Page 1

• Wandelreizen • Fietsreizen • Kampeerreizen • Themareizen • Verre Reizen • Cruisereizen

voorjaar • zomer • najaar

2018


Onze reizen... Cruises

- Paascruise over de Rijn naar Basel - Middellandse Zee Cruise Griekse eilanden

Actieve reizen

- Fietsreis Karinthië en Slovenië - Fietsreis van Oostenrijk naar het Gardameer - Weekend of midweek op Vlieland - Wandelreis door de Vulkaaneifel - Wandelreis Bregenzerwald - Wandelreis Oostenrijkse bijbelsmokkelroute - Wandelreis over het Zwitserse dak van Europa - Wandelreis rond het klooster van Disentis - Wandelreis op Elba - Wandelreis door de Roemeense Karpaten - Wandelreis Malta en Gozo

Themareizen

- Voorjaar op Mallorca vanuit Groningen - Het Augustijner klooster van Luther in Erfurt - Beleef Orthodox Pasen in Roemenië - Het Rome van Luther en de Paus - Van Pompeï naar Rome - Israël in het spoor van de verspieders - Israël en het Overjordaanse - De Balkan na Tito en Srebrebnica - Rusland na de Koude Oorlog

Verre Reizen

- Sri Lanka: sporen van de VOC in Ceylon - Tropische kleuren van Costa Rica

Nieuwe reizen

NIEUW

- Montenegro in het ruige en ongerepte Balkangebergte - Geniet van majestueuze toppen in het Ötztal - Single wandelvakantie in Kitzbühel - Bergwandelen in het Paznauntal

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360


95 jaar oud en volop in beweging...

Op je 95e een nieuw leven beginnen, doen

Met deze reisgids zijn we er niet. Daar is

er niet veel. Wij wel en het is vast even

NCRV-Reizen veel te dynamisch voor. Dit is

wennen: een nieuwe reisgids, een nieuwe

de aanzet voor 2018, maar het hele jaar

stijl en nieuwe weg. Alles lijkt veranderd.

door komen we met nieuwe reizen. En

Dat geldt zeker voor onze manier van

natuurlijk

reizen. De wereld is in de laatste tientallen

inspireren door u, of u nu voor het eerst

jaren steeds verder opengegaan en steeds

meegaat of al 40 jaar.

laten

we

ons

ook

graag

makkelijker bereikbaar geworden. Met een paar muisklikken boeken we onze vakantie.

Samen met de reisleiders, het bestuur en de

We vergelijken ons suf op zoek naar de

teamleden zitten we boordevol enthou-

leukste aanbieding.

siasme heel veel mooie reizen voor u te organiseren. Dat ‘uit en toch thuis’ gevoel

Het nieuwe NCRV-Reizen wil zeker niet

willen we heel graag vasthouden.

achterblijven als het om gemak gaat. Maar verwacht van ons niet dat we u gaan afschepen met een snelle hap, een makkelijke zonpakker waar de rest van Nederland over elkaar heen buitelt en vervolgens het thuisfront overlaadt met 'grappige' selfies. Jan-Willem Herweijer NCRV-Reizen gaat voor het bijzondere. Juist die reizen die het verschil maken, die reizen die blijven ‘hangen’, die je leven verrijken: dát is NCRV-Reizen nu. Reizen met meerwaarde, die soms ook gewoon meer kosten omdat we zo’n bijzonder onderdeel niet willen weglaten en we gewoon het juiste hotel op die mooie plek willen hebben.

…reizen is dromen met open ogen!

directeur NCRV-Reizen


Over NCRV-Reizen NCRV-Reizen is een van de oudste reisorganisaties van Nederland. NCRV-Reizen maakt deel uit van de grote reisparaplu van de FST-Group. Ook andere organisaties zoals o.a. Hannick Reizen, Incento en Friendship Cruises maken hier deel van uit. Elk ‘merk’ binnen deze organisatie garandeert de eigen identiteit. Op het operationele vlak, zoals administratie, automatisering en inkoop wordt door een team van ca. 25 professionals samengewerkt. NCRVReizen heeft hierbinnen een eigen team om de identiteit te waarborgen. Bij elkaar zit hier een paar honderd jaar ervaring en kennis. Een belangrijk kenmerk van NCRV-Reizen is de verenigingsstructuur. De Vereniging staat juridisch los van de reisorganisatie. Bestuur en de vele leden adviseren en bepalen mede de koers van NCRV-Reizen. Natuurlijk is NCRV-Reizen als onderdeel van de FST-group aangesloten bij de ANVR, bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds. Voor u een extra zekerheid.

Identiteit De ‘C’ is niet alleen een letter in de naam. Het is ook anno nu onze heldere basis. Hoewel opvattingen kunnen verschillen, is er altijd respect voor elkaar en elkaars overtuiging. Geloof is een bindende factor op reis; niet opgelegd, maar natuurlijk. Het is niet zo dat we reizen met een ‘chris-

4

telijk sausje’ overgieten. Zo proberen we bijvoorbeeld contact te zoeken met lokale geloofsgemeenschappen van welke kleur dan ook. Dat verrijkt en laat zien dat geloof grensoverschrijdend is. Op reis ontstaan vriendschappen omdat deelnemers passies delen en ook op reis meer willen zien en horen dan oppervlakkige verhalen.

Groepsreizen Al onze reizen zijn groepsreizen, maar het wordt nooit massaal. We houden oog voor detail. Wij geloven niet in te veel opgelegde verplichtingen. Natuurlijk moet u op een bepaalde tijd bij het vliegtuig, de bus of de trein zijn om de aansluiting niet te missen. Maar wie een keer niet mee wil doen met een bepaalde excursie of gewoon zelf een eigen programma wil maken, is daar vrij in. Er wordt gereisd met de trein, het vliegtuig en soms met een luxe touringcar of cruiseschip. Voor heerlijke weekends en midweeks in eigen land of net over de grens heeft u de eigen auto. Dat bijzondere hotel, de wandel- of fietsroutes, de culinaire verrassingen regelen wij.

Reizen en prijzen in deze reisgids Wie regelmatig op internet naar reisaanbiedingen zoekt, weet dat er veel is veranderd. Prijzen veranderen met de dag. En dat geldt vooral voor vliegreizen. Waar je de ene dag nog € 200 voor een ticket betaalt, kan dat de volgende dag ineens veel hoger zijn en soms lager. Het is een gegeven waar ook wij niet meer aan ontkomen. De prijzen die in deze reisgidsen worden genoemd, zijn prijzen die gelden op het moment dat deze reisgids wordt gedrukt. De actuele en juiste prijs staat altijd op de website. De prijs op het moment van boeking staat vast, behoudens eventuele brandstoftoeslagen volgens de ANVR-regels. Hier geldt dus zeker: hoe eerder u boekt, hoe zekerder u bent.

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360


INSPIRATIE Het doel dat de oprichters van NCRV-Reizen bijna een eeuw geleden hebben verwoord, is nog steeds een belangrijke basis: genieten ‘het schoone in Gods Schepping’, zowel in natuur als kunst’. De christelijke identiteit van toen is ook nu een heldere basis, zonder dat dit aan een kerk of richting is gebonden. Respect voor elkaar en elkaars overtuiging is de basis om met elkaar én met de reisbeleving om te gaan. Ook dat verbreedt de horizon. Zo ontstaan vriendschappen omdat deelnemers passies delen en ook op reis meer willen zien en horen dan oppervlakkige verhalen. Er is volop ruimte voor individuele beleving.

Kleine groepen

REIZEN

in goed

GEZELSCHAP

NCRV-Reizen wil verder gaan waar gewone vakanties ophouden. Als het even mogelijk is, kijken we achter de toeristische façade. We maken contact met de plaatselijke bevolking om even in een andere leefwereld te stappen. NCRV-Reizen is actueel door in te haken op unieke en vaak eenmalige evenementen.

Doordachte

Om het unieke karakter van onze reizen verder te onderstrepen worden onze reizen begeleid door ervaren en gepassioneerde reisleiders. Ter plaatse voegen we ook lokale gidsen toe die alle ins en outs beter kennen dan wie ook. Het zijn juist de bijzondere reizen in uw leven die een leven lang een prachtige herinnering vormen.

Reizen ENTHOUSIASTE

REISLEIDERS 5


Zo gaan we op reis Wandelreizen Sportieve reizen zitten in het DNA van NCRV-Reizen. Onze reizen worden altijd begeleid door een reisleider die alles weet over wandelreizen. Bovendien maken we ter plaatse vaak gebruik van lokale gidsen. Zij kennen de beste wandelroutes als geen ander omdat het hun eigen gebied is. Het niveau van de reizen wordt aangeven met ‘voetjes’. Hoe meer voetjes, hoe pittiger de reis...

Fietsreizen Wat is een Nederlander zonder fiets? Daarom hebben we ook een aantal fietsreizen opgenomen. Ter plaatse worden goede toerfietsen ter beschikking gesteld. In sommige gevallen kunt u tegen een toeslag ook een elektrische fiets reserveren. De routes voeren ons veelal langs meren en rivieren zodat Tour de France-achtige uitdagingen achterwege blijven.

Vaarvakanties

Themareizen

Er is op aarde meer water dan land. Dus hebben we ook vaarreizen in ons programma staan. Er is een unieke Riviercruise over de Rijn naar Basel op een luxe hotelschip met elke dag pure verwennerij. De zeecruise hebben we in een bijzonder jasje gegoten: die is namelijk ingepast in een schitterende excursiereis naar Athene. Op deze manier vaart u comfortabel naar o.a. Kreta, Mykonos, Rhodos, de Turkse kust en Patmos.

Het nieuwe hart van NCRV-Reizen! Waar veel vakanties ophouden bij het strand, maken onze themareizen er een bijzondere en onvergetelijke belevenis van. Vier het Orthodox Pasen bij de Roemenen thuis, ga met de NAVO-generaal naar Rusland en naar voormalig Joegoslavië of overnacht in hetzelfde klooster in Erfurt als waar Maarten Luther woonde. Het hele jaar door worden er nieuwe reizen aan toegevoegd.

Verre Reizen Bestaan ze nog: verre reizen? Voor een weekje strand vliegen we al per charter naar het andere einde van de wereld. Met de verre reizen van NCRV-Reizen willen we eigenlijk een beetje ‘om het hoekje kijken’, bij de mensen thuis komen en zien dat de wereld enerzijds grenzeloos is en dat er anderzijds nog zo veel unieks bewaard is gebleven. Juist deze ervaringen vergeet u een leven lang niet meer.

6

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360


Kampeerreizen ‘Kampeerreizen’ is niet zomaar één van de reissoorten van NCRV-Reizen. ‘Kampeerreizen’ vormen een uniek fenomeen dat wordt gemaakt en gedragen door vele geïnspireerde vrijwilligers die zich in de vele jaren dat zij dit doen, hebben ontwikkeld tot experts. Elke kilometer van alle reizen uit dit reisaanbod is van te voren ‘bereisd’. Alle campings zijn geïnspecteerd, uitstapjes ontwikkeld en nog heel veel meer. Elk draaiboek laat zich lezen als een spannend boek. En dat allemaal om op

Vrijheid, blijheid!

een unieke manier een reis te beleven die zijn weerga niet kent. De kampeerreizen van NCRV-Reizen hebben een historie die bijna net zo oud is als de Vereniging zelf. Voor 2018 is een prachtig aanbod samengesteld waarover u op de website uitgebreid kunt lezen: www.ncrv-reizen.nl/kampeerreizen. Enkele reizen zijn zelfs al volgeboekt!

Een greep uit de reizen waarop nog wel plaats is:

Highlights van Slovenië & Kroatië

Veelzijdig Midden-Italië

Fietsen op de ‘Drau-Radweg’ in Karinthië

Hoge bergen, azuurblauwe bergmeren en volgens ons de mooiste kust van Europa: de vele ingrediënten van deze bijzondere ontdekkingsreis. 36 dagen - vertrek 10 mei

Prachtige rondreis met o.a. Florence, Siena, Rome, Perugia, Assisi en niet te vergeten Ravenna. 29 dagen - vertrek 2 mei

Langs de rivieren en meren in het zuiden van Oostenrijk is het goed fietsen! 23 dagen - vertrek 30 mei

Fietskampeerreis ‘Rondje Zuiderzee’

Kamperen en fietsen rond de Bodensee

Spreewald & Berlijn

De eerste echte fietskampeerreis van de NCRV in Nederland. We verblijven op vijf campings aan het IJsselmeer. 23 dagen - vertrek 27 augustus

De drie mooiste Alpenlanden in één reis: Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland... 17 dagen - vertrek 4 september

In het voormalige Oost-Duitsland ligt het Spreewald met duizenden riviertjes en wild vertakte stroompjes en meertjes: een waar fietsparadijs. 21 dagen - vertrek 7 juni

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360

7


Zaterdag 10 februari 2018

Reisinformatiedag rt

o vo ee

r

Wie meer wil weten over de reizen uit ons programma, is welkom op de Reisinformatiemarkt in Nijkerk. Er zijn presentaties door reisleiders en natuurlijk kunt u terecht met al uw vragen en opmerkingen. Wie meteen een reis wil boeken, kan dat natuurlijk hier ook persoonlijk doen bij onze reisadviseurs. Ook zal er een presentatie zijn over de toekomstplannen van NCRV-Reizen, waarbij u zelf kunt meepraten.

s hij

nB

va

T

y van Henn

Tuyl

Omdat Nijkerk in een prachtige wandelomgeving ligt, hebben enkele échte wandelreisleiders een mooie wandeling uitgestippeld. Vertrek voor de wandeling is om 13:00 uur vanaf De Schakel.

