, groen en petrol: we gaan het allemaal zien komende herfst. Opvallend: zwart en wit zijn niet meer de enige basiskleuren. Camel kan nu ook aan dit rijtje worden toegevoegd. “Een camel kleurige broek, met bijvoorbeeld een lekker knalkleurig bloesje of vest is helemaal hot!”

SCHOUDERS Het accent ligt komende herfst en winter niet alleen op de benen, maar ook op de schouders. Veel pofmouwtjes dus, maar ook de schoudervullingen zijn terug van weggeweest. “Het mag allemaal wel lekker frivool en gek”, zegt Trees. Ook kleine roesjes dus, of een kek printje.

RUITEN Over printjes gesproken: die zien we komende herfst in overvloed. Ruiten en ruitjes in alle soorten en maten, dots en dotjes en – al langer een trend – de krijtstreep mag ook zeker niet in je garderobe ontbreken. Ook natuurlijke dessins – bladeren en dieren – zie je veel. “Het wordt echt een fantastische herfst en winter!”, vat Trees de trends nog maar eens samen. “Alles mag, niks is te gek. En eigenlijk is dat ook wel logisch: na een periode dat er zo weinig kon en mocht, wil iedereen weer helemaal los!”

4


5


Goededoelenkringloop Goed voor Groningen.

®


Een vrolijke en duurzame conceptstore in hartje Groningen Met dames- en kinderkleding, schoenen, beenmode, hebbedingen en een groot zerowaste en eco vriendelijk assortiment. Wat Diezijner uniek maakt, is de aandacht voor lokaal design, de kleurrijke collecties, kwalitatieve basics en natuurlijke materialen. Het assortiment is zorgvuldig op elkaar afgestemd met alleen de leukste items van bekende en minder bekende merken.

KosaDome heeft een schitterende collectie voor een vrouw die er altijd op haar mooist uit wil zien. De wintercollectie bestaat uit natuurlijke materialen in mooie warme kleuren, van stoere truien tot casual sjiek, KosaDome heeft het! Maak je outfit compleet met de mooie panty’s van Falke tegen gereduceerde prijs, of een van onze mooie tassen.

Eribe

Op de dag van de mode krijg je bij aankoop vanaf 100,- een ketting of sjaal naar keuze cadeau

Tranquillo

Zilch

Wij verwelkomen u graag in de Zwanestraat 7 te Groningen of shop 24/7 online op www.Keskusta.nl Ten Points

Zwanestraat 29 Groningen Winkel online www.diezijner.eu Volg ons @Diezijner


TRENDS NAJAAR

herenkleding WEG MET DE STR AKKE PAKKEN:

ga voor wijde pijpen, bruintinten, en een vrolijk motief Heren opgelet: laat de driedelige pakken gerust wat ruimer vallen. Want: de skinny broeken hebben hun beste tijd gehad. En als je er helemaal trendy wilt uitzien op werk of op je bruiloft, ga dan voor een beige, of zandkleurig pak, zo weet Arnold Fontijn van De Stijlmeester. Kom dus maar door met die bruintinten! Volgens Fontijn, die samen met zijn partner Krijno Zwerver de maatpakkenzaak aan de Astraat bestiert, mag allemaal best wat minder formeel. “Het hoeft allemaal niet meer zo strak om het lijf te zitten. De pijpen mogen best wat wijder. Iets wat overigens ook geldt voor andere kleding.” Dat valt volgens de specialist niet los te zien van corona. “Iedereen zat of zit thuis dagen achter de computer te werken. Dan merk je dat het fijn is dat de kleding comfortabel is. En dat heeft invloed gehad op de trend.”

VROLIJKE KLEUR En dan het vestje. Dat hoorde normaal gesproken in (ongeveer) dezelfde kleur te zijn als de rest van het pak. Maar dat verandert. Kies gerust voor een kleur die wat afsteekt bij de rest van de stoffen. Daarnaast zijn de vestjes steeds vaker double breasted. Voor de overhemden geldt trouwens hetzelfde wat uitstraling betreft. “Laat het maar uitbundig zijn. Wat vrolijker. En dat kun je ook op een subtiele manier doen. Bijvoorbeeld door middel van een printje in de kraag.”

ACCESSOIRES Om het geheel af te maken kun je ervoor kiezen om accessoires aan je ‘uniform’ toe te voegen. Manchetknopen lenen zich daar natuurlijk uitstekend voor. Die zullen steeds vaker een persoonlijke touch hebben. Dat wil zeggen, je kunt er

8


© MARCEL KERDIJK

vormen van voorwerpen in laten verwerken waar je zelf iets mee hebt. “Een mini cooper, of een badeendje. Het kan van alles zijn”, zegt Fontijn. “Daarnaast wordt het ook gebruikelijker om armbandjes bij je pak te dragen. Weer dat informele wat terugkomt. Net als bij de dassen, die weer wat breder worden. Tot voor kort zagen ze er vaak wat sober uit. Maar die mogen nu ook met print, en vrolijke kleuren.”

© ESMEE BARTELINK

Los van de trend is het natuurlijk belangrijk dat een pak je goed staat. Om die reden houden veel mannen in Nederland het graag bij grijs of blauw. De reden daarvoor? “Bij het uitkiezen van kleding moet je rekening houden met drie aspecten: de kleur van je ogen, je haar, en je huid. Vandaar dat je in ons land die pakken vaak ziet. Dat kleurt nou eenmaal goed met blond haar, en blauwe ogen.”

9


TRENDS NAJAAR

MET JE HANDEN IN HET HA AR OVER EEN NIEUWE COUPE?

