Page 1

Immersive Space

Reshad Fazli C1D


3 verschillende space(s)

Total Recall: Einde 21ste eeuw United Federation of Britain (het huidige Groot-BrittanniĂŤ). Ik vind dat het hier sprake is van immersive space omdat jezelf heel makkelijk in die plaatje kunt verbeelden. Het is een high tech futuristic wereld waar ik me zelf graag in zie verdwalen. Het is goed nagedacht over de details en over ver diep tot te omgeving.

I am Legend: New York 2012, De hypermoderne bekende stad van de wereld totaal verlaten en begroeid tot een bijna wildernis. Je ziet op de bovenstaande plaatje New York terug alle aspecten en kenmerken zijn te vinden alleen het lijkt ouder en het is verlaten. De plaatje bevat heel veel details en is tot heel ver erover nagedacht en goed ontwerpt. Waardoor je zo een nieuwe digitale wereldje krijgt wat snel realistisch aanvoelt.

Minas Tirith: Minas Tirith is een stad in Tolkiens fictieve Midden-aarde en ligt op een heuvel, onderaan de berg Mindoluin. De stad bestaat uit zeven niveaus, stuk voor stuk omgeven door sterke muren met ieder een poort. Een rotsformatie, waarvan het bovenste oppervlak het verlengde vormt van de hoogste verdieping van de stad, steekt - als het ware - vanuit de Witte Bergen naar het oosten, daarbij alle niveaus behalve het onderste in tweeĂŤn splitsend. Op de bovenste niveau bevindt zich de citadel met de Witte Toren van Ecthelion, waarvan de top 304,8 meter boven de vallei uitsteekt. Op het zesde niveau liggen de Huizen van Genezing en de stallen van de ruiters van Gondor. Aan de bergzijde van het zesde niveau ligt de Gesloten Deur. Deze wordt permanent bewaakt. Hierachter ligt de Rath DĂ­nen (Stille Straat). Dit is de ruimte waarin de graftombes van de Koningen en Stadhouders liggen. Minas Tirith wordt ook wel de Witte Stad genoemd, vanwege de vele witte gebouwen en de Witte Toren van Ecthelion, maar de buitenste muur is donker, bijna zwart.


Een virtuele kamer waar de verzonnen personages samen komen met een real life persoon en de taboe verdwijnt; paaldansen, alcohol drinken en coca誰ne snuiven. Kortom feesten en genieten


Opdracht 3.1

Opdracht 3.3

Wat is de eerste ruimte die je je kunt herinneren? - Huiskamer

A – Alcohol B – Borsten C – Citroen D – Drums E – Erectie F – Fout G – Geweldig H – Heineken I – Interessant J – Japans K – kwijl L – Licht M – Muziek N – naturel O – onaangenaam P – Paars R – Rood S – Sexy T – Tequila U – Uur V – Vinctoria secret X –Xenon Y – Yup Z – Zuipen

Kun je nog objecten noemen en beschrijven die daar waren? - Banken, kleedjes, lamp, schaakboord Wat is de grootste ruimte waar je ooit in geweest bent? - Vliegveld Atlanta Wat is de kleinste ruimte waar je ooit in geweest bent - In mijn kast Waarom voel jij je in sommige ruimtes prettig? - Komt door het omgeving, ruimte, belichting, sfeer, rustgevend Waarom voel jij je in sommige ruimtes onprettig? - Klein, koud, krap, donker Waar is wordt dat gevoel door veroorzaakt? - Spanning Van welke ruimtes of omgevingen waar je nog nooit bent geweest kun je je toch wel een voorstellig van maken? - Ruimte Van welke ruimtes of omgevingen kun je helemaal geen voorstelling make - Graf Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film, beschrijf die? - Hel, was eng warm vuur enge mensen Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-good-movie, beschrijf die? - Bruce almighty boven de wolken Noem een ruimte waar jezelf relaxt voelt? - Strand van Miami Welke ruimte ben je heel vrolijk? Circus, bioscoop


MINDMAP


Storyline


Synopsis opdracht 5 Een verlaten stripclub laat in de middag. De nacht ervoor was de stripclub natuurlijk druk bezocht en nu zie je alleen maar de sporen van die nacht. Bij het binnenkomst (eerste ruimte) merk je al dat er iets niet klopt hier en je wilt het graag verder uitzoeken want je ziet dat iemand knock out op de grond ligt en dat maakt je erg nieuwsgierig naar wat er is gebeurd hier. De eerste ruimte is de hoofdzaal van de stripclub; dansvloer, lampen lichtjes, zitplaatsen etc.. en vanaf hier begint je onderzoek.

In de eerste ruimte zijn de acties muziek uit de speakers draaiende discobal en knipperende licht. De tweede ruimte is de Bar en hier zie je wat je eigenlijk in een bar hoort te zitten en verdere aanwijzingen. . De derde ruimte is de VIP-Room hier worden prive shows gegeven. Ruimte bestaat uit stoelen tafel strippaal en aanwijzing(en). Hier zijn de acties geld die door de ruimte zweeft, stripshow en lamp. De Sfeer van de 3 ruimtes is spannend avontuurlijk en een beetje kinky. Het vormgeving is beetje als stripboek en sin-city achtig. De kleuren die vaak voorkomen is rood, paars, zwart.