Piet

Reisleiders

Paul Visser

Ze zijn de visitekaartjes van NCRV-Reizen: de reisleiders! Vele gemotiveerde mannen en vrouwen met kennis en ervaring zetten zich volledig in om van uw reis een succes te maken. Ze weten precies waar ze moeten zijn. U kunt altijd op de reisleider terugvallen. Ter plaatse worden vaak lokale gidsen ingehuurd. Zij kennen het gebied en de bestemming als Kees r Herde geen ander. Bij touringcarreizen zal de chauffeur veel gidstaken overnemen. Reisleiders van NCRV-Reizen zijn flexibel en weten dat het uw vakantie is. Met al uw vragen kunt u bij hem of haar terecht.

Nel van d

er Woerd

t

an Ab v sfoort r Ame a

sing

it Id

gr Mar

U bent van harte welkom van 10:00 tot 17:00 uur! Congrescentrum De Schakel Oranjelaan 10 Wim Ege ls 3862 CX Nijkerk

Jan Ovin

ge

mans

k Erik Dij

Greet Bodegom rt

olfe an W

Aad K

e Vries

t

nd

Bo

Ar

Atie Ewoldt

Anja d

8

Anna Louw erse e ie d

Tineke den Bak

ollema

R ian

ar

Da

Menno M

ier

os

M

urg ranenb

Hans van

Walbeek

Lem s

ot

Bert Po

Ellis Gro

othoff

kgraaf

Erik Dij

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360


Agenda

Adventscruise 2018 tip! In de aanloop naar Kerst 2018 kunt u in november genieten van een onvergetelijke 5-daagse Adventsreis over de Rijn, aan boord van het luxe 5-sterren hotelschip HS Swiss Tiara. • unieke kerstconcerten in prachtige kathedralen in o.a. Keulen, Bonn en Mainz • gerenommeerde musici zorgen voor bijzondere muzikale hoogtepunten • de chef-kok en zijn brigade zorgen voor culinaire verrassingen van hoog niveau Houdt onze website in de gaten voor meer nieuws en voor boekingen. Het aantal plaatsen is beperkt.

www.ncrv-reizen.nl/adventsreis

Reismagazine

NCRV-Reizen Leden van de Vereniging ontvangen 4 maal per jaar het exclusieve reismagazine van NCRV-Reizen in de bus. Daarin staan prachtige reisverhalen, reistips, terugblikken en bijzondere aanbiedingen. Lid worden kan via info@ncrv-reizen.nl

GROEPSREIZEN Met uw eigen gemeente, vereniging of groep op reis... De afdeling ‘Groepsreizen-op Maat’ van NCRV-Reizen heeft alles wat u nodig hebt om juist die ene speciale reis te maken met uw eigen groep. Natuurlijk kunt u kiezen voor een standaardprogramma, maar ons ervaren team weet er net die bijzondere draai aan te geven die de reis onvergetelijk maakt.

Uw aanspreekpunt: Friso Buijk Met bijna 25 jaar ervaring in de reiswereld weet hij wat bij u past. Hij zet met zijn team uw wensen om in een prachtige reis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of het nu om een wandelreis naar Oostenrijk gaat, een themareis naar Rome of om een bijbelse reis naar Israël; alles is mogelijk.

friso@ncrv-reizen.nl 9


Vierlandenreis naar Basel • 8 dagen • vaarvakantie Riviercruise

€ 200,- voordeel Normaal € 995,Nu vanaf € 795,-

HS CARMEN 4-STERREN**** SUPERIOR CABINES ALS HOTELKAMERS MET PANORAMA SCHUIFPUI EN FRANS BALKON

Heerlijke Paasdagen op de Rijn: verzorgd varen naar Basel Welkom aan boord van hotelschip Carmen voor een luxe verwencruise over de Rijn naar Zwitserland. Juist rond de Paasdagen is zo’n reis extra bijzonder. Uniek is een bezoek op Goede Vrijdag aan de Heilige Stiege in Bonn. Op Paasmorgen zijn we te gast in het oude stadje Rüdesheim waar alle kerkklokken echoën over de Rijn. Elke dag aan boord is een belevenis: varend genieten van de gezellige sfeer, een uitstekende verzorging, de comfortabele cabines en goede gesprekken met uw medepassagiers. En natuurlijk ontdekt u de mooiste steden zoals Keulen, Mainz, Speyer en Straatsburg. Een letterlijk hoogtepunt is de dagtocht die u kunt maken naar de Zwitserse bergen en meren.

DAAROM • Luxe 4**** cruiseschip HS Carmen • Echte hotellift aan boord

UW REIS Vaarschema Dag 1 Dag 2 Dag 3

Inscheping Arnhem, ca. 10.00 uur. Varen naar Keulen. Morgenexcursie Keulen. Varen Keulen - Bonn. Varen Bonn - Koblenz. Excursie natuurtocht Ahrdal. Varen Koblenz - Rüdesheim. Dag 4 Paasmorgen in Rüdesheim. Varen naar Mainz en Speyer. Dag 5 Aankomst Speyer. Middagexcursie Heidelberg. Varen Speyer Straatsburg. Dag 6 Aankomst Straatsburg en excursie. Varen Straatsburg - Basel. Dag 7 Aankomst Basel. Dagexcursie Zwitserse bergen en meren. Dag 8 Ontscheping, ca. 08.00 uur. Per touringcar terug naar Nederland.

Hotelschip Carmen Vertrekdatum 29 maart 2018

• Samen Pasen vieren op de Rijn

4-sterren**** superior

v.a.

795,rtrek!

Gegarandeerd ve

De Carmen beschikt over een sfeervolle salon. In het panoramarestaurant geniet u van de kookkunsten van uw chef-kok. Laat u zich maar eens heerlijk verwennen aan boord van uw luxe hotelschip.

REISINFORMATIE Inclusief • Verblijf op basis van een 2-pers. B-cabine, Tussendek • Terugreis Basel - Nederland per comfortabele touringcar • Eigen NCRV-reisbegeleider • Dagelijks ontbijtbuffet, lunch en diner • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslagen voor andere cabinetypes • 2-pers. B-cabine de Luxe, Tussendek € 98,- p.p. • 2-pers. A-cabine de Luxe, Bovendek € 198,- p.p. • 1-pers. C-cabine, Benedendek € 198,• 2-pers. B-cabine voor alleengebruik, Tussendek € 298,- • Excursies

10

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/paascruise


Griekenland, Cruise en Athene • 11 dagen • vliegreis Zeecruise

UW REIS

Varend naar de mooiste Griekse eilanden en Athene Altijd al gedroomd van een cruise? Die droom kan dan nu werkelijkheid worden! Tijdens deze reis bent u namelijk gedurende vijf dagen te gast op het 4-sterren cruiseschip Celestyal Olympia. De verzorging is uitstekend! Zoals u dat van een echt cruiseschip mag verwachten. En u bezoekt maar liefst vijf Griekse eilanden: Mykonos met haar kenmerkende witte huisjes en kapelletjes, Patmos waar Johannes het visioen kreeg, Rhodos met haar prachtige stranden, het eiland van de Cretenzers, Kreta en het meest zuidelijke eiland van de Griekse Cycladen, Santorini. U vaart zelfs naar het Turkse Kusadasi. Voorafgaand aan de cruise verblijft u nabij het oude Athene waar u uiteraard de Akropolis en het oude Korinthe zult bezoeken. Een onvergetelijke reis met tal van hoogtepunten. Welkom aan boord!

DAAROM • Excursiereis én zeecruise in één • O.a. Patmos, Kreta en Mykonos

Vertrekdatum 23 mei 2018

v.a.

1695,-

• Ook naar Athene en Korinthe

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Athene, transfer naar hotel. Dag 2 Stadstour Athene. Dag 3 Optionele excursie. Dag 4 Dagexcursie Korinthe en Mycene. Dag 5 Ontmoeting met Orthodoxe christenen. Dag 6 Inscheping in Piraeus, varen naar het eiland Mykonos. Dag 7 Kusadasi - excursie Efeze - Patmos. Dag 8 Rhodos, excursie Lindos & Rhodos stad. Dag 9 Kreta - Santorini. Dag 10 Ontscheping in Piraeus. Boottocht naar Aegina. Dag 11 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel London*** Ligging: Glyfada, voorstad Athene. 100 meter van het strand en nabij ov. Faciliteiten: lounge • receptie • restaurant Uw kamer: Badkamer d/t • airco • WiFi

Cruiseschip Celestyal Faciliteiten: receptie • lounge Uw cabine: badkamer d/t • airco • WiFi

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Athene v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • 4 nachten in een 2-pers. binnencabine op Cruiseschip Celestyal Olympia op basis van volpension • Excursie Efeze en Rhodos tijdens cruise • 6 nachten op basis van een 2-pers. kamer in de omgeving van Athene met dagelijks ontbijtbuffet en diner • Stadstour Athene, excursie Korinthe & Mycene en boottocht Aegina • Havengelden • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer/cabine € 395,- • Toeslag 2-pers. buitencabine € 125,- • Ruimbagage

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/cruisegriekenland

11


Oostenrijk, Slovenië en Italië • 10 dagen • treinreis Fietsreis

UW REIS

Fietsen langs de meren van Karinthië, Slovenië en Italië Waar is de natuur mooier en adembenemender dan in de Alpen? De mooiste fietsroutes liggen langs de meren van Karinthië en vormen samen de beroemde Mölltalradweg. Deze fietsreis is een goedverzorgde reis met uitgekiende routes, zelfs in de Karawanken van Slovenië en de Italiaanse Dolomieten! Het begint met een ontspannen treinreis naar het zuiden van Oostenrijk. Hier zijn de hotels gereserveerd, de fietsen staan klaar en u hoeft alleen maar te genieten van de prachtige natuur. U verblijft in drie verschillende hotels, vandaar uit maken we de mooiste fietstochten. Voor de bagage wordt gezorgd. Een redelijke conditie is vereist.

DAAROM • Drie landen in één reis • Fiets de beroemde Mühltalradweg

Vertrekdatum 22 mei 2018

v.a.

1095,-

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Spittal. Dag 2 Fietstocht Innichen/Südtirol Lienz - Berg im Drautal. Dag 3 Mölltalradweg - Sachsenburg. Dag 4 Millstättersee. Dag 5 Spittal - Villach - Mühlbach. Dag 6 Vrije dag in Sachsenburg. Dag 7 Mühlbach - Wörthersee Keutschacher Seental - Mühlbach. Dag 8 Villach - Faaker See. Dag 9 Alpentocht Slovenië en Italië: Kranjska Gora - Tarvis - Mühlbach. Dag 10 Terugreis per dagtrein naar Utrecht.

Hotels*** U verblijft in drie verschillende hotels, vanwaar uit we de mooiste fietstochten maken. De eerste 2 nachten verblijven we in Berg im Drautal, daarna 2 nachten in Sachsenburg en tenslotte 5 nachten in Rosegg bij de beroemde Wörthersee.

• Incl. bagagevervoer en tourfiets

REISINFORMATIE Inclusief • Reis per dagtrein Utrecht CS - Spittal en Villach - Utrecht CS • Transfers station - hotel en naar de fietsstartpunten • Kofferservice tussen de hotels • 9 overnachtingen in 3 verschillende hotels • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers • Gebruik tourfiets en uitgebreide routebeschrijving

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 155,- • E-bike, indien gewenst € 100,-

12

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/fietskarinthie


Oostenrijk en Italië • 12 dagen • treinreis Fietsreis

UW REIS

Puur natuur op de fiets door Oostenrijk naar het Gardameer Per comfortabele nachttrein reist u naar het Oostenrijkse Nauders, dichtbij de grens met Italië en Zwitserland. U fietst een deel van de Etsch Radweg en rijdt door het Etschdal, langs de rivier de Adige en door groene wijnvelden. We verblijven o.a. in het Oostenrijkse Nauders en Italiaans Bolzano en Trento. De eindbestemming is het prachtige Gardameer, waar we nog een heerlijke vrije dag hebben. Optioneel kunt u een dagexcursie naar Verona maken. Voor de bagage wordt gezorgd. Die staat iedere keer weer klaar in uw volgende hotel zodat u daar geen omkijken naar heeft. We hebben goede 3- en 4-sterren hotels voor u geregeld waar u op basis van halfpension verblijft. Vanaf het station in Trento reizen we ook weer met de nachttrein terug naar Nederland. Een extra lange fietsreis met twee landen in één!