‘ Shaggy’ coupes, botte lijnen en stoere fade-kapsels zijn dé trends! Zit je met je handen in het haar omdat je nog geen idee hebt welke fashionable coupe je je voor komend najaar moet laten aanmeten? Om je op weg te helpen, trokken we topkapper Ronald de Bont – de man achter Capelli en de Zwarte Raaf met vier vestigingen in de binnenstad – aan de mouw over de trends van nu én komend seizoen. “Felle kleuren, kekke pony’s, en rommelige coupes. Het kan en mag allemaal!” KLEUR Dames: “Na de lockdowns van afgelopen tijd is dit hét moment om een statement te maken. En dat zie je ook in kleurentrends voor komend seizoen. Was het eerder vooral de ‘naturel look’ die de boventoon voerde, nu zie je met name veel uitgesproken en felle kleuren. Opvallend blond, felrood, koper, donkerbruin. Opvallen mag, zoveel is duidelijk. Ook high lights zijn minder subtiel dan vorige seizoenen.” Heren: “Eerlijk is eerlijk, het zijn vooral vrouwen die kiezen voor een kleurtje, maar gelukkig zie je dat ook steeds meer mannen kiezen voor een opvallende coupe. En dan kan het niet gek genoeg: fluorescerend roze, knalblauw, keuze genoeg. Gewoon een camouflerend kleurtje kan natuurlijk ook: meestal om de eerste grijze haren te verbergen.”

K APSELS Vrouwen: “Bij de dames zie je komende seizoenen vooral veel rechte en botte lijnen, zoals de ‘bobline ultim’. Strakke bobs dus. Niet alleen kaaklang, maar soms ook tot op de schouders. Wat je ook veel blijft zien: pony’s in bijna alle soorten en maten. Kort, wat langer, recht geknipt of juist wat rafelig. Dat laatste past ook in de trend van de ‘shaggy’ coupes: een rommelige, beweeglijke haardos. Kortom, het mag dus allemaal best wat uitgesproken. ‘Als het maar bij je gezicht past’, zeg ik dan altijd. Een goede kapper kijkt naar

10

het gezicht en bepaalt vervolgens, als een soort regisseur, samen met de klant wat het beste kapsel is.” Mannen: “Niet te missen, en nog helemaal fasionable, is ‘de fade’. De Fade wordt wel gecombineerd met zowel lange als korte lengtes bovenop. Ook zul je deze coupes op verschillende manieren kunnen stylen. De buzz out staat vrijwel gelijk aan gemillimeterd haar, waarbij veelal de lengte over het gehele hoofd hetzelfde is. Maar er mogen wel accenten in worden aangebracht. Bepalend voor het geheel is de vorm van de schedel en de gewenste ‘scalp exposure’.”

ST YLING EN ACCESSOIRES: Vrouwen: “Scheidingen, zowel in het midden als speels opzij, zijn helemaal hip. En om het haar op z’n plek te houden, zijn leuke speldjes onmisbaar. En dan liefst in combi met een wetlook, gecreëerd met een goede wetlookgel.” Heren: “Bijna elke man heeft wel een stel goede stylingproducten op zijn wastafel staan. Net als bij de dames is ook bij de heren een wetlook helemaal fashionable. Wetlookgel is bijna een musthave dus, evenals een Pommade, dat het haar een prachtige glans, dus high shine, geeft.”


XXXXX

Trends in

kapsels 1111


15% KORTING OP DE GEHELE WINKEL COLLECTIE

BY OUDE BOTERINGESTRAAT 11, GRONINGEN WWW.ESSENZAHOME.NL

KOM LANGS TIJDENS

050&mode

en ontvang 10% korting op lingerie en nachtmode

CHRISTINE le DUC Gedempte zuiderdiep 88 9711 HL Groningen


Trends in

TRENDS NAJAAR

Het najaar is hét moment om wat extra aandacht te besteden aan je huid. Door alle zon, zee en strand heeft je huid het afgelopen maanden flink te verduren gehad. Bovendien: een aantal huidverbeterende behandelingen kun je sowieso het beste in de herfst en winter laten uitvoeren. “Dan is de zon minder fel, en heb je minder kans op zonbeschadiging”, zegt Edwina Caspers van Blush Clinic, met onder andere een vestiging aan het Hereplein in Groningen.

Beauty

“ Het najaar is hét moment om extra lief te zijn voor je huid” IPL OF PHOTO FACIAL GLOW Photo Facial Glow is een peeling en IPL-behandeling ineen die je huid direct een fantastische glow geeft. Couperose, pigmentvlekjes, kleine oneffenheden: met deze behandeling verdwijnen ze als sneeuw voor de zon, zegt Edwina. Na afloop sta je weer met een egaal én glimmend huidje buiten. Het is een ideale behandeling voor het najaar: in de dagen erna ben je ietsjes gevoeliger voor pigmentvlekjes, en laat die nou net veroorzaakt worden door de zon!

MICRO NEELDING Bij deze behandeling wordt de huid met piepkleine naaldjes een piepklein beetje (pijnloos) beschadigd. Hierdoor wordt er op natuurlijke wijze nieuwe huid aangemaakt, en wordt ook de productie van collageen en elastine gestimuleerd. “Dé oplossing voor rimpeltjes, acne, grove poriën en een slechte structuur”, vat Edwina samen.

CHEMISCHE PEELING

BEAUT YBEHANDELING

Ook zo’n ideale najaarsbehandeling: de chemische peeling. Met een chemische of (de wat zwaardere) TCA peeling worden dode huidcellen verwijderd, en wordt de aanmaak van een nieuw, fris huidje gestimuleerd. “Met als gevolg: weer een frisse en gezonde uitstraling!”. Zo’n peeling is ideaal als je last hebt van pigmentvlekjes, acne, grove poriën en rimpels.