Boven-shoot van afstand met kamerlicht zonder flits dichtbij shoot van bovenaf met kamerlicht en flits Dichtbij shoot imet witlicht en flits Dichtbij shoot in een donkere kamer met flitslicht

FOTO -OPDRACHT Dichtbij shoot imet witlicht Dichtbij shoot met rode kamerlicht en flits dichtbij shoot met blauwlicht Dichtbij shoot imet kamer licht en flits


Opdracht 7. Teken een boom De boom hier links is met adobe indesign getekend. Er zijn wat rechthoeken getrokken en daar achter bevindt een groene rondje.

De boom hier rechts is getekend met software programma adobe photoshop. Het is gebruik gemaakt van 2 verschillende brushes om een palmboom samen te stellen

De boom hier onder is getekentd met het software programma adobe illustrator

De boom hier rechts is met software programma adobe photoshop getekend. Er is gebruik gemaakt van 1 brus en 2 kleuren.

De boom hier onder is getekentd met het software programma paint


Schetsen Stripclub


1 2 3 Storyline Wat is er gebeurd hier ? wie is die dame op de grond en waarom licht ze daar op de grond ?


Reflectievragen Immersive Space IDEEFASE 1. Brainstormen, mindmaps, bekijken van filmpjes en plaatjes online. 2. Ik heb mijn onderwerp voorgelegd aan de rest van de klas en zo ben ik tot een besluit gekomen. 3. Ik was zelf ook benieuw naar mijn onderwerp van hoe die eruit komt te zien en of ik inderdaad het juiste gevoel van krijg. 4. Ik zou wat meer tijd nemen voor het bedenken van mijn acties(animatie) 5. Fantasiewereld VORMGEVING 1. Creatief zijn was wel even lastig voor mij, maar door veel tijd aan te besteden is het me gelukt 2. Ik heb de immersivespace bereikt door middel van flash animaties en geluiden. 3. Ik heb letterlijk bijna alles wat in me hoofd afspeelde overgebracht naar de immersivespace wereld. 4. Door middel van animaties, hoe een voorwerp zich voort het door de ruimte. 5. Sommige animaties werkten niet zo als ik het wilde. Door mezelf beter verdiepen in actionscript gaat het me volgende keer wel lukken. 6. Kiezen van juiste plaatjes, animaties, kleuren. 7. Niks. MOVIE 1. Ja, door middel van de muis (pijl/handje) 2. Ja 3. Ik heb eerst een rustige liedje uitgekozen en die speelt door alle ruimtes. Voor geluidseffect heb ik een harde hip-hop liedje uitkozen. 4. Ik ben blij het met resultaten, ik zou volgende keer alleen mij iets meer verdiepen in het creëren van animaties.

3 2

1

Intro Keyframe 1 is de intro vanaf hier ga je naar ruimte 1. Het is laat in de middag en de club is leeg. Vandaar dat de achtergrond muziek hier ook een rustige liedje is (Johnny Cash - ‘Hurt”). Nummer: Actor: Gebeurtenis: 1. Man Animatie> een man die naar de ingang van de club loopt 2. Deur Klik> als je hierop klikt ga je naar ruimte 1 3.

Open

Animatie> Knippert aan en uit


4 5

2

3 7 4 3

6

5

2

1

1

Stripzaal

BAR

Keyframe 2 is stripzaal hier zie je wat er is gebeurd in de club en vanaf hier kan je naar ruimte 2 en 3

Keyframe 3 is de bar hier vindt je aanwijzingen en kan je naar ruimte 1 of 3

Nummer: Actor: Gebeurtenis: Geluid: 1.

Ballon

Klik> Vliegt naar rechts

2.

NeonLicht Animatie> Knippert aan en uit

3.

Vrouw

Klik> Knop naar ruimte 2 (Bar)

4.

Discobal

Mouse_Over> draait

5. Lamp Animatie> Knippert aan en uit 6. Voetstap Klik> Knop naar ruimte 3(Vip-room) 7 Speaker Klik> Wordt groot Snoop Dogg (Wet)

Nummer: Actor: Gebeurtenis: 1.

NeonLicht

Mouse_over> aan en uit

2.

Jack(whiskey)

Klik> Glijd naar de midden

3.

Walker(whiskey)

Klik> Knop naar ruimte 1 (Stripzaal)

4.

Tas

Klik> Knop naar ruimte 3 (Vip-room)

5. ID-kaart Klik> komt naar voren en wordt groot


5

4

6

1

2

3

Stripzaal Keyframe 4 is de VIP-ruimte hier vindt je verdere aanwijzingen en kan je naar ruimte 1 of 2 Nummer: Actor: Gebeurtenis: Geluid: 1.

Stripper

Klik> Glijdt naar beneden

2.

Kussen

Klik> Knop naar ruimte 1 (Stripzaal

3.

Stoel

Klik> Knop naar ruimte 2 (Bar)

4.

Lamp

Mouse_Over> Gaat aan

5. Geld Klik> Valt naar beneden 6. Tv Animatie> Verandert van scherm

Werkboek  

Werkboek Immersivespace

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you