DAAROM • Fraaie route door twee landen • Zorgeloos van hotel naar hotel

Vertrekdatum 2 juli 2018

v.a.

1365,-

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis per nachttrein naar Nauders. Dag 2 Aankomst Nauders, transfer naar uw hotel en uitreiking tourfiets. Dag 3 Per fiets verkennen we de omgeving van Nauders. Dag 4 Nauders - Reschensee - Laatsch Glurns - Schlanders (ca. 55 km.) Dag 5 Per fiets ontdekt u op eigen gelegenheid de omgeving van Schlanders. Dag 6 Etschtal - Tschirland - kuuroord Merano - Bolzano (ca. 60 km.) Dag 7 Vrije dag in Bolzano. Dag 8 Langs de rivier Adige - Neumarkt Auer - Trento (ca. 60 km.) Dag 9 Etsch Radweg - Rovereto - San Giovanni - Gardameer (ca. 52 km.) Dag 10 Vrije dag aan het Gardameer (optionele excursie Verona). Dag 11 Vertrek per nachttrein vanuit Trento. Dag 12 Aankomst op Utrecht CS.

• Verrassend afwisselend

REISINFORMATIE Inclusief • Nachttrein Utrecht CS - Landeck en Trento - Utrecht CS • Overnachting in 6-persoons couchettes • Transfer station - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in 3- en 4-sterren hotels • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers • Gebruik tourfiets en uitgebreide routebeschrijving

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 225,- • E-bike, indien gewenst € 100,-

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/fietsgardameer

13


Waddeneiland Vlieland • 4 of 5 dagen • eigen vervoer Wandelreis

UW REIS

Wind in de haren en ontspannen op de Waddeneilanden Er even een paar dagen tussenuit naar het Waddeneiland Vlieland! Met de auto bent u er zo. U reist op eigen gelegenheid naar Harlingen waar u met de rest van de groep te voet de veerpont neemt naar Vlieland. Bij aankomst staat er iemand klaar die uw bagage meeneemt naar uw hotel. U reist zelf per streekbus of te voet naar uw hotel wat op slecht 1500 m. van de veerdam ligt. Om het eiland te ontdekken, organiseert uw reisbegeleider diverse wandelingen. Iedere avond staat er een 3-gangendiner voor u klaar. En de volgende ochtend een heerlijk ontbijt. Maakt u ook zeker gebruik van het fantastische binnenzwembad of van het wellness center. Even lekker uitwaaien doet u op Vlieland!

DAAROM

Vertrekdatum

• Midweek of weekend • Prachtig 4**** hotel aan het strand • Heerlijke wandelingen

4 mei, 9 juli en 10 september

v.a.

425,-

Er op uit Strunedeurdedune Wandeling door Duinen en bos. Bomenland-Doodemansbol Wandeling door het Westerbos. Posthuiswad - Kroon’s Polder Wandeling rond de vogelrijke polder. Kikkerbult en Kooisplek Ruige wandeling door woeste gebieden. Vuurboetsduin Over Vlielander duinen en landschappen. Vlielander Kaasbunker Expositie in de kaasbunker. Bezoek de vuurtoren

Hotel Seeduyn **** Vlieland Ligging: Het WestCord hotel bevindt zich op slechts 1500 meter van de veerdam waar u met de pont aankomt. Faciliteiten: Lobby met receptie • restaurant • zwembad • diverse sportfaciliteiten • fietsverhuur • wellness center (tegen betaling) Uw kamer: balkon of terras • badkamer met douche, bad en toilet • TV • Gratis WiFi • Nespresso-apparaat

REISINFORMATIE 4 mei (4 dg.) € 425,-

9 juli (5 dg). € 525,-

10 september (5 dg.) € 495,-

Inclusief • Overtocht Harlingen - Vlieland v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en 3-gangen diner • Bagageservice • Eigen NCRV-reisbegeleider • Gebruik van busvervoer op Vlieland • Toeristenbelasting

Exclusief • Vervoer • Toeslag 1-pers. kamer v.a. € 205,- (4 dg.) / € 245,- (5 dg.)

14

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/vlieland


Duitsland, Eifel • 5 dagen • eigen vervoer Wandelreis

UW REIS

Verrassende wandelroute langs de Eifelsteig De Vulkaaneifel is het gedeelte dat in het Zuidoosten van de Eifel ligt. Het heeft zijn naam te danken aan de vulkanische activiteit die het landschap heeft gevormd. U vindt er nu nog kraters en maaren: de meren die gevormd zijn in de kraters. De Eifelsteig is een wandelroute van noord naar zuid, over maar liefst 313 kilometer. Tijdens deze reis bewandelt u een deel ervan. Een prachtige route, die de verschillen in het Eifel-landschap goed laat zien. Een diversiteit aan wandelpaden, prachtige vergezichten en ongerepte natuur. U geniet van rust, natuur en wandelingen door een betoverend landschap. Aan het einde van de dag wordt u met een 3-gangendiner onthaald met echte streekproducten uit de Eifel. Pure culinaire verwennerij!

DAAROM • Wandelen zonder bagage • Van hotel naar hotel

Vertrekdatum 13 en 20 augustus

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis met eigen vervoer naar Birresborn, aankomst voor het diner. Dag 2 Wandeling over het Schneifel-Pad van Birresborn tot Neroth (ca. 17 km.) Dag 3 Wandeling van Neroth tot Schalkenmehren (ca. 17 km.) Dag 4 Wandeling van Schalkenmehren tot Manderscheid (ca. 17 km.) Dag 5 Transfer van Manderscheid naar Birresborn. Terugreis met eigen vervoer naar Nederland.

Hotels *** Tijdens uw reis verblijft u in 4 verschillende 3-sterren hotels. Eén nacht in Birresborn, één nacht in Neroth één nacht in Schalkenmehren en één nacht in Manderscheid.

v.a.

445,-

• Routes door de Vulkaaneifel

REISINFORMATIE Inclusief • 4 nachten verblijf in een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet, lunchpakket en diner • Wandelprogramma • Kofferservice tussen de hotels (max. 15 kg. per persoon) • Transfer Manderscheid - Birresbom • Eigen NCRV-reisbegeleider • Lokale toeristenbelasting

Exclusief • Vervoer • Toeslag 1-pers. kamer: op aanvraag.

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/eifelsteig

15


Oostenrijk, Bregenzerwald • 8 dagen • treinreis Wandelreis

UW REIS

Rust, ruimte en overweldigende Alpennatuur

Wandelingen

Tijdens deze reis nemen wij u mee naar grote hoogte. In het Oostenrijkse Damüls in het Bregenzerwald staat ons prachtige 4-sterren Berghotel Madlener. De verzorging hier is uitstekend. Vanuit deze plaats neemt uw reisbegeleider u mee op de mooiste wandelingen over bergpaden en kronkelige weggetjes. Trek de bergschoenen maar aan! U ziet de mooiste vergezichten. En iedere keer komt u weer terug in uw berghotel waar er ’s avonds een heerlijk 3-gangendiner en iedere ochtend weer een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar staat. En komt u na een intensieve wandeldag moe terug, maak dan zeker eens gebruik van het wellness complex. Een echte aanrader!

Inloopwandeling Naar Alpe Unterdamuls. Via Gasthaus Jagerstubl terug (ca. 2 uur). Oberdamülsalp Sunnegg - Sunserjoch - Portlahorn - Stofel Overdamulsalp (ca. 4 uur). Unterdamulser Alpe Fontanella - Stellialpe - Hinterturtschalpe Unterdamüls Alpe (ca. 5 uur). Faschinastrasse Vorderen Uga Alpe - Mittleren Argen Alpe - Faschinastrasse (ca. 4 uur). Faschina Faschina - Hahnenkopf - Franz Joseshütte Glatthorn - Faschina (ca. 4,5 uur).

Hotel Madlener**** Damüls

DAAROM • Sfeervol hotel op 1400 m. hoogte • Wandelroutes vanuit het hotel • Bergwereld zoals die moet zijn

Vertrekdatum 2 mei 2018 22 mei 2018

v.a.

875,-

Ligging: In het schilderachtige dorpje Damüls, op 1400 m. hoogte, slechts 300 m. van de kabelbaan. Faciliteiten: lobby met receptie • spacenter met sauna, solarium en relax ruimte Uw kamer: badkamer met d/t • kluisje • föhn • TV • radio en telefoon

REISINFORMATIE Inclusief • Dagtrein Utrecht CS - Bludenz v.v. • Transfer Bludenz - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Eigen NCRV-reisbegeleider • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 135,-

16

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/bregenz


Oostenrijk, Salzkammergut • 9 dagen • treinreis Wandelreis

UW REIS

Wandelen langs de Bijbelsmokkelroute uit de Reformatie Tijdens deze reis loopt u de beroemde Bijbelsmokkelroute door de Alpen. Over dit pad werden in de 16e eeuw door Protestanten Bijbels gesmokkeld van Beieren naar Karinthië. Een groot risico in een tijd dat de Roomse Kerk er alles aan deed het Protestantisme de kop in te drukken. In de Oostenrijkse Alpen is op deze manier het geloof echter diep geworteld geraakt. De route start in het prachtige Salzkammergut. De reis voert langs kerken, musea, dorpjes en over almen rondom de 3000 meter hoge toppen. Van Bad Goisern wandelt u via Hallstatt en Gosau naar Schladming in Stiermarken. Hoogtepunten zijn het UNESCO-stadje Hallstatt aan de Hallstättersee, de gletsjerwandeling bij Gjaidstein en de Dachsteiner Tauern rond Ramsau.

DAAROM • Dachsteiner Tauerngebergte • Ook overnachten in een berghut

Vertrekdatum 18 juni 2018

v.a.

975,-

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Bad Goisern. Transfer naar uw hotel. Dag 2 Vrije dag. Optionele wandeling naar Hallstatt. Dag 3 Wandeling over de Trockentannalm naar de Goiserhütte (ca. 4 uur). Dag 4 Wandeling over de Iglmoosalm naar Gosau (ca. 3 uur). Dag 5 Met de bus naar Gosausee. Dachsteingletsjer - Zwieselalm wandeling naar de Hopfürglhütte (ca. 4-5 uur). Dag 6 Hopfürglhütte - Dachstein Südwandhütte - Türlwand Ramsau (ca. 6-7 uur). Dag 7 Vrije dag in Ramsau. Dag 8 Over het Ramsauer plateau naar Schladming (ca. 4 uur). Dag 9 Transfer naar het station in Schladming. Terugreis per dagtrein naar Utrecht CS.

• Uitgestippelde wandelroutes

REISINFORMATIE Inclusief • Dagtrein Utrecht CS - Bad Goisern en Schladming - Utrecht CS • Transfer station - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in goede middenklasse hotels en berghutten • Dagelijks ontbijtbuffet en 3-gangen keuzemenu • Kofferservice tussen de verschillende hotels • Lokale toeristenbelasting • Eigen NCRV-reisbegeleider • Lokale wandelgids • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 125,-

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/smokkelroute

17


Zwitserland, Saasdal • 13 dagen • treinreis Wandelreis

UW REIS

Wandelen tussen de ‘Viertausender’ op het dak van Europa Het Saastal in het kanton Wallis in Zwitserland is een uitgelezen gebied voor wandelaars en bergbeklimmers. Het dal kan zich beroemen op de hoogste Zwitserse top de Dom (4545 m.) en bovendien op nog eens meer dan tien toppen van 4000 m. en hoger. We verblijven in Saas Almagell, een authentiek dorp in het zonnige Saasdal. Dit dorpje kent geen drukte, haast lijkt er niet te bestaan. Iedereen heeft de tijd en er wonen hartelijke mensen. Hier zijn volop wandelmogelijkheden, o.a. naar het beschermde natuurgebied van de Grundberg. Rond Saas Almagell zijn 250 km. bewegwijzerde wandelpaden uitgezet. Een Kapellenweg leidt naar de kapel Zur Hohen Stiege in Saas Fee (1800 m.). De kabelbanen helpen ons snel hogerop te komen.