Je huid heeft afgelopen maanden een flinke opdonder gehad, dus daarmee is de herfst ook het moment voor een lekkere, ontspannende beauty- of reinigingsbehandeling. Je huid wordt grondig gereinigd, je krijgt een lichte peeling en daarna een goede dagverzorging. Wil je toch ook tegelijkertijd je huid wat verjongen en verstrakken? Dan is volgens Edwina een bindweefselmassage een goede optie.

13


XXXX

Dé schoenentrends? Kleurrijk, speels, seventies én vegan!

14


TRENDS NAJAAR

Trends in

dameschoenen Wat zijn op schoenengebied de absolute musthaves van komende herfst en winter? Seventies, loafers en fijne instappers, speelse details, lichte kleuren, én: vegan! En dat is nog maar een greep uit wat je kunt verwachten, want volgens Nardia en Lieve van schoenenboetiek Mary Jane in de Oosterstraat kun je deze herfst alle kanten op. LOAFERS/ INSTAPPERS

VEGAN

Niet te missen zijn de klassieke loafers, maar dan in een hip en modern jasje. Kekke kleuren, gekke gespjes, een hoekige neus of juist een bijzonder hakje. “Comfortabel, hip en speels zijn echt de toverwoorden”, zeggen de dames van Mary Jane. “Geen saaie instappers, maar nét even anders.”

Vegan is helemaal hip, en dus ook op schoenengebied. Voor wie geen leer aan de voeten wil, is er tegenwoordig keuze genoeg. Nardia van Mary Jane wijst als voorbeeld op stoere westernlaarzen van appelleer, gemaakt van afgekeurde en vervolgens verpulverde Italiaanse appeltjes. En anders is er ook nog niet van echt te onderscheiden ecosuède of leer van bijvoorbeeld champignons. “Net echt, en met de dezelfde luchtdoorlatende eigenschappen als leder.”

KLEUREN Tuurlijk, zwart en bruin zijn en blijven de populaire basiskleuren, maar komend seizoen kun je ook qua kleur helemaal los! Je ziet veel lichte kleuren, zoals aardetinten en beige, maar als je dat nog niet gek genoeg is, is er volop keuze. Felgroen, knaloranje, kobaltblauw en wat je ook veel ziet: metallic en lak!

SEVENTIES Bring back the seventies! Jaja, de jaren zeventig zijn helemaal terug van weggeweest. Dat betekent dus plateauzolen, dikke blokhakken, veterlaarsjes en iets hogere nauwsluitende enkellaarsjes. En wat zijn de seventies zonder grafische prints en bontgekleurde details?

15


MUZIEK: DJ CHRISTIAN LUKES BEGANE GROND 12:00 - 12:30 uur 13:00 - 13:20 uur 13:50 - 14:05 uur 14:50 - 15:05 uur 15:50 - 16:05 uur 16:20 - 16:35 uur 16:50 - 17:00 uur

FOTO OP HET DAK!

PROGRA

DEELNEME WINKELS

GEHELE BINNENS

MEER DAN 100 MODEWIN EVENEMENT EN BIEDEN H 050&MODE IETS EXTRA’S HAPJE OF DRANKJE. IN DE GROTE MARKT ZIJN MODE EEN SELECTIE VAN KLEDIN ACCESSOIRES VAN DE DEE LATEN ZIEN. ONTDEK OP D DEELNEMENDE WINKELS.

DAK FORUM // 12:00 - 17:00 UUR EEN FASHIONABLE AANDENKEN OP HET DAK VAN FORUM? JE KUNT TIJDENS 050 & MODE NU JE FOTO LATEN NEMEN OP EEN VAN DE MEEST FOTOGENIEKE PLEKKEN VAN GRONINGEN. ON TOP OF THE WORLD! MIS DIT DUS NIET NAAST ALLE ACTIVITEITEN IN DE BINNENSTAD EN OP DE BEGANEGROND VAN HET FORUM. WE ZIEN JE BOVEN!

GCC G R O N I N G E N

C I T Y

C LU B

STAN

1E VER

LAAT JE VERRASSEN DOOR E STANDS IN HET FORUM VAN NEMERS. ALLES MET HET TH GAAT VAN EEN MARKTKRAAM INFORMATIESTANDS.

DAARNAAST HEEFT HET ALFA OOK WEER EEN EIGEN STAND MODEOPLEIDING. HIER VERT PRACHTIGE FILM! GA DAT ZIE

MODESHOW

OOK IN HET FORUM IS DUS V

DEELNEMENDE WINKELS AAN DE MODESHOW ZIJN: Blok 1

12:45 -13:00

Haastje Repje Expresso Apriori Miamor Pieces Zich Zach Blok 2

13:20 -13:35

Balou Big size Zaal Catwalk Schone zaken KoKotoko Reshare store Blok 3

14:05- 14:20

Moniek Miedema Design Mutsmode Harvie Bootcentrum Jurkenwinkel Goodz for fashion Cavallaro Claudia Strater

Blok 4

14:35- 14:50

Blok 5

15:05-15:20

Diezijner Palazzo En Vogue Kosadome America Today man/vrouw Newlands Casuals Lilos Vintage Nanouk Store Part of Art/ Artishock

Balou Big Size Expresso Zich Zach Vintage Schone Zaken man/vrouw Pieces Mutsmode Haastje Repje

Blok 4

Lilos Vintage Nanouk Store Jurkenwinkel Moniek Miedema Design Diezijner Kosadome

14:05- 14:20r

Diezijner Palazzo En Vogue Kosadome America Today man/vrouw Newlands Casuals Lilos Vintage Nanouk Store Part of Art/ Artishock

Wijzigingen onder voorbehoud.& tijdsblokken nader te bepalen.