DAAROM • Extra lange wandelreis • Volop hoogtewandelingen

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Visp. Per bus naar Saas Almagell. Dag 2 Kerkdienst in Saas Grund. Dag 3 Furggstalden - Furggtal. Dag 4 Hannig - Saas Almagell. Dag 5 Kreuzboden - Viertausender rondweg. Dag 6 Felskinn - Plattjen. Dag 7 Vrije dag. Dag 8 Matt Mark - Ofental. Dag 9 Kerkdienst Saas Grund. Almageller Höhenweg. Dag 10 Saas Fee - Mischabelhütte. Dag 11 Kreuzboden - Stalden. Dag 12 Saas Fee - Längfluh. Dag 13 Terugreis per dagtrein naar Utrecht.

Hotel Monte Moro*** Vertrekdatum 23 juni 2018

v.a.

1195,-

• Met lokale gidsen

Saas Almagell Ligging: dichtbij de stoeltjeslift, bushalte en winkels in Saas Almagell. Faciliteiten: restaurant • terras • gratis gebruik OV en kabelbanen Uw kamer: badkamer d/t • TV • WiFi

REISINFORMATIE Inclusief • Vervoer per dagtrein Utrecht CS - Visp v.v. • Transfers station - hotel v.v. • Overnachtingen op basis van een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Gebruik bergbahnen • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 275,-

18

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/saasdal


Zwitserland, Graubünden • 9 dagen • treinreis Wandelreis

UW REIS

Een beetje hemel en aarde in de Abdij in Zwitsers Graubünden Midden in de Zwitserse Alpen, in het kanton Graübunden, ligt het plaatsje Disentis met haar gelijknamige benedictijnenklooster. Het klooster was een abdijvorstendom binnen het Roomse Rijk en stamt uit 612. Het kent een rijke geschiedenis. Zo heeft Keizer Karel de Grote de abdij op zijn terugreis vanuit Rome bezocht. Het klooster is eind 18e eeuw verwoest door troepen van Napoleon. Het gerestaureerde benedictijnenklooster met de twee uivormige torens behoort tot de oudste kloosters van Europa en is onze uitvalsbasis tijdens deze reis. Een goed oord om te genieten van rust en vele uitstapjes.

Er op uit De komende dagen kunt u genieten van de rust, wandelingen en prachtige excursies. Zo kunt u er bijvoorbeeld er voor kiezen met de Glacier Express naar Zermatt te gaan vanwaar u de ruige bergtop de Matterhorn kunt bewonderen. Of u neemt de ‘boemeltrein’ naar het kuuroord Chur. De kapel St. Benedetg mag u ook zeker niet overslaan. En wat dacht u van de vele wandelmogelijkheden. Op zondag kunnen we deelnemen aan de kerkdienst in de kapel binnen het klooster. Dat wordt een week lang genieten in Graubünden.

Benedictijnenklooster Disentis

DAAROM • Vele schitterende wandelroutes • Verblijf in een historisch klooster

Vertrekdatum 4 juni 2018

v.a.

895,-

• Onvergetelijke ervaring

Bijzonder overnachten: in het Benedictijnenklooster in Disentis! U verblijft in nieuwe, ruime en stijlvol ingerichte kamers in het Barokgedeelte van de abdij. In de St. Placi Stube komt u gezellig bij elkaar voor een drankje of een hapje. Hier wordt ook het diner geserveerd. Het terras van St. Placi biedt u een panorama uitzicht op de prachtige bergwereld.

REISINFORMATIE Inclusief • Dagtrein Utrecht CS - Disentis v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Eigen NCRV-reisbegeleider • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 295,- • Vervoer en excursies ter plaatse

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/disentis

19


Italië, Elba • 8 dagen • vliegreis Wandelreis

UW REIS

Wandelen op het verbanningseiland van Napoleon Hoewel Elba een relatief klein eiland is, zorgt het grote aantal wandelkilometers ervoor dat u gedurende de week elke dag een ander deel van het eiland kan gaan ontdekken. Op deze reis wordt u vijf dagen begeleid door een ervaren lokale gids en maakt u samen de mooiste wandelingen. De unieke kant van Elba wordt op deze manier belicht en we laten u genieten van de vele uitdagende wandelpaden. Maak boeiende tochten door bergen, over toppen en langs kleine idyllische dorpjes. De panorama’s over de zee zijn prachtig en u ziet misschien het Italiaanse vasteland en Corsica wel liggen. Dit alles doet u samen met de groep, een lokale gids en uiteraard uw reisbegeleider. Laat u verrassen door het indrukwekkende ‘Isola d’Elba’.

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Elba. Dag 2 Een heerlijk vrije dag in uw hotel. Uw reisbegeleider neemt u mee voor een korte kennismaking en wandeling in de omgeving. Dag 3 Monte Perona - Monte Capanne Pomonte (ca. 18 km.) Dag 4 Monte Capanne - Marciana Marina (ca. 14 km.) Dag 5 Cavo - Castella del Volterraio (ca. 20 km.) Dag 6 Madonna del Monte - Chiessi (ca. 12 km.) Dag 7 Monte Capanne - Monte Maolo Sant’Ilario (ca. 10 km.) Dag 8 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel Fabricia****

DAAROM • 4-sterren hotel aan de kust • Verrassende wandelroutes

Portoferraio

Vertrekdatum 21 april 2018

v.a.

995,-

• Kustpaden én binnenland

Ligging: In het oostelijk deel van Elba, in een baai, omgeven door oude olijfbomen en uitkijkend over de Ligurische Zee. Faciliteiten: lobby met receptie • restaurant • zwembad • jacuzzi • tennisbanen Uw kamer: badkamer d/t • TV • telefoon

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Pisa v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Overtocht naar Elba v.v. • Verblijf in een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Ervaren wandelgids gedurende 5 dagen • Eigen NCRV-reisbegeleider • Lokale toeristenbelasting • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 165,- • Ruimbagage • Vervoer op Elba tijdens de wandelingen

20

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/elba


Roemenië • 8 dagen • vliegreis Wandelreis

UW REIS

De Karpaten: geniet van ruige natuur en ongereptheid De natuur in Roemenië is nog erg ongerept vergeleken met andere Europese bestemmingen. De Roemeense Karpaten is een ideaal wandelgebied, het is een trekpleister voor bergwandelaars. Vooral Poiana Brasov, Predeal en Sinaia zijn populair. Vanuit Predeal maakt u schitterende wandelingen door de ruige Karpaten. Prachtige wandelpaden slingeren door de bergen waarbij vaak een ‘cabane’ ofwel een berghut op de top van de berg gepasseerd wordt. Roemenië is het land van mooie dorpjes, weerkerkjes, gezellige stadjes, prachtige vergezichten, zacht glooiend groen heuvelland en ruige bergen. U verblijft in een prima 4-sterren hotel waar u kunt genieten van een goed ontbijtbuffet en dagelijks 3-gangendiner.

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Boekarest. Transfer naar uw hotel in Predeal. Dag 2 Buesteni - kabelbaan naar Bucegi - Varful Omu (ca. 2 uur). Dag 3 Zarnesti - Prapastiilor vallei Curmatura Chalet. Afdaling via Poiana Zanoaga (ca. 4 uur). Dag 4 Valea Rasnoavei - Trei Bazi Chalet (ca. 5 uur). Dag 5 Vrije dag in Predeal. Dag 6 Poiana Brasov - Postavarul Chalet Piatra Mare. Bezoek aan Poiana Brasov. Dag 7 Dambu Morii Chalet - Piatra Mare (ca. 4 uur). Dag 8 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel Piemonte****

DAAROM • Ongerepte bergwereld • Wandelen met een lokale gids

Predeal

Vertrekdatum 18 juli 2018

v.a.

895,-

• Ontmoetingen met de bevolking

Ligging: Gelegen in het toeristen- en skiresort Predeal, uitstekend uitgangspunt voor het maken van wandelingen. Faciliteiten: receptie • restaurant • lobby • WiFi • fitness en massage Uw kamer: Badkamer met d/t • kluisje

REISINFORMATIE Inclusief • Vlucht Amsterdam - Boekarest v.v. met KLM • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in een 4-sterren hotel • Dagelijks ontbijt- buffet en diner • Nederlandssprekende gids • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 165,- • Ruimbagage • Kabelbanen

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/karpaten

21


Malta en Gozo • 8 dagen • vliegreis Wandelreis

UW REIS

Malta en Gozo als wandelparels in de Middellandse Zee Ergens tussen het Italiaanse eiland Sicilië en de Noord-Afrikaanse kust liggen een paar bijzondere eilanden. Er wonen slechts 300.000 mensen, ze rijden links en spreken een eigen taal. Maar wat is het een paradijs voor wandelaars! En dat is precies wat we gaan doen, mét een lokale gids. Malta is uniek in Europa. Ruige rotskusten, windmolens, kleine dorpjes en historische stadjes geven het eiland kleur. Wandelen op Malta én op het zustereiland Gozo is daarom ook een unieke ervaring. Het geeft je het gevoel even van de wereld te zijn: vrijheid, rust, ruimte en om je heen de golven. Samen met Maltese gidsen hebben we een prachtig wandel-programma samengesteld. Vooral de kustroutes zijn uniek. We varen ook naar Gozo. De natuur is hier weer totaal anders en vooral groener en nog rustiger.

DAAROM • Groene én ruige eilanden • De mooiste kustpaden van Europa

Vertrekdatum 11 juni 2018

v.a.

995,-

• Heerlijk 4**** hotel

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Malta. Dag 2 Stadswandeling Valetta met gids. Dag 3 Wandelen: Xemcija, Mistra en Paradise Bay. Dag 4 Varen naar Gozo. Wandelen Mgarr, Victoria en Xlendi. Dag 5 Wandelen: Mdina, Buskett Garden, en Dingli Cliffs. Dag 6 Wandelen: Noordkust met Victoria Golden Bay. Dag 7 Eigen wandelprogramma. Dag 8 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel Santana**** St. Paul’s Bay Ligging: In de Paulusbaai ligt ons mooie hotel in Qawra, op een paar minuten lopen van de gezellige promenade. Faciliteiten: dakterras met prachtig uitzicht over de baai • ruime lobby met receptie • lift • binnen- en buitenzwembad • sauna • mooie tuin • uitgebreid ontbijtbuffet en diner Uw kamer: badkamer met douche en toilet • TV en radio • kluisje • gratis WiFi

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Malta v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf in een 2-pers. kamer • Dageljiks ontbijtbuffet en diner • Eigen NCRV-reisbegeleider • Toeristenbelasting • Koffie met iets lekkers op zondag • Wandel- en excursieprogramma

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 165,- • Ruimbagage • Entreegelden

22

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/malta


Spanje, Mallorca • 8 dagen • vliegreis Zon, zee en cultuur

UW REIS

Mallorca is zon, prachtige natuur en Spaans genieten Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, een eilandengroep in de Middellandse Zee, behorend bij Spanje. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, fietstochten en excursies. De hoofdstad mag u zeker niet overslaan. Het historische centrum met de Arabische wijk en de sfeervolle straatjes liggen vlak achter de kathedraal, een adembenemend bouwwerk uit de 13e eeuw. Ga ook zeker mee naar Valldemossa, een idyllisch plaatsje in de bergen. Iedereen die er komt brengt in ieder geval een bezoek aan het klooster waar de componist Chopin tijdelijk verbleef. Of wat dacht u van de gouden baai, ‘Cala d’Or.’ U vindt hier alleen laagbouw en alle huizen zijn wit. Uw reisbegeleider organiseert diverse wandelingen. En ontdek het eiland zeker ook met de fiets.

Er op uit Palma de Mallorca Hoofdstad met haar glorieuze kathedraal. Eilandtour Verken het eiland van West naar Oost. Valldemossa Eén van mooiste dorpjes in de bergen. Tapastour Proef traditionele tapas. Fietstour Ontdek het eiland op de fiets. De omgeving van Soller Op geen enkele andere plek op het eiland groeien zoveel sinaasappels en citroenen! Wijnproeverij Proef de unieke wijnen van het eiland.

Hotel HM Tropical**** Playa del Palma

DAAROM • Mogelijk om te vliegen vanaf Eelde • Prachtig 4**** hotel

Vertrekdatum 9 mei 2018

v.a.

1145,-

• Volop excursiemogelijkheden

Ligging: Aan de boulevard en het strand. Winkels en restaurants op loopafstand. Faciliteiten: lobby • restaurant • wellness • fitness • solarium • buitenzwembad Uw kamer: badkamer met d/t • balkon • TV • airco • telefoon • kluisje

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam of Eelde (Groningen) - Mallorca v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf in een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Lokale toeristenbelasting • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 365,- • Ruimbagage

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/mallorca

23


Duitsland • 5 dagen • treinreis Themareis

UW REIS

Het Augustijnenklooster van Luther als uitgangspunt In het Augustijnenklooster in Erfurt worstelde Maarten Luther met de Bijbel en ontdekte hij dat wat hij las in tegenspraak was met de leer van de kerk. Hier ging de Bijbel letterlijk voor hem open. Juist dit klooster is een mooie uitvalsbasis voor een wel heel bijzondere reis. Door middel van deze reis en het verblijf op deze unieke plaats maakt u van dichtbij kennis met het leven van Luther en wat hem bewoog. We bezoeken zijn geboorteplaats Eisleben en de plaats Eisenach waar hij zijn leven doorbracht. Uiteraard bezoeken we ook Wittenberg en de Wartburg in Weimar waar Luther heeft vastgezeten. Juist in het Augustijnenklooster en Erfurt zelf beleeft u de sfeer en sporen die Maarten Luther heeft achtergelaten.

DAAROM • Kijkje in het leven van Luther • Bezoek ook de oude Wartburg

Vertrekdatum 30 juli 2018

v.a.

575,-

Van-dag-tot-dag Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Erfurt. Dag 2 Rondleiding door het klooster en Erfurt. Dag 3 Excursie Eisenach en Weimar. Dag 4 Optionele excursie Wittenberg en Leipzig. Dag 5 Terugreis per dagtrein naar Utrecht.

Augustijnenklooster Erfurt Ligging: Het Augustijnenklooster biedt ons onderkomen in één van haar nabij gelegen verblijven in het Waidhaus en Gästehaus Nikolai. Faciliteiten: In het restaurant staat dagelijks het ontbijtbuffet en diner voor ons klaar. In de plaatselijke kapel kunnen we zeker één van de missen meemaken. En uiteraard maken we ook zeker een kloosterrondleiding. Uw kamer: badkamer met d/t

• Comfortabele treinreis

REISINFORMATIE Inclusief • Dagtrein Utrecht CS - Erfurt v.v. • Transfer station - klooster v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Eigen NCRV-reisbegeleider • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Excursie naar Eisenach en Weimar • Rondleiding klooster • Lokale cultuurtax

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 105,- • Excursie Wittenberg en Leipzig

24

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/erfurt


Roemenië • 8 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

Vier het Orthodox Pasen, samen met de Roemenen Een reis in het teken van kerken, kloosters, kastelen en het Orthodoxe Paasfeest. We maken een schitterende rondreis langs plaatsen als Sinai, Sibiu, Bazna en Moldovita. U ziet de typisch gekleurde kloosters Voronet en Neamt en het Peles kasteel, ooit de zomerresidentie van koninklijke familie Hohenzollern. De gefortificeerde kerk van Prejmer staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We reizen door prachtig groene dalen, langs rivieren en meren en door indrukwekkende kloven. U maakt een rit met paard en wagen en u maakt een orgelconcert mee in de kerk van Bazna. Op de Roemeense Paaszondag bezoeken we een Orthodoxe kerkdienst en maakt u een feestelijke Paaslunch mee. Een zeer veelzijdige reis die meer dan de moeite waard is!

DAAROM • Beleef het Orthodoxe leven mee • Ervaar zelf de bijzondere cultuur

Vertrekdatum 4 april 2018

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Boekarest. Na aankomst ontvangst door Nederlandssprekende gids. Via Sinai naar uw hotel in Predeal. Dag 2 Kasteel van Bran – Sibiu – Bazna – rit met paard en wagen. Dag 3 Biertan – Sighisoara – orgelconcert in Bazna. Dag 4 Bistritia – Moldovita – Campulung Moldovenesc met het Moldovita klooster (UNESCO). Dag 5 Orthodox Pasen met feestelijke Paaslunch. Dag 6 Twee gekleurde kloosters: Voronet en Neamt. Door naar de Bicaz kloof en het Rode Meer Gheorgheni. Dag 7 Prejmer – Harman – Brasov  Predeal. Dag 8 Vliegreis naar Amsterdam.

v.a.

865,-

• Met vele prachtige excursies

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in 3- en 4-sterren hotels • Dagelijkse ontbijtbuffet en diner • Paaslunch op zondag • Nederlandssprekende gids • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers • Entreegelden • Rit met paard en wagen • Orgelconcert

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 175,-

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/roemenie

25


Italië, Rome • 6 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

De ‘eeuwige stad’ volgens Luther en de Paus

Van-dag-tot-dag

Rome en het Vaticaan gezien door de ogen van Luther en de Paus! Het is waar Luther zich in 1510 op de grond wierp en uitriep: ‘Gezegend zijt gij, heilig Rome!’ De augustijner monnik ging er heen om een geschil over één van de leefregels voor te leggen, waarna hij de stad met eigen ogen bekeek. Ook wij zullen de Porta del Popolo zien, eeuwenlang de belangrijkste toegangspoort tot Rome. Uiteraard zien we het immense Colosseum en het Forum Romanum, in gloriedagen het politieke, religieuze en commerciële centrum van de stad. Dwaal mee door Romeinse straatjes en zie de Trevi fonteinen van dichtbij. Ook gaan we naar Castelli Romani, een groep communes gelegen aan de voet van de Albaanse heuvels. Hoogtepunt is een bezoek aan het Vaticaan waar we op audiëntie mogen komen bij Paus Franciscus.

DAAROM • Bekijk Rome met andere ogen

Vertrekdatum

• Met de Castelli Romani

4 juni 2018

v.a.

895,-

• Hotel bij het Vaticaan

Dag 1 Vliegreis naar Rome. Transfer naar uw hotel. Dag 2 Dagexcursie Rome met Forum Romanum, Colosseum, Circus Maximus en Thermen van Caracalla. Dag 3 Halve dag excursie Vaticaan met St. Pieter en Sixtijnse kapel. Op audiëntie bij de Paus. Dag 4 Castelli Romani. Dag 5 Halve dag excursie Rome. Middag vrij te besteden. Dag 6 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel Casa San Juan de Avila*** Ligging: dit moderne hotel behoort in oorsprong tot de Spaanse kerk. In 2016 is het geheel gerenoveerd. Rustige gelegen, omgeven door een park. Afstand tot metro: ca. 300 meter. Vaticaan: ca. 2 km. Faciliteiten: receptie • restaurant • grote tuin met zitjes • buitenzwembad Uw kamer: badkamer d/t • airco • TV

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Rome v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v.• Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers • Lokale toeristenbelasting

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 165,- • Entreegelden • Ruimbagage

26

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/rome


Italië, Amalfikust en Rome • 9 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

Paulus, Pompeï en Capri: de mooiste weg naar Rome Dat Italië zo ongeveer het grootste openluchtmuseum van Europa is zal velen bekend zijn. Vele geschiedenishoofdstukken werden hier, in het hart van het Romeinse Rijk geschreven. Deze reis neemt u mee door een paar van deze boeiende hoofdstukken. We volgen deels de laatste reis van Paulus op weg naar de keizer in Rome. En we hebben daar wat extra’s aan toegevoegd zoals het oude Pompeï, ooit bedolven onder de lava van de Vesuvius. De unieke Amalfi kust bij Sorrento mag u niet missen, evenmin als een boottocht naar Capri. Volg het spoor van de geschiedenis naar Rome. Uw reisleider en gidsen laten elk hoofdstuk spreken.

DAAROM • Volg de route van Paulus • Verblijf Amalfikust én Rome

Vertrekdatum 23 mei 2018

v.a.

1395,-

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Napels. Transfer naar uw hotel in Sorrento. Dag 2 Pompeï, één van de best bewaarde overblijfselen van het Romeinse Rijk. Herculaneum - Vesuvius. Dag 3 Bloemeneiland Capri. Dag 4 Pozzuoli, hier strandde het schip ‘Kastor en Pollux’ met Paulus en 275 gevangenen aan boord. Solfatara - Rome. Dag 5 Vrije dag in Rome. Dag 6 Stadstour Rome o.l.v. een gids. U ziet o.a. het Collosseum, Forum Romanum, Mamertinum en Tre Fontane. Dag 7 Bezoek aan de catacomben, die ons herinneren aan de tijd van de christenvervolgingen. St. Pieter en Vaticaan. Dag 8 Piazza Navona en het Pantheon: de rijkdommen van de Italiaanse architectuur. Dag 9 Vliegreis naar Amsterdam.

• Rondreis met fraaie excursies

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Napels en Rome - Amsterdam • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in 4-sterren hotels in Sorrento en Rome • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 275,- • Ruimbagage • Entreegelden

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/paulus

27


0Israël • 10 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

Volg de verspieders naar ‘het land van melk en honing’ Na de uittocht uit Egypte werd vanuit de woestijn Paran (Sinaï) het land Kanaän verkend door 12 verspieders, onder wie Jozua en Kaleb. U kent ongetwijfeld deze Bijbelse geschiedenis. Tijdens deze reis zult u deels in de voetsporen treden van die verspieders. Zo reizen we door de woestijn naar Kanaän, het land van melk en honing. Vanaf de Olijfberg zien we Jeruzalem liggen. En aan de oever van het Meer van Galilea staan, is een onvergetelijke ervaring. Een reis naar Israël is meer dan een vakantiereis. Het is tenslotte een bezoek aan het Land van de Bijbel.

DAAROM • Alle hoogtepunten van Israël • De woestijn, Galilea en Jeruzalem

Vertrekdatum 16 april 2018

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar Tel Aviv. Transfer naar uw hotel in Tiberias. Dag 2 Boottocht over het Meer van Galilea - Capernaüm - Berg der Zaligsprekingen. Dag 3 Nazareth - Ein Avdat - Mitzpe Ramon. Dag 4 Massada - Dode Zee - Qumran Jeruzalem. Dag 5 Olijfberg - Jeruzalem, Oude Stad. Dag 6 Wadi Qelt - Jericho - Qasr El Jahud. Dag 7 Vrije dag in Jeruzalem. Dag 8 Bethlehem, ontmoeting met Palestijnse christenen - Knesseth Yad Vashem. Dag 9 Shilo - Berg Gerizim - Jaffa. Dag 10 Vliegreis naar Amsterdam.

v.a.

1695,-

• Ideale rondreis met gidsen

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Tel Aviv v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Ruimbagage • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in goede middenklasse hotels • Lokale Nederlandssprekende gids • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Entreegelden Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 595,-

28

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/israel


Israël en Jordanië • 15 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

Israël en het Overjordaanse in één rondreis

Van-dag-tot-dag

Tijdens deze reis bezoeken we twee bijzondere landen in één. Niet alleen de hoogtepunten van het Beloofde Land zoals Tiberias, Jeruzalem en de Dode Zee. Maar ook het Bijbelse Overjordaanse. U ziet één van de zeven wereldwonderen: de uit rotsen uitgehouwen en verscholen stad Petra! In het prachtige natuurgebied Wadi Rum ziet u spectaculaire rotsformaties, grillig gevormde kliffen en rode zandduinen. We brengen de nacht door in een 1000-sterren hotel in de woestijn. In het zuiden steken we bij Eilat de grens over waarna we via de Dode Zee naar Jeruzalem reizen. We zien hier o.a. de Olijfberg, de Klaagmuur, de Hof van Gethsémane en de Graftuin. De Bijbel komt op deze manier in een heel ander perspectief te staan wanneer u het met eigen ogen ziet. Gaat u mee?

DAAROM • De meest complete rondreis • Met overnachting in de woestijn

Vertrekdatum 2 mei 2018

v.a.

1995,-

Dag 1 Vliegreis naar Tel Aviv. Transfer naar uw hotel in Tiberias. Dag 2 Boottocht Meer van Galilea Capernaüm - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Golanhoogte. Dag 3 Nazareth - Jerash - Amman. Dag 4 Berg Nebo - Madaba - Kerak Petra. Dag 5 Vrije dag in Petra. Dag 6 Wadi Rum, overnachting bij de bedoeïenen. Dag 7 Aqaba - Eilat. Dag 8 Timna vallei met kopermijnen. Dag 9 Massada - Ein Gedi - Qumran Jeruzalem. Dag 10 Knesseth - Yad Vashem Klaagmuur - Shabbath maaltijd. Dag 11 Jeruzalem, Oude Stad. Dag 12 Vrije dag in Jeruzalem. Dag 13 Ceasarea - Karmel gebergte Akko - Netanya. Dag 14 Vrije dag in Netanya. Dag 15 Vliegreis naar Amsterdam.