Blok 6

Blok 7

15:35- 15:50

16:35- 16:50

Palazzo En Vogue Bootcentrum Newlands Casuals Cavallaro Napoli Claudia Strater Part of Art/ Artishock

Fotoshoot, modeshow & closet sale wordt mogelijk gemaakt door:

Let’s Create Productions www.letscreateproductions.com

FOTOGRA


AMMA

ENDE

STAD // HELE DAG

NKELS DOEN MEE AAN HET HUN BEZOEKERS TIJDENS ZOALS LIVEMUZIEK EN EEN E HERESTRAAT EN OP DE ESHOWS WAAR MODELLEN NG, SCHOENEN EN ELNEMENDE MODEZAKEN DE KAART ALLE .

NDS

RDIEPING

EEN AANTAL DIVERSE LOKALE ONDERHEMA MODE. DIT M, STYLINGPUNT EN

A COLLEGE DIT JAAR D VANUIT HUN TONEN ZE EEN EN.

VAN ALLES ‘TE KOOP!’.

AAF: MICHEL ZOETER

MODESHOWS! BEGANE GROND 12:45 - 17:00 UUR HET GRONINGER FORUM IS OP 25 SEPTEMBER HET THEATER VOOR MODE UIT ONZE EIGEN STAD! DE CATWALK WORDT VAN 12.00 - 17.00 UUR GEVULD MET MODELLEN DIE IN EEN SPETTEREND SHOW TONEN WAAROM GRONINGEN MODEHOOFDSTAD VAN HET NOORDEN IS EN BLIJFT. DJ CHRISTIAN LUKES ZAL DE MIDDAG MUZIKAAL OMLIJSTEN MET OPZWEPENDE BEATS. DE PRESENTATIE IN DE BEKWAME HANDEN VAN MARJAN BUWALDA!

TIME TO DRESS UP! REN JIJ WELEENS OP ZATERDAG DOOR DE WINKELSTRAAT OM NOG HALS OVER KOP EEN LEUKE OUTFIT VOOR ‘S AVONDS TE SCOREN? DIT OVERKOMT JE NIET OP ZATERDAG 25 SEPTEMBER, WANT DAN IS ER 050&MODE! BIJNA 60 MODEWINKELS HEBBEN DEZE DAG SPECIALE ACTIES EN ZETTEN HUN BESTE BEENTJE VOOR! ZE HETEN JOU OP EEN EXTRA GASTVRIJE MANIER WELKOM EN ORGANISEREN LEUKE ACTIVITEITEN. NIEUWSGIERIG NAAR WAT DE WINKELS VOOR JE IN PETTO HEBBEN? HOUD DAN ZATERDAG 25 SEPTEMBER VRIJ IN JE AGENDA EN KOM SHOPPEN.

CLOSET SALE NIEUWE MARKT // 12:00 - 17:00 UUR OOK DIT JAAR VERKOPEN VERSCHILLENDE INFLUENCERS EN HIPPE MEIDEN KLEDING UIT HUN EIGEN COLLECTIE. VEEL VAN DE KLEDING IS WEINIG GEDRAGEN OMDAT HET ALLEEN GEBRUIKT IS BIJ FOTOSHOOTS. HET PLEIN WORDT GEVULD MET KRAAMPJES WAAR ZE HUN KLEDING, SCHOENEN EN ACCESSOIRES AANBIEDEN TEGEN HEEL SCHERPE PRIJSJES. WEES ER SNEL BIJ WANT OP=OP EN HET ZIJN VAAK UNIEKE EXEMPLAREN. BEN JIJ DEGENE DIE ER STRAKS VANDOOR GAAT MET DAT FANTASTISCHE KLEDINGSTUK?

WINKEL ACTIES GEHELE BINNENSTAD // HELE DAG 10:00 - 17:00 UUR Betties Zaal leatherwear

20% korting Even nagenieten van hun aankoop bij de buren Food Matterz met een aangeboden kopje koffie en gebak. Apriori Bij aankoop van kleding krijgen ze er een mooie tas bij diezijner Hapje & drankje plus modeshows in de winkel Moniek Miedema Design Hapje & drankje find Al eens als een model in een etalage gestaan? Kom langs bij Find. Poseer in de etalage voor de foto die op Instagram gedeeld wordt, diegene met de meeste likes ontvangt een waardebon! Mutsmode Levende etalage en coctails Palazzo Verloting van kledingset En Vogue Hapje & drankje plus 15% korting op alles Juniorshop Drankje met iets lekkers erbij voor de kinderen Kasadome Bij aankoop van kleding een gratis ketting of sjaal Artishock Ballonnen actie met cadeautjes Bootcentrum Whiskey proeverij Mary Jane schoenenboetiek Presentje in de winkel voor klanten en ook iets in het forum doen ze. Expresso Hapje & drankje en wellicht een give away Derksen & Derksen Er staan hapjes en drankjes klaar en bij aankoop van een artikel krijgt de klant America To day Gratis sporttasje bij aankoop kinderkleding Lilos Vintage 10 % korting bij aankoop kleding Forever Changes Op vertoon van deze kaart krijg je bij €10,-- kassakorting bij besteding van tenminste €80,--. De kassakorting mag slechts 1x per persoon worden gebruikt. Marquant Department In de winkel zullen wij grabbelen (korting) bij de kassa hebben en leuke andere acties. Tevens uiteraard onder het genot van een hapje en drankje.

WINKELACTIES Stardust Arti Shock Part of Art Goodz for fashion Vic fashion for men Hünkemoller Pieces Idenza Mannenwinkel Cavallaro Napoli Schoenen zaken Baerends & Kolkena

Mammamini Hartendief Maartens

Reshare store

2nd closet

Nanouk Store Claudia Sträter Newland Casuals Resharestore Wijsneus Essenza Home NP Fashion Christien le duc

Op zaterdag 25 september een gratis Stardust tote bag bij besteding boven de €20,- (normaal boven €80,-). Ballonnen actie Ballonnen actie Op vertoon kaart 20% kortng op artikel naar keuze Hapje & drankje Hapje & drankje Hele weekend 20% korting op de gehele collectie! Hapje & drankje Hapje & drankje Hapje & drankje Gratis schoenenpoetsen op de Poetstroon 10% korting op de Orient horloges (dit zijn mechanische horloges) in onze winkel (de modellen die op voorraad zijn) 10% korting op de zilveren sieraden in de winkel. (handgemaakt in de winkel) 10% korting op de collectie hapje & drankje in de winkel, en gave winacties vanuit de merken en goodies. Horloges en sieraden bij besteding van 50 euro kleine waardebon, 20% korting op alle davis en TW Steel horloges. Bij iedere aankoop een kortingsbon van 25% voor een volgende aankoop te besteden in de hele maand oktober 2021. De actie is bij besteding van €25 krijg je 25% korting tevens kun je als je je e-mailadres achter laat kans maken op €50 shop tegoed, te besteden bij 2ndCloset in te leveren tot 25/10/2021 Waarschijnlijk wel laat het nog weten Hapje & drankje Drinks & bites in de winkel en krijgt iedere kopende klant een leuke give away! Bij aankoop een kortingsbon van 25% voor de eerstvolgende aankoop. Geldig voor de hele maand oktober. Hapje en drankje Hapje en drankje en een kortingsactie 15% korting op het hele assortiment. Hapje & drankje 10% korting op een grote lingerie selectie. Daarnaast hebben we een ‘Personal shopper' mogelijkheden: begeleid door één van onze specialisten door de winkel en hulp bij het maken van keuzes. Overall leuke aanbiedingen. Een gratis luxe massage olie bij besteding vanaf € 50.

* onder voorbehoud van wijzigingen


al 74 jaar toonaangevend in leer

oude ebbingestraat 84 www.zaalleatherwear.nl


herenchoenen TRENDS NAJAAR

Smart casual en comfort maken de dienst uit bij de mannenschoen Met de trends op het gebied van schoenen, kunnen de heren comfortabel het najaar instappen! Casual schoenen zijn in opmars, en ook een fijne pasvorm wordt steeds belangrijker, weet Joël Timmerman van SchoenenZaken in de Oosterstraat. Timmerman, die samen met Thies Nicolai en Paul Vetter herenschoenen verkoopt in de Zwanestraat, wijst als voorbeeld op ‘smart casuals’. “Dat zijn wat nettere sneakers, die je onder een pak of chino kunt dragen. Dat zag je zo nu en dan afgelopen jaar ook. En die trend zal zich voortzetten.” En wat kunnen de heren qua kleuren verwachten? Vooral veel warme tinten, verwacht Timmerman. “Donkerrood en aubergine zullen veelvoorkomende kleuren zijn.”

CHELSEA BOOTS “Verder zullen ook de Chelsea boots aan populariteit winnen”, zegt de kenner over de hoge laarzen met elastiek. “Ook worden er meer schoenen gedragen met wat bergschoenaccenten. Dus schoenen met een wat grovere sluitingen.” Verder kunnen mannen voor wie comfort belangrijk is, opgelucht ademhalen. “Een fijne pasvorm is ook belangrijk. In het najaar zal naast het uiterlijk van de schoen, ook zeker het comfort een grote rol spelen.”

MOTIEFJES EN PRINTEN En dan zijn daar nog de feestdagen die weer op ons wachten. Een mooie gelegenheid om je iets meer uit te dossen. En dat gebeurt dan ook op het gebied van schoenen, merkt Timmerman. “Mannen gaan dan op zoek naar de iets feestelijkere schoen. Eind november komen dan ook de exemplaren binnen die voor speciale dagen worden gedragen”, zegt hij. “Waar het feestelijke aan te zien is? Motiefjes, kleuren, printen, het mag dan allemaal wat extraverter!”

19


SchoenenZaken Zwolle

SchoenenZaken Groningen

SchoenenZaken Haren (Flashman)

Luttekestraat 4

Zwanestraat 20

Rijksstraatweg 196

WWW.SCHOENEN-ZAKEN.NL Paul • Thies • Friso • Joël • Jonathan


TRENDS NAJAAR

Sieraden

DE MUSTHAVES OP SIER ADENGEBIED:

Parels, kettinkjes en vooral veel, heel veel goud! Zoetwaterparels, schakelkettinkjes, grote haarklemmen: ook op het gebied van sieraden zijn er flink wat najaarstrends te bespeuren. Daniëlle Damkat van sieradenwinkel Fris! vertelt welke sieraden en accessoires deze herfst een schot in de roos zullen zijn. SCHAKELKET TINGEN De schakelketting is al te zien in het straatbeeld en blijft nog een tijdje hot. Er is voor ieder wat wils: de kettinkjes met grotere schakels ogen al snel wat stoerder. Die grovere kettingen combineren erg goed met dikke winterkleding. Maar de schakelketting kan ook subtiel: met kleinere schakels creëer je een verfijndere look. Dit najaar kun je verschillende lengte kettinkjes en verschillende maten schakels heel goed door elkaar dragen, zegt Daniëlle. “Dus dat je verschillende kettinkjes in laagjes draagt, en dan bijvoorbeeld de kortere ketting met wat kleinere schakels, en de langere kettingen wat grover.”