• Ook naar Petra en de Rode Zee

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Tel Aviv v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Ruimbagage • Vervoer ter plaatse per comfortabele touringcar • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in goede 3- en 4-sterren hotels • Lokale Nederlandssprekende gids • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Entreegelden • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 725,-

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/israeljordanie

29


Servië, Bosnië en Kroatië • 9 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

De herrezen Balkan, na Tito en Srebrenica

Van-dag-tot-dag

In vogelvlucht langs het heden en verleden van voormalig Joegoslavië. Dit land was tussen 1918 en 2003 de naam van meerdere opeenvolgende staten in het Zuidoosten van Europa, gelegen in een groot gebied van het Balkan schiereiland. Van monarchie en koninklijke dictatuur tot communistische staat onder leiding van Josip Broz, oftewel Tito. Tijdens de reis zullen we het hebben over het ontstaan van de communistische Staat onder de leiding van Tito en het uiteenvallen na de Joegoslavische burgeroorlog, maar ook over de overeenkomsten en verschillen tussen de deelrepublieken; volkeren, religies, dialecten, tradities en opvattingen.

DAAROM • Met NAVO-generaal b.d. A. Vermeij • Ontdek voormalig Joegoslavië

Vertrekdatum 4 oktober 2018

v.a.

1295,-

• Met o.a. Sarajevo en Mostar

Dag 1 Vliegreis naar Belgrado. Panoramatour en transfer naar ons hotel in Belgrado. Dag 2 Stadstour Belgrado. Wandeling door de Kalemegdan. Bezoek rustplaats Tito. Dag 3 We rijden van Servië naar Bosnië en Herzegovina. Bezoek en rondrit Srebrenica, toelichting op de geschiedenis. Dag 4 Vrije dag in Srebrenica. Dag 5 Vertrek naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina. De stad speelde een belangrijke rol in de Eerste Wereldoorlog. Dag 6 Bezoek aan Travnik en Sisava (Vlasics), Nederalandse basis tijdens NAVO-operatie SFOR. Door de bergen rijden we naar Mostar met zijn wereldberoemde brug. Rondleiding door Mostar. Dag 7 Bezoek UNESCO-stad Dubrovnik, de ‘parel van de Adriatische Zee’. Dag 8 Kotor en de prachtige baai. Dag 9 Vliegreis naar Amsterdam.

REISINFORMATIE Inclusief • Vlucht Amsterdam - Belgrado en Dubrovnik - Amsterdam • Ruimbagage 23 kg. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer in goede 3- en 4-sterren hotels • o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij • Lokale Engelssprekende gids • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 195,- • Entreegelden

30

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/balkan


Rusland, Moskou en St. Petersburg • 8 dagen • vliegreis Themareis

UW REIS

Met de generaal naar Rusland, na de Koude Oorlog Hoe groot is de kans op een derde wereldoorlog door de ruwe spanningsrelatie tussen het westen en Rusland? Welke rol en invloed heeft wereldleider Poetin? Generaal b.d. Arie Vermeij zorgt ervoor dat u de regeringsstad Moskou en het schitterende St. Petersburg beter leert kennen. We gaan in Moskou het Kremlin en het mausoleum van Lenin bezoeken en wandelen op het Rode Plein. Daarna laten we de tijd van de rijke Russische tsaren tot leven komen in het schitterende St. Petersburg met haar rijke cultuur zoals de Petrus & Paulusvesting, de wereldberoemde Hermitage en vele andere mooie bruggen en paleizen. Na deze reis kijkt u met heel andere ogen naar de toestand in de wereld en de grote invloed die het machtige Rusland op wereldniveau uitoefent.

DAAROM • Highlights Moskou en St. Petersburg • O.l.v. NAVO-generaal b.d. A. Vermeij

Van-dag-tot-dag Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4

Vliegreis naar Moskou. Stadstour Moskou. Vrije dag in Moskou. Sergiev Posad, nachttrein naar St. Petersburg. Dag 5 Petrus- en Paulusvesting. Dag 6 Peterhof. Dag 7 Russisch Museum. Dag 8 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotel Vega**** Moskou Ligging: ca. 5 min. afstand van metro. Faciliteiten: • receptie • receptie/lobby • restaurants • bar • fitness Uw kamer: badkamer d/t • TV • kluisje

Hotel St. Petersburg***+ Vertrekdatum 18 mei 2018

v.a.

1795,-

St. Petersburg Ligging: historisch deel, centrum ca. 1 km. Faciliteiten: restaurant Uw kamer: badkamer d/t • WiFi • TV

• Kennismaking met het platteland

REISINFORMATIE Inclusief • Vlucht Amsterdam - Moskou en St. Petersburg - Amsterdam v.v. met KLM • Ruimbagage 23 kg. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Nachttrein Moskou - St. Petersburg • o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij • Nederlandssprekende gids ter plaatse • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • 3 lunches • Op zondag koffie met iets lekkers • Entreegelden

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 345,- • Visumkosten

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/rusland

31


Sri Lanka • 19 dagen • rondreis Vliegreis

UW REIS

Sporen van de VOC op Ceylon inclusief strand en safari Deze boeiende reis neemt u mee naar het land waar de VOC aan wal is gegaan en zich heeft gevestigd. U ziet in Galle en Colombo duidelijk de sporen terug van de rijke historie uit het westen. Maar ook nemen we u mee naar hoogtepunten zoals de Sigiriya rots en de Tempel van de Tand in Kandy. En wat dacht u van een jeepsafari door maar liefst twee Nationale Parken? U reist via kruidentuinen, prachtig natuurschoon en theeplantages naar het zuiden. Aan het einde van de reis brengen we nog een paar heerlijke dagen door aan de stranden van de zuidkust. Een zeer uitgebalanceerde reis vol cultuur, natuur, safari en strand!

DAAROM • Complete rondreis met gids • Ongerepte natuur

Vertrekdatum 19 juni 2018

v.a.

2295,-

• Stranden en safari

Van-dag-tot-dag Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7

Vliegreis naar Colombo. Aankomst, transfer Negombo. Stadstour Negombo. Negombo - Anuradhapura. Anuradhapura - Trincomalee. Vrije dag aan de kust, Trincomalee. Trincomalee - Sigiriya - jeepsafari Minneriya NP. Dag 8 Bezoek aan de Sigiriya rots. Dag 9 Dambulla tempel. Dag 10 Sigiriya - kruidentuinen Matala stadstour Kandy. Dag 11 Kandy - theeplantages Nuwara Eliya - treintour Nanu Oya naar Bandarawella. Dag 12 Ella - waterval Ravana Tissamaharama. Dag 13 Vrije dag in Tissamaharama. Dag 14 Jeepsafari Udawalawe NP - Galle Hikkaduwa. Dag 15 Hikkaduwa - Kosgoda - Beruwala. Dag 16/17 Vrije dagen strand Beruwala. Dag 18 Stadstour Colombo - transfer naar de luchthaven en terugvlucht. Dag 19 Aankomst in Amsterdam.

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - Colombo v.v. • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Ruimbagage 23 kg. • Vervoer per comfortabele airconditioned touringcar met chauffeur • Engelssprekende gids • Verblijf in 2-pers. kamers • Jeepsafari door het Minneriya en Udawalawe Nationaal Park • Eigen NCRV-reisbegeleider • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 550,- • Entreegelden

32

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/srilanka


Costa Rica • 16 dagen • rondreis Vliegreis

UW REIS

Tropische jungle, oude culturen en weelderige kleuren Tussen Panama en Nicaragua ligt een prachtig stukje natuur: Costa Rica, vrij vertaald ‘de rijke kust’. Rijk vanwege haar ongelooflijk mooie en veelzijdige natuur: groene bergen, werkende vulkanen, tropische regenwouden en hagelwittte stranden. U vindt hier een grote verscheidenheid aan diersoorten: aan bomen gekleefde luiaards, rondslingerende brulapen, felgekleurde toekans en gifgroene boomkikkertjes. En dan hebben we het nog niet eens over de Tico’s, de oh zo vriendelijk lokale bevolking. Pura Vida, oftewel ‘het pure leven’ staat hier in alle opzichten centraal. U bezoekt diverse Nationale Parken waaronder Tortuguero. U maakt een canaltour door het mangrovewoud. En u ziet de nog altijd werkende vulkaan Arenal. ’s Nachts op expeditie door het tropische regenwoud? Het kan allemaal!

DAAROM • Elke dag voelt als een avontuur • Het gelukkigste volk op aarde

Vertrekdatum 28 augustus 2018

Van-dag-tot-dag Dag 1 Vliegreis naar San José. Dag 2 Nationaal Park Toruguero. Dag 3 Canal tour door de mangroves. Dag 4 Nationaal Park Sarapiqui. Dag 5 Selva Verde. Dag 6 La Fortuna met vulkaan Arenal. Dag 7 Vrije dag in Arenal. Dag 8 Koffie- en chocolode tour. Dag 9 Treintour door Klein Zwitserland. Dag 10 Monteverde. Dag 11 Wilfdlife Monteverde. Dag 12 Quepos - Manuel Antonio. Dag 13 Manuel Antonio. Dag 14 Vrije dag in Manuel Antonio. Dag 15 Transfer naar de luchthaven en terugvlucht. Dag 16 Aankomst in Amsterdam.

v.a.

2995,-

• Complete rondreis

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Amsterdam - San Jose v.v. met United Airlines • Transfer luchthaven - hotel v.v. • Ruimbagage à 23kg • Vervoer tijdens de rondreis • Verblijf op basis van een 2-pers. kamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Lokaal Nederlandssprekende gids • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-pers. kamer € 795,- • Entreegelden € 149,- p.p. (bij boeking te voldoen)

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/costarica

33


Balkan, Montenegro • 15 dagen • vliegreis

Nieu w Wandelreis

UW REIS

Montenegro in het ruige en ongerepte Balkangebergte Tijdens deze zeer gevarieerde 15-daagse wandelreis nemen we u mee naar het noorden van Montenegro. We maken schitterende wandelingen door het Bjelasicaen het Durmitor gebergte. Durmitor staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst van beschermde gebieden en is omringd door de rivieren Piva, Komarnica en Tara met haar enorme Tarakloof. Dit natuurpark is een unieke plek voor het maken van trektochten. Tijdens het tweede gedeelte van deze reis verblijven we aan de kust in het plaatsje Rafajlovici. Hier maken we prachtige kustwandelingen waarbij we regelmatig schitterend uitzicht hebben op de Adriatische Zee. Daarnaast hebben we ook voldoende tijd voor de culturele hoogtepunten die Montenegro te bieden heeft. Twee vaartochten én een georganiseerde lunch met lokale visgerechten zijn inclusief. Dit alles onder begeleiding van uw ervaren NCRV-reisleider én lokale wandelgids.

DAAROM • Bergen, meren én verblijf aan de kust • Zeer gevarieerd wandelprogramma

Vertrekdatum 16 juli 2018

v.a.

1595,-

• Goede 3- en 4-sterren accommodaties

Programma Dag 1 Vliegreis naar Tivat. Dag 2 Tresnjevik - Biogradska Gora, 5,5 uur. Dag 3 Zekova Glava - Crna Glava, 6-7 uur. Dag 4 Bjelasicaberg - Biograd, 5,5 uur. Dag 5 Transfer naar Durmitor. Momclovgrad - Jablan Jezero, 3,5 uur. Dag 6 Crno Jezero - Zabljak, 7 uur. Dag 7 Vrije dag in Zabljak. Dag 8 Dobri Do - Samar-Skrcko Zdrijlo Todorov Do, 6,5 uur Dag 9 Transfer naar Rafajlovici met bezoek aan klooster Ostrog. Dag 10 Borica - Zlijebska, 4 uur. Dag 11 Donja Ledenica - Perast, 4 uur. Dag 12 Ivanova Korita - Jezerski Vrh, 4 uur. Dag 13 Rijeka Crnojevica - Poseljani, 3 uur. Dag 14 Vrije dag in Rafajlovici. Dag 15 Vliegreis naar Amsterdam.

Hotels/appartementen Hotel Bianca in Kolasin: 4 nachten. Hotel Polar Star in Zabljak: 4 nachten. App. Porat in Rafajlovici: 6 nachten.

REISINFORMATIE Inclusief • Vliegreis Eindhoven - Tivat v.v. • Luchthavenbelastingen • Ruimbagage van max. 20 kg. • Verblijf op basis van een 2-persoonskamer • Dagelijks ontbijtbuffet en diner • Entreegelden • Boottocht op dag 11 en 13 • Lunch op dag 13 • Lokale gids tijdens wandeldagen (m.u.v. de transferdagen) • Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-persoonskamer € 295,- • Optionele excursies en entreegelden NB: Genoemde reissom is gebaseerd op een aantal vanaf 15 passagiers.