VEEL GOUD EN NATUURLIJKE TINTEN Vooral gouden sieraden blijven populair. Maar dat betekent niet per se dat je geen kleur meer kunt dragen: “Roze is dé kleur voor het najaar”, vertelt Daniëlle. Maar ook natuurlijke tinten, zoals bruinnuances en mooie roestkleuren gaan het goed doen deze herfst. Mocht je toch de voorkeur geven aan uitgesproken kleuren, dan moet je vooral het harde blauw en harde groen hebben.

PARELS, PARELS, PARELS “Wat we het allermeest gaan zien in het najaar zijn toch echt de parels”, zegt Daniëlle. Met name het parelkettinkje met zoetwaterparels gaat dit najaar ontzettend veel gedragen worden. Vooral afgewerkt met goud. En niet alleen kettinkjes

met parels doen het goed: “Je ziet het nu ook al echt veel in de oorbelletjes terug.”

GROTE HA ARKLEMMEN Je hoeft deze zomer niet lang om je heen te kijken om ze te spotten: grote, veelal gekleurde haarklemmen. Niet alleen super stijlvol, maar ook heel handig om die lange haren uit het gezicht te houden. Dat haaraccessoire nemen we mee de herfst in, volgens Danielle. “We verkopen ze nu al de hele dag door. De trend is in het begin van de zomer ontstaan en dat gaat ook nog wel even doorzetten.”

21


TRENDS NAJAAR

HÉT MODEACCESSOIRE VAN DE DONKERE DAGEN Hoeden, caps, petten en mutsen: ze zijn helemaal hip en komende herfst dan ook een absolute musthave. En dat komt goed uit, want een trendy hoedje sleept je door een ‘bad hair day’ én houdt je coupe lekker droog tijdens een regenbui! Maar wat zijn dé modellen voor aankomende herfsten wintermaanden? Er is in Groningen eigenlijk maar een iemand die we dat kunnen vragen: Sietze Bakker van hoedenspeciaalzaak Witting in de Oosterstraat, zo ongeveer dé hoedenwinkel van het land.

Trends in

hoeden

, t s f r e h e Zeg j ! d e o h e j zeg FEDOR A HOED

BUCKET HATS

FL ATC AP

De fedora - een soort ‘deukhoed’ – zou eigenlijk in geen enkele garderode mogen ontbreken. Jong, oud, man, vrouw, klassiek type of juist trendy: het is zo’n hoed die eigenlijk iedereen staat en die je vooral deze herfst veel zult zien. Liefst natuurlijk in ‘winterse’ materialen als vilt of wol. De perfecte fedora is niet alleen oprolbaar maar ook nog eens waterafstotend, zegt Bakker. Regen? Herfst? Gelukkig is daar de fedora!

De bucket hat: ooit was het vooral een praktisch hoedje om vissers te beschermen tegen regen en zon, maar anno nu is het een trendy modeaccessoire. De bucket hat is verkrijgbaar in tal van kleuren, dessins en materialen, maar de blikvangers van komende herfst zijn toch wel de exemplaren van corduroy, suède en wol. En: “nadat LL Cool J met een bucket hat van Kangol was gesignaleerd, vliegen de hoedjes van dit merk als warme broodjes over de toonbank.”

De flatcap werd oorspronkelijk alleen door mannen en jongens gedragen, maar ook steeds meer vrouwen ontdekken deze platte pet, ook wel Engelse pet genoemd! In de herfst- en wintermaanden zie je ze vooral in wol, al is ook curduroy helemaal terug van weggeweest, weet Bakker. De flatcap houdt je haar lekker droog en stop je vanwege z’n formaat ook makkelijk weg in je zak!

22


TRENDS NAJAAR

Trends in

wijnen RODE WIJN

WIJNTREND VAN HET NA JA AR:

fris, verfijnder en een eurootje meer Wat voor wijn wordt er de komende maanden vooral geschonken? Jurjen Smeenk van Wijnwinkel De Roemer weet daar alles van. Alvast een spolier: de logge, zware wijnen maken plaats voor de frissere en meer verfijnde exemplaren. En oh ja, ter compensatie van alle coronaellende, wordt er niet moeilijk gedaan over een eurootje meer. Want waar eerst een fles wijn van vijf euro op tafel stond, maakt deze steeds vaker plaats voor een van tussen de tien en twintig. Vandaar het najaarsmotto: investeer en exploreer! WIT TE WIJN In zowel wijnwinkels als supermarkten sta je steeds vaker voor etiketten uit Europa. Want waar eerder de Zuid-Amerikaanse exemplaren erg in trek waren, staan er steeds vaker ‘vino’s’ uit Frankrijk, Spanje, of Italië. Omdat de prijs dit najaar iets hoger mag liggen, komt van de witte wijnen de Bourgogne steeds vaker op de keukentafel te staan. Prijskaartje? Meestal boven de vijftien euro. “Daarnaast is ook witte wijn uit Oostenrijk trendy”, vertelt Smeenk. “De Grüner Veltliner bijvoorbeeld, is een heerlijke droge witte wijn. Een frisse druivensoort die

meestal in het voorjaar wordt gedronken, maar ook een graag geziene gast is bij bijvoorbeeld het kerstdiner. Want je kunt hem combineren met de meest uitgesproken gerechten.” Proberen dus! Twijfel je over de prijs van de wijn? Houd dan in je achterhoofd dat er tussen zes en negen euro veel verschil zit qua kwaliteit. Tussen tien en twintig euro zie je veel positieve uitschieters, en boven de twintig euro kom je uit op de fameuze wijngebieden. Maar denk erom, zegt Smeenk, van die dure naam wordt ook misbruik gemaakt. Geen garanties dus.