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/montenegro


Oostenrijk, Ötztal • 15 dagen • treinreis

Nieu w Wandelreis

UW REIS

Geniet van majestueuze toppen in het Ötztal Centraal in het Ötztal ligt Längenfeld (1206 m.), waar Hotel Edelweiss onze uitvalsbasis is. Met een kaart voor bus en baan (inclusief) kunt u het dal van Piburger See tot de Hohe Mut verkennen. Dankzij de vele kabelbanen in dit gebied kan er op grote hoogte gewandeld worden. Tweemaal kunt u zelfs op een bergtop boven de 3000 meter Italië en Duitsland zien liggen! Er zijn voldoende berghutten en restaurantjes om het spectaculaire landschap op u in te laten werken. Het wandelprogramma laat zien dat er in dit dal ook eenvoudige wandelingen te maken zijn. Bij Umhausen gaat u in het Ötzimuseum terug in de tijd.

&

Programma Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Ötztal. Dag 2 Pestkapelle - Teufelskanzel, 3 uur. Dag 3 Habichen - Piburger See, 3 uur. Dag 4 Vrije dag. Dag 5 Sölden - Sahenstüberl, 3 uur. Dag 6 Kühtai - Bielefelderhütte, 3-4 uur. Dag 7 Sölden - Sonneck - Gaislach  Zwieselstein, 3-4 uur. Dag 8 Vrije dag of inhaaldag. Dag 9 Vent - Hochjochspiz, 4,5 uur. Dag 10 Obergurgl - Rotmoosferner, 3 uur. Dag 11 Vrije dag. Dag 12 Gaislachbaan - Hochsölden, 3 uur. Dag 13 Zirbenwald, 4 uur. Dag 14 Umhausen - Stuibenfall, 4 uur. Dag 15 Terugreis per dagtrein naar Utrecht.

Hotel Edelweiss***

DAAROM • Veel wandelmogelijkheden • Met bergbanen naar hoge toppen

Längenfeld

Vertrekdatum 2 augustus 2018

v.a.

1295,-

• Geweldige bloemenwereld

Ligging: nabij Sölden in het Ötztal Faciliteiten: receptie • bar • restaurant • stube • terras • lift en wellness met o.a. sauna en stoombad Uw kamer: badkamer met bad/douche en toilet • TV en radio

REISINFORMATIE Inclusief • Vervoer per dagtrein Utrecht CS – Ötztal v.v. • Transfers station – hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-persoonskamer • Dagelijks ontbijtbuffet en 3-gangen keuze menu • Lokale toeristenbelasting • Eigen NCRV-reisbegeleider: Hans van Walbeek • Ötztal Premium card met vele extra’s • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-persoonskamer € 175,NB: Genoemde reissom is gebaseerd op een aantal vanaf 15 passagiers.

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/oetztal


Oostenrijk, Kitbühel • 8 dagen • treinreis

Nieu w

Single Wandelreis

UW REIS

Single wandelvakantie in Kitzbühel Als spin in een web ligt Kitzbühel (980 meter) in de gelijknamige Alpen. De mondaine stad ziet zich graag als de meest legendarische sportstad in de regio. De bekende bergen Hahnenkamm en Kitzbüheler Horn flankeren de stad. De Kitzbüheler Alpen liggen tussen het Zillertal, de Hohe Tauern en Zell am See. Wandelen is zonder twijfel één van de meest populaire activiteiten in Kitzbühel. Het legendarische en schilderachtige dorpje is een waar wandelparadijs dankzij het uitgekiende wandelnetwerk dat meer dan 1.000 kilometer wandelpaden ontsluit. U zult tijdens uw tocht verrast worden door de prachtige bergen, wilde bloemen, glooiende heuvels en steile rotsformaties van de Wilder Kaiser. Het is een beetje van alles, wat Kitzbühel zo uniek maakt. Een mix van Tiroolse tradities, internationale uitstraling, landelijke charme en stedelijke flair. In Kitzbühel komt iedereen aan zijn trekken: rustzoekers, genieters, cultuurliefhebbers en vooral sportievelingen.

Programma Dag 1 Heenreis per dagtrein naar Kitzbühel. Dag 2 Schwarzsee - Schloss Munichau, 3 uur. Dag 3 Rondwandeling op de Hahnenkamm, 3 uur. Dag 4 Vrije dag. Dag 5 Kitzbühel Horn (1890 m.) naar Mittelstation (1286 m.), 3 uur. Dag 6 Bichalm (Adlerweg), 4 uur. Dag 7 Vrije dag (kerkbezoek) - optionele dalwandeling St. Johann. Dag 8 Terugreis per dagtrein naar Utrecht.

Alpenhotel**** Kitzbühel am Schwarzsee

DAAROM • Afwisselende wandeltochten • Schitterend 4-sterren hotel

Vertrekdatum 21 mei 2018

v.a.

875,-

• Geen toeslag voor 1-pers. kamer!

Ligging: direct aan Schwarzsee in Kitzbühel. Faciliteiten: receptie • restaurant • bistro • wellness met stoomcabine en whirlpool Uw kamer: badkamer met bad of douche en toilet • kluisje • telefoon • TV, radio en internet

REISINFORMATIE Inclusief • Trein Utrecht CS – Kitzbühel • Transfers station – hotel v.v. • Verblijf in een 2-persoonskamer voor alleengebruik (zonder balkon) • Dagelijks ontbijtbuffet en 3-gangen keuze menu• Lokale toeristenbelasting• Eigen NCRV-reisbegeleider • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag kamer met balkon € 25,- • Lokaal vervoer • Gebruik liften en bergbanen NB: Genoemde reissom is gebaseerd op een aantal vanaf 15 passagiers.

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/kitzbuhel


Oostenrijk, Paznauntal • 15 dagen • treinreis

Nieu w Wandelreis

UW REIS

Bergwandelen in het Paznauntal Speciaal voor de doorgewinterde wandelaars hebben wij nu een extra lang wandelprogramma samengesteld. Vanuit uw hotel in Galtür, gelegen in het Pazanaundal, maakt u schitterende wandelingen tot boven de 2000 meter. Zo wandelt u iedere keer weer naar een andere berghut, doorkruist u diverse almen en gaat u zelfs naar gletsjers. Voor wie nog even iets verder wil dan de gemiddelde wandelaar hebben we een vierde gradatie aan het programma toegevoegd. Op die manier bereikt u wél die top zoals de Sattelkopf op ruim 2860 meter. Uw reisleider is deskundig en neemt u overal mee naar toe. En met de Silvretta All Inclusive Card heeft u ook nog eens veel extra voordeel, zoals gratis gebruik van kabelbanen en busvervoer in Galtür en omgeving. U verblijft op basis van volpension, ook lunchpakketten zijn bij de prijs inbegrepen. Welkom in gastvrij Paznauntal!

&

Programma Dag 1 Heenreis per trein naar Landeck. Dag 2 Tschafein - Mathon, 3,5 uur. Dag 3 Jamdal - Ardez - Scheienalm, 3 uur Dag 4 Bielerhöhe - Wiesbadenerhütte, 5 uur. Dag 5 Vrije dag of inhaaldag. Dag 6 Kopsstausee - Zeinisjoch, 5 - 7 uur. Dag 7 Vrije dag. Dag 8 Saarbrückerhütte - Sattelkopf, 5 uur. Dag 9 Kappl - Niederelbehütte, 5 uur. Dag 10 Berglisee - Mathon, 5 uur. Dag 11 Vrije dag of inhaaldag. Dag 12 Klosterdal - Klostertalhütte, 5 uur. Dag 13 See - Versingalm, 5,5 uur. Dag 14 Valzur - Friedrichshafener Hütte. Dag 15 Terugreis per trein naar Utrecht.

Hotel Alpina***

DAAROM • Wandelen op grote hoogte • O.l.v. een deskundige reisleider

Galtür

Vertrekdatum 16 juli 2018

v.a.

1375,-

• Inclusief ontbijt, lunch én diner

Ligging: rustig gelegen aan de rand van het bos in Galtür. Faciliteiten: tuin met terras • bar • restaurant • spa met sauna en stoombad. Uw kamer: badkamer met douche en toilet • TV • kluisje • telefoon en föhn.

REISINFORMATIE Inclusief • Dagtrein Utrecht CS – Landeck v.v. • Transfers station – hotel v.v. • Verblijf op basis van een 2-persoonskamer • Dagelijks ontbijtbuffet, lunchpakket en 3-gangen keuze menu • Lokale toeristenbelasting • Eigen NCRV-reisbegeleider: Nel van der Woerdt • Silvretta All Inclusive Card • Gebruik kabelbanen en busvervoer Landeck - Bielerhöhe • Op zondag koffie met iets lekkers

Exclusief • Toeslag 1-persoonskamer € 225,NB: Genoemde reissom is gebaseerd op een aantal vanaf 15 passagiers.

Voor actuele reis- en prijsinformatie, zie www.ncrv-reizen.nl/galtuer


REISVOORWAARDEN Betaling / Reserveringskosten

ALGEMENE VOORWAARDEN

Op al onze reizen zijn de ANVR- en SGR-voorwaarden van toepassing, evenals de Algemene Voorwaarden (Reis- en Boekingsinformatie) van NCRV-Reizen zoals vermeld in deze gids en op onze website.

ANVR-Consumentenvoorwaarden

Wij zijn aangesloten bij de ANVR (KvK 59159308). De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van informatie daarover. De reizen in deze reisgids worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden) van toepassing zijn op alle aanbiedingen in deze brochure tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. Deze ANVR-Consumentenvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. De brochure bevat naast de ANVR-Consumentenvoorwaarden ook andere belangrijke informatie. De ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige informatie (printversie) zijn te vinden op www.anvr.nl/ consumentenvoorwaarden.pdf

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Reisduur

Persoonlijke gegevens

ding (mede) ten behoeve van andere deelnemers, dan is de aanmelder (mede) en wel voor het geheel aansprakelijk voor de nakoming hunner verplichtingen van alle door hem aangemelde deelnemers. Minderjarige deelnemers dienen hun aanmelding te laten ondertekenen door één van de ouders of voogden.

Minimum aantal deelnemers bij groepsreizen

De reisduur wordt in dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

Wij zijn aangesloten bij SGR (NCRV-Reizen, KvK 59159308). U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling (www. sgr.nl/garantieregeling) vallen de in deze brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Wensen bij boeking

Calamiteitenfonds

Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan tijdig weten. Wij zullen dit doorgeven aan uw hotel, zodat zij rekening kunnen houden met uw dieet. Wel duidelijk vermelden om welk dieet het gaat! Eventuele meerkosten voor een dieet dienen ter plaatse te worden afgerekend en zijn derhalve niet inbegrepen.

Wij zijn aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (NCRV-Reizen, KvK 59159308). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in deze brochure gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij vervroegd moeten repatriëren. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

ANVR Touringcarclassificatie

ANVR-organisatoren van busreizen hebben ten behoeve van de duidelijkheid voor hun reizigers afgesproken de belangrijkste kwaliteitsnormen van touringcars standaard vast te leggen. Daarbij is een onderscheid tussen Tourist Class, Comfort Class en Royal Class. Voor de specifieke verschillen: www.anvr.nl of www.sktb.nl. ANVR-reisorganisatoren houden zich aan het wettelijk verbod op roken in de bus. Voor rokers is er uiteraard gelegenheid tijdens de stops in de buitenlucht te roken.

Boekingen

Via onze website kunt u eenvoudig en snel uw boeking maken. Telefonisch boeken kan natuurlijk ook (088 – 13 07 360). Onze reisspecialisten helpen u graag verder. Alle boekingen zijn rechtsgeldig. Geschied de aanmel-

34

Bij onze reizen geldt een minimum aantal deelnemers waaronder de reis niet kan worden uitgevoerd. Voor de meeste vaarvakanties is het minimum aantal deelnemers 90. Bij de meeste touringcarreizen is dat aantal 25, bij vlieg- en treinreizen is het minimum meestal gesteld op 15 deelnemers. Bij onvoldoende deelname behouden wij ons het recht voor de in deze brochure genoemde reizen tot drie weken voor vertrek te annuleren. Uiteraard adviseren onze reisspecialisten u graag bij het vinden van een aantrekkelijk alternatief.