Gek op de wat toegankelijkere rode wijnen? Dan kun je komend najaar je hart ophalen. De zware, logge wijnen maken plaats voor de meer verteerbare en verfijnde rode wijnen. Die zijn wat sappiger, en bevatten frissere zuren. Oftewel, je kunt er gemakkelijk een glaasje meer van nemen. Een van die wijnen is de barolo, een topwijn uit Noord-Italië. Een complexe drank die kracht en elegantie goed weet samen te brengen, vertelt Smeenk. “Daarom is hij gastronomisch ook interessant. Sinds corona zijn mensen steeds meer bezig met koken. Daar pakken ze graag mee uit. En zo’n heerlijk diner verprutsen met een slechte wijn is zonde natuurlijk. En ondanks dat je alweer een tijdje uit eten kunt, houden mensen graag vast aan kwaliteitswijnen. Vandaar ook dat wijncursussen aan populariteit winnen.”

DE FEESTDAGEN De gourmette-trend tijdens Kerst ligt achter ons. De meesten pakken tegenwoordig graag uit met een voor-, hoofd-, en nagerecht. En als er verschillende smaken op je bord liggen, passen hier ook meer wijnen bij. En daarom is ‘rood’ niet meer dominant tijdens de feestdagen. Immers, er komt ook bijvoorbeeld vis op tafel. Of vegetarisch eten, waar steeds meer mensen voor kiezen. En dat combineert heerlijk met witte wijn. “De verhouding bij de feestdagen zal dit jaar met wit en rood fiftyfifty zijn. Daarmee maakt ‘wit’ een flinke inhaalslag.”

23


APRIORIbij Ria

Cotton shopper cadeau bij je aankoop

Carolieweg 16 Groningen

ML Collections

STYLE UP by Simone

www.Apriori-groningen.NL

No Mans Land

No Mans Land

ML Collections

STYLE UP

ML Collections

by Simone

SiMode

ML Collections

ML Collections

G e d e m p t e Z u i d e r d i e p 1 4 6 • G r o n i n g e n • 0 5 0 - 3 1 3 4 3 4 6 • w w w. s i m o d e . n l

ML Collections


Trends in

TRENDS NAJAAR

outdoorkleding TRENDY EN HIP DE BOSSEN OF BERGEN IN?

Praktisch en esthetiek gaan prima samen! Dat je ook leuke kleding in de bergen of op de camping kunt dragen, wordt duidelijk als je een outdoorwinkel als Bever binnenstapt. Functioneel en esthetiek gaan namelijk prima samen, zo zegt Kay Rengers, manager van de vestiging aan de Sint Jansstraat.

stoffen vervangen door duurzame alternatieven. Iets wat je niet aan de buitenkant ziet, en het kost je meestal ook niets extra.

Dus ga je dit najaar op bezoek bij Moeder Natuur? Vergeet dan niet wat leuks aan te trekken. Ook tijdens een stevige wandeling door het bos kun je er namelijk piekfijn uitzien. Want ondanks dat buitenkleding vooral praktisch moet zijn, is er genoeg moois in de rekken van outdoorwinkels te vinden. Bovendien zie je deze kleding ook steeds vaker in de stad voorbijkomen.

POPUL AIRE SPORTEN

FIETSEN NA AR WERK “Sommige mensen fietsen elke ochtend door weer en wind een half uur naar hun werk. Dan wil je natuurlijk niet dat je kletsnat aankomt. Niet door de regen en ook niet door zweet”, ver-

telt Rengers. “Jassen van Didriksons zijn bijvoorbeeld populair bij vrouwen. Maar ook die van Rab en Haglöfs doen het heel goed. Verder zie je in het straatbeeld veel kleding en rugzakken van het Zweedse Fjällräven. En The North Face-jassen die vooral door jongeren veel gedragen worden. Allemaal exemplaren met een casual uitstraling, die ook erg functioneel zijn.” Op het gebied van kleur kun je veel matgroen, blauw en roze verwachten. Daarnaast wordt de kleding steeds vaker van duurzaam materiaal gemaakt. De voetafdruk moet zo klein mogelijk blijven. Zo is het eerder gebruikte katoen vervangen door de biologische variant en wordt PFAS in waterdichte

Qua pasvorm hoef je de komende maanden weinig verschillen te verwachten, zegt Rengers. “Onze klanten zijn toch vooral praktisch ingesteld. En wij ook. We verkopen niets dat geen functionele waarde heeft. Wat wel verandert is de animo voor bepaalde activiteiten. Door de lockdown is met name wandelen en fietsen enorm in populariteit toegenomen. De kleding die daarvoor nodig is, wordt daarom goed verkocht. Net als truien en fleecevesten trouwens, want veel mensen gaan nu in eigen land op vakantie. En in Drenthe is het ’s avonds toch een stuk kouder dan in Zuid-Frankrijk.”

25


SD EVENTS:

“ Het leuke aan 050&Mode? Het is win-win!” Zeker na afgelopen periode is dat een mooi extra steuntje in de rug, die de meeste modewinkels wel kunnen gebruiken.”

KONINGSDAG

“Het mooie aan een event als 050&Mode? Dat het mes aan twee kanten snijdt!” Dat zegt Stephan Dirks, eigenaar van SD-events, de organisator van het mode-event. Wat hij ermee wil zeggen: het publiek wordt gratis getrakteerd op een middagje mode en trends, terwijl de lokale modewinkels ondertussen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. “Winwin dus!”