Per factuur worden door NCRV-Reizen € 25,- reserveringskosten in rekening gebracht. Betaling 1. Na ontvangst van de bevestiging c.q. factuur dient iedere aangemelde passagier een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 15% van de totaal overeengekomen reissom en de premie van de annuleringsverzekering (excl. 21% assurantiebelasting en poliskosten € 3,50). 2. Betaling per creditcard is mogelijk. De kosten voor deze incasso, te weten 3,5% (excl. BTW) van het incassobedrag, worden aan de klant doorberekend. 3. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis (reizen) te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing. 4. Bij aanmelding binnen zes weken voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. U kunt niet annuleren door het niet voldoen/ betalen van uw aanbetaling c.q. restantbetaling. Geef een annulering altijd schriftelijk of telefonisch door. 5. Indien de overeenkomst non-refundable reiselementen bevat, worden de non-refundable reiselementen na ontvangst van de aanbetaling gereserveerd. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden doorberekend. 6. De reiziger die niet op het door ons vermelde tijdstip aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan is van rechtswege in verzuim. De consequenties staan vermeld in artikel 10 van de ANVR-Reisvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de overeenkomst.

Uw wensen die bij boeking kenbaar zijn gemaakt, worden door onze organisatie doorgegeven aan de betreffende relatie. Wij kunnen deze echter niet garanderen. Ook het feit dat u via internet bij boeking preferenties kunt opgeven, betekent zoals gezegd geen garantie. In veel gevallen zijn wij en u afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener. De eventuele meerkosten voor het realiseren van de preferentie dient u vaak ter plaatse af te rekenen.  

Dieet

Medicijngebruik

Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Voor alle zekerheid is het verstandig een recept in het Latijn / Engels bij u te hebben.

Verzekeringen

In de door ons gepubliceerde reissom is geen reis-, ongevallen- en bagageverzekering en / of annuleringsverzekering inbegrepen. Deze kunnen tegelijkertijd bij boeking worden afgesloten. Het afsluiten van een annuleringsverzekering en / of reisverzekering is niet verplicht, wij raden u dit echter wel dringend aan.

Op aanvraag boeken

Als u bij ons een reis 'op aanvraag' boekt, dan wordt dit beschouwd als definitieve boeking. Als de aanvraag akkoord komt, kan deze niet meer kosteloos worden geannuleerd. Eventuele meerkosten voor de aanvraag worden doorberekend.

Reserveringen

Alle reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Deelnemers die vroeg boeken, krijgen een meer centrale kamer dan deelnemers die later reserveren.

De ANVR-reisvoorwaarden vereisen dat u bij boeking persoonlijke gegevens verstrekt, die voor een correcte uitvoering van de reis van belang (kunnen) zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een verstandelijke of lichamelijke handicap, maar ook andere hoedanigheden die bij de uitvoering van de reis voor de reiziger zélf of voor de groep belangrijk kunnen zijn.

Wijzigingen

1. Tot 31 dagen voor vertrek kunnen, voor zover mogelijk, wijzigingen worden aangebracht, waarvoor € 27,- per boeking in rekening wordt gebracht. Bij wijziging binnen deze 31 dagen worden in het algemeen de annuleringsbepalingen aangehouden. 2. Buiten het genoemd bedrag zullen bovendien aan de deelnemer(s) in rekening gebracht worden de voor een verandering c.q. omboeking noodzakelijk gemaakte (communicatie)kosten. 3. Buiten de openingstijden worden geen verzoeken tot annuleringen en wijzigingen aangenomen of verwerkt.

Omboeken op eigen verzoek

In het geval een deelnemer besluit op eigen initiatief over te boeken naar een andere reis, dan worden de annuleringsvoorwaarden gehanteerd, met dien verstande dat de verzekeringen kunnen worden meegenomen naar de nieuwe reis, waarvoor wordt gekozen.

Annuleringen

Indien een aanmelding ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd: a. Bij annulering tot de 42e dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling. b. Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom. c. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom. d. Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom. e. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom. f. Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom. g. Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. Wanneer u een annnuleringsverzekering heeft afgesloten, hoeft bovenstaande niet altijd van toepassing te zijn.

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360


NCRV-REIZEN Indien u een (groeps)reis, een reis op maat of een reis met non-refundable reiselementen heeft geboekt, staan de afwijkende annuleringsvoorwaarden vermeld op internet bij de desbetreffende reis.

Thuisvaccinatie.nl welke vaccinaties en beschermende maatregelen verplicht zijn of worden geadviseerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.

In-de-plaatsstelling

Indien een reiziger verhinderd is aan de reis deel te nemen, kan onder bepaalde voorwaarden op verzoek van de reiziger, de deelnemer worden vervangen door een andere persoon.

MINDERVALIDEN Welke reis is voor u geschikt?

Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten. We benadrukken dat alle deelnemers zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. Hebt u persoonlijke hulp of begeleiding nodig, dan moet u hiervoor zelf een reisgenoot meenemen. Uw medereizigers zijn zelf ook op vakantie en wij willen geen aanspraak maken op hun diensten. Ook voor een reisleider is dergelijke begeleiding te zwaar. Zij kunnen zeker hand- en spandiensten verlenen, maar zij kunnen niet de individuele begeleiding geven, die u misschien wel nodig hebt.

Mindervaliden op reis

De ANVR-reisvoorwaarden vereisen, zoals u leest onder ‘informatie door de reiziger’, dat u bij boeking persoonlijke gegevens verstrekt die voor een correcte uitvoering van de reis van belang (kunnen) zijn. Raadpleeg altijd onze reisspecialisten voor specifieke informatie omtrent de mogelijkheden van deelname.

Uitsluiting en aansprakelijkheid

1. Wanneer blijkt dat een deelnemer fysieke of psychische afwijkingen vertoont, dan wel zich aan wangedrag schuldig maakt, zodanig dat een goede uitvoering van de reis daardoor naar ons oordeel in sterke mate wordt bemoeilijkt, kan deze deelnemer van (verdere) deelneming worden uitgesloten. Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor zijn/haar rekening. De betrokken deelnemer heeft dan geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan. 2. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de vervoersmaatschappij en de hotelier volgens verdrag en / of wet.

Informatie reisgids TIJDENS DE REIS (Hand)bagage

Als reiziger bent u verplicht uw naam, woonplaats en vakantieadres zowel aan de binnenkant als op de buitenkant van de bagage te vermelden. Als uw bagage niet is aangekomen of beschadigd is geraakt, maakt u hier dan direct melding van. Kostbare artikelen en medicijnen (in hoeveelheden acceptabel voor de duur van de reis), moet u als handbagage vervoeren in verband met mogelijk verlies of een verlate aankomst van uw koffer en de geldende handbagagerestricties.

Excursies en activiteiten ter plaatse

Op uw bestemming biedt NCRV-Reizen u de mogelijkheid om verschillende excursies te maken. We willen u er op attent maken dat NCRV-Reizen uitsluitend een bemiddelende rol hierin speelt. We zijn dus niet aansprakelijk voor de uiteindelijke uitvoering en/of voorvallen tijdens de excursies.

Niet helemaal tevreden

Het kan gebeuren dat u tijdens uw reis een tekortkoming in de uitvoering van de reisovereenkomst constateert. Dit dient u z.s.m. te melden bij betrokken dienstverlener en/ of de reisleiding. Wordt de tekortkoming niet opgelost, dan dient u direct contact met ons op te nemen. Geef ons de kans tijdens de reis het probleem op te lossen. Wacht niet tot thuiskomst, want dan plaatst u zichzelf en ons voor een voldongen feit. Indien u onverhoopt verzuimt een tekortkoming door te geven bij aanvang van het probleem en / of tijdens het verblijf, kan dit tevens betekenen dat u het recht op genoegdoening verliest, daar wij niet in de gelegenheid zijn gesteld een oplossing te bieden. Na uw reis kunt u binnen één maand na terugkeer eventuele tekortkomingen schriftelijk melden (zie verder artikel 12 van de ANVR-consumentenvoorwaarden).

De maaltijden

Wij informeren u graag over de verzorging tijdens de vlucht naar uw vakantiebestemming. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de service-formule aan boord gewijzigd. Bij de meeste vluchten zijn de maaltijden aan boord niet inbegrepen. Tegen betaling zijn ze tijdens uw vlucht wel te bestellen. In uw reisbescheiden wordt u hierover verder geïnformeerd.

Consumpties

REISDOCUMENTEN

Tenzij anders meegedeeld, zijn de consumpties, zoals alcoholische dranken of koffie, thee, fris e.d. die u zelf bestelt voor eigen rekening. Het betalen van de consumpties gebeurt slechts één maal, namelijk aan het einde van de reis. Het verschilt per leverancier of creditcard- en pinbetalingen mogelijk zijn.

Reisbescheiden

Kamer/cabine op indeling

De benodigde reisbescheiden zullen in de regel uiterlijk tien dagen voor vertrek aan de deelnemer worden opgestuurd.

Paspoort of identiteitskaart

Voor alle reizigers geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort of een identiteitskaart moet getoond kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Wanneer u vanwege onjuiste reisdocumenten niet kunt inchecken en de reis dus niet kunt aanvangen, is dit uw eigen risico, zonder recht op restitutie. Checkt u minimaal vier weken voor vertrek zelf aan welke vereisten uw reisdocument dient te voldoen. Deze informatie kunnen wij niet opnemen in onze brochure vanwege de wijzigingen die hierin mogelijk kunnen optreden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze website.

Gezondheidsformaliteiten

U bent zelf verantwoordelijk voor eventuele verplichte gezondheidsbepalingen / vaccinaties. Wij adviseren u om minimaal drie maanden voor vertrek na te gaan bij uw huisarts, de GGD, de TravelClinic of via

bij elke bestemming uitsluitend foto’s te plaatsen, die betrekking hebben op de bestemming zelf. Het is mogelijk dat sommige foto’s afwijken van de exacte situatie ter plaatse.

Tot 6 weken voor vertrek heeft u de mogelijkheid om een kamer/cabine te boeken op indeling met een andere dame/heer. Als geen andere dame of heer zich aanmeldt voor de reis behouden we ons het recht voor de toeslag voor de 1-pers. kamer/cabine alsnog aan u door te berekenen. Mocht er daarna toch nog een medepassagier bij u op de kamer/cabine worden ingedeeld, dan vervalt uiteraard de 1-pers. kamer/cabine toeslag.

Vrijblijvend aanbod

De aanbieding van de reizen in deze gids is vrijblijvend en kan door ons worden herroepen. Dat zal bijvoorbeeld moeten gebeuren als de reis is volgeboekt.

Voorbehoud

Aan deze gids is veel aandacht besteed. Desondanks kan het voorkomen dat er fouten of vergissingen in staan. Vergissingen of fouten binden NCRV-Reizen op geen enkele manier.

Bronvermelding fotografie

In de brochure zijn foto’s opgenomen van Shutterstock, Dollarphotoclub, diverse regionale verkeersbureaus, databanken, zoekmachines, partners en deelnemers.

’s Lands wijs, ’s lands eer

Als u kiest voor een vakantie in het buitenland, betekent dit dat u tegelijkertijd kiest voor een kennismaking met een andere cultuur en traditie. Het is er anders dan thuis. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van uw vakantie, maar ook een aspect om rekening mee te houden. Dat voorkomt veel onnodige teleurstelling.

Tarieven

De prijzen van de reizen, vermeld in deze reisgids, zijn gebaseerd op de gegevens die ons bij het ter perse gaan van deze reisgids ter beschikking stonden. Mochten zich prijswijzigingen voordoen (bijv. wijziging olieprijzen, koerswijzigingen of wijzigingen in het BTW-percentage), dan behouden wij ons het recht voor deze door te berekenen.

Duurzaam Toerisme

Better Holidays Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen. Of het nu gaat om vakanties waarbij u geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van een bestemming. Voor u als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Bestrijding kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden: www. meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

NCRV-Reizen

Veersedijk 95, 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht Postbus 7, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht Tel: 088 – 13 07 360 www.ncrv-reizen.nl info@ncrv-reizen.nl 2017/2018 NCRV-Reizen. Hendrik-Ido-Ambacht Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze brochure mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt worden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, zijnde NCRV-Reizen. Voor uitgebreide en de meest actuele informatie betreffende voorwaarden: zie de website. Zet- en drukfouten en wijzigingen voorbehouden.

Deze gids is in december 2017/januari 2018 geproduceerd. U zult begrijpen dat er gedurende het seizoen zaken kunnen wijzigen. Uiteraard informeert NCRV-Reizen haar passagiers hierover.

Foto’s

NCRV-Reizen besteedt veel aandacht aan het selecteren van foto’s. Helaas slagen wij er niet altijd in om

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360

35


…als reizen ’ontdekken’ wordt, is elke dag weer een opwindende verrassing!

Contactgegevens NCRV Reizen Veersedijk 95 3341 LL Hendrik-Ido-Ambacht Telefoon: 088 - 1307360

Postadres Postbus 7 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht E-mail: info@ncrv-reizen.nl Website: www.ncrv-reizen.nl

www.ncrv-reizen.nl • info@ncrv-reizen.nl • 088 - 13 07 360

Ncrv zomergids 2018  
Ncrv zomergids 2018  
Advertisement