26

Voor een event als 050&Mode draait Dirks zijn hand niet om: Dirks heeft tenslotte al ruim tien jaar ervaring met het plannen, begeleiden en organiseren van tal van publieks- en zakelijke events. “De kers op de taart? Dat was toch wel de landelijke viering van Koningsdag in Groningen in 2018. Het is wel heel gaaf als je eindverantwoordelijke bent voor het in goede banen leiden van zo’n dag.” Dat hem dat goed af ging, bleek wel een jaar later, toen de Koninklijke familie op Koningsdag neerstreek in Amersfoort, en SD-events opnieuw gevraagd werd om de organisatie op zich te nemen. Hoewel 050&Mode komende editie iets minder omvangrijk van opzet is dan voorgaande jaren, komt er bij de organisatie van zo’n event nog behoorlijk wat kijken. De opbouw van licht- en geluidinstallaties, podia, catering, tenten: “Ik denk dat we op de dag zelf met een man of vijftien in de weer zijn om alles in goede banen te leiden.” Dirks organiseert vaker publieksevenementen in de binnenstad van Groningen, maar 050&Mode is wat hem betreft toch wel extra speciaal, en zeker komende editie. “Het mooie aan dit event is dat de ondernemers er zo nauw bij betrokken worden, en op een leuke en ludieke manier hun collecties aan het publiek kunnen laten zien.

Dankzij het coronavirus en alle bijbehorende maatregelen hebben Dirks en zijn bedrijf een ‘grillige’ anderhalf jaar achter de rug. “Maar ik mag niet heel erg klagen. Wij hadden nog het geluk dat we meerdere XL Snelteststraten mochten opzetten, en voor onder andere Eurosonic Noorderslag en het Noorderpoortcollege hebben we, bij wijze van proef, een miniteststraatje, inclusief lab, opgetuigd.” Toch kan Dirks niet wachten tot de festivals, grote publieksevents en ook zakelijke bijeenkomsten weer losbarsten. “Het heeft lang genoeg geduurd: laat alles maar komen!”


Modellen van Let’s Create Productions showen laatste najaarstrends Ze zijn net terug uit Milaan, en in de weken daarvoor zaten ze in Antwerpen, Frankrijk en Maastricht. Noor de Boer en Marit Meure, de eigenaresses van de agency Let’s Create Productions, vliegen voor hun werk de hele wereld over. Maar zaterdag 25 september is het een thuiswedstrijd voor de twee: de modellen die tijdens 050&Mode de shows lopen, worden geleverd door Let’s Create Productions.

DANS EN MUZIEK En niet alleen zorgen ze voor de modellen, ook de styling en visagie wordt verzorgd door Let’s Create Productions. Én de choreografie”, voegt Noor nog toe. “De modellen beginnen de shows namelijk met een up tempo dans.” Let’s Create Productions is volgens Noor het beste te omschrijven als een ‘content en branding agency’. “Veel foto- en videoshoots dus, maar ook reels en content voor insta en bijvoorbeeld travelvlogs”, vat Noor samen. “Van reclamecampagnes op tv tot foto’s voor op de grote billboards.”

FA SHIONSHOW Let’s Create Productions bestaat nu ruim twee jaar. Noor en Marit leerden elkaar kennen toen ze na een fashionshow in Barcelona naast elkaar in het vliegtuig kwamen te zitten. Ze hadden niet alleen een enorme klik, maar zagen ook allebei dat er in hun vak nog een hoop beter kon. “Wat voor ons het belangrijkste is, is dat wat de klant in het hoofd heeft te vertalen naar het perfecte beeld,” vat Noor samen. Goed luisteren naar de klant dus, maar ook out-of-the-box durven denken, voegt ze toe. Dat die manier van werken gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de lange lijst grote en kleine opdrachtgevers waaronder Floris van Bommel, Twinlife, Vedett bier, Josh V, 24ICE, Buddha to Buddha en Liefmans.

27


InWear Filippa K Kyra Closed Belllamy High Juffrouw Jansen Cambio Creenstone Drykorn Oska Caroline Biss Elsewhere ML Collection Majestic Filatures Leo & Ugo No Man’s Land Aldo Martins Freequent Becksondergaard Rosner Zwanestraat 8-10

Folkingestraat 41, GroningenKING LOUIE COREL NUMPH WHO’S THAT GIRL PARAMI INWEAR KUYICHI (fairtrade spijkerbroeken) DEDICATED BELLAMY MAIUM LANGERCHEN GIACOMO INTI ILSE JACOBSEN M by M PART TWO GELKINGESTRAAT 41 - GRONINGEN - TEL. 050-3137698 VOLG ONS OP FACEBOOK

REDACTIE: Persbureau Tammeling - Marieke Bos VORMGEVING MAGAZINE: NDC mediagroep - Jannus Walda VERSPREIDING: Scholma Print&Media en HL Promotions Mede mogelijk gemaakt door:

GCC

VORMGEVING & DESIGN: Studio Plakband

GRONINGEN CITY CLUB

ACQUISITIE: TeleMissie PRODUKTIE: Stephan Dirks SD Event Production

Dit evenement kan niet tot stand komen zonder de vele betrokken vrijwilligers in de aanloop naar het evenement en op de dag zelf. Allemaal geweldige mensen uit een geweldige stad! 050&Mode komt tot stand in samenwerking met de gemeente Groningen, het Groninger Forum en met financiele steun van het Ondernemersfonds Groningen. Informatie in het magazine is onder voorbehoud van wijzigingen. Actuele informatie is altijd te vinden op www.050enmode.nl

www.050enmode.nl

COLOFON 050&Mode is een uitgave van de Groningen City Club


Complete your beauty

RIETS LINGERIE Oude Ebbingestraat 76 Groningen | www.rietslingerie.nl


Shoppen in Groningen? Weet waar de werkzaamheden zijn.

Een goed bereikbaar Groningen. Voor iedereen die hier woont, werkt, studeert en op bezoek is. Samen slim onderweg naar een duurzaam bereikbaar Groningen. groningenbereikbaar.